מיועד בעיקר לבניםט!הר

שמחת תורה-

אני הולכת לבית הכנסת..

תפילה

זמן ההקפות מגיע.. מתחילים לשיר, ולרקוד, אך משום מה משהו חסר לי..

באיזשהו שלב, כל המניין יוצא החוצה ויוצאים לחגוג הקפות עם כל תושבי המקום, כל המיניינים, אשכנזים ספרדים ותימנים.

כשהתחילו לרקוד, הבנתי מה חסר לי..

השמחה.. ()

אני לא אגיד שלא היה שמח, אבל באיזשהו שלב, פשוט קלטתי שכל בני הנוער (יעני הבנים..) לא נמצאים..

זאת אומרת, כל החבר'ה, יצאו לשמח במקומות אחרים, נסעו לאזורים נרחבים בארץ..אבל, את הקהילה שלהם הם פשוט 

זנחו.

כן, זנחו, בחיים לא היתה שנה שאצלינו המבוגרים הם היחידים שרוקדים עם ספרי התורה.. תמיד היה שמח, החבר'ה שלנו הספיקו, אבל ברגע שהם הלכו, היה פשוט עלוב.

באמת שלי היה חג עלוב.

אז סתם נקודה למחשבה, כל החבר'ה שיוצאים לשמח במקומות אחרים, שיקחו בחשבון שיש מצב שהם משאירים מאחוריהם קהילה, שאין מי שיעשה שם שמח.

וזו לא סתם קהילה, הקהילה שלהם!!!

אז אני לא אומרת שזה לא חשוב ללכת למקומות אחרים ולשמח, זו מצווה גדולה, אבל לפי דעתי היא לא שווה כשאתה משאיר את הקהילה שלך בלי חבר'ה שישמחו.

אני לא צריכה להיות פה עכשיו, אבל הייתי נסערת כך שהייתי חייבת לעשות זאת עכשיו..

אז שיהיה לכולם שבוע טוב..

ותחשבו על זה

עניי עירך קודמים מסכים ב100 אחוזישי .א.

אני אישית מאידיאל לא הלכתי לשמח במקמות אחרים אלה רק בביה"כ שלנו גם אח שלי אמר לי את זה וכל הנוער שלנו מסכים עם זה וב"ה אצלנו היה ממש שמח

נכון! גם אצלנו זה ככה פחות או יותרירוק-לבן!

למרות שיש ילדים (לא הרבה)

אצלנו היו חברה שהלכו למקומות אחריםסרוג על הכיפה

אבל הרוב נשארו והיה ממש שמח

וואי..צודקתשיבת ציון
צודקת, אבל לא לגמרי.האדמו"ר מצנעא

את, בלבד, מחליטה איך החג שלך יהיה. אם תכניסי בעצמך את שמחת התורה - את תשמחי בתורה, ולא משנה אילו שירים ישירו בהקפות, וכמה נוער יהיה. 

מה שכן, בנוגע לאלה שעוזבים את העיר שלהם והולכים למקום אחר, למרות שצריך אותם בעיר שלהם - את צודקת לגמרי. עניי עירך קודמים.

לא אמרתי שלא היה שמח..ט!הר

לי עצמי היה שמח, אבל החוסר הזה השפיע לי על השמחה..

היא לא היתה שלמה.. משהו היה חסר..

אני רגילה להרבה אנשים..

אצלי ביישוב...חגי לנדסברג

היו המון חבר'ה שנשארו אז לא הרגשתי צורך להישאר..

ביישוב שלי אני יודע שאני לא אתחבר לשםמרדכי

בס"ד

ואני גם לא ארקוד (אני לא רוצה להכנס לסיבות למה זה ככה). אז לכן אני מעדיף לצאת למקומות אחרים ששפ אני יודע שאני יכול לתרום יותר.

תמיד ידעתי שאנחנו דומות D:SimplePlan
נשבעת לך שלא ראיתי את זה!!! :Oט!הר

ואוו חחח מגניב

צודקתarielish
וואי טוהר..כמה אני מזדהה איתך! מילה במילה!Tehilla*
בים בוםט!הר
אני לא מסכיםא"י זה קשה

ברוב בתי הכנסת שאני מכיר ובמיוחד השנה בבית הכנסת שלי (שלא הייתי בו) יש רצון לדכא את הנוער לתת שיחות מוסר על איך שזה הוללות לרצות הקפות ארוכות בניגוד לךצון המבוגרים ואז במוצאי החג מזה כבר כמה שנים באים בטענות למה היה משעמם ויבש? למה כל הנוער היו בעיירות פיתוח ולא בישוב ? אז התשובה היא בגללכם אנחנו רוצים לשמוח עד הסוף, ואין לנו הגבלה של אישה וילדים, אנחנו רוצים לחוות באמת את החג. אז קבלו אותנו כמו שאנחנו או שפשוט נעשה את זה במקום אחר.

(שום דבר לא נאמר מתוך התרסה אלא בכנות ולא מתוך איזה "דווקא")

ברוב בתי הכנסת??ט!הר

מאיפה הבאת את זה?!

רצון המבוגרים הוא לדכא את הנוער, אחי אתה מתוסבך!פצפונית

מה נראלך? אולי יש בדיוק 2 בתי כנסת כאלו.. רוב בתי הכנסת שמחים ששמח אצלהם ושהנוער פעיל..

אנחנו למשל עברנו באיזה 6-7 בתי כנסיות וכולם שמחו שבאנו

ותתכלס, טוהר צודקת!

לפעמים מרוב שרוצים לשמח במקום אחר אנחנו שכוחים את עצמינו  

נכון שעניי עירך קודמים. אבלאביה_א

כמה שלא יהיה שמח ביישוב שלי, אבל ביישוב שלי, גם אם חסרים כמה צעירים, המבוגרים עדיין רוקדים.

אבל בעיירות פיתוח יש אנשים שגם ככה באים לבית הכנסת פעם בשנה בערך, אנשים שעושים קידוש ואז הולכים לראות טלויזיה. אנשים שמתרגשים באמת לראות ספר תורה וצעירים רוקדים, ולא רוקדים רק כי זה מה שגדלנו עליו! מי שלא היה בעיירת פיתוח/עיר מעורבת בש"ת - לא ראה התלהבות אמיתית מימיו! עם כל הכבוד ליישוב שלי, יש בו רק 60 משפחות... גם יהיה שם פחות שמח, לא כזה נורא. 

..ט!הראחרונה
יש כאלה שערים עכשיו?אהבה 18
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

אולי יעניין אותך