אוף!חיים ביטון

(הקדמה אתם פשוט הכרחתם אותי לפתוח ת'הודעה הזאת!!! ולמה? כי אני דוגל בעמדה שמקום שנועד לתגובות ליצירה לא יראה כמו פורום...

אז - זהו הפורום ופה אנחנו נעשה את זה...(נגמרה לה ההקדמה)

אז ככה: הדיון שם התייחס בקשר ליצירה מסויימת במיוחד (הנה הקישור שלה:

/Mosaic/Read/10616#78270)

שאני טענתי ( ובצדק...) שהיא לא ברמה. כמו כן כתבתי שיש  עוד כאלה יצירות שהם אינם ברמה. אבל אני מדגיש - שהבעיה המרכזית ביצירות כאלה הם האנשים שמעלים אותם.           (הבהרה: לא להתעצבן בשלב זה!!!!!!!) אין הכוונה שלי בבטוי זה לפוצץ ת'מערכת (לל''ת) אלא רק להעיר לאנשים שיעלו ת'רמה של הצילומים(בעיקר) שלהם...                      כמו כן הבהרתי שם שאין זה אישי אלא לכל סוג האנשים שחושבים שזהו אתר להעלת תמונות יפות (!!!) והם טועים... אתר זה מוגדר כאתר יצירה (אומנות אולי?) ולא כאתר שיתוף תמונות...

לכן - תמונה יפה היא לא לעניין!!! וצריך להעלות ת'רמה.

(הבהרה- לא אמרתי שהרמה של האתר לא עלתה...)

בדברי הסתמכתי מאוד על תגובה של אדם שאינלי מושג למה הוא אינו פה כבר יותר מדי... שכתב דברים דומים עוד בתחילת דרכו של אתר זה.הוא אמר : ''אתם לא מתכוונים להעלות את הרמה'' ואני שיכללתי את זה...

כמו כן התייחסתי שם ל'כת הנחמדים' שגם אם זו אינה תמונה באיכות כלל הם יגידו תמיד 'נחמד' כדי לא להעליב. תגובות כאלה רק מעודדות השארות של יוצר ברמה נמוכה ברמה זו. שהרי אמרו לו שזה נחמד... אז למה לא להמשיך להיות נחמד?! למה לו לנסות להעלות ת'רמה אם כולם מחמיאים לו?! קיצור - זה לא לעניין...

תגובות - בבקשה תכתבו לפה , ולא לשם...

מקווה שלא הבהלתי אף אחד...(ושזה לא ארוך מדי)

* קצת תיקונים-חיים ביטון
* תמונה שהיא רק יפה היא לא לעניין...(אם כי ברור שתמונה אומנותית יכולה להיות לא יפה)[שורה 11]
'כת הנחמדים'- |מחייכת+|גייטל רייזל
זה משפט לכותבי שירה דכאונית ,ולא לשמחים בעבודת ה'אנונימי (פותח)
יתברך מלך מלכי המלכים,אין סכוי שיהיו עצובים,אמונה זה כוח.
והקשר הוא?...אנונימי (פותח)
ממש מסכים איתך...אנונימי (פותח)
בעיקר בנוגע ל"כת הנחמדים", וכבר הערתי על זה במסר אישי לאחת מהם....
דביר.....אליעד.
דבר ראשון. לך אין תמונות בנליות?(זה בציניות).אז תדע שיש לך הרבה.Tolaim/lmf_profile.aspx/1946
דבר שני.ולפי דעתי האתר הזה אל רמה הוא היכותי אז תחשוב מה שתחשוב. אליעד
א.חיים ביטון
א. אני לא התקפתי אותך אישית . אל תעשה את זה.
ואני לא ארד לרמה.
ב. להדות על האמת - גם לי יש כמה כאלה , כן , אני לא מושלם .(''גם מלאכים טועים לפעמים ואני ההוכחה לכך''
ג. לא אמרתי שהאתר הזה לא על רמה . אמרתי שצריך להעלות אותה יותר. (כנראה שלא קראת בגלל את מה שכתבתי...)
ד.מצטער אם אמרתי לפעמים ת'אמת בפנים. ואם אמרתי - כנראה שזו האמת.
ה. אם נפגעת - התנצלותי פרושה לפניך ככנרת לפני רמת הגולן , קבל נא אותה. (מכוון לכל הנפגעים)
ו. זהו אינו תקנון בית ספר לכן לא יהיה סעיף נוסף. יומלאור.
דביר (נצח לנצח - לשעבר)
אליעד,יהודה ו.
צר לי להרוס לך את האופטימיות אבל לאתר החביב הזה יש עוד הרבה לאן להתקדם. הייתי אומר לך איפה לבקר בשביל לראות לאן, אבל...
בוא נגיד שאני מסכימה איתך (:בדולח
יהודהאליעד.
הוא אל רמה. אבל אפשר לתקדם. אם הוא לא אל רמה אף אחד לא היה ניכנס אלו
תחשוב אל זה אליעד
אמממממממ... אני די מסכים עם אליעד...חיים ביטון
בא נגיד שכל האתרים שפונים איך שהוא לציבור הדתי הם ברמה נמוכה כולשהי...
(שהרי ישנו סיגנון _______ בציור למשל ... אבל זה צונזר....)
לא, לא, לא.יהודה ו.
קודם כל, לדעתי צריך להבדיל בין "אתר שיש בו גם כמה יוצרים על רמה" [שלהגדרה הזאת לל"ת עונה], לבין "אתר על רמה". מה ההבדל?
כשאני אומר "אתר על רמה", אני מתכוון לאקלים של אתר יצירה. לאתר שמתקדם בכללותו. ובעז"ה ארחיב למה אני חייב לטוס למנחה.

[ובקשר לדבר השני שאמרת - מי שלא הרמה חשובה לו אלא החברה והפידבקים החיוביים, ולחלופין - מי שחושב שלאתר הזה נועד תפקיד חשוב ברשת ורוצה להרים אותו - ואני יכול לספר לך על כמה חבר'ה כאן שמשקיעים ימיהם ולילותיהם והרהוריהם בזה - נכנס לכאן, למרות שהוא לא על רמה. ושוב, בעז"ה ארחיב.]
הרחבותיהודה ו.
לגבי "אתר על רמה" תשמע, כשאני, נניח, מפרסם יצירה, ובאמת, ברוך ה', כשאני כותב משהו טוב - אני מאמין לעצמי שהוא טוב, אבל אם פרסמתי משהו, אפעס, קצת לא כל כך גמור, והעליתי בדיוק בשביל שתעזרו לי לגמור, כי אני לא מוצא את הנקודה, נניח, ואני מצפה בכיליון עיניים לתגובות, ואכן מקבל אותם:
"שיואו! מדהים! ממש התרגשתי..."
"איזה יופי!"
"איזה שיר נפלא! "
[וגם: "רגע, אתה משדמות מחולה? מכיר את משפחת כהן? תמסור להם ד"ש חם ממוריה לוי!"]
ובכן, כשאני מקבל תגובות כאלו, אני לא יודע אם לשמוח שאוהבים את מה שאני כותב, או להיות עצוב שבעצם לא קיבלתי כלום.

זה לא משנה לי בכלל אם יש שנים או חמישה או עשרה שיודעים לכתוב מצויין [כמובן שאני מדבר על כתיבה רק כי זה התחום הקרוב לליבי. אני מניח שגם צייר מרגיש ככה] אם אני לא מרגיש את זה.
ואם תאמר - הרי יש אנשים שטוב להם עם זה וזה מה שהם רוצים?
ויש לומר - אז שיפתחו בלוג! או אתר משלהם! אבל ככל הידוע לי, המטרות של האתר הזה ספציפית הן להעלות את רמת היצירה הדתית-האמונית מעלה מעלה, וזה יושג *רק כך*.

ולגבי הנקודה השניה שאמרת. שוב, מי שלא הרמה חשובה לו אלא החברה והפידבקים החיוביים, ולחלופין - מי שחושב שלאתר הזה נועד תפקיד חשוב ברשת ורוצה להרים אותו - ואני יכול לספר לך על כמה חבר'ה כאן שמשקיעים ימיהם ולילותיהם והרהוריהם בזה - נכנס לכאן, למרות שהוא לא על רמה. מובן, אין וונתי לומר שיש משהו רע בחברה. להיפך, אני אחד התומים הגדולים בנושא הזה. אבל צריך לזכור מה טפל ומה עיקר. אנחנו לא אומרים בנושא הזה "אשר בחר בנו מכל העמים" ומתוך כך "נתן לנו את תורתו", אלא להיפך. קודם כל "נותנים את התורה", מתפתחים. אח"כ אפשר בשמחה להגיע גם לשלב החברתי. אבל זו נקודה משנית, ופשוט לא רציתי שתתקיף אותי על הנקודה הזו.

[נ.ב.
עשה טובה, תשתדל להגיה אפילו ברפרוף את ההודעות שלך לפני שליחה - זה ממש צורם בעיניים]

וכמטר לקחי - חס וחלילה! זה לא נכון שיש רמה נמוכה באתרים דתיים, בכלל לא. ואם יש זה רק כי הדתיים יותר עצלנים, ולפעמים גם אוהבים להשתמש בדוסיותם בתור תירוץ. ואת ההערה על הציור לא הבנתי, אם תרצה - תסביר.

לילה טוב,
יהודה.

יהודה - סיכום שלי:חיים ביטון
צריך להעלות את רמת התגובות וע''י כך יעלה גם רמת האתר.(תגיד אם הבנתי נכון...)
(נ.ח - לא נעים לי להגיד... אבל אפשר לומר ככה:
ישנם דברים שהאומנות הדתית (דתית-יהודית) חסרה בהם. ע''ע למה יש בעיה ללכת ל'בצלאל'
אולי.יהודה ו.
אני לא יודע אם זה נכון בדיוק. צריך להחדיר באנשים מודעות ומוטיבציה, ומתוך כך יבואו התגובות, והתגובות בתורן יחזוק את המגמה.

[וכמה שאתה טועה. זה לא חסר. בכלל לא.ולא כל מה שיש בבצלאל צריך לחקות.
תשמע, אני לא מרגיש שזה חסר לי, ואני גם מבין למה. אבל אם אתה חושב ש:
א. אומנות בלי האספקטיה האלו היא אמנות חסרה.
ב. אמנות היא דבר טוב.
ג. אני יהודי מאמין.
אזי יוצאת לך בעיה באקסיומה, משום שאם האמנות היא דבר טוב, אך לא מושלמת בלי דברים שהיהדות אוסרת - אז או שהיהדות אינה מושלמת [ואז האמנות נהיית מעולה], או שאמנות איננה דבר טוב [ואז נשארת רק היהדות], או [וזו הנקודה הנכונה] שאמנות בלי האספקטים האלו אינה חסרה.

גוד נייט.
אממממ...חיים ביטון
לא מדוייק... כי זה כמו שכתוב:

"אמר רבן שמעון בן גמליאל:
לא יאמר אדם: אי אפשי לאכול בשר בחלב, אי אפשי ללבוש שעטנז!...
אלא אפשי, ומה אעשה ואבי שבשמים גזר עלי! (ספרא, סוף קדושים). "

והרמב"ם אומר באותו הקשר :" "מניין שלא יאמר אדם: אי אפשי [איני רוצה] ללבוש שעטנז, אי אפשי לאכול בשר חזיר, אי אפשי לבוא על הערווה, אבל אפשי, מה אעשה ואבי שבשמים גזר עליי כך."

א,ב,ג מסתדרים לי יופי.... =) באמת לילה טוב...(חשבתי על זה קצת...)
יש הבדל מהותי:יהודה ו.
החיים האנושיים, החברה האנושית יכולה להיות שלמה בלי שעטנז, בלי חזי בלי בשר וחלב.
היא איננה יכולה להיות שלמה בלי אמנות - בלי אמנות מושלמת.
[ויש גם הבדל נוסף, אם כי פחות מהותי: זה מותר לשאר האנושות, וזה אסור לשאר האנושות. אבל לא יודע אם זה כל כך קשור.]
כנראה שהיא יכולה...חיים ביטון
ביהדות אם נלך בדרכיה יש הכול אומנות לשמה ציוריםאנונימי (פותח)אחרונה
ושירים מתעלים.
יהודה הארת את האתר בשובךאנונימי (פותח)
תמשיך להשאר בבקשה
האתר יעלה מעלה מעלה
אנא עבדא בריך הוא
ה' הוא המלך .
>>>>>>>ציר 60
בס"ד

לצערי הרב יש הרבה צדק בדבריך, קטגורית הצילום באתר נראית לפעמים כמו אתר שיתוף תמונות של חבר'ה ולא כאתר יצירה.
גם כל התגובות בסגנון "ממדדאייםםםםם!!!!!1111" לא מוסיפות הרבה...
פשוט חבל.
קשה לי להסכים איתכםנור
קשה לי להסכים עם 'כמטר לקחי' ועם הכותבים מתחתיה...
הנה כמה נקודות שאני לא מסכימה עליהם:

-נקודת הפתיחה שלכם.
מי נתן לכם את הזכות לקבוע מהו אומנותי ומה לא? למה אתם חושבים שתמונה של איזשהו 'מעיין' לא יכולה להיות אומנותית?
(כמובן שלעורכים צריכים להיות קווים אדומים כמו תמונה מטוטשת מדי וכו', אבל באופן כללי כל אחד מתחבר לתמונות אחרות, ולכן..)
לפי דעתי, כל תמונה עומדת לעצמה.. .
(הייתה תחושה בתגובות, שהדעה שלכם היא שכל תמונה שלא מצולם בה משהו מפתיע או מקרוי במיוחד- היא סתם תמונה..)

-תגובות הגולשים.
אני אגיד פה את האמת, אני מעדיפה תגובות מ'כת הנחמדים' בסגנון 'יפה' וכו', מאשר תגובות של 'את מצלמת כמו ילדה בת 3' ו'התמונה הזאת ממש מכוערת' (וראיתי תגובות כאלה...) קיצוניות זה אף פעם לא טוב, ולכן צריך רק להיזהר בתגובות הבונות שיהיו בונות..

זה הכול.
-
מבסוט על השירשור!DG
א...................
ב. אהבתי את ההגדרה כת הנחמדים
ג. ולעינין : אני ממש מסכים עם מה שכתבת בנוגע לתמונות סתמיות
ובאמת פתרון שהוא לא ברמת העורכים, זה הכותבים שיכולים להיות קצת יותר כנים ולהגיד על תמונה שהיא סתמית ולא קשורה.
כמובן שצריך פתיחות בן מצד היוצרים ובין מצד הכותבים, אם יוצר מעלה את היצירה שלו כדי לקבל ביקורת, ולהחכים. הוא יוכל לספוג אותה, כמובן לא צריך לפגוע אישית ולדבר בלשון יפה אבל זה הכיוון.
תגובה:ציר 60
מילון ספיר מגדיר "אמנות" כ"מלאכת מחשבת שיש בה השראה".
כדרכו של מילון ההגדרה הזאת היא מאד מתומצטת, אך היא אינה רחוקה בהרבה מן האמת.

לא כל אמצעי שיוצרים באמצעותו אומנות [במקרה שלנו מצלמה, אך גם יכול להיות כלי נגינה או עיפרון] כל פלט שלו יחשב כיצירה.
תמונה, כמה שתהיה יפה ומרשימה [ותסלחי לי, הרבה מהתמונת באתר אפי' אינן כאלו...], לא תוכל להחשב כיצירה אם היא לא מראה לנו משהו מיוחד ממבט מיוחד [פיזי, או לאו דווקא] שגורם לנו לחשוב או מעביר לנו מסר.
אפשרות אחרת היא שהתמונה "תופסת" רגע מיוחד או שבצילום התמונה נעשה שימוש בטכניקות ייחודיות.

אם את כל כך מחפשת תגובות בסגנון "ואו, מדדאאיםם!!11" את מוזמנת להעלות את התמונות שלך ל"תמונות הגולשים". אני לא חושב שללא"ת נועד להיות אתר לשיתוף תמונות של החבר'ה, ממש לא.
את כמות התגובות הרציניות שניתנות פה בקטגוריית צילום אפשר לספור על יד אחת [טוב, על קצת יותר].
סלחו לי רבותי, אבל אין רמה.

נכון, חייבים להזהר מתגובות פוגעות, אך מי שמעלה תמונות צריך להיות מוכן לקבל [ואף לרצות לקבל!] תגובות יקורתיות ענייניות אשר יעזרו לו להתקדם.

- - - דעתי טאאם טאאאם - - -גייטל רייזל
טוב, אז כן, יש לי מה לומר מעבר ל:'כת הנחמדים' |מחיכת+|"

* ~ *
בעניין התמונות, אז נכון שלפעמים התמונות הם לא כמו של צלם מקצועי, אבל בהחלט אני כן רואה בתמונות פה באתר אומנות. אז לפעמים באמת יש תמונות נוף שגם אני שלא מבינה בצילום יכולה לצלם בדיוק כמוהם, אז מה?! בסדר, קורה. צילום פה לא התחום היחיד. יש גם סיפורים ושירים שבזה, ואני רואה וקוראת, הרמה עולה. צילום לא מתמחים פה כ"כ, עדיין, זה עוד יגיע.

האתר הזה סה"כ לא זקן, הוא מאוד צעיר, ולכן, יוצרים חביבים, לפני שאתם ככה מתלהטים ואומרים כמה מפריע לכם 'כת הנחמדים'-אתם עושים משהו? מנסים ליצור? לתת באמת תגובות בונות? כל עוד אתם לא עושים את זה, אין לכם שום זכות דיבור, או האשמה או לא יודעת מה על האתר.

נורא חכם עכשיו שחופש, ויש יותר זמן מול המחשב לבוא ולהאשים שהרמה של האתר נראית כמו שהיא. [ושוב, מדגישה, היא עלתה. בזכות כמה אנשים נפלאים פה! תודה לעורכים!!!]

חשוב לכם? שיהיה לכם מקום איכותי ליצור פה? אתר יצירה שמתאים לכם? על רמה? על השקעה? שיר מדהים באמת? צילום מקצועי? אם כל זה חשוב לכם,
ולי, כן-זה ביידים שלנו! מגיבה, משתדלת ממה שיש לי לתת..

בנוגע ל'כת הנחמדים'-אני אישית שמה לב שהכת הזאת יותר פועלת ביצירות הצילום, וזה לגיטמי מאוד. כי מה לעשות, הרוב פה לא מבין בכך. אבל בשירים, סיפורים אפשר למצוא פחות ופחות תגובות "מדהיייייייים" "מאז בטיול שנתי בכיתה ג' לא התעלפתי.." "תמונה יפה כמעט כמוני" וכו' ויותר תגובות ביקורות בונות ואיכותיות.

בהצלחה!
ותודה לדביר שהעלה את הנושא!
ותודה על ה'כת'..:-p

בואו נמשיך לדשדש במקום.ציר 60
עמוק בבוץ.
[הייתי נותן דוגמאות, אבל אני לא רוצה לפגוע ישירות באנשים]
אני לא באתי להאשיםחיים ביטון
אני לא באתי להאשים ולפסוק - מי לחיים מי למוות!!!
אני חושב שזוהי גם סוג של ביקורת בונה (!!!) להגיד דברים כאלה(!!!!).(אם לא ביקורת בונה++++++++++)
וזה לא נכון היה שלא להגיד את זה!!! . זה נכון מאוד ואשרי!!!

נ.ב

*אני לא אגיב על התקפות / רמיזות אישיות . אם היו כאלו - הם יענו רק במסר''ש.
* אני לא אמרתי שהרמה פה באתר לא עלתה!!!!!!!!! (ב''ה אמרתי את זה רק 3 פעם פה... רב פרידא שנה 400 פעם [וזכה ל400 שנה] אולי גם אני אזכה...)

יומטוב.
דביר.
קודם כל- תודה!אנונימי (פותח)
בע"ה
א. תודה שהעלת את הנושא הזה, ובאמת יכול להיות שחלק מהתגובות שלי היו מ'כת הנחמדים', ואנישתדל פחות לעשות את זה, לא שמתי לב, אבל בכל זאת, כשליצירה יש רק ביקורת ובעיני היא היתה ממש יפה, אני יכתוב תגובות של 'כת הנחמדים'=) (ראית איך הטבעת את הכינוי?=)
ב. יש המון צדק בדברים שלך א ב ל - אני חושבת שזה חשוב להעלות את הנושא, אבל בלי לכתוב את זה ביצירה ספיציפית כי זה תופעה באתר, וזה יכול די לפגוע.. לענ"ד אפשר לכתוב כתגובה- התמונה ממש יפה (אם היא יפה=)סתם, בקיצור- היא ממש יפה ונותנת אוירה כזאתי וכזאתי, אבל כדאי אולי כדי להתקדם לצלם בטכניקה מיוחדת, או להבליט משו וכו'...
זהו, זה לענ"ד...=)
אבל למרות שאני כותבת שצריך להשתדל לעלות את הרמה, אני חושבת שיכול להיות שאניעלה משו שאפשר להגיד שהוא חסר רמה, פשוט כי השקעתי בו, אז הוא הי'ה נראהלי יפה ומיוחד...=)
יומשמי'יח ותודה!
=)=)=)=)=)
התוודות אישית:חיים ביטון
הרי אני מתוודה על עצמי (זה קשה לי ממש ממש....=)) לפעמים התאווה להעלות יצירות פוגעת בשכליות. ואז אני (הייתי , כי היום אני כבר לא עושה את זה...[נגמלתי=]) הייתי מעלה שטיות - בלי איכות. ב''ה ירדתי מהעץ הזה...
אתם יודעם כמה צילומימ נוף מרהיבים יש לי במחשב? ולצייר 'מוזות' לא הפסקתי?! לא להפסקתי - אבל הבנתי (!) שלא הכל אני מעלה. כי לא הכל זה אומנות. כן. גם אם זה יפה . ונוף מהמם (ע''ע כינרת לפני שבועיים ונוף הר מירון לפני 3 ימים). אבל אני לא מעלה. כי זה לא אומנותי!!!! זה יפה אבל לא אומנותי...
ב. השתדלתי להעיף את הדיון הזה מגוף היצירה זריז ... אם העורכים רוצים הם תמיד יכלו למחוק....
וגם שם אמרתי שזה לא אישי וכו' ( עדין אפשר לעיין במקור)
אני לא אומרת שאני בכוונה יעלה משואנונימי (פותח)
בע"ה
שאני רואה שהוא חסר רמה ולא מתאים לאתר, אבל יכולהיות שבלי לשים לב, יצא לי...
נקודה ששכחתי בתגובה הקודמת שלינור
אני אכן מסכימה עם כל היוצרים שטוענים שהרמה באתר ובקטגוריית צילום בפרט ירודה..
רק ניסיתי לקחת את הדברים בפורפורציות: 'ללא תולעים' זה אתר צעיר, וחוץ מזה שלפחות בהתחלה- אנשים מעלים לאתר תמונות 'בוסריות', כי רק ככה (מתהגובות או מזה שהם לא התקבלו לאתר..) הם ידעו שהם בוסריות!!

אז צריך להתייחס להכול בסבלנות , וכמו שתהילה אמרה- אם אתם קוראים לשינוי- תובילו אותו בעצמכם....
אני מרגיש שמתוקף תפקידי עליי לכתוב גם, אז- בבקשה:יו_יו

(זה לא שאם לא הייתי עורך לא הייתי מרגיש צורך לכתוב את דעתי, אך פשוט בימים אלו אני עסוק במיוחד, אך התפנתי למען השירשור החשוב הזה, קראתי את כל התגובות(בחלקן התעמקתי ובחלקן ריפרפתי-מחוסר זמן, ואני מצטער) ועכשיו אומר את דעתי.) עד כאן הקדמה

נכנסתי לתפקיד כעורך ויזואלי במטרה לקדם את הקטוגריה הזו באתר שלנו.

אני חושב שיש פה רמה, ולפעמים אני נהנה מצפיה בצילומים כאן, באתר. ולא מעט פעמים יוצא לי לכתוב (כשיש זמן) תגובות בונות ומפורטות.

כשאני מסתכל על התמונות הראשונות שלי, מלפני 3-4 שנים- אני נדהם מעצמי, מההתפתחות שלי, מההתקדמות וכו' (וממש לא מקטע של 'להשוויץ'), אני רוצהלספר לכם איך קרה הדבר...

במשפט אחד- רמת הצילום שלי והידע שלי (ופה כל אחד ידרג איך שהוא רוצה ורואה לנכון) היא כמעט אך ורק בזכות אינטרנט/פורומים וכו'.

לפני שלוש וחצי שנים נרשמתי לאתר יצירה מסויים, העלתי תמונות, קיבלתי תגובות, כאבו לי הביקורות הנוקשות- אך לקחתי אותם לתשומת ליבי ואח"כ השתדלתי ליישם אותם בבסיטואציה מסויימת שבה יצא לי לצלם. 

וככה מפעם לפעם התקדמתי לאט לאט, והיום אני יכול להסתכל אחורה ולראות את הדרך שעשיתי- ולהיות מאוד מרוצה ממנה, כמובן ישר אחרי שאני מסתכל על הדרך שעשיתי עד כה, אני מסובב את ראשי ומסתכל קדימה- לדרך שעוד יש לעשות...

בתור עורך אני מנסה להעלות את הרמה ע"י תגובות בונות (דבר שלא יוצא לי לעשות בכמות מספיקה) ופסילת יצירות.

תגובות בונות:

ביקורת, ביקורת, ביקורת ושוב ביקורת!

ככה מתקדמים, ככה מתפתחים!

בלי לפחד- תגיבו, ואני מוכן גם להגיד- תבקרו (מלשון ביקורת). ולצד השני, הצלם- קח תביקורת, תפנים אותה, ותיישם אותה. אל תיפגע, זה תינוקי, זה לא מעשה נכון וזה רק יקח אותך אחורה.

אני מסכים אתכם שזה קשה לקבל ביקורות קשות, אבל צריך לעבור את מכשול הזה. אני לא אומר שתהפכו לאנשים חסרי רגשות וכו'... אני פשוט חושב שצריך לעשות אבחנה בין העלבה לבין ביקורת שהיא לטובתך, למענך ולמען התקדמותך.

פסילה ואישור יצירות:

ישנו סינון ראשוני, שהוא טכני לחלוטין- פסילת יצירות מטושטשות/חשוכות/שרופות/גדולות מדי/קטנות מדי וכו'...

אח"כ ישנו שלב של פסילה ע"פ תוכן ועניין בתמונה- סתם כביש/אדמה/שמיים וכו' הם לא מעניינים וצריכים לפי דעתי להפסל! כמו כן- תוכן התמונה- סתם פרצוף של אדם 'משעמם'/ עגבניה על שולחן/ עץ פשוט  וכו'... אלו תכנים משעממים, בד"כ יתאימו לאלבום המשפחתי או למגדיר צמחים- גם יצירות כאלו צריכות לדעתי להפסל!

בשלב האחרון ישנם יצירות "משעממות" שלמרות שהן בעלות תוכן ומבוצעות מבחינה טכנית- טוב, הם לא מעניינות- יצירות כאלה צריך לשקול כמה פעמים ולגזור את דינם אם לאישור ואם לפסילה.

בשלב האחרון העורך עומד מול היצירה ומחליט האם להמליץ עליה כעל יצירה מצויינת שמאחוריה עומד רעיון נדיר ומקורי, והביצוע מושלם ואיכותי, וכו'... לפעמים פגם אחד קטנטן יפריד את היצירה מההמלצה, אך היצירה בכ"ז תאושר.

וככה לדעתי הרמה יכולה לעלות, ככה היוצרים יבינו שהדרישות הם ברמה גבוהה, ובשביל להכנס לרשימה של היצירות האחרונות- צריך להשקיע וכו'...

(נ.ב- כמובן שישנו גם את נושא הכותרות, אך זה לא הדיון כרגע)

ועכשיו לבעיה הקשה-

ישנם יוצרים שלא מוכנים לקבל את הודעת פסילת יצירתם ונעלבים ומתווכחים ולא מוכנים לקבל את גזר הדין.

תשמעו- אין לי בעיה להסביר להם שוב ושוב את הבעייתיות בתמונה, אך (ואת זה כל יוצר שאי פעם נכנס לוויכוח כזה איתי יודע) בסוף אני תמיד כותב ליוצר שאם למרות הדברים שאמרתי והגורל שחרצתי הוא מעוניין שהיצירה תעלה לאתר- שישלח אותה שוב- ואני אאשר אותה. ברוב המקרים היוצר מעלה אותה שוב, עד כמה שזה מפתיע- יש יוצרים עקשנים שלא מוותרים, ואח"כ חוטפים את כל הביקורת שוב(ממני ומיוצרים אחרים)- מול כולם!

אז, אולי שאנשים פה יתחילו קצת להתבגר, לקחת צעד קדימה, לקבל בהבנה, ו...אז ניהיה בדרך הנכונה.

חשוב לי לציין גם את היוצרים הנורמלים (לדעתי),

יש לי לא מעט הודעות בתיבה של יוצרים שקיבלו את גזר הדין בצורה יפה ובוגרת (לאחר שהסברתי להם מדוע פסלתי), ובהבנה ובהסכמה,

ושלחו "מכתב תודה", ממש כך, על פסילת יצירתם.

ולגביי כת הנחמדים-

לא יודע אם אני מוגדר בה או לא, אבל אני מאמין שלפני הסטירה- צריך ללטף. כן! זה גורם ליוצר לקבל את הביקורת בצורה יותר חלקה ומבינה.

לכן, אני בד"כ משתדל לכתוב בתחילת הביקורת מילה או משפט (שהוא לא שקר!) המתאים ליצירה כגון:

אהתי את הרעיון אך הביצוע.../ נחמד/ חביב/ התחברתי לאמירה אך... וכו'...

תודה על הדיון.

הוא חשוב מאוד.

יוחאי,

עורך ויזואלי,

ללא תולעים.

נ.ב- אני רוצה לנצל את ההזדמנות הזו ולהעיר הערה קטנה לכל היוצרים-

אין צורך לשים בסוף הכותרת של היצירה נקודה(.)!

זה סתם מכביד על העורכים וגורם לעבודה כפולה.

(לדוגמא: יוצא לאור. ----> יוצא לאור)

יוחאי-בת שמש
אני לא אגיב על מה שאמרת כי זה פשוט לא ענייני. אני לא מעלה לאתר תמונות, ולא מבינה בצילום.

(אני קוראת את השרשור בעניין, אבל אשתדל לא להתערב)

רק על הדבר האחרון שאמרת אני רוצה להגיב:
לפני ביקורת צריך "ללטף"? למה? כי היוצר הוא בנאדם רגיש מדי ופגיע מדי? בנאדם שרגיל רק למחמאות, לא יוכל לשרוד בשום מקום. גם לא פה. מה לעשות, לפעמים צריך לבקר, לפעמים אנשים לא עושים את זה בנחמדות יתר, אבל לא כל דבר צריך לרפד בצמר- גפן. ה"ליטוף" קודם אולי יגרום ליוצר להקשיב, אבל כלום לא יגרום לו לקבל ביקורת אם הוא לא מקבל אותה גם כשמטיחים אותה בו. (דוגמא- אני אישית מקשיבה כשנותנים לי ביקורת, אבל אף פעם לא אשנה יצירות שלי. סיבותיי שמורות עימי, אבל לא משנה כמה יעטפו את זה במחמאות קודם- זה לא ישנה את דעתי.)
כמה שאני בעד תגובות חותכות מותר להיות נחמדDG
עדיין בתור אנשים נחמדים אפשר להיות קצת נחמד.
זה בחינם ולא עולה כסף, לתת מחמאה זה פותח את הלב ומקרב בין אנשים.
וברור שאחרי זה צריך לתקוף ולחתוך כל פרט ואפילו קטן ולא בולט, והכל ברוח טובה רק כד לשפר אחד את השני.
נכון- אין בעיה בנחמדות-בת שמש
אבל לא כדי לרכך מכה.
זו עובדה!יו_יו
תחשבי על כך בעצמך,
אם תגידי ליוצר:
"התמונה שלך גרועה במחינה טכנית, הזווית הגבוהה הורסת את האובייקט וכו'.."
או:
"אהבתי את האובייקט שבחרת לצלם, אני חושב שהזווית הגבוהה ממנה בחרת לצלם הורסת את כל היופי שבאובייקט וגורמת לו להיראות מזוייף ולא אמיתי, כמו ככן האיכות הטכנית ירודה מאוד, כדאי לבדוק מדוע נגרמה".

מה את אומרת?
ברור שיותר נחמד לקבל את זה בעדינות.בת שמש
אבל- תסתכל על הדוגמא שנתתי- אני עצמי:
באמת, ליוצר יהיה הרבה יותר כיף לקבל ביקורת כמו שלך.
אבל זה לא ייתן לו כלום. אני לא אמשיך לכתוב כי זה פשוט יהיה שחזור של מה שכתבתי קודם, וזה יהיה בזבוז זמן. אתה מוזמן להתעמק שם שוב...
אני מחזקת את דבריו של יוחאי.ארגמן
ומוסיפה- שגם כשאני נותנת ביקורת- קשה לפעמים, אני משתדלת לחפש את הנקודה הטובה ביצירה ולציין גם אותה. אני אף-פעם לא מציינת את הנקודות הבעייתיות בכותרת, כי זה מאד מרתיע. אני משתדלת להתחיל בטוב ולעבור לרע.
לכל יצירה שעולה לאתר יש פוטנציאל מסוים, כי העורכים לא מאשרים יצירות שאיכותן ממש ירודה, מכל בחינה שהיא, מלבד במקרים מיוחדים מאד.
לכן כדאי לתת ביקורת, שתעזור ליוצר להשתפר, אבל כדאי גם לחפש משהו טוב ביצירה, כדי לא לשבור את רוחו של היוצר ולהוציא לו את החשק ליצור / להעלות את יצירותיו לאתר.
ארגמן,מר שמח
גם העורכים יכולים להיות בוטים ולפסול יצירות על זה: "שזה לא מושך אותי" "ואין עניין בתמונה" שלפי דעתי יש עניין בתמונה (ולכן אני רוצה לעלות אותה..) מה הזכות שלכם לפסול יצירה רק בגלל שאותכם זה לא מעניין,ואותי זה כן!!(אל תקחו אישית פשוט זה פשלה של האתר..)ואם התמונה באייכות טובה.כותרת טובה.ואובייקט נחמד/סביר,אז לא נעלה אותה בגלל שזב לא מעניין את העורכים?קחו לצומת ליבכם..
לא , אלא בגלל שזה אתר של יצירה(אומנות)דוידוד
ולא אתר של תמונות נחמדות עם כותרות נחמדות...

יומטוב, אני ממש מסכים עם יוחאי וארגמן...
כל כך לא מסכים איתך(מר שמח)!יו_יו

יש עניין/תוכן מינימלי שצריך להיות בתמונה.

כשכותבים לך שאין עניין התמונה- זאת אומרת שאין אובייקט/נושא מיוחד בתמונה שמושך את עין הצופה להסתכל עליה, ואז התמונה לא טובה. לא "לא טובה" מבחינה טכנית. יכול להיות שהתמונה חדה כמו סכין, ומוארת בצורה מדוייקת, "לא טובה" מבחינת תוכן.

אם מצד הכותבים יהיו תגובות יותר ברורותDG
זה יחסוך מצד העורכים לסנן
אם תמונה סתמית ולא מעניינת, אם יכתבו את זה בצורה ברורה, שהתמונה מכוערת אז פשוט צלמים יעלו את הרמה שלהם בצורה עצמית.
קל מאד אם תמונה לא יפה כותבים שהיא לא יפה בלי להיתיפייף
ואם לוקחים את התגובות בצורה אמיתית בתור ציון על התמונה ולא משהו אישי זה לא אמור לפגוע
כמובן כל אחד רואה יופי בצורה שונה לכן כדי לקחת בערבון מוגבל כל תגובה, בסופו של דבר אם מישהו חושב שיש יופי בתמונה שלו אף אחד לא יעצור אתו. ואם בא לו שיפתח ויתלא על הקיר שלו אבל שידע מה חושבים על התמונה אנשים אחרים.
שוב הנושא הזה...המופרע
עוד בזמני זה היה הויכוח העיקרי.
אם להיות נחמד ולהגיד על תמונה זועתית שהיא נחמדה או פשוט להגיד שהיא זועתית.

לעניות דעתי,הכי טוב אם על תמונה גרועה או יצירה גרועה יגידו לא ש"לא אהבתי את היצירה" אלא "היצירה לא איכותית בגלל כך וכך...".

כת הנחמדות הזאתי (אהבתי את הביטוי....) גורמת רק נזקים.
את לא באתר שמכבד את עצמו?גייטל רייזל
שזה אומר?

לא ממש אכפת לי, האמת, אם לא טוב לך פה, ה-X ו'ההתנתק' פה לפנייך, בחירה חופשית, את יכולה בכיף לעזוב.

כמובן, אנחנו נבכה, נזיל דמעות וכו'

אבל נכבד את החלטתך הגורלית..
אני באתר שמשנה תדמיתו?ואם אעזוב תקפצי משמחה ולאאנונימי (פותח)
את לא שמה לב שאת חוזרת על עצמך ?מה הבעיה שלך שאני אמיתית?והאתר הוא אתר דתי לא שיקרתי ע ר ו ץ 7 לא ל ש כ ו ח!
CureTypes: Convenient Access to Quality Medicationdonaldjohn

CureTypes serves as your one-stop shop for all-encompassing health care answers. It offers a broad selection of pharmaceutical goods, and CureTypes aims to back your path to good health by supplying medicines designed to address various health requirements. CureTypes concentrates on providing top-notch dependable choices for patients ranging from antibiotics to antiviral drugs and treatments for long-term conditions. CureTypes has a user-friendly platform that makes ordering medicines simple and hassle-free guaranteeing prompt deliveries to meet all your healthcare demands.

האמת.אנונימי (פותח)

זה היה יום שבת קייצי, ואני, כהרגלי זה קצת יותר משנה, הלכתי לבקר את זקן בית הכנסת הבודד בביתו. בדרך הקצרה שהיתה לי הפשלתי את שרוולי חולצת השבת הארוכה, שקבלתי על עצמי לכבד בה את השבת כדמותו של אבי, תוך שאני מנסה לסדר את הרעיונות שאומר לר' מאיר הזקן, לפשטן קמעא מהעופפות המופשטת המאפיינת את דברי התורה של בחורי הישיבות הגבוהות בציבור.

כשהגעתי הוא כבר המתין לי בחוץ, רכון, בעל כורחו, על ספר התהילים הישן בתוך כסא הגלגלים שלו. "שבת שלום ר' מאיר! מה שלומך?" אמרתי סקול רם, בעודי כופף אליו את קומתי כדי שיוכל להביט בפני ולזהות אותי. "או! או! שבת שלום!" קרא בשמחה, "מה שלומך? בא שב.." 

"כן כן, מיד" השבתי ושלפתי כיסא מערמת הכסאות שניצבה ליד. "תקרא למטפל שיביא כמה עוגיות וקולה, יש במקרר" הוא אמר לי, מניח באיטיות את ספר התהילים על השולחן שלידו והחל לסובב את כסאו אל עבר כיסא הפלסטיק שהצבתי בסמיכות. "זה בסדר, אין צורך", השבתי לו, "אולי אתה רוצה שאביא לך קצת קולה? או סודה?" 

"לא, זה בסדר, לי יש מים", הוא הורה לי בידו הגרומה אל הבקבוק עם הקשית שניצב על השולחן לא רחוק ממנו. "מה שלומך?" הוא שב ושאל, "מה שלום ההורים? ב"ה אבא שלך אדם טוב, כל שבת  הוא אומר לי שבת שלום ושואל איך אני מרגיש.."

"ב"ה" אני משיב, "השבח לאל, הכל בסדר, כולם בריאים". הוא מהנהן קלות בראשו כאומר 'ב"ה'. "באו לבקר אותך השבת?" אני שואל, "אולי הבנות? או שלום?"

"כן, כולם הגיעו בערב שבת, היה יפה מאוד" הוא משיב בשמחה, "שרו, והיה אוכל טוב..."

"איזה יופי" אמרתי בהקלה, "כל הכבוד להם שהם כולם באים". "כן כן" אמר, ואז נזכר ושאל "איפה היית שבוע שעבר? בישיבה?"

"כן ר' מאיר, צריך ללמוד.." עניתי כמתנצל. "כמובן", אמר, "אבל זה בסדר, יש בחורה חכמה שבאה לבקר אותי, יעל. איזה חכמה היא, לומדת, משקיעה, וגם אומרת לי דברי תורה על פרשת השבוע..."

מעניין, אני חושב לעצמי, זה חדש... מי כבר מכיר את ר' מאיר בשכונה ובא לבקר אותו? בטח מדובר על מישהי מבוגרת שבאה לדבר איתו. כבר יצא לי, בזמן ששהיתי במחיצתו של ר' מאיר, להפגש עם אחת מן השכנות לשעבר שגרו לידו ובאה לשוחח עימו קצת ולהפיג את בדידותו.

"איזה יופי" אמרתי לו בקול מעודד, והתחלתי לדבר על מעלת החסד מן הדברים שלמדנו לאחרונה בנושא מן הגמרא במסכת שבת. במהלך הדברים, כהרגלו, ר' מאיר הפסיק אותי בסיפורים על העבר ועל משפחתו, כשהוא מידי פעם מזכיר את אותה 'יעל' שבאה לבקר אותו מידי פעם, ומאבד את ההקשר של דברי הקודמים.

ולפתע, מאחורי גבי נשמעת חריקת שער הברזל, ואז קול צעיר קורא "סבא מאיר! מה שלומך? התגעגעתי אליך!" וכבת בית, בחורה צעירה שנראית קרוב לגילי, שולפת כיסא פלסטיק נוסף וממקמת אותו מצידו הנוסף של ר' מאיר הזקן. "או! יעל! מה שלומך? מה שלום ההורים?" פתח ר' מאיר בשמחה ופנה אלי "זו יעל שסיפרתי לך עליה".

"נעים מאוד.." אני מסביר לה פנים, והפנים שהוסברו אלי חזרה מוכרות לי מאיזה שהוא מקום. "אתם מכירים?" שואל ר' מאיר. "כן," מיד משיבה יעל, "היינו יחד בסניף, אתה עומר נכון?"

ואני מתפלא. לא הייתי דמות שאמורים להכיר אותה משם. "אמת". "היית באמצע לומר כמה דברי תורה נכון? תמשיכו בבקשה" אמרה בנימה קצת מתנצלת. "ר' מאיר סיפר לי שאת גם אומרת לו דברים על הפרשה מידי שבוע, אז בכבוד", די מיציתי את מה שהיה לי להגיד, הרהרתי.

"לא לא, תמשיך, זה באמת לא משהו רציני, אני רק קוראת לסבא מאיר קצת מהחומש ומסבירה.." היא משיבה. דליתי עוד איזה רעיון במחשבתי והתחלתי לומר אותו, ולאחר כמה רגעים ר' מאיר הפסיק אותי ובאופן מפתיע אמר "אתה יודע, יש לה משפחה ממש טובה, אנשים טובים, וגם חכמה – אולי תצאו יחד?"

באותו רגע נאלמתי דומיה, ולפני שהספקתי להיות מובך כדבעי, היא הזדרזה ואמר "תודה סבא מאיר, אבל אני כבר נפגשת עם מישהו.." התעשתי וקצת שחקתי על הסיטואציה, מנסה לחזור אל הנושא הקודם עליו דברתי לפני רגע. בינתיים ר' מאיר מפשיל את שרוולו ומביט אל שעונו המיוחד, שסימניו באותיות עברית חילוף המספרים "כבר צריך לצאת לבית הכנסת" הוא אומר וקורא למטפל, תוך שהוא מגדף אותו קמעא.

ליווינו את ר' מאיר לבית הכנסת, ולפני שנכנסתי אחריו גם אני, פניתי אל יעל וחזקתי אותה על ההשתדלות לבוא לשוחח עם ר' מאיר, תוך שאני מתפלא איך ומניין היא מכירה אותו. היא סיפרה לי שלא מזמן סבתא נפטרה ממגפת הקורונה שפקדה את העולם, וכשעברה ליד ביתו כאשר באה לבקר חברה שגרה בשכנות, ראתה אותו כשישב בחוץ והחלה לשוחח עימו. כשסבתא היתה בחיים היא היתה דואגת לה ובאה לבקר ולשוחח בקביעות, ועתה השיח הזה חסר לה, כך שהיא שמחה שפגשה את 'סבא מאיר'.

הנהנתי ונפרדתי ממנה לשלום, נכנס לתפילת מנחה של שבת בבית הכנסת הספרדי, מהרהר בסיטואציה המוזרה. ומאז, על אף כל הבחורות שיצאתי איתן לפניה ואחריה – היא לא יוצאת לי מהראש.

העלה לי חיוך.כְּקֶדֶם

ובאמת מעורר השראה

תודה על זה

...אנונימי (פותח)אחרונה

היא התחתנה לפני שבועיים. מזל טוב.

היושעלמת חן

היה פורום של שירים נכון? אני לא טועה..

אממ מחפשת בלי קשר צילצול של השיר אם תבנה של בית ,של איתי דוד אם למישהו יש

תודה

את מכוונת אולי לפרוזה וכתיבה חופשית?אנונימי (2)
לאעלמת חן
היה פורום שנקרא שירים, אני כמעט בטוחה בזה
יש את זה:כי קרוב.
עבר עריכה על ידי כי קרוב. בתאריך י"א בשבט תשפ"ד 08:17

פורום שירים

הוא נטוש למדימבולבלת מאדדדדאחרונה

עדיף בפורום אחר (צלילים ומוזיקה, או גיטרה)

ואפילו בצמע הגיוני יותר שיענו לך על זה...

תמיד זוכרת אותך, לא צריך חודש או יוםסתוית סימה

בס"ד

חודש המודעות הגיע ככה אומרים,

לידות שקטות בלי קול, ככה באוקטובר פתאום,

אני רושמת לך תינוקות שלי, שככה תישארי לעד,

על חיים שהגיעו בשקט, בתוך סערה גועשת,

בחדר לידה במקום שבו יש כל הזמן חיים,

פתאום את המוות פוגשים,

עברו 5 שנים מאז,

רציתי להגיד לך שאני זוכרת אותך, בדיוק כמו שהיית,

יפת תואר שקשה לתאר,

זכיתי בך ל9 חודשים קסומים, להרגיש אותך עמוק בפנים,

בלב שלי תהיי תמיד, מחכה לך כבר שתחזרי,

אומרים שתקומו ראשונים בתחיית המתים, כי אתם טהורים,

לא חטאתם בכלל ככה אומרים,

אחרי קבורתך קברתי גם את אבי, את בטח יודעת הוא לידך,

הרי הוא סבך,

הרגשתי שהעצב גובר עליי, לקחתי את התהילים ביד,

והלכתי להדליק נרות לשבת,

אמרתי לחוקר ליבות וכליות שלח לי נחמה בקרוב,

ופתאום הם הגיעו בלי שהתכוונתי, אוליי ככה כיוונתי,

שתי נשמות חדשות הופיעו, תאומים מבלי שציפינו,

אמרתי תודה רבה לבורא עולם, תודה שהראת לי שאני יכולה,

לאסוף את השברים ולקום, להתמודד עם לב שבור,

לחבק את האמונה בבכי של שמחה,

את , את התיקון שלך סיימת, הוא היה שלם ומיוחד,

אנחנו פה למטה מנסים לתקן את עצמנו, לחבר את החלקים שנותרו בחיינו,

ולהאמין שאת שלמה, ומתפללת עלינו,

אני אוהבת אותך בדיוק כמו שהיית, זכיתי בך לעולמים,

מחכה לך שתחזרי , עד שיבוא משיח יקירי בקרוב,

תודה שלמרות הכל בחרת לרדת בשבילי,

ותודה אבא, תודה שבחרת בי .

...אילת השחראחרונה

כמה עוצמות יש בך.

נגעת בי ממש.

ואיתך בתפילות ובייחולים ובתודות לבורא עולם.

🤍

טוב, פה בטח אין אף אחד שמסתכל, ובכל זאת..אני הנני כאינני

אנחנו מנסים להקים לתחייה את פורום "צלילים ומוסיקה" - נגנים ויוצרי מוסיקה יקרים וחביבים! נשמח שתצטרפו אלינו!!

מוזמנים להתחיל בשרשור הכירות החדש שהכנו לכם, שם תתודעו לעוד כמה דברים אנחנו מכינים לכם!

🎵🎶 שרשור היכרות תשפ"ד + עדכון! 📢📣 - צלילים ומוסיקה

בברכת "הזורעים בדמעה ברינה יקצורו" - המנהלים החדשדשים!

ב"ה, בהשגחה אלקית, עכשיו כבר לא כ"כ מפריע לפרסם.אני הנני כאינני

האם את חושבת עליי כמו שאני חושב עלייך?

האם מה שאמרתי לך מסיח דעתך בתפילותייך?

האם את האחת? האם זו אהבה עיוורת? 

איך בכלל אדע, אם לא חוויתי מעולם אחרת?

איך אעבור את המסע הזה בלי שום חרטות?

איך אהיה שלם עם אלקים על אף ההסתרות?

תם, ועוד אשלים עם זה.

מה זה לדעתכם יוצר טוב?yaeli1989

מתעניינת איך לדעתכם נוצר יוצר מעולה?

עבודה מהבית קלילה נוראאנציללואנטנך

דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173

אולי יעניין אותך