מספר דברים:
1. בקשר לענין הצילומים- לנו בצילומים השנה נתנו דף שהיינו צריכים לכתוב עדיפויות-מתי מתאים לנו (לכל זוג היה צילומים במועד אחר).ואמרו לכתוב הערות ובקשות אם יש לנו. באופן כללי הם השתדלו להתחשב כמה שאפשר. אם אתה רוצה את יכולה לכתוב בקשה להיות בצילומים עם בת אני בטוחה שהשתדלו להתחשב.
ואפילו אם לא- את לא חייבת לדבר עם מי שאת בצילומים.(וגם אם כן דיבורים קצרים ועניינים- אלא אם כן אתה רוצה לדבר) בסה"כ מביאים אתכם שואלים אתכם שאלה בעלת שתי סעיפים ונותנים לך איזו משימה. זה אפילו לא משהו ממש ממש ארוך.
2.בכלל אין כ"כ הרבה זמן לדבר עם כל הבנים. לכן זה בשום צורה לא סניף כי זה בסה"כ רואים את הבנים ביום של החידון. וגם אז את יכולה לשבת בצד וללמוד. וגם אם כן מדברים לרוב מדברים על הלימוד ובכל אופן אם זה מפריע לך אף אחד לא הכריח אותך לשבת ולדבר. ואת אפילו לא תהיי חריגה. בטח בחידון המחוזי שיש מלא אנשים וכל אחד עם החבר'ה שלו (אני יכולה לדבר עם חברות מבית הספר\סתם בנות שפגשתי בחידון) ואפילו בארצי מסכם (שלדוג' לנו ביום של הפומבי היה הרבה זמן פנוי..) את יכולה לעשות מה שאת רוצה. זה לא באמת כולם בתוך כולם- חלק מדברים, חלק בצד. כל אחד מוצא את המקום שלו. אם את יודעת שזה לא טוב לך ולא מתאים לגישה שלך להיות מעורב- אז תשבי בצד עם בנות או שתשבי בצד לבד ותלמדי. זה לא ביג דיל. ובחידון עצמו - באמת שאין משמעות למעורב- אתה מרוכז בענין של החידון. לחוץ מה יהיה איתך... אין משמעות לזה שמתמודדים גם בנים.
3.גם במחנה יש בנות ותוכלי למצוא את המקום שלך באותו אופן.. ובאופן כללי גם לא משחנשים ומדברים צחוקים כל הזמן. זה חבר'ה רציניים.. וגם מנצלים את המזן ללמוד.
4.באופן כללי בחידון לכל אדם יש את המקום שלו ונותנים לו אותו. מעצם הענין של חידון של לימוד תורה, קורה הרבה פעמים שיש חבר'ה דתיים שמפריע להם הענין המעורב והם הולכים ומסתדרים עם זה.
אגב לגבי שאלת רב- כשלעצמו זה דבר טוב רק אני לא בטוחה שהוא ידע מספיק טוב את הפרטים ואת הסיטואציה.. אותי רבני האולפנא עודדו ללכת (ודוקא אולפנא שחשוב לה הקטע של נפרד) . אז אני לא צריכה שאלת רב. בכל מקרה אני מאוד ממליצה לך להשתתף בחידון. וגם אם יש דברים שלפעמים קצת מפריעים (לדוג' הופעה מעורבת בחידון הפומבי המחוזי לממלכתי..- שנה שעברה הפריע לי בעין. אבל את גם לא חייבת להכנס ולראות והפומבי הדתי בסדר הלכתית.) ,
בכל מקרה מרוויחים כ"כ הרבה מבחינה דתית לדעתי.