גוגל סטריט וויו ביו"ש: האם זה טוב או רע? - דעהמרדכי

בס"ד

רבות ברכו לאחרונה את גולל שהם החלו להפעיל בשבוע שעבר את השרות העולמי שלהם "סטריט וויו" (תוכנה המאפשרת לראות את הרחובות בתל מימד) גם ביישובים ביהודה ושומרון כמו אלקנה קריית ארבע ואריאל. בעלון 'יש"ע שלנו' צוטט השבת ראש מועצת קריית ארבע, מלאכי לוינגר, שאמר "זוהי הוכחה לחיזוק הלגיטמציה הבינלאומית ליישובים ביהודה ושומרון"

אני מסכים עם כל המברכים, השירות הזה באמת שם את יו"ש על המפה (תרתי משמע), אבל בכל זאת עולה חשש בליבי.

אנחנו לא נמצאים במצב של שלום עם אויבנו, והם עדיין מנסים לעשות הכל על מנת לפגע בנו ולגוות ממנו הרוגים ואני חושש מאוד שהשירות החדש של גוגל (כמובן שלא בכוונה) יוכל לעזור מאוד לארגוני הטרור לפעול ביישובי יהודה ושומרון.

הרי כל אדם שנכנס לתוכנה יכול לראות את השטח כאילו הוא באמת נצא שם ובארגוני הטרור יוכלו ללכת לטייל (וירטואלית) ברחבי היישובים ולהתחיל לאסוף נתונים שלא רואים סתם ככה במפות. לדוגמא: הם יכולים לראות בדיוק איפה הפתחים של הבתים והגינות וגם הם יכולים לראות שכאן יש שיח גדול שניתן להתחבא בתוכו וכאן יש חומה שניתן להסתתר מאחוריה וכאן יש שביל שיכול לעזור למילוט וכן הלאה וכן הלאה.

זה אומנם טוב ומבורך שהשירות הזה של גוגל מתחיל לעבוד ברחבי יו"ש אך גם לדעתי מאוד מסוכן ויש להזהר ממנו מאוד כי הוא יכול להיות אמצעי לפיגוע הבא. 

הם מטשטשים מקומות בעיתייםמושיקו

צריך לדאוג לדבר עם מי שאחראי על הביטחון

תאמין לי שהם לא צריכים שום עזרים כאלה\<חגי>/
אם הם רוצים לעשות פיגוע הם יכולים
רק ה׳ שומר
ברור שהם יכולים, אבל למה להקל עליהם יותר?מרדכי
ראינו אותם פעמיים כשהיינו בשומרון.. מיריצ'י =)
רגע!!אביה_א

ואם יהיו פיגועים בירושלים ותל אביב אז לא אכפת לך?!?

למה אתה מתקומם רק עכשיו?

מחבל יוכל להסתובב בירושלים יום שלם,  בלי לצאת מהבית בכלל!

אגב - לדעתי זאת לא בעיה, אבל מוזר לי שרק עכשיו אתה שם לב, אז כתבתי את מה

שכתבתי...

אביה, גם אני חשבתי על זה אבלמירימי
תשימי לב שלישובים בעיקרון אין כניסה לערבים מלבד פועלים וכד' ובשאר הארץ,בערים, יש מלא ערבים "ישראלים" שחלקם כמובן משת"פים וגם יכולים להתערב בינהם פלסטיניים כך שהמקומות האלה ממילא חשופים ואפשר לחקור אותם למטרת פיגועים ח"ו בלי עזרת גוגל.
ישובים יש בהם פחות אבטחה ויותר גישה נוחה עבורםמושיקו

מחבל שעושה פיגוע ביושב יכול מאוד מהר לחזור לכפר ולהעלם, זה לא קורה כ"כ במרכז הארץ

מה פתאום! דוקה הישובים יותר ממוגנים.מירימי
בד"כ יש שמירות מסודרות ופיטרולים, כיתות כוננות וגם הרבה ישובים צמודים למחנות צבא. ברוב הישובים יש גם גדר מסוג שהוא. העיר יותר חשופה מהבחינה הזו. זה שהמחבל יכול לברוח חזרה מהר נכון.
הלוואי וזה היה נכוןמרדכי
בס"ד

כל הדברים האלה לא מועילים.
ישנם פריצות כל הזמן וחדירות בלי סוף.

וכשזה קורה כל היישוב נמצא בהסגר, בניגוד לעיר ששם הסדר יום ממשיך להתנהל כתמיד
ויש גם אירועים אחרים.פיתה פיתה

אצלנו-כל יום כמעט בקתבים ועכל הגדר נופלת.ולא היודעים על זה כלום!!!

כנ"ל - אנשים לא יודעים שזה המצב אצלנומרדכי
אה..נכון.פיתה פיתה

אז איך בשבחת תורה נכנסו לבית אל 2 ערבים (ועוד בשבחת תורה!!)

עברו ליד השומר,הוא פתח להם את השער,והם הגיעו עד לבית שלי ולא עשו להם כלום!!!!(פעם שנייה שהגיעו לבית שלי)

ויש גם הרבה ערבים בלי השגחה!!!!

פשוט מאוד,היהלום שבכתר
מקימי היישובים,‏ כיהודים נאמנים למסורת ישראל שהמצווה היא לחיות כמו בגלות המשיכו אותה ביד רחבה,‏ שימו לב שרובם ככולם של הישובים בנויים בראש הגבעה,‏ כמבצר,‏ כמות הישובים בכל יוש שאינם מוקפים בגדר שואפת לאפס,‏ אנחנו נמצאים ביוש כאורחים ,‏ לא כבעלי הבית.‏ דוגמא טובה מאוד כמשל הוא הצבא שבבסיסים עורפיים נוסע בכלי רכב נורמלים והוראות הכוננות אינן כה מחמירות כמו בבסיסי יוש או בקו התפר,‏ עכשיו שימו לב,‏ הערבים ,‏ כך מסתבר מריחים טוב מאוד את הפחד,‏ כאשר אני מוקף בגדר חשמלית עם סיורי פטרול 24/7‏ ותאורה על כל האיזור,‏ זה אומר שאני פוחד, ולכן הערבים מקבלים את האומץ לפרוץ ולחדור ולהסתובב ולזרוק אבנים ובקתבים כי הרי אם מישהו יתפוס אותם זה יהיה מקסימום חוויה לא נעימה שתיסתיים תוך כמה שעות בשחרור,‏ לעומת זאת בישובים בהם במקום גדר יש הרתעה,‏ מקום בו ערבי יודע שאם יתפס לא יצא בחיים וימות ביסורים,‏ הוא לא לוקח סיכון,‏ הוא מפחד.

באשר לבית אל יש עוד סיבה,
שם,‏ מעסיקים ערבים בכמויות מסחריות ,‏ כל אותם רבנים שתמיד דיברו על עבודה עברית משכו דבריהם כשזה הגיע לכיסם,‏ כמובן שנימצאו פתרונות הלכתיים שטענו כי כשמדובר בהוצאה יותר גדולה אפשר לוותר על חלק מהמצוות,‏ שורה תחתונה,‏ בית אל מלאה מדי יום במאות ערבים ולא ירחק היום שבו יהודים ירצחו בבית אל,‏ על טהרת הקודש כמובן.
אני מסכים איתךמרדכי
בס"ד

זאת גם בעיה שהרב דוב ליאור שליט"א הרחיב בה בשו"ת דבר חברון חלק ג' והרב כותב שם שהצבת גדר זה לא טוב.

לגבי העסקת ערבים ביו"ש ובכלל זאת גם בעיה מאוד גדולה שאנשים בכלל לא מודעים אליה. יש אצלנו קבלן ביישוב שיודע על כל דבר שזז בו, לכו תדעו לאן מגיע המידע הזה אחר כל.
חברה טובה שלי שגרה באחד מישובי צפון השומרוןמירימי
עדכנה אותי בתהליך שעברו. היה שם אסור להכניס ערבים לצורכי בניה ומשום כך הישוב פשוט נתקע. הבנייה העברית הרבה יותר יקרה ולכן רוב הפרויקטים הפרטיים והציבוריים נפלו מסיבות כלכליות. הם קיבלו היתר מרב גדול (כמדומני הרב ליאור) ,עשו אסיפת חברים שתאשר (וזה לא היה קל) ואישרו הכנסת פועלים ערבים בתנאים מסויימים. מאז הישוב בלי הגזמה צמח , התפתח והתרחב מאד.
צודקתמרדכיאחרונה
בס"ד

לכן אמרתי שזאת שאלה הלכתית וצריך לשאול את הרב המקומי
בית אל כאילו מוגנת.פיתה פיתה

האנשים בטוחים שיא מוגנת.אבל היא לא.

זה ברור שבבוקר אחד יכול לקרות פה רצח!פשןט ברור!

יש גדר ויש פטרולים ושומרים אבל לא באמת אין יש להם מה לעשות.עד שהדברים פה זזים.

פעמיים בשבועיים נכנסו לשכונה שלי ערבים!!

זה תלוי רק בכם מרדכי
עבר עריכה על ידי מרדכי בתאריך ו' חשון תשע"ג 22:36
בלי להתייחס אישית לדבריך אני חושבת שסגנון דיבורמירימי
כזה על רבנים אינו ראוי. מדובר ברבנים גדולים (כדוגמת הרב ליאור שדבריו מובאים) שדנים בסוגיה כבדה ולא בסדר לזלזל ברב אף אם פסיקתו שונה מדעתך. גם על רב "פשוט" לא ראוי לדבר בסגנון הזה. סליחה אם הייתי חריפה.
דברי כוונו ליהלום שבכתרמירימי
אני שואל שאלת תם:‏ כשרב אומר משהו פעם אחר פעם ומעלהיהלום שבכתר
במות ציבוריות שצריך עבודה עברית וכו,‏ פתאום יש

שיפוצים אצלו במוסד והערבים מועסקים שם בכמויות

סיטונאיות,‏ מה הייתם חושבים?‏
גם בעניין הזה יש הלכה ברורהמרדכי
בס"ד

ובאמת צריך לבדוק שם לעומק ולשאול את הרב למה זה ככה
צודק. אבל ביישוביםאביה_א

נכון שהיישובים יותר קרובים לכפרים, אבל סגנון הבנייה, והמבנה של היישוב בד"כ בנוי ככה שגם במפה רגילה אפשר לדעת איפה אפשר ללכת ואיפה לא. בעיר זה הרבה יותר מסובך...

וגם יש הרבה יותר אנשים שאפשר להרוג בעיר ח"ו...

ונכון מה שאמרו פה קודם - אם המחבלים רוצים מידע הם לא חייבים את הגוגל...

מה זה הרעב הזה?בחורצ'יק
הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה