|
אחים ואחיות יקרים! · במשך כל הקדנציה, הותקפתי כמה פעמים על ידי חברי כנסת מהמפד"ל, לעיתים באופן מכוער ביותר. מעולם לא תקפתי ולא השבתי. · כשכצל'ה לקח ממני בכח הזרוע את ראשות הועדה לעובדים זרים, אף על פי שלכל הדעות זה היה תפקיד שעל פי הכללים היה צריך להיות שלי. שתקתי, מחלתי על עלבוני, וחסתי על כבודכם. לא התקוטטתי ולא כינסתי את ועדת הכנסת כדי להשיב לי את מה ששלי. שמרתי על אחדות וזו לא היתה הפעם האחרונה. · על הנדיבות שכצל'ה "שומר לי את המקום הרביעי" (שהוא השמיני ברשימה המאוחדת) כאילו מישהו מינה אותו לחלק תפקידים, קבלתי דרך העיתון של כצל'ה. · אני כתבתי וקראתי והתחננתי לפריימריז בתוך האיחוד הלאומי. אורי אריאל וכצל'ה התנגדו בכל תוקף. · קראתי לפריימריז פתוחים בכל המחנה הלאומי, שלא יעשה ריצ'רץ' מלאכותי, אלא רשימה נבחרת מלאה על ידי הציבור. סורבתי. · היה מי שתכנן שביום אחד הוא ירכיב רשימה לבדו, עם עצמו, ויקרא לזה אחדות, אף על פי שיסודו בפילוג האיחוד הלאומי, ואז הוא ינצל את תמימותכם וישלח אתכם להגיד לי "אוהבים אותך... אל תפלג". · מסתבר שהתוכנית שלו עובדת עליכם, אך יש לי זמן וסבלנות להשיב לכם. כי חשוב לי שתדעו את האמת. יותר מהרצון שתצטרפו אלי, חשוב לי שהמבקשים להכפיש את שמי לא יצאו נשכרים וללא מענה. · פעלתי ללא לאות בשליחות הציבורית שלי, פרצתי לציבורים שמעולם מעולם איש מהמחנה הלאומי לא הגיע אליהם, ועתה מבקשים: גם להדיח אותי, גם לקרוא לזה איחוד, וגם לקבל את האלקטורט העצום שיש מאחורי.
2. מי החליט ובאיזו סמכות, כיצד תורכב הרשימה של האיחוד הלאומי? בבית היהודי הציבור שופט את נבחריו, מי הסמכות באיחוד הלאומי? 3. האם אתם יודעים שהרב ליאור אמר שכל הסכם אחדות מותנה בהתוויית קווים אידיאולוגיים? 4. האם אתם יודעים או שאלתם מה הקו האידיאולוגי המאחד בין המפלגות? 5. האם אתם יודעים מהו מתווה בנט? מה דעתו על אוטונומיה? מדינה פלסטינית? במה הוא שונה מביבי או מליכודניק ממוצע? 6. האומנם יש הוכחה שהאחדות תניב יותר מנדטים? האם המנדט החרדי שהבאתי בבחירות הקודמות, ילך לרשימה בה יש דתיים שחושבים שצריך לפתוח עסקים בשבת? האם גם אתם בעד התקפת חרדים כאילו הם אוייבי העם? 7. האם אתם זוכרים את אפי איתם בתור ראש המפד"ל, מי שהיה אז הבטחת הימין. הוא היה תת-אלוף, קיבוצניק בעל תשובה וכו' וכו', והוא ולא אחר ממליך את שינוי של טומי לפיד, נותן תמיכה לנתניהו לחתוך את קצבאות הילדים באופן אכזרי, סוגר את המשרד לשירותי דת, בוגד בחרדים, ובסוף מכין את הקרקע להתנתקות. זה לא עושה לכם פיק ברכיים, כשאתם משווים את הסיטואציה של אז למה שקורה היום? יש לי עוד שאלות רבות, רובן אידיאולוגיות, חלקן מוסריות, ועוד אעשה זאת. שלכם, כמו תמיד, תמיד! ואגב, אני מתואם לחלוטין עם הרבנים: הרב דוב ליאור, הרב יעקב יוסף, הרב ישראל אריאל ועוד רבים אחרים.
|