התמודדות זוגית עם אתגרי הריוןאנונימי (פותח)

שלום רב, אנחנו זוג צעיר נשואים חצי שנה ובהריון חודש חמישי.

ההריון של אשתי מאוד מקשה עלי, היא חלשה היא לא יכולה לעשות שום דבר בנוסף יש את ההורמונים שגורמים לה לבכות על כל דבר. אני כבר לא יודע מה לעשות.

אני במקביל לכך שאני אברך אני עובד בשלוש עבודות שונות וגם לוקח אחריות על שתי העבודות של אשתי שאין לה כוח לעשות או שהיא סתם שוכחת. היא יושבת בבית, לא עובדת, לא מבשלת, לא מגהצת, אם אני לא חוזר הבייתה להכין לה אוכל היא גם לא תאכל ותרגיש רע. היא לא בשמירת הריון או משהו מורכב, הרופא אמר שזה הריון רגיל ופשוט ואני כבר קורס.

אתמול הגעתי הבייתה אחרי יום שלם של עבודה ועומס והיא אפילו לא פינתה את הדברים שלה מהשולחן בסלון, שלא נדבר על לגהץ לי חולצה אחת (אחרי שאמרתי לה בבוקר שאני שלושה ימים עם אותה חולצה כי אין לי שתי דקות לגהץ לעצמי) וכשאמרתי לה שאשמח אם היא תוכל לשקול יום בשבוע לעבוד במקום ללכת למדרשה עם החברות שלה היא התחילה לבכות ולא משנה כמה התנצלתי וניסיתי לנחם היא עדיין בוכה(נכון לרגע זה היא עדיין בוכה). כשהיא בוכה אני לא מסוגל ללמוד ולא מסוגל לעבוד, אני אובד עצות ולא יודע מה לעשות. מה אתם ממליצים לי?

ניסיתי לדבר איתה פעם שאי אפשר להעביר ביקורת בלי שהיא תפרוץ בבכי, והיא אמרה שזה ההריון ואין מה לעשות ואז התחילה לבכות.

האם היא מקפידה לשתות הרבה?פצקרשת

אם לא, נסה אולי בעדינות לעזור לה למצוא דרכים לשלב יותר שתייה ביומיום (כדאי לשאוף למצב שתמיד יש לידה בקבוק וכל כמה דקות היא לוקחת לגימה) - הרבה פעמים זו הסיבה לחולשה גדולה כמו שתיארת.

האם היא עשתה בדיקות דם לאחרונה? אם לא, אולי כדאי לבקש מהרופא. שלא תפספסו משהו שאפשר לטפל בו ולשפר את המצב, כמו ברזל נמוך, למשל.

חזק ואמץ, מבחן חסד לא פשוט...

לא שמתם לב למה שהוא אומר-לאשתו אין כח לכלום אבל ישאנונימי (פותח)

לה כח ללכת ללמוד במדרשה.

אם יש לה כח ללכת למדרשה, אולי כדאי במקום זה

לעזור לבעלה שקורס תחת העבודה.

מי אמר שהלימוד תורה שלה חשובה משלו.

תגובהעריכה

ובקשר לקשיים בתקשורתפצקרשת

ממליצה לעיין בדף הזה:

http://beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?Nvc_%FA%F7%F9%E5%F8%FA_%EE%F7%F8%E1%FA

ומאחלת שהקושי הגדול שאתם חווים עכשיו יהיה מקפצה לתקשורת הרבה יותר פתוחה וקרובה משהייתה לכם עד כה.

צר לי אם אני לא נחמדהאנונימי (פותח)

אבל לדעתי אתה צריך לעבוד על המידות שלך קצת יותר

אני בהריון  כעת החודש שישי

הריון ראשון ומרגישה דומה לאישתך

בעלי עושה הכל בבית- ממש הכל

אף פעם לא מתלונן

והוא עובד בהייטק שעות רבות כמקובל בענף

תמיד מציע בשמחה לתת לי מה שאני צריכה

ושולח אותי לישון מוקדם

בעלי אדם מקסים, אבל הוא לא מלאך

הוא כל הזמן אומר שאני סוחבת את ההריון בשבילו

וכל מה שנותר לו לעשות זה לדאוג שהדברים הטכניים יהיו נוחים לי

אני נדהמת לגלות שאתה מצפה לבגדים מגוהצים- אם זה לא היה פורום פומבי בייתי משתמשת במילים חריפות יותר

זה בסדר גמור שהיא בוכה

תחבק אותה ותדובב אותה שתדבר על מה שהיא מרגישה

ותשדר לה הערכה עצומה

אין דבר יותר חשוב ומשמח מהקמת משפחה

כל שאר עבודות הבית אתה יכול לעשות

זה שאתה מעדיף את לימוד התורה שלך על פני להיות עם אישתך כשקשה לה

זה לא מחמיא לך בכלל

תשאל את הרב שלך לגבי סדרי עדיפויות

וכדאי שתתרגל מעכשיו לתפקד איפה שצריך בבית

אני יודעת שאני ממש לא מפרגנת אבל ההודעה הזו הצליחה לעצבן אותי ולגרום לי להגיב

חוק שימור האנרגיהoraf

שלום

כאשר קראתי כמה תגובות ראשונות, אמרתי לעצמי, באיזה עולם האנשים חיים בכלל, זה קורס מהעומס הגברת מספר על הבעל העוזר....

ולא ידעתי האם לבכות, או להיותר גאה, קודם כל אני מודה לה' שנתן לי את הכוחות.

ואז הבנתי יש חוק שימור האנרגיה - אם זאיזה מקום הגברים עובדים יותר במקום האחר הם עובדים פחות....

אז הכותב הנכבד בחלקך נפלה זכות עדירה לעזור לאישתך, וזה רק מתחיל ( בע"ה יהיה יותר קל בהמשך, קשה באימונים - הריון , קל בקרב - אם התינוקות שיהיו בריאים) אבל תדע שאתה רק מרוויח מכך כי לך יש יש אפשרות לתת, ובכך ליצור אהבה, גם לאישתך וגם לתינוק שיבוא בע"ה.

מהעצות:

לא חסר הגיון לקחת עוזרת אם אין משפחה קרוב, כן כן, גם אם מישהו עובד קשה בעבודה שלו בשביל להרוויח זה כדאי לפעמים. בעלי פעם שעבודות בית זה עבודות פרך כי זה כמו במצריים, הן שייכות לאישה ולא לגבר, אולי הוא הגזים אבל יש בזה משהו . כן אולי עדיף שתשלם 100 ש"ח בשביל ניקיון בסיסי +גיהוץ כמה חולצות ותעבוד בעבודה שלך.

ובאמת לפרגן לאישתך,

סדר עדיפויות זה דווקא בד"כ מצד שני מופיעה - כאשר אישה רוצה שהכול יהיה בדיוק כמו שהיא רגילה שהיא לא בהריון והבעל בד"כ לא כל כך מעוניין במיוחד שזה דורש ממנו לבצע את העבודה.

אז שבו ביחד, תקבעו סדר עדיפויות. 

בהצלחה רבה, הרבה סבלנות,שנה טובה, נריון ולידה קלה לשניהם.

לעניות דעתיאמאלה גאה

אני יכולה להבין את התסכול שלך אבל אני בהחלט מבינה את הצד של אשתך יותר

אני בהריון (שני) בחודש שביעי ולא מסוגלת לעשות כלום אחרי שאני מגיעה הביתה מהעבודה.

בהריון הראשון גם אני לא עשיתי כלום בבית (למדתי באונ' אבל בבית לא הייתי מסוגלת להזיז את עצמי)

בעלי די עושה הכל ואני מדי פעם עוזרת לו אם אני מסוגלת או כשכבר ממש אין ברירה.

אולי תנסה לבקש עזרה מההורים אם אפשרי (אמי גיהצה חולצות לשבת לבעלי כי באמת כבר לא נשארו לו חולצות מגוהצות) ואולי תבקש בשיא העדינות שתעזור לך בדברים השוטפים הקטנים ביותר - להכין אוכל (אולי לחשוב מה גם היא תוכל לאכול למרות ההריון)

תנסה לנחם אותה בנוגע לזה שהיא לא מרגישה טוב כי זה באמת דבר מתסכל בכלליות ועוד זה שאתם נשואים טריים אז השינוי הפיזי הגיע עוד לפני שהצלחתם לארגן לעצמכם שגרת חיים משותפת.

בריאות לאשתך

בשורות טובות, ישועות ונחמות.

כמו שאמרת, זאת באמת התמודדות זוגית עם אתגר זוגיאני ירושלמית

אתם שניכם עוברים כעת תקופה לא פשוטה.

בעצם אתם זוג צעיר, שרק התחיל לבנות את הקשר הזוגי שלו. ופתאום צד אחד לקשר, סובל מחוסר תיפקוד, ובעצם לא 'באמת הוא' או יותר נכון, אשתך 'לא באמת היא'.

אין ספק שהמצב מאד לא קל עבורך, אתה נדרש לתפקד גם כגבר וגם כאשה.

אבל אני רוצה שתדע שאשתך באמת עוברת שינוי עצום!! גם אם ההריון 'רגיל' ולא 'בסיכון או משהו' עדיין הגוף והנפש שלה עוברים תהפוכות הורמנוליות ואחרות, שאתה כגבר תתקשה לדמיין אפילו.

קח לדוג' את המחזור החודשי. אתם הגברים מעולם לא חויתם את השינויים הנורמליים והבריאים שעוברת כל אשה כל חודש!

שלא לדבר על הריון!!!

כמות ההורמונים שמסתובבת בדמה של אישתך בהריון, אדירה!!

נפח הדם שלה מוכפל. התחדשות התאים בגופה מהירה... היא מזינה ומגדלת בתוכה אדם שלם!!

אמנם זה נשמע לך 'נורמלי' ו'בריא' וב"ה שכך!

אבל דע לך שיש נשים רבות, שהעומס הטבעי והברוך הזה, משפיעים עליהם לא טוב...

ובהחלט קיים מצב של 'דיכאון לפני לידה'...

תקיש בגוגל ותמצא על הנושא מאמרים רבים.

הבאתי לך קישור אחד:http://www.hebpsy.net/articles.asp?id=454

כי רימון חוסם לי... אבל יש המון חומר ברשת רק תחפש.

לא בטוח שאשתך בדיכאון, אבל בטוח שהיא עוברת תקופה מאד עמוסה רגשית ופיזית.

והתפקיד שלך כעת, הוא לעמוד לצידה!!

התפקיד הזה חיוני לנ עצמה, וגם לבן/בת שלכם שהיא מגדלת כעת בתוכה!!!

מחקרים הוכיחו כי נשים שחוו דיכאון לפני לידה, ולא קיבלו תמיכה זוגית/משפחתית מתאימה, היו בסיכון גבוה לפתח גם דיכאון אחרי הלידה!!

ועוד, הדיכאון גופו, משפיע על מוחו וגופו של העובר, כל זאת במידה והוא לא מטופל! במידה והאישה זוכה לתמיכה והכלה, המצב שלה ושל העובר יהיה טוב לאין ערוך!!!

וגם ההיקשרות שלה לתינוק לאחר הלידה תהיה הרבה יותר טובה!!!

אני בהחלט מבינה את הקושי שלך!

ואולי כדאי גם לך לקבל תמיכה מבחוץ... אולי ייעוץ זוגי שתלך אליו לבדך.. אולי חבר/רב שיתמוך בך, ויתן לך את הכוחות למלא את התפקיד הכי חשוב שלך כעת: לתמוך באשתך!

לעזור לה לגדל את התינוק שלכם (גם אם אתה לא רואה/מרגיש אותו היא בהחלט מגדלת אותו, ומרגישה אותו) בבריאות ובשמחה!!

כל שאר הדברים, יצטרכו לחכות.. גם החולצה וגם העבודה... אשתך לא מפונקת, היא פשוט עוברת כעת תהליך מורכב שאולי היא לא יכולה להסביר, אבל נשים רבות עוברות!!!

ה' יעזור לכם שתצליחו למצוא את הכוחות ביחד לגדל וללדת את התינוק הזה בבריאות ובשמחה!!

על זה נאמראנונימי (פותח)

וולקאם טו דקלאב... ( באנגלית עם מבטא ישראלי כבד קורץ)

ולענייננו - אין לי מה להוסיף אלא, להצטרף לדבריה של אני ירושלמית ולאנונמית הלא נחמדה.

קח נשימה ארוכה, ואם רצונך במשפחה ברוכת ילדים אז כנראה שאפילו נשימה גדולה יותר.

בהצלחה.

אהבתי ומצטרפת לכל תגובה פהאוריה שמחה
נסה להקל עליהאפיק-פ

נסה יותר להקל על אשתך מאשר להעמיס עליה עוד רגשי אשמה על כך שהיא מרגישה רע שהיא לא מסוגלת לגהץ את החולצה שלך.

נסה לדבר איתה ולעשות עוד יותר בבית מאשר בדרך כלל... הייתי במקומך שוקל לקחת עזרה חיצונית. מישהי שתבוא ותעזור לאישתך במטלות הבית במידה והיא לא מספיקה לעשות. והכי הכי חשוב לפנק אותה ולהקשיב לכל הגחמות שלה... בסופו של דבר יש לה בלאגן של הורמונים בראש.

לכל המגיבים, אתם לא מבינים בכלל!אנונימי (פותח)

שנינו לומדים גם לימודים אקדמאיים במקביל לשנינו יש איחורים במטלות, אבל היא מצמצמת אותם מהר, כי היא במקום לעבוד ולעשות את מטלות הבית היא יושבת על המטלות האקדמאיות שלה (שלהם יש לה כוח כנראה) ואני צריך גם לעבוד, גם לקחת אחריות על העבודות שלה, גם לעשות את כל מטלות הבית גם לא לקבל טיפה של יחס חיובי או הערכה לכל מה שאני עושה.

וללמי שחשד, אני לא הולך לכולל במקום להיות בבית, אני בבית בכל דקה שאני יכול (כאמור היא לא אוכלת אם אני לא מכין לה) אני אפילו לא עומד במכסת המינימום של השעות שאני צריך להיות בכולל.

ושכחתי לציין שמעבר לחוסר ההכנסה הכספית מצדה(שאגב הייתה גם לפני ההריון) יש לה טעם קשה באוכל ובבגדים, רק הפירות והירקות היקרים טעימים לה ורק בגדים מהעונה החדשה היא יכולה ללבוש, אומנם אבא שלה הבטיח לעזור לנו בשנה הקרובה אבל זה כנראה בקושי יכסה את תקציב הבגדים והממתקים שהיא צריכה....

פעם הצעתי שנלך ליעוץ למישהו שיעזור לנו והיא פרצה בהתקף כעסים ובכי שאני מפחד להציע את זה שוב......

אישה בהריוןאיזה יום שמח

זו אישה אחרת ממה שאתה מכיר

ממש בנאדם אחר,

ואני אגלה לך סוד זה נורמלי מאוד מה שקורה לה ולך..

כמה חבל שלפני החתונה לא מכינים את הבעלים לאופציות כאלו...

אולי תדבר עם הרב שלך מהישיבה/מי שהדריך אותך בלי שאשתך תדע..

ואולי גם תדבר עם אמא שלה/שלך שתכין אוכל ותקפיאו כך שיהיה מה לאכול?

ולגבי חולצה? או שאתה תגהץ/תשלם למישהו שיגהץ/תלך מקומט אין מה לעשות..

בענין הטעם היקר? אין הרבה ברירות נראה לי, אולי תדבר איתה בנחת על המצב הכלכלי ושהיא תחליט מה נחוץ ומה לא.. ותזכיר לה שאחרי הלידה היא תרצה לקנות לילד עולם ומלואו...

יקח לה זמן לחזור לעצמה, קח לך נשימה ארוכה עד שהיא תהיה קרוב לחודש וחצי אחרי הלידה...

בהצלחה ותחזיק מעמד

לדעתי לא יפה כל ההתנפלות עליו!רעבצן

יש נשים מסוימות שברגע שהם בהריון נותנות לעצמם להתפרק לגמרי וזה בא לידי ביטוי בכל מיני דרכים החל ממה שהבחור מתאר ועד אכילה ללא גבול ובלי לדפוק חשבון "בגלל שאני בהריון ומותר הכל" במקרה יש לי חברות כאלה...

וזה לא הוגן לתת לבחור הרגשה שהוא לא בסדר ולא עובד מספיק על מידותיו שזה נשמע שהוא עושה מעל ומעבר כדי להבין את אשתו ולבוא לקראת. גם כשבהריון צריך עדיין להשתדל להתאמץ כמה שיותר לחיות בשותף ולא לתפוס טרמפ על ההריון. ואני מדברת מנסיון ב"ה בהריון שני וגם לי יש עייפות גדולה וחוסר כוח אבל אני לא יזרוק הכל על בעלי שגם ככה עובד מאוד מאוד קשה! זו דעתי.

ואני יוסיף עודרעבצן

לפי דעתי גם לאשה יש עבודת המידות בזמן ההריון. מי אמר שההריון פותר הכל?

רעבצן,שרון נגארי

רוב הנשים, כל כך מצפות מעצמן להיות בנתינה ומסירות, שכשהן במצב של הריון בו פעמים רבות הגוף כמעט מחליט בשבילן את רמת הכוחות, קודם כל בפיזי, עוד לפני הנפשי,

הן הראשונות להיות מתוסכלות שהן לא עושות כלום...

רוב הנשים מלאות סיפוק מכל עשיה קטנה שהספיקו ביום!

וכשמעירים להן על זה, הדמעות הן בין השאר בגלל שזה פוגש אותן בביקורת הפנימית שכבר הייתה להן על עצמן קודם...

הן לא מצליחות לקבל עצמן ללא תנאים בתקופה הזו והכי צריכות מישהו שיזכיר להן שהוא מקבל אותן כך ושגם הן יקבלו עצמן...

אז כן, לאישה יש עבודת המידות בהריון...

רוצה לדעת מה היא?

עבודת המידות של אישה בהריון היא,

לדעת להרפות משליטה, להיות בענווה למצב הלפעמים מפחיד הזה כשלפתע הן לא מכירות את גופן ואת סף היכולת שלהן שכ"כ ירד.

להסכים להעזר, להיתמך, להיות בצד המקבל,

על אף שהן כ"כ נהנות ומרגישות סיפוק מלהיות בעשיה, נתינה, תיקתוק, הספק....

יש לדברי מקורות בתורתינו...תוכל למצוא הרבה רבנים שאומרים את זה...

זו עבודת המידות של אישה בהריון!!

מצטערת לא השתכנעתירעבצן

הוא כתב שהיא גם לא עמדה במחויבויות של העבודה שלה לפני כן.זה נשמע שהיא טיפוס קצת מפונק ועכשיו עם ההריון זה עוד יותר בא לידי ביטוי. לדעתי לא נכון בכלל שכל הנשים מקבלות סיפוק מכל עשייה קטנה. מה לעשות יש נשים כאלה אך השאלה הפשוטה היא איך להתמודד עם המצב.

היא נשואה 6 חודשים ובהריון 5 חודשים.. .מתי היה להאביוס

זמן לא לעמוד במטלות שלה?

כשהייתה כלה טרייה?

לאישה לוקח זמן לעכל... אי אפשר לצפות מאישה להתנהג כמו גבר...

כל כךךך נכון!!!!!!!אהבה של אימא

חבל שלא כתבת את זה כשהייתי בהיריון.... חחח כמה שהייתי מתוסכלת מעצמי... בוכה

מסכימהoraf

נכון מאוד,  המקרה הזה ממש הפוך. אני בהריון הייתי מתחילה להיות לא מרוצה שהכלים לא שטופים כמו שצריך, וזה לא כך ואין לי כוח, אבל זה מקרה הפוך פה הבעל מתלונן ולאישה לא כל כך הכפת...

רעבצן, איפה ראית שהתנפלתי עליו??אני ירושלמית
עבר עריכה על ידי אני ירושלמית בתאריך ט' אלול תשע"ב 16:58

וכמו שכתבתי, יש נשים שחוות יותר ממה שאת או נשים אחרות מרגישות וחוות בהריון..!!!

נכון שהריון הוא לא מחלה, אבל יש נשים שמרגישות בו כמו במחלה!

וגם אם זה נראה לך פינוק, אז בהחלט לא תמיד זה פינוק!!

אישית אני אגיד לך, שאני ממש ממש ממש לא מפונקת! להיפך!

אבל ההריונות שלי קשים על ומעבר למה שאישה שלא הרגישה את זה, יכולה לדמיין!! אבל נשים שיפטויות כמוך, יכולות בהחלט לפרש את מה שעבר עלי בהריון האחרון לדוג' כפינוק...

וכמו שכתבתי, אני לא פסיכולוגית/פסיכיאטרית אבל תגובות של בכי חסר שליטה, עלולות להצביע על דיכאון.

וכמו שלא תאשימי (אני מקוה..) נשים עם דיכאון אחרי לידה, כך יש נשים שיש להן (כמו שכתבתי, וכמו שאת יכולה לקרוא ברשת) מחלה של דיכאון/דכדוך לפני לידה!

וזאת בהחלט מחלה כמו דיכאון לאחר לידה! (גם לדיכאון לאחר לידה יש כידוע, הרבה דרגות חומרה)

ההתנפלות היא בכלליות לא דיברתי אישית עלייךרעבצן

וההריון הראשון שלי היה הרבה יותר קשה רק רציתי לישון כל היום והיתי נרדמת בלימודים בכיתה מרוב עייפות וחולשה, ועדיין לא נתתי לזה להשבית את הבית ולא הפלתי על בעלי את כל העבודה במקומי. את צודקת לא תמיד זה פינוק אבל בהחלט יש נשים שתופסות טרמפ על ההריון ומרגישות שמותר להם הכל ומגיע להם הכל בגלל שהם בהריון.

מסכימה עם רעבצן (אנונימית אחרת)אנונימי (פותח)

גם אישה בהריון היא בתאדם

לא יכולה לפרוק ממנה כל אחריות וכל מחוייבות

אולי להפך- זה שהיא פורקת ממנה מסגרות שעושות סדר בחיים (כמו עבודה, לימודים) מכניס אותה יותר עמוק לסיחרור בלגאן

גם אישה שיש לה חולשה ובחילות-

יכולה להכין לבעלה חולצה

או לפחות לפרגן לו מספיק על מה שהוא כן עושה, לתת לו תחושה שהוא מוערך על זה שהוא סופרמן- ולא שהוא עובד קשה מידי לתוהו

המלצה משלי-

אם היא לא עובדת- תוותרו על העבודה. כן- שתתפטר

אין סיבה להחזיק סתם עבודה שלא עומדים בה, ורק ניזוקים ממנה כי זה מבטל אותך ממלאכתך-שלך

המלצה שניה-

לתת לאמא או אחות או חברה טובה שלה לדבר איתה

על מה זה הריון, ואיך היא מרגישה, איך החיים שלה התהפכו לה בחצי שנה- מבוגרת משוחררת לרעיה ואמא... , על הצורך להבין שכאברכית היא מקבלת על עצמה רמת חיים אחרת ממה שהיא רוצה או רגילה. ועל עוד כמה דברים

אני איתכן. ואם רוצים משפחה של עשרה ילדים יהיו לגבריערית נ

תשע שנות סיוט?

בתור אחת שהיתה רוב הזמן בהריון בחמש השנים האחרונות אני מרשה לעצמי לומר שהבעל לא קורבן.

נשים מרשות לעצמן להשתמש בתרוץ של "אתה אף פעם לא תוכל להבין" יותר מדי.

קשה נכון, אבל לא סוף העולם. מי שעובדת על עצמה בהריון מרוויחה בלידה שהיא תמצית העבודה העצמית.

ואם רוצים משפחה של עשרה ילדים, יהיו לאמא תשעאני ירושלמית

שנות סיוט???

אם זה המצב, כשהאשה קורסת מהריונות,אז לא בטוח שמותר להן ללדת עשרה ילדים.

לא רק שלא לדפוק חשבון- זה ממש אסורoraf

זה נכון שאישה בהריון צריך ךהביא מה שבאה לה, ואולי זה מאין מתנה  שה' נטעה בנו נשים כדי שהבעל ידאג.

אבל נשים חייבות לתת דין וחשבון - לא להתפרע זה עלול להזיק לתינוק. למזלך היא אוכלת פרות וירקות, הזכרתה גם ממתקים - לא הייתי מגזימה. 

אבל לענייננו - פעם המליצו לי על התנגות של מישהו קרוב ללכת דווקא בכיוון של הבן אדם הזה. דוגמה אם באה לה לישון אז לא להגיד אולי תעשי כך וכך אלא אפילו להקדים אולי תלכי לישון, זה קשה מאוווווד, אבל לפעמים זה עובד.

הייתי גם שוקלת ( וזה תלוי ברצון שלך ויכולות שלך) לשבת לדון בנושא דחיית לימודים אקדמאיים שלך עדללידה, אז לא יהיה לך לחץ במטלות , לאט לאט תסיים אותם בנחת ותתחיל בעוד שנה - אבל זה רק אם אתה מסוגל והיא מסכימה. אחת זה מסוכן לקריירה.

לא קראתי אם הציעו לך....אלזה

אבל הייתי מתייעצת עם איש מקצוע, אולי היא סובלת מדכאון של טרום לידה. גם זה קיים  . 

אפשר לנסות להעלות את הנושא בשיחה זוגית. תאיר את עיניה לעובדה שקשה לך לנהל איתה שיחה ושהעניינים לא מתנהלים בכלל באופן תקין, ושאתה מכיר אותה שונה ומתפקדת הרבה יותר טוב ותחמיא לה וכו' וכו'. ותגרום לה להבין שלקושי שלה יכול להיות פתרון. 

ועוד משהו, תזכור ששנה ראשונה של נישואין זה עסק קשה, ועוד עם הריון לא קל וגם התינוק שעוד יבוא בע"ה, זה חת'כת נסיון שצריך לצלוח. תזכיר לעצמך שעוד שנה וחצי שנתיים אתה תסתכל על כל המצב הזה ממקום אחר ובע"ה הרבה יותר טוב. קח המון חיזוקים, והכי חשוב להתייעץ עם מישהו חיצוני. ברור שפורום זה לא המקום למצוא פתרון לבעיה כזאת. 

נראה לי שיש פה באמת משהו אחר מהתנהגות הריונית.אנונימי (פותח)

סליחה מראש שאני מתערבת ממקום לא לי, אבל באמת נראה שהבעיה פה שונה.

באמת כתבת את זה בפורום הריון ולידה, לכן רוב התגובות נוגעות להתנהגות של אשה בהריון, וזה מובן.

אני ממש מזדהה עם המצב שתיארת בהרבה דברים (לא בהכל)- ב"ה נשואים חצי שנה ובחודש חמישי, אני סטודנטית בזמן שבעלי עובד במשרה מלאה, וגם עם העניין שאני מרגישה שאני לא עושה בבית כלום ובעלי עושה המון (למרות שזה היה גם קודם, מבחירה שלנו וסיבות טכניות).

במצב שכזה, לא הספקנו "להתרגל" לעצמנו כזוג נשוי וכבר נכנסנו למצב של זוג בהריון.

אבל דבר אחד אני יכולה להגיד לך: יש כאן בעיה שלא קשורה (רק) להריון של אשתך ולמצב בו היא נמצאת. אני ממליצה לכם פשוט לדבר. נכון, זה קשה עכשיו כשהיא רגישה הרבה יותר, אבל חייבים. ככה זה.

אי אפשר שההשוואות יתפסו מקום גדול בחיים שלכם (במיוחד לא לכיוון שלילי של "אני עושה יותר"), ואי אפשר שבכל רגע שתנסו לדבר על זה, בעדינות כמובן, זה לא יתקדם לשומקום. קודם כל להיות בני אדם, אחר כך להיות זוג, אח"כ להיות זוג נשוי ואז להיות זוג נשוי עם הריון.

וחוץ מזה אני מצטרפת לתגובות שכבר נאמרו פה. התגובה של בעלי המדהים כשאני מעירה על זה שאני לא עושה כלום היא "את סוחבת ומגדלת את הילד שלנו בשביל שנינו", נוסף על רשימה של דברים שמסתבר שאני כן עושה (וכן, עבודות ללימודים נכללות ברשימה הזו!). אני מציעה לך לשבת ולראות מה היא עושה, דברים קטנים אפילו, וזה יכול לשנות כל כך הרבה.

אני ממש לא מנוסה כמו הרבה פה, אבל כבר הספקתי ללמוד שגבר שאשתו בהריון יכול להיות ממש מסכן, אם הוא יחליט להסתכל על זה ככה. מנגד, כמובן שהוא יכול להסתכל על העובדה שעוד כמה חודשים יהיה לו ולאשתו ילד בעז"ה, והוא "רק אז" יצטרך להתחיל לסחוב אותו מדי פעם...

מסכימה מאד...אנונימי (פותח)

גם אני ממש לא מתפקדת בהריון למרות שהוא נחשב תקין ביותר וכל העול נופל על בעלי היקר...

אני ממש מסכימה שיש צורך למצוא את הדרך לדבר על הקשיים (אמנם בעדינות רבה ביותר). לפתח את עצמכם כזוג שלא הולכים לישון עם משהו "שמור בבטן"...

אתה נשמע בעל אוהב ומסור שפשוט קורס מעומס המשא...

אנחנו היינו במצב דומה מאד ואני חושבת שמה שחשוב זה למצוא דרכים להקל עליך.

אם יש עזרה שאפשר לקחת- מה טוב...

לנו לא היה ובסוף החלטנו לקחת הלוואה (אם שניכם סטודנטים- בעזרת ה' בהמשך תעבדו והכל יהיה יותר קל ויהיה אפשר להחזיר את ההלוואה) ובעלי הוריד אחת מהעבודות שלו. זה איפשר לו קצת מרחב מחיה להתמודד עם כל המטלות שלו הקשורות בלימודים, בית, ילדים וכו'....

אבל שוב- הכי חשוב זה לדבר!!! לא מתוך מקום מאשים לאישתך, אלא להיפך- מתוך מקום מעריך, מכיל, אוהב אך רוצה למצוא פתרון לקושי שלך.

גם אני הייתי פורצת בבכי כמעט בכל שיחה- ובכל זאת לא הייתי רוצה לוותר על אף אחת מהן....

רק אתה ואשתך יודעים מה הכי טוב לכם ולכן פתרון שאתם תחשבו עליו ביחד, בוודאי יהיה הכי טוב לכם...

בהצלחה רבה ובעיקר- המשך הריון קל ושתצאו בידיים מלאות!

מצטרפת ומחזקת..מישיי

אני חושבת שבאמת כדאי לדבר אחד עם השני..

מדריכת הכלות שלי אמרה לי שתקשורת זוגית זה הדבר הכי חשוב בזוגיות, ואני רואה כמה היא צדקה בכל רגע בחיי הזוגיים.

גם לי היה הריון לא פשוט ובכיתי על כל שטות, והיינו במצב כמו שלכם- התחתנו וב"ה ההריון הגיע מיד,

לא יודעת בדיוק איך בעלי ראה אותי ואם הוא היה בשוק או לא, אבל הוא גם היה אברך והדיבור עם הרבנים מאוד עזר לו, כמו גם עם חברים שלו אברכים שעברו/ עוברים מצב דומה.

תנסו לבנות איזשהו סדר עדיפויות כרגע- על מה מוותרים ועל מה לא- אולי העבודות בלימודים ידחו עוד (בעלי ממש "זרק" על הלימודים באותו זמן כי לא היה לזה זמן באותם ימים)

ואולי החולצות יהיו מקומטות והבית לא שטוף כל יום, אבל- אוכל צריך שיהיה, וכסף לקנות אותו גם..

ואולי כדאי להתחיל מהמקום שלאשתך הכי נוח בו- מה היא מסוגלת לעשות, מה היא יכולה, ומה אתה יכול- ומעבר לזה פשוט להניח ולא להילחץ מזה.. ב"ה אתם עוברים חוויה של הריון שהמון זוגות מייחלים לה, זה בא לכם ב"ה בקלות ולפעמים אפילו קשה להעריך דברים כאלו בגלל זה, אך זה שווה כל רגע.

כדאי מאוד לנסות ולראות את ההריון כברכה עצומה ולהגיע כך ללידה כי אחרי לידה האשה היא עוד יותר קווצ'ית איזה חודש לפחות (מאוד משתנה מאחת לאחת)

סליחה על האורך.. מקוה שמשהו נגע אליכם. שיהיה בשעה טובה ובשמחה גדולה! אין כמו אלול כדי להתקרב אחד לשני..

נראה לי כבר הציעוחילזון 123

אבל נראה לי שכדאי שתשים לב שוב-

הצעת לה שתלכו ליעוץ והיא בכתה\כעסה וכו'. עזוב את הדיבורים על הנושא ופשוט תלך למישהו.

תלך לבד תתחיל לדבר ואח"כ אם יהיה צורך הוא\היא יזמן גם אשתך או יעזור לך להעמיד מולה את הדברים ככה שהיא תרצה לבוא.

אל תדחה את זה ככה שתצבור כ"כ הרבה כעסים ותלונות שיהיה לכם קשה לדבר על זה וליישב את הדברים.

עדיף לפתור את זה יותר מוקדם.

בהצלחה.

אני חושבת שעלית על הנקודהחיפושית אדומה

הרבה פעמים כשלבעלי היה קשה עם העומס שהיה עליו (ולא רק בתקופות ההריון, אלא גם אחרי הלידה), בסופו של דבר, אחרי הרבה דמעות, הגענו למסקנה שאם אני אגיד לו מילה טובה על כל מה שהוא עושה, אז זה ייתן לו הרבה כוחות להמשיך. אכן, לצערי לא הבנתי את זה לבד, ובעלי היה צריך להגיד לי את זה כמה פעמים עד שהבנתי שההערכה הזאת היא ממש הכרחית(!) לצערנו אנחנו לפעמים לוקחות את זה כמובן מאליו, או שפשוט לא נראה לנו שזה משהו שדורש הערכה...

לכן אני אני מציעה שפשוט תגיד לה בצורה הכי כנה, וללא טיפה של אגו, שאתה צריך ממנה מילות הערכה. שזה כמו מזון לנפש שלך. שהיא תבין שגם לך יש נקודות חולשה ושהיא יכולה לעזור לך בהם אם היא רק תבטא ותראה הערכה והוקרה.

עוד דבר שכדאי לדבר עליו: תבקש ממנה שתתאר לך מה היא מרגישה. ותנסה להזדהות ולהבין אותה. למרות שכגבר זה יהיה לך קצת קשה, לפחות תנסה להקשיב ולקבל. כי באמת ההריון גורם להמון תחושות מאוד לא קלות. שתתאר לך מה הדברים שעושים לה רע ומה עושה לה טוב. ותקדיש את כל השיחה רק בשביל לנסות להבין אותה. אני מאמינה שאחרי שתבין מה היא עוברת יהיו לך כוחות נוספים להתמודד עם המצב הלא פשוט.

והכי חשוב - אפשר לדבר גם כשבוכים. אין מה לעשות, בהריון אנחנו בוכות הרבה, ולא צריך להילחץ מזה יותר מדי. תדברו מתוך בכי, העיקר שתדברו (בתנאי, כמובן, שגם היא מסכימה לזה).

עוד משהו קטן - תציע לה לדבר עם נשים שכבר עברו את זה. שתשטף אותם ותבקש מהם טיפים לתחזוק המערכת הזוגית גם במצבים כאלה.

ב"הצלחה!

ורק לי זה נשמע כמו קושי רגשי? (אנונימית חדשה...)אנונימי (פותח)

ברור שההריון עושה את שלו, אבל מה שפותח השרשור מתאר זה קיצוני. וזה קיצוני ברמה הרגשית.

לי זה ממש נשמע כאילו האישה מחפשת בכוח תשומת לב, הערכה והכלה.

ודבר חשוב-

אני לא שופטת אותה!!! זה לגיטימי לגמרי וגם אני מתנהגת קצת ככה בהריונות. אני גם בטוחה שהמצבים האלו מוכרים לכולנו.

יחד עם זאת-

התיאורים של הבעל מראים על חוסר פרופורציה שאומר דרשני. זה לא נשמע לכם קצת רחוק מהנורמה?

שוב, זה לא רע, רק זועק ליחס נכון.

לעניות דעתי יש לאישתך חלל רגשי עצום שאותו צריך למלא ושם, רק שם, אתה באמת תועיל.

אישתך לא סתם מבקשת את הכי הכי. היא לא סתם דורשת את מה שהכי קשה להשיג. זו הדרך שלה לבקש ממך "להוכיח" לה עד כמה אתה מקבל, מכיל ואוהב אותה על כל השגעונות שלה (ובינינו, למי אין שגעונות? רק שבהריון הן מוכפלות פי הרבה).

היא עושה המרה לא נכונה של חומר= רגש. ולכן, ככל שאתה מונע ממנה יותר חומר (= דרישות מיוחדות ולא שגרתיות של אשתך) אתה "אוהב" אותה פחות, אתה "מרגיש" כלפיה פחות.

הייתי מציעה, בתור התחלה, שתעזוב את מטלות הבית הפחות קריטיות, אפילו אם זה נשמע כופר משהו:

כביסה צריך? צריך. לקפל צריך? לא! שישב בינתיים בערימה.

כלים לשטוף צריך? צריך. להחזיר לארון צריך? לא! שישארו בינתיים במייבש הכלים.

רצפה לנקות צריך? כן. לשטוף צריך? אני מאמינה שבתור זוג ללא (בינתיים, בע"ה) מספיק לטאטא פעם ביום ומספיקה שטיפה של פעם בשבוע. (לא לדאוג, הג'וקים לא יתיישבו אצלכם. מניסיון...)

וכן על זה הדרך.

אבל הכי הכי הכי חשוב- אל תגיד לה מילה בנושא!!!

ולמה?

קודם כל, זה יוריד ממך עומס מיותר. יש לך מספיק על הראש עכשיו ואם תדע להרפות מהדברים הפחות חשובים (כמו הטיפול בדברים הזניחים בבית) יהיה לך יותר כוחות להתמקד במה שבאמת צריך לטפל בו.

שנית, באיזשהו שלב לאישתך ימאס מהמצב וסביר להניח שהיא תתחיל לעשות דברים. אתה מרגיש וואקום במה שאישתך מזניחה ולכן אתה נרתם למלא אותו. אני מאמינה שגם אישתך תגיב באותו אופן כשהיא זו שתחוש בוואקום שאתה תיצור, בכך שתעשה רק את המינימום ההכרחי.

ובתור המשך-

נשמע כאילו אישתך זקוקה להכלה רגשית גבוהה, לאמפטיה, סימפטיה ואהבה.

ממה ומאיך שאתה כותב ברור לי שזה לא חסר אצלך, רק החיסרון הוא בזה שאתה לא מביע את זה. לפחות לא מספיק.

בשביל לשכנע נשים צריך לחזור על אותם הדברים שוב ושוב ושוב ושוב. בצורות שונות, בהזדמנויות שונות ובמילים שונות, אבל עיקר העיקרים- הרבה! כל הזמן! ממש לחפור!

וככל שהיא ממשיכה עם הדרך הזו שאתה מתאר, ככה אתה צריך לעשות את זה יותר.

זה מתיש.

ולכן הצעתי שתוריד מעצמך מה שאתה לא באמת חייב לעשות כדי שהבית יעמוד על תילו.

כי בית, הרבה לפי ארבעת הקירות הפיזיים שמרכיבים אותו, מורכב מהיסודות הנפשיים שבני הזוג בנו לעצמם כזוג.

קח נשימה עמוקה.

עם הזמן אתם תבינו האחד את דרכי החשיבה של השני.

אנחנו נשואים כך וכך שנים ועדיין לומדים.

אם משהו מכל המגילה הזו לא הובן, אשמח להבהיר ולהסביר.

^^^^^^^^אמא למתוקים

אהבתי את תגובתך

תודה..אנונימי (פותח)
זה נשמע שקשה לך עם דברים מסויימים אצלהנווה מדבר

עוד מלפני ההריון.

עם תכונות אופי מסויימות ועם התנהגויות מסויימות שהיו לה עוד לפני , ועכשיו הם מתעצמים כשהכל נופל עליך.

(מצטערת, לא קראתי את כל התגובות, אז סליחה אם אני חוזרת על דברים)

אולי באמת כדאי שתתייעץ עם מישהו חכם שמבין בזוגיות (גם יועץ זוגי) שיוכל לעזור לך בהתמודדות הכללית ובפרט עם המצב עכשיו בהריון.

אני באמת מבינה את הקושי - משני הצדדים, גם שלך וגם שלה.

בע"ה כשיהיו עוד ילדים ועוד הריונות, זה יופיע שוב, ואז יותר קשה לטפל (יש עוד ילדים ברקע ויותר מסיבי)

אפשר ללכת ליעוץ זוגי לבד, זה מאוד עוזר להתמודד עם דברים.

והכי חשוב שתצאו בידיים מלאות, עם תינוק\ת ואמא בריאים שלמים

אני מציעהנר80

לפנות ליעוץ לרופא

כי נראה שאין לה כוח לעשות דברים, ואולי צריך איזה תוסף תזונה או תרופה, 

לפני ההריון היא לקחה לעצמה לאכול לבד?

שלום אנונימיאנונימי (פותח)

אני קוראת את מה שאתה מספר ונשמע ששניכם עוברים תקופה לא פשוטה. אתם צריכים להתמודד עם זוגיות חדשה, בניין בית, עול כלכלי, לימודים והריון משותף. הציפיה לחזור הביתה ולהגיע למקום רגוע, בו אפשר לתת מנוחה לגוף ולנפש,היא ציפיה מובנת וטבעית שחשובה לכל אחד. אף אחד לא רוצה לחזור למקום של כעסים, מתחים, חוסר קבלה והאשמות הדדיות. הרבה פעמים הדבר נובע מקשיים בתקשורת, מחוסר תיאום בציפיות ומכך שכל אחד מדבר בשפה משלו (השפה הגברית והשפה הנשית) בלי להבין מה השני אומר (ולא בכוונה). 

אני אמא ל-4 ילדים ומאד מבינה על מה אתה מדבר. אני חושבת שאתם צריכים עזרה והכוונה יותר מקצועית. 

כמו שנאמר פה, הריון היא תקופה בה האישה עוברת שינויים הורמונליים, גופניים, תשישות גדולה, פחד מפני הלידה, חששות בנוגע לאימהות ועוד. כמובן, גם עבורך זוהי תקופה שעלולה להיות מלווה בחששות מפני הבאות, גידול הילד, העול הכלכלי והקושי הפיזי בניהול הבית.

לפעמים עזרה או ייעוץ מבחוץ,אפילו רק לך יכולים מאד לעזור ולהקל, אפילו במציאת פתרונות טכניים פשוטים.

אני עו"ס במקצועי ומוכנה לעזור לך בשמחה טלפונית, או דרך המייל.

האמת, אני מבינה אותך.. אבלבשעה טובה =)

עדיין אני חושבת שהתפקיד שלך הוא לתמוך ולתמוך וכמה שאפשר כי אשתך עוברת דבר קשה! פיזית ונפשית! לא משנה מה, אתה לעולם לא תבין באמת.  ולא ארחיב כי הרבה כתבו על זה.

אני מבינה אותך כי בעלי מרגיש בדיוק כמוך לפעמים, ועברנו תקופה לא קלה בשלושת החודשים הראשונים (ועדיין עוברים אבל קצת פחות..) יש הרגשה של ריחוק, הרגשה שאשתך לא עושה כלום למען הבית ולמען הזוגיות. כביכול "מתעצלת".

אבל אני מרגישה שמה שמציל אותנו זה שאנחנו משתדלים לדבר על זה ולתאם ציפיות, וככל שיותר נפתחים וחושפים את הרגשות זה יותר עוזר.

אני מבינה אותו יותר ומשתדלת לעשות דברים בבית ולא להתבכיין כל היום, והוא מבין אותי יותר ומשתדל לתמוך להקשיב ולעזור.

אתה אומר שקשה לאשתך לדבר... אבל תנסה "לדובב" אותה ע"י כך שתתן לה הרגשה שאתה קודם כל מבין אותה, תומך ואוהב אותה. את הטענות תשאיר לאח"כ. אולי זה מה שיפתח אותה.

וכמו שהציעו- דבר עם גבר אחר שעבר דברים דומים, אבל לדעתי לא סתם חבר אלא מישהו שגם יעודד ויתן עצות.

אני מניחה שזה לא פשוט כשזה בא בתחילת הנישואים...

אז אני מאחלת לך שתצליחו לדבר ושתהיה בינכם הבנה אמיתית!!

ובע"ה זה יעמיק את הקשר והאהבה בינכם.

לימודים אקדמאיים לסיים כמה שיותר מהר!יודו ל-ה' חסדו

סליחה שאני מתערבת בעניין צדדי יחסית שעלה מדבריך אך היא חייבת לא לצבור חובות אקדמאיים. התואר הוא זה שבע"ה יכניס אותה לשוק העבודה וככל שתגדל המשפחה יהיה קשה יותר לסיימו!ואם יש בה טיפת כוח, להשקיע בזה כי אח"כ תאכלו קש... מכירה כ"כ הרבה ששנים סחבו את זה, או לא סיימו ולא מוצאות עבודה וכו'. 

ובכללי רק נותר לאחל שתצלחו את הקשיים המבורכים, אך לא פשוטים. קשה מאד לקבל מצב חדש שבו כל הסדרים מתהפכים ופתאום אין שום קבוע. ותבין כמה זה קשה לאשה שרגילה להיות במיטבה ולתפקד ושניה אחרי החתונה הופכת לסמרטוט מבלי שיש לה שליטה על זה ועוד מקבלת ביקורת על כך. יש נשים שכל ההריון לא מתפקדות כמעט גם כשהכל בריא. נשמע שאתה באמת משתדל וע"כ ישר כוחך. עבודת המידות שלך היא לראות איך אתה מסתגל בצורה הכי טובה למצב, בלי שיפוטיות וזה קשה מאד! מדבריך עולה שאתה רק רוצה שהיא תתפקד כמו פעם ומה כבר ביקשת... אך הקב"ה שלח לה הריון קשה וזה לא כך.לכן צריך לשנות את הסתכלות ולא לחיות בדמיונות אלא במה שיש כרגע.  בהצלחה וסיעתא דשמיא בכל.

קודם כל, כל הכבוד לך.פונצ'י

אני לא מבינה למה כולן פה מתנפלות עליך.

אני בהריון הראשון תפקדתי בערך כמו שאתה מתאר- פשוט לא הייתי מסוגלת לעשות כלום.

והייתי בקריזות כל הזמן...

בעלי השתגע בדיוק כמוך (או קצת פחות, כי מה שאתה מתאר זה מאוד קיצוני).

ככה שאני מאוד מעריכה את ההשקעה שלך...

נראה לי שההבדל העיקרי בין מה שהיה ביני לבין בעלי למה שיעש ביניכם זה שאתה לא זוכה להערכה שמגיעה לך.

וזה מה שבעיקר מפריע.

כי אם היא היתה משדרת לך שאתה נהדר, ומקסים וכו', אז היה לך מן הסתם יותר חשק להמשיך לדאוג לצרכים האלו שלה לאורך ההריון....

לכן אני חושבת שכדאי שתסביר לה שלא נעים לך ככה, באריכות. לא כהאשמה, אלא במין "נגמרים לי הכוחות, ואני מבקש שתעזרי לשנינו לעבור את זה". אנחנו הנשים נוטות לחשוב שהבעלים שלנו בטוח יאמרו אם זה קשה להם, ולכן לפעמים אנחנו לא מבינות כמה זה מקשה...

(אה, ועידוד- בדר"כ רק הריון ראשון קשה כ"כ. הבאים קלים יותר...)

כמו שאישתי כתבה לעיל' (אחת מהאנונימיות)אנונימי (פותח)

כמו שאשתי שיבחה אותי מעבר למציאות, אני באמת עושה הרבה ועוזר הרבה בבית בזמן האחרון, ויש הרבה סיבות לתגובות כמו שלך. אני בכל זאת חושב שהתגובה שלך מוגזמת, ואני אסביר:

קודם כל, כמו שהיא אמרה שאמרתי לה "את סוחבת את הילד, זה כבר הרבה יותר ממה שאני עושה". זה שהיא לא מרגישה טוב, בלי קשר להריון, זו כבר סיבה לעזור במה שהיא צריכה. גם אם זה אומר לאחר לעבודה או לחילופין לצאת מוקדם מהעבודה, גם אם זה אומר שאני עובד שעות נוספות וגם אם זה אומר שאני חוזר הביתה לעשות שעות נוספות בתפקוד הבית.

ביום שהתחתנתי וביום שאתה התחתנת חתמנו על כתובה שאומרת שהבעל מתחייב לזון, לכלכל, להלביש את אשתו. חכמים אומרים שהבעל מחויב לעשות את כל התנאים האלה באותם תנאים שהיו לה בבית אביה, מה שאומר שאם היא רגילה בתנאים מסוימים (כגון לבוש יקר, אוכל יקר וכד') הבעל מתחייב להביא לה את זה.

אז נכון, אנחנו לא רוטשילד ורוב הסיכויים שאין לנו עבודה שמכניסה כמו שאבא של הכלה מכניס, ומוסכם בין שני בני הזוג שאם נעשה כמו שהיא רגילה בתור זוג צעיר כנראה שלא נעבור את החודש, ואולי אפילו לא את היום הראשון של הנישואין.

כל מה שכתבתי זה עוד לפני הריון, כי בהריון ההלכה שונה לגמרי.

ההלכה אומרת שאסור לנשים בהריון להתקרב לבית המקדש. וזאת למה? כדי שלא יריחו את ריחות ביהמ"ק וירצו לאכול גם הן. ואנחנו לומדים מזה שכל מה שאישה בהריון מריחה ורוצה לאכול חייבים לתת לה.

אז נכון, קצת לא הגיוני לתת לה כל דבר שעולה ברוחה לאכול, כי בכ"ז כמו שכבר כתבתי- אנחנו לא רוטשילד, אבל כן צריך להתחשב הרבה יותר במה שהאישה רוצה.

ואחרי כל ההקדמה הזאת הייתי רוצה להגיד לך משהו יותר אישי.

אחד- נכון שקשה לך. גם לי קשה. נכון שקצת מציק שהאישה לא תורמת הרבה לתפקוד הבית. אבל תחשוב שלך היה אבטיח בבטן למשך 9 חודשים, שמפריע לך לישון, מפריע לך לאכול, עושה לך בחילות, גורם לך לרוץ לשירותים, לוחץ לך על כל מיני שרירים בגוף...בקיצור, כמו שאומרים, "עושה לך את המוות" (ועושה לילד שלך את החיים).

אני בטוח שאתה אוהב את אשתך, ללא ספק, ואני בטוח גם שאשתך אוהבת אותך. אבל תשמע גבר, עם כל הכבוד, זה שאתה עובד ב-3 עבודות, ובנוסף לומד בכולל ועוד גם לימודים אקדמאיים, זה כבר אומר שאתה לא חושב נכון.

חס וחלילה שאני משווה ביני לבינך, וחס וחלילה שאני חושב שאני יותר טוב ממך. אני עובד במשרה מלאה, 9 שעות ביום, מרוויח שכר מינימום, והייתי מת ללמוד בישיבה! אבל החיים הובילו אותי לזה שאין לי זמן ללמוד בישיבה, בגלל מה שהתחייבתי ביום של החתונה. מחובתי לכלכל את המשפחה שלי ואת המשפחה שתהיה לי, ואם זה אומר שאני לא אלמד בישיבה ואעבוד כמו שצריך, בנוסף לזה שאני אראה את אשתי, אשב איתה ואדבר איתה, אעזור לה בבית (במיוחד בשנה הראשונה של הנישואין. להזכירך, גם אנחנו נשואים חצי שנה), עם כל הכבוד לעולם התורה, שלום-בית חשוב יותר מכל דבר אחר, אפילו המצוות החשובות ביותר בתורה. כי שלום בית היא היא המצווה החשובה ביותר בתורה.

כדאי לך לחשוב מחדש על הקשר שלך עם אשתך. לא רוצה להכנס לפרטי הזוגיות שלכם, זה לא ענייני, אבל מה שנשמע מהסיפור שלך שהבעיה היא לא בהריון. הבעיה היא מהשורש.

ברגע שאתה תעריך את מה שאשתך עושה בשבילך (ותחפש את כל הדברים הטובים שהיא עושה, והיא עושה!) היא תתחיל להעריך אותך ואת מה שאתה עושה בשבילה. כמו שהרב ארוש אומר בספרו "בגן השלום": האישה היא המראה שלך. זאת אומרת, כל יחס טוב וכל יחס רע שאתה תתייחס לאשתך, היא תתייחס חזרה אליך (אגב, אותו דבר עם הילדים שיהיו בעז"ה).

חשוב וכדאי לדבר עם האישה על כל דבר. לדוגמא, כשאשתי ואני מדברים על משהו חשוב שיעזור לנו בהמשך הדרך, גם אם היא בוכה, תמשיך לדבר. ולמרות שקשה מאוד לדבר עם אישה שאתה אוהב כשהיא בוכה. וכל זה בלי כעס. כי כעס לא בונה, הוא רק הורס.

כמו שסבתא שלי אומרת: אסור ללכת לישון לפני שמתפייסים!

אני לא יועץ נישואין, לא רב, ולא מתיימר להיות אף אחד מהם. בשביל סיפורים כאלה כדאי ללכת ליועץ זוגי. יש המון כאלה טובים, דתיים, אפילו נשים של רבנים, שמוכנים לעזור.

אפילו אני חושב לפעמים שאשתי ואני צריכים יעוץ כזה או אחר.

שיהיה לכם בהצלחה, בשעה טובה ומזל טוב!

ותזרום עם החיים, אחי.

רק עכשיו ראיתי כמה זה ארוך, סליחה...אנונימי (פותח)
ואני התבאסתי בזמנו שלא נכנסנו מיד להריון..אנונימי (פותח)

לא שח'ו אני מעודדת תכנון ילודה

(הרבה הצלחה לאנונימי היקר..)

אבל זה בכז יכול לחזק את אלו שלא מיד נכנסו להריון ודאגו וחששו..

יש בשנה הראשונה המון משמעות לבניית היחד כהכנה לחיים ולמה שהם מביאים איתם

ממש מסכימה עם רבעצן!!אנונימי (פותח)

הריון זה לא מחלה!!!!

בתור אחת שעברה כבר כמה כאלה (ב"ה)

זה נכון שזה משתנה מאחת לשניה, אבל בכ"ז אני חושבת שיש כאן הגזמה....

ההורמונים הם לא הבכי ויש לה אפשרות לשלוט בזה למרות שזה יותר קשה. ומותר לך להגיד מה שאתה חושב, מה זה? הבן אדם הגיע למצב שהוא לא יכול לדבר עם אישתו!

מצד שני אתה לא יכול להכריח אותה להפסיק להתמסכן, זה שלה....

אבל אתה יכול להתחזק בזה שאתה מעל ומעבר! ותמשיך לעזור ולעשות במה שאתה יכול ואל תהיה 'כבול' נפשית מהבכי כל הזמן.

את חיה בסרטאנונימי (פותח)

סליחה על הבוטות אבל אם את חושבת שהבכי הוא נשלט את פשוט לא יודעת כי לא היית במקום הזה!!! יש כמה רמות בקושי של ההריון ואצל כל אישה זה אחרת. בהריון הראשון שלי הייתי במצב ממש קשה גם מבחינה פיזית וגם מבחינה נפשית .הייתי בתת תזונה ובכיתי המון ואני יכולה להגיד לך שכמה שניסיתי לצאת מזה זה לא הלך. מהמקום הבה אני יכולה להגיד לכותב הבעיה שהדבר שהכי צריך זה להביע אהבה, הבנה, הקשבה ורק להביע שפע של יחס חיובי ואני יכולה להגיד מעצמי שעד היום הקשר שלנו נבנה על גבי ההבנה והעבודה הרגשית שבעלי עשה בתקופת ההריון הזה ועוד דבר -בזכות כל זה אני מאד בטוחה במקום שלי בבית ובעקבות הטיפול וההבנה שהושפעו עלי אני אשה שמשתדלת מאד לפנק ולפרגן...

ארוך אבל שווה כל מילה!! ועוד משהו -אנונימי (פותח)

בתור אשה שההריונות שלה לא משהו פשוט במיוחד אני אומרת לך באמת -

שים לב, אם היא תרגיש מידי עומס ושקשה לה והיא צריכה להתמודד עם יותר מידי  מטלות וקשיים, היא לא תסכים לעבור יותר מידי הריונות, יש סיכוי שהיא תגיד (אחרי שתחשוב לבד) שדי, נמאס לה, היא גם רוצה חיים קלים ופשוטים. כמה אפשר להתמודד? כמה אפשר לסחוב.

ותזכור - כשסוחבים בשניים זה יותר קל!  

לגמרי שווה כל מילה!אביוס
א. צריך לבדוק רפואית. ב. אם אין משהו אמיתי מעברדרומית שמחה

לתחושה - תאמר לה  שאני אמרתי שיש לה יותר כוחות! ושהריון זה לא מחלה...וסליחה על הבוטות. אני לא אוהבת שגברים אומרים את זה, אבל אם היא כך - כנראה שאו שהיא חושבת שזו מחלה, או שמרוב שהיא לא עושה כלום ואולי לא אוכלת בריא - היא מרגישה ומתנהלת כמו שק בלי כוח.

נכון שיש קצת פחות כח, אבל לא עד כדי כך...

אני יכולה להעיד על עצמי שבהריון הראשון ב"ה עבדתי ב3 משרות כשאחת היתה 40 שעות (השתיים האחרות היו רק בשביל הסיפוק),

מנגד, אני יכולה לומר שבהריון הזה בהחלט היה לי הרבה פחות כח, הייתי הרבה יותר חלשה, וחלק מזה היה בגלל חודשיים של חופש - כשבנדם בחופש הוא לא תמיד אוכל הכי בריא, הוא נגרר למערכת של לשבת, לנוח, להתפנק וכו', 

לפני כמה שבועות - החלטתי שנמאס לי להיות בטטה והלכתי לעשות כמה מסלולים (במים - ככה לא היה לי קשה), התחלתי לאכול בריא יותר ולא מה שבא, להקפיד על ויטמינים, וב"ה אני מרגישה הרבה יותר טוב!

לדעתי תסביר לה שאתה קורס וקשה לך באמת באמת ושאתה מבקש ממנה קצת עזרה - פשוט כי קשה לך, תמצאו לה ביחד עיסוק אפילו ליום או יומיים - ובמקביל תבנו ביחד לו"ז של אוכל בריא ומסודר, הליכות, שחייה ועוד - ובע"ה הכח שלה יגבר. בהצלחה רבה!!!

אפשר גם להסביר שכמו שהיא מצליחה ללכת ליום מדרשה, היא יכולה גם לעשות עבודה באותה רמת קושי עם אותן יכולות - מזכירות (חצי משרה, לא צריך משהו גדול מידי, כי זה גם קשה לשבת המון), הקלדה וכו'.

במקביל אפשר אולי להתייעץ עם הרב שלך או אולי אולי (מתלבטת אם זה נכון, אולי אפילו בעילום שם אם יש שם כמה נשים בהריון) עם רב מהמדרשה... 

בדיקות דם ורפואה משלימהפיגא

בדיקות דם שיבדקו :

ferritin, Vit D, Vit B12, בלוטת התריס, ועוד כיד הדמיון הטוב של הרופא\ה

אגב, לבדוק דווקא פריטין ולא המוגלובין או ברזל כי פריטין הם מחסני הברזל, "ברזל" הוא הברזל הזמין כרגע בדם, אפילו לא מה שיהיה בעוד שעתיים.  הימוגלובין הוא אינדיקציה לפריטין, בדיקה זולה יחסית, ולכן שנים רבות קופ"ח העדיפה המוגלובין על פני פריטין.

יתכן המוגלובין נורמלי, אך פריטין נמוך, ואז חייבים להוסיף ברזל לתפריט הויטמינים.

רפואה משלימה - יש הרבה שיטות, רובן יכולות לעזור, מי יותר ומי פחות, לגבי כח ואנרגיה וגם לגבי מצבי רוח. 

אולי יש לידכם מטפל\ת שיכול\ה לעזור.

בזמנו נהניתי גם מקרניו-סקרל וגם מכירופרקטיקה (לחיזוק כללי ונגד בחילות).

ידוע לי ש- IPEC עובד נהדר.

אם אתם ירושלמים, אשמח להמליץ לכם על מטפלת IPEC צעירה ומדהימה.

נשימה עמוקה, ההריון יביא ללידה נהדת, אמא ותינוק\ת בריאים ורמת הורמונים מאוזנתחיוך גדול

בהצלחה!

את ממש לא יכולה להשוות כוחות בין נשים שונות!פלפלתי

יש כאלה שיש להן הרבה מרץ וכח גם כשהן מרגישות שאין להן כח, ויש כאלה שהן סמרטוט בהריון כי באמת באמת הן סמרטוטיות, ונראה לי שלא הוגן לתת להן הרגשה יותר גרועה ממה שכבר קיים אצלן....

אף אחת לא אוהבת להיות סמרטוט...

ואני כשהייתי בהריון לא הייתי מסוגלת לעשות כלום וגם לא עבדתי, אז מה? מבחינתך יצאתי שיא הנוראית.

מה לעשות?  יש כאלה שעובדים במשרה מלאה, ואני עבדתי במשרה מלאה ביותר. 24 שעות ביממה.

בחייאת, כבר הרגשתי שאין לי כח להריון הזה.... לפעמים עד כדי כך מרגישים גרוע.

בקיצור - אי אפשר לשפוט.  אבל כדאי להבין.

אנונימי יקר,שרון נגארי

סביר להניח שאף אחד לא מטיל ספק בכך שאתה עובר תקופה לא קלה ומאתגרת ביותר! יחד עם זאת, כדאי שתדע, שכשאישתך יושבת ולא עושה כלום, ממש כלום, הגוף שלה עובר שינויים בקצב מסחרר ועובד קשה מאוד! נכון שלא כל אישה בהריון מגיעה למצב של אישתך, וגם אותה אישה, לא מגיבה באופן זהה לכל הריון שלה. (יש נשים שבשבילן הריון ראשון והמעבר החד מנערות לנשים הרות הוא הלם)

אבל כך מגיבה כרגע להריון האישה הזו שהיא אישתך ולך יש הבחירה אם לאמר "האישה אשר שמת עימדי"... או לתמוך בה הלאה וכמה שאפשר מתוך הערכה ושמחה במקום מתוך מירמור.

נסה לחשוב מה יכול לתמוך בך בתקופה הזו, ומי הם האנשים בהם תוכל להיתמך בתקופה זו.

אני בטוחה שבתקופות אחרות בחיים כשהיא תוכל, גם היא בעזרת ה' תתמוך בך, ותחפש את מקור הכח והתמיכה ממקורות אחרים (אמא, חברה, אחות..) כשאתה תהיה חלש.

דבר נוסף - הריון מאוד מושך את האישה אל עולם החומר, לכבדות, עיפות, שינה, וצורך בדברים מאוד בסיסיים כמו פשוט אוכל.

לעיתים לימודי מדרשה אפילו לא מעניינים אותה בתקופה כזו חומרית, גם אם לפני ההריון היא הייתה רוחנית.

אז אם אישתך יוצאת יום בשבוע ללמוד תורה, אדרבא, תשמח שיש משהו שהיא כן עושה, ואת זה תעצים...

"איזו מדהימה את שבתקופה כזו קשה את מתמידה ללכת ללמוד תורה..."

כי הלימוד הזה ימלא אותה וייתן לה כח בהמשך ויאזן את ההורמונים ומצבי הרוח - בלעדיו זה עשוי להיות יותר גרוע כי לא רק שהיא נתונה למצבי רוח גם אין לה מקור עוצמה.

וכי בזה שאתה מתמקד במה שהיא כבר כן עושה ומעצים את זה, אתה תתן לה כח וחשק לעשות עוד דברים.

כל דבר קטן שהיא עושה תעריך מאוד מאוד, כמו בונוס שקבלת כרגע.

כי שוב, אשתך בונה בתוכה חיים. אתה מבין? חיים חדשים! זה אפילו יותר גדול מלבנות את בניין עזריאלי

כדי שתוכל להעריך אותה באמת, להעצים כל עשיה קטנה ולכבד ולאהוב אותה ללא תנאי לכמה היא עושה בשבילך בפועל כרגע,

אל תשכח את הדבר הכי חשוב - למצוא דרכים לדאוג לעצמך!

(אני פחות בקטע של טיפים ורעיונות, סומכת עליך, אבל סתם לדוגמא, נערה שתיקח מכם רק כמה שקלים יכולה לגהץ כעת במקום אישתך)

בהצלחה רבה,

הריון קל, לידה קלה ושובע שמחות בביתכם!

חבלי לידהאיש ירושלים.

אכן, מה שאתה מתאר זה תאור אפייני של הריון. (יש פחות ויש יותר אבל התופעות קיימות).

לענ"ד, צריך להכיר שזאת המציאות ולקבל באהבה את זה שאשתך במצב הזה. זאת תקופה קשה שמצריכה קצת מאמצים, אבל בסיומה תזכו בע"ה לחבוק את ילדכם.

"האני אשביר ולא אוליד ..."

תקשיב בחור ותקשיב טוב....גולנית

בס"ד

כל אחת עוברת בצורה שונה את ההריון אז אני לא חושבת שמישהי פה יכולה לשפוט את אישתו ולהגיד לה שיש עבודת מידות בהיריון!!! כי היריון זה משו מעל הטבע, אני בהיריונות שלי לא תפקדתי עד חודש חמישי ומסוף שביעי. ובעלי סבל מאוד, הוא עשה הכל. אבל הופ שניה אחרי הלידה חזרתי להיות פנתרה ולהיות בלבוסטה. התפנקתי? ממש לא!!! תראה היריון זה משו מורכב ואם אישתך מרגישה ככה אתה אמור לעזור לה ולהקל עליה.. אני בטוחה שגם לך קשה אבל לדעתי לה קשה יותר מצד אחד היא לא מרגישה טוב ועצובה ובוכה... מצד שני היא מרגישה סמרטוט כי היא לא מסוגלת לעשות כלום! אין לך משג מה זה להיות בהיריון ובגלגול הזה גם לא תדע... אני ממש מבינה לליבה. אתה חייב להקל עליה ולעשות בעצמך עבודת מידות... ואם קשה כל כך תיקחו עזרה, עוזרת אמא או משו.. אמא שלי וחמותי היו באות המון לעזור לי.. זה לא בושה... מצטערת שאני תוקפנית אבל רציתי שתבין שהיא לא סתם מתפנקת... ההורמונים משתוללים גדל בה תינוק. היא סוחבת לא אתה!!! והיא תלד לא אתה!!! בהצלחה!!!

כל מילה בסלע!נהורה 23
אני חייבת להגיד שזה שטויות!!!!!אנונימי (פותח)

הבחור העדין והנחמד הזה מעיד שאישתו אפלו לא יכולה לוותר על קניות מהאופנה האחרונה דווקא!!!

תרדו ממנו 

הבחורה מפונקת עד קצה הזנב

ואין ום קשר בין זה להריון קשה בשום כיוון

בשבל להצדיק את הקושי שלכן אין צורך לרדת עליו. ייותר עדין  מימה שהוא כתב אין.

וצרך להבדל בין קושי והורמונים   

קפץ - האנונימית הקודמתאנונימי (פותח)

צריך להבדיל בין קושי והורמונים לתופעות חריגות שדורשות התיחסות מתאימה.

ולבחור:

אנ חושבת שצריך להפריד בין 2 דברים:

נראה לדעתי שהתופעות פה חורגות יותר מהרגיל ולדעתי כדאי לבחון לעומק את המצב פיזית (בדקות דם וכו') ונפשית (דכאון לפני לידה שמצוי בהרבה הריונות  ועוד)

בלי קשר אני חושבת שחלק ממה שתארת(כגון אופנה אחרונה וכד') דורש עבודה זוגית או אישית שלה שלא קשורה להריון ועל זה כדאי לדבר ולשמוע  (מה היא חושבת על זה אולי יש לה פירוש שונה לדברים )ולהשמיע ובמידת הצורך אם אין אפשרות לפתוח אז חשוב מאוד לקבל הדרכה.

מאנונימית נשואה 10 שנים, הריון חמישי

המון הצלחה!!!!!!!!!!!!!! 

בהיריון ראשון בחודש שישי, ומשום מה היחידה שמרגישהאנונימי (פותח)

בס"ד

אני גם בהיריון ראשון בחודש שישי, ומשום מה נראה לי שאני היחידה כאן שמצליחה להרגיש את הכאב של הבעל...

די הזדעזתי מהתגובות התוקפניות כלפיו.....

עבודת המידות?? אל תשכחו שמדובר כאן בבחור צעיר שבחיים שלו לא התמודד עם סיטואציה כזו... גם הוא עובר שינויים לא פשוטים.

מה שאני ממליצה לך - אין דבר יותר טוב מלדבר. פשוט לדבר המון!

קח אותה למקום שקט ורגוע, תקח איתך דברים שהיא אוהבת לאכול, ובאוירה רגועה נינוחה ומלב אוהב תפגין המון המון אמפתיה ואכפתיות כלפי מה שהיא עוברת, ותסביר לה גם את הקושי שלך.

וכמובן זה לא בושה לבקש עזרה מהמשפחה וכד'.

שרון, כל מילהבת 30

לאישה בהריון קשה בדרך כלל להכיל את עצמה- העייפות הבלתי נקלטת, הכבדות שעוד תתגבר, המחשבות והמודעות לעובר שבתוכה. זה לוקח המון המון כוחות נפש.

אז מה שהכי קשה זה להכיל אחרים. ילדים גדולים יותר, ובעיקר בעל.

אז מצד אחד אני מבינה את התחושות שלך, ובטח שזה מתסכל.

אבל מצד שני אתה כותב בהמון כעס וחוסר שמחה באשתך (כך נראה לי בין השורות), וזו לא גישה שתוביל אותך לצאת מהקושי.

אתה לא צריך לחשוב שאתה נורא ואיום מבחינת המידות שלך, כי זה אובייקטיבית מצב מאוד קשה. אבל כדאי שתיקח את זה ביותר קלות. וכמו שאשתך נאלצת להרפות מעיסוקים שונים, גם אתה צריך להרפות.

האמת? אני בהריון לא ראשון בחודש שמיני, ומזה ארבע שנים המגהץ אצלנו בבית לא בפעולה. קרש גיהוץ? מה זה? והחיים נמשכים באושר...

אתה יכול לעודד אותה, לדבר איתה, להבין אותה עד כמה שאפשר, תנסה לנטרל את הכעס, ותנסה להוריד ציפיות ולקחת יותר אחריות על מה שקורה בבית.

אגב, כל הכבוד לה שהיא מנסה לגמור מטלות לימודיות עכשיו. אח"כ זה יהיה לה הרבה יותר קשה.

מצחיק שאת כאילו מגיבה לכל מי שהגיב לפנייךאנונימי (פותח)

למרות שברור ממילותייך שקראת רק חלק מההודעות

דווקא קראתי את הרוב...בת 30

באתי לחזק, לא לחדש חידושים שטרם נכתבו או נשמעו בעולם..

נדמה לי שיש פה עוד כמה תגובות לא מחדשות במיוחד...חיוך

הגבתי לקודמתך, לא לךאנונימי (פותח)
אולי היא פשוט צריכה להתרגל למצב החדש שהיא נמצאת בובנה ביתך בקרוב

אתה אומר שאתם נשויים חצי שנה, והיא כרגע בחודש חמישי. כלומר - ברוך-ה', היא נכנסה להריון ממש מהר. היא בקושי הספיקה לעכל ולהפנים שהיא נשואה, ופתאום "נחת" עליה שינוי נוסף - הריון. רק לפני חצי שנה היא היתה בחורה רווקה, קלילה ומשוחררת, ללא מטלות וללא מחויבויות (פרט ללימודים, אבל אני מתכוונת לחיים עצמם). פתאום היא אישה, עם מחויבויות לבית, לבעל, כביסות, שטיפת כלים, שטיפת רצפה, שטיפת שירותים, קניות, בישול, (לא נעים להגיד, וסליחה מראש, אבל גם להיות עם הבעל באופן הכי אינטימי שיש זה חידוש מפחיד, ואולי גם מטלה...).

אני עוד לא מדברת בכלל על השינויים הפיזיולוגיים וההורמונליים שהיא עוברת, אלא רק על השינוי בחיים עצמם, בסדר היום, באיך שהיא רואה את עצמה פתאום, ויכול להיות שיש לה קושי נפשי להתמודד עם ה"בום" המפחיד הזה. משהו בסגנון של: "הייתי רווקה, קלילה, היה לי טוב בעצם, לְמָה הכנסתי את עצמי? ולָמָּה בכלל?"

אל תדאג, מתי-שהוא זה יעבור לה. החיים עם תינוק הם כל-כך אינטנסיביים שלא תהיה לה ברירה והיא פשוט תפנים את השינוי שהתחולל בה. ואז, בעזרת-ה' היא גם תהיה יעילה יותר בשאר הדברים (אל תצפה ליעילות מושלמת! אני עם 5 ילדים ברוך-ה', והבית שלי נראה כמו אחרי פוגרום בדרך-קבע. גם אחרי שאני מנקה ומסדרת, כמה שעות אחר-כך שוב מלוכלך ומבולגן, שלפעמים מייאש לנקות ולסדר ואני משאירה את זה למחר...).

קח הרבה סבלנות, ובעזרת-ה' יהיה טוב.

מאוד מבין אותך..יניבא

גם אצלנו ההריון הראשון היה מיד אחרי החתונה והיה לנו מאוד לא פשוט לדבר כל פעם שרציתי לומר משהו זה גרם לה לבכי, הרגשתי שיש לה נשק שלא משנה מה אני אגיד היא תנצח וזה תסכל אותי לגמרי לא הצלחנו לסיים אף שיחה תמיד היא הייתה בסוף בוכה ואני הייתי מתעצבן ולא יכולתי להמשיך.

גם הרגשתי כמו שכבר אמרו כאן שהיא פשוט לא העריכה את מה שאני עושה ולא מעניקה אף מילה טובה.

אין לי פתרון קסם.

אני רק יכול להגיד שבאמת היה לנו קשה כל הקשר והדיבור בשנתיים הראשונות, אבל באמת היום כבר אנחנו במקום אחר ולמדנו יותר להכיר אחד את השנייה זה דבר שכל הזמן מתפתח ונלמד, הקשר הוא עבודה אין סופית, ההריון השלישי היה כבר נראה אחרת לגמרי כי כבר הגענו אליו ממקום אחר. ברור שגם היום יש עליות וירידות אבל אנחנו עובדים על זה. צריך לדעת שלאישה הרבה פעמים יש קריזות כי כמו שאמרו כרגע יש לה פיצוץ בהורמונים אבל הרבה פעמים גם אח"כ היא לוקחת הורמונים מה שגם יכול לגרום למצבי רוח משתנים.

בהצלחה

קראתי את 2 תגובותיך ואני תוהה...אנונימית בוגרת

לאחר הפניה הראשונה שלך זה היה נראה כמו קושי שמקורו בהריון.

התגובה השניה שלך הדליקה לי נורות אדומות-כעסים נוספים עלו מעל פני השטח...

ברור שמצב רגיש כהריון רק מעצים מתחים. הזוגיות הטריה שלכם, שפינטזת עליה מן הסתם רבות- משנה לה לפתע כיוון...לא לזה ציפית!

אתה צודק! הקושי הוא אכן אדיר. אני מרגישה שאתה חייב ייעוץ מקצועי.שווה כל שקל.

קבל הנחיה כיצד לפעול, מה לאמר, כיצד לגשת אל אשתך.

ואל תשכח, "גברים ממאדים ונשים מנגה"...מה שלך נראה x לה מן הסתם נראה y...

הצלחה רבה ועבודה עצמית טובה ופוריה!

בשורות טובות .

עזרהאנונימי (פותח)

מעבר לשאלה העקרונית של ההתנהגות של שניכם בהריון, יש הרבה שאלות פרקטיות.

איך יתנהל כעת הבית, ואיך תעמוד במחויבויות הנוספות של הלימודים וכו'.

לדעתי, נסה לחפש גורמי עזרה נוספים.

האם המשפחה יכולה לעזור?

אמא ששולחת אוכל מוכן, חמות שבאה לגהץ וכו'.

לפעמים, אם ניתן אפילו לקחת הלוואה נוחה (למרות שברמת העיקרון אני ממש נגד הלוואות!, אבל לפעמים אין ברירה)

ולהכניס הביתה פעם פעמיים בשבוע עוזרת שתנקה, תגהץ תארגן.

כשדברים במרחב הפיזי יראו טוב יותר - גם ההרגשה של שניכם תשתפר.

לרעבצען וחברותיהארלט

ממש לא מזדהה איתכן. קל להגיד- התאמצתי והתגברתי ולהטיף לאחרות. אין לי בעיה שתהיינה גאות בהצלחתכן אבל לעולם לא תוכלו לדעת את עומק הקושי של אשה אחרת ואת מידת כוחותיה הפיזיים והנפשיים. אני יכולה להעיד על עצמי שכשלא הייתי בהריון, אך הייתי חסרת ברזל, פשוט לא תפקדתי! גררתי רגליים בקושי ומצטערת- זה היה בלתי נשלט..

ולך בעל יקר- העובדה שהיא מתאמצת לסיים מטלות אקדמאיות, ראויה להערכה. מאוד מאוד מלחיץ לאשה לגרור לימודים, כשהיא יודעת שעוד מעט תצטרך לטפל בתינוק. ומה יצא לך אם גם על זה היא תוותר? תשלמו על שנה אקדמית מחדש? לא יהיה לה מקצוע?

כדאי שתדחף אותה לעמוד בדרישות לימודיות גם על חשבון הבית- כי זו משימה זמנית שחובה לסיימה בזמן.

תשתדל להזדהות יותר עם הקושי שלה ויהיה לך יותר קל (הרגל של אשתי כואבת לנו..)

בהצלחה

שימו לב שכל התגובות הן מנשיםאנונימי (פותח)

בס"ד

בעל יקר.

בתור אישה שעברה 5 לידות  ומותשת אני חייבת לאמר לך שאתה צודק.

אמנם אנו מותשות באמת אבל זה סיבה לבקש עזרה כלומר שאשתך תבקש עזרה ולא תפיל הכל עליך.

אבל לא צריך לחפש אשמים הבעיה היא אוביקטיבית.

ואולי צריך לשלוח לאשתך מסר דרך איזו רבנית שתרגע לפני שתפרק לכם את הבית.

ושוב: לא ראוי לכתוב משהו על "כל התגובות", אם ניכראנונימי (פותח)

מדברייך שדווקא לא בדקת את כל התגובות.

בעל יקראנונימי (פותח)

אני מבינה שאתה מרגיש די סחוט וחסר כוחות עכשיו. אבל טיבם של נישואים ומשפחה זו אחריות גדולה. אני לא יודעת בן כמה אתה והיא, אבל אם אתם בשלב של לימודים אז כנראה די צעירים. והקושי גדל בלבנות חיי נישואין דווקא כשצעירים ,פתאום עול נוסף של אישה פרנסה ומשפחה , אך אם תשים לב זה מה שחתמת עליו בכתובה...

אני לא באה לנגח אבל זה המצב.

תבין הריון זה מצב לא רגיל לא פיזית ולא נפשית. נכון יש נשים שעוברות אותו בסבבה ובקלילות. ויש נשים לא-אני אישית הייתה עייפה ותשושה וחסרת כוחות-וזה שכבר סיימתי לימודים ולא הייתה לי אחריות נוספת!

ההרגשה קשה והיא פורצת בבכי כי כל מה שהיא רוצה זה להיות לך אישה טובה אני בטוחה!-אבל קשה לה אם בגלל ההריון ואם בגלל מידותיה. בין כך ובין  כך זהו חלקך ועליך להתמודד איתו. כמו שאמרתי עברתי הריון די קשה כולל אישפוזים ושמירה והלידה והשיקום ממנה גדול מהכל-ובעלי למרות שתמך ועזר ועשה הכל-אבל ממש הכל הרגשתי שיש לו טרוניא כלפיי -למה אני לא יכולה להיות כמו כולם-ולמרות כל התמיכה זה היה כמו חץ בלב.

אז בבקשה תתמוך באהבה ובשימחה ותחזק אותה כי בסופו של דבר החלטתם להתחתן ולהקים משפחה דבר ראשון לימודים פרנסה וכו' זה רק תוספת-חשובה וחינית אבל תוספת- תטפח את הקשר כי זה הדבר הכי יקר בחיים שלכם וזה גם המפתח לאושר שלכם ולבריאות התינוק שלכם בע"ה.

תעברו את התקופה בשלום ובשימחה-זו רק תקופה קשה שבע"ה השכר ממנה רב עד אין סוף-תדע זאת שתינוקך יחייך אליך בפעם הראשונה בע"ה.

כל טוב ברכה והצלחה

מבט אחר: מבינה אותך!!!סבתא רחל

תשמע, לא מבינה למה יורדים עליך כל כך הרבה.  גם אם אשתך ממש סובלת יש גבול לכמה אתה יכול לעשות.

אני מציעה 2 דברים

1. כמו שאמרו כבר בהחלט לבדוק את הפן הרפואי למה היא כל כך חלשה ומה אפשר לעשות לשפר

2. היא רגישה לדעתי בצורה יוצאת דופן, אבל זה המצב.  תדבר איתה שקשה גם לך תדברו איך אפשר לחלק את העבודה אחרת, ושהיא תציע רעיונות.  אולי אפשר לוותר על עבודות בית מסויימות.  אגב מה עם אמא שלה או אחיות אחים שיכולים לעזור?  

אתה 10 תזכור את זה!

התמודדות זוגית עם הריון ראשוןאנונימי (פותח)

אני מאוד מבין ללבך, התחתנת לא מזמן, הקשר בינכם אינו כה עמוק ואיתן, ואשתך משתנית לך מול העינים, שינוי שנראה 'לא חיובי' זה מתסכל, היא לא מגיבה לדיבור רציונלי, ואתה עובד עצות,

המצב הזה מוכר ורגיל בין בני זוג בתחילת דרכם,

כדי להבין איך לצאת מהמצב הזה, אתה צריך לעצור את כיוון מחשבותיך ולהיכנס לנעלים של רעייתך,

קשה לה, היא מרגישה קושי גדול, אינה רגילה למצב הזה, ויחד עם זה היא נמצאת בבית חדש עם בעל טרי, אינה רגילה אליו ובכורח המצב הוא גוער בה, היא מתוסכלת כי היא לא מצליחה לתפקד ואינה רואה איך היא יוצאת מזה,

היא זקוקה לבעל שיקבל אותה, שיכיל את רגשותיה,

ולכן תנסה שלא להעיר לה, אלא להחמיא לה, לומר לה בכל מיני צורות כמה אתה מבין לליבה ומעריך את הסבל שהיא עוברת כדי להביא לעולם נשמה ששניכם שותפים לה, כתוב לה את זה על פתק, על שוקולד אמור לה את זה במיני צורות שונים כך שזה לא ימאס לה,

לאחר שתתנהל כך היא לאט לאט תשתפר, תרגיש שאם כל הסבל היא מוצאת את מקומה, בעלה מבין לליבה, ובשלב זה, כשתחוש שהיא חוזרת לשמוח במידת מה, תנסה לחשוב איתה ביחד איך אתם משתדלים לתפעל את הבית באופן שתעברו את הזמן הקשה הזה,

זכרו שהאתגר הזה הוא אתגר חולף, הוא לא ישאר לנצח,

בעזה'י אתם תתפקדו יפה, והאתגר הזה יחשל אותכם ודרכו תלמדו איך בני זוג עוברים מצבים מאתגרים יחד,

הכלל הוא קודם כל מכילים את הצד השני עד שהוא יחוש את מקומו ויקבל בטחון עצמי,

לאחר מכן חושבים ביחד ומטכסים עצות איך להתנהל

מובן שזה מאוד קשה לך, זה ממש לא קל ל'נצח' על הבית כך שיקום על רגליו במצב זה,

אך זהו תפקידך וזה ביכולתך,

לא שמתם לב למה שהוא אומר-לאשתו אין כח לכלום אבל ישאנונימי (פותח)

לה כח ללכת ללמוד במדרשה.

אם יש לה כח ללכת למדרשה, אולי כדאי במקום זה

לעזור לבעלה שקורס תחת העבודה.

מי אמר שהלימוד תורה שלה חשובה משלו.

דיכאון לפני לידהאנונימי (פותח)

שלום,

אני מבינה את הקושי הגדול שתיארת..רק מס' דברים.

ראשית לא הרבה יודעים אבל התופעה של דיכאון לפני לידה שכיחה הרבה יותר מדיכאון אחרי לידה, התגובות שלה שתיארת קלאסיות לדיכאון עייפות, חוסר חשק , בכי מרובה, ואף יכול להיות שהכאבים הפיזיים נובעים מדיכאון..כאבי בטן בעיקר.

יכול להיות שדבר נובע מהמעבר החד מהרווקות לחיי נישואין והריון תוך זמן קצר מאוד עוד לפני שהספקתם לבנות את הזוגיות. דבר שיכול להיות מאוד משברי.

לפתע מחופש מוחלט היא נכנסת לכבלים של מחוייבות, שינוי גופני (שקשה לרוב הנשים).

מה שאני הייתי ממליצה זה לפנות לעזרה.

קיים ארגון בשם ניצה המסייע לנשים הסובלות מדיכאון אחרי לידה ו(אני מתארת לי שגם לפניו..)

יש להם מתנדבות ואף גם טיפול קוגנטיבי התנהגותי שאגב מאוד פופלרי היום. ספר מומלץ לעזרה עצמית  בשיטה הקוגנטיבית התנהגותית "בוחרים להרגיש טוב של ד"ר ברנס". יש גם ויטמינים שמסייעים באיזון ההורמונים כגון b קומפלס אומגה 3 וכד'. וגם אם חו"ש לא מסתדר טיפול תרופתי

כדאי מאוד לעודד אותה לצאת, להיות הרבה עם משפחה וחברות , להגיד לה "נעבור את זה יחד" להכיל ולתת אהבה, זה יחזור אליך חזרה..באחריות.

וגם כמובן לעבוד על החלוקה הזוגית כדאי אולי להתייעץ ברב או אפילו ללכת לטיפול זוגי אבל קודם כל חשוב הטיפול בדיכאון.

זה לא נשמע כמו תגובות הריוניות רגילות אלא רגישות יתר שגובלת בדיכאון  הקשור ללידה.

אם תרצה אפרט לך אח"כ את הסימנים של דיכאון אחרי לידה.

וכל הכבוד שאתה פונה לבקש עזרה, רק אל תוותר ותמנף את זה קדימה..

אגב כל מה שכתבתי באחריות מלאה מניסיון אישי שלי ו(של אישי היקר שנשא בנטל לא מעט) שב"ה עברנו וצמחנו מתוך הקשיים הגדולים.

הכי חשוב לדעת להעזר באחרים.

הרבה הצלחה

שים לב ידידי אתה על סף התמוטטות! שכח מהטפות מוסראנונימי (פותח)

אשתי אני חייב לומר תפקדה בהחלט בעיקר בתקופת ההריון השני כולל לתרגל שזה מאוד תובעני.

אבל לא זו הנקודה.

כולם מטיפים לך מוסר אבל אני קורא את הסיפור שלך כקריאה לעזרה של מי שעומד לפני התמוטטות ולא יעזור כמה יטיפו לו מוסר.

אתה עושה יותר מדי ועל הדרך מפספס את ההריון. הנה מה שלא אמרו לך: ההריון קורה גם לך, וגם לך מגיע לחוות אותו.

אתה כל כך תשוש שההריון הוא רק מועקה בשבילך.

הפיתרון היחיד הוא להוריד הילוך. ראשית אתה רומז שאתה כותב לאשתך את העבודות למדרשה -- חדל מכך מייד. זו הונאה ממילא.

שנית, 3 עבודות בתקופה כזו זה לא אנושי. תוריד הילוך גם אם קשה כלכלית.

ודע שההריונות הבאים יהיו קלים יותר אז לא תמיד ידרשו כזה קרבן.

אתה הולך להיות אבא! תתחבר לזה עם עצמך, בשיחות עם חברים, לאט לאט כנס לשמחה.

בשורות טובות!

וואי גם אני הייתי ככה!!!!!אביוס

אתם נשואים חצי שנה ובחודש חמישי של ההריון-עוד לא הכרת אותה "לא בהריון".

הרבה פעמים ההריון מתאזן לא בחודש שלישי כמו שאומרים אלא בחודש שישי!!

אתה אומר שעדיף שהיא תלך לעבוד במקום ללכת למדרשה... אני לא מסכימה עם זה. זה בטח הדבר היחיד שנותן לה כוחות נפשיים להתמודד. ותאמין לי אתה מעדיף לעבוד בשלוש עבודות ולא שהיא תכנס לדכאון (אחרי לידה, אבל גם בהריון אפשר להיות בדכאון) (וזה מניסיון!! עד היום אני, אנחנו, "משלמים" את מחיר הדכאון...)

ברמה הפרקטית- הייתי מנסה טיפול טבעי בשבילה-אולי חסרים לה ויטמינים? אולי יש דברים שהיא אוכלת/לא אוכלת שיכולים לעשות לה טוב?

אפשר ללכת לנטורופתיה, זה ממש עוזר! אמנם זה עולה כסף אבל זה שווה את זה... אפשר גם ללכת דרךר הכללית וזה זול יותר.

מצטרפת להמצלצה על טיפול טבעייוקטנה

אני דווקא חושבת שאתה לא חווה את ההריון, עד שאתה נתקל בתינוק

אבל היא ממש כבר אמא. ואולי היא מגלה שהיא לא קיבלה מספיק בעצמה, ושהיא נמצאת בחוסר, ב"אוברדרפט", מבחינת מה שיש לה לתת. בשביל זה התינוק הזה קיבל גם אבא ב"ה!

כמה זה "לא פייר" שאתה עושה הכל. כמה זה "לא פייר" שאם היא כבר עושה משהו, זה בשביל עצמה ולא בשבילך. כמה זה באמת לא פייר! באמת! אני מרגישה איך שאתה מרגיש! באמת! אבל העולם הוא "לא פייר".

באמת חשוב לזכור שנכנסתם לזה כזוג ממש ממש צעיר. עוד לא הספקתם להיות זוג נשוי, וכבר אתם זוג נשוי עם ילד. שולחת כוחות להתמודדות הלא פשוטה הזו.

מצטרפת גם ל"אזהרה" שההריון הוא כאין וכאפס לעומת אתגר ההורות שאהם עומדים להיכנס אליו, בעוד חודשים ספורים. קיבלת מתנה - בונוס אדיר! גילית שאתם בבעיה עוד לפני הלידה! אל תפספס את המתנה ותעשה בה שימוש.

אני ממליצה על המרפאה הטבעית ביצהר - עזרו לי בבעיות רפואיות וגם בהתמודדויות הוריות.

מה דעתך לרכוש לה מתנה: פינוק מיוחד! שעת טיפול במרפאה, בשישי או בכל יום אחר. אולי במסגרת יום כיף של שניכם (ואז גם לכו על ארוחה בצריף של תמרי בחוות יאיר (צריך להזמין מקום). טיפול במגע יש לו סגולות מיוחדות להגיע גם אל תוככי הנפש.

מאחלת שתצלחו את התקופה הזו בהצלחה!

כדאי לפנות טלפונית לאירגון ניצהשחר245

אירגון שמסייע לנשים בדיכאון לפני ואחרי לידה בהתנדבות.

יש גם הדרכה לבעל וגם חברה טלפונית לאישה שמתקשרת כל כמה ימים לעודד ולהתעניין. גם הדרכה בריאותית וכל מה שצריך. מומלץ.

בהצלחה.חיזקו ואימצו

בעל יקר ומסור- מבינה אותךבטוב

כמה תגובות פה רמזו שאולי היא סובלת מדיכאון של היריון. יש דבר כזה.

ואולי זה לא דיכאון, אבל עושה רושם שהיא לא מעכלת את מצבה כאישה וכאם לעתיד. קשה לעכל כל כך הרבה שינויים בבת אחת. הדבר היחיד שהיא מוכנה לעשות זה ללכת למדרשה ולימודים אקדמאים- מה שעשתה לפני החתונה. נראה כי אשתך החמודה מנסה למצוא את עצמה ונאחזת בדברים המוכרים שעשו לה טוב לפני זה.

היא לא מביאה כסף? אז מה? לדעתי- שתתפטר, היא צריכה זמן לעצמה היא לא יכולה כמוך לנוע ממחויבות למחויבות אין לי מושג מאיפה תביאו את הכסף אבל היא לא מסוגלת כרגע לעמוד בעומס המטלות + עומס נפשי ופחד מהזוגיות וההיריון.

עצתי- תנסו להנות מזה שאתם נשואים - נראה שלא היה לכם הרבה זמן לכך וכבר נכנסתם למערכת יחסים בעייתית בה אתה "הדורש " ממנה להזיז את עצמה ויחד עם זאת אתה הקורבן...

אולי תקחו הלוואה?אולי תבקשו עזרה מההורים?  לא יודעת? אבל נראה לי שפינוק כמו צימר נחמד, אולי עם בריכה (אם יש לה כח) ואפילו ארוחות במסעדה, דברים שהיא אוהבת, להחיות את האהבה, לגלות אחד את השני, אתם עוד לא מספיק מכירים. ההתמודדות עם היום יום קשה וצריך להפחית את הפחד ןהעומס. היא מפחדת מזה וצריך להראות לה את היופי בחיי האהבה, שתרצה להתקרב אליך, להיות איתך, אחרי הלידה זה יהיה הרבה יותר קשה , ולצערי נראה שהיא בקבוצת סיכון לדיכאון אחרי לידה, אז עכשיו תבלו, תהנו תכירו אחד את השני, במסגרת מה שהיא יכולה בגלל ההיריון כדאי גם לנצל את כח המגע המיוחד. אם היא מוכנה לאישות- מה טוב ואם לא, מסאז'ים וכל דבר שיעלה על רוחך. .

בקיצור-

הפחת עומס ממנה בהבנה שהיא לא מסוגלת למחויבות שלקחה על עצמה (לא בגלל דווקא ההיריון אלא כי הכל גדול עליה)

הפעת עומס מעצמך (נסה לחשוב על פיתרונות יצירתיים להשיג כסף או הלוואה)

ותתחילו להכיר אחד את השני, לאהוב, ולחיות.

זו המתנה הכי טובה שיכולה להיות לילד שלכם בעז"ה.

אם תמשיכו לנסות לשרוד במצב כזה, לצערי נראה שתצטרכו לשלם בעתיד הרבה יותר...

כדאי להפסיק להתנפל ולהטיף לבעל המסכןאחוש

שנראה שהוא עושה מעל ומעבר ... למען הסר ספק, אני אמא לשישה ילדים, בעלי עובד ועבד שעות רבות ולא זכור לי שהגעתי אי פעם במהלך הריון לרמה כזאת של אי תפקוד.... או של רגישות. הלו, את עומדת להיות אמא, קחי את עצמך בידיים, עשי את הבדיקות הנחוצות, התייעצי עם רופא נשים לגבי חסרים הגורמים לחולשה, הקפידי לשתות ולאכול לעתים קרובות בכמויות קטנות, קחי פסק זמן מבוקר לשינה, עשי מדי פעם דברים שבא לך, ודאגי שהבית יתפקד כמו שצריך...

גיהוץ קשה? ותרי עליו, אבל מה עם כל השאר? איפה האחריות של האישה על הבית ? מה תעשי כשיהיו לך שלושה קטנים ותהיי בהריון? איך תתמודדי אם עכשיו, כשאין אף ילד בבית, את לא מסתדרת? מספיק עם הרחמים העצמיים לא קרה לך שום דבר רע אלא להפך... קחי בסבבה את הקשיים (אני מכירה אותם היטב, גם לי היה לא קל), ותדעי שהם חולפים וזמניים.

במקום שהבעל יקבל תמיכה ויבין שמשהו זועק לשינוי אצלם בבית, הוא זוכה לנזיפות על אגואיזם וחוסר התחשבות! לי הוא נראה בעל מסור ומקסים מתחשב ומבין. מה עם האחריות של אשתו? איפה האהבה שלה אליו וההתחשבות שלה בו??? אשתו צריכה להתנער ולהפסיק לחשוב רק על עצמה, יש אדם לצדה שמתאמץ מאוד ולא מקבל דבר בתמורה, אני מזועזעת מכך שכולכם עומדים לצדה של האישה, לא לשם כך הוא כתב את דבריו הכואבים.

כדאי להפסיק להתנפל ולהטיף לאשה המסכנהארלט
אף אחד לא הטיף לאישה המסכנה...אלירז

כי היא  לא  בדיוק במצב להקשיב או לשמוע.. אבל דבר ראשון לפני הכל - תעריכו את הבחור שנותן את נשמתו ואת מרצו למענה, בצורה מדהימה ומעוררת התפעלות!!!

כל הכבוד לך חבר יקר!! אתה בעל נהדר!!!!!!!

הוא באמת בעל למופת שעושה מעל ומעבריוקטנה

יש מצבים בחיי משפחה בהם אחד מבני הבית נופל חלילה למשכב (ודיכאון הוא מחלה לכל דבר ועניין, ואפילו מחלה קשה ואחת המסוכנות).

במצבים כאלה, טוב שבני משפחה אחרים נרתמים לכך שהמשפחה תמשיך לתפקד.

בעושר ובעוני, בבריאות ובחולי (סליחה שנדרשתי לגויים )

אחווש, כל מילה זהב!שיר 1
אני פשוט בשוק מהתגובות כאן...אנונימי (פותח)

שמעתם צד אחד בלבד, אין לכם מושג מה עובר על הבחורה שנמצאת בתחילת הריון.

לא נותר לי אלא לרחם על המסכנונת ההריונית שבעלה מקבל עכשיו

עידוד לכך שהוא לא צריך לתמוך בה, ושהיא הבעיה..( ואני לא אומרת שהוא הבעיה, רק שהיא בטוח צריכה תמיכה )

עצות לשיפור הצב ב"דאנונימי (פותח)

קודם כל זה טוב שאתה מבקש עצות כדי להתמודד עם המצב הכל כך חדש ושונה בשבילך. לפי כל מה כתבת לא נראה לי שזה חד וחלק שצד אחד בלבד הביעה והשני צדיק יסוד העולם. זה פשוט שני אנשים בהתחלת הדרך, ואחרי כל האיופוריה של החתונה התילה המציאות.

א. נראה לי שאתה לא ממש מכבד את ההריין של אישתך: "הריון רגיל ופשוט"!! יכול להיות שבשביל רופא שרואה מאה נשים בהריון כל יום אין מהשהו מיוחד בזה, אבל בשביל אישתך זה ההריון הראשון שלה וב"ד אין סיבוכים אבל אפילו "הרריון פשוט ורגיל" מאוד משפיע על כל מערכות הגוף והנפש של האישה. בסך הכל התחתנת עם אישה ולא עם גבר. אישה בהריון בוכה. זה לא ממש כותרת. 

ב. אולי לא תשמח לשמוע את זה, אבל בנשאוין ביהדות זה לא עניין של כל אחד עושה 50-50.  אני יודעת שבמציאות שלנו זה קשה, אבל ביהדות זה על הגבר לרכוש מקצוע ולבנות בית לפני שהוא מתחתן, וגם ללמוד תורה כמובן. אז כל הדברים האלה בכלל לא התפקיד שלה. והגבר לא אמור לצפות לשום דבר מאישתו, ורק לתת לה. אני יודעת שהיום קשה לגברים לשמוע את זה, אבל זאת האמת גם בהלכה וגם ברוחניות. הגבר אמור להשפיע רוחנית על אישתו והיא רק משקפת לו את מה שהוא. כמו מראה.  ואם לפי דעתך היא מפונקת, ככה אתה מתאר, אתה צריך להתפלל על זה ולחשוב שאולי גם לך יש את הנטייה הזאות.  

עצה שימושית בעניין, תן לה להיות אחריית על ההוצאות, ותסדר בבנק שזה אסור לכם להיות במינוס ולהגביל את כרטיסי האשרי לסכום חודשי נמוך, אז ככה היא תלמד. אתה לא הכפומט, זה מה שיש.

וגם בקשר לגיהוץ חולצות, מיד אחרי הכביסה, תתלה את החולצה בכולב, וכאשר זה יבש תתלה אותה בחדר אמבטיה תוך כדי שאתה מתקלחת, ולא תתצרך לגהץ.

ובופן כללי אם יש בעיה תחשוב על פתרון, ואל תחפש להאשים אותה.

ג.  אולי כאשר היא בוכה תתייחס אליה בחום ולהיות איתה ולהבין שאולי זה מה שד" רוצה ממך באותו רגע.  

ד. האם יש לכם תמיכה מהמשפחה, הקהילה? האם אתה יכול מצוא משהו לעזור לכם עם מתלות בבית?

ה. אני ממליצה בחום לקרוא את הספר של רב ארוש, בגן השלום. ואולי להתייעץ איתו. אפילו שהיא לא רוצה תלך ליעוץ לבד. ותזכור זה לא עניין לתקן אותה, אלה לשפר את המצב.

ודבר אחרון, עם מדי פעם אתה גם צריך טיימ-אווט, אז תעשה משהו לעצמך גם כן.

כל הכבוד לך על המרץ והכנות, והרבה הצלחה.

לאנונימי בהצדעה!אנונימי (פותח)

כאני מסכימה איתך בכל מילה ומילה.

נכון, לא פשוט להיות בהריון, בעיקר הריון ראשון. היא עדיין לא התרגלה להיות נשואה וכבר בהריון. אבל אם יש לה כוחות פיסיים ונפשיים להגיע ללימודים במדרשה, צריכים להיות לה כוחות פיסיים לדאוג לבית. נכון, הבעל צריך לפרנס, אבל גם לאשה יש תפקידים.

אולי כעת היא לא תסחוב קניות כבדות, אבל קניה קלילה במכולת של לחם+חלב+ביצים אפשרית, גם לאשה בהריון.

נשים בהריון מבשלות גם בחודש התשיעי, אלא א"כ חלילה הן בשמירה.

נשים בהריון גם תולות כביסה. ואם קשה, הבעל יכול להגיש לה, או שהיא תתלה על מתקן כביסה נייד.

לדעתי, מצד אחד לבדוק כפי שהציעו אם לא חסר לה ברזל, המוגלובין וכן ויטמין B12. במקביל, לבדוק אם אין חשש לדיכאון, שאחרי הלידה יהפוך חלילה לדיכאון שאחרי הלידה.

כמו כן, תוכל לכתוב לה מכתב מהלב ולציין שאת השמח שהיא בהריון אבל אתה קורס. אם היא תרצה עזרה אחרי הלידה, את הלא בטוח שתוכל להגיש לה יחד עם עבודות נוספות ולימודים. תוכל לקבוע איתה בנוסף פגישה יזומה בה כל אחד יעלה את מה שמפריע לו, כי אסור בהחלט להשאיר עניינים כאלו פתוחים.

תבקש ממנה שתפנה לעזרת ההורים ותבקש סיוע למימון בחורה שתקפל כביסה ותשטוף כביסה, כי אתה עלול חלילה לקרוס מרוב לחץ.

מה יהיה אחרי הלידה? היא תשאיר לך תינוק יונק ותברח למדרשה?

מדהים איך כולם כאן נהיו אלוהים.מתו"ש

כל אחד קורא, מתאר לעצמו מה הולך שם וקובע מי הצודק ומי הטועה. ממש ספר שופטים. כאילו שאפשר לקלוט תמונות מלאות ואמיתיות דרך מילים ורטואליות של צד אחד. (גם מילים, גם ורטואליות, גם צד אחד)

אתם רוצים? תייעצו, תשתפו, תתמכו, אל תשפטו! אל תחליטו מי טועה ומי צודק! את זה תשאירו לאלוהים.

אגב אני מוכרחה לציין, הנשים כאן כ"כ לא עושות חשק להכנס להריון.. מזל שאני רק בת 18. (טוב, הכי הרבה יש פונדקאית, לא? )

הריון לא אמור לעשות חשק...אם היית

רק הילד שאחר כך!!

מכירה את הסיפור על אחד שהלך ברחוב וראה ילדים סוחבים שולחנות וספסלים ומזיעים שאל אותם למה זה?? אמרו לו לבר מצוה.

אחרי שעתיים הוא עובר שוב ושוב הילדים סוחבים ספסלים ושולחנות ומזיעים הוא שואל אותם מה עכשיו ?? הם אומרים לו עכשיו מחזירים..

אז הוא לא מבין זה בר מצווה?? להזיע?? לסחוב שולחנות וספסלים??

והם עונים לו- אהה.. אם היית בא באמצע היית רואה מה זו בר מצווה.

את רואה את כל התלונות על הריון... על קושי ...  באמצע יש ילד מדהים ששווה את הכל!!

כל הכבוד לך על הסבלנותאנונימי (פותח)

זה באמת קשה ולא  קל בכלל מה שאתה עובר..

וודאי שגם לה קשה, אני יודעת מה זה להיות בהריון...

אם היא הולכת למדרשה וכן ]עילה.. נסה לשמח אותה יותר, נראה לי שזה הפתרון..

כשהאישה שמחה הבעל שמח והבית שמח

כאן לא כתובתזמר הפלוגות

זה באמת מצב קשה ומורכב ולדעתי זה פשוט טעות להעלות נושא כזה לפורום ולהתחיל להסתבך עם כל התשובות שהאנשים פה מגיבים ,אתם שניכם צריכים לקבל עזרה מקצועית והכוונה לדעת איך להתמודד... בהצלחה

נשואים 10 חודשים, בהריון 8.5 חודשיםyosefin

אני ממש מבין מה אתה עובר וממש מזדהה

אין טעם וצורך להגיב פה בפורום, אני בספק אם יש אפשרות בשבילך לקרוא הכל, זה נראה הרבה מידע

ולפי מה שכתבת באמת אין לך הרבה זמן, ק"ו לשוטט בפורום שעות

דבר איתי באישי אם תרצה

בהצלחה אח! 

עוד משהו.. 

הייתי ממליץ לך להרשם תחת שם ופרטים בדויים, הרבה פה מגיבים בתור אנונימי וקשה להבדיק מי המייעץ ומי המיועץ..

לאנונימי הראשוןאנונימי (פותח)

ב"ה

מזהירה מראש: אין לי ניסיון, לא בהריון ולא בזוגיות. רק בחיים. 

רציתי לומר, שצריך לקחת בחשבון שלהרים דברים מהסלון ולגהץ חולצה אלו פעולות שדורשות לקום, ללכת, להוזיז דברים מפה לשם.

לשבת על המחשב ולכתוב עבודות- רק גלגלי המוח עובדים.(כמה כח צריך להפעיל מקלדת?) לכן, הרבה יותר קל לעשות זאת.

ומבחינת התשה נפשית- מהמדרשות שאני מכירה, לימוד התורה הוא נורא רגשי, אני מניחה שמי שאוהבת להסתכל כך על העולם, זה נותן לה ה-מון במצבי קריסה. ולהיות עם חברות זו פעולה שיותר תומכת מאשר דורשת מהנפש. ולכן זה הרבה יותר קל מאשר לדבר על נושאים טעונים. 

זה לא נשמע לי כמו חוסר בהערכה. זה נשמע לי כמו תשישות. רצון לעשות דברים וחוסר כח להגיע למאמץ גדול יותר.

אגב, גם הדימוי העצמי משתנה כאשר המראה החיצוני משתנה(כמו שתספורת יכולה לגרום לשמחה). חוץ מאשר ההורמונים וכו' שהם כמובן משפיעים הרבה יותר.

אולי גם הלחץ מהעתיד? מה יקרה עם הילד/ה? ומה יקרה בלידה? זה נשמע לי הכי מאיים (שוב, אני לא נשואה).

עיצה מעשית שאולי יכולה להועיל: לבקש ממנה לשתף אותך ברגשות שלה. היא יודעת הכי טוב. ואולי שם תוכל ליצור את השיח הכי בריא. הכוונה שלי בלשתף ברגשות זה מהמקום של: הרצון להבין אותה, להשתתף איתה במצב, להרגיש יותר טוב ופחות שיפוטי כלפיה (אולי לא צריך לומר לה את המשפט האחרון, הוא מעיד על שיפוטיות! ולכן אני לא הייתי משתפת איתו פעולה).  

ב"הצלחה בכל.

וואי וואי.. כולם פה מגיבים אבל נראה שהוא ברח!פלפלתי
כנראה נבהל..ניצנית
שלום אנונימיpaziאחרונה

אני קוראת את מה שאתה מספר ונשמע ששניכם עוברים תקופה לא פשוטה. אתם צריכים להתמודד עם זוגיות חדשה, בניין בית, עול כלכלי, לימודים והריון משותף. הציפיה לחזור הביתה ולהגיע למקום רגוע, בו אפשר לתת מנוחה לגוף ולנפש,היא ציפיה מובנת וטבעית שחשובה לכל אחד. אף אחד לא רוצה לחזור למקום של כעסים, מתחים, חוסר קבלה והאשמות הדדיות. הרבה פעמים הדבר נובע מקשיים בתקשורת, מחוסר תיאום בציפיות ומכך שכל אחד מדבר בשפה משלו (השפה הגברית והשפה הנשית) בלי להבין מה השני אומר (ולא בכוונה). 

אני אמא ל-4 ילדים ומאד מבינה על מה אתה מדבר. אני חושבת שאתם צריכים עזרה והכוונה יותר מקצועית. 

כמו שנאמר פה, הריון היא תקופה בה האישה עוברת שינויים הורמונליים, גופניים, תשישות גדולה, פחד מפני הלידה, חששות בנוגע לאימהות ועוד. כמובן, גם עבורך זוהי תקופה שעלולה להיות מלווה בחששות מפני הבאות, גידול הילד, העול הכלכלי והקושי הפיזי בניהול הבית.

לפעמים עזרה או ייעוץ מבחוץ,אפילו רק לך יכולים מאד לעזור ולהקל, אפילו במציאת פתרונות טכניים פשוטים.

אני עו"ס במקצועי ומוכנה לעזור לך בשמחה טלפונית, או דרך המייל.

הערות על המשקלאין לי הסבר

"וואי, איך את כל כך שמנה?"

"ממש רואים שהיית בהריון"

"את נהיית הר''

.

.

.

הערות צובטות, נכון?

לכל אישה שעיניה בראשה ברור שהיא לא תעיר למישהי על כך ששמנה לאחרונה, או שהיא נראית אחרי לידה.

אז למה כשזה לצד השני זה מותר?

למה זה לגיטימי בעיני מרבית הנשים להגיד לי ''איך את כל כך רזה?'', ''לא רואים שילדת!''.

.

.

.

זה לא לגיטימי, בדיוק כמו שלא לגיטימי להעיר על הצד השני.

לתת הערות על משקל, כל משקל שהוא, זה בעייתי.

זה נושא רגיש.

גם אצל מישהי ששוקלת מעט.

.

.

.

אתן לא יודעות מה ההתמודדות של אותה אחת.

אולי יש לה הפרעות אכילה? אולי היא בדיכאון?

אולי היא בטיפולים רפואיים שגורמים לכך?

.

.

.

משערת שאצל הרוב יש ''כוונה טובה'' ומבחינתן זו ''מחמאה''.

אז שתדעו- לפעמים זה לא.

לפעמים זה יושב על פצע פתוח, ולפעמים זה פצע שכבר הגליד.

אבל ''משקל'' זה עקב אכילס גם אם את שמנה וגם אם את רזה.

.

.

.

והלוואי שהצלחתי להאיר עיניים.

והלוואי שאפסיק לקבל 5 הערות כל יום בעבודה על כך שאני רזה.

כי מבחינתי

זו לא

מחמאה.

חג שמח🌟

מזדההoo

עם ההטרדה עם ההערות כאלו

זה ממש מטריד שנשים עסוקות בצורה אובססיבית עם המשקל שלי

אם כי אני כן מרוצה מהמשקל שלי (ולא מרוצה מהסיבה שהגעתי אליו)

בעיניי הסיבה שנשים כן מרשות לעצמן להעיר ולהתערב

כי זה לא פוגעני בעיניהן

אלא שיח מתוך קנאה

ועדיין כשקיבלתי כמה הערות ביום זה היה מטריד ביותר (הפסקתי להתייחס להערות והן לאט לאט התאדו)

❤️אין לי הסבר
את צודקת עם מה שהוספת 
ואי כל מילה שלךלפניו ברננה!

אחרי הלידה הזאת עליתי במידה והייתי ממש מתוסכלת על זה שבגדים לא עולים עלי - הרגשתי מוזנחת ושאין לי מה ללבוש כל פעם שפתחתי את הארון

ואז קיבלתי מאיזה מישהי הערה שאני לא נראית שילדתי.

ועוד אחת עם הערה שאני בטח לא מתמודדת עם דימוי גוף ומשקל.. אז כן. אני כן.

❤️אין לי הסבר

אף פעם אי אפשר לדעת איפה ההערות האלו תופסות את הצד השני...

חיבוק❤️

❤️כל השיח על משקל הוא לא לגיטימיאנונימיות

בא לך להחמיא? תגידי למישהי שהיא יפה/ נראית טוב

לא צריך להוסיף ירדת/עלית/רזה/שמנה.

לא רלוונטי! לא מתאים. לא נכון.

וואו כל כך מבינה אותך❤️סטודנטית אלופה

בדיוק הייתה לי שיחה כזו עם חברה לפני כמה שבועות. ודיברנו על כמה צריך לתת את הדעת לכל מילה שיוצאת מהפה, כי אולי מצד הדוברת היא חושבת שזו מחמאה אבל לעולם לא תדעי איך זה מתקבל בצד השני.

ובכלל בעיניי כל השיח על הנראות החיצונית, צריך לקבל גבולות ופרופורציות..

הלוואי ותזכי בהודעה שלך להאיר את עיניי הסביבה ולו במעט🥰 

צודקת ממשבתאל1
סליחה מראש אם ההודעה שלי תהיה קצת מעצבנת, אבלכבת שבעים

אני בטוחה שיש עוד כמה שיסכימו איתי.

אני משתדלת תמיד לדבר ברגישות ובטקט, אבל הודעות כאלה גורמות לי לשתוק ולא לדבר עם אף אחת, אולי לפעמים בצורה קצת פוגעת.

אני אחת לא פטפטנית בכלל וגם ככה לפעמים קשה לי למצוא נושאי שיחה, אז עוד יותר קשה לי אם אני יודעת שאני צריכה להיזהר במלא דברים...

אולי לא עם האישה שלידי על ילדים כי אולי יש לה בעיות פוריות? אולי לא אדבר איתה על בעלי, כי אולי היא רווקה שממש מחפשת או גרושה או אלמנה או שיש לה בעיות בזוגיות? אולי לא אספר לה על הדיאטה היקרה שעשיתי כי היא במשבר כלכלי כרגע? אולי לא אספר משהו על ההורים שלי כי שלה נפטרו?

כן יש מצב שהייתי מחמיאה למישהי, "איזה כיף לך לא רואים שילדת בכלל, בניגוד אליי שקבוע נראית בחודש שביעי" אבל בפירוש לא הייתי חופרת לה כל יום על המשקל.

בכל מקרה חיבוק על החוויה הלא נעימה 🫂

יש הבדל בין לדבר על עצמי לבין לדבר על אחריםאין לי הסבר

ברור שאם את תדברי על כך שהשמנת, זה לא יפריע לך.

אבל אם מישהו אחר ידבר/יעיר על זה- זה יפריע מאוד.

אז אני אדבר עם חברה שלי שעוד אין לה, על הילדים *שלי*, והיא תדבר על התואר השני *שהיא עושה* ולי כרגע אין אפשרות לעשות.

אבל בחיים זה לא יקרה הפוך, שאני אדבר על הילדים שאין לה או שהיא תשאל אותי לעומקן של הסיבות שבגינן אני לא לומדת.

שתינו משותפות אחת את השנייה, היא על טיפולי פוריות ואני על החסמים, אבל אף אחת לא תתחיל שיחה על הדברים של השנייה.

כך גם במשקל.

אם אני מדברת על המשקל שלי, אין בעיה.

אבל אם אחרת תדבר על המשקל שלי אז יש בעיה.

מסכימה איתך שאי אפשר לא לדבר בכלל,

אבל כשמדברים צריך להתרכז בצד *שלך*,

ולא בצד השני.

מקווה שהצלחתי להסביר את הנקודה שלי🙏

ונשמע מהדברים שלך שאת מאוד רגישה ומשתדלת לכבד את הגבולות של האחר❤️

הבנתי. תודה על ההסברכבת שבעים
אין לי הסבר- הסבירה מאוד יפה את המקוםסטודנטית אלופה

של השיח שהוא עליי ולא על האחר.

ובאופן כללי נשמע שאת אדם מאוד רגיש ופחות הבן אדם שיפגע😍

אז אין לך מה לחשוש❤️

ובכללי תמיד אפשר לדבר על הכל, עם יד על הדופק ולהרגיש את האדם שנמצא מולך.. 

נראה לי שזה תלוי גם הטוןמתיכון ועד מעון

בעבר הייתי רזה מאוד מאוד באמת ברמה קיצונית, לא עשיתי כלום בשביל זה, אכלתי רגיל התנהלתי ממש רגיל... ועדיין חברות של אמא שלי שאין לי שום קשר אליהן מצאו לנכון לגשת אליי ולצעוק עליי שאני אפסיק עם הדיאטה הזו, שאני נראית רע וגרוע וזה בכלל לא מחמיא ונשי, כאילו יש לי מה לעשות עם ההערות האלה, והן כמובן לא הסתפקו בזה אלא פנו גם לאמא שלי ודרשו ממנה שתעיר לי.

אפשר לדבר על המון דברים, בעיקר תלוי איך

את צודקתאין לי הסבר
אבל יש נושאים שעצם העיסוק בהם זו חדירה לפרטיות. כנשים צעירות לי על משקל בד''כ זה בטון חברי וידידותי, אבל עדיין זו חדירה למרחב האישי שלי.
*טריגר* משקל זה קצת כמו לדבר על פגיעות מיניותמרגול

אני לא מעירה על משקל אף פעם, גם לא כשאני יודעת שחברה שלי עשתה דיאטה.

אם היא העלתה, על עצמה, אני אגיב בעדינות. ועל ההתמדה, לא על ההיבט הפיזי של הירידה.

לא. זה לא כמו לדבר על ילדים או הורים למשל. כי נגיד ילדים, יכול להיות שלמישהי זה מאוד רגיש כי פוריות, אבל אצלך, זה מאוד חיובי ומשמח וחלק גדול בקטע טוב מהחיים שלך.

משקל זה לא באמת ככה. יש כאלו שאחלה להן עם המשקל שלהן ולא היו רוצות שהוא ישתנה. לא מכירה מישהי שהמשקל שלה אקטיבית משמח אותה בצורה טבעית ובריאה. (מכירה מקרים שזה ממש "שימח", ואלו היו מקרים של הפרעת אכילה ממש רצינית).

נכון, יש כאלו שעושות דיאטה מאוזנת, ושמחות בירידה במשקל וכו'. אבל גם אז, להערות יש פוטנציאל לעודד כיוון של הפרעת אכילה. 

כשהייתי רזה המשקל שלי שימח אותי, ועדיין זה לאזוית חדשה
היה לי נעים כששאלו אותי כמה אני שוקלת 
בעינייoo

עדיף לשתוק מאשר לומר דברים שעלולים לפגוע

(סייג לחוכמה שתיקה)

אם רוצים להחמיא על מראה אפשר לומר באופן ברור את רזה ויפה

לא רואה טעם לומר למישהי שלא רואים שהיא ילדה

באופן כללי כדאי להסתכל על שפת הגוף של מי שמשוחחים איתו כדי לראות האם נוח לו בשיחה או לא

אם לא נוח לו כדאי לסיים עם השיחה וללמוד מזה לפעם הבאה להתנסח בצורה שלא תציק

וואי ממש!! ונשים פשוט לא מצליחות להבין את זה!!אמא לאוצר❤

זה גם מלא פעמים מגיע מנשים שמנות ששונאות שמעירים להן על משקל

ועדיין הן חושבות שלצד ההפוך זה בסדר!

הזוי ..

ולפעמים זה מנוסח עוד יותר בחוסר טקט-

עוד רגע את נעלמת

את בטוחה שאת אוכלת?

מה יהיה, את מצטמקת מיום ליום...

למה את ככ רזה?

ועוד ועוד 🤦

פשוט

לא

רלונטי!!

אוף 

מסכימה מאודאין לי הסבר

והדוגמאות שנתת- בדיוק!

אחד לאחד...

ואם זה היה הפוך- אז היה ברור לכולם למה זה לא לגיטימי.

ועודדעדי98

בתור נערה קראו לי ילדת שואה

עפרון..

ומוכרת בחנות בגדים שאלה אם צריך להזמין את הרווחה כי כנראה אין לי אוכל בבית . פשוט מעצבןןן ולאישה מלאה בחיים לא ידברו ככה כי זה פוגע..

מה מה מה😵😵😵לפניו ברננה!
חייבת להאיר גם את הצד השניאין יאוש315

יש נשים שמאוד אוהבות שמחמיאים להן ושמים לב שהן רזו.

זאת אומרת, הן עושות מאמצים גדולים בשביל להגיע לאיזה משקל יעד ושמחות ומוחמאות מזה ששמו לב שהן רזו.

זה ממש לא סותר את מה שהפותחת מרגישה. ואם מעירים לך על זה המון, אז בכלל, זה מטריד ולא לעניין. בייחוד אם את מרגישה שזו חדירה לא לגיטימית למרחב האישי.

אני רק באה להגיד שזה לא שחור או לבן, זה בהחלט תלוי סיטואציה, תלוי קירבה ותלוי בעוד הרבה גורמים שניתן להעריך אותם ברגע נתון ולקלוט את הניואנסים והרגישויות סביב מקרה ספציפי.

הכי חשוב זה באמת לנסות להיות רגישים, מנומסים ואמפתיים לצד השני. שנזכה!

בעיניי זה כן שחור לבןoo

וזה לא תורה גדולה

אם אומרים פעם אחת 'יפה לך רזית' אף אחד לא תוטרד מזה

אבל אם אומרים שוב ושוב או חודרים לפרטים זה הופך מטרד

אם אני מספיק קרובה כדי לדעת שהיא מאודסטודנטית אלופה

רצתה לרזות ועשתה מאמצים לשם כך, בהחלט שאני אחמיא ואפרגן לה.

אך זאת בתנאי שאני בטוחה בכך..

אני זוכרת שמישהי כתבה על זה כאן לפני כמה שניםרוח הריםאחרונה

ומאוד האיר את עיני.

מאז זה נמצא אצלי בראש.

תודה שהזכרת לכולנו♡

טיול צפונה עם הילדודסשמחה כפרוייקט

אנא עזרתכן

יוצאים לצפון לשלושה ימים עם הילדים

גילאי שנה עד 12

כנראה שהולך להיות קר אבל לא גשום

יש רעיונות למקומות מתאימים?

לא עולה לי שום רעיון שמתאים עם הקטנצ'יק

מצד שני המזג גם קצת מגביל

ולא רוצה למצוא את עצמי באיזה פעלטון שיש לי גם ליד הבית…

תבורכו!

מה זה צפונה?דיאן ד.

הצפון זה אזור מאוד מאוד נרחב

למה את מתכוונת? אזור הגולן/ הגליל העליון/ אזור חיפה והקריות/ אזור עפולה?

הלינה תהיה באיזור הכנרתשמחה כפרוייקט

אבל אנחנו מגיעים מרחוק

כמעט לא מכירים את הצפון

ככה שגם נסיעות של שעה מיעד ליעד זה משתלם לנו

גמישים

תבדקו את ירכא מיי ביייבידיאן ד.

זה לונה פארק שווה ממש שכל המשפחה תהנה עם מלא מתקנים.

אולי מדעטק בחיפה גם יתאים, זה מוזיאון מדעי. הגדולים שלך מאוד יהנו הקטן פחות.

אפשר לעשות רכבלית בחיפה במחיר בדיחה של נסיעה בתחבורה ציבורית.

מיי בייבי ממש שווה ומתאים לכל הגילאיםעדי98
האיזור שם בסדר? בטוח?שמחה כפרוייקט
את מתכונת מבחינת האוכלוסייה?עדי98

זה ישוב דרוזי הם ממש בסדר ונחמדים ומפוצץ שם יהודים

אין שם אוכל כשר מין הסתם חח אז הם מקצים למעלה קומה שאפשר לשבת בה ולאכול..

בעיני לא שייך לפרנס ערביםבורות המים
הם דרוזיםעדי98
וגם מתגייסים לצבא ומשרתים .. זה לא כפר עוין . הרבה מהם חברים של בעלי בצבא ואחלה איתו גם מכבדים מבחינה דתית. אבל כמובן שכל אחת ודעתה ..
אני אוסיףהשקט הזה
שדרוזים באמונה שלהם מחוייבים להיות נאמנים למדינה שבה הם גרים. ז"א הם לא בעלי שאיפות לאומיות או רצון לאדמה משלהם. הם לגמרי מחוייבים ונאמנים לנו. לפי הרב מלמד אפשר להתייחס אליהם לגמרי כאל גר תושב..
אם אתם רוצים קצת טבע יש בלי סוף מקומות יפיםדיאן ד.

לא יודעת איך זה יהיה לכם עם המזג אוויר.

בטיולים בטבע באזור עמק המעיינות יש המון המון נחלים יפייפים.

מקומות פתוחים כנראה שמאוד בוצי עכשיו

אבל שמורות טבע בתשלום בטח יהיה יותר פשוט עם שבילים מסודרים.

אתם יכולים גם להצפין עוד יותר ולהגיע לבנייאס ולשמורת תל דן וכמובן לחרמון - לדעתי עכשיו עוד לא מושלג.

נשמע מהמםשמחה כפרוייקט

בטח שרוצים טבע

אני בונה על השמש שבעז"ה לא יהיה קור מטריד

וכמובן אלביש היטב

הבת שלי רוצה אגמון החולה

זה שווה?

וכמובן אשמח לעוד רעיונות למלא את הימים

כן אגמון החולה מהמם!!דיאן ד.

לנו כשיצא להיות שם שכרנו רכב גולף לנסיעה בשבילים

אפשר גם לשכור אופניים לילדים הגדולים אם אין להם בעיה לרכב הרבה זמן.

אולי כדאי לשאול אותם אם אין בעיה של בוץ.

היתרון של חנוכה זה שאפשר לטייל בלי להזיע בכלללתודה לה''

והכל ממש יפה וירוק ורענן כזה

החיסרון הוא שאי אפשר להיכנס למים..

ולכן זה יותר מסלולים  יפים

והאטרקציות הן תצפיות מיוחדות או מסלולים עם חלק מגניב של יתדות או משהו...

החולה זה מאודדד צפונה, השאלה אם יש לכם כוח ככ צפון..

אולי איזור הכנרת

יש את מסלול הארבל שהוא מהמם

אפשר נחל עמוד ואז גם ביקור במירון/ צפת

ועכשיו אני נזכרת שיש נחלים עם מפלים שזורמים רק בחורף

ואז שווה לבקר

למרות שלא יודעת אם יעניין את הילדים וגם אם הזרימה התחילה כי לא ירד עד כה הרבה גשמים...

בהצלחה!!

לגבי אטרקציות אולי אפשר לשלב

גם מסלולים יפים ששווים את הנסיעה

וגם אטרקציות משפחתיות שיש בעיקרון גם ליד הבית אבל בעצם זה שונה שזה חלק מחופשה משפחתית וזמן איכות משפחתי...

כי לפעמים יש כל מיני צרכים בתוך המשפחה וחלק רוצים גם אטרקציות ולא רק טבע.. אז שיהיה גם וגם...

הבית בנמל בעין גבצוצקהלה
היינו פעמיים וממש ממליצה! ממש על הכינרת, לקטנים יש משחקייה מתוקה ולגדולים יותר יש איזור אומנות שמתאים לכל הגלאים עם מגוון חומרים, הרכבות ויצירות מהממות! מקום סגור שמתאים לימים חמים וקרים במיוחד...
מקום נחמד מאד בטבעהריון ולידה

סכר אלומות -

חונים ליד האתר 'רוב רוי'

והולכים איזה רבע שעה דרומה בשביל סלול לאורך נהר הירדן עד לסכר. ואפשר גם להמשיך הלאה.

הליכה ממש נעימה וכיפית.

עוד מקום יפה- יער שוייץ

אפשר להתחיל מכאן, בקטע של שביל ישראל-

שדרות ספיר · טבריה

היינו שם לפני חודש, ממש מאכזב כי אין כמעט מיםאמא לאוצר❤

אז אין זרימה של כל המפלים וכו' .. וגם היה מאד מלוכלך ..

השאלה היא אם הגשם שהיה מאז שינה משו משמעותי 

כן הזרימה לא חזקה אבל אנחנו לא באנו לשחות בסכרהריון ולידהאחרונה

כמו שכתבתי עשינו את ההליכה לאורך הירדן

המשכנו גם אחרי הסכר

השביל לאורך הנחל נקי וממש נעים, שקט ורואים את המים יפה גם אם אין זרימה חזקה

בדרום הגולן יש מסלולים קלילים גם עם עגלותבורות המים

ונוף לכנרת ולא קר שם

בכללי טבריה יכל להיות נחמד כי לא קר שם

הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!
תודה ששאלת! עניתי בטעות לעצמי במקום לך..😊בארץ אהבתי
ב"ה היה טוב (אחרי הפסקה קצרה ב4 המשכתי עוד ב"ה)בארץ אהבתי
ועשינו גם שעתיים משפחתיות אחרי הדלקת נרות ששיתפתי גם את הילדים בזה (הצטרפנו לאתגר..), וזה גם פתח קצת שיח טוב על גבולות בשימוש במסכים.
נפלא 🙂לפניו ברננה!

אבעלי לא ענה לי אם הוא בעניין שנצטרף לאתגר (שלחתי לו הודעה בבוקר והוא היה עסוק..)

אבל הפלאפון שלי היה בצד כל השעתיים

והפלאפון שלו שימש בעיקר כמצלמה של היום הולדת שהייתה פה יחד עם הדלקת נרות

היה פה ערב יפה ב"ה.

איזה כיף זה נשמע! כל הכבוד!שמש בשמיים

האמת שאני לא שיתפתי את בעלי באתגר אבל כן רציתי, אז אני באמת לא הייתי עם הפלאפון אחרי ההדלקה, אבל בעלי כן אז זה היה חצי כזה...

וגם בערב שרציתי להתנתק, בעלי כן פתח אז גם אני פתחתי ואז בעשר וחצי גיליתי שנעלמה לי שעה מהחיים בלא לעשות כלום וזה ככה מלא פעמים בערב שאנחנו הולכים לישון מאוחר יותר ממה שתיכננו כי שנינו עייפים אחרי היום אז רק נחים קצת עם המחשב ואז מגלים שכל הערב נגמר וכבר נהיה מאוחר ממש...

חיבוקלפניו ברננה!

ואני ממש מכירה את זה..

תשתפי אותו!

🙂❤️

מצטרפתחשבתי שאני חזקה

תודה שוב על הרמת הכפפה!

רוב הזמן מאז הדלקת נרות הייתי בלי הפלאפון,

ומעכשיו עד שכל הילדים ישנים, כולל המתבגרים..

בהצלחה!!לפניו ברננה!
תספרי איך היה❤️❤️
היה חצי חצי..חשבתי שאני חזקה

לא נכנסתי לאינטרנט בכלל, אבל נזכרתי במשהו שהייתי צריכה לברר ומפה לשם התעכבתי עם הפלאפון מעבר למה שתכננתי...

מקווה שמחר ילך טוב יותר..

מדהימה!לפניו ברננה!

אשרייך לגמרי!!

אוהבת את המבט הישר - זה לא שלא היה או שהיה גרוע - היה חצי חצי.. ממש עומד במקום טוב ובפרופורציות נכונות!

ומחר (היום..) יום חדש - ננסה שוב ונתחיל מההתחלה!

בהצלחה היום! תעדכני.. 

הצטרפתי! לקחתי לשעתיים אחרי הדלקת נרותבוקר אור
והיה מעולה
כיף לשמוע!!לפניו ברננה!
הצטרפתישומשומונית

הייתי כמעט 3 שעות ללא...

שיחקתי עם הילדים בסביבונים, סיפרנו גברת קרש ומר מערוך עם דמויות והצגה, הכנו לביבות תפוא והיה ממש זמן איכותי.

איזה כיף!!לפניו ברננה!

ואי כזה משמח לשמוע!

שיעור מהמם לחנוכה שקיבלתי המלצה עליולפניו ברננה!

קשור מאוד לנושא השרשור

הרב אייל ורד:

הרב מתייחס רק למה שקורה שמחצינים, ובכלל לא למה שנכנס הביתה. לי זה נתן נקודות למחשבה גם בכיוון הזה...

תודה על זה, ממש התחברתי!כבת שבעים
וואו תודה ששלחת על היוזמה, הכניס לי מודעות לזה...תודה לה''
לא שמתי לב אם התנתקתי ברצף לשעתיים אבל כן היה בראש.. תודה!
אלופת על 🥰😘לפניו ברננה!
מנסה להתנתק עד 2, ואם לא, אז לפחות עד 11. בע"התודה לה''
מחכה לשמוע איך הלך ❤️לפניו ברננה!
את מדהימה! הנה פתחתי ועוד מעט סוגרתתודה לה''
עד עכשיו היה מצטיין חוץ מ20 דקלפני איזה דעה הייתי מנותקת
אלופה!!👑לפניו ברננה!
אמרת שאת סוגרת שוב.. תספרי כשתפתחי איך היה ❤️לפניו ברננה!אחרונה
נס פך החלב! (לנשים)מתואמת

ההנקה של התינוקת הולכת ומתמעטת כל הזמן...

בימים האחרונים היה נראה שהיא ממש "פיטרה" אותי מתפקיד המינקת שלה☹️ בכל פעם שהצעתי לה לינוק, היא כאילו לא הבינה מה אני רוצה ממנה בכלל...

רק מי שמכורת הנקה תוכל להבין אותי❤️

בכל אופן, היום הייתי בכותל, ובין שאר התפילות הרבות שלי החלטתי להתפלל על זה - שהיא תרצה לחזור לינוק.

חזרתי הביתה,  אספתי אותה מהמטפלת, ואז כמה זמן אחר כך - פתאום הרגשתי שיש עת רצון, ושוב הצעתי לה לינוק.

והיא ינקה! כאילו מעולם לא עשתה הפסקה! עם ה"משחקים" הרגילים שלה, אבל עדיין. ואפילו שני צדדים!

גם עכשיו היא יונקת, אחרי שקראתי לה מהקצה השני של הסלון (אחרי שאחותה הציקה לה כתמיד) - משהו שאף פעם לא קרה, נדמה לי. (כי היא למדה להתנהל בעצמה בגיל יחסית מאוחר)

וזהו, זה משמח אותי😊

ואני מרגישה שזה ממש נס!

וואוו!! מרגשגלויה

וממש מתאים לחנוכה!

מרגש מאוד!מדברה כעדן.
תודה על השיתוף המתוק 
תודה על ההשתתפות שמזכה לניסים רבים!מתואמת
איזה יופי! שימשיך ככה💞יעל מהדרום
מרגש ממש!בארץ אהבתי
ואיזה כיף שהיית בכותל! 
כח של תפילה וואוושירה_11
שמחה בשבילך ❤️
שוב תודה לכן על ההשתתפות!מתואמת
וכם, משמח מאוד שהצלחתי להגיע החודש סוף סוף לכותל (בדרך כלל בכסלו אנחנו הולכים יחד ביום הנישואין שלנו, אבל השנה הוא היה בימים הגשומים והסוערים, אז העדפנו לא לצאת... אז הלכתי רק אתמול)
איזה כיף! מתוקה שהיא❤️שמש בשמיים
יותר משהעגל רוצה לינוק הפרה רוצה להניק...באתי מפעם
טוב אבל את לא פרה 😅
אני דווקאמתואמת

שמנה כמו פרה ויש לי חלב כמו פרה

אבל לפחות יש לי שכל של בן אדם ונשמה של יהודי🥰

איזה מרגש! ב"האמהלהאחרונה

וכ"כ מרגש לשמוע שהיא מסתובבת בחופשיות בבית,את כ"כ דאגת להתפתחות המוטורית שלה....

מלא נחת מכולם

חנוכה שמח

לנשים בלבדאנונימית בהו"ל

אני חודשיים אחרי לידה ויש לי יובש וקצת נפיחות בכפות

מאוד שורף לי וכואב לי שם

יש לי גם שערות שם שמאוד מציקות.

איך אפשר להוריד אותן? עם סכין אני לא אוהבת .

דבר שני יכול להיות שיש לי שם ורידים ( היו לי בהריון)

יש דרך לטפל בזה?

היו לך תפרים?לפניו ברננה!

אם כן הדבר הראשון לדעתי חשוב לוודא שהם החלימו כמו שצריך.

אם היית כבר אצל רופא של שישה שבועות אחרי והוא לא בדק - תלכי להיבדק.

בעיקרון יובש באזור הזה מאוד נפוץ אחרי לידה בגלל ההורמונים של ההנקה, אבל נפיחות פחות ולכן אני מדברת על בדיקה.

נפיחות באמת מסתדרת עם ורידים - ככל הידוע לי הטיפול העיקרי זה להפחית לחץ בעזרת עמידה פחות ממושכת, הרמת רגליים ונראה לי לורידים במפשעה יש גם גרביון.

לגבי יובש הורמונלי - יש משחת אובסטין, שזה הורמון אסטרוגן סינתטי ושמים אותו מקומית. יש מישהי במעלה לבונה שמכינה משחה טבעית, לי אישית היא עזרה.

וחשוב להקפיד לשתות הרבה מים! זה עוזר לרקמה להיות בריאה יותר. כמו יובש בפה ובידיים אבל בגלל שהאזור רגיש יותר אז מהר יותר הוא מתייבש..

תודה רבה!אנונימית בהו"ל

היה לי תפר אחד, הגיוני שהוא עדיין מציק לי?

הבעיה שהרופאת נשים שלי לא זמינה.

התור אליה רק עוד שבועיים ומתלבטת אך כדאי להיבדק לפני.

הייתי בבדיקה 4 שבועות אחרי לידה והיא אמרה שהכל תקין ולבוא שוב כשיעברו 8 שבועות מהלידה 

בהחלט יכול להפריע... תלוי גודל, מיקום החלמה וכו...ליני(:
אם הוא חלילה הזדהם או שתפרו חזק מדי אז זהלפניו ברננה!

יכול להיות בעייתי.

גם לי היה רק תפר 1 לפני 3 חודשים והרופא שאל אם מרגיש לי שהחלמתי. אם הייתי עונה שלא הוא היה בודק אותו..

תודה יודעות להגיד כמה זה דחוף ללכת להיבדק?אנונימית בהו"ל
זה יכול להיות בעייתי ללכת רק עוד שבועיים? מתלבטת אם ללכת לרופאה אחרת
את סובלת מזה.. אישית הייתי הולכת.לפניו ברננה!
יודעת שקריטי ללכת להיבדק אם חוששים מזיהום ועולה חום. מעבר לזה לא יודעת לומר לך.. אבל אני באופן אישי הייתי הולכת.
תודה!🙏אנונימית בהו"לאחרונה
התלבטות לגבי הטיולוןשירה_11

החמוד בן ה 5.5 חודשים עדיין באמבטיה, תכף אעביר לטיולון.

יש לי עגלה של אינגלזינה אלקטה והטיולון שלו כזה גבוה והעגלה בשימוש ב"ה כבר 3 שנים תכף

אני מתלבטת אם לקנות טיולון של אינפינטי מון שהוא נראה נוח ונמוך ושכיבה מלאה וקליל כזה

או להישאר עם הטילון של האינגלזינה

השיקולים בעד לקנות:

נראה יותר נוח, שכיבה מלאה, וזה נראה שאם אקצה להכניס שם את בת ה3 בנוסף לתינוק מידי פעם זה אפשרי

וגם פחות בלאי של השלד של העגלה, הוא בכל זאת כבר 3 שנים בפעולה…

נגד:

חבל על הכסף יש כבר טיולון

אשמח לעצתכן אני חושבת שאני צריכה לשמוע ממנוסות

מקפיצה לך❤️סטודנטית אלופה
תודה לך 💝שירה_11
אני לגמרי בעד טיולון, הרבה יותר נוח לשימושמתואמת

בילדות האחרונות אף השתמשתי בטיולון מהלידה...

בכל אופן, אם העגלה יקרה יחסית, אז זו סיבה טובה לשמור עליה במצב טוב בשביל הילדים הבאים בע"ה, ולקנות טיולון שהוא יחסית זול ובו להשתמש עד שלא יהיה צורך יותר בעגלה בכלל.

וגם זה שאפשר לשים את שני הילדים ביחד - זה יתרון גדול בעיניי... (רק צריך לשים לב שהגדולה זהירה מספיק על הקטן)

אני אוהבת טיולוןושלומית.

הרבה יותר קליל וכיפי.

וגם אוהבת לקנות אותו ביד 2 ואז זה גם לא הרבה כסף...

לא מזמן חידשתי טיולון, בה מצאתי במצב מעולה קרוב לבית

כשאתן רושמות טיולון אתןשירה_11

מתכוונות לטיולון שהוא לא של העגלה?

כן, ברור.מתואמת
האמת שטיולון של העגלהחנוקה

זה כזה כבד ומסורבל

לא מבינה מה טוב בזה

)כן מבינה. זה יותר יציב, לפעמים, וגם אפשר להפוך את הפנים לכוון האם. לא שווה בעיני(

אחרי שיהיה לך טיולון קליל כזה לא תביני איך חשבת בכלל על משהו אחר

אני בטיולון של העגלהמנגואית

יותר כבד. יציב. אפשר לשים 2 ילדים לפעמים והכל טוב.

אפשר לתלות קניות.

חיסרון - שוחק ממש ויש מצב שלא ישרוד מתישהו.

בעבר הייתי עם טיולון נפרד זול (וילדים אחרים שכבר גדולים). הטיולןן אם היה עמוס בקניות ובלי ילד היה מתהפך. לא היה מקום ל2 ילדים. ובסוף הוא נשבר אחרי שימוש של כמה שנים 

חייבת לומר שטיולון פשוט ששורד כמה שנים זה יפהיעל מהדרום
לק"י

וכנראה שמרתם עליו טוב.

אני משאירה בטיולון של העגלהרק טוב!

עד שהם יושבים יציב ועם מספיק משקל.

בערך עד גיל שנה.

כשהם קטנים ורזים (לפחות אצלי) ולא יציבים, אז מרגיש לי כאילו הטיולון (לא של העגלה) לא מחזיק אותם וקל מידי...

הטיולון של העגלה לפעמים גם יותר סגור ומוגן שזה טוב לך עכשיו בחורף. 

זהו שדווקא נראלישירה_11

שהטיולון הנפרד יותר סגור

העגלה שלי זה אינגליזינה ודווקא היא נראית לי לא יציבה

רגע שולחת תמונה

אני ההפך מכולן לא אוהבת קלילים מדיבורות המים

כי הם לא יציבים כל הישענות או תיק מפיל אותם

וכי הגלגלים נתקעים בכל אבן ואני גרה במקום עם דרכי עפר גם

קונה רק עגלות משולבות קלות משקל ונוחות  ולא מסורבלות ומשתמשת בטיולון שלהן

לי יש בייבי בוס בובקט שוקלת 7 קילו

ממ שקלה נוסעת חלקקק ןיציבה ומתקפלת ביד אחת

באמת לא מוצאת חסרון או סיבה לעבור לטיולון אחר

קונה יד שניה בזול ממ ש לא מפחדת שישחק

מקסימום לילד הבא אקנה חדש

וגם בעיני זה ממש בזבוז כסףבורות המים

לקנות גם עגלה משולבת וגם טיולון

אני קונה יד שניה בסביבות ה300-400 עגלה משולבת במצב מעולה ..יש גם ב500..

כבר שנים קונה ככה

מוכרת בזול את הישנה

ולהוציא את הסכום על טיולון קליל שנשבר אחרי ילד אחד מרגיש לי בזהוז

בסוף במצטבר זה לא בהכרח יוצא יותר זולהשקט הזהאחרונה

אם את כל ילד קונה ב400-500.. או שלא הבנתי נכון

לי יש ספורטליין שקניתי ב-2000 שח ומשמשת אותי כבר לילד שלישי ב"ה, אז יוצא שעד כה היא עלתה לי 600 שח לילד+- ומאמינה שתחזיק גם לעוד ילד אחד לפחות, אז לגמרי שווה לי את המחיר.

ומחזיקה גפ טיולון פשוט כי לפעמים יוצא שאנחנו יוצאים עם שתי עגלות, או שנוח שהטיולון הקליל באוטו ומשתמשת בו ליציאות קצרות עם האוטו 

מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

גם אני מורה מקצועיתרק טוב!
וממש לא מצפה ואף מעדיפה שלא לקבל מתנות מהורים במהלך השנה. גם בסוף שנה מיותר מבחינתי.

לגבי להרגיש שקופה, בחוויה שלי אם את רוצה לשמוע מחמאות מהורים תתחילי את לשתף אותם בדברים טובים על הילדים שלהם. יש לי תלמידים שיותר קשה לי איתם (לא כאלה שהופכים כיתה ואין להם שום עניין ללמוד, אלא כאלה שכן רוצים רק קשה להם) ואני שולחת הודעות פירגון להורים ולמחנך שלהם. הם מחכים לזה. אנחנו מדברים על זה בתחילת שיעור שאני אשמח לשלוח הודעה לאבא/אמא שלך לשמח אותם. גם תלמידים בכיתה י זה חשוב להם. ואז ההורים מחזירים פרגון. לפעמים כתשובה להודעה. לפעמיים בהזדמנות אחרת בשיחת טלפון או משהו כזה אז אומרים לי כמה זה משמעותי שאני רואה את הבן שלהם, ושהוא אוהב ללמוד אצלי, ושמשמח אותו ההודעות ממני וכו...  

את נשמעת כמו מורהחנוקה

שהייץי ממש מאחלת לילדים שלי בפרט

ולמערכת החינוך בכלל

להתברך בה...

אני שולחת הודעות להורים אחרי כמעט כל יום של הוראהאמונה :)

פרגונים על הילד וכאלה

משמח אותם מאוד ובכל זאת לרוב לא מרגישים צורך לפרגן בחזרה

כבר למדתי לא לצפות לזה. אבל מי שכן מקבלת את זה- שתעריך, כי זה מאוד תלוי מי האוכלוסיה שאת עובדת איתה ולגמרי לא מובן מאליו

כמובן לא לכל הורה כל יום...כל יום להורים אחרים;)אמונה :)אחרונה
אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינו

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

מארז מתוקים של חנוכהאמ פי 5

הזמינו אז סופגניות מעוצבות באריזה

לא מקובל להביא בחנוכהבתאל1
בשנים האחרונות קונים אצלינו מהועד בכל חג כמעטיעל מהדרום
לק"י

השנה בגנים של הילדים שלי הביאו להם היום ארוחה/ כיבוד לכבוד יום המורה. 

אני הכנתי את זה השקעה של 15 שקל לאחת בשביל תשומת לעדי98

דימום פנימי אחרי שאיבת עובריםעדי98

שלום וחג שמחח , רציתי להתייעץ אני בת 27 נשואה עם ילד טבעי ומתוק בן 4 ב"ה שנולד בניתוח קיסרי חירום . מנסה להרות שנתיים+ בלי הצלחה .. בשני עשיתי שאיבת עוברים  לראשונה, וכשחזרתי הביתה התחילו לי כאבים חזקים עד צרחות. עלינו למיון ושם איבחנו דימום תוך בטני , ההמוגלובין שלי צנח מ14 לפחות מ8 בתוך מספר שעות. אני ישר קישרתי את כל מה שקרה לבעיה בקרישה כי בפעמיים שביצעתי עקירה כירורגית , לקח הרבה זמן עד שהפסיק הדם ,ופעם גם הגעתי למיון אחרי דימום של 24+ שעות. עשו לי בדיקות של קרישה והכל יצא תקין , כרגע פניתי לרופאת משפחה ובאישור המטולוג מחוזי נתנו לי עוד כל מיני בדיקות...

אולי למישהי כאן יש כיון או רופא שממליצה עליו , אני חוששת שזה גורם גם לכל הבעיה של הפוריות כי ברוך ה נראה שהכל תקין אצלנו והיו לי גם 2 הריונות כימיים אז אולי זה קשור.. תודה !!

וואו מה עברת מסכנהשושנושי

קודם כל מדובר בשאיבת ביציות, כרגע מפרים אותם במעבדה ככה שבעז''ה יהיה עוברים יפים ויחזירו לך..

עברתי מספר פעמים שאיבת ביציות ולא נתקלתי בתופעה כזאת

לפחות שאבו מספיק ביציות? הצליחו להפרות?

ככה אולי לא תצטרכי לעבור את זה שוב..

מקווה איתך לבשורות טובות 

האמת שגם מזה אני די מאוכזבתעדי98

לא הכי מבינה במונחים

הרופאה הסבירה לי טלפונית שחילקו את הביציות ל9 ו9 , 9 שמו עם הזרע ו9 הזריקו להם את הזרע .

האלה שלא הזריקו בכלל לא היה הפריה ביניהם ... והאלה שהזריקו 7 הופרו אבל רק 3 עוברים התפתחו בני 3 ימים והם גם ברמה די נמוכה (3) הבנתי שיש גם רמה 4 .. אני כ"כ מבואסת

אם חס וחלילה אני אצטרך לעבור את זה שוב אני לא יודעת איך באמת

אני אשמח ממש לשמוע איך זה היה אצלך

וכל הקטעעדי98

שעם הבן שלי נכנסתי טבעי וגם יחסית זריז..

וגם היה לי עוד כימי שהתפתח לבטא 1400 והתחיל לרדת .. אז איך פתאום הזרע בכלל לא מפרה את הביצית רק אם מזריקים , וגם שהזריקו יצא לא משהו

עשיתם בדיקת זרע?שושנושי

מה מצב הזרע? האיכות?

באופן כללי לגברים יש ירידה באיכות הזרע עם השנים.

לפי בדיקת זרע תוכלו לדעת אם יש ירידה וכמה יש..

איזה סיוט אוף כואב ברמות

לא יודעת מה להגיד לך אני אמנם עברתי את זה אבל לא מבינה בזה יותר מידי

כן עשינו פעמייםעדי98אחרונה

ונראה שהבדיקה של לפני שנה וקצת באמת יותר טוב מהאחרונה אבל לא משמעותי ..נראה שהתנועתיות טיפה ירדה וגם המורפולוגיה (2) בעיקרון האחיות אמרו שזה תקין אז לא יודעת..

וממה שהבנתיעדי98
זה תופעה מאוד מאוד נדירה 1 לאלף בגלל זה אני ממש רוצה לחקור את כל העניין של הקרישיות שאדע בכללי לחיים אם אצטרך פעולות אחרות גם זה נראה לי די מסוכן שדם לא מצליח להיקרש כמו שצריך

אולי יעניין אותך