בואו נודה על האמת, גם אם נלמד את כל הקורסים וכל חוגי ההורים ונקרא את כל הספרים ונבין את כל התהליכים בשכל... עדיין בשטח, בפועל, בסוף "החתול במגפיים" שלנו יתפרץ ויצא לצערינו בכעס/צעקה ואלימות לסוגיה...
זה בִּילד-אִין בתוכינו (הכעס/הלחץ/המתח..) וכמה ש"נעבוד" על הטבעים והמידות בסוף תמיד יגיע ניסיון שגדול עלינו (כל הגדול מחברו יצרו גדול הימנו).
אז מה נעשה??
א. להכיר בפגם שלי ולהודות על האמת (שלב ראשון להודות=להתוודות, שלב שני גם נגיד לו תודה כי הוא הגשר שלנו להגיע באמת להשם ית'). להכיר בטבעים שנמצאים בנו עמוק, לראות כמה אני חסר ומלא ב"ג'יפה" אם אני כנה אם עצמי אני מגלה אינטרסנטיות/גאווה/שליטה/כוחנות הרבה הרבה.... ובעיקר שכחת א-לוקים..(מקור הפגמים...))
ב. שלב שני- לא להישבר מכך. השם ברא אותי ככה עם הרע בתוכי, אין מה להצטער העצבות מהכרת מצבי הפגום נובעת מגאווה אחרי הכל,
השלמה עם הפגם.
ג. צעקה להשם= אם אני כזה חלש/קטן/פגם/אפסי אתה חייב להיכנס פה ולפעול ישועות כי אני לא יכול. ואיפה שאני לא- אתה כן!
(לכן הגיע המכונה 'רע' הזה כדי שנהיה מוכרחים את גילוי השם...)
בקיצור-
מגיע מצב מצוקה (מכל סוג שהוא, החל מהקטן ביותר) הילדים מחרפנים או כל צרה שהיא חלילה-
לזהות בתוכי את הכעס/לחץ/פחד/מתח לראות את החולשה שלי (וכשכועס על מישהו ישר לחשוב "אני יותר גרוע, עובדה: תיראו אותי ברגע זה, אני יכול גם להרוג מישהו שמתנגד לי... אני לא יותר טוב.)
ומיד להעביר אליו (לאבא), שמע זה גדול עלי, מצטער, כנס פה אתה אני לא עומד בכך.
אני מרים ידיים מראש. (מהניסיון שלי כל מציאת פיתרון רק תגדיל את האש והסערה אצל הזולת וחוזר חלילה טובעים עמוק יותר בבוץ כשמנסים לפעול לבד.)
ישר לצעוק שלא עומדים בניסיון "בו תיכנס!".
ופשוט רואים בכך ישועה, כשמפקירים את כל הכוחנות שלי להשם ומודים על האמת על החיסרון שלנו (על הרצון לשליטה וכו)
יכול להיות שהשם יביא לי מחשבה שתוביל לפתרון והרגעת המצב, יכול להיות שהשם ירגיע את הילד, אצל השם הכל אפשרי וגם לא מעניין אותי איך אבל זה בטוח יפתר ואני אחוש בחוש שזה ממנו.
אחרי הכל (ותאמרו לו כך- העולם הזה שלו, יש פה מצב של שכינה בגלות ועכשיו הגיע העת ש'תקום ותגאל את עצמך' אנו לא יכולים.) העולם הזה שלך, מה אתה מעדיף פה חורבנות? אין בעיה, אבל אתה כזה אדיר ויכול-הכל קדימה קום והתגלה.
ממליצה בחום. דרך האמת של "מבשרי אחזה אלוק" כל אחד יגאל את עצמו גאולה פרטית. רק הכרה בפגם ודבקות בו ית' לתת לו למלוך, לרדת מהכיסא וכל ההתרחבויות בהם התגדלנו.........