חדשה, ורוצה לשתף...אביוס

מצטרפת לפורום היקר, הילדה שלי בת שנה ושלושה חודשים

היא ישנה איתנו כבר כמעט חצי שנה. לא מתוך אידיאל או משהו-סתם עצלנות.

זה התחיל מזה שבעלי היה במילואים והיא לא הסכימה לישון לבד והתגלגל לזה שהיינו חודשיים אצל ההורים שלי ושם היא ישנה איתי (הבית קטן אין מקום ללול) וכן מצטרפת לזה העצלנות של שנינו להרגיל אותה מחדש למיטה שלה ולחדר שלה. וגם-נודה על האמת-קשה להיעפרד ממנה....

כבר לפני חודש החלטנו שדי, אי אפשר יותר... אבל היה צריך להוריד את המזרון שלב במיטת תינוק, ובעלי לא מצא זמן לזה (כמעט כל החודש הוא עבד לילות וזה די משבש לו את היום) ועוד כל מיני תירוצים לא חשובים.

היום הוא החליט שהוא עושה את זה. הקטנה שלנו הייתה איתו בזמן העבודה, הביטה, הכינה את עצמה... ככשהוא סיים שמנו לה צעצועים במיטה ושיחקנו איתה קצת. הקראתי לה סיפור וזהו-זמןם לישון.

היא צרחה ובכתה... בשלב מסויים הבנתי שהנוכחות שלי מקשה עליה אז יצאתי. היא בכתה וייללה במשך 7 דק', שנדמו כמו 7 שעות! אני הייתי בסלון ובעלי במקלחת. היא בכתה ובכתה... נשבר לי הלב...

באתי אליה לחדר להביא לה לשתות, מצאתי אותה עומדת נשענת על מעקה המיטה ובוכה, כל הפנים שלה רטובות מבכי...  הבאתי לה לשתות והשכבתי אותה, היא עדיין בכתה...

ליטפתי אותה ודיברתי איתה עד שהיא נררדמה... כמובן שהיא בכתה והסתכלה עליי במבט מתחנן של-מה עשיתי שאת עוזבת אותי ונותנת לי לישון לבד?

לא יכולתי... באמת שהיה לי קשה!

לא חשבתי שיהיה לי כ"כ קשה...

בסוף היא נרדמה... בעלי יצא מהמקלחת ואמר לי-אני מעריץ אותך שיכולת לעמוד בזה...

קשה לי, אבל אני יודעת שעשינו צעד משמעותיי. גם לנו, וגם לה.

חשוב לי לתת לה את העצמאות שהיא מסוגלת לה, והיא בהחלט מסוגלת לישון לבד בגיל כזה

אני מקווה שזכר הלילה הזה יישכח מחר והיא תקום מאושרת.

כמו כן, אני מקווה שזה לא יחזור על עצמו מחר..............

גאה בעצמי, ועם זאת מרגישה צורך לחבק, לעטוף ולהגן...

כל הכבוד! שיהיה בהצלחה גדולה עם זה..!אנונימי (פותח)
הממ... אם את רואה שממש קשהאנונימי (פותח)

תנסי לתת לה בהתחלה מזרן לישון לידכם ,אצלינו המעבר הזה עזר. 

אמנם דעתי בענין הפוכהבת 30

אני חושבת שלילד מאוד חשוב להיות ליד ההורים שלו דווקא בלילה, עד כמה שאפשר,במיוחד ילד ראשון. (כי ילד שני כבר מצטרף לחדר שינה שבו הוא לא לבד, וזה משמעותי.)

אבל אם זו דרככם- אז רציתי לחדד משהו שהעלית. כתבת שהיה לך קשה. בצדק, יש לומר...

אבל תחשבי מה המשמעות של זה עבורה. מבחינתה זה פרידה וניתוק מכם, בצורה שמעולם לא חוותה. זה כ"כ מרגיע את הילד להתעורר בלילה או בבוקר ולראות את אבא ואמא לידו, זו תחושת הבטחון הכי גדולה שיש. אז בהחלט מדובר על צעד לא פשוט בכלל בכלל מבחינתה.

היא פיצקונת עדיין, לא מבינה למה היא לא אתכם ועוד יותר- היא גם לא חופשיה להגיע אליכם כשהיא צריכה, מה שילד בן שנתיים- שלוש כן יכול לעשות.

לגבי העצמאות- לא יודעת, צרם לי. כמובן, תעשו מה שאתם מאמינים בו, אבל נראה לי שלצפות לעצמאות מילדה כ"כ קטנה זה לא רלוונטי. הרבה פעמים אני מרגישה שמנסים "לחנך לעצמאות". העניין הוא שבאופן מעשי,זה לא תמיד עובד, כי עצמאות זה דבר נרכש ומתפתח, ובדרך כלל הוא מתפתח היטב אצל ילדים שהיו מחוברים להוריהם (מהרבה בחינות- שינה, הנקה, ועוד), ותהליך הפרידה התחיל באופן טבעי, מצד הילד. לא מצד ההורה שהחליט שעכשיו צריך עצמאות.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה, והעיקר שנעשה את הטוב ביותר לנו ולילדינו.

מצטרפת לבת30מתעלה אליו

אני לא מתכוונת להשמע ביקורתית,אני בטוחה שאתם הורים אוהבים ומשקיעים אבל  בתור אמא התיאור של הבכי היה לי ממש קשה לקריאה,הבת שלי אוטוטו בת שנה ולמרות האי נוחות שהמיטה שלה בחדר שינה לא עולה על דעתי להעביר אותה מפני שאני יודעת שהיא מאוד תלויה בנו ריגשית ועדין לא עצמאית פיזית למרות שהיא כבר מתישבת וזוחלת יפה,היום אני יודעת שאעביר אותה רק כשתהיה ממש בשלה ולא משנה כמה זמן זה יקח ואעשה כל מאמץ שהשינוי יהיה חויה חיובית ולא מתוך חוסר ברירה טראומתי ,נכון  אתם צודקים שהורים רגועים זה רק טוב לילד אבל השאלה באיזה מחיר?מאחלת גידול קל ונעים

.

מתעלה אליו, ובת 30 יקרות...אביוס

קצת מוזר לי להסביר את עצמי אבל אנסה בכל זאת

קצת הסבר על הילדה המתוקה הזו-

היא ילדה עצמאית לחלוטין, היא לא מוכנה אפילו שנאכיל אותה-הכל לבד. עד לפני חצי שנה האיא ישנה במיטה שלה והכל היה בסדר... ואז מטעמים שונים היא עברה לישון איתנו במיטה.. גם כשהיא ישנה איתנו היא אוהבת להירדם לבד-בלי לחבק אותה בלי לגעת בה...

ככה שאם בגיל חצי שנה היא ישנה לבד, בגיל שנה ושלושה חודשים היא לא יכולה?

ברור לי שכן.

ועכשיו לתפיסת עולמי-

אני מצטטת מספרה של מיכל דליות "אין ילדים רעים": "לשינה משותפת עם ההורים חסרונות רבים. חךדחפ הישנים עם הוריהם מפתחים תלות בשותף לשינה, יש להם קושי להירדם בתחילת הערב, הם מחפשים אחר הוריהם אם במקרה התעוררו בלילה ויש הקושרים אף את בעיות השינה בגילאים מבוגרים יותר לחוויה ראשונה זו של הילד-לינה במיטת הוריו. מחקרים מוכיחים כי שנתם של ילדים הישנים במיטת הוריהם קלה ותר. בנוסף לכך, הקשר והמגע עם ההורה במהלך הלילה מונעים מהילד לפתח קשר חיצוני (לבובה או לפריט אחר) התקשרות לחפץ כזה יכולה להקל על הילד במהלך השינה ובמצבים של התעוררות.

ילדים הלומדים להירדם במיטתם ישנים טוב ורצוף יותר במשך הלילה, כמעט שאינם מתעוררים במשך הלילה ואינם מגיעים למיטת ההורים אם התעוררו, כי הם בעלי מיומנויות להירדמות עצמאית שאותן רכשו בעת הצורך להירדם במיטתם.

רוב התינוקות מתעוררים בממוצע פעמיים או שלוש בלילה. ילדים הישנים במיטותיהם מתעוררים פחות וכמובן דורשים פחות תשומת לב מהוריהם. הילדים אשר הורגלו להירדם במיטת הוריהם מתעוררים ופורצים בבכי כשהם מועברים למיטתם, צועקים מפילים את המוצץ ויוצרים פרובוקציות אשר נועדו להחזיר את הוריהם אליהם. רק נוכחותו של ההורה תאפשר להם להירדם.

דפוס שינה מורכב מהרגלים שאותם רכש הילד ואשר עשויים ללוות אותו כל חייו. מוכרים לנו האנשים אשר יוכלו להירדם רק בלי אור או רק עם אור, רק בדממה או רק אם יש קולות ברקע. כל אלה הינן הפרעות שינה ולהורים יש משקל רב בהקניית הרגלים אלה."

כשהיא ישנה ללבדה היא ישנה לילות שלמים, כשהנקתי היא קמה לאכול וחזרה לישון וכשהפסקתי היא לא התעוררה אפילו פעם אחת. בחצי שנה האחרונה היא הייתה איתנו "שלושה במיטה אחת". אין פרטיות, שנינו לא ישנים טוב-שלא לדבר עליה שכשאני מתעוררת היא מתעוררת גם (ואני מתעוררת מוקדם-בסביבות 6, בעלי כבר יוצא לעבודה ב5)

זה פשוט לא ריאלי! הורים צריכים את הפרטיות שלהם ואת האינטימיות שלהם, מה ייתן לכולנו אם היא תישן איתנו עד גיל שנתיים-שלוש ואז היא תוכל לבוא למיטה שלי כשהיא מתעוררת?

ואת התינוק הבא אפשר לשים לישון איתה בחדר נפרד? למה? מה ההבדל בינה לבינו?

אם זוג רוצה 10 ילדים נגזר עליו אינספור שנים של חוסר פרטיות ואינטימיות בחדרם?

המיטה של אבא ואמא היא המיטה של אבא ואמא. נקודה.

כל עוד אין בעיה חיצונית המפריעה לילד לישון לבדו אני לא רואה כל סיבה שהוא לא ישן לבדו. אבא/אמא/שניהם נמצאים איתו כשהוא נרדם וכשהוא מתעורר...

מתעלה אליו-כתבת שתעבירי את ילדתך בחוויה חיובית, ורק כשהיא תהיה בשלה לכך. וכן שאלת איזה מחיר אני מוכנה לשלם על מנת להיות אמא רגועה?

ובכן-אלו תשובותיי.

לגבי המעבר-אין חוויית גמילה שהיא חיובית ונעימה ומלאת חיוכים. נקודה. גמילה זה קשה, זה לא פשוט. להיגמל ממשהו שאני מחובר אליו זה באמת ובתמים לא פשוט! אבל-ברגע שאני מאמין בצדקת הדרך-אני אעשה הכל על מנת שהנחיתה תהיה רכה, אך המשבר הזמני הזה הוא בלתי נמנע.

אני אשב לידה ואלטף אותה, אחבק אותה, אספר לה סיפור ואשיר לה שירים. ועם זאת-היא תבין שאנ ינחושה שהיא תישן במיטה שלה!

שוב אצטט ממיכל דליות: "על הילדים לישון עשר שעות בלילה. מגיע להם לנוח, לגדול, להירדם לבד, להיות רגועים-וזאת תשיגו אם תסמכו עליהם שהם חסונים דיים לעבור את משבר השינוי, להסיק מסקנות מהמצב החדש, להתחזק ולהתחסן מהתהליך. היו מוכנים להקריב את זמנכם, את כוחותיכם ואת נוחותכם כדי ליצור שינוי. קחו בחשבון שלפני שהמצב ישתפר-הוא יהיה גרוע יותר, באופן זמני וקצר, אך היו בטוחים בצדקת הצורך בשינוי ובצדקת הדרך. יש רק דרך אחת ללמוד והיא על ידי מעשים.

אל תפחדו. אל תפחדו משינוי ואל תפחדו שמא ילדכם לא יאהב אתכם לכשיגדל. הוא לא יזכור לכם זאת ובוודאי יהיו לו חוויות טובות רבות שיאפילו על כך... אל תפחדו שהילד יפתח פחדים. הוא לא . הרי אתם שם כל הזמן עם אמפתיה, מילה טובה וכבוד רב."

מה המחיר שאני מוכנה לשלם על מנת להיות אמא רגועה? כל מחיר שהוא לא בא על חשבון הילד. אם הילד שלך רוצה שוקולד לארוחת בוקר צהריים וערב וצורח ובוכה את תתני לו? לא, כי את יודעת ובטוחה שזה לא טוב לו ולא בריא לו. 

נכון, אני לא נמצאת שם בלילה כדי לחבק אותה באופן רציף, אך אני שם אם היא תתעורר באמצע הלילה, אני שם לפני ואני שם אחרי.

ברור לי לחלוטין שהיא מסוגלת לכך! היא מסוגלת להיות בלעדיי 8-9 שעות ביום כשהיא אצל המטפלת? יפה, היא גם מסוגלת לישון לבד. (אם כבר, עניין המטפלת קשה לי יותר מעניין השינה אבל זה כבר לגמרי כורח המציאות וטרדות הפרנסה).

אגב, העובדות היבשות הן-היא לא התעוררה בלילה האחרון אפילו פעם אחת! היא התעוררה מחייכת ושמחה ועד לשנת הצהריים בה הסיפור חזר על עצמו אך בהרבה פחות זמן-היא הילדה הילדה הכי עטופה באהבה של אבא ואמא שנשארו איתה בבית היום.

עובדת היותנו אמהות טובות לא בהכרח נמדדת באם אנחנו נמצאות שם כל רגע ורגע, אלא בכך שאנחנו מלמדים ומחנכים אותם לעצמאות-כל אחד לפי גילו. אם כרגע היא מסוגלת לאכול לבד ולישון לבד-זה מה שהיא תעשה. ברור שאני לא אדרוש ממנה להתקלח לבד חלילה או להתלבש לבד.

אנחנו לא אמהות רק בלילה, אנחנו שם במשך כל היום... לחבק, לאהוב, ללטף, להעניק...

ובלילה-מגיעה לנו הפרטיות שלנו עם בני זוגנו.

מדובר בשני מצבים שונים עם הבדל ענק ביניהםמתעלה אליו

ילדה שכבר ישנה עצמאית וביגלל סיבות שונות חזרה לישון עם ההורים

ילד שעוד לא ישן לבד ביכלל

שני מצבים שדורשים התיחסות שונה לחלוטין

אם באמת כמו שאת כותבת  יש פה ילדה שכבר התרגלה לעצמאות וביגלל סיבות שונות קצת השתבש לה ופה אני מסכימה איתך לגמרי מפני שזה משהו שכבר מוכר  לה והיא רגילה בו וזה הבדל עצום בינה לבין ילד שעוד לא חווה את זה  ואני לא חושבת שלרגע נהגת לא כשורה כשמדובר בילדה הספציפית שלך עם המצב הספציפי שלה רק שאנחנו לא חושבות שזו נוסחה שמתאימה באופן גורף לכל הילדים ולכל המצבים.

אגב אני אישית מצליחה לקיים אינטימיות מצוינת עם בעלי כשהילדה ישנה לידנו וזה מזמן שנולדה-סליחה על הגילוי המביך אולי,עידוד למי שחושב שזה לא אפשרי

וראיתי את רוב פירקי סופר נני ולא הייתי מסתמכת עליה כהשראה חינוכית אבל זה טעם אישי

תארת למה זה טוב להורים, אבל יש עוד צד - ילד/ה יוקטנה

גור אדם, כמו כל גור, נוצר לישון לצד אימו, מגינתו.

גורת הרדם שלך חשה פגיעה בהעדרך - היא קטנה מכדי להבין שהיא חיה בשנת תשע"ג ושלא נשקפת לה סכנה בלעדייך בלילה.

זכר הלילה יימחה, במובן מסוים, אבל לאורך זמן עלול להישתל בה הרעיון: "אין טעם להמשיך לקרוא לעזרת הורי, מכיוון שהם לא יבואו ולא יעזרו לי. עלי להסתדר בעצמי, גם אם נראה לי שאני לא יכולה". יותר מזה, היא עלולה לחשוב שהיא אכן מסוגלת להסתדר בכל מצב בלעדיכם (אפילו מצב שנראה לה מסוכן ואיום, כמו שהיא חוותה אתמול), ולהמנע מכם, מעצתכם, משיתופכם גם בעתיד, וחלילה בגיל ההתבגרות כאשר הלבטים עלולים להיות הרי גורל ואפילו מסכני חיים.

אני ממליצה, אם אכן החלטתם שהגיע הרגע, לעשות הכל על מנת שהיא תדע שאתם קופצים דום לקריאתה, ושאתם שם בשביל להגן, לייעץ, וסתם לתת כתף כשקשה ועצוב.

שיהיה בהצלחה וברוגע - לכולם.

לעניות דעתי האמא לשלושה ברוך השםאישה קטנה
סליחה ומחילה אבל לענ״ד את מה זה מגזימה.הורים לא צריכים לעבור לדום כשהילד קורא להם... מה אנחנו,שפוטים שלהם??? גם להורים מגיעה פרטיות ולא רק במובן האינטימי. אנחנו לא בעלי חיים אלא בני אדם.זקוקים למרחב אישי ולא שיידבקו אלינו.אנחנו אנשים בפני עצמם ולא רק הורים לילדינו. אני אישית נגד הרעיון של שינה משותפת.נראה לי שצריך בלילה קצת דיסקט אנס בין הורים לילדים ולא כולנו ישנים כאן ביחד בקומונה. לא. לכל אחד יש מטה משלו וחדר משלו ומרחב משלו.ועם כל זה אנחנו אוהבים אתכם ותמיד שם לרשותכם,אבל לא לתת להם לשגע אותנו ולנג׳ז בלילה כשהם לא תינוקות קטנים. פינוקים וחיבוקים, ביום. בלילה חשוב גופנית ונפשית לישון.
מסכימה איתך.~א.ל

ולכל הכותבות: בוודאי שהיא נותנת תחושה לילדה שהיא שם עבורה

ונותנת כתף כשקשה ולא נח.

עובדה: היא כתבה שהיא תלטף אותה, תשיר לה שירים ותעשה הכל כדי שהילדה שלה תישן בנחת,

אך עם זאת, היא תדבק במטרתה לגרום לה לישון לבד.

וזו בהחלט גישה נכונה.

זה לא רק עניין של עצמאות, זה עניין של הקניית הרגלים

וההסבר ש "היא ילדה קטנה עדיין" יכול להיות תקף בכל שלב וגיל.

תמיד היא תהיה הילדה הקטנה של אמא..

ומה לעניין ההרגלים?

הרגלים היא לא מילה רעה או לא ראויה

זו מילה טובה.

ילדים זקוקים להם

זה מסייע להם לקרוא ולהבין נכון את העולם שמולם

וללכת בדרך נכונה.

כמו כן- בכי הרבה פעמים יוצר אצלנו חרדה שעשינו רע לילד, אך לא תמיד כך.

ואסביר את עצמי: ברור שצריך לגשת לילד כשהוא בוכה ולבדוק במה מדובר.

אבל אם הילד שלכם בוכה בסופר כי הוא רוצה משהו- סתם כי כך החליט

וזה או מאוד יקר/ מזיק לבריאותו/ שפשוט החלטתם שלא הפעם..

תתנו לו את אשר הוא מבקש ולו רק בגלל שהוא בוכה?

בבכי ישנה בקשה- וצריך בהחלט בהחלט להאזין לה..

אבל לא תמיד צריך להענות לבכי ולו רק בכדי שהוא לא יהיה קיים

בתוך כל המעגל הזה שקרוי אהבה

צריכה להיות התווית דרך.

וזו נראית לי התמונה המצטיירת במקרה הזה..

כמו שכתבתי כל שלב וכל ילד דורש התיחסות אחרתמתעלה אליו

מה שטוב לילדה אחת לא בהכרח יהיה טוב גם לשאר,אף אחד לא טען שהרגלים זה דבר רע אבל כל דבר בזמנו ועיתו וגם הקנית הרגלים היא תורה שלימוד היא צריכה,לכוון לילד,לכוון לשלב שבו הוא נימצא ולעוד פרמטרים.

אביוס, אהבתי איך שניסחת טוב כל-כך את הגישהמתואמת

מסכימה עם כל מילה.

וליוקטנה - אמנם גם בני האדם הם סוג של בעלי חיים, אך בכל זאת, הם מעל כל שאר החיות. יש להם שכל, יש להם רגש, ובעיקר צלם אלוקים. ולכן אנו אמורים לנהוג בצניעות ובקדושה, שלא כמו בעלי החיים.

[וכמה שידוע לי, וזו תגובה למתעלה אליו, אסור לשמש בפני כל אדם, גם כשהוא ישן.]

יש רבנים שמתירים יחוד כאשר יש תינוק בחדרמתעלה אליו
עבר עריכה על ידי מתעלה אליו בתאריך ז' תשרי תשע"ג 19:47

מתוך הבנה שהוא שם ביגלל הצורך בקירבה להורים ולא ביגלל שום דבר אחר-קיצור שולחן ערוך

זו לא ההלכהפצקרשת

"חובה על כל אדם שלא לשמש מיטתו בפני אנשים ערים... אבל אם הם ישנים, מותר. וכן בפני תינוק ער כבן שנה, שנתיים, שאינו יודע לדבר, מותר, למעלה מגיל זה אסור". (דרכי טהרה - הרב מרדכי אליהו, עמ' רי).

נכון, ולא רק שזו לא ההלכה,אנונימי (פותח)

זו גם לא יכולה היתה להיות ההלכה, כי בתקופת חז"ל - מי שמע על חדר ילדים נפרד?

תמיד כדאי לזכור שאנחנו בסך הכול חיים בבועה קטנה. בועה קטנה מבחינת הרצף ההיסטורי (נגיד, אולי, חמישה דורות) ובועה קטנה גם מבחינת המציאות בעולם היום - בועה שבה קיים המצב המוזר הזה, שמשפחה אחת מתפרשת על כמה חדרים. וזו בועה שמי יודע כמה זמן בכלל תחזיק מעמד. מי יודע מתי יבוא המשבר הכלכלי או הסביבתי הגדול הבא, שאחריו נמצא את עצמנו במצב שונה לגמרי, ונגלה שאין לנו משאבים שמאפשרים התפרשות מרווחת שכזאת. אבל בינתיים אנחנו עמוק בתוך הבועה, ובינתיים העולם הכלכלי שלנו הוא כזה, שיש לנו תחושה כאילו זו הייתה המציאות מאז ומעולם.

אני חושבת שלא סתם אנחנו נוטים לשכוח שאנחנו בבועה. כמו בכל התחומים, גם כאן עולם הצרכנות משפיע בהרבה דרכים עקיפות על עולם האמונות והדעות.

קחו למשל תפיסות אופנתיות. למה יש תפיסה כזאת שגבוה=יפה? כי יש אנשים שמרוויחים יפה מלהגביה אותנו (נעלי עקב ושות'), אבל עוד לא הומצאה הדרך להנמיך אנשים, כך שאף אחד לא יכול להרוויח מזה. אז אם יש מישהו שמשתלם לו שנחשוב שיפה להיות גבוהים, המחשבה הזאתאיכשהו תחלחל אלינו. דרך מודלים, דרך עולם הפרסום, דרך התרבות שאנחנו צורכים ברצוננו או שלא ברצוננו.

וכך גם כאן, אם יש (ויש, לא מעט) מי שמרוויח מזה שנרצה לגור בבית עם הרבה חדרים, שנרגיש חובה לרכוש כל מיני פריטי ריהוט שלא שיערום אבותינו - כגון עריסה ולול ומיטת תינוק, אז באורח פלא יצוצו (ממש באותם דורות אחרונים שבהם נוצרה המציאות הזאת) כל מיני תורות חינוכיות שלכאורה זו המציאות שאנחנו מותאמים אליה ובשלים לחיות בה מרגע היוולדנו... והתורות החינוכיות האלה מחלחלות עד כדי כך, שכבר יש אלה שטועים לחשוב שזו ההלכה, ושאבותינו הקדושים חיו בצורה שנוגדת קדושה וצניעות חלילה חלילה... והרי ההפך הוא הנכון - אם ראשונים כמלאכים אנו כבני אדם, ואם ראשוני כבני אדם אנו כחמורים.

אביוס, מתואמת, וכל האימהות היקרות שכתבו כאן, אנא אל תיפגעו מדבריי. ברור לי כשמש שכולכן אימהות טובות שרוצות רק לעשות את הטוב ביותר עבור ילדיכן למען ייטב להם לאורך ימים ושנים, ושכולכן יהודיות טובות שרוצות לעשות הישר והטוב. בשום פנים ואופן לא באתי לזלזל בכוונותיכן הטובות. באתי רק להאיר למה בעיניי הגישה המקובלת הזאת שגויה מבסיסה.

אהבתימתעלה אליו

ואני ניזכרת שרב אריה לוין חי עם אישתו וילדיהם בחדר אחד,כמו כן ניזכרתי שבני מישפחת בנאי סיפרו שחיו בחדר אחד עם הוריהם כשלהורים היתה מחיצה

והרב אליהו ציטט את קיצור שולחן ערוךמתעלה אליו

ולא ברור תינוקות ישנים?

לא הבנתי - מה את שואלת?פצקרשת
סליחה שאני לא מגיבה על כל המכלול, אבל רק למשפטפצקרשת

"לגבי המעבר-אין חוויית גמילה שהיא חיובית ונעימה ומלאת חיוכים. נקודה."

אני יכולה להגיד בפשטות מעדות אישית שאני מכירה מציאות שונה. בילד השלישי, כשסופסוף זרמתי, לא היה שום קושי כרוך בעניין. כשהוא היה בשל לכך הוא הפסיק לבוא לישון אתי בלי שום בעיה.

אז רק לידיעה - זה אפשרי. זה כן יכול להיות קל ונעים - עובדה.

את מכלול הנסיבות והשיקולים אצלכם את מכירה ולא אני, ואני לא באה לחוות דעה לגבי מה שנכון לכם באופן אישי, אבל כאמירה כללית כזאת ש"אין דבר כזה מעבר קל" - זה לא נכון.

כל הכבוד!~א.ל

אני חושבת שעשית טוב.

זה באמת לא פשוט לשמוע אותה בוכה

אך טוב עשית שניגשת אליה ולא השארת אותה סתם ככה לבכות,

ועם זאת- התמדת בגישה..

אני בטוחה שהיא מאושרת- כי היא למדה משהו שיעזור לה בהמשך.

בהצלחה במעבר!

שיהיו החלטות טובות ומעברים נעימים לשני הצדדים

אצלנו בהיסטוריה המשפחתיתמתואמת

יש את "נאום הדָדָדָה" המפורסם.

הבת שלי הייתה בת עשרה חודשים כשהחלטנו סוף סוף לעשות את זה, והיא אכן עמדה במיטה, ואמנם לא בכתה, אך צעקה בקול: "דָה-דה-ָדָה!" במשך הרבה זמן. אנחנו פירשנו את דבריה ככעס, "איך אתם משאירים אותי כך לבד?!"

אכן, היו כמה לילות קשים, אבל אני כבר לא כל-כך זוכרת אותם.

היום הילדה בת ארבע וחצי, ישנה בחדרה, כמובן. לפעמים עדיין קשה לה לישון "לבד", אף על פי שהיא עם אחיה הצעיר בחדר, אבל מלבד בזמני מחלה, כבר אין כזה דבר לישון עם אבא ואמא.

בהצלחה!

תגובות אביוס

"לעולם חסדו": מהיום את הדוברת שלי

"יוקטנה": ההשוואה בין גור אדם לגור חיה רלוונטית? האם ילדך קם על רגליו זמן קצר לאחר לידתו? האם הוא צד בעצמו את האוכל שלו? האם את תופסת אותו בפיך ומעבירה אותו ממקום למקום? האם ילדייך מסתובבים ללא בגדים?

אני מאמינה שהתשובות לכל השאלות הללו הן לא. אבל, נניח שאני הולכת עם הקו הזה-האם ההיצמדות הזו לאמא ואבא כשבפועל הילד יכול לישון לבדו בחדר ואבא/אמא יבואו אליו במידת הצורך, לא מנטרלת את חושי ההישרדות והקיום הקיימים בנו? זו שאלה.

וחס וחלילה!!!אנחנו לא נותנים לה לבכות עד אין קץ ולא באים אליה.... אנחנו  שם מלטפים מעודדים מזדהים עם הכאב שלה שהיא רוצה לישון עם אבא ואמא, ועדיין-נחושים בהחלטה שלנו שהיא תישן במיטה שלה.

לדעתי, המסר שעובר בסיטואציה כזו-שאנחנו מזדהים עם הכאב שלה ועם זאת מאמינים בה וסומכים על היכולות המדהימות שלה לישון במיטה לבד לילה שלם-הוא מסר של מסוגלות, של אמון, של גדילה... ולא חס וחלילה של טראומה! מה פתאום...אנחנו הוריה מגיניה, ועם זאת המסר של שנינו הוא "לא עושים עבור הילד מה שהוא יכול לעשות לבד". אם היא משחקת עם משהו והוא נופל לרצפה, אני ארים לה אותו? לא, כי היא מסוגלת להרים אותו לבד! אז שוב, אני לא אצפה ממנה להתקלח לבד או להלבש לבד, אבל היא בהחלט יכולה לישון לבד. כשהיא נולדה, בביה"ח היא לא ישנה איתי באותה מיטה..הכי קרוב היה שהעריסה שלה הייתה לידי.. האם בזה שהוריי קופצים דום לכל קריאה שלי אני יודעת שהם מגנים עליי? האם בכך הם סומכים עליי? האם ההגנה המירבית הזו מפתחת תחושת מסוגלות בילד?

"מתעלה אליו": נכון, מדובר בשני מצבים שונים... אך מלכתחילה הגישה היא אותה גישה. גישה זו הביאה אותנו להרגיל  אותה בעודה קטנה לישון לבדה... (העובדה שהיא חזרה לישון איתנו נבעה בהתחלה מעצלנות שלי ואחכ מסיבות טכניות...). אני חושבת שככלל אין נוסחה שמתאימה לכל הילדים...אך הורים צריכים לגבש גישה מסויימת ולהתגמש איתה במידת הצורך.. זו הגישה שלנו

לגבי אינטימיות... ילד מגיל שנה מתחיל להבין מה קורה סביבו. אולי שנה וכמה חודשים. איך אפשר לקיים אינטימיות כך? ואם הילד מתעורר? זה לא משהו שהייתי רוצה לקחת סיכון. אני מעדיפה כמה לילות שהיא תבכה ואנחנו נרגיע ונהיה שם מאשר לקחת את הסיכון שהיא תתעורר ותראה את הוריה במצב שצריך להיות מוצנע.

ומה עושים כשהילדים גדולים ויכולים לבוא בעצמם למיטה של אבא ואמא? נועלים את הדלת. שוב-המיטה של אבא ואמא היא שלהם.

"מתואמת": תודה רוב הניסוחים מצוטטים

"פצקרשת": נכון. הקצנתי. אך רוב המעברים וההתחלות הן קשות. צריך לדעת את זה כשעושים שינוי כלשהו, כל שינוי....

כתבת שזרמת כשהילד היה בשל לכך. מלכתחילה אני לא מבינה מדוע הילד אינו בשל לישון לבדו? אולי בהתחלה לא בחדר לבד, אך במיטה/עריסה נפרדת, ולאחר מכן כשהוא גדול יותר ומפסיק להתעורר בלילה/לינוק מעבירים את מיטתו לחדר אחר...

שכוייח על המענה הפרטני ומאיר הפניםפצקרשת

כתבת לי: "מלכתחילה אני לא מבינה מדוע הילד אינו בשל לישון לבדו?"

האם ברור למה בגיל מינוס חודש הוא לא בשל לישון, אפילו לא לצד אמו, אלא חייב ממש לישון בתוכה?

אחר-כך מגיעה התפתחות מדהימה בעצמאות, והתינוק כבר בשל לישון צמוד אליה מבחוץ!

יעברו עוד כמה וכמה שלבי עצמאות, עד שהוא יהיה בשל לישון בחדר נפרד.

לחילופין, אפשר להסתכל על דפוסי תזונה -

ברחם התינוק מקבל מזון בזרם קבוע 24 שעות ברציפות. האם כשהוא נולד הוא בשל לאכול בוקר, צהריים, ערב, ומשהו קל לארוחת ארבע? ודאי שלא. עצם זה שעוברת שעה-שעתיים שבה הוא לא מקבל מזון, זו כבר התקדמות עצומה ומפליאה לעומת הרגלי התזונה שלו מהרחם. שלב שלב, לאט לאט, הוא יגדל ויתאים את דפוסי האכילה שלו, בהדרגה, לדפוסי אכילה של מבוגר.

איך אפשר לצפות שתינוק בן אפס יהיה בשל לדבר שהוא ההפך המוחלט מהמצב שבו היה לפני יום?

ברור שמדובר בשתי תפיסות מאוד שונותבת 30

ויתכן שיש יתרונות וחסרונות לכל אחת.

מה שחשוב הוא לדעתי לשמר את הרגישות והקשב לילד. כי גם ילד בן 4 הוא עוד קטן וצריך אבא ואמא במיטה לפעמים.

לגבי הציטוטים שהבאת- אוקיי, זו גישה אחת. יש מחקרים רבים המראים עד כמה לינה משפחתית היא חיובית. ואגב, לא חייב שהילד ישן באותה מיטה עם ההורים. גם מיטת תינוק בחדר עדיין נותנת לו תחושת בטחון.

אגב, לגבי העובדה שילד ישן רצוף, עמוק יותר וטוב יותר כשהוא לא ליד הוריו- יתכן שזה נכון (לא בדקתי. שלי עברו לחדר בשלב שכבר ישנו לילה די מלא, הרבה אחרי גיל שנה..) אבל זה גם יכול להיות בעוכרינו, כי בגיל צעיר- עד גיל שנה, דווקא השינה בחדר נפרד היא מהגורמים למוות בעריסה ח"ו חס ושלום. דווקא בגלל שהתינוק ישן עמוק יותר ורצוף יותר הוא עלול לא להתעורר אם ח"ו קורה משהו, וקל וחומר שאמא שלו לא מתעוררת.

סתם נקודה למחשבה, ושחס ושלום לא נתנסה בזה.

ולגבי ילד בשל או לא לישון לבד- לפעמים כשאני תוהה לעצמי על הנושאים האלה, אני מסתכלת שניים שלושה דורות אחורה. לא שהכל היה טוב ויפה, אבל זה היה לפני עידן חדרי הילדים המעוצבים מגיל 0 ולפני התפיסה שילד חייב מיטת תינוק וכו'. וגם לפני עידן הניתוק מהילדים ע"י המעטת הנקה וכו'. אז לפני 2-3 דורות נראה לי שהיה ברור שתינוק עם אמא שלו, ולא רק עד גיל חצי שנה אלא הרבה יותר. משום מה זה פשוט נראה לי הרבה הרבה יותר טבעי ונכון.

וואלה, את לא חייבת להסכים... 

טוב, אז אחרי שקראתי את כ-ל השרשור...מישיי

שהוא באמת מרתק! אני חייבת להודות..

רציתי להוסיף כמה דברים- נראה לי שהדיון נמצא במקום האישי של כל אחת.. וזה מה שיפה ונכון בחינוך-

כל אחת תגדל את ילדה ע,פ מה שנכון לה ולו ובע"ה עם תפילות אנו מקווים שהכל יצא לטובה ולברכה..

כל אחת תנהג כטוב בעיניה- כי זה הכי טוב לילד שלה! ברור שאשה שמרגישה שהיא צריכה את הפרטיות עם בעלה ולא מסוגלת שהילד יהיה בחדר- לא יהיה לה קל שהוא שם- והוא ירגיש את זה.. ואז מה? ילד צריך להרגיש את אהבת אמו, חמלתה, הגנתה וכו' תמיד- ולכן כל אחת משתדלת לתת לו את כל זה- בדרכה שלה. ב"ה שיש הרבה דרכים וכל אחת צועדת בדרך שמתאימה לה.

ולאביוס- רק רציתי להגיד לגבי שינה בחדר נפרד- אצלנו כרגע אין אפשרות לחדר נוסף (בע"ה מקוה שזה ישתנה תוך חודש..) והילד שלי יהיה בן שנה השבוע בע"ה. תמיד חשבתי שאעביר אותו לפני הגיל הזה- והנה, הקב"ה זימן לי התנסות שונה, אז סתם שתדעי- שגם אם רוצים לא תמיג זה קורה. ובנוסף- גיליתי שעצם זה שהוא ישן בחדרנו (ואני מאוד משתדלת שישן במיטתו ולא במיטתנו) לדעתי מוסיף לו עוד ביטחון, והאמת שגם לי יש שלווה שאני יודעת שהוא מרגיש טוב ומפתח אמון בסביבה כי הוא מרגיש מוגן.. אני מניחה שדברי היו שונים אם אכן הוא היה ישן בחדר נפרד, אך היום דברים של "בת 30" ו"פצקרשת" מדברים אלי יותר.. כי אני מרגישה אמהית יותר בכך שאני עם הילד עוד זמן (כי כמו שכתבת- כל היום הוא במעון מאילוצים..) אז כמה שעות עם אמא זה דבר נצרך לדעתי...

ובאופו כללי- כל הכבוד לך שאת דבקה בשיטה ודרך חינוך מסוימת ועומדת בה- לדעתי זה מה שמקנה לילד את הביטחון, עצם העובדה שהוריו בטוחים בדרכם ונותנים לו תחושת הגנה- לא משנהמהי "דרך החינוך" אותה אימצו לעצמם.. בהצלחה בהמשך!

יש דמיון ויש שוני. הם גם לא מכוסים פרווה, ובכל זאתיוקטנה

הילד שואף להיפרד מאימו ואביו ולהפוך ליצור עצמאי. בגיל שנתיים, הוא כבר הולך בעצמו ויודע לדבר וכולו בשכרון כח, משוכנע שהנה הוא ממש גדול וכל היום: "אני לבד!" "שלי!" "רק אני!" צוחק

וגם בגיל ההתבגרות, כשהם פתאום בבת אחת צוברים גודל וכח הם שוב בטוחים שהם מלכי העולם, ויש לך את מרד הנעורים.

ואחר כך בגיל שמונה עשרה הם מקבלים רשיון נהיגה ואז בכלללללל: "יאללה לקחתי ת'אוטו אל ת'חכו לי!"

הצילווווווווו!!!!!!! צוחק

לזה הם בנויים ולשם הם שואפים כל הזמן. אם כבר, אנחנו צריכים לדאוג שהם לא יתבלבלו ויחשבו שהם גדולים מדי, ולא להיפך. תינוק/פעוט יעזוב אתכם בלילה ביתר קלות כשתהיה לו הבנה והכרות עם העולם הסובב אותו.

התהליך הוא:

בתוך אמא (הריון) תלוי בה מבחינת חמצן, אוכל, תנועה, וויסות חום, הגנה כמובן, וכן הלאה

תינוק תלוי בהורה: כבר נושם לבד, כבר לוקח מזון ושתיה ברמה מסויימת (עוד לא סטייק), כבר מווסת עת חומו בעצמו פחות או יותר, עדיין תלוי בבוגר לניידות, צרכים, הגנה.

פעוט: כבר נייד במידה מסויימת, אוכל ושותה, דואג לצרכיו בעצמו עוד רגע, אבל עדיין זקוק להגנה (לא יעבור כביש לבד, לא יצליח לחמוק מטורף)

וכן הלאה וכן הלאה. הפעוט כבר מבין שבלילה הוא לא חשוף לטורפים או מכוניות, ועל כן ילמד להרגע ולהרדם בעצמו יותר בקלות. הוא לא יחשוב: "אין מה לעשות - אני לבד", אלא: "אני לבד, אבל אין סכנה, ואמא ממש קרובה"

ככה אני רואה את הדברים, בכל אופן

סיפור מרגש:אנונימי (פותח)

לפני כמה עשרות שנים התארחה המשוררת לאה גולדברג בקיבוץ אפיקים, ובין השאר ביקרה בבתי הילדים. היא ראתה מציאות של ילדים ששוכבים לישון הרחק-הרחק מחיק אמם, ושל אימהות עצובות בחדריהן. באותו ערב היא כתבה את השיר "

, שאותו הקדישה לילדי אפיקים. בשיר סיפרה על טלה שהתרחק, ועל הכבשה, אמו, שפועה בדיר. בפזמון היא הביעה ייחול: "ישוב טלה אל חיק האם / ישכב בדיר ויירדם / והכבשה תישק לבנה / והיא תקרא אותו בשם".

עברו כמה עשרות שנים. שבו הטלאים כמעט עד חיק אמם. הלינה המשותפת עברה מן הארץ. עכשיו נשאר רק עוד צעד קטן להגשמת החלום של לאה גולדברג, רק להעביר לחדר הנכון...

וואו לא ידעתי שזה על זה! תודה!יוקטנה
אני למדתי זאת מהספר "היינו העתיד"אנונימי (פותח)
נא לא להזכיר טראומות בבקשה תותי77
אני עברתי לינה משותפת.
מזלכם שאתם לא.
אולי בגלל זה תותון שלי עלידי ישן???
טוב אז.. לא נכנסתי לפורום כמה ימים אביוס

אני שמחה שעלו פה כמה גישות מנומקות, שמבהירות את היופי בהיותנו אנשים-כשם שפרצופיהם שונים כך גם דעותיהם שונות.

גישתן של יוקטנה ומתעלה אליו (פספסתי מישהי?) חידדו לי והזכירו לי לתת, במודע, תחושת ביטחון לילדה שלי.

עם זאת- אני עדיין דבקה בהחלטתי שהיא בשלה מספיק כדי לישון במיטה נפרדת מאיתנו. ואם צריך-אנחנו כאן, אם היא מתעוררת או בוכה אנחנו באים מייד. וכן יושבים לידה עד שהיא תירדם. בזכותכן אני עושה זאת באופן מודע שכך אני מקנה לה תחושת ביטחון.

ולך אנונימית יקרה שהבאת את הסיפור על בתי הילדים.

נדמה לי, ששינה במיטה נפרדת, אך עדיין בחדרם של אבא ואמא/בחדר הסמוך-שונה לאין ערוך משינה בבית אחר בו אבא ואמא אפילו לא מרדימים אותי ואינם פוגשים אותי בבוקר.

מקרים אלו באמת נשמעים לי קשים מדיי.

תודה לכולכן

בוודאי שיש שוני מוחלט -ד.

בלי להיכנס לגופו של דיון.

שם זה דבר שונה לחלוטין: ניתוק מגע מוחלט עם ההורים אחרי "לילה טוב", והפקדתם בידי "שומרת"..

ילד בבית - גם כשישן בחדרו - נרדם כשההורה לצידו, או בטווח שמיעת פסיעותיו וקולו. מגיע כשמתעוררים באמצע הלילה. הילד יודע שהוא קרוב. אין לכך כל שמיון.

אני כמובן מסכימה שהרבה יותר טוב לישון בחדר השניאנונימי (פותח)

כמו שכתבתי, החזון של לאה גולדברג כבר כמעט התגשם.

גם אנחנו מעבירים לחדר אחר מתישהו ;)יוקטנה

את שני הקטנים חינכנו לשינה מגיל מאוד צעיר, ואני מצטערת על כך מאוד.

אף אחד לא נולד אמא/אבא. כולנו מוצאים את הדרך שלנו בכל יום, וב"ה יש לנו פורום כדי לשמוע את מגוון הדעות והאפשרויות שפתוחות בפני כל משפחה

הקטנים או הגדולים?אנונימי (פותח)
צודקת - הגדולים כמובן יוקטנה
נו.והם ניזוקו מזה? על מה הצער?אישה קטנה
כן הם ניזוקו מזה לצערי.יוקטנה

יוקטנה-במה הם ניזוקו? אשמח לשמוע אביוס
גם אני חדשה...אנונימי (פותח)

מאוד מתחברת למקום שלך- הקושי להיפרד מהילדה, הקושי לשמוע את הבכי והכאב שלה, יחד עם הצורך הזועק בפרטיות וזוגיות...

אני אישית מצאתי שמאוד מתאים לי, ולקטנה, בתקופות משבר- לא לתת לה לבכות לבד.

כן, אני מכריחה אותה לישון במיטה שלה, בחדר משלה (עד גיל שנה+ ישנה בלול בחדר שלנו. היום בת שנה ושמונה). אבל מצד שני- אני מבינה את הקושי ואת הפרידה שהיא חווה. ולכן- כשהיא בוכה, אני שם לידה. מלטפת, שרה, מרגיעה- אפילו מרימה על הידיים כשצריך. אבל כשהיא נרגעת- אני אומרת לה לילה טוב ויוצאת מהחדר. אם היא תבכה, אני אחזור- וארגיע שוב. 

אני חושבת שילדה בת שנה וחצי +- צריכה לדעת לישון לבד (לא ממש... היא עם 2 אחים בחדר...). אני לא חושבת שיש לה כבר את היכולת להרגיע את עצמה לבד. לכן אני שם בשביל להרגיע- אבל לא בשביל להרדים.

אני יכולה לספר שגם לי, כאמא, יותר קל להיות לידה כשהיא בוכה, להכיל את הבכי שלה (זה בסדר שהילדה שלי עצובה! התפקיד שלי, לדעתי, הוא לא להפוך אותה למאושרת בכל מחיר, אלא ללמד אותה להתמודד עם מגוון של רגשות), מאשר לעמוד מחוץ לחדר, להעמיד פנים שאני לא שומעת ולהתנהל כרגיל.

ומבחינת התוצאה בשטח- גם אחרי תקופות שהיא איתי (מחלה ממושכת שדורשת הרבה יניקה, שינה מחוץ לבית וכו')- לא לוקח יותר מלילה אחד לחזור לשגרה- שהיא בערך שלוש-ארבע דקות של התבכיינות קלה במיטה (כשאני לידה) לפני שהיא עוברת להמהום שירי ערש לעצמה (כשאני כבר מחוץ לחדר).

לי ולילדה שלי זה מצוין. אבל אפילו בעלי מרדים אותה בדרך אחרת.

מאמינה שלכל הורה, לכל ילד ולכל סיטואציה יש את מה הדרך שנכונה להם (למרות שבד בבד אני גם מאמינה שיש דברים שלא נכונים אף פעם).

בהצלחה ולילות טובים.

מתחברת מאוד! במיוחד למשפט-אביוסאחרונה

התפקיד שלי, לדעתי, הוא לא להפוך אותה למאושרת בכל מחיר, אלא ללמד אותה להתמודד עם מגוון של רגשות.

תודה!

יוגה עם פרשת שבוע לילדי מילואיםאיתי פ

אהלן, הכנתי סרטון של יוגה להורים וילדים לפרשת השבוע.

הוא מעולה לילדי מילואים/קבע כי יש בו המון מגע, עיטוף, הענקת ביטחון. ומתאים כמובן לכל משפחה, לא רק מילואים.

תהנו

יצירתי!תהילה 3>אחרונה
בהצלחה
אולפנה או תיכון בירושליםאילת אלישיב

מחפשת בירושלים אולפנה או תיכון דתי לבת שלי, מקום טוב וחם עם רמה לימודית טובה וחינוך טוב.

כן שמאפשר טלפון חכם ולק ג'ל. 

מציעה לך לשאול גם בפורום אמהות. בהצלחה בחיפוש!יעל מהדרום
אולי אולפנת חורב?הרמוניהאחרונה
אירועי תרבות בקהילה- מה הכי אהבתם?טליולה

קיבלתי תפקיד חדש יו"ר ועדת תרבות בקהילה שלנו

התקציב דיי דל 🤧

אשמח להמלצות למפעילים באירועי קהילה שהייתם בהם!

תודה!

מקסיםזיויק
באיזו קהילה?
אני אוהבת ערבי נשים שיש זמן לפטפט ולהכיריעל מהדרום
לק"י

יכול להיות יצירה קלילה, סתם ערב שכל אחת מביאה משהו טעים, אוכלים ומדברים.

ומציעה לך לשאול בפורומים פעילים יותריעל מהדרום
סיורים בגינות וחורשות קטנות מקומיות עם מדריכים,ירושלמית טרייהאחרונה

זה נקרא סיורי טבע עירוני. מגלים צמחים ובעלי חיים.

פיתות על הטאבון ביער..

זה עולה מעט כי זה רק תשלום למדריך.

סעודות שבת - קטסטרופה אבא פגום
עבר עריכה על ידי אבא פגום בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 16:30

אני סובל בשבתות, פשוט סובל, כל סעודה היא סיוט. יש לנו ב"ה 6 ילדים מגיל 3 עד 17 וכל סעודה היא בעיקר הקנטות בין הגדול לכולם. אני מכין דברי תורה, חידונים, סיפורים (כן, ניסיתי גם את "עושים עניין" של הרב יוני לביא) ופשוט לא מצליח להחזיק יותר מ 20 שניות. אני רק פותח את הפה הגדולים על הספה במקרה הטוב קוראים עלונים, או בחדר, נחים מחוסר עזרה בשישי.. אני מרגיש מועקה גדולה, תחושת כישלון, אפילו הקטנים לא מקשיבים לסיפורים.

יש למישהו עצה מלבד תפילה?

אני עובד עצות..

לצערי מוכר גם ליליפא העגלון

החלטתי בשלב מסויים להגיע לסעודה מתוך גישה פנימית: אין לי ציפיות מאף אחד. אני לא אחראי על אף אחד. אני מתחיל שלום עליכם אחרי הודעה מספקת, מי שלא רוצה שלא יהיה. אני מקדש - מי שלא נמצא שיקדש לעצמו או שלא יקדש בכלל. אחרי כל כך הרבה סעודות שבהן ניסיתי להחזיק בכוח, לשלוט בסיטואציה, להשליט ''צורה של שולחן שבת'' - חלאס, זה לא שווה את הכעס.

אלה ילדים גם של הקב''ה ומנקודה מסויימת שייקח אחריות... או כמו שרבי נחמן אומר: ''וכן כשמגיע שבת או יום טוב, אזי אני מוסר כל ההתנהגות וכל הענינים והתנועות של אותו השבת או היום טוב להשם יתברך, שיהיה הכל כרצונו יתברך. ואזי איך שמתנהג באותו השבת ויום טוב שוב אינו חושב וחושש כלל שמא לא יצא ידי חובה בהנהגת קדושת אותו היום, מאחר שכבר מסר הכל להשם יתברך וסמך עליו יתברך לבד''

בקיצור, לשחרר וזהו. לאורך זמן השחרור הזה מביא לשיפור במצב. 

תתרכז אולי בשירים וחוויה.זיויק

שיחות משפחתיות, צחוקים ודאחקות.

אולי התוכן מועבר בצורה מעיקה?

שיטה טובה, עובדת אצלנו:חירטטתי
להתחיל לשיר שירי עונג שבת, מניסיון זה מושך את אלה שעוד נשאר בהם קצת ניחוח של שבת ואלה שלא, כבר בעיה אחרת
מטורףזיויק
שחרר אותם…רינת 24

זה נשמע מאד מעיק.

למה לא פשוט לאכול ביחד, לפטפט ולספר חוויות מהשבוע שחלף?

אני מבינה את האידיאל שאתה רואה לנגד עיניך אבל נשמע שזה עושה יותר נזק מתועלת

מאוד מבינה אותךשם פשוט

מאוד מאוד מבינה אותך💔

מאוד כבר אמרתי?

אבל הכי חשוב שתהיה להם חוויה טובה משולחן שבת.

אל תכביד עליהם

תקליל

שישמחו בשולחן שבת, שיהיה כיף, קולות של צחוק, טעם מתוק וזכרונות טובים

א כלהעני ממעש

צריך שילד יזכור חוויה חיובית משבת , שולחנו, וכלליותו .

תשחרר

שיעור כללי תעביר במקום אחר

בנוסף שים לב יש לך טווח גדול של גילאים

אולי לא צריך ארוחה כל כך ארוכה?משה
יש דרך!!!אוצרי

יש דרך!! בגישת "שפר" להורות תוכל למצוא דרך לשפר את סעודת השבת, לשפר את מערכת היחסים בתוך הבית, להבין את הדינמיקה שבין הורים וילדים ומכאן, השמים הם הגבול. חבל לסבול כשאפשר ליהנות מגידול הילדים. גישת שפר, המפתח להורות אחרת. 

פרסומת?זיויק
לא מתאים לכל הורה, לא מתאים לכל ילד.טויוטה
מגפה כלל יהודיתטויוטה

אם כי ידיעה זאת, לא עוזרת במיוחד...

קח ממנו כמה טיפים. מנסיון.

1) תעלה נושא עם אמוציות לדיון, והם המדברים. ולא הקהל. אתה מנהל הדיון. 

2) תציב דרישה וציפייה, שאין שלילי בסעודה. רק חיובי !

3) תגרום לחוויה בשולחן, שירה חידונים וכו'

4) תעשה קואליציה עם שניים מהילדים בשירה או בדיון, השאר יצטרפו בהמשך.

5) תעשה קידוש מיד, אנשים רעבים הם אנשים עצבנים.... גם אתה.

6) תהיה אתה רק בחיובי ולא בשלילי.

8) תנמיך ציפייה, ותוציא מראש את כל התמונות והסירטונים והתיאורים מהידברות וכו' ששולחן שבת יש אוירה מדהימה ומשפחתית... לרוב זה לא כך, כל מה שבא ברוך הבא.

9) מסתבר שרוב הריבים הם על אותם דברים פחות או יותר כל שבוע, אוכל, מקום, וכו', תשב עם עצמך או אשתך ותפתור את הבעיות לפני שבת. [כגון חלוקת מקומות שונה]

10) בד"כ יש ילד אחד או שניים שהם עושים את הבלגן - תבודד אותם... בעדינות כמובן. ובלי לפגוע.

11) אם יש לך ילד עם הפרעת קשב ריכוז שייקח ריטלין גם בשבת.

12) אם יש לך הפרעה קח ריטלין לפני הסעודה ..... זה עובד. [וגם אם אין לך הפרעה.... זה עושה את העבודה...]

אם תרצה עוד, פנה אלי באישי.

כמה מוכר...arlan

לגבי ההקנטות- האם הן ממש מעליבות? האם ילדים יוצאים פגועים? אם כן זה (ורק זה) מצריך ומצדיק מלחמת חורמה. אם כולם בסבבה, תזרום.

לגבי זה שהילדים קמים- אנחנו מאוד קיצרנו את הסעודה תמורת זה שהם לא קמים.

משהאחרונה
לא מבין..יהולב

יש לך אחריות על דברים מסויימים, ולילדים יש אחריות על דברים מסויימים (כמו כל דבר בחיים).

נראה שאתה עושה את מה שלדעתך מוטל עליך.

אתה לא יכול לשלוט על אחרים (קדרא דבי שותפי..)

תזרום עם הדברים הטובים שאתה עושה ואל תפנה למקומות שבהם אין לך ממילא שליטה

כמה דברים:תהילה 3>

1. תדאג שלך ולאשתך יהיה כיף וטוב בשולחן. תיהנו, תאכלו טוב, תפטפטו בכיף, תספרו דברי תורה.

אנשים רוצים לבוא למקום שטוב בו, ושולחן שבת צריך להיות עונג, לא מטלה.

תנסי לשכול מכל שאר ההגדרות ופשוט לדאוג שיהיה לכם כיף, וכל השאר מפסידים...

2. אפשר להוסיף דברים שכיפיים לבני הבית, ואפילי לשאול מה אוהבים..

סבב של מה היה טוב השבוע, שירה ב2 קולות/סולו של שירים כיפיים והווי משפחתי.

3. לגבי הגדול שמקניט, זה בדרך כלל ככה או רק בסעודה? התנהגויות של הצקות או מריבות על מקום בשולחן זה מגיע מחיפוש מקום במשפחה, מתחושת מצוקה מול המקום שלי וכו.

כן כדאי לנתב אותו למקום שירגיש משמעותי, ושיש לו מקום ומשמעות במשפחה. אפשר לבקש ממנו להכין דבר תורה, לשיר איתך איזה שיר, לעזור בהגשה, או סתם לפרגן לו על משהו.

בכללי לשים לב שהוא בטוב, ומה קורה לו.

ילד שמציק זה ילד שמשהו מציק לו.

4. כמובן תפילות!!

מחפשת מטפל רגשי מומלץ מנסיוןבננה צהובה

הבן שלי בן 16. מתוק, אבל  עם חרדה חברתית ודימוי עצמי נמוך.
מחפשת מטפל רגשי ממש טוב באיזור פתח תקווה והסביבה.
אשמח להמלצות!
תודה רבה!!

מציעה לך לשאול גם בפורומים נוספים ופעילים יותריעל מהדרום

לק"י

אמהות

הריון ולידה

ועוד

אפשר דרך השרות הפסיכולוגי של פתח תקווהמתיכון ועד מעון

יש שם פסיכולוגים גברים מצוינים, אבל לא דתיים אם זה חשוב

עניתי לך בפרטי, אם עדיין רלוונטיחירטטתי
מה טעות?חירטטתיאחרונה
כמה עובדותאריק מהדרום

1. כלכלת ארהב היא כרבע מכלכלת העולם כולו.

2. כלכלת סין היא הבאה בתור עם כ-17% מכלכלת העולם כולו.

3. אחריה כלכלת גרמניה בפער משמעותי של כ4.3% מכלכלת העולם כולו

4. שלוש הכלכלות האלה יחד לבדן מהוות כמחצית מכלכלת העולם כולו

5. כשמונים אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במדינות G8 שהן היום G7 בתוספת רוסיה שממודרת כרגע מהמועדון.

6. 86 אחוז מכלכלת העולם מתבצעת במועדון G20 שהם 19 המדינות החזקות כלכלית בעולם והאיחוד האירופי שנחשב לחברה בפני עצמה (כלומר יש נציגות גם למדינות אירופאיות נחשלות באיחוד)

7. כל שאר העולם מתחלק ב14 אחוז הנותרים

8. ישראל איננה חברה בG20.

9 סדר גודל של התלג לנפש בישראל הוא סדר גודל של תלג לנפש של גרמניה

10. אנחנו לא כמו גרמניה כי אין מספיק נפש, לא כי אנחנו לא מוכשרים או חכמים מהם אלא כי אין מספיק נפשות.

מסקנה שלי, הביאו ילדים זה טוב לכלכלה, שאו ברכה.

(זה איננו פוסט כלכלי ולכן לא נכתב בפורום חיסכון השקעה וצריכה, אני יודע שאני משקר ביודעין שקרים לבנים למשל לגבי התלג לנפש של סין ולא אכפת לי ואני לא נכנס לדיון על כח קניה כי זה לא פוסט כלכלי, רק שורת המסקנה חשובה לי פה וכל השאר לא מעניין אותי)

תמיד נהיה עם קטן יחסית לאומות העולם, "כי אתם המעטקעלעברימבאר
מכל העמים". אף פעם לא נהיה 70 מיליון כמו גרמניה, ולא בטוח שיש מספיק מקום בארץ ישראל המורחבת להיות כמו הסינים.

אף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם כי אנחנו עם קטן.

לכן הנביאים אומרים שבעתיד הגויים יסייעו לנו כלכלית כמו שהאומן והמניקה עוזרים לתינוק קטן "והיו מלכים אמנייך ושרותיהם מניקותייך"

ישראלאריק מהדרום

היא המדינה המערבית היחידה שהאוכלוסיה שלה מתרבה בעוד שאוכלוסיית המדינות המערביות האחרות צונחת.

ישראל היא מדינה שיש סיכוי לדור שלנו להזדקן בה בכבוד כי יש לה צעירים שישלמו מיסים למחלקת הרווחה.

כבר היום ישראל יכולה לקיים את התעשייה שלה ללא מהגרים (ברוב ענפי התעשיה, יש עבודות בבניין ובמוסכים ובסיעוד שזה יותר קשוח).

ישראל צפויה להגיע ל24 מליון נפש עד שנת 2100 ויש הערכות שזה יקרה עוד לפני כן.

בקיצור הבאת ילדים לעולם זה ברכה לישראל.

מסכים איתך שזה ברכה, פשוטקעלעברימבאראחרונה

לא נראה לי שיום אחד נהיה מליארד כמו הסינים.

ואם מתישהוא נמנה מליארד, אז הסינים ימנו 500 מליארד (ויגורו בכוכבים אחרים או לא יודע מה יהיה. ובכלל השאלה אם ארץ ישראל יכולה הלכתית להתפשט על כל העולם, או שהטבעים ישתנו בעתיד או הטכנולוגיה בעתיד הרחוק תאפשר לנפח את כדור הארץ או לא יודע מה יהיה). בכל מקרה תמיד נהיה עם שמהווה אחוז קטן כמותית מהאנושות, ואף פעם לא נהיה המעצמה הכלכלית של העולם

קראווניםיוני21

עד כמה ילדים זה מתאים

עם 2 ילדים איך זה?

כמה המחירים היום לקראוון בברוכין?

מערב השומרון

תודה רבה

תלוי בגודל של הקראווןעזריאל ברגראחרונה

אנחנו נכנסנו לגור בקראוון כשהיו לנו שני ילדים, ועברנו ממנו עם שלשה ילדים, והיה סביר.

לא זוכר כמה מ"ר הוא היה, אבל היו בו שני חדרי שינה - אחד לנו ואחד לילדים, שהיה בו מקום להשכיב את שלשת הילדים במרווח.

והיתה חצר גדולה שהילדים שוטטו בה בכל זמן שמזג האוויר איפשר את זה....

הבת שלי שאלה אותי. אבא למה יש לך קוויםאדם פרו+

היא מתכוונת קווים בעור.

אני חושב שאלו קמטים.

מה עונים לה?

אולי יעניין אותך