שאלהSpEcIaLl

מגורים בהתנחלויות שרובן כמובן סמוכים מאד לערבים,עם כל האהבה שלנו לא"י ..אין אנו עוברים על "ונשמרתם לנפשותיכם"?!שזה מהסתם יותר חשוב..?!

אל תתקפו,תענו לי ברצינות מה יותר חשוב-מצווה שכתובה במפורש בתורה,או יישוב א"י?!

...דינמית
וכשיש לך פלא' שעושה קרינה גדולה, כשיש לך מיקרוגל שעושה קרינה ישירה למזון,
בכל דבר יש סכנה של ונשמרתם, אבל השאלה היא אם לא להסתכן "קצת" כדי שלא נגיע לסכנה גדולה, אם הערבים ימשיכו להשתלט, הפעם בלי שננסה לעצור אותם, לא נישרוד
מה את משווה?!SpEcIaLl
זה בדיוק כמו שתגידי אם נחצה תכביש יש סכנה של ונשמרתם,
זה ממש לא אותו דבר-יש עניין של השתדלות-בכביש את יכולה להזהר את מסתכלת וחוצה..וכן בשאר הדברים,צריך להזהר ולעשות השתדלות..
אבל ללכת ולגור 2 מטר יד ערבים זה ממש להקריב את החיים..חופשי..
זה לא נקרא להסתכן "קצת"
וחוצמיזה-שבונץ'
אם תהיה נוכחות יהודית ביש"ע...אז נעבור עוד יותר על "ונשמרתם..." כי נהיה כולנו מוקפים ערבי'ים...והם יהיו מלאאא...(כמו ג'וקים) ותהיה סכנה הרבה יותר גדולה
*אם לאשבונץ'
איזה טעות נוראית |מזדעזע מעצמו|
תשובהאחד מהעם
המון מהפוסקים דנו בשאלה זו..
התשובה היא מאוד פשוטה:
בכל הדורות ישוב ארץ ישראל היה כרוך בסכנות וכו'... וראינו שיהושע,דוד וכל שאר המלכים נלחמו ויישבו את הארץ למרות הסכנות...

רוב הפוסקים אומרים שמצווה למות בשביל א''י (כמובן שהכוונה היא לא להכנס חופשי לג'נין ולצפות למוות על קידוש ארץ ישראל..)

בקיצור - אנחנו ניישב את א''י בכל מחיר, וכמובן שננסה לאבטח את עצמנו ולא להסתכן, אבל בסוף הכל יהיה בידי שמים..

לילה טוב!
אני לא מסתפקת בזה,אני רוצה מקורות.SpEcIaLl
צריך לקחת את "ונשמרתם" לצד הנכון שבעניין..קראתיך
זה ניראה לי יותר מיועד לדברים היותר גדולים שיש בהם בברור סכנה..כמו לרדת לכפר ערבי כשברור לך שזה לסמוך על הנס וכ'ו וכ'ו....
עייני כמדומני "אור החיים הקדוש"אח..
בפרשת השבוע "מסעי" {אין הרבה על הפרשה} , כמדומני הוא מביא את מחלוקת הרמב"ן ורש"י האם יישוב הארץ זו מצווה מדאוריתא או לא...
כמדומני , לא בטוח , בערבון מוגבל!

יש בתשובה התיחסות לשאלתך -

http://www.kipa.co.il/ask/show/61919
http://www.kipa.co.il/ask/show/12327

זה העיקר -

http://www.kipa.co.il/ask/show/41441

יישוב הארץ -

http://www.kipa.co.il/ask/show/122453

מקווה שעזרתי!!

שנשמע בשורות טובות!! אמן!!

אין לי ממש מקורות אבלybs
זה כמו להגיד שמבצב מלחמה חיליים כשחייל יראה שהצד שלו קצת נחלש ישאר הוא יברח בטענה של "ונשמרתם "במצב כזה בהפסד מובטח לעומת זה ההלכה קובעת:

"ומעמידין מאחורי כל מערכה ומערכה, שוטרים חזקים ועזים, וכשילין של ברזל בידיהם; וכל המבקש לחזור מן המלחמה--הרשות בידן לחתוך את שוקיו, שתחילת נפילה ניסה".(רמב"ם הלכות מלכים ומלחמות פרק ז' הלכה ו')
שוב למה שלא נגיד "ונשמרתם"...... נקודה למחשבה
תגובותSpEcIaLl
"אח.."-התשובה הראשונה היתה ארוכה מדיי וגם לא ראיתי התייחסות ספציפית לשאלה שלי..וגם בשאר התשובות הוא לא ממש ענה על השאלה..
אני אצטט לך אחת מהתשובות ששוב העלו לי שאלה:
"יישוב הארץ באמת אין צורך למסור את הנפש עליו, שהרי אם ברור לאדם שיהרג במקום פלוני אל להכניס את עצמו להריגה, אולם אם אין סכנת נפשות (כל מקום שהצבא מתיר לנסוע וללכת שם) הרי שישנה מצווה חשובה ביותר ליישב אותם.
יש מצוות מלחמה לכבוש את ארץ ישראל ומצוה זו ככל מצוות השייכות בכיבוש דורשת בתוכה גם חללים ל"ע. ולכן בכל מצוות כבוש הארץ יש בה סכנה מסוימת שאדם יהרג, אולם בשעת מלחמה אין מודדים שיקולים אלו אלא הולכים להלחם לנשא את שמו של הקב"ה, (עיין מנח"ח אודות כבוש ז' עמים). והרמב"ם הזהיר באזהרות חמורות מי שבשעת מלחמה מכניס בלבו מחשובות אודות סכנות לו ולביתו. "-הרב אומר שאין צורך למסור את הנפש על יישוב הארץ..רק טם אין סכנת נפשות יש מצווה ליישב את הארץ-וזה ע"פ הרמב"ן..וכן "כל מקום שהצבא מתיר ללכת לשם"-יישוב בכל ההתנחלויות הלא חוקיים כביכול-סותרים את "ונשמרתם" כי הרי הצבא לא מתיר ללכת לשם..אז זה ממש לעבור על מצווה דאורייתא!!

YBS-לא ממש הבנתי את מה שניסית להגיד פה..אבל במצב מלחמה אין עניין של "ונשמרתם",אני מדברת על חיי היומיום..
אם* חוקיות*SpEcIaLl
אנשים יקרים!!!ישה"ז=]
קצת לא קשור, אבל בכללי..

תפסיקו להגיד-"התנחלויות"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מתנחל=אדם היושב במקום ש-ל-א שלו!!!!!
ואנחנו יושבים בא"י שהיא כוווווווווולה שלנו!!
אז בבקשה תגידו התישבות ולא התנחלות...
יומטוב לכולם..=]
אז מה נגיד?קוקו
"מתיישבים"? זה נשמע חנוּן כזה...
מאיפה לקחת את זה?תפוזה 1
בס"ד

ש"מתנחל=אדם היושב במקום ש-ל-א שלו"
אאל"ט בתנ"ך מוזכר גם כמה פעמים השורש הזה בהקשר לא"י, לא?

אני לא יודע לגבי התנ"כ, אבלאריקל
במקרה הזה לדעתי התשקורת היא האשמה במובן השלילי של המילה ולכן נכון להשתמש במילה הזו כמה שפחות
-אנחנו מתנחלים!אנונימי (פותח)
בע"ה ית'

אנחנו מתנחלים.. במדבר מסעי לג נד: "והיתנחלתם את הארץ בגורל למישפחותיכם לרב תרבו נחלתו............למטות אבותיכם תתנחלו" אנחנו מתנחלים!!!.
זאת נחל אבותינו שנעזבה וחזרנו אליה מחדש!

גם שמעון החשמונאי אמר לא אדמת נוכרים- כי אם נחלת אבותינו!!!..

הרב לוינגר הורה לנו להשתמש דווקא במילה מתנחליםמתנחלוס
כי זו מילה יותר שורשית.
טוב, אל תנצל"שוSpEcIaLl
תשובה :אח..

ל - SpEcIaLl   -

בקטע הראשון -

שלישית, דומה כי כל מי שעינים בראשו ראה לצערנו במציאות איך ויתורים מצידנו גורמים שפיכות דמים וקרע בעם.
וכל זאת במישור הפרקטי , אבל באמת נצטווינו להילחם על ארץ ישראל, ומלחמה כידוע כרוכה גם באבדן חיי אדם. אחרת, לא היתה לנו בכלל מדינה (וכאן המקום להתייחס לירידת אברהם ויעקב למצרים, שזו סוגיא שלא למדתי לעומק, אבל בכל אופן אין כאן שום שאלה כי אז עדיין לא ניתנה התורה וגם לא היה עם ישראל שיצטווה בירושת הארץ).

"כי תאמר בלבבך רבים הגויים האלה ממני, איכה אוכל להורישם, לא תירא מהם . זכור תזכור את אשר עשה ה´ אלוקיך לפרעה ולכל מצרים, המסות הגדולות אשר ראו עיניך והאותות והמופתים והיד החזקה והזרוע הנטויה אשר הוציאך ה´ אלוקיך כן יעשה ה´ אלוקיך לכל העמים אשר אתה ירא מפניהם... לא תערוץ מפניהם כי ה´ אלוקיך בקרבך , אל גדול ונורא" (דברים פרק ז).

בקטע השני -

צריך ליישב כל מקום בארץ כיוון שהצטווינו לכבוש את ארץ ישראל וליישבה. ולכן עמ"י צריך לגור בכל שטחי הארץ.

בקשר לדברייך -

תראי , נכון , הצבא אומנם לא מתיר ללכת לשם , אבל > למה צריך את המתיר? מתיר אולי זה שלא שייך בזה פיקוח נפש , למרות שמטרת הסוגרים היא להסביר ואת יכולה לטעון שאיך אני אומר כזה דבר? והרי הרב התכוון שמתי אין פיקוח נפש זה שהצבא מתיר?!? , אבל כמדומני יש עוד מטרה לסוגריים שיכול להיות שכאן זו הכוונה , והיא : הדגמה. הרב בעצם אמר כלל "שאין פיקוח נפש - כן {יושבים שם} , שיש - לא" ולדוגמא שיש פיקוח נפש הוא הביא את הצבא. אני לא יודע מה כוונתו האמיתית , לא בררתי , אבל כיום , הצבא נמצא גם במקומות שהולכים להתיישב , לכן לעניות דעתי המקומות שהולכים להתישב בהם מוגדרים כמקומות שאין בו פיקוח נפש שהרי הצבא נמצא שם!! והמתישבים מוגנים!!
הצבא אומנם לא מתיר ללכת לשם אבל זה לדעתי בגלל שהוא לא צבא ה' , שהרי אם באמת מפריע להם שנפגעים שם אנשים , יש דברים בחיים שנפגעים שם גם אנשים ובכל זאת לא סוגרים אותם {לדוגמא : מועדונים וכדו'...}. ז"א לדעתי הסיבה שהצבא {לא החיילים , הם לא קשורים לזה , סתם מכניסים אותם למקומות של פירוד בעם. אלא אני מתכוון ליושבי מעלה בצבא , מקבלי ההחלטות וכדו'} לא נותן להקים ישובים ולהתישב זה משום שהוא רוצה חופש , לא רוצה מריבות עם הערבים , רוצה שלום , וכך לא דרכה של תורה. {זו הארץ שלנו! כמו שמובא בפסוקים לעיל} אז נראה לי שצריך להתיחס לענין של "הפיקוח נפש" , וביחד עם זאת למצוות יישוב הארץ. וכיום הצבא בא ושומר על המתישבים שבאים למקומות האלו אז {אולי} אין כאן פיקוח נפש.

מקווה שהובנתי!

פיקוח נפש לא דוחה יישוב ארץ ישראל.מ.מ.י.ר
כדאי לקרוא את מה שכתב הגר"ש ישראלי, תחומין י', עמ' 55.

על זה עומדת המחלוקת האם מותר להחזיר שטחים בשביל שלום (סיכוי אמיתי לשלום, כמו מה שהיה עם מצרים למשל), או אסור לגמרי.

הרב עובדיה יוסף שליט"א פסק שאם יש סיכוי אמיתי לשולום, צריך להחזיר שטחים, והרב ישראלי זצ"ל והרב שפירא זצ"ל חלקו עליו, ויש חוברת שיצאה בישיבת מרכז הרב שמרוכזות התשובות של הגר"ש ישראלי והגר"א שפירא. אאל"ט קוראים לה "באתי לגני" או שם דומה לזה.
סתם הערה...גם יישוב ארץ ישראל זו מצווהשבונץ'
שכתובה במפורש בתורה...

והורשתם אותה ויישבתם בה...

יש מלא...אבל אני לא זוכרת ת'מילים המדוי'יקות ^^^^ (כמו שאתם רואים..)
אבל יש פווול פסןקים כאלו
ע"י מצוות ישוב הארץ את מקיימת את ונשמרתם.הביצה שהתחפשה
בס"ד

ולמה?
הרי אם אנחנו לא נשב בישובים האלה, המחבלים ישבו שם. ויהיו קרובים יותר לערים המרכזיות שהן ליבה של מדינת ישראל ושם מרוכזת רוב האוכלוסיה.
ע"י זה שהישובים יוצרים חיץ בין המחבלים לערים- זה זה "ונשמרתם". מישהו חייב להיות בגבול. ואנו שמחים להיות פה.
תגובותSpEcIaLl
"אח.."-החיילים נמצאים בהתנחלויות בגלל שהמתנחלים יושבים שם וצריך לשמור עליהם(מפחיד,אני נשמעת שמאלנית)..אנחנו מסכנים אותם במצב כזה..
ואושרית16-זה לא ממש ככה..הערבים הערבים לא יכולים סתם ככה לבוא ולהתיישב איפה שבא להם,אם זה שטח שאנחנו כבשנו אין להם אפשרות לבוא ולהתיישב שם..
פם פם פםהביצה שהתחפשה
בס"ד

בוא תספר לי מה הולך בירושלים... בשטחים "שלנו". אין ערבים שגרים?
דבר ראשון אני בתSpEcIaLl
מנסגר עם כולם פה?!
דבר שני-גם בנתניה,ת"א רשל"צ,חיפה וכו' וכו' יש ערבים..זה לא סותר את מה שאמרתי-במקרים הנ"ל המדינה המעפנה שלנו נתנה להם תעודה כחולה..
אני מדברת על ההתיישבות-אם זה שטח שלנו,לא יתנו להם לגור שם(מקווה)
נו, אז אני תוהה..הביצה שהתחפשה
בס"ד

א. גם אם זה שטח שלנו- מבחינת חוקי האזרחות אין לאדם ערבי בעיה להתיישב בשטחי יו"ש, בדיוק כמו שאין לו בעיה להתיישב בירושלים נתניה ועכו. [ע"ע אריאל, ואפילו אצלינו בישוב הסתובבה פעם ערביה עם כפיה. כשפניתי לרבש"צ בתמיהה נעניתי "אבל יש לה ת"ז כחולה".]
מצד שני, אותו עיקרון, אין ליהודי מניעה לגור באום אל פאחם או שכם או לובן אבל רק צריך לקחת בחשבון שהוא עשוי לצאת משם מקוצץ לקציצות. [עזבי את הממשלה המטומטמת שלנו. מבחינת החוקים הכתובים על הנייר.]

ב. אז אם הם מסתובבים בערים- אדרבא. זה עוד יותר מראה כמה ההתיישבות חשובה.
תגובה:אח..
ל - SPECLALI

אכן , הם יושבים שם בגלל שהמתישבים יושבים שם , אבל -
* בכל דבר יש סיכון , לא שומעים על חיילים ששהו בהתנחלויות
שנפגעים מערבים יותר מאשר חיילים שנכנסים לפעולות צבאיות.
אז מה? לא נעשה פעולות צבאיות?!? {. ואפילו אם אפשר בלעדיהן.
זה רק לדוגמא.} אנחנו צריכים לקחת כל סיכון בפרופורציה -
מה רמת הסיכון? רמת הסיכון בהתנחלויות לא גדולה מאשר
בפעולות צה"ל במקומות כאלה ואחרים. אז שוב , למרות שאנו
מסכנים אותם {ואותנו} , רמת הסיכון {בהתנחלויות} לא נראת לי
מוגדרת כפיקוח נפש בשביל לוותר על המצוה.

לילה טוב.

אממ  תראי..אנונימי (פותח)
את צודקת בקשר למהה שאמרת גם אבל זה לא קשור גם אני גרה ליד כפר ערבי ואין לי ברירה מה אני לא יגור בגלל שהם גרים לידי וכן אני מאווד מפחדת אבל יש משטרה יש צבא יש מוקד ואני מאמינה שיהיה טווב :]
זוית קצת שונה של הדברים:420mal
אם לא נגור בהתנחלויות מה יקרה? אז הערבים יגורו שם.
ואז יהיה מסוכן לגור בערים שליד יו"ש לשעבר כי יש שם ערבים והרי יש מצוות "ונשמרתם", אז ניתן גם את החלק הזה לערבושים
ואז ישאר לנו פיסת אדמה פיצפונת בין חדרה לגדרה שתעבור גם היא לימ"ש במהרה, ואז נתקפל לחו"ל ומי יקבל את פנינו שם?
עוד גויים ערבים ורוצחים, והרי פיקוח נפש לגור לידם, אז מה נעשה אז?

בקיצור:בכל מדינה יש ערי ספר וערים מרכזיות, ומה לעשות מישהו צריך לגור שם גם אם זה קצת יותר מסוכן.
ובגלל זה צריך לחכות בחו"ל שיבוא המשיח.מ.מ.י.ר
(גישת סאטמר)

יש שלושת השבועות, יש פיקוח נפש, נחכה למשיח באירופה. (אלא שהקב"ה חשב אחרת).
מה הקטע?כפ"ד בנשמה
אז מה בכל רגע שיש סיכון נסוג? מה אתה לא חושב שמי נלחם על ת"א, ירושלים וכד' הסתכן נו.. באמת
יש מבין,תודה לכולם..SpEcIaLlאחרונה
חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

שנים שאני חולם להקים מיזם כזה..יו0י

אולי יעניין אותך