הכל מאהבה!מרדכי
עבר עריכה על ידי gbck630 בתאריך ט"ז אלול תשע"ב 08:21

בס"ד
עריכה: נערך לבקשת הכותב

לכל אחד מאתנו קורה לפעמים כל מיני ח"ו מחלות, ייסורים וקשיים בחיי היום יום ואז אנחנו שואלים את עצמנו למה בעצם הקב"ה מביא לנו את כל הדברים האלה? מה עשינו רע ומה הוא רוצה מאתנו?

התשובה היא שכל זה קורה בגלל ש- ה' אוהב אותנו.

בתהלים ל"ד כתוב "אשרי הגבר אשר תייסרנו יה, ומתורתך תלמדֶנו (ז"א שמהתורה לומדים את זה). ובמשלי (פרק ג') כתוב "כי את אשר יאהב ה', יוכיח"

הקב"ה רוצה בטובתנו ולכן הוא נותן לנו כל בעולם הזה את מה שנקרא "ייסורים של אהבה".
הרי כל אדם מעדיף שיהיה לו ח"ו ניתוח שאונם יגרום לו לכאבים לתקופה מסוימת מאשר שזה  ח"ו יתנקם לו בשמיים. או שכל אחד מעדיף שיהיה לו ח"ו בושה של כמה שנים בעולם הזה מאשר ח"ו בושה בשמיים שמשם לא ניתן לברוח לעולם. ולכן הקב"ה לאדם לסבול בעולם הזה בשביל שיהיה נקי וקרוב אליו בעולם הבא.

את זה ניתן ללמוד גם מהתורה מפרשת עבד נוכרי. שם אם אדונו של העבד הנוכרי פגע בעינו או בשיניו, העבד יוצא לחופשי. כך קל וחומר שמלך מלכי המלכים פוגע בגוף האדם אז הוא מוציא אותו לחופשי.

את זה ניתן לראות גם במקום נוסף בתורה:
בספר ויקרא (פרק ב' פסוק יג') כתוב "ולא תשבית מלח ברית" ואילו בדברים (פרק כט' פסוק סט') ששם מדברים על כל הייסורים של האדם כתוב "אלא דברי הברית". אז כמו שברית נאמרה במלח שמלח תפקידו זה לתת טעם לבשר כך גם הברית שנאמרה באיסורים באה ללמד אותנו שהייסורים מוציאים את העוונות מהאדם.

שנזכה לחיי העולם הבא ללא ייסורים וגם אם ח"ו יש ייסורים, שנדע שהכל זה מאהבה.

*מבוסס על הגמרא במסכת ברכות דף ה' עמוד א' 
-------
את זה ועוד דברים נוספים ניתן למצוא כאן
אבל למהמיאו

אבל למה חייב שיהיה מחלה כדי שאני יבין שה' אוהב אותי??למה זה צריך להתנקם בי בכלל..? אני לא מבינה..!!     אני מבינה שה' אוהב אותי גם בלי כל הייסורים.. (סורי על הבורות..)

בשביל לכפר לך על העוונותמרדכי

בס"ד

ובשביל שתגיעי לעולם הבא (בעז"ה בגיל כמה שיותר מאוחר) יהיה לך מקום טוב.

לכל יהודי יש חלק לעולם הבא השאלה איך הוא יהיה, אם זה יהיה חלק טוב או ח"ו חלק רע. 

אבל למה צריך בכלל עוונות??מיאו
אם לא היו עוונות אז לא הייתה לאדם בחירה חופשיתמרדכי
אם לא היו עוונות לא היה טעם שנהיה פה...ענבלאחרונה
סורי על השאלה, אבל צריך משברים כדי להתקדם??!emoon
קחי לדוגמא מקפצהמרדכי
בס"ד

ככול שהאדם קופץ יותר למטה כך הוא יעלה אחר כך יותר גבוהה למעלה.

המשברים גורמים לנו לעלות יותר למעלה ממה שהיינו לפני המשבר.

כתבתי על זה פה משהו בעבר אז שאני אהיה על מחשב אני אפרסם בעז"ה קישור (אלא אם משהו אחר רוצה לעשות לי חיפוש בהודעות ולמצוא מה כתבתי על המקפצו ועל ניגון חב"ד )
וזה מה שכתבתי על כך בעבר:מרדכי
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך