להסתמך על איזה"שרה'לה" שהתפקרה (למה "לכבס", "יוצב"ש"..) ויורקת לבאר ששתתה ממנה - זה מעשה מגונה.
זה בדיוק האיסור לקבל הוצאת שם רע, ועוד על ציבור, והדבר הכי פחות מתאים לימים אלו.
אינני יודע מי את אישית, והאם גם לך יש חוויות לא-נעימות מרקע כזה;
אבל מה שברור - שדווקא עדות של אדם ש"יצא" משם, היא לא פעם הכי בעייתית, גם במקרים שניתן להאמין לכאבו האישי.
יש גם אנשים שכותבים כך על הציבור הדתי "סתם", כי הם יצאו ממנו - קל וחומר סיפורי זוועה מאנשים שיצאו מהעולם ה"חילוני", שעל ברכיו מתרפקת מוציאת הדיבה הנ"ל שהזכרת, וגם הם מלאי חוויות מסמרות שיער...
ככלל, חסידות גור (שאכן אינני מכיר את פרטי הנהגותיה בכל מיני עניינים שבינו-לבינה, וגם אין לי כל ענין להכיר, כשאין לי בכך כל תועלת), היא חסידות מפוארת. באירופה לפני השואה זו היתה החסידות הכי גדולה בפולין. אני קראת ספר, של שני כרכים של חסיד גור, על מסעו ל"שם", מקומות והווי..
לקחת מכל העושר הזה איזו נקודה ולהתייחס אליהם כעיוורים שאינם מודעים למצוקתם, עד שתבוא מישהי ותחלצם - זו ממש צרות מוחין לדעתי. ומי אומר שהאושר הפנימי של ה"שרה'לה" הזאת כיום, הוא גדול ממי שנמצא שם. אני כמעט בטוח שלא..
את יכולה להגיד על כ ו ל ם שלא טוב להם? ולהסביר מראש שמי שלא מבין זאת שם, פשוט "לא מודע למצוקתו"? משל מדובר בעדת מופרעים?..
חסידות שרבותיה יכלו לצוות על חסידיהם לעזוב את השכונות בערים המרכזיות, ולעבור לערד, חצור הגלילית, ועוד - אין להם מספיק שכל להבין איך ראוי להתנהג בבנין משפחות, מה שכל צעיר בפורום לנ"ו "מבין"?.. אני לא מאמין לכך, וגם לא מתכוין לקרוא "נסיונות שיכנוע" לכך, כי בעיני זו הוצאת שם רע ללא תועלת מינימלית שנדרשת בהלכה לענין זה.
ולהגיד ש"צרכים בסיסיים של אדם נרמסים" שם?.. זו אחריות מאד גדולה. ש"הטבע ינצח", את זה כל מופקר אומר גם כנגד כל סייג אנושי בסיסי שהיהדות מציבה, כידוע.
כללו של דבר, אני אינני בא לדון על הנהגות שאינני מכירם, ושצריך לשאול הרבה אנשים, וגם אנשים גדולים עליהם - בוודאי שלא להסתמך על ספרות-זולה של מי שעזבה, אחרי הכל, גם עוד כמה דברים שמי שבראה ומחיה אותה בכל רגע מצווה עליהם.. אני בא לומר שלדבר כך על עדה גדולה ומפוארת בישראל, שבוודאי רבים מתוכה מרגישים שמחה והתעלות בהשתייכותם אליה, זו לא צורה. ואם יש למישהו קושיות אישיות על דברים מסויימים והם מפריעים לו - ישאל מישהו גדול "מבפנים" שמכיר היטב ויגבש לעצמו את עמדתו האישית. לצערנו, היום הבעיה של ההקצנות "לכיוון השני" הן לא פחות חריפות בלשון המעטה, ודומני שגובות מחיר כבד בהרבה וגם מהם קשה "לצאת", להבדיל..