אוף.........באש ובמים

אני חמשושית בבהרן (חמשוש פעור!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) ואני נהנת שם מאאוווווווווווווווווווווווווווווווווווווווד! אבל הבעיה היא שהלכתי לשם לבד וכל החבות שלי המשיכו ביחד במקום אחר ויש לי שאלה:

איך משלבים בין חברות חדשות שבעצם חייות איתך 24 שעות ביממה לבין חברות שאת רואה פעם בשבוע לכמה שעות?

רק שבוע עבר וכבר אני מרגישה כ"כ לא קשורה...... הן כולן באותה אולפנא וחוות אותן דדברים ואותן בדיחות פנימיות והכל וכל אחת מספר לך 3 דקות מושו וביחד יוצא שחפרו לך ת'חיים! אבל את יושבת ומדברת איתן 10 דקות והן כבר אומרות לך שאת מממש ממש ממש חופרת ושיא המעליבות אותך ואת רבה עם כולן ואוך!

מותק שלי!!! בדמייך חיי

בס"ד

את תביני שעם הזמן זה לא מסתדר-ושעוברים מסגרת,משנים סביבה...החברויות הקודמות מתפרקות והחדשות מתחזקות...אמנם זה נשמע לא טוב וזה מאוד קשה-אבל הזמן עושה את שלו,ותאמיני לי-הוא יעשה הם לא מוכנות לקבל את המעבר שלך-ולכן הן מתייחסות אלייך בקרירות...אל תתרגשי מזה ותתני לזה תשומת לב-תתרכזי בלפתח חברויות חדשות באולפנה שלך...לדעתי זה הדבר הנכון מותק מותק מותק!!זה מה שאת...!!אל תעלבי מזה-כי זה באמת לא שווה להתייחסות שלך ואשרייך שחשוב לך ואיכפת לך מהחברות הישנות-שלפי מה שאת אומרת הן דווקא מעדיפות להזניח את החברות..-מה שנראה הגיוני דרך אגב... תחייכי חיוך ענק לעולם והוא יחייך בחזרה...

וואי נשמה!!!=)אחת העם...

דבר ראשון ישמצב שזה התלהבות ראשונה והכל...

דבר שני באול' שהם נמצאות (...) - היה השבוע על ההתחלה סמינריון עמוס וכו' וכו' ולכן ישמצב שדווקא השבוע הם התלהבו יותר...

דבר שלישי תנסי למצוא דווקא את המשותף - דברו על הסניף, על החיים בכללי... לא חייבים דווקא לדבר על הדברים שכל אחת חווה בנפרד...

חחחח..... אחת העם כפרעלייך!באש ובמים

נראה אותך בשבת טרמחיות

גם אני חמשושית בבהרן חח..אנונימי (פותח)
גם אני חמושושית בבהרןאנונימי (פותח)

תקשבי נשמה אני באתי גם לבהרן ובאנו חמולה ממש..בטח את מנחשת מאיפה אני אבל תאמיני לי שזה גם ממש קשה לבוא ולהפתח ולבנות שאתה עם בעצם מהגן ופתאום עעכשו לה]תח לבנות אחרות..!!

ונשמה גם אנחנו בסניף תמיד הבנות של בהרן מתלהבות ומסתפרות חוייות ובנות מאולךנות אחרות פחות כי אנחנו הרוב אבל זה באמת רק ההתחלה בסופו של דבר כולם זה אותו דבר לא משנה מיפה את ואם את בבהרן רעיה חלוצה אבן שמואל.. וויהיה טוב כל ההתחלות קשותת..!!(לכולם)..

גם אני!ארץ ושמים
תלכי לתנועת נוער!!!דלוקה...
אממ...נשמה-לוחמת תמורות

בס"ד

זה קורה.

כמה שזה מבאס...

אני שביעיסטית. השארתי הרבה חברות בבי"ס הקודם, עוד מכיתה ח'..להגיד ששמרתי על קשר? בימי חמישי בתחילת חמישית הייתי קופצת אליהן לאול' ואומרת שלום...אחרי חודשיים זה נגמר..

אז אני רואה את חלקן ביישוב, אם וכשאני יוצאת בליל שבת. חלק לא גרות פה, אז אני לא רואה..

זה נשמע ממש מדכא, אה?!

אז זה לא מדוייק. שמרתי על קשר עם החברות הטובות, האמיתיות שלי. וגם אם נפגשים רק פעם ב.., ברור שאנחנו חברות ממש טובות!!!

אז כן הייתי ממליצה לך לשמור על קשר עם חברות טובות. אולי אם הרבה חברות שלך באותה אולפנה אז לקפוץ לבקר. הרעיון של אריאל רמב"ש טוב-אם את בתנועת נוער, תקפידי לבוא. אסמסים לחברות, טלפון למישי אחרת כל כמה ימים- זה שומר על קשר.

אבל מדובר בקשר רופף. לך יהיו באול' חברות חדשות, וגם להן.. רק תשמרי על קשר ידידותי+...מנסיון, בעוד כמה זמן (עד פסח סתם, בסביבות חנוכה...) כבר יהיו לך את החברות שלך- אלה שאת חיה איתן 24/5, ולחברות בבית..תיהי ידידה, מלבד לבודדות.

מוזמנת באישי.

ומנסיון של בוגרתפלספנית

בעזהי"ת

|חש ת'צמו נוראא גדול|

שתדעי רק-

שבאיזשהו שלב, אחרי התיכון, אחרי האולפנא [כן, גמני בוגרת בהר"ן כידוע]- קשה מאווווווד לשמור על קשר עם הבנות מהאולפנא.
כי גרים רחוק, וכל אחת עסוקה בשירות לאומי שלה, והחיים ממשיכים..

ואז פתאום חוזרים לחברות ילדות, החברות מהצ'כונה, מהיישוב..

וזה הכי כיף בעולם

^^^אחת העם...

אוהבת -

מכירה את שבט לביא של השכונה?

הקיצר, הם שבט ממש פעיל שהם התחילו עם זה בערך בשנה אחרי הש"ל...

למרות שהרוב שם כבר נשואות אז הם ממש ממש שומרות על קשרים ואפילו יוצאות לכיכר בשבת...

חמודות כולכןבאש ובמים

אני בסניף, ואני חולה על הסניף שלי, באה כל הזמן!!!!!!!! אני מסתמסת, מתקשרת וגם נפגשת.......

ובעז"ה יהיה טוב! תודה לכן

מסכימה מאודילדת ירח

הכיתה שלנו התפרקה לגמרי, נפוצה לכל רוח, ומדובר בסך הכול ב-7 שנים לאחר סיום האולפנה. אף אחת כמעט לא חברה של אף אחת, אבל כשאני מסתכלת על זה לעומק ברור לי לגמרי למה זה קרה. חברויות של תיכון הן לרוב לא חברויות מבחירה. האולפנה שיבצה 30 בנות בכיתה אחת, דחסה אותן ביחד 7 שעות ביום 4-6 שנים, הוציאה אותן לאין ספור פעילויות, לבלי סוף שבתות, לטיולים ביחד, אבל..........ברגע שהמשטר נגמר, האנגלים יצאו מהארץ...סתם ,

האולפנה נגמרה - הכול נגמר!!!

ולמה? כי הן אף פעם לא היו באמת חברות ולא רצו להיות באמת חברות. היינו חברות רק כי האולפנה "שידכה" בינינו באופן מלאכותי ותחזקה את ה"שידוך" הזה במשך 6 שנים. זו לא הייתה חברות אמיתית, ולכן היא לא החזיקה מעמד. זה מה שקורה ברוב המחזורים אחרי סיום הלימודים, גם כאשר בזמן הלימודים נראה שהחברות אמיתית, הרבה פעמים זה לא כך.

אבל עם החברויות האלה, אפשר להמשיך דברים מבחירה!!!אחת העם...

לדוג' - אמא שלי למדה אח"כ וגרה עם החברות מהאולפ'...

אז הכל תלוי לאן מפתחים את זה!

הפוך,במבלולו

אצלנו באולפנא כל הזמן מדברים על זה שהחברות של האולפנא הן לכל החיים,

שדווקא בגלל שחיינו יחד 24\7 הקשר הוא בל ינתק ושלא משנה אם לא מדברים כמה שנים כשנפגשים מרגישים הכי בבית בעולם.

עוד לא סיימתי את האולפנא ונפוצתי לכל רוח, אבל דווקא זכור לי שחברה שעזבה באמצע החמישית (!!)

באה בשישית לבקר, וכששאלתי אותה איך לה בבית, כי היא חשבה שיהיה לה יותר טובה לחזור לחברות ילדות האלו,

היא אמרה שנורא קשה לה, כי חברות שיש לה עם בנות מהבית כל החיים לא תמיד שווה לחברות שהיתה לה עם בנות שהיא היתה איתן 7 חודשים.

וגם המחנכות מעידות, ואין צורך להוסיף..

אבל בואו נגיד שאפשר גם לומר שטוב, נו, כשנגדל ונבנה בית אז תכלס מי שומר על קשר עם החברות, סוף האנשים שאנחנו הכי נפגשים איתם הם השכנים. נו באמת,,

ברור שיש ערך לחברות של ילדות ושל בית, אבל גם אין שווה לחברות שגודלים בה צמוד צמוד יחד.

(ואולי, אולי זה רק כי זה כפר פינססס מלך,

סתם! קורץ כולם חמודים.)

נ.ב אמא שלי למדה באוכ"פ... ואני בע"ה גם!! |חולם|אחת העם...
כל החברות שלי נטשו אותי ועברו אולפנה ואני ועודחייבס"ית

אחת נשארנו לבד וזה גם שיא המעצבן.. אבל תאמת חשבתי שיהיה יותר גרוע..

כילו עד שנפגשים זה שיחה שלמה על האולפנה וזה רק מבאס אותי יותר..

אה, אולי בפנימייה זה באמת אחרתילדת ירחאחרונה

לא חשבתי על זה מעולם. לא למדתי בפנימייה. בתום כל יום לימודים, כל אחת מאיתנו הייתה חוזרת הביתה ובאה שוב לאולפנה בבוקר למחרת. ובאמת מה ההבדל בין זה לבין קורסים באוניברסיטה?

אני בהרניסטית זקנה, ורוצה לומר..אנונימי (פותח)

שלום חמשושיות חמודות.

אני בוגרתשל הואלפנא, וגם הייתי מדריכה שם לםני כמה וכמה שנים אז ראיתי כמה דברים ואני רוצה להגיד כמה דברים:

. לא- לא - לא לוותר על הקשרים איפה שאת גרה!! זה החברות ילדות שלך, וכמו שפלספנית אמרה אליהם חוזרים.

פשוט צריך ללמוד מיומנות חדשה  בחיים- שילוב קוראים לזה. לשלב גם אולפנא וגם מקום מגורים.

ברור שהדגש בשנים האלו הוא באולפנא, וזה טוב ויפה, אבל זו לא סיבה לוותר על קשרים טובים שיש לך.

צריך ללמוד לפנות גם לזה את הזמן.

החברות מהמקום שאת גרה בו לא פחות חשובות. ובסופו של דבר אליהם תחזרי אחרי האולפנא.. עד החתונה בע"ה אחרי לא הרבה שנים

בל

תשקיעי בהם!!!

ועוד משו- שאני לא מסכימה עם פלספנית- הקשרים עם החברות באולפנא ממשיכים גם הרבה שנים אחרי.. ב"ה..... ברור שאני לא שומרת על קשר עם 120 בנות, אבל בהחלט יש כמה וכמה וכמה חברות טובות ומחזקות ומשמחות!

נהניתי לקרואילדת ירח

וזה כ"כ יפה, אבל, לצערי, יש גם מקרים הפוכים. מהשכבה שלי, למשל, (לא בהר"ן) לא נשאר כלום. אין קשרים, לא רק לי, כמעט לאף אחת. 

וואי אני כ"כ כ"כ מבינה!!!יעלוש=)
אולפנת רננהעלה קטן

היי, צריכה בדחיפות מידע על אולפנת רננה

מה הסגנון באופן כללי, למי מיועד, איך האווירה

ומבחינה תורנית-דתית- מה הסגנון? האם מותר שם פלאפונים?

האם יש אולפנה אחרת מקבילה בסגנון כדי שאוכל להשוות?

כל מידע יעזור לי

תודה רבה!

מישהי יודעת אולי?עלה קטן
מכירה קצת מרחוקמתואמת

נחשבת אולפנה תורנית בעיקרון, לא בקצה הכי תורני של הסקאלה. למיטב ידיעתי מותר שם סמרטפונים, אולי צריך סינון.

אולפנות נוספות שאולי אפשר לבדוק: שיראל, עטרת רחל, ראשית.

(אני מכירה את הנושא ממקום של אמא לבת באולפנה, אז לא יודעת מקרוב מאוד...)

תודה רבה! עזרת ליעלה קטןאחרונה
קומי אוריאיידן

אני רוצה ללכת לאולפנת קומי אורי ואני צריכה לשכנע את ההורים שלי ואני לא יודעת איך מישהי יכולה לעזור לי בבקשה?

ההורים שלי מאוד דוסים אבא שלי רב וכו..

הם מסכימים לי ללכת לתפארת, ראשית, רעיה ובהרן אפילו לכפר פינס הם לא מסכימים.

מישהי יכולה לעזור?

..הרמוניהאחרונה

למה את רוצה ללמוד שם?

מה הדברים שחשובים לך?

הפורום הזה פעיל? אני ממש אשמח לתשובהעלה קטן

לא בשבילי -

אולפנה בסגנון של אולפנת בית-אל

מישהי מכירה אולי?

תודה מראש!

מחפשת אולפנה בסגנון מתנחל ברסלב כזהאנולה

היייייי לכולןןן 

מחפשת אולפנה לשנת לימודים תשפ"ו עולה (עולה לי"ב)

אני יודעת שזה ממש מאוחר אבל תמיד עדיף לנסות

רגע חחח בטעות נשלח, -המשך-אנולה

בקיצור סגנון ברסלב כזה מתנחל 

חצאיות ארוכות, טלפונים כשרים, עם בגרויות 

לא כ"כ משנה איפה עדיפות לירושלים אפשר עם פנימייה 

בנות טובות וכפיות זורמות סגנון דוד המלך כזה..

מקום שיהיה חיבור לה מתוך אהבה 

וצוות טוב 

חחח זהו בעיקרון 

אשמח להמלצות וגם לטלפונים או מייל של המקום

היימפוצלשת(:אחרונה

יש את אולפנת ראשית ואולפנת נביעה שהם בירושלים

ויש את אולפנת טהר ביד בנימין ואולפנת תפארת במגדל העמק

יש פרטים בגוגל תחפשי..

בהצלחה 😇

הי חדשה כאן!מיכלי123
ברוכה הבאה, נכנסתי רק כדי להסביר שלא פעיל כאןחסום לשעבר
(בנות נא לא לסקול אותי)
🏢פתית שלג

לצערי עם כל הפוליטקלי קורקט אין אימוג'י נסקל או סוקל

אז תסתפק באימוג'י של בית הסקילה

חסום לשעבראחרונה
אתה יודע שגם אתה אמור להיסקל?
התאמת אולפנה לעולה לכיתה ח'צביהק
שואלת לחוות דנת לגבי אולפנות של בנות דתי לאומי עם פנימיה/חצי פנימיה. עזרו לי איך לבחור נכון.
מחפשת מידע על אולפנת צביה בקעת הירדן. (אולפנת חמרהציפור כסופה
מישהי מכירה??? ויכולה לספר
אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות?טל524

מחפשת לאחותי - אולפנה עם חטיבת ביניים בירושלים עם בנות דוסיות? קיים כזה דבר? אשמח לרעיונות. לא כולם צריכות להיות דוסיות, אבל לא להיות היחידה.

ממד הר נוף ואז לעבור לאולפנה דוסיתמרגולאחרונה
יש להם חטיבה, יש בנות שבאות אחרי כיתה ו רק לחטיבה

אולי יעניין אותך