הגרסה המקוצרת -
מה אתם אומרים, יש בעיה לקנות ספר של אדם שיש לכם אההם אי הסכמה מהותית עם דעותיו ו\או פעולותיו, או שאין קשר וניתן להפריד את הדברים, בחינת "תוכו אכל - קליפתו זרק"?
והגרסה הארוכה ;) -
קניתי בסטימצקי איזשהו ספר שהייתי צריכה ("לאלף את האינסוף - סיפורה של המתימטיקה" אם אתם מתעקשים
) והתברר שיש - שמחה רבה - 1 + 1.
[ סוגיה די אכזרית, כשחושבים על זה, כי אם כבר התעלית על עצמך ובחרת ספר אחד שאתה סופית-נעול-עליו-בטוח-קונה, אתה למעשה רק בתחילת הסיפור, כי אז מתחיל המאבק האמיתי שלך מול כל עשרות הספרים האחרים שפותחים מיד במערך הפיתוי על ליבך התמים... ]
כך או כך - רפרפתי- עיינתי - בחנתי- איבדתי זמן - גררתי ערימה לפינת הקריאה המיועדת לילדים ושקעתי בה שעה וחצי - והחלטתי שלא אקנה כספר נוסף ספר עלילתי סיפורי.
ואז נתקלתי בספר חדש - "אבות המזון - שני שמנים יצאו לדרך".....
זהו ספר שנראה מבדר בעליל ומתאר מסע דיאטה רווי תלאות ומכאובים אל עבר המשקל הנכסף אי שם הרחק מאד באופק.
היות שאני בתהליך הרזיה מסוים - זה כמובן משך אותי יותר כספר לפריקה ולהזדהות עמוקה.
אממה - המחבר\ים - אינם מקרב חובבינו, בלשון המעטה.
אלו גיא מרוז ודניאל לפין - שלפחות הראשון שבהם ידוע בעמדותיו המאד לא יהודיות, לצערנו, ואף יצא לי לקרא מהן.
נכנסתי למן התלבטות אם זה 'ראוי' לקנות ספר שלו. משום מה הרגיש לי מוזר ל"העשיר" אותו וכו' מכל הבחינות, ומאידך הספר נראה מוצלח חבל"ז....
בסוף לקחתי ספר אחר - "ההרצאה האחרונה" שהוא כנראה קצת קלישאתי ודי שחוק, אבל - לפני קריאה סדירה - היה נראה לי ספר שטוב שיהיה בהישג יד.
אז מה דעתכם??