בניגוד לרבות מהתגובות כאן,
אני לא הייתי ממליצה לך ל"ראות את הרע שברווקות" כי בשכל את יודעת.
ואת יודעת גם את הטוב שבזוגיות.
ובכל זאת- מתגעגעת.
וכמה הגעגוע הזה חשוב, הוא שומר עלינו היטב היטב, לא להתברגן, לא לקבל הכל כמובן מאליו,
לשמוח במה שהיה, ובמה שעוד יהיה ( ובת 30 שכתבתה מאד יפה). תמשיכי להתגעגע, כל החיים, הלוואי,
כמה חשוב וטוב זה.
אני מצרפת לך מכתב שכתבתי לחברה טובה-טובה לפני חצי שנה וקצת, בסוף ההריון הראשון שלי.
מקווה שהוא יגע בך וישמח אותך.
-------------
ביום ראשון חגגנו שנה לנישואינו. התחלתי שבוע 37, שזה כבר אמצע "תשיעי" וזה מתחיל להתקרב. עוד חודש, מקווה שפחות, יהיה לנו ילד (או ילדה).
וזה כזה מוזר לי.
אני מתעוררת בבוקר ליד ***, ומתמלאת אהבה עצומה. או סתם נוסעת איתו באוטו, נסיעה זוגית כיפית לארוחת בוקר, או אפילו לאיזו אזכרה משפחתית שצריכים לבוא אליה כבר בזוג, או "אנחנו שבת אצל ההורים".
אני מרגישה תנועות בבטן כל יום ויום, מתוקות כאלו, מרגשות. והזמנו כבר עגלה, וקנינו קנייה של מלא "פיצ'יפקס" כאלו ללידה- סדינים ומוצצים ובגדי גוף וכו' וכו', וכבר דיברנו ולמדנו עם הדולה על הלידה עצמה. אפילו שם יפה כבר יש לנו בראש.
הכל קורה, מתרחש, הימים עוברים, הדברים נעשים, אנחנו כבר יותר מחצי שנה בקיבוץ, ואני כבר יותר מחצי שנה עובדת במשרה מלאה, מקבלת משכורת חודש אחרי חודש.
ויש ושבתות כיפיות בבית, לבד או עם חברים, ארוחות צהריים או ערב של יום יום, הסירים מתמלאים ומתרוקנים. עוגות טעימות בתנור, שגרה פשוטה, ברוכה, של בית ושל חיים.
ואיך שהוא. ברגעים ש"זה תופס אותי", המלאות הזו שיש בחיים שלי, זה תמיד מרגיש לי קצת חיצוני לי.כל הסיפור הזה שלי?
בחוויה שלי, הפנימית, נראה לי שעוד לא הצלחתי להפנים את גדול השינוי- אני מבחינתי עדיין רווקה, בנחלאות, מחפשת, תוהה, יוצרת כל ערב לאיזה מקום אחר, קרובה לחברים, נמצאת איתם שם בפנים, והם איתי, בברורים, בשיחות, בהוויה.
כמו ששתינו מכירות כ"כ טוב.
עדיין כ"כ מוזר לי שאלו הם החיים שלי. שהמלאות הזו היא החיים שלי. שכ"כ הרבה טוב בא, וכ"כ הרבה השתנה. שזה באמת החיים- שזו לא תקופה, ולא עוד נסיון. החיים ה"אמיתיים" התחילו, והם קורים לי בכל רגע. אני במקום אחר. אני כבר לא אחזור לאן שהייתי, כי הכל כבר השתנה לגמרי. זוגיות, הריון, מגורים, עבודה.
ועוד רגע, בעז"ה, אנחנו נהיה הורים, ואני אהיה אמא, והכל שוב יתהפך פי מליון, כי כבר נהפוך למשפחה אמיתית. ויהיה ילד בבית, שלנו, קבוע.
אני שמחה על זה, וגם נורא קשה לי, אני מבינה שעוד לא וויתרתי באמת, מבפנים, על הרבה דברים, ושיהיה ברור- בסופו של יום, טוב לי עכשיו עוד יותר מפעם. זכיתי לכ"כ הרבה מתנות. וטוב לי, באמת. והוויתור הוא לא התפשרות, אלא פשוט כי אין ברירה- החיים לוקחים אותך ככה, אי אפשר להשאר במקום.
אבל אני באמת מתקשה להפנים ולעכל את זה שזה כבר בלתי הפיך, שאני לא אפה שהייתי, וגם לא אהיה.
במימד הפיזי, והנפשי- הבחירה, החרות, אני לא יודעת בדיוק להגדיר. אני בטוחה שאת מבינה קצת...
אני מדברת עם חברות "רווקות", וזה שוב תופס אותי, מה- זה שהתחתני ואני עוד רגע יולדת בעז"ה, מה- זה פתאום הופך אותי לאחרת? מה אני עדיין אתכם, עדיין שם, כל מה שקורה- זה באמת אני? זה באמת שלי? השינוי כזה גדול? אבל רגע, עוד לא הפסקתי לעכל. כן, החלומות מתגשמים, צעד אחרי צעד, בטוב ובשמחה, ובכל זאת... איך כל זה יכול להיות?
שמחה, ויתור, השלמה. אני רוצה להשאר תמיד עוד טיפה רווקה...
לא יודעת איך לסיים, לא מסיימת,
משאירה פתוח