בתור רווקים הדרך היחידה שלנו להבין קצת יותר איך נראית זוגיות מבפנים היא ע"י התבוננות בזוגות אחרים, בעיקר בהתנהלות היומיומית שלהם.
אני מסתכלת הרבה על אחותי וגיסי, שהם זוג יחסית צעיר, ונחרדת כל פעם מחדש. גיסי הוא בסך הכל נראה בנאדם טוב, דוס, לפי הספר פחות או יותר, אבל ההתנהגות שלו בעייני בזוגיות שלהם לפעמים ממש מזעזעת אותי.
הוא יכול להעיר לה לפני אנשים (גם על דברים מטופשים), לתת לה פקודות, להטיל עליה הכל וללכת לישון, ועוד כל מיני התנהגויות שהמשותף להם- חוסר כבוד ואגואיזם.
אין לי מושג איך היא מסוגלת לסבול את זה, אני לא הייתי עומדת בזה , לפעמים כשאני שומעת אותו בא לי לתת לו כאפה, ואני לא מגזימה, היא קורעת את את עצמה בעבודה/לימודים ובטיפול בילד, ולא מגיע לה כזה יחס (לאף אחד לא מגיע, ולא משנה מה..).
ושוב, לא מדובר באיזה בנאדם גס רוח או רע לב, וזה מה שמחרפן אותי.
ברור לי שזה משפיע גם עלי, זה לא תורם לי למוטיבציה ולא מחזק בי את הרצון לזוגיות, כי אם כל הדרך הזו בסוף מובילה לזה- אז לא תודה.
ברור לי שאצל כולם יש מריבות, ושלא הופכים אחרי הנישואים לצמד מלאכים שהכל בניהם הרמוני 24 שעות ביום, אני יודעת שזה לא כך.
אבל המחשבה שזוגיות נראית כמו אצלם, גורמת לי לתהות אם אני בכלל רוצה, אם זה שווה את המאמץ.
וגם, איך מזהים אנשים כאלה מראש? אני די בטוחה שכשהם יצאו הוא לא התנהג ככה, הוא דיבר אליה יותר יפה, היה יותר ג'נטלמן וכו', וגם אם החברים שלו אני לא בטוחה שהוא מתנהג כך, יש דרך בכלל לזהות את זה?

)