מבזק
י"ד אלול תשע"ב, 1 ספט' 12פגישה במגרון בין נציגי התושבים לגורמי צבא בכירים
לא נכנסת למה נכון ומה לא, גם מי אני שאשפוט..
אבל בחייאת!! זה נורא להגיד דבר כזה!!
פה העונש הוא רחמים?!
משו פה לא נכון בעובדות?
ואני לא יודע מאיפה להתחיל לפרט.
אתה באמת חושב שמה שמעניין אותם זה לדפוק את עם ישראל?
אתה באמת חושב שבזה שתוציא אותם להורג תתקן פה משהו?
אבל אתה יכול לעיין בחוק העונשין, פרק ז' סימן ב' התשל''ז ובחוק השיפוט הצבאי, סעיף 43 התשט''ו
להגדרה המשפטית של "בגידה". אגב, בפעמיים הקודמות שהוציאו מישהו להורג במדינה על סעיף
בגידה, גילו שזו הייתה טעות.
והסוגיה בכלל לא משנה,אתה לא יכול לדון סוגיה מורכבת לפי כללים או הסתכלויות כלליות.
והנה כמה קושיות על דבריך :
א.כתבת שהם אמרו שהם לא מוכנים לקבל הסכם בתחילה,ומי אמר שזה כולם ? אולי יצוג לא נכון שלהם ?
ב.אם אכן אמרו כך,אז אולי הדברים נאמרו במציאות אחרת ?,אולם ככל שהלכה והתבררה התמונה הבינו שעדיף כך מאשר כך ? או שהמציאות השתנתה בפתאומיות ? זה לא עניין של שחור ולבן.
ואני לא מדבר מהצד ההלכתי,אני מדבר מצד המורכבות.את הצד ההלכתי יש לשאול ת"ח
אתה לוקח אנשים שבאו להתיישב במקום כזה במיוחד בשביל להיות חלק מהתיישבות בשטחי יהודה ושומרון וארץ ישראל והופך אותם לאנשים עלובים ונוראיים.לדעתך הם שגו,זה לא מתיר לך לדבר אליהם כך בשום פנים ואופן,ואין מי שיתיר לך דבר כזה.
מעבר לכך שאתה לא מכליל בעניין את הצד הפרטי שלהם בעסק,הם גם שותפים להתיישבות אך יש להם גם משפחות ועניינים פרטיים שחובה עליהם לדואג להם,אינני יודע מה האיזון הלכתי המתבקש במציאות כזאת ומה גובר על מה,אבל אני מדבר בראש ובראשונה מצד מורכבות המציאות שלא מוצגת כאן
מעניין אותם הנוחות של עצמם.
אני חושב שיש מספר טיעונים וקושיות חזקות על מחשבה שכזאת,ולכן מדוע את מאשימה כיאלו האמירה הזאת בגדר עובדה ?
מעבר לעניין שבשביל לטעון טענה כזאת צריך להיות תלמיד חכם שבקיא בכל צדדי ההלכה בנושא הזה,ונראה לעניות דעתי שיש לא מעט מורכבות..
אסור להגיע לשם!
זה לא חשוב עכשיו כל הפולטיקות האלה!!
מה שחשוב זה שיש כמה אנשים אי שם למעלה באררכיה שרוצים לקחת ממנו חלק מארץ הקודש!!
אסור לתת לזה לקרות בשום מחיר!!!!
אם כל אחד ילך ויאבק רק על מה שבדיוק ניראה לו לא ישאר פה כלום!!
מריבה בתוכנו?????????? מספיק כבר עם זה זה נימאס
דוב מורל.
נזכרת לדבר כמו בנאדם חכם.
בגבעת האולפנה קרה אותו דבר בדיוק.
איפה כל מי שצעק עכשיו על 'היהלום שבכתר' (ואם זה יהלום.. אוי לנו..)היה כל הזמן של גבעת האולפנה?
עצוב לראות שאתם נותנים גיבוי רק לדברים שכל היום מדברים עליהם.
אתם כולכם מושפעים. לא יודעים לחשוב בעצמכם.
איפה הייתם כשאותנו פינו מהבית?
בס"ד
עשיתם בדיוק את אותו תרגיל..רק נדל"ן מעניין אתכם..למה אתם לא נאבקתם? למה מי שהגיע להאבק הותקף על ידי "צבא מלמד"?! אתם כמו מגרון ואולי אפילו יותר גרועים..!!
ב.תלמד לדבר
ג.עם נדל"ן מעניין אותך-עם או בלי קשר להסכם 12 משפחות אידו בערך את כל רכושם בזכות אדון ספרד.
וכן.הם מגבעת האולפנה.ולא,לא פינו אותם.ף
קצת כבוד מינימלי, בנאדם. תכבד תצמך. אם אתה חושב שאתה תקרא לאנשים פה זבל על ימין ועל שמאל אתה טועה. הם כולה בני אגדם עם דעות שונה משלך. אז תרגע.
חוצמיזה שתאמין לי שאני נאבקתי. ללכת שלוש ימים כל יום בין שעתיים לחמש בשביל גבעת האולפנה זה נקרא מאבק.
לישון שלוש ימים באוהל מצ'וקמק זה נקרא מאבק.
רק מה? לי יש קצת כבוד לרבנים ולאנשים גדולים וחכמים ממני, מניגוד אליך.
אני לא חושבת שרק מה שאני יודעת ואומרת זה הנכון. לי יש קצת כבוד לאנשים אחרים, שזה מה שחסר לך בחיים.
ואני, גם אם אני לא בדיוק הסכמתי בהתחלה עם מה שהרב מלמד שליט"א עשה (למרות שהיום כ"כ אני מבינה למה זה היה טוב לתושבים) אני עשיתי את מה שהוא אמר. כי הוא מנהיג פה. והוא בנאדם שיודע, ומבין, ותאמין לי שהוא אוהב ארץ ישראל לא פחות ממך. אולי אפילו יותר. אבל מה? הוא פשוט בנאדם קצת יותר חכם. ואם זה מה שהוא החליט לעשות, נראלי אין לך שום רשות לצאת נגדו. כבוד בסיסי לתלמידי חכמים.
קיצר, בנאדם, יש לך הרבה מה להשתפר. אתה לא תתחיל לקרוא פה איך שבא לך למי שבא לך, לבזות תלמידי חכמים, וליות בטוח שרק הדעה שלך היא זאת שקובעת. נראלי יום חד אני יצטרך לעשות לך מערך שיעורים על כבוד לאחרים, וגם לעצמך.
תרגע ומהרר.
בס"ד
[עריכה: לא נקבל בפורום יחס לא מכובד כלפי תלמידי חכמים. נא לנהוג בלשון מכובדת כלפי ת''ח וחברי הפורום]
ומחילה אבל ללכת 3 ימים רצוף זה לא להאבק..זה יפה זה נחמד אבל זה לא מאבק!!(וחשוב להפנים את זה).
בגלל שאת בת אולי זה באמת עוזר אבל אני בטוח שלא היו שם רק בנות..
ואתם נערים?יש לכם כוח? תבואו תוכיחו שא"י נקנית בייסורים ולא בלטייל(בלי לזלזל במי שמטייל בארץ..).
מה שיציל עכשיו את גבעת אסף ועמונה זה לא הסכמים לא הפגנות ולא צעקות..זה נוכחות בשטח!! וד"ל..
עד עכשיו,
אבל אני כבר לא מצליח.
אני כותב אתזה עם דמעות בעניים.
והידיים רועדות.
אני לא יודע אם מישהו פה מזהה אותי אבל התגובות של הרבה מהאנשים פה מופנות גם כלפי אבא שלי.
אני באמת לא מצליח להבין אתכם.
אני מבין אם הייתם באים ואומרים שהדרך שהם פועלים בה היא לא נכונה אבל לבוא ולהגיד שלא אכפת להם מא"י אלה רק רווחים.
\זה חוצפה וחוצפה וחוצפה!!!!
אבא שלי 3 חודשים לא ישן בגלל גבעת האולפנה, הוא נהיה חולה מיזה, דברים משפחתיים נדחו או לפעמים בוטלו כי פתאום היה צריך לעשות משהו, הגיע בשעות לא הגיניות הביתה.
3 חודשים.(כמובן שזה אחרי ששנים הוא טיפל בזה) היא אכל שתה וישן גיבעת אולפנה.
התרוצץ כל היום בשביל זה הדבר היחיד שענין אותו!
ונכון הוא לא פעל בסוף ברגע הפינוי כמו שרציתם, או פעל כל הזמן לפי ההנחיות של מו"ר, אז לא אכפת לו מא"י? חוצפנים!! זה מה שאתם!! חסרי כל טיפת כבוד(ומי שמכיר אותי יודע שבחיים אני לא מגיב ככה)! אבל זה מה שאתם..
סליחה עם זה היה בוטה אבל זה עדין מאוד ביחס לאמת..
הם אנשים קטנים שיושבים על פורום ונוטים לייחס לעצמם מעשי גבורה הזויים 
אוהבים את הרב חנוך!!!
אני לא אוהב אנשים גזלנים ואלימים.
גם אם התפללתי לידם במשך שנה וחצי.
וגמאני לא דיברתי אליךאלירזבס"ד
דיברתי לאבא שלך..
להחזיר את הכרטיסי זיכרון. אלא אם כן, הוא דבק בגרסת ה"עשה מה שבא לי, אז מה אם אלוקים מתנגד".
אם הוא כזה זייגר של האולפנא, הוא בטוח מעורב בגניבת הכרטיסים.
(לא הצלחתי להבין אם אביך זה הרב חנוך או סתם פושע)....
אז אם כבר מגיעים, תהיו אצלה, ולא אצל מי שחתם על ההסכם.
ב. כל בלגן שיהיה שם רק עוזר להסכמים הבאים, ולכן עדיף לא להיות שותפים להסכמים העדיף לבוא לחזק ברמת מגרון שמישבים את כל רכס מגרון למעלה מ4 שנים, והם ימשיכו לעשות זאת נאמנה, רק בלי מגרון שיפריעו להם בדרך...
רק מחפשים את האקשן והמלחמה, אין טיפה היגיון בקודקוד שלכם.
אם ההנהגה הייתה פועלת לפי הקו הקיצוני שלכם מזמן היינו הולכים לאבדון,
אז תעשו טובה ותפסיקו לנסות להכתיב להנהגה מה לעשות.
מספיק בגבעת האולפנה עשיתם את הנזקים והחילול השם שלכם.
שאני מעדיף לסמוך על רבנים כמו הרב זלמן מאשר על חנמאל דורפמן והמקלדת הקשקשנית שלו.
והפנה אותנו למשפחות האלה(בסוף היינו בבית ריק שהיישוב "תרם" לנו)
אני עומד מאחורי המילה שלי.
לא אכפת לי להתווכח על זה אבל אין לי כוח לעשות את זה בפורום.
זה דוב מורל.(רש"י זה משמתמש של אח שלי וזה משתמש שפתחתי פעם)
זה ועד מתיישבי בנימין ומגרון התעצבנו על המודעה, מגרון לא רצו אבל גם לא לא רצו שיגיעו אנשים.
ועובדה מי שהגיע לא אמרו לו לא(הם הדגישו שהם לא רוצים שיהיה גבעת האולפנה 2 ולכן הם לא יתנגדו לנו)
אולי את לא מכיר איך הועד עובד אבל אני כן.
ואם מגרון לא היו רוצים שאנשים יגיעו אלייהם הם היו דואגים שהועדים לא יוציאו הודעה כזאת.
שהשמאל מחפש!!!
אני מדריכה בישוב ואני נימצאת שם המון ומכירה תמצב מקרוב אם באלך להיתככוח ולהיתמקד בכיף אנלי בעיה!!!
ושלטים כאלו זה לא נגד התושבים,זה נגד הפריצים.
בגירוש ובעמונה נלחמו כמו אריות בלי לברר ולשג רבנים מה הם חושבים.
בשביל שהרבנים יוכלו להוציא את המיטב מפוליטקאים צריך נוער פעיל שהפוליטקאים מעדיפים שלא יפעל וד"ל.
חזקה על תעמולה שאינה חוזרת ריקם - האלימות שהיתה בפעולות המחאה לפני הגרוש עזרו להרבה דברים אפילו שלמראית עין לא היתה תוצאה מיידית.
ואם הרב זלמן יסביר שאם הם ימשיכו בדרכם יהיה משבר אמון בען המדינה/צבא - וזה לא יהיה שקר זה יעזור לו לעזור לנו
והם בוגדים!

בעת ימי שבר בת עמי, כאשר נחרבו ישובי גוש קטיף וצפון השומרון, בשעות שבהן ישבנו גם בכינו בזוכרנו את ישובינו שחרבו, נדהמנו לראות מאות אלפי יהודים, וכנראה אפילו מליונים, שהחיים אצלם נמשכים כרגיל.
מעבר הכאב על החורבן, היה זה הלם תרבותי. סתירת לחי המצלצלת בפני עצמה: "איך אתם ממשיכים כרגיל, כאילו לא קורה דבר???"
מעבר לשאלות התועלת, המוסר וכו' שבמהלך, הזעקה הפנימית פרצה מכל לב: "עשרים וחמישה ישובים חרבים כעת בארץ ישראל! איך אפשר להמשיך כרגיל???"
גם ממי שכוחו לא עמד לו להאבק נגד תוכנית ההינתקות, אפילו ממי שתמך בה, ציפינו לעמידה. ציפינו שיעצור את שטף החיים, ויחשוב על הדבר הנורא הקורה כעת במדינת ישראל, גם אם הוא סובר, שצריך לעשות זאת. כי ביום שחרבים בו ישובים בארץ ישראל, פשוט אי אפשר לצאת ולבלות, כאילו היה זה יום רגיל.
השבוע נחרב הישוב מגרון. אמנם זה לא חורבן באותו סדר גודל של חורבן גוש קטיף וצפון השומרון, אבל קרה דבר שאמור לזעזע כל לב יהודי: נחרב ישוב בארץ ישראל!
ישוב פורח. לא "גבעה" של כמה בחורים עם צריפי עץ (שגם את זה אסור להחריב!). ישוב שלם. ישוב שגרו בו חמישים משפחות, עם כל מוסדות הישוב. מזכירות, גני ילדים, מעונות, מכולת, הוואי חברתי וכו'. כל זה חרב. נעקרנו כולנו ממקום ישוב בארץ ישראל.
נכון, לא כולם יכולים להשתתף בפועל במאבק. חלקנו גם חשים כי אין סיכוי לנצח מול ממשלה הנחושה לקיים את החלטת בג"ץ. אך דבר אחד חייב להיות משותף לכולם: התחושה הברורה שאי אפשר להמשיך את החיים כרגיל.
לצעוק, לזעוק, לעשות פסק זמן, לבכות, כל אחד יעשה את מה שמתאים לו. אך אותה זעקה שבקעה מליבות כולנו אל עבר אחינו לפני שבע שנים, נשמעת כעת כלפינו: איך אנחנו ממשיכים כרגיל?
חרב היום ישוב שלם בחבל בנימין. איך אנחנו ממשיכים ביום כזה את חיינו כרגיל, ומסתפקים באי הסכמה לחורבן ותו לא?
היכן כל אוהבי ההתיישבות, שלפחות כלפי עצמם יצהירו, כי ביום כזה החיים נעצרים ליום אחד?
היכן כל אוהבי ארץ ישראל, שבפנימיותם יזעקו כי כעת קורה דבר נורא במדינת ישראל, ושטף החיים לא יכול להימשך כרגיל?
צריך בירור, מה קרה לנו כציבור.
ודאי שהיו הרבה שעצרו את מהלך החיים ביום הפינוי, חלקם אף ניסו למנוע את הפינוי בגופם. אך רוב הציבור כאב את הפינוי באדישות. לא התיחסנו אל העניין, כפי שהיה ראוי להתייחס לחורבן ישוב בארץ ישראל.
הבירור כיצד הפכנו לאדישים לעקירת ישוב, אינו קל. ודאי שיש לעניין הרבה סיבות. רציתי לגעת בסיבה אחת, שלדעתי היא קריטית:
לפני הפינוי היה משא ומתן מול הממשלה, שהביא להסכם "גבעת היקב". להערכתי, גם אם יסבור הסובר שההסכם טוב להתיישבות במצב הקיים, ו"לפחות" הרווחנו נקודת התיישבות חדשה בגבעת היקב, עם כל זה, עצם יצירת ההסכם שברה את הרוח. כי ברגע שדנים על הסכם, הרי שהחרבת הישוב הפכה בתודעה מ"בלתי אפשרי", ל"אפשרי" אם תנתן התמורה המתאימה.
הציבור אינו יכול להתאבל, על דבר שמוצג בפניו כ"רע במיעוטו". הציבור אינו נמנע מלצאת לבלות, כאשר מסבירים לו כי בהסכם הזה יש "רווחים". והציבור אינו עוצר את שטף החיים, על קומבינה של עסקה התיישבותית מוכרבת.
זעזוע פנימי עמוק, וממילא עצירת שטף החיים, בא רק על דבר אחד: על דבר שבעיני הציבור הוא "לא יכול להיות שזה קורה". ברגע שדנים על הסכם, ונראה שהמטרה היא רק כיצד להשיג הסכם טוב יותר, הרי שהאמבטיה התקרה, בהחלט יתכן שהדבר יקרה ,אם רק הרווח מהעניין יהיה מספיק גדול, וכבר אין זעזוע.
הסכם אולי מביא אי אלו הישגים בשטח, אך הוא פוגע קשות ברוח. הוא יוצר את התחושה המזיקה ביותר, שכביכול, חורבן ישוב זה לא נורא כל כך, אם משיגים "תמורה" מתאימה, וכי ארץ ישראל היא נדל"ן, שאפשר לסחור בה למען רווחים.
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...