אחד הדברים שמאוד מעצבנים אותי זה סטיגמות, כי מה לעשות, אנשים אוהבים להתעלק על הבודדים, או אפילו על שמועות. ובכל פעם שאתה מספר להם שאתה ממקום מסוים, אז הם אומרים לך אתה בטח חושב... אתה בטח מתנהג ככה... וכן הדרך.
זה נכון לגבי מוסדות, למדתי בבית ספר יסודי אחד בסביבת מגורי, ולפני שנה מישהו שאל אותי איפה למדתי, אז אמרתי לו ב... אז הוא אומר לי אתה יודע מה הסטיגמות על המקום הזה? ערסים!!!
למדתי בישיבה תיכונית ידועה, שלפני 20 שנה קרה מקרה, באחד מאנשי הצוות, אז מאז ועד היום, למרות שאותו אדם הורחק מהמוסד לאלתר, כל אחד ששומע את שם המוסד, מתחיל להעביר את המחרוזת של הבדיחות שהוא מכיר על המוסד הזה, ראשית זה לא מצחיק, שנית זה לא נכון.
אני גר בעיר מסוימת, עיר קרובה למרכז, שיש בה מגוון אוכלוסין, הן בקרב תפוצות העולם, והן בקרב מגזרים. אך בגלל מספר מקרים שנעשו בידי פחות מעשירית מהאחוז של תושבי המקום הזה, ופורסמו בתקשורת במשך חודש (וגם הומצאו סיפורים בשביל הרייטינג), כל אחד מתחיל לשאול אותי אם אני יורק על נשים? לא, אני לא יורק. וגם את כל הבדיחות על המקום הזה אני מכיר.
להעמיד אותך מול כיתת יורקים? שהכל נמצא כאן במרחק יריקה. ועוד בדיחות שהומצאו רק בגלל סטיגמות.
גם על תנועות נוער, הייתי בתנועה ידועה בארץ, שיש לה הפרדה מלאה, אז כולם קורים לי דוסים. האם הייתם קורים לתנועה עולמית עם 38 מיליון חניכים בעולם דוסים, רק בגלל שהם נפרדים?
עוד תופעה, שמעתם על תופעת בני הרבנים? התופעה הזאת שדווקא בני הרבנים נהיים דתל"שים, התפועה הזאת הופרכה לחלוטין, אך כל פעם שאתה פוגש דתל"ש, שבמקרה אבא שלו רב, אז אתה אומר בסדר הוא בן של רב. אבל תתפלאו שבמגזר הדתי ישנם הרבה רבנים כאלה ידועים יותר וכאלה שידועים פחות. וגם בקרב הדתלשים ישנם הרבה דתלשים שאבא שלהם לא רב. אבל זה יפה להדביק ולהדגיש דווקא את בני הרבנים.
בן דוד שלי סיפר לי שהוא ישב יחד עם חבריו בישיבת הסדר שלו, ופשוט התחילו להריץ רשימה של סטיגמות, וכמה מהם התאימו לקבוצה שלהם - 0. אתם מבינים מעל 10 סטיגמות שלא התאימו אפילו על אחד מבני החבורה(הם היו כמה עשרות בקבוצה הזאת)!
בתשעה באב הגיע אלינו מישהו ודיבר במתנ"ס על הוצאת שם רע, הוא הביא דוגמא, יש עיר ששנים מראשי העיר ביצעו מעשים מגונים, אז עכשיו כולם צוחקים על העיר הזאת. האם הייתם קוראים לעיר עם 50,000 תושבים עיר של רוצחים בגלל ששלושה רוצחים מפורסמים יצאו משם? האם בגלל שיש שני ארגוני פשיעה בעיר אחרת כל המאות אלפי תושבים בעיר הזאת הם מאפיונרים? האם בגלל שנעצרו 7 זמרים בשנים האחרונות על העלמת מס, האם זה אומר שכל הזמרים הם מעלימי מס?
אתם מבינים, אנשים מתעלקים על סטיגמות, זה דבר מאוד מרגיז, וזה בראש ובראשונה הוצאת שם רע, וקורטוב של לשון הרע, עצם זה שאתם מאמינים לשמועות האלה זה כבר בעיה. סטיגמות גובל בהרבה פעמים באיסורים חמורים בתורה, של שפיכות דמים, הלבנת פנים ועוד . מישהו או מישהי כאן מוכנים לקבל על עצמם להפסיק עם כל הסטיגמות האלה. אתם מבינים שהרבה פעמים כשאתם מאמינים לסטיגמה, אתם אשכרה מאמינים לשקר, ואתם לוקחים את זה איתכם ומפרסמים את זה הלאה.
כל המקרים שהובאו כאן הם מקרים אמיתיים לחלוטין
האם אני נראה לכם ערס? האם אני יורק על בנות? האם אני דוס? ממש לא, אבל יש אנשים שפשוט מתעלקים על סטיגמות, ונאלצים להתקע בבועה הקטנה שלהם.
]