התייעצות קטנה..תנ"ך ב-3>

בע"ה

היי,

רציתי להתייעץ אתכם על איזה בעיה..

אני מאוד רוצה לגשת לחידון אבל נראלי שזה לא ממש מותר על פי ההלכה, כלומר יש את המחנה הכנה הזה שזה בנים-בנות, וצריך לענות על שאלות אז בעיקרון בנות צריכות לדבר אל מול קהל וכולם מסתכלים עליהם, וזו בעצם הבעיה שבנות לא יכולות להציג בהצגות או לקרוא קטעים בטקסים.. וגם מתחלקים לזוגות ויכול להיות שייצא זוג של בן ובת ובקיצור יש מלא בעיות של בנים-בנות וצניעות..

אז מה אתם אומרים על זה? איך בכל זאת אתם ניגשים?

תודה רבה ושבת שלום (-;

מה??ישראל12-$

המחנה הכנה זה לא לפני העולמי ?

ואיזה זוגות יש בכלל?

זוגות כבר אין- היה פעם בשלב האחרון של הארצי מסכם~מישי~
מה הקשר?תנ"ך ב-3>

בע"ה

אפילו אם אין זוגות יש המון בעיות הלכתיות לדעתי.. וגם עדיין יש זוגות בצילומים לפני..

והמחנה הכנה נראלי שהוא לפני העולמי (שבועיים לפני או משו כזה..)

לדעתי זה אותו דבר כמו להיות בביצפר מעורב - זה חברה מעורבת ואי אפשר להגיד שלא..

איך בכל זאת ניגשתם?

באמת זה חברה' דתים ושתגיעי לעולמי ...ישראל12-$
אולי אתה לא יודע, יש גם חבר'ה חילונים..תנ"ך ב-3>

בע"ה

מי אמר לך שאני לא אגיע לעולמי?

וגם אז אם ככה, מה הבעיה ללכת לסניף מעורב??או לביצפר מעורב? זה ב-ד-י-ו-ק אותו הדבר!

טוב גם אם תגיעי לעולמיישראל12-$

נגיד סניף עזרא זה בנים בנות אבל לא מעורב בשבט עצמו.. ככה גם בחידון התנך 

וובצפר מעורב זה אחרי זמן של היכרות ,וכולם בחידון תנך שומרים נגיעה ואני לא בטוח שזה חובה להיות במחנה הזה כל הזמן אם את באמת מקפידה אז אל תלכי מה שבא לך ואנשים כל הזמן לומדים במחנה הם לא מתעסקים בשטויות

טוב, נראלי אני אעשה בכל זאת שאלת רב..תנ"ך ב-3>

בע"ה

אני אעשה שאלת רב כדי להיות בטוחה שאין עם זה שום בעיה.. לעדכן אתכם מה התשובה? 

הרב דב ליאור החזיר לי תשובה:תנ"ך ב-3>אחרונה

בע"ה.

הוא כתב שמותר ללכת רק אם שומרים על כל גדרי הצניעות, ואלי זה לא הידור אבל מותר..

שנה טובה לכולם וסליחה אם פגעתי בטעות.

זה ממש לא אותו הדבר!~מישי~

מספר דברים:
1. בקשר לענין הצילומים- לנו בצילומים השנה נתנו דף שהיינו צריכים לכתוב עדיפויות-מתי מתאים לנו (לכל זוג היה צילומים במועד אחר).ואמרו לכתוב הערות ובקשות אם יש לנו. באופן כללי הם השתדלו להתחשב כמה שאפשר. אם אתה רוצה את יכולה לכתוב בקשה להיות בצילומים עם בת אני בטוחה שהשתדלו להתחשב.
ואפילו אם לא- את לא חייבת לדבר עם מי שאת בצילומים.(וגם אם כן דיבורים קצרים ועניינים- אלא אם כן אתה רוצה לדבר) בסה"כ מביאים אתכם שואלים אתכם שאלה בעלת שתי סעיפים ונותנים לך איזו משימה. זה אפילו לא משהו ממש ממש ארוך. 
2.בכלל אין כ"כ הרבה זמן לדבר עם כל הבנים. לכן זה בשום צורה לא סניף כי זה בסה"כ רואים את הבנים ביום של החידון. וגם אז את יכולה לשבת בצד וללמוד. וגם אם כן מדברים לרוב מדברים על הלימוד ובכל אופן אם זה מפריע לך אף אחד לא הכריח אותך לשבת ולדבר. ואת אפילו לא תהיי חריגה. בטח בחידון המחוזי שיש מלא אנשים וכל אחד עם החבר'ה שלו (אני יכולה לדבר עם חברות מבית הספר\סתם בנות שפגשתי בחידון) ואפילו בארצי מסכם (שלדוג' לנו ביום של הפומבי היה הרבה זמן פנוי..) את יכולה לעשות מה שאת רוצה. זה לא באמת כולם בתוך כולם- חלק מדברים, חלק בצד. כל אחד מוצא את המקום שלו. אם את יודעת שזה לא טוב לך ולא מתאים לגישה שלך להיות מעורב- אז תשבי בצד עם בנות או שתשבי בצד לבד ותלמדי. זה לא ביג דיל. ובחידון עצמו - באמת שאין משמעות למעורב- אתה מרוכז בענין של החידון. לחוץ מה יהיה איתך... אין משמעות לזה שמתמודדים גם בנים.

3.גם במחנה יש בנות ותוכלי למצוא את המקום שלך באותו אופן.. ובאופן כללי גם לא משחנשים ומדברים צחוקים כל הזמן. זה חבר'ה רציניים.. וגם מנצלים את המזן ללמוד.
4.באופן כללי בחידון לכל אדם יש את המקום שלו ונותנים לו אותו. מעצם הענין של חידון של לימוד תורה, קורה הרבה פעמים שיש חבר'ה דתיים שמפריע להם הענין המעורב והם הולכים ומסתדרים עם זה. 

אגב לגבי שאלת רב- כשלעצמו זה דבר טוב רק אני לא בטוחה שהוא ידע מספיק טוב את הפרטים ואת הסיטואציה.. אותי רבני האולפנא עודדו ללכת (ודוקא אולפנא שחשוב לה הקטע של נפרד) . אז אני לא צריכה שאלת רב. בכל מקרה אני מאוד ממליצה לך להשתתף בחידון. וגם אם יש דברים שלפעמים קצת מפריעים (לדוג' הופעה מעורבת בחידון הפומבי המחוזי לממלכתי..- שנה שעברה הפריע לי בעין. אבל את גם לא חייבת להכנס ולראות והפומבי הדתי בסדר הלכתית.) ,

בכל מקרה מרוויחים כ"כ הרבה מבחינה דתית לדעתי.

חידוניסט לשעבראני חי בשביל 42

לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.

בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!

אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)

לימוד לחידון תנך📜📖

פעיל?כלתתנ''ךבעתיד

למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?

תודה נהרה(שם בדוי)

שאלה בקשר לחידון - מי שמגיע לשלבים הגבוהיםתְכלת

האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?

הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?

בעיקרון חובהבוקר אור

בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים

אבל לא הייתי בונה על זה

תודה רבה!תְכלתאחרונה
שרשור שאלותקווהניק

מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו 

האמא האמיתית של התינוק ממשפט שלמה, מלכים.ה' אור לי.

מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"

המילדת (של רחל)בת סוד
מה היה התנאי בשביל להיות "לראש לכל ישבי גלעד"?
נדמה לימאריץאחרונה

לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...

מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?

(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)

טוב, שרשור שאלות שבעז"ה יצליחחובה?

למי שלא מכיר את הפורמט:

אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.

וכן הלאה וכן הלאה.

אתחיל:

מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?

נוסטלגיהאחו

תובלקין

מי ביקש סליחה על חטא עתידי?

(שאלה ששאלו אותי בזמנו)

אאלטחובה?
נעמן ביקש מאלישע? "אך בדבר הזה יסלח (נא)".

מי כונה איש האדמה?

....תות"ח!

נוח

מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?

תשובהיהושפט13
ענה מצא את הימים במדבר ברעותו את חמורים לצבעון אביו.

ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?

ישעיהותתן אחרית לעמך!

באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?

כולל הטיות?מאריץאחרונה
זהה הקשר של חגיקווהניק
לא בהקשר של חגי הנביא
#חזרנו - שרשור שאלות שנת התשפ"דיהושפט13
כל שאלה מתקבלת, אפילו החרושות ביותר!

בבחינת: "אפתח בכינור חידתי"

מי היה "אבי כל תופש כינור ועוגב"?

למה לפתוח אחד? יש אחד שפתחו לפני כמה ימיםחובה?
אין לי מושג, שיהיה מסודר...יהושפט13אחרונה
תענה על השאלה...
שרשור שאלותבת סוד

מי שעונה על השאלה שואל שאלה חדשה ~

מתחילה במשהו יחסית קל

מי היכה בבזק עשרת אלפים איש?

אולי יעניין אותך