כתבה מ YNET מה דעתכם אני מסכיםאנונימי (פותח)

אמנון שפירא מזכ''ל בנ''ע לשעבר..

הפרדה זה רע

"ההפרדה בין בנים לבנות הפכה למעין דתומטר. ככל שאתה מפריד יותר – לכאורה, אתה דתי יותר". ד"ר אמנון שפירא, מזכ"ל בני עקיבא לשעבר, כותב ל-ynet כי שיטת ההסתגרות מנוגדת לדרך התורה - "והנוער הדתי-לאומי אינו צריך לקבל עליו את הגזירה הקיצונית שתובעים ממנו כמה רבנים. אסור לבני עקיבא לחיות תחת הרושם המוטעה של בדיעבד"

אמנון שפירא

פורסם: 01.08.08, 08:06

ההפרדה של "בני עקיבא" בגבעת שמואל ב"פזמונ-סניף" האחרון, בו יצרו הפרדה גמורה בין בנים לבנות, היא סוג של רפורמה, שמופצת היום בתנועה בכך שמשמיעים דעה אחת בהלכה, ומעלימים בכוונה את הדעה האחרת, וזו ממש "רפורמה" בהלכה. ואכן, "בני עקיבא" נתונה בשנים האחרונות ללחץ כבד מצד עמדה אחת ושיטה אחת, שבכוונה מוחקת את השיטה הנגדית בהלכה.

ברעיון של "חברה מעורבת צנועה" בימינו, שהיא האידיאל של "בני עקיבא", תומכים גדולי תורה, ראשי ישיבות ופוסקים חשובים. לפני שנים, בהיותי מזכ"ל בני-עקיבא, פרסמתי חוברת על "חברה מעורבת מלכתחילה", ומסרתי אותה לרב גורן זצ"ל, הרב הראשי לישראל, לשם חוות דעת. הרב גורן קרא לי למשרדו בירושלים, ובחותמת הרבנות הראשית כתב ברכה חמה לחוברת, וגם לדרכה החינוכית של בנ"ע, וכן תמך בחוברת הרב צפניה דרורי שליט"א, ראש ישיבת ההסדר ורב העיר קריית שמונה. כזו עמדת גאון ישראל הרב יוסף דב סולובייצ'יק בנשיאותו. בישיבה כל הכתות מעורבות, וכל השיעורים ניתנים ע"י הרמי"ם לבנים ולבנות במשותף, כשהכול "מושתת על חינוך קפדני לשמירת מצוות, על כל סייגי ההלכה" (עמ' 76 בחוברת). אומנם, בארץ לא אימצנו את שיטת ה"ישיבה המעורבת", אלא רק את "החֶברה המעורבת", בחושבנו, שהאידיאל הוא, שהבנים ילמדו בישיבה, והבנות באולפנא; ובערב ייפגשו לפעילות משותפת בסניף בני-עקיבא.

את עמדתו החיובית בעד בנ"ע כתנועה מעורבת "מלכתחילה" הביא הרב חיים דרוקמן בחוברת, יחד עם הרבנים הבאים: הרב מנחם לויטס, ראש "המכון לספרות הפוסקים" שליד "אוצר הפוסקים" בירושלים, המסתמך על ראיות מן התלמוד, מדוע "ההיפגשות בין בן לבת היא בלתי נמנעת, ומוטב שפגישות כאלה תעשינה במסגרתו של ארגון דתי ובהשגחתו -מקום בו היצר הטוב מקבל עידוד ותמיכה כדי להתגבר על היצר הרע"; הרב הפוסק אליעזר ברקוביץ, שהיה מראשי ישיבת סקוקי בשיקאגו, שנימק עמדה תורנית על "חברה מעורבת כאידיאל חינוכי" מלכתחילה; הרב דניאל שילה, לשעבר רב היישוב קדומים, הסביר מדוע בנ"ע כחברה מעורבת מכינה טוב יותר לקראת האתגרים הדתיים של החברה בימינו, ומכשירה את הצעיר הדתי לחיי המעשה אליהם הוא עומד להיכנס".

איפה בית הלל?

רשימה זאת, ובה גדולי תורה, פוסקים ורבנים ידועים, היא חלק מרשימה ארוכה יותר של רבנים התומכים בשיטת החברה המעורבת של "בני עקיבא", ואני מצטער על כך שרבנים המתנגדים לבני עקיבא מוחקים אותם בהבל פיהם. מחיקה זו מנוגדת לדרך התורה. האם בבית המדרש הביאו רק את בית שמאי, ומחקו את בית הלל? הרי שיטת ההסתגרות שמציעים הרבנים המחמירים מתאימה לעולם החרדי, שם הבנים אינם משרתים בצבא, הבנות אינן הולכות לשירות לאומי, וכולם אינם לומדים באוניברסיטה – וכל אלה הרי מעורבים. הנוער הדתי-לאומי אינו יכול וגם אינו צריך לקבל עליו את גזירת ההסתגרות הקיצונית שתובעים ממנו כמה רבנים. ואסור לבני עקיבא לחיות תחת הרושם המוטעה של "בדיעבד", מה שגורם נזק חינוכי מתגבר, ורק מחריף את הבעיות במקום לפותרן.

לפני כמה שנים פירסם יהודה פרוידיגר, מזכ"ל "עזרא" ("הצפה", כו במרחשוון תשס"ג), את הדברים הבאים: "אנו שמים דגש מאוד גדול ומרכזי בפעילות שלנו עם הנוער על נושא ההפרדה, והפכנו את נושא ההפרדה לנושא המרכזי עליו מדברים, והוא הפך למעין "דתומטר" של הנוער הדתי. ככל שאתה מפריד יותר – כך, לכאורה, אתה דתי יותר, ולהיפך.

דבר זה לא רק שאיננו נכון, הוא גורם לעיוות. ביישובים רבים שבהם נהוגה ההפרדה בתנועת הנוער, חוטא הנוער בחטאים כבדים בהרבה. יש תופעות שליליות של צפייה בסרטים ואתרי אינטרנט לא ראויים. ישנן תופעות של ונדליזם, של ביזוי התפילה, לשון הרע וכו'. כשמתמקדים בדבר אחד בלבד ומשדרים שהוא חזות הכל, מזניחים בהכרח דברים אחרים. אנחנו מתמקדים בחששות דרבנן, ומוותרים על המהות, על הדאוריתא. אמר לי ראש "ישיבת הסדר" שמשיב לבעיות הצעירים באינטרנט, שישנו גל של שאלות בנושא הפרדה בין בנים לבנות, ולכאורה היינו מצפים, שתהיה עלייה רוחנית מתמדת בכלל הנוער, אך לצערו הבעיות רק מחמירות". 

ד"ר אמנון שפירא הוא חבר ההנהלה הארצית של תנועת "בני-עקיבא" (ולשעבר מזכ"ל התנועה)

מסכימה!!מילים נסתרות.
מישהו יכול לספר את זה גם למבוגרים ביישוב שלנו?
כי לא נראה לי שהם מבינים..
לא מסכימה.אוסנת
אני מוכנה לקבל את זה, שיש סניפים שב ד י ע ב ד צריכים להיות מעורבים...
אבל בשום פנים ואופן - זה לא האידיאל!
והבעיה אצל ב' אמנון שפירא, זה שהוא הולך בניגוד להלכה ובניגוד לרבניו, ואומר כל העת שחובה להיות מעורבים, וזה מה שראוי לעשות מלכתחילה.
אז לא.

מה שכן, אני מסכימה שההפרדה לא צריכה להיות "דתומטר", מד שמודד מי יותר "דוס" ומי פחות.
יש עוד הרבה מצוות בתורה, שאפשר לעבור עליהם בכיף - אבל עדיין להחשב "דוס", כי אתה בסניף נפרד.
אני אקשה עלייךהאריאלניקהנאמן
הרי אמנון שפירא מביא הרבה רבנים שתומכים בדעתו, לכתחילה. הרב דרוקמן הרב גורן(היה רב ראשי) איך את יכולה לבטל את דעתם?
עדיין...הוא מביא לא יותר מחמישה רבנים..אנונימי (פותח)
ואילו רוב הרבנים סוברים שתנועת נוער צריכה להיות נפרדת......אז אני אקשה עליך איך אתה מבטל את דעת הרבנים האחרים??
הוא לא מבטל(אני לא מסכים איתו שיהיה ברור)האריאלניקהנאמן
הוא פשוט חושב שאי אפשר לגרום לכם להרגיש שאתם בדיעבד כשאפשר להיות 'בית הלל' כהגדרתו המעוותת ולהקל כדעת הרבנים האחרים...
אנחנו באריאל לא צריכים להתמודד עם הראיותהאריאלניקהנאמן
חסרות הטעם שהוא מביא, אנחנו עברנו את זה כבר לפני 30 שנה. אתם לעומת זאת עדיין תקועים עמוק בתוך הוויכוח. אתם צריכים בעל כורחכם לתת לגיטימציה לדבריו כי יש לו גב בבנ"ע. השרלואיסטים לדוג'.
אני לא חושבת שהרבנים שהזכרת,אוסנת
תומכים בתנועה מעורבת מלכתחילה.

והשאלה היא של ימינו, ולצערינו, הרב גורן נפטר לפני יותר מעשור.
אולי אפשר להשען על דעתו, אבל לא לקבוע על פיה פסק הלכה.
מתנשאgross
הכי חכם זה להקים תנועה נפרדת של סניפים דוסים ואז להסתכל עלינו "מלמעלה". נראה אותך מקים סניף חילוני נפרד... או בכלל מצליח להביא עולים אתיופיים לסניף באופן כללי.
על זה אני מדברת!עמית-טליה
חזק ואמץ.
ברגע שאתה מכניס לחניכים ולמדריכיםהאריאלניקהנאמן
שהסיבה היחידה שלהם לבוא לסניף היא-בנות- וההתיחסות שלך אליהם היא בהתאם הם יהיו מיזרוחניקים בהתאם.

אם מגיל קטן תחנך את הילדים לחינוך נפרד העניין של הבנות בכלל לא יעניין אותם. הטעות שלכם היא בחשיבה, וכל עוד לא תשנו את החשיבה, אינכם שונים כלל מאמנון שפירא ומחבריו. 'האמינון אחיך?' התשובה היא כן!
אפילו הרב אבינר הוציא חוברת שניסה להסביר שם שבני עThe yehudi
עקיבא צריכים להיות נ-פ-ר-ד-י-ם וכנ"ל גם הרב דרוקמן והרב צוקרמן שליטא בדעה שבני עקיבא צריכה להיות נפרדת. כמדומני הרב שרלו הוא היחיד שתומך בתנועה מעורבת לכתחילה ושאר הרבנים פשוט אמרו כבר את דעותיהם בעד ההפרדה אלא שהם אינם חוזרים ומשמיעים אותם בכל פורום כדי לא לפגוע בבני עקיבא שעדיין,לצערינו,מעורבת ברובה.
לכל מביאי דעות הרבנים...gross
מכמה מקרים ששמעתי עליהם בעבר יצא שרבנים חתמו לא בדיוק אבל מה שהם חשבו שהם חותמים... {לדוג' מודעת התמיכה במועצת יש"ע : "חידלו חידלו חידלו" באירועי מגרון השנה.}

אני לא יודע אם יכול להיות שגם כאן זה ככה אבל "כבדהו וחשדהו"
ולזה התכוונתי... שאין לו רבנים מוגדרים כ"כ.אוסנת
אמנון שפירא הוא בחור קרוע...שמריתוש
מתוק מתוק וקרוע - חולה עליו!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
א. הוא לא בחורהאריאלניקהנאמן
ב. אדם שקורא לרב אליהו טעות, הוא לא מתוק.
ג. הוא היה מזכ"ל של בנ"ע אז אפשר לאשר שהוא קרוע...
אוף איזה מייבבשש אתה!!!!!שמריתוש
הוא דיבר לנו פעם בבית כנסת בשבת, לא שאני בעד זה שהוא נגד הרב אליהו, כאילו התכוונתתי שהוא מתוק מצד הנשמה שלו,כאילחו= הוא מצחיק כזה נורא - הוא מדבר ומתרגש נורא מהדיבור שלו, הוא משו מיוחד כזה!
איך את יכולה להתרגש ממי שפוגע ברבנים חדשים לבקרים?עמישב
או שגם רבנים זה דבר שלא קשור לבני עקיבא?עמישב
כמובן שזה היה באירוניה, בהקשר לשרשור האחר שפתחתי.
יא גנובבב!!! זה הוא התרגששש!!!שמריתוש
אני לא מבינה את ההיגיון שלועמית-טליה
כנראה כי עוד לא זכיתי להיות ד"ר

אבל דעות בתורה יש לכאן ולכאן ואם אתה דבק בדעה אחת שמתאימה גם לך ולסניפך הופך אותך לרפורמי?
האם זה שהוא בעצמו מתעלם מדעות אחרות שמעודדות להפרדה ורק להפרדה עושה אותו רפורמי?

ואם כך נשאלת שאלה אחרת
יש מישהו לא רפורמי? |חושב|

בקשר לרב גורן אפשר לומר את זה גם על הרב זצ"ל שתמך בדרכו של הרב נריה למרות שהתנועה היתה כמעט חילונית,אבל היום במציאות של דור התחיה של דור שצמא לתורה שרוצה אותה יותר מכל צריך לעודד לדבקות בה.
ואין לי ספק שתשובת הרב זצ"ל היתה שונה בהתאם לדור ולמציאות של היום.
בוודאי שהיה מעודד להפרדה (וחלילה לא לתנועה אחרת ופילוג נוסף!!)
ובוודאי שהיה תומך בעומלים בכך.ולא להפך.

מסכימה עם הסוף של דבריו
ככל שמדברים על הצניעות זה לא צנוע.
זה לא אמור להיות הנושא היחידי שמדובר יש עוד הרבה בעיתיות בנוער שדורש טיפול ודיונים וההקדשה לנפרד מעורב יותר מידי שגויה.
יחד עם זאת אני מאמינה ומקווה שאולי דווקא מהנושא הזה יהיו דחיפות ועליות לנושאים האחרים שחשובים לא פחות.

בברכת חברים לתנועה קדושה ומדהימה!
התאפקתי כ"כ לא להגיב..אבל אניאעשה זאת בקצרהSpEcIaLl
הנושא הזה חרוש לאללה ואני חושבת שהוא ימשיך להיות ככה עד יפרידו את כל הסניפים.
במשפט קצר תבינו את דעתי שהיא כמובן דעת כ-ל ה-ג-ד-ו-ל-ים:
אין אפוטרופוס לעריות!!
לא מסכיםgross
העובדה היא, ש"סניף מעורב צנוע" לא מחזיק, והופך בשבטים הבוגרים יותר ובחב"ב לסניף מעורב לא צנוע. {וכנ"ל גם בחלק מהסניפים הנפרדים}. אני מסכים שהרבה פעמים יש הכרח לסניף מעורב אבל זה הכרח ולא חובה
אין דבר כזהאנונימי (פותח)
אין דבר כזה חברה מעורבת וצנועה!!! אני רוצה ליראות סניף שהוא גם מעורב וגם שומר נגיעה.
חוץ מזה שמי אמר שמתמקדים רק במעורב או לא מעורב? יש עוד
דברים חוץ מבנים בנות
משהו שראיתי... מוקדש לאריאלניקים שנגדנו.אוסנת
"אדם צריך לפעול בכל דרך שהרשע ישוב מדרכו, כל זמן שאין סכנה ברורה שזה עלול להרחיק אותו, ויבטח בה' שישמור צעדיו. ואם לא עושה כן, הרי זה ישפיע על עצמו לךהתרחק, והוא יתפס בחטא הזה.
(ופה הקטע החשוב מאוד!)
ופעמים כאשר אדם נוהג בחומרות יתרות המונעות ממנו להשפיע על אחרים, הרי בכך הוא נוהג בקולה יתרה במצוות תוכחה... אלו הן חומרות המביאות לידי קולות"
ועוד הוא מוסיף - שחז"ל אמרו שיעקב אבינו נענש במעשה דינה, בגלל שלא נתן לה להתחתן עם עשיו - ואם היתה מתחתנת איתו, היה חוזר בתשובה.
"אף שבודאי צריך אדם לשמור על ביתו ולא להעמיד אותה במקום סכנה, מכל מקום שיערו חז"ל שיעקב היה צריך להתחשב יותר במרכיב הזה של החזרת עשיו למוטב..."

אבל בכל מקרה, הוא חוזר ומדגיש שכל מקרה בפני עצמו, וצריך לשאול רב.
אז מה שאני מבקשת, זה רק לא לזלזל ברבנים שלנו (של אלה שנכנסים לבנ"ע), וגם לא בנו.

(הדברים הובאו מתוך ספרו של הרב בהר"ן - "החברה והשפעתה עפ"י חז"ל")
חחחהאריאלניקהנאמן
לוקחים דברים של רב אחד(מה גם שכלל לא בטוח שלזה הוא התכוון) מנפחים אותם ונותנים להם פרוש כרצון ההנא"ר של בנ"ע

אני יודע שבעיוות דברי הרבנים אמנון שפירא מתמחה אך לא ידעתי שיש את היכולת הזו גם לשאר חברי תנועתכם!

הרי ברור שמה שהתכוון הרב זה לחומרות יתרות שע"פ ההלכה הן מיותרות כגון להצריך אשה שבשלה בכלי שאיננו מוכשר(ועברו עליו מעת לעת) לפסח לזרוק את האוכל(בשעת הדחק) זו חומרה יתרה, מה שאנו עושים זה כלל לא חומרא! זה עיקר הדין!! וגם אם זה היה חומרא מי אמר שבהחמירנו אנו מרחיקים את עמ"י מעלינו, מי שמרחיק את עמ"י מאיתנו ומוציא עלינו שם רע כבר 30 שנה אלו הם חברי בנ"ע!

אנא אל תבזו את עצמיכם ואל תבזו את דברי הרב בהר"ן זצ"ל...
התעלמת מהעיקר...ובצדקעמית-טליה
(אתה הקטן לא מצליח כ"כ להתמודד עם דיברי רבנים וחז"ל)

בכל מקרה העיקר שאני ראיתי כאן
זה שהוא אומר שהאדם חייב לעזור לחברו (מיותר לציין שק"ו לרוב הנוער של עמו) לצאת מהחטא.
והוא נותן את הדוג' של יעקב ועשיו שיעקב לא עזר לעשיו מספיק לחזור בתשובה.

עכשיו הוא גם אומר משהו חשוב מאד
שזה צריך להיות כאשר האדם בטוח שלא יפול
אז אולי אתה באמת לא בטוח בעצמך ולא מאמין מספיק בקב"ה
אם כך מאמינה שגם הרב דרוקמן יאשר לך להיות באריאל.

אבל הוא גם יאסור עלייך להתגייס לצבא,לבנות משפחה,לצאת לעבוד,ללכת לקניות וכו' וכו'

עד שתרבה אמונה וביטחון ותיהיה חזק מספיק כדי לעמוד בניסיונות ולהשיב את עמ"י מהחטא.
לענ"ד את התעלמת מהעיקרהאריאלניקהנאמן
יש משפט במשנה 'אין אומרים חב בעצמך כדי שיזכה חברך' היינו אסור לי לחטוא כדי להציל את חבר שלי. אותו דבר כאן אסור לי להיות במקום של איסור כדי להציל אף אחד.

יעקב לא נענש על זה שהוא לא חיתן את דינה עם עשיו, לא זה היה החטא! החטא היה שיעקב אבינו שם אותה בארון, ובכך מנע כל אפשרות. אנו איננו מונעים אפשרות, גם באריאל יש אפשרות להתקרב לה' זה שאת לא רואה את זה זו בעיה שלך לא שלי. אך אם דינה לא היתה רוצה להנשא לעשיו עדיין יעקב אבינו היה נענש? אינני חושב. אסור לי לעשות חטא כדי להחזיר מישהו אחר בתשובה, ופעילות מעורבת איננה 'קולא' בגבולות ההלכה, אלא איסור.
השאלה אםעמית-טליה
אתה חזק מספיק להתמודד עם מציאות בעיתית ולא לעבור חטא
וזה על מנת לחזק את רוב עמך שבחר בתנועה הזאת

אני אומרת לך שמי שרוצה יכול...

בטח שבאריאל אפשר להתקרב לה'
השאלה אם אפשר להתקרב לאריאל שזה כביכול הצינור המחבר
בפועל חניכים שלי לא הלכו לעזרא בכיתה ג' ד' והעדיפו להסתובב ברחוב עד שהגיע זמנם לבוא לבנ"ע והם נהרו
בפועל לעזרא יש רק 80 סניפים ולבנ"ע מעל 400

צריך להתאים את ההלכה לעם ישראל למציאות של היום (ולא לא רפורמה)
צריך להבין את המציאות של "חי בהם"

אגבעמית-טליה
מסכימה איתך שאי אפשר להחמיר
אי אפשר לא לראות בנות (האיסור הוא להתבונן)
אי אפשר לא לדבר לשם תועלת

השאלה אם יותר שווה להחמיר ולהפסיד את עמ"י
תגובתי...אוסנת
העתקתי בדיוק את המילים של הרב בהר"ן. יותר מזה - הספר הזה ניתן לאמא שלי על ידו, כי היא התלבטה בין השאר על הדרכה באריאל/בנ"ע.

אני לא אומרת שדעתו של הרב בהר"ן היא הקובעת. אני רק מביאה את העמדה ההפוכה לשלך, ומראה לך - שלא רק הרבנים שלך צודקים. "אלה ולאלה דברי אלוקים חיים".
אפשר לתת כמה פירושים שונים לאותו הסיפור, אבל שוב - "שבעים פנים לתורה".

ועוד משהו -
העניין הזה של "לרדת בשביל להעלות אחרים", הוא מאוד סבוך ומורכב.
ולכן - הייתי יכולה להביא רק את דבריו על כך שצריך וחובה לרדת ולעזור לאחר. אבל בחרתי לא להיות מגעילה, ולכתוב גם את דבריו - שכל אחד ישאל את רבו אם הוא מספיק מסוגל לכך.

אתה לא מסוגל? אל תרפה את ידם של אחרים.
אגב, גם אני עדיין לא מסוגלת...
ונראה לך שכל המדריכים בבנ"עהאריאלניקהנאמן
אף פעם לא התבוננו(שזה איסור ממש)

אף אחד מהם לא דיבר שלא לשם תועלת?

את חיה באגדות
מה אכפת לי מה יחידים עושים?!אוסנת
אני מדברת על התנועה.
התנועה לא כל כך רעה כמו שאתה מציג אותה.
מה שהנער המסוים והנערה המסוימת מחליטים לעשות, כביכול תחת הכותרת "בני עקיבא" - לא מעניין אותי.
כי הם לא בני, ולא עקיבא.
ומה שהם עושים, זה חטא שלהם בלבד.

זה לא חוכמה לקחת את האנשים, ולומר שזה המטרה והדרך של התנועה.
מה גם, שאתה לא מכיר את כל הסניפים.
יודע מה? אתה נשמע בדיוק כמו החילונים שאומרים - "אבל תראה כמה חרדים הם פושעים. לא שווה להיות דתי". זה שהחרדים הם פושעים, זה פוגע כהוא זה בתורה שעליה הם נשענים? התורה עדיין אמת. ולא משנה מה "שומרי המצוות" עושים בה.

ואני לא רוצה להוציא שם רע על אריאל, אבל גם אצלכם יש בעיות אז מה? זה אומר שהתנועה בעיתית?
ונראה לך שכל המדריכים באריאלאוסנת
אף פעם לא התבוננו (שזה איסור ממש)

אף אחד מהם לא דיבר שלא לשם תועלת?

אתה חי באגדות.

אולי זה לא קרה בגבולות הסניף (רק בהנא"ר...), אבל תכל'ס, אנחנו לא צדיקים.
ואם לא ניפול בסניף - זה יקרה במקום אחר...
ואני לא אומרת שלא צריך למנוע את זה. רק שזה לא תירוץ.

אבל באמת, אתה נשמע ממש צדיק. הרי לך זה מעולם לא קרה...
בלנ"ד קיבלתי על עצמי להפסיק להתווכח בדברים הללו.האריאלניקהנאמן
זה סתם גורר אותי ללשון הרע ולחוסר בדי הרבה מידות טובות, אני יודע שאני צודק ואתם טועים נגמר הויכוח זהו.(חו"מ שזה ממש ביטול תורה בשבילי)
יש לך טעות בסיסית.אוסנת
תפסיק לחשוב "אני צודק אתם טועים".
יש עוד דעות בעולם, ואין דעה מושלמת.
כן, תקבל את זה - גם בדעה שלך יש חסרונות ו"חורים".

אני מודעת לכך שיתכן והדרך שלי לא שלמה, ושאני צריכה ללמוד מדרכים אחרות.
קח את זה גם לכיוון ההשקפתי... אותו הדבר.
נו, באמת...המחיצה
בעזהית"ש

אם את באמת רואה מה הולך בבנ"ע אז זה ממש תמימות להגיד שמדובר ביחידים.

אני בבנ"ע כבר הרבה שנים [בסניף שנקרא נפרד "יחסית"],
מכירה הרבה סוגים של אנשים בתנועה,
ואין ספק שרוב החבר'ה בתנועה נופלים בצניעות [הרוב המוחלט. כן כן...].
אני בטוחה שלמדריכים יש כוונות טובות וכו' אבל מה לעשות שא"א להתעלם מזה שכל הישבצים, מחנות וכו' ביחד..
חשוב לחנך את הדור הבא, להחזיר בתשובה וכו' אבל זה בלי ספק ברוב המקרים מצווה הבאה בעברה [וגבול העברות בעני-יני צניעות הוא דק מאד מאד. חבל להתקרב אליו. ובבנ"ע כבר מזמן לא מבחינים בו...]

אז בואו לא נתמם. ["אבל גם אצלכם יש בעיות אז מה?"- בהחלט א"א להשוות].
אם בנ"ע לא תתחיל לגבש עמדה בנושא- תוך לא הרבה זמן היא תקרוס
[ובמצבינו- טוב שכך.]

מאחת שהיתה הרבה שנים בבנ"ע
ובעז"ה בחי-ים לא תשלח את הילדים שלה לשם.
רק טוב!
זה מה שנקרא יחידים.אוסנת
יחידים, זה האדם הפשוט.
אני לא עוסקת במספרים ולא בסטטיסטיקות.
זה לא מעניין אותי.

אתה לא יכול לפסול תנועה, בגלל מה שהחברים שבה עושים!
ניחא, אם הם היו משפיעים... אבל הם לא. והתנועה, כתנועה, עדיין הולכת עפ"י ההלכה.

אז מה הפתרון?
את אומרת שאת מסניף "נפרד". אז אני צופה לך קשיים בהבנת המציאות...
אז נניח שנסגור את בנ"ע, ונהפוך הכל לאריאל. אז?!
אז אולי התנועה כתנועה תהיה יותר "דוסית" ומחמירה. אבל החבר'ה - יהיו אותם חבר'ה. והנפילות - יהיו אותן נפילות.
מה שאני מנסה להסביר, זה שהכל תלוי בנוער. אין קשר לתנועה.
אריאל מעיפים ולא ממש מתמודדים עם בעיות תורניות. לכן התנועה נראית טוב. לבנ"ע יש אידיאל להשפיע על אחרים.
והתנועה, לא סתם אמרו עליה - שהיא המחנכת של הדור הקודם.
לפעמים צריך לרדת קצת ברמה, בשביל להעלות אחרים איתך. (עייני במקור שהבאתי. יש עוד הרבה)

אבל בסה"כ, כל אחד ישאל את רבו בנוגע אליו ספציפית. לא לכולם זה מתאים להקריב את עצמם. מה שאני מבקשת - זה לא להוריד את המורל לאלה שעושים עבודת קודש.

*** אני מתנגדת לקיצוניות שבדברי. ז"א, אני מתנגת לאלה שתומכים בדעותי, ולוקחים אותם לקיצוניות... צריך לשמור על גבולות.
אותם יחידים=התנועה!המחיצה
בס"ד

דבר ראשון- הסניף שלי הוא לא נפרד. לכן כתבתי "יחסית".
הדבר היחיד שנפרד בו זה פעולות של חבריא א'.
לצערי יש סניפים שגם את זה עושים מעורב. ולהם ההשוואה.

צר לי, אבל את לא יכולה להפריד את התנועה מחברי'ה.
ה"חברים" בתנועה, הם אלה שיוצרים אותה.
אם הם לא היו- התנועה לא היתה.
אם הם מתנהגים בצורה מסוי'ימת- כך התנועה נראית בעיני אחרים.
מכאן- שזה מאד חשוב מה הם עושים.

נכון, ברור שאם נהפוך פתאום לאריאל החבר'ה לא י'היו דוסים.
אז למה החבר'ה באריאל כן דוסים?
כי כשאדם נחשף למצבים מסוימים- הוא מתנהג בהתאם.
כשמדריך כל היום רואה בנות- זה מביא להרהורים, דיבורים סתם, הצגות וכו'
[יש אולי יחידי סגולה אבל אין אפוטרופוס לעריות, גם לא להרהורים. את זה את לא רואה]
ולעומת זאת, כשהוא בחברה "רצינית", הוא מתנהג בהתאם,
וזה מה שעושה את התנועה.
וצר לי להודיע לך, אבל התנועה לא תמיד הולכת על פי ההלכה.
לפי רבנים מסוימים- בכלל לא,
וגם אם לפי רבני התנועה [שאני מעריכה אותם מאד] כן,
בפועל קורים דברים אחרים.

לרדת ברמה זה לא חכמה.
צריך להשאר ברמה טובה ולדעת להעלות את השאר.

ובאמת ישר כח לכל מי שעושה עבודת קודש [מדריכים, רכזים, קומונריות וכו'],
נקוה שזה ישאר ברמת הקודש, ויעלה אפילו יותר, ויש הרבה לאן לעלות..
יש צדק בדבריך...אוסנת
אבל במקום לדבר באוויר, תציעי פתרון.
אה, אין פתרון!
כי הרי מה תעשי עם הנוער שלא יצטרף לאריאל? או לתנועה נפרדת לחלוטין?
תזרקי בצד?
לכן, בדיעבד, אין לנו ברירה - ואנחנו צריכים לשנות את פני השטח בתוך בני עקיבא.
ולמה איננו יכולים ליצור מלכתחילה חברה כמו באריאל?
א. באריאל מסננים הרבה פעמים אנשים. זה חיובי, ואני לא מתלוננת. רק שאם מטרתנו זה לחנך תינוקות שנשבו, אז נאלץ לקבל כמעט את כולם - גם אם זה לא מתאים.
ב. (לא לקטול אותי) לסניפים נפרדים לחלוטין, לא יבואו אנשים.
"מתוך שלא לשמה בא לשמה", ואם יש מישהו שלמרות הכל לא נסחף בכיוון החיובי, אז הוא באמת לא צריך להיות חלק מהסניף.

לא משנה מה קורה, אנחנו צריכים לשנות את זה. כן. להרים את הרמה הדתית, להשפיע על אחרים, להוביל בתנועה מהלך של שמירה על כל ההלכה.
זה תלוי בנו. ונמאס לשמוע את זה...

לגבי ה"לרדת ברמה", אנחנו בני אדם. ואין מה לעשות...
זה טבעי, וזה אפילו חלק מההלכה.
כן. למען אחרים, את צריכה להקריב קצת את עצמך. רק קצת...

וישר כוח על התגובה הנחמדת. ואת די צודקת.
תגובההמחיצה
בס"ד

אני לא אומרת כרגע להפריד. לפחות לא את כל הסניפים.
סניפים שמוכנים לזה- להפריד!
הכוונה במיוחד לישובים מגובשים שבמילא לא חי'ים בעיר ולא רואים את כל הזבל[ הזבל זה לא האנשים ח"ו, זה ההתנהגות הכללית].
סניפים שרוצים להפריד- לא למנוע מהם.

והכי חשוב- לזכור שהמעורב הזה זה "בדיעבד"!
כי זה כל הויכוח בבנ"ע על ההפרדה.
אם אנחנו יודעים לתי'יג את המצב למה שהוא-"בדיעבד"-
במילא נוכל להעלות את הרמה כי נדע שאנחנו לא במצב האידיאלי.
אבל בכלל לחשוב שזה "לכתחילה" זה עיוות מטורף!
וזו הבעי'ה!
אנחנו כ"כ מתלהבים מעצמינו שאנחנו יודעים להיות "תנועה של עם",
עד כדי כך שאנחנו שוכחים שאנחנו לא במצב האידיאלי.

וחוצמזה, למרות שאנחנו לא רוצים להבריח חניכים,
יש דברים שאסור להתפשר עליהם, כן, גם אם יברחו חניכים...
למשל מחנות מעורבים כ"כ שנותנים לגיטימצי'ה לחניכים לעשות שטויות [ע"ע כל סיפורי ה"בקבוקי זכוכית" שאנחנו מכירים. והמבין יבין].
המצב הזה באמת מתדרדר משנה לשנה ואם לא רוצים להבריח חניכים אז שלא יקי'ימו את המחנות האלה!
הם בהחלט לא לרוח ההלכה בכלל [!!!!!!! במילים יפות] לדעת אף אחד מהרבנים.
אנחנו מוכנים להכניס את כולם אבל לא להתפשר על גבולות ההלכה!!!
לנו יש חוקים מסוי'ימים וברורים מאד. מי שרוצה להכנס- מוזמן!
[כמובן שזה לא המצב הקי'ים אלא האידיאלי לענ"ד]
בקיצור:להגדיר את מצבינו,
לאן אנחנו רוצים להגיע
ולקבוע גבולות ברורים מאד.

לא שמעתי על זה שבאריאל מסננים אנשים [אם מדריכים- זה טוב מאד.
עדיף מאשר להכניס מדריך ערס כדי להחזיר אותו בתשובה כמו שעושים בבנ"ע. כן כן... .
אם חניכים- גרוע מאד ואני לא מאמינה שעושים את זה]
אבל גם בבנ"ע מסננים אנשים. למשל סניפים שרוצים להיות נפרדים..
מה קרה? הכניסו לכם קצת דוסים? פאדיחה?
עדיף לתת במה לדוסיות מאשר לפריצות.
עדיף? סליחה. צריך להתגאות בזה! ואת זה בנ"ע לא יודעת להעריך ובכלל לא יודעת מה הלכתחילה, דיעבד וכו וכו |סימן של אדם חופר...........................................|- כי זה מה שיודעים לעשות עם הנושא הזה. לחפור ולא לעשות כלום. מפחדים להחליט.
חוץ מזה- בנ"ע היא תנועה של עם, לא? אז גם של הדוסים!

טבעי לרדת ברמה לפעמים. קורה.
אבל את לא צריכה להוריד את עצמך.
דווקא אם את ברמה גבוהה- זה משפיע בצורה חיובית על החניכים.
וזה תפקידו של מדריך- להיות כמה רמות מעל. לכן מחפשים את החבר'ה הטובים.
אחרת יכלנו להביא מדריך ברמה של החניכים...
וזה העני'ין של להתפשר על הגבולות. זה הירידה ברמה,
ומפה כל הויכוח מתחיל....
תחשבי על זה, יכלנו בכלל לא להגיע אליו=]

שנזכה לגאולה שלמה! לילה טוב!
מסכימה איתך על כל מילה!אוסנת
אבל כל מילה...

לא התכוונתי לרדת ברמה מלכתחילה. אלא לדעת, שזה עלול לקרות.
ונראה לךעמית-טליה
שאריאלניקים אף פעם לא דיברו ואפעם לא התבוננו?

אני לא יכולה להבטיח לך שום דבר על אדם אחר
על עצמי אני בערך יכולה...
עייני לעילהאריאלניקהנאמן
גם וגם!!!אנונימי (פותח)
בני-עקיבא חשובה בדרכה, ואריאל חשובה בדרכה שלה!

בנ"ע פועלת לקירוב הרחוקים יותר, מזרוחניקים בלע"ז, אריאל פועלת לחיזוק הציבור החזק יותר וע"י כך לחיזוק בנ"ע!!!

בנ"ע נהיו הרבה יותר "דוסים" בגלל אריאל וזו עובדה!!!

במקום לפלג אפשר להבין שעבודה יחד היא הפתרון!
מסכימה מאווווווווווווווווד!!!!!!!!המלכה של העולם
הסניף שלנו מעורב...
אבל זה בגלל שהוא קטן.. ולא שווה להפריד..
כי אז כל שבט יהיה שניים וחצי חניכים..
ואני גם לא מבינה מה הבעיה בזה???
וגם.. אני שונאת סנפים ניפרדים...
בייי ויום נעים..
סתם תירוץ של כל התאווים לבנות ולפריצות.אנונימי (פותח)אחרונה
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך