מגורים בהתנחלויות שרובן כמובן סמוכים מאד לערבים,עם כל האהבה שלנו לא"י ..אין אנו עוברים על "ונשמרתם לנפשותיכם"?!שזה מהסתם יותר חשוב..?!
אל תתקפו,תענו לי ברצינות מה יותר חשוב-מצווה שכתובה במפורש בתורה,או יישוב א"י?!
מגורים בהתנחלויות שרובן כמובן סמוכים מאד לערבים,עם כל האהבה שלנו לא"י ..אין אנו עוברים על "ונשמרתם לנפשותיכם"?!שזה מהסתם יותר חשוב..?!
אל תתקפו,תענו לי ברצינות מה יותר חשוב-מצווה שכתובה במפורש בתורה,או יישוב א"י?!

ל - SpEcIaLl -
בקטע הראשון -
שלישית, דומה כי כל מי שעינים בראשו ראה לצערנו במציאות איך ויתורים מצידנו גורמים שפיכות דמים וקרע בעם.
וכל זאת במישור הפרקטי , אבל באמת נצטווינו להילחם על ארץ ישראל, ומלחמה כידוע כרוכה גם באבדן חיי אדם. אחרת, לא היתה לנו בכלל מדינה (וכאן המקום להתייחס לירידת אברהם ויעקב למצרים, שזו סוגיא שלא למדתי לעומק, אבל בכל אופן אין כאן שום שאלה כי אז עדיין לא ניתנה התורה וגם לא היה עם ישראל שיצטווה בירושת הארץ).
"כי תאמר בלבבך רבים הגויים האלה ממני, איכה אוכל להורישם, לא תירא מהם . זכור תזכור את אשר עשה ה´ אלוקיך לפרעה ולכל מצרים, המסות הגדולות אשר ראו עיניך והאותות והמופתים והיד החזקה והזרוע הנטויה אשר הוציאך ה´ אלוקיך כן יעשה ה´ אלוקיך לכל העמים אשר אתה ירא מפניהם... לא תערוץ מפניהם כי ה´ אלוקיך בקרבך , אל גדול ונורא" (דברים פרק ז).
בקטע השני -
צריך ליישב כל מקום בארץ כיוון שהצטווינו לכבוש את ארץ ישראל וליישבה. ולכן עמ"י צריך לגור בכל שטחי הארץ.
בקשר לדברייך -
תראי , נכון , הצבא אומנם לא מתיר ללכת לשם , אבל > למה צריך את המתיר? מתיר אולי זה שלא שייך בזה פיקוח נפש , למרות שמטרת הסוגרים היא להסביר ואת יכולה לטעון שאיך אני אומר כזה דבר? והרי הרב התכוון שמתי אין פיקוח נפש זה שהצבא מתיר?!? , אבל כמדומני יש עוד מטרה לסוגריים שיכול להיות שכאן זו הכוונה , והיא : הדגמה. הרב בעצם אמר כלל "שאין פיקוח נפש - כן {יושבים שם} , שיש - לא" ולדוגמא שיש פיקוח נפש הוא הביא את הצבא. אני לא יודע מה כוונתו האמיתית , לא בררתי , אבל כיום , הצבא נמצא גם במקומות שהולכים להתיישב , לכן לעניות דעתי המקומות שהולכים להתישב בהם מוגדרים כמקומות שאין בו פיקוח נפש שהרי הצבא נמצא שם!! והמתישבים מוגנים!!
הצבא אומנם לא מתיר ללכת לשם אבל זה לדעתי בגלל שהוא לא צבא ה' , שהרי אם באמת מפריע להם שנפגעים שם אנשים , יש דברים בחיים שנפגעים שם גם אנשים ובכל זאת לא סוגרים אותם {לדוגמא : מועדונים וכדו'...}. ז"א לדעתי הסיבה שהצבא {לא החיילים , הם לא קשורים לזה , סתם מכניסים אותם למקומות של פירוד בעם. אלא אני מתכוון ליושבי מעלה בצבא , מקבלי ההחלטות וכדו'} לא נותן להקים ישובים ולהתישב זה משום שהוא רוצה חופש , לא רוצה מריבות עם הערבים , רוצה שלום , וכך לא דרכה של תורה. {זו הארץ שלנו! כמו שמובא בפסוקים לעיל} אז נראה לי שצריך להתיחס לענין של "הפיקוח נפש" , וביחד עם זאת למצוות יישוב הארץ. וכיום הצבא בא ושומר על המתישבים שבאים למקומות האלו אז {אולי} אין כאן פיקוח נפש.
מקווה שהובנתי!

של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר
והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.
אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף. (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)
הוא רוצה שננציח אותו
וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס
חווה על שם צרלי
קדימה. מי לוקח את הכפפה.
לטרמפ יש ישוב,
למה שלצרלי לא יהיה?

קפיץאחרונהבשם ה' נעשה ונצליח
מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.
להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.
שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com
חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה
החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל
בונים. מיישבים. גואלים.
אשמח לעזרה
יש שם ישיבה 24/7..
עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת...
איזו ברכה ב"ה. מרגש לראות את זה.
"לא עוצרים בסוף השמיטה – מעמיקים את החיבור לארץ ישראל" | ערוץ 7