מיועד בעיקר לבניםט!הר

שמחת תורה-

אני הולכת לבית הכנסת..

תפילה

זמן ההקפות מגיע.. מתחילים לשיר, ולרקוד, אך משום מה משהו חסר לי..

באיזשהו שלב, כל המניין יוצא החוצה ויוצאים לחגוג הקפות עם כל תושבי המקום, כל המיניינים, אשכנזים ספרדים ותימנים.

כשהתחילו לרקוד, הבנתי מה חסר לי..

השמחה.. ()

אני לא אגיד שלא היה שמח, אבל באיזשהו שלב, פשוט קלטתי שכל בני הנוער (יעני הבנים..) לא נמצאים..

זאת אומרת, כל החבר'ה, יצאו לשמח במקומות אחרים, נסעו לאזורים נרחבים בארץ..אבל, את הקהילה שלהם הם פשוט 

זנחו.

כן, זנחו, בחיים לא היתה שנה שאצלינו המבוגרים הם היחידים שרוקדים עם ספרי התורה.. תמיד היה שמח, החבר'ה שלנו הספיקו, אבל ברגע שהם הלכו, היה פשוט עלוב.

באמת שלי היה חג עלוב.

אז סתם נקודה למחשבה, כל החבר'ה שיוצאים לשמח במקומות אחרים, שיקחו בחשבון שיש מצב שהם משאירים מאחוריהם קהילה, שאין מי שיעשה שם שמח.

וזו לא סתם קהילה, הקהילה שלהם!!!

אז אני לא אומרת שזה לא חשוב ללכת למקומות אחרים ולשמח, זו מצווה גדולה, אבל לפי דעתי היא לא שווה כשאתה משאיר את הקהילה שלך בלי חבר'ה שישמחו.

אני לא צריכה להיות פה עכשיו, אבל הייתי נסערת כך שהייתי חייבת לעשות זאת עכשיו..

אז שיהיה לכולם שבוע טוב..

ותחשבו על זה

עניי עירך קודמים מסכים ב100 אחוזישי .א.

אני אישית מאידיאל לא הלכתי לשמח במקמות אחרים אלה רק בביה"כ שלנו גם אח שלי אמר לי את זה וכל הנוער שלנו מסכים עם זה וב"ה אצלנו היה ממש שמח

נכון! גם אצלנו זה ככה פחות או יותרירוק-לבן!

למרות שיש ילדים (לא הרבה)

אצלנו היו חברה שהלכו למקומות אחריםסרוג על הכיפה

אבל הרוב נשארו והיה ממש שמח

וואי..צודקתשיבת ציון
צודקת, אבל לא לגמרי.האדמו"ר מצנעא

את, בלבד, מחליטה איך החג שלך יהיה. אם תכניסי בעצמך את שמחת התורה - את תשמחי בתורה, ולא משנה אילו שירים ישירו בהקפות, וכמה נוער יהיה. 

מה שכן, בנוגע לאלה שעוזבים את העיר שלהם והולכים למקום אחר, למרות שצריך אותם בעיר שלהם - את צודקת לגמרי. עניי עירך קודמים.

לא אמרתי שלא היה שמח..ט!הר

לי עצמי היה שמח, אבל החוסר הזה השפיע לי על השמחה..

היא לא היתה שלמה.. משהו היה חסר..

אני רגילה להרבה אנשים..

אצלי ביישוב...חגי לנדסברג

היו המון חבר'ה שנשארו אז לא הרגשתי צורך להישאר..

ביישוב שלי אני יודע שאני לא אתחבר לשםמרדכי

בס"ד

ואני גם לא ארקוד (אני לא רוצה להכנס לסיבות למה זה ככה). אז לכן אני מעדיף לצאת למקומות אחרים ששפ אני יודע שאני יכול לתרום יותר.

תמיד ידעתי שאנחנו דומות D:SimplePlan
נשבעת לך שלא ראיתי את זה!!! :Oט!הר

ואוו חחח מגניב

צודקתarielish
וואי טוהר..כמה אני מזדהה איתך! מילה במילה!Tehilla*
בים בוםט!הר
אני לא מסכיםא"י זה קשה

ברוב בתי הכנסת שאני מכיר ובמיוחד השנה בבית הכנסת שלי (שלא הייתי בו) יש רצון לדכא את הנוער לתת שיחות מוסר על איך שזה הוללות לרצות הקפות ארוכות בניגוד לךצון המבוגרים ואז במוצאי החג מזה כבר כמה שנים באים בטענות למה היה משעמם ויבש? למה כל הנוער היו בעיירות פיתוח ולא בישוב ? אז התשובה היא בגללכם אנחנו רוצים לשמוח עד הסוף, ואין לנו הגבלה של אישה וילדים, אנחנו רוצים לחוות באמת את החג. אז קבלו אותנו כמו שאנחנו או שפשוט נעשה את זה במקום אחר.

(שום דבר לא נאמר מתוך התרסה אלא בכנות ולא מתוך איזה "דווקא")

ברוב בתי הכנסת??ט!הר

מאיפה הבאת את זה?!

רצון המבוגרים הוא לדכא את הנוער, אחי אתה מתוסבך!פצפונית

מה נראלך? אולי יש בדיוק 2 בתי כנסת כאלו.. רוב בתי הכנסת שמחים ששמח אצלהם ושהנוער פעיל..

אנחנו למשל עברנו באיזה 6-7 בתי כנסיות וכולם שמחו שבאנו

ותתכלס, טוהר צודקת!

לפעמים מרוב שרוצים לשמח במקום אחר אנחנו שכוחים את עצמינו  

נכון שעניי עירך קודמים. אבלאביה_א

כמה שלא יהיה שמח ביישוב שלי, אבל ביישוב שלי, גם אם חסרים כמה צעירים, המבוגרים עדיין רוקדים.

אבל בעיירות פיתוח יש אנשים שגם ככה באים לבית הכנסת פעם בשנה בערך, אנשים שעושים קידוש ואז הולכים לראות טלויזיה. אנשים שמתרגשים באמת לראות ספר תורה וצעירים רוקדים, ולא רוקדים רק כי זה מה שגדלנו עליו! מי שלא היה בעיירת פיתוח/עיר מעורבת בש"ת - לא ראה התלהבות אמיתית מימיו! עם כל הכבוד ליישוב שלי, יש בו רק 60 משפחות... גם יהיה שם פחות שמח, לא כזה נורא. 

..ט!הראחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך