ככה זה אצל כולם?קצת xחרת

בתור רווקים הדרך היחידה שלנו להבין קצת יותר איך נראית זוגיות מבפנים היא ע"י התבוננות בזוגות אחרים, בעיקר בהתנהלות היומיומית שלהם.

אני מסתכלת הרבה על אחותי וגיסי, שהם זוג יחסית צעיר, ונחרדת כל פעם מחדש. גיסי הוא בסך הכל נראה בנאדם טוב, דוס, לפי הספר פחות או יותר, אבל ההתנהגות שלו בעייני בזוגיות שלהם לפעמים ממש מזעזעת אותי.

הוא יכול להעיר לה לפני אנשים (גם על דברים מטופשים), לתת לה פקודות, להטיל עליה הכל וללכת לישון,  ועוד כל מיני התנהגויות שהמשותף להם- חוסר כבוד ואגואיזם.

אין לי מושג איך היא מסוגלת לסבול את זה, אני לא הייתי עומדת בזה , לפעמים כשאני שומעת אותו בא לי לתת לו כאפה, ואני לא מגזימה, היא קורעת את את עצמה בעבודה/לימודים ובטיפול בילד, ולא מגיע לה כזה יחס (לאף אחד לא מגיע, ולא משנה מה..).

ושוב, לא מדובר באיזה בנאדם גס רוח או רע לב, וזה מה שמחרפן אותי.

ברור לי שזה משפיע  גם עלי, זה לא תורם לי למוטיבציה ולא מחזק בי את הרצון לזוגיות, כי אם כל הדרך הזו בסוף מובילה לזה- אז לא תודה.

ברור לי שאצל כולם יש מריבות, ושלא הופכים אחרי הנישואים לצמד מלאכים שהכל בניהם הרמוני 24 שעות ביום, אני יודעת שזה לא כך.

אבל המחשבה שזוגיות נראית כמו אצלם, גורמת לי לתהות אם אני בכלל רוצה, אם זה שווה את המאמץ.

וגם, איך מזהים אנשים כאלה מראש? אני די בטוחה שכשהם יצאו הוא לא התנהג ככה, הוא דיבר אליה יותר יפה, היה יותר ג'נטלמן וכו', וגם אם החברים שלו אני לא בטוחה שהוא מתנהג  כך, יש דרך בכלל לזהות את זה?

את לא מכירה עוד זוגות?אדם ישר

כמו כל דבר בחיים, גם פה אפשר למצוא את הדוגמה הרעה.

אבל את בודאי מכירה עוד הרבה זוגות שכן מציגים דוגמה של זוגיות אוהבת ותומכת.

אצלי לדוגמה, כשאני מסתכל על אחי וגיסתי ועל היחסים והכבוד ביניהם זה ממש עושה לי חשק להתחתן.

לעומת זאת יש זוג שאני מכיר די מקרוב שאני רואה אותם רבים הרבה ומעירים אחד לשני לפני כולם וכו', וזה די מבאס לחשוב שאולי כך גם אני אֵרָאה (ח"ו).

השאלה בחיים היא תמיד על מה להסתכל, על הטוב או על הרע. "ובחרת בחיים".

שימי במרכז את המקרים הטובים שאת מכירה, שהם הרוב בד"כ, ותאמיני שזה מה שה' יזמן לך. את הצורך והרצון להתחתן ה' יצר בנו. כנראה שהוא ידע מה הוא עושה והוא לא ברא אותנו כך רק כדי להתעלל בנו. עוד מחכה לך מעבר לפינה האביר שלך שיכבד אותך יותר מאת עצמו ויתן הכל בשבילך.

מצד שני, את לא צריכה להתעלם מהמקרים הרעים שאת רואה אלא ללמוד מהם. איך אני לא אתנהג בזוגיות שלי. כי ההתנהגות שתיארת לא חייבת להיות של הבעל דווקא. גם האשה יכולה לנהוג כך (האמת שיש טוענים שאישה לא יכולה לנהוג בכללקורץ אבל לא משנה).

ולגופו של ענין, איך מזהים התנהגות כזו עוד לפני החתונה? שאלת השאלות.

זו הרי עיקר העבודה שלנו בתקופת ההיכרות. לנסות להכיר את האדם שמולנו יותר לעומק ומבפנים, ולברר אם נוכל לחיות איתו את שארית חיינו.

איך עושים את זה? מנסים להגיע בשלב ההיכרות למקומות ומצבים שונים משיחה על ספסל והסתובבות בטיילת, שיוציאו מבן/בת הזוג את הצדדים האחרים באישיות שלו, לטוב ולרע.

ומתפללים הרבה... בסופו של דבר, חתונה תמיד תהיה ברמה כלשהי "חתול בשק". כמו שאומרים: "אתה לא באמת מכיר אותה עד שאתה לא שם את המברשת שיניים שלך ליד שלה". צריך להתחנן לה' שישלח לנו את האדם המתאים לנו ולהאמין שזה מה שיקרה באמת.

מקווה שהועלתי...

הערת אגב: מה שכתבתי לגבי אחותך וגיסך זה בהנחה שבאמת גיסך הוא אדם לא מתחשב ולא אכפתי. אבל תנסי לדון לכף זכות. אולי הוא עובר תקופה קשה וכדו'. ממש לא נראה לי שהסיפור כ"כ פשוט. בד"כ משהו צריך לגרום לאדם להתנהג כך באופן קבוע.

מועדים לשמחה ושבת שלום!

רוב הזוגותקצת xחרת

לא יתנהגו בצורה טבעית כשהם בחברת אנשים, כך שא"א לדעת מה קורה אצלם בבית.

וכנראה אני לא מכירה כ"כ זוגות אחרים מבפנים. אין לי מושג מה באמת "הרוב", ואני שומעת יותר סיפורים מהסוג הזה מאשר מהסוג השני.

^ מה שנכוןמשה
לצערי אני מבינה טוב על מה אני מדברת.כבשת החורף

בדיוק השבוע אמרתי לאמא שלי שאני מפסיקה לבוא לשבתות שבהן אחותי וגיסי מגיעים, כי הם פשוט מוציאים לי את כל החשק להתחתן. 
וזה אפילו לא שהם רבים או משהו, זה יותר היחס הבסיסי. אני מניחה שהם לא חושבים שיש איזו בעיה ביחס הזה, אבל אני פשוט לא מסוגלת להיות לידם בלי להתחיל לפחד מכל הרעיון. 
מה שאת יכולה לקחת מזה - תגידירי לעצמך טוב ממה להזהר ותבחני את הדברים האלה ספציפית אצל הבחור שלך, לאורך זמן. זאת בדיוק הסיבה שלא מתארסים אחרי חודש... 
והכי חשוב - תזכרי תמיד ששום דבר לא "נגזר" עלינו בעניין של זוגיות, הכל הכל הכל פונקציה של כמה עבודה אנחנו משקיעים וכמה סבלנות יש לנו.

כבוד הדדי*שלי*

לכבד אחד את השני בכל דבר  , זה מצריך עבודה קשה, אבל זה שווה את זה, ולא צריך להיו דוס בשביל זה, זה קשור לכל אדם באשר הוא. מאמינה שכל אחד רוצה שיכבדו אותו וככה הוא צריך להתייחס לאחרים.

זה מתחיל כבר כשיוצאים.כוכבי בוקר

אמנם אז אין עול של פרנסה-בית-ילדים,

אבל כבר אז אפשר לראות אם יש יחס של כבוד או לא, אם יש שותפות בנטל או לא.

בדברים קטנים, בכמה חשוב לו שיהיה לך טוב, נעים, נוח. בכבוד שלו למה שאת אומרת, לאיך שאת מדברת.

אם תסתכלי קצת יותר בשלבים היותר רציניים של הקשר- היחס שלו לבני המשפחה שלו, להורים שלו. אפילו הסיפורים על היחס בין ההורים שלו ומה הוא מרגיש בקשר לזה...

אין ספק שזה עניין של ניואנסים, אבל אפשר להבחין בזה כבר מהשלבים המוקדמים.

ומעבר לזה, בעניין אחותך וגיסך: שלא תטעי. ליחס כזה יש שני צדדים. העובדה שהיא מאפשרת לו להתייחס ככה, שהיא לא מורידה מעל עצמה אחריות ומשאירה אותה לו, יש דרכים לעבוד על מערכות זוגיות, גם כאלו, וזו עבודה שתלויה בשני הצדדים.

לעניות דעתי אפשר לראות איך בנאדם מתייחס לכל מיניאנונימי (פותח)

דברים... איך הוא מדבר על אנשים, איך הוא מתייחס לדעות שונות משלו, איך הוא מדבר על חברים טובים שלו ועל המשפחה שלו. ואפשר לבחון כמה הוא עדין ובעל עין טובה- זה הבסיס לכבוד...

אין לך ממה לחשוש!!!שדות האמונה

בס"ד בר"ה

גם אצלי זה ככה!!

רק שאצלי, אחי הוא זה שמתנהג לא בכבוד (לדעתי)...

דבר ראשון, את צריכה לדעת..שלעולם לא נדע מה הולך אצלם בחדרי חדרים, יכול להיות שמול כולם זה ככה, אבל באמת אין כבוד כמו שהוא חולק לה! אולי היא מתנהגת ככה, כי היא באמת חושבת שמגיע לה הכל בזכות הכבוד שהוא חולק לה ביום יום....

דבר שני, גם אם מה שאמרתי, הוא לא נכון! אין לך ממה לחשוש, לא כל הזוגות כאלה..

אישה שמתנהגת ככה, זה כי היא בחרה להתנהג ככה....היא יכולה לעמוד על שלה טוב מאוד!!

לא כל הגברים כאלה, יש שיודעים לכבד יותר ממה שנדמה לך!!!

ואת תזכי באחד כזה

לא מסכימה עםקצת xחרת

הפסקה האחרונה.

יכול להיות שיש נשים שאין להן מספיק ביטחון והן קצת מושכות גברים כאלה,

אבל הן לא בוחרות בזה באופן מודע

והן גם תהיינה בדיוק אלה שלא ידעו לעמוד על שלהן.

נדירות הנשים האלה (כיום)שדות האמונה
לצערי אתה טועה...קצת xחרת
לצערי את טועה!שדות האמונה
אבל אחריות יתר, נניח,כוכבי בוקר
זה כן עניין שבשליטה, וגם היחס הזה, זה עניין שאפשר לטפל בעצמך כדי להגיע לקבל אותו.  
אתה מתכוון שמול כולם הואכבשת החורף

מתנהג אליה לא יפה כי ביום יום  הוא מתנהג אליה מאוד יפה??
צר לי, לא הבנתי את הלוגיקה שלך. 

לא, לא לזה התכוונתי..שדות האמונה

בס"ד בר"ה

אני יסביר יותר בפרטיות!!!!

אותו גבר מתנהג לאישה שלו (לטענתם) כמו מלכה!!!!

הוא עובד והיא בבית!!!!!

הם חיים מין סגנון מסוים של חיים, הגבר יוצא לעבוד, אבל כשהוא חוזר, הוא צריך לחיות כמו מלך!! (לגיטימי לטענתם)

עכשיו....

גם כשהוא מול אנשים, הוא חי המציאות הזו...

יש שיסתכלו ויבהלו מההתנהגות שלו, אבל מבחינתם זה בסדר גמור....

הובנתי?

גבר לא עושה טובהקצת xחרת

שהוא יוצא לעבוד, זה התפקיד שלו,

ובד"כ אם האשה בבית זה לא שהיא יושבת רגל על רגל,

היא דואגת לבית, מטפלת בילדים וגם לה מגיע לנוח לא פחות, אם לא יותר.

אם הם בחרו לחיות בדרך מסויימת וטוב לשניהם- אין בעיה,

אבל לא דיברתי על מקרה כזה.

והוא יהיה מלך אם הוא ינהג באשתו כמו מלכה.

זו בדיוק השיטה שלהם!שדות האמונה

בס"ד בר"ה

שהוא לא עושה טוב, כי זה התפקיד שלו!

והיא לא עושה טובה שהיא מכינה אוכל, מכבסת, מנקה וכו'....כי זה התפקיד שלה!!!

חיים מסריחים.....

לא אמרתי שדיברת, רק הסברתי ל-"כבשת החורף" מה התכוונתי

ולגבי התפקידים שציינת -אוהבת את אבא

אצלנו אין תפקידים.

זה לא שהוא חייב לעבוד, ואני חייבת לשטוף כלים כל היום ממש לא.

אני בכלל החלום שלי להיות מנכלית של חברה, והוא -החלום שלו להיות משהו מטורף בצבא.

אין אצלנו תפקידים.

הוא רואה כלים, הוא שוטף.

למעשה, הוא מטפל יותר בתפקיד של הבית. אני עובדת בחוץ.

בחיים לא חשבתי שיש לי תפקיד אחד וזהו.

חבל על הצרות עין הזאת - היא לא תוביל לשום מקום.

אין דבר כזה התפקיד שלה, התפקיד שלו.

אנחנו זוג.

^^^^^ (חוץ מהשאיפות שלכם, הכל בסדר )שדות האמונה
שדות, חח, הרגת אותי אוהבת את אבא
זו לא צרות עיןקצת xחרת

ואני לא מדברת על חלוקת תפקידים קטנונית,

אבל תפקיד הגבר לפרנס, לא המצאתי את זה,

התורה המציאה את זה לפני,

וכמובן שכל זוג יכול לבחור איך הוא רוצה לחיות את חייו.

הרבה פעמים כשלא מבינים מה התפקיד של כל אחד ב"זוג" מתחילות בעיות,

וכן, יש תפקידים שהם יותר גבריים ותפקידים יותר נשיים,

וחשוב שכל אחד ידע את מקומו.

אכן... לא יתכן שלא יהיו תפקידים באופן כללי..ארלט

לכל אחד יש את התפקיד שהוא אחראי עליו, כשהאחר עוזר ככל יכולתו.

ואולי אותה אשה נוהגת בעדינותארלט

כי היא לא רוצה לפתוח במלחמות ליד בולם..  אף אישה לא מזמינה התנהגות מביישת כלפיה, אבל היא כן יכולה להיות ותרנית בשביל שלום בית

בדקתם שאתם לא מאותה משפחה...?...(שדות..).לב אדום.

ובאמת,

אין לך ממה לחשוש, או לפחד,

קשה לדעת מה באמת טיב היחסים ביניהם, וכמה הוא מכבד אותה,

וגם במציאות בה הוא מפקשש קצת, אולי הוא בתהליכים של התקדמות, השתפרות..

צאי וראי......

יש כל כך הרבה זוגות שמתנהלים בזוגיות מדהימה, עם כבוד הדדי ואהבה,

יש אותם, ואם נומר שזה רק כלפי חוץ...

אז באמת אנחנו לא יכולים לדעת מה קורה באמת פנימה..

ועד כמה הוא מכבד.

אחלה יום...

ואו, הפתעת אותי לרעה. באמת..אוהבת את אבא

יש מסביבי זוגות פשוט - מושלמים!! אני מכירה אותם אישית, והם פשוט..מדהימים ביחד.

באמת שהם רק ראוים לשבח.

תיראי, מה שתיארת יכול להיות גם תופעה שקיימת וזה מאוד לגיטימי.

לצערנו, יש דברים יותר נוראים ממה שקורה, וממה שתיארת.

אין לי מושג מה האופי של אחותך ושל גיסך, אבל זה נשמע פשוט נורא.

[למרות שאני לפעמים שומעת על דברים יותר מזעזעים של בני זוג, שאני פשוט בהלם שזה קיים]

אחותך משתפת אתוך בחיי הרגילים שלהם?

לדוג', 2 אחיות שלי נשואות ופשוט..יש לנו משפחה נהדרת. ויש לי את הגיסים הכי מושלמים בעולם.

אני מרגישה איתם הכי בנוח, יוצאים כולנו, כל כך טוב ב"ה. בקיצור, מה שתיארת הזוי ביותר.

בכל אופן, אני רוצה להגיד לך דבר אחד, אדם טועה וחושב שמה שיש בסיבבתו קורה לעולם כולו.

וכן, אני חיה באושר. [אני נשואה עם בעלי המושלם ] ופשוט..החיים שלנו מדהימים!!

בכל אופן, אל תדפקי לך את החיים בגלל דברים רעים שקורים. כי לי ולבעלי כל כך מוזר למה דברים כאלו קורים.

אך אם דברים כאלו קורים, סימן שיש להם קיום ולכן, כשאת בעז"ה תצאי לדייטים - תזהרי.

אבל לא יותר מדי, כי חבל אח"כ למצוא את עצמך מפחדת וחוששת, כי אח"כ באמת לא תצאי מזה..

אחותי חיפשה בלונדיני עם עיניים כחולותאהבת חינם

בס"ד

וזה מה שהיא קיבלה..וזה דיי מסתכם בזה

אני לא מסוגלת להסתכל עליו או להיות בקרבתו..זה מרתיח את דמי!!

אבל אני בע"ה בטוחה ומאמינה שזה לא המודל של זוגיות - זו לא זוגיות בריאה!!

עם עבודה פנימית, אהבה, כבוד הדדי וכמובן הכי חשוב-לצאת מעצמנו; הזוגיות מושלמת,יותר נכון משתלמת

המון ב"הצלחה בע"ה

ואני חיפשתי עיניים כחולותanonimit_1

בין שאר התכונות שחפשתי,

וזכיתי בבעל באמת מושלם!!! 

ויצא לי לא פעם ולא פעמיים לבכות מהטוב שה' הביא לי שהוא שלח אותו אלי.

אני לא חושבת שיש עניין לפסול על חיצוניות. לפעמים זה חשוב, וזה בסדר שיש דברים חיצוניים שרוצים!

מה שכן- לא לשכוח את הפנימיות.

מרגישה כאילו כמעט אני שאלתי את השאלהבת-של

באמת יותר מדי פעמים אני רואה זוגות שלא בא לי להיות כמוהם. הרבה יותר מדי! לפעמים נראה לי שאצל כולם זה בסוף אותו דבר,מתחיל עם הרבה עוצמה ורצון טוב ופשוט הולך ופוחת.

בתקופות שמכסת ה"זוגות מהסוג הזה" עולה על גדותיה מאד קשה לי למצוא מוטיבציה להיפגש בעצמי.

נראה לי שהרבה מהדיון עונה לשאלה- האם רוב הזוגות הם כאלה או לא?

לדעתי, אין דרך לאמוד את זה- כל אחד מכאן בא מסביבה אחרת ומושגים אחרים. יכול להיות שמה שנחשב בעיני כמציאות לא אידיאלית נחשב בעיניים אחרות כאידיאלי, או קרוב לאידיאל.

ומכאן נשאלת השאלה- מה אומרים לעצמנו כשנגמרת המוטיבציה? (מהסיבה לעיל)

צריך לזכור שזו עבודה זוגיתאנונימי (פותח)

העבודה הזוגית היא כמים הפנים לפנים, ולפעמים מתגלות תכונות לא נעימות שלא ידענו על קיומן. לדעתי (ומניסיון אישי) לאחר קבלה של האדם השני ושמחה בטוב שלו יש מקום להציף את הקושי. אני מאמינה שאם זה בא על גבי מקום בטוח בקשר אהבה ואמון, ניתן להתקדם גם במקומות היותר קשים וניתן לעבוד יחד על תכונות שמקשות על הזוגיות. אך כל זה כמובן רק על גבי השלב הראשוני של קבלה ואהבה. 

בחיים יש עליות ומורדותאמאל5

וכמו שלך בתור רווקה לפעמים נורא בא להתחתן ולפעמים לא , אז מה יבהלו הרווקים? לא.

גם בזוגיות יש ימים יפים וטובים ויש כאלה מרירים ולא נעימים,

הקב"ה זימן לך לראות קטעים לא נעימים וזה מרחיק אותך אז כן גם על זה צריך להתפלל שיזמן לך לראות את הרגעים היפים.

ואוולי אולי את מחפשת לראות את הקשיים והחוסר נעימות ??

אולי כשאת נפגשת עם זוגות תשאלי את עצמך מה אני רואה יפה בזוגיות שלהם והייתי רוצה לאמץ, ותאספי דברים טובים שיקדמו אותך.

בהצלחה.

אל חשש יקרה!יטבתה

לצערי יש לי לא מעט קרובי משפחה שיחסיהם הזוגיים בואי נגיד לא "במיטבם"

האחד מהמר קבוע, האחת עושה מבעלה ג'וק (כמו גיסך לאחותך רק ההיפך), אחד מתנהג אל אישתו כמו.... ועוד

אני רואה אותם הרבה וגם יוצא לאמא שלי לדיבר איתם הרבה ואת האמת זה יכול ללא כל ספק לגרום לי להגיד:

רגע, מה אני צריכה את הכאב ראש הזה? טוב לי כמו שאני, רווקה, חיה את חיי כמו שאני אוהבת וטוב לי אז למה לי להכניס את עצמי לזה???! (מאוד לגיטימי)

אבל ב"ה ואני יכולה להגיד לך בפה מלא שאני מודה לה' יום- יום על שזיכה אותי וחשף אותי למצבים האלו, את מבינה?

בזכות מה שאני רואה יושומעת על אותם זוגות אני לומדת המווווון על כל מה שקשור ביחסים בין בני זוג, קשר הדדי, אחריות, סמכות וכולי

את מבינה עד כמה שזה חשוב?

אני בטוחה שאם אותם בני דודים שלי היו רואים זאת לפני כן הם היו יודעים איך להתמודד במצבים בהם הם נמצאים כיום לצערי.

תראי את המקרה של אחותך ותגידי לעצמך: בעלי, בע"ה יתברך, לא יהיה כמוהו ותגדירי לעצמך מהם הדברים שאת רואה בגיסך או בכל אחד אחר שאין מצב שאת רוצה שיהיה בבעלך!!

אוקי?

תזכרי, את בת מלך צדיקה ומגיע לך את הבחור הטוב ביותר שיכבד אותך!!

לפעמים הם צריכים קצת עזרה וצריכים שנזכיר להם את זה,

יש מצב שאחותך לא שמה לב למה שקורה וזה הפך לדרך קבע אז יש צורך בשיחה רצינית שלה עם אותו גיס אבל את כבר יודעת שאת השיחה הזו אם תצטרכו לעשות (ונקווה שלא) תעשו מבעוד מועד כשהאש עוד נמוכה ושיש שליטה

(אני יכולה לתת לך שלל דוגמאות אבל לא נעים לי כאן כי זה בדיוק המקום)

וכמובן צריך המון תפילות כי רק ה' הוא זה שמסדר את הדברים מלמעלה

בע"ה שתמצאי את זיווגך בקרוב, בזכות יום זה של הושענא רבא ובזכות דוד המלך ע"ה, שיהיה איש שיכבד אותך כגופו ויאהב אותך אהבה אמיתית!!

אמן

בהצלחהנשיקה

לכן צריך לריב קצת כשיוצאים...shimi11

באמת. אני תמיד אומר את זה לחברים שלי, תריבו קצת, תראו איך היא מגיבה.

באמת שיש לי חברים שהם באמת אנשים מקסימים, אבל שטות קטנה והם מאבדים את העשתונות.

והכי קל בדייט ראשון להיות אחלה גבר, אבל צריך לבדוק איך כל אחד מגיב למצבים לא נעימים.

בסופו של דבר. הכי קל להשתולל ולהתפרק על האנשים שהכי קרובים אליך, ולעומת זאת להתנהג יפה אל השכנים, ולכן חובה לבדוק זאת.

כבוד זה דבר מינימלי בזוגיות. ק"ו ליד אנשים אחרים.

ואני בטוח בזה שזה כבוד מינמלי לכל אדם ק"ו לאישה לא לצעוק עליה ליד אנשים אחרים או לדבר אליה בצורה לא שייכת.

אין בזה שום לגיטמציה. שהייתי בצבא מפקד שרוצה לצעוק על חייל לוקח אותו הצידה.. אז ק"ו בזוגיות.

זה לא ש*צריך*. אולי (אולי!) מומלץאדום צהוב ירוק

בגלל הסיבות שאמרת.

לא צריך לריב בכוח.

ומותר להתארס גם בלי שרבים קודם.... (כי זה גם ככה כבר יגיע אח"כ <צ>)

לגבי ריבים לפני החתונה-מישיי

לפני החתונה הכל "פרפרים"..  יש אהבה, התרגשות גדולה לקראת החתונה וכו..

אישית, לא זוכרת שרבנו בכלל לפני החתונה (הכרנו חצי שנה עד החתונה, לא הרבה, לא מעט כ"כ)

המתחים, ריבים וכד'- הגיעו אח"כ. כי פתאום חיים יחד, אז יש ציפיה, ואכזבה, ושמחה, וכאב. וחיים את החיים.

זו בניה. אני לא בטוחה שזוגות שרבו לפני החתונה יש להם חיים טובים יותר. החיים שונים לגמרי ואנחנו שונים לגמרי אחרי, ולכן זה לא משליך על כלום.. יש לנו חיי זוגיות מדהימים ב"ה ואני לא מרגישה שבגלל שלא רבנו היה קשה יותר. להיפך אם כבר. כי כל העניין הזוגיות זה התקשורת. אז אם מדברים על הדברים פותרים אותם ולא מגיעים בע"ה לריבים קשים ומצבים קשים.

ובאמת- מה שאנשים רואים מבחוץ, זה לא מה דקורה בפנים. צריך לשאול ע"מ לדעת.

כדאי להסתכל בעין טובה על זוגות אחריםארלט

ולא רק להזדעזע מכל טעות שהם עושים, או מחסרונות אופי שיש לכולנו

יש לי אותו סיפור, לדעתי כדאי שתבואי אליהם עוד..אנונימי (פותח)

גם אחי נראה לי לפעמים (לא כל הזמן) מתנהג לא יפה לגיסתי, והיא האשה הכי חמודה בעולם..

ונראה לי שככל שאני נמצא אצלם יותר ומזדעזע כל פעם מחדש מכל מיני דברים שהוא לא עוזר ומפיל עליה

ככה אני יותר ויותר אומר לעצמי שאני לא יהיה כזה, 

ומבטיח לעצמי כל הזמן שפשוט אין מצב שאני יתנהג כמוהו..

ועוד משהו, עצם זה שזה מפריע לך זה אומר שאת ממש רגישה, ב"ה

לגבי זיהוי, אני חושב שאחותך, כנראה, לא שמה דגש על העניין של הרגישות, אולי היה חשוב לה הרבה דברים אחרים שאותם היה בדקה יותר בקפידה, ואת הרגישות שלו פחות.. יכול להיות שזה גם פחות מפריעה לה ממה שזה נראה לך כי היא רואה זוגיות באור שונה ממך, והיא באורות מזה שבעלה עושה דברים אחרים..

נראה לי שאחת ששמה עין על הקטע של רגישות והתחשבות- אין סיבה שאחרי הנישואים זה יתפוצץ.. 

ככה נראה לי

מהצד השני של המתרסggg

אני כבר בצד השני. כבר כתבתי פה בפורום, רציתי להגיד

שלפני שנישאתי נורא פחדתי שהחיים שלי יראו כמו הבית שגדלתי בו- שהיה הדוגמא הכי שלילית שיכול להיות,

בית שהתפרק בסופו של דבר.

וכשפגשתי את בעלי התאהבתי בו והחלטנו להתחתן, ואחרי האירוסין היה קטע שמישהו שאל אותו אם אנחנו

רוצים משהו והוא החליט בלעדי שלא על המקום. אח"כ שמעתי על כך בדרך אגב וממש כעסתי שהוא מחליט בשביל שנינו

בלי לשאול אותי. וראיתי בזה התחלה למשהו גרוע במיוחד שמאוד דמה לבית שחייתי בו. אבל ב"ה נרגעתי ודיברנו על זה

והוא התנצל והודה שהוא צריך להתחיל לחשוב בזוג, זה משהו אחר.

השנה הראשונה לא היתה קלה לנו, להתרגל לחיות בזוג זה לא קל לכל אחד וזה דורש מאמץ. אך המאמץ היה שווה ואת הפירות המתוקים שלו אנחנו אוכלים כל יום כבר יותר מעשור. תמיד יש במה להשתפר ותמיד יהיו חילוקי דעות,

אך מה שחשוב באמת זה כבוד הדדי ורצון להשתפר ולהתקדם ואת זה את צריכה לחפש אצל בן זוגך. ולא לפחד

ממה יהיה. וכמובן גם להתפלל שהקב"ה ישלח לך את מי שמתאים לך בדיוק.

לגבי העצה "תבדקי בפגישות"-כמובן שזה לא-כי בדייטאנונימי (פותח)

ב"ה

בדייט כמעט כולם מקסימים.ואם בדייט לא אז זה כבר ממש בעיה.

אבל עם הכאב , זה נכון-- בדייטים אי אפשר לדעת מה יהיה.

גם גיסים שלי נראו בתקופת הדייטים חמודים--

ויותר מכך- גם עכשיו נראים חמודים-אבל האחיות מספרות על קשיים  והתנהגויות לא נעימות..

לא יודעת מה לענות. אבל בדיקה בדייטים זה לא הפתרון..

סיפור הפוךיוסף6

בשבת האחרונה התארחו אצלנו  אחי וגיסתי (נשואים ברוך השם כמה שנים טובות)

באמצע השבת אמא שלי אמרה לי "קח דוגמא מאחיך איך מתנהגים בחיי נישואין"!(הוא מתנהג אליה ממש יפה)

אמרתי לה "אמא אני אקח דוגמא, רק שכרגע אין על מי ליישם אותה"...

זה ממש לא כך אצל כולם.לא לעישון

אין ספק שזוגיות זה משהו שצריך להשקיע בו. לדעתי זה לא דבר פשוט שיכול לזרום ללא קשיים.

אך המאמץ משתלם, והרבה מעבר לכך!!!.

אני לא זוכרת להגיד בשם אומרו (אולי הרב שמחה הכהן) אך אומרים שלפני החתונה - אתה רגיל ש"בחוץ" מתנהגים יפה ועושים "רושם", ובבית, מותר להתפרק. ואכן ההורים מקבלים את ילדם גם אם עושה שטויות ואפילו משתולל, בבחינת "אהבה שאינה תלויה בדבר" והילד הזה שגדל ומתחתן לפעמים לא קולט שעכשיו הוא לא יכול להשתולל בבית ולצפות שיסלח לו על כל חולשותיו. ומנסיון שלי - בתור אחת שנשואה מספר שנים ועם מספר ילדים - זה לא פשוט בכלל לקלוט ,להפנים ובעיקר לבצע את הנקודה הזאת - שנגמרו המשחקים ועכשיו את הרושם החיובי - כלומר השקעת כל הכוחות בהתנהות הראויה - צריך לעשות לקרובים ביותר - שזה בן הזוג. כי באופן טבעי כשחוזרים הביתה רוצים לנוח ולהתפרק...

ונקודה נוספת ששמעתי בהרצאה, (ושוב אני לא זוכרת ממי):

הבעל והאישה יכולים להתנהג אחד לשני בבחינת "בעל ואישה" אך גם בבחינת "אמא ובנה" או "אבא ובתו". כשכל אחד מבני הזוג לעיתים מעוניינים בקשר מסוג אחד ולעיתים בקשר מסוג אחר. ולעיתים על רקע התנגשויות ברצונות ביניהם נוצרים מתחים. למשל: בעל מגיע מהעבודה אחרי יום עמוס ומעצבן, הבוס התרגז עליו, האוטו נתקע והגשם ירד. הוא מגיע סחוט הביתה ומצפה לקבלה אוהדת ותומכת עם מרק חם... - בבחינת אמא ובנה.

ואילו אשתו עם הילדים עברה אחה"צ מעייף לא פחות - עם ארוחת צהריים שנשרפה בתנור בגלל צרחות של התינוק ומכונת כביסה שהציפה את הבית...

גם היא מצפה שבעלה שמגיע הביתה יתפוס פיקוד, ירגיע עניינים ויסדר את הבעיות - בבחינת אבא ובתו. 

והדרך מכאן למתחים ובעיות קצרה ביותר.

אך עם מודעות לעניינים כאלו, הדברים מסתדרים הרבה יותר בקלות. ובכל מקרה, אין קפיצות דרך, יש עבודת מידות תמידית ומאומצת, מתוך עין טובה ושיחות רבות בין בני הזוג.

שיהיה בהצלחה לכולם, יהי רצון שנזכה כולנו לבניין עדי עד, עם הרבה אושר ושמחה בזוגיות, ונחת מהילדים...

ככה זה כשרואים חלק משלםאמאל5

לא מכירה את גיסך אבל יכול להיות שלא נהג כשורה מהמון סיבות 

אם היא לא נראית אומללה ומעלה חיוך על פניה אז כנראה  טוב לה

החיים בזוגיות טובה לאו דווקא ניכרים היטב כלפי חוץ

כי הבסיס הוא תקשורת מספיק טובה התחשבות נתינה והשקעה

אולי היא שוחחה איתו והוא התנצל אח"כ

אולי הוא בינהם שיא המפרגן ומפנק ובחוץ הוא לחוץ ולא מתפקד כראוי ורק זה מה שנשאר לשפר?

כדי להבין מה שרואים לא נעים אבל צריך לשוחח עם בני הזוג.

אחרת הפרשנות שאת נותנת למראה עיניך אינה אמינה.

וכל זה אינו קשור למוטיבציה שלך, כנראה שיש לך חשש מהתחייבות לקשר וזה רק עוזר לך  ומספק תירוצים.

את תבחרי את הזוגיות שלך שבה תהיה תקשורת פתוחה בינכם הרבה השקעה הדדית ותבואי בגישה שאת רוצה ולא מפחדת להשקיע ואז בע"ה גם תהני

ולא לשכוח כמובן לשאת הרבה תפילות. אין בטוח בחיים הכל מאת ה' מה שהוא מתכנן לנו, תני צ'אנס לתת לך זוגיות טובה.

בהצלחה.

הי! זה לא הוגן כלפיו!לך תדעאחרונה

את לא יודעת למה הם באו לשבת! את לא יודעת איך הוא מרגיש אצל ההורים של אישתו! יתכן בהחלט שהפקודות וה"בטלנות" נובעות מכך שהוא לא יודע או מתבייש לעשות אצל החמות דברים מסויימים, ויתכן שהוא הוכרח לבא לשבת וזה גורם לו להיות לא נעים.

לא יודע מה הסיבה אצלך, אבל בטוח שזה נכון לחלק מהמגיבות בהמשך  

מכיוון שאינני ראוי להיות הגאון של הדור,חסדי הים

אני חייב להתחתן עם אשה שתהיה מוכנה לגדל את גאון הדור הבא.

"יִבְחַר לָנוּ אֶת נַחֲלָתֵנוּ אֶת גְּאוֹן יַעֲקֹב אֲשֶׁר אָהֵב סֶלָה".

בהדי כבשי זה לפני שחזקיהוחסדי הים
הציע לקחת בת ישעיהו.
יש לי בכלל סיכוי?מה כבר ביקשתי

אני יודע שהשאלה בכותרת קצת חריפה מדי אז אסביר...

לא יודע אם זה שייך לפה או לאר"מ אז כותב בשניהם.

עברו כמעט חודשיים מאז שהיא חתכה אותי. (לא יצאתי מאז מסיבה טכנית שקצת מנעה ממני להיפגש, ואני מרגיש שאולי זה קצת הזיק לי שאותה גברת ישבה לי במוח כל הזמן הזה ומצד שני גם עלו לי הרבה תובנות לגביה שלא חשבתי עליהם קודם אז אולי כן היתה מזה גם תועלת...לא משנה, זה לא העיקר. וגם סרו המניעות אז בעז"ה ממשיך.).

הנקודה היא שאני מרגיש שאני אולי קצת רגיש מדי. בכללי בחיים. ובדייטים זה מתפרץ במאתיים אחוז. כבר כתבתי על זה פה פעם אבל אז זה היה בהקשר של פרידות. עכשיו אני מתכוון בהקשר של אישיות.

זה היה הקשר הארוך יחסית הראשון שלי. יצאתי עם כמה בחורות לפניה ועם אף אחת לא התקדמתי באמת וגם תכלס לא היה כל כך שייך. כבר שראיתי את הפרטים שלה בהצעה הרגשתי שזה משהו אחר. וזה באמת היה. הבעיה הגדולה היא שלא הצלחתי באמת לקדם את הקשר. בכל רעיון שעלה לי חששתי שזה ילחיץ אותה, שהיא לא תגיב לזה טוב וכאלה. מפה לשם היא הרגישה שאני לא מוביל מספיק ועל זה (לפחות ככה אמרה) חתכה. היתה לנו שיחה ארוכה מאוד לפני שהיא קיבלה את ההחלטה, והמסר העיקרי שקיבלתי שם הוא "אתה באמת אדם טוב. באמת. לא פגשתי הרבה בחורים כאלה וגם אומרים שזה די נדיר אצל גברים. באמת התנהלת מדהים במהלך כל הקשר. הרגשתי שיש מי שרואה אותי ואכפת לו ממני. גם עוד לא פגשתי מישהו שמבין אותי ככה. יש לך לב כל כך טוב, וזאת אחת ה-תכונות החשובות לי. לכן ממש קשה לי לוותר על זה. באמת רציתי שזה יצליח. אתה מה שאני מחפשת. אבל אני מרגישה שזה לא מה שאני צריכה בחיים. אני צריכה מישהו חזק, יציב, שאני אוכל לסמוך עליו. ומבחינת הרגישות אני מרגישה שאנחנו קצת דומים מדי. וזה לא מה שאני צריכה לפחות בשלב הזה של החיים...".

מה שאני שמעתי זה "היית יכול ממש להצליח בתור בחורה. אתה לא גברי, אתה לא מסוגל לספק לאישה את מה שהיא צריכה בחיים, אתה רגיש מדי, מי שאמור לבכות בבית זה לא אתה זו אני, אין לך ביטחון עצמי, אתה לא החלטי, ובקיצור- בתור חברות היינו יכולות להסתדר יופי, אבל בתור בעל? תשכח מזה."

וכאן אני שואל כבר חודשיים ולא מצליח לקבל תשובה- למה אני אמור לצפות? מאז שאני זוכר את עצמי זה מי שאני. רגיש, מתחשב, אכפתי, דואג, שמח בלשמח מישהו אחר, מתכלב בשביל שמי שאני אוהב יהיה בנוח, וכו. אני לא מחפש מישהי גברית ושנחליף תפקידים. יש בי את הרצון הגברי הבסיסי הזה של לספק משענת, להוביל, להיות הקול השפוי. אבל בפועל זה לא מתבטא. בפועל היא נפגשת מיד עם הלב הטוב שלי, זה משמח אותה שיש גברים כאלה בעולם, ובזה מסתכמת התועלת שלה מהקשר. ואני? אני רק מאבד עוד את מעט הביטחון העצמי שנשאר לי. מי תוכל לראות אותי מעבר? ומי תוכל לאהוב את התכונות האלה באמת? יש מישהי שתשמח בזה שאני לפעמים לוקח דברים ללב והם משפיעים עלי? שאני חווה את העולם בצורה יותר עמוקה? שהלב שלי לא מסוגל לשמוע מישהו ובמיוחד מישהי שמחמיא לי בלי שיעלו לי דמעות?

זה קצת מייאש כל העסק הזה ובמיוחד הכנות שבה היא אמרה שאני אשכרה מה שהיא מחפשת ולמרות זאת החליטה לסיים את זה...

חושבת שהדברים מצריכים שיח מעמיק הרבה יותרנגמרו לי השמות

כדי להבין עד הסוף מה כל אחד רוצה בעצם להגיד

כלומר לפותח עצמו או לכל אחד אחר - ממש ללכת עם הסיפור כולו והתמונה השלמה והרחבה ולהעמיק בה כמה שצריך בעולם האמיתי מול האדם איתו מדברים (שיכול להיות מהמשפחה / חברים / איש מקצוע) העיקר שהדברים יהיו מבוררים.

כל אדם הוא עולם ומלואו ובפני עצמו

וכל סיטואציה היא בפני עצמה ורחבה ושלמה

וגם הצד השני בקשר שלא מובא כאן באריכות מטבע הדברים

וגם כל מה שעולה מתוך דיאלוג ישיר

מה אתה / אני / כל אדם אומר עד הסוף

מה השני שמע, מה השני הבין,

וכן הלאה דיאלוג רגיל שיכול להיעשות בזמן אמת ובצורה עמוקה שלו רק פנים מול פנים או בשיח ישיר ואמיתי.

כי כך בכתיבה בשרשור זה ממש מרגישה שלא ניתן להעביר עד הסוף את הדברים / או שאי אפשר להבין עד הסוף למה השני מתכוון / או שאי אפשר להעמיק כמו שצריך בכל הנקודות בצורה רחבה ושלמה באמת.

שדכנים לחוצניקים ודומיהםTachyon

האם מישהו מכיר שדכנים לחוצניקים או בכללי אנשים שיכולים מצד אחד להיות מאוד דוסים ומצד שני מאוד פתוחים לעולם? 

אתה יכול לפנות אלי במסר (לא בשיחה אישית) ואתן לךחסדי הים
מספר של שדכנית שעוסקת בזה.
אשמח גםראומה1
התחתנתי לתוך קהילה של חוצניקים רווקיםתמיד בבטחה

אז מוזמנים לפנות ואני אנסה לעזור

פניתי ראומה1
יש קהילה של חוצניקים רווקים כאן? סקרנת...מתוך סקרנותאחרונה
זה סביב ישיבת מיר?
תודה רבה! אם יש עוד איזה שדכנים מאזור בית שמש?Tachyon
ראיתי עכשיו זוג בדייטהפי

הבחורה כמעט מתעלפת מקור

והבחור מדבר על מטבע ביטקון או משו כזה..

הבנת מה אני אומר?

אחי , היא בעולמות עליונים

ביטקוייןמשה

זה באמת מקום לרחף בו.

כמה קשה לומר קר לי?בחור עצוב
בנות תמיד צודקות ובנים תמיד טיפשים וחסרי תשומת לבצדיק יסוד עלום
יותר קשה מלאכול סרטים אחר כך שהוא לא שם לב אלייךיוני.ו.

מה שבטוח.

ושאף אחד לא שם לב אלייך, ולכן את חותכת מעוד אחד ועוד אחד למרות שהייתם יכולים להיות מאוד מתאימים.

תאמיני לי תלמדי הרבה יותר על הבחור אם תחליטי להגיד שקר לך ולבחון את התגובה שלו, מאשר להחליט לבחון אם הוא שם לב שקר לך בכלל מלחתכילה.

בכלל הגישה הזאת היא פוטינציאל להיות כדור שלג מתגלגל לחיי זוגיות מתסכלים.

הוא נדרש לעבוד על עצמו לשים לב יותר לדברים שמפריעים לה בדיוק באותה מידה שהיא נדרשת לעבוד על עצמה להרחיב את תחומי הביטוי וההבעה שלה מולו.

ברור שהיא צריכה להגידהפי
לא ציפיתי שידע לבד
הצעתי לכמה בחורות את המעיל שליבחור עצוב
כולן סירבו. אולי הגיע הזמן לכבס אותו. 
נראה לי שזה בסיסי להיות רגיש למזג האווירadvfb
כדאי שיהיה תשומת לב מצידוארץ השוקולד

אבל אם היא לא יודעת לומר שקר לה זה גם בעיה.

ולגבי עצם המקרה, אולי גם לה היה מעניין ממש שהיא לא שמה לב לקור.

חחחח לא נראליהפי

אני צוחקת כי עכשיו שעה אני אומרת לחברה די קר לי בואי לאוטוו כבר

פתאום דוכן של תכשיטים סייל כל הדוכן

מה לא ניקח????

והיא כולה עלק קר לך

הורידה לי את החשק לא לקחתי .

סתם פשוט היה יש ים אנשים

קיצר יש משהו שמעניין לך פחות קר

אבל בדייטים לי ספציפית קפוא

ואני חופרת לבחור שקר לי!

הוא לא יכול לפספס את זה

אז תקבעו מראש במקום סגורבחור עצוב
ואי אני חושבתהפי

שהתסכול הכי גדול שלי בדייט היה שנכנסו למסעדה ואז גילנו שאנחנו בטעות בחלק החיצוני שלה אומנם מקורה אבל חיצוני היה שם קור בלתי נסבל.

שזה קטע זה יחסי  כי עם גברים קפוא לי רצח

ועם חברות שלי חם לי כל הזמן המזגן על חום דולק 

אז אפשר לעבורבחור עצוב

זו לא בושה לומר לבחור שקר לך ותשמחי לעבור.

בסוף המטרה שלו שיהיה לך הכי נוח בעולם כדי שתוכלי להביא את כל כולך לפגישה( וגם להיפך כמובן).

אני אישית הייתי שמח אם מישהו תאמר לי מה יגרום לה להרגיש טוב יותר. 

ברור שאמרתיהפי
סוף טוב הכל טוב?בחור עצוב

יש כאלו שמתפדחות לומר וסתם סובלות. 

אפשר להגיד בטל ומבוטלהפי
לא הבנתיבחור עצוב
קורה לי הרבה בשרשור הזה
מסכיםארץ השוקולדאחרונה
אולי זה דייט בין הראשוניםמישהי נשואה

והיא עדיין התפדחה להגיד

אני מקווה שבהמשך היא תגיד שקר לה

את ההרצאות בנושא כלכלה שהיית נושא בפני😂יעל מהדרום
אשה היא לא יועץ השקעותבחור עצוב
אשה היא אכן לא יועץ השקעותאריק מהדרום
אבל אתה הולך לאחד את ההון שלך וההון שלה להון אחד.

זה נושא מספיק חשוב כדי שלפחות תהיה לכם ראיה משותפת לגבי איך נכון להשקיע.

המצב שבו צד אחד משקיע כראות עיניו בכל מיני השקעות וצד שני כלל לא מעורב זה המצב הנפוץ אבל הוא מאוד לא בריא בעיקר בעיתות משבר שבו צד אחד יקבל תרעומת על ההשקעות הגרועות שלו.

וגם איך בן אדם משקיע אומר הרבה מאוד על הנפש של בן האדם ועל איך הוא רואה את העתיד שלו ושל משפחתו.

זה לא אומר שצריך לאכול לה את הראש על זה בפגישותבחור עצוב
ולגמרי אין לי בעיה לקחת אחריות על הצד הכספי בקשר. לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכל. 
אכן לא כל אחד חייב לדעת לעשות הכלאריק מהדרום
אבל בנושא הספציפי הזה זה מאוד חשוב לעבוד יחד כי ישנן החלטות מאוד גורליות.

אם מישהו אחד אחראי על שטיפת כלים, זריקת זבל או ספונג'ה זה לא נורא כל כך אם הפרטנר לא יהיה לו מושג בנושא.

אבל בנושאים כמו ניהול ההון המשפחתי וחינוך הילדים זה מאוד קריטי ששני ההורים יהיו אחראים ביחד.

וזאת כי שני בני הזוג מוציאים ומכניסים (בדרך כלל) ואם לשניהם יש מטרה לחסוך להון עצמי לבית או לחתונות ובר מצוות לצורך העניין לא הגיוני שאחד מבני הזוג על דעת עצמו יחליט להוציא יום אחד הכל על ביטקוין כי הוא ראה טיקטוק ששכנע אותו זה הדבר הנכון.

חחח גדולהפי
הרהורים בעקבות שירשורים: למי לדעתכם יש יותר סיכוי?יוני.ו.

ולמה

1. "לא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "זאת הסיבה שהפכתי להיות פריק/ית ומוזר/ה" >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

2. "אני פריק/ית ומוזר/ה" >> "זאת הסיבה שלא הולך לי בדייטים/מערכות יחסים, לא מתקדם לשום מקום, למרות שאני משקיע/ה ומנסה זמן רב." >> "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה"

נגיד שאלו שני סוגי האנשים. שניהם לא אידיאלים, אבל כנראה יותר נפוצים מהסוג האידיאלי, אז תנסו להתייחס אליהם, ולא לשבור לסוג שלישי. אם תקלטו את הלך הדברים תגלו שיש הרבה פחות מקום לקטנוניות.

(חסכתי את הניסיון לעדן/ פוליטיקלי קורקט למינהם)

מסכים ומחזקאביעד מילוא

אבל זו התבוננות חיצונית  צריך לשבור את הסטיגמות

אתה מה זה צודקadvfb

גם בהתחלה זה עלה לי, אבל אולי זה רק עניין של ניסוח.

אם מדברים על שורש העניין אפשר למצוא בדילמה הזו עקרון שהוא אמיתי ולא חיצוני.

לא הבנתיהרמוניה

למה שיהיה הבדל אם לשניהם המסקנה השווה היא- "אני מיואש/ת וכבר בקושי מנסה" ?

לראשון יש יותר סיכויadvfb

הוא מגדיר את עצמו כנורמלי חוץ מהעובדה שהוא לא מצליח במערכות יחסים, לכן הוא יכול לבודד את חוסר ההצלחה בתחום הזוגי ולהבין שזה לא צובע את כל האישיות שלו. ככה הבטחון העצמי עולה וכך גם המסוגלות שלו לפתור את הבעיה עולה.

בסוג השני יש בעיה בהגדרת הזהות האישית והערך העצמי. הטיפול הוא בהכרח שורשי. 

תלוי ביחס בין כמה שהוא חושב שהוא פריק ומוזרנוגע, לא נוגעאחרונה

לבין כמה שהוא באמת

שוב נר בלי ביתאנונימיכלשהו

כל משב רוח מכבה אותו. נשארה רק פיסת שעווה חסרת צורה.

בעז"ה שנה הבאה 'נר לבי בית'חסדי הים

לפעמים רק צריך להחליף כמה אותיות בראש, כמו הדוגמה המפורסמת 'מחשבה-בשמחה'.

בעז"ה בקרוב ממש!

היום זה עדיין "זאת חנוכה" וההשפעה עדיין קיימתנפש חיה.

אפשר עדיין להתפלל ולבקש ליד החנוכיה אפילו שהיא כבויה

בע"ה

לשנה הבאה נר איש וביתו

מתוך בריאות ושמחה#

רק לומרנגמרו לי השמותאחרונה

שהתפללתי עליך לישועה שלמה ב"ה.

ניכר שאתה עובר קושי מאוד גדול, תקופה ממושכת

מקווה שאתה מוצא גם בחיים האמיתיים כתובת מיטיבה שתעזור לך ותלווה אותך דרך קושי זה

חזק ואמץ

ב"ה שתראה אור גדול במהרה ממש

"קווה אל ה'

חזק ויאמץ ליבך

וקווה אל ה'"

איך עוברים את הפגישה השנייה?אביעד מילוא

יצאתי עם בחורות מקסימות אבל אף פעם לא עברנו את הפגישה השנייה (נחתך תמיד על רקע שהן לא היו בשלות לשידוכים ונכנסו לזה מתוך לחץ חברתי)

💁🏻‍♂️אבטיח ברזילאי

ענית תשובה מאוד מרגיעה בסיפא, פשוט תצא עם בנות שלא נדחקו לפני בשלות לדייטים.

אם זה גורף אז או שמאגר ההצעות שלך מזעזע או שיש סיבה אחקת וזה היה רק התירוץ. זה לא נורמטיבי סטטיסטית שעם כל הבנות לא עוברים מאותה הסיבה את הדייט השני.

נוטה לחשוב שזו לא רק "חוסר בשלות" מצידן, ושאם תהיה איתך אווירה נעימה וכיפית הן ימשיכו

זה לא שאין איתי אווירה נעימהאביעד מילוא

אני לומד מטעויות ומשתפר ומבין איך לעשות דברים פעם אחת התעלמנו מהטריגרים ובפעם אחרת זה צץ משום מקום

מחזק אותךאבטיח ברזילאי

קשה הזיווג כקריעת ים סוף

ההשתדלות היא לא רק לוגיסטית אלא גם להשתפר בתדר, ללמוד מטעויות וצעירויות, לקרוא את הבחורה, לרצות להיות נעים...

בהצלחה

יוצאים עם בחורות בשלות יותר…מבולבלת מאדדדד
אולי כדאי גם לחפש בחורות גדולות יותר
^^^ארץ השוקולד

ואם ההצעות ברובם הגיעו מאותו מקום/שדכן/שדכנית כדאי לשתף אותם ולהבין מהם איך להתמודד עם זה.

בהצלחה

כפי שכבר אמרובחור עצוב

לצאת עם בשלות יותר.

כדאי רק לוודא עם עצמך \שיחה עם חבר שבאמת זו הסיבה וזו לא גרסה מנומסת שלהן ל"זה לא אתה, זו אני". 

משקיעים יותרהפי
ומנגד משדרים נחת נעימות
אולי לבדוק בעדינות את הנקודה הזאת בבירוריםadvfb

אתה מדבר עם החברה שלה ושואל אם יוצא לה לדבר על הרצון לבנות בית וזה משהו שמעסיק אותה.. תוהה לעצמי איך לשאול את זה בדיוק. נשמע לי לגיטימי לשאול.

אם יצאת עם כמה בנות, ואף פעם לא הגעת לפגישה שנייה-לגיטימי?אחרונה

אולי לא נכון להפנות את האצבע כלפי חוסר הבשלות שלהן, אלא כלפי הגורם האחר בעסק?

אולי כדאי לברר עם מי ששידך, שינסה לברר אם יש משהו ספציפי וקיצוני בהתנהגות שלך שמרתיע.

לבנותמישהי 1
אני מנסה לשדך כמה שרק אני יכולה ואם יש לי עצה בשבילכן היא שהתמונה שאתן מעבירות תהיה הכי וואו שיש
את מתעלמת מהשאלות שלי. ולא בפעם הראשונהלאצעיר

כמה מתוך הזוכות האלו התחתנו בשנות ה30 לחייהם? ובאיזה הפרש?

פי כמה וכמה כמות יש הפוך?

לגבי בעיות - יש ב2 הצדדים. לא על זה מדובר. בגילאי 30+ לא מדובר על בעיות, מדובר על *טבע*. זו עובדת חיים שהפוריות של האישה נחלשת מוקדם יותר. זה מה יש.

אני כבר באמת לא רואה טעם בהמשך הדיון הזה. אני מביא עובדות ומציאות ואת חולמת לשנות את כל העולם לחלומות שלך.

מאחל לך שתמצאי את הנכון לך ובעיקר שלא תתני לשטויות כמו פער גילאים מוגזם *בעיניך* לתקוע אותך. 

אולי יעניין אותך