לא נשכח ולא נסלח - גם לא לרבני הגירושואלאד
אמנם מרבית הכעס שלנו מכוון כלפי המגרשים עצמם, אך אל לנו לשכוח את מי שפעל למען הגירוש מתוך תוכינו, תוך ניצול האמון שהובטח בידם, תוך ניצול המצוקה הנפשית של המתיישבים ותוך ניצול אמונת החכמים התמה והזכה של הציבור.

לא נשכח ולא נסלח למי שעמד שם, עם המגרשים, עם אפודות כתומות עם הכיתוב "רב" שקיבלו מהמשטרה - ולקח על עצמו את תפקיד היודנראט. גם בבית הכנסת בנווה דקלים, וגם מתחת לבית הכנסת של כפר דרום.

אביא כאן רק את העדויות המצמררות של המקרה המייצג, של אותם היהודים הזכים שהוכו באכזריות על ידי המכונה "רב", על שהעזו לחסום בגופם ג'יפ של המגרשים.

עדות הווידאו של העיתונאי היהודי-האמריקאי שלמה וואלינס (לא יפעל לבעלי מורשת ורימון):

עדותו של ש' - אברך מקרית-משה, ירושליםואלאד
במוצאי ט' באב, בשער של נווה דקלים, רוב בני הנוער של נווה דקלים היו בכביש הראשי. ההתנהלות היתה כך שכל רכב צבאי שעובר היו מנקבים את הגלגלים.

בסביבות אחת בלילה הגיע הרב אבינר, בהתחלה הסתכל על מה שקורה, אחרי כמה דקות הגיע ג'יפ דיסנדר של הצבא. רוב בני הנוער רצו והתחילו לפנצ'ר אותו, ואז ראיתי שהרב אבינר לוקח מגפון והתחיל לומר: זה לא דרכה של תורה. אני ועוד שני חברים הלכנו ועמדנו בחזית של הג'יפ.

הרב אבינר התחיל לדבר במגפון ואמר שמי שמקשיב לרבנים שיזוז מפה. אני אישית לא זזתי. הרב אבינר עלה על מכסה המנוע של הג'יפ. אני עמדתי מקדימה עם הגב כלפיו. הוא התחיל לומר שמי שעושה את זה הוא פרובוקטור של השב"כ וכו'. לא התייחסתי אליו. אמרו לי שהוא הניח את המגפון ואז הוא חנק אותי.

כשהסתכלתי עליו הוא אמר לי: אתה לא מקשיב לרבנים? אמרתי לו: אני מקשיב. תלוי למי. ואז הוא דחף אותי בכוח קדימה. זו היתה הפעם הראשונה. הוא חנק מסביב לצוואר, חזק. לא בשביל שלא אנשום אבל בשביל להכאיב. עשיתי סיבוב לנוח. חזרתי וראיתי שהוא הצליח להשתלט ולהזיז את האנשים שלא יחסמו את הג'יפ. הג'יפ התחיל לנסוע. הצלחתי להגיע שוב לג'יפ. איך שהוא ראה אותי הוא חנק אותי שוב והתחיל לדחוף אותי איזה ארבע מטר לשוליים של הכביש.

ש: התנגדת?

ת: לא התנגדתי. לא עשיתי שום דבר. כאילו הייתי איזה אבן. זה העניין בגדול.

ש: כמה אנשים ראו את זה?

ת: כמה אנשים ראו ספציפית? עשרות. כמה אנשים היו במקום? כמה מאות.

ש: ידוע לך על מקרים נוספים?

ת: אני יודע אישית שהיו לפחות עוד שלוש מקרים חוץ מהמקרה שלי.

ש: אתה יודע שהרב אבינר הכחיש את הסיפור בתכנית שלו ב"מורשת" ואמר שלא היו דברים מעולם?

ת: טוב, אז היום בערב יש לו שיעור ברדיו קול חי, ואולי אני או אשתי נעלה לשידור ונשאל אותו שוב פעם.
עדות של ג' מנווה דקלים תובב"אואלאד
אני אספר את הסיפור בקצרה. היה את הבלאגן בתשעה באב על הכביש הראשי בנווה דקלים במוצאי תשעה באב. הגיע לשם רכב צבאי, ג'יפ צבאי. חסמו אותו וניקבו לו את הצמיגים. היה שם בלאגן, לא נתנו לרכב לעבור.

ש: כמה חבר'ה היו שם?

ת: היו שם הרבה. בסביבות מאתיים איש על הכביש, וחסמו את הרכב פחות. אז הגיע לשם הרב שלמה אבינר, התחיל וצעק על החבר'ה שיפתחו את הכביש.

ש: למה הוא ביקש שיפתחו את הכביש?

ת: הוא רצה שיתנו לרכב לעבור. אז עשו שתי שורות של אנשים חומה, כדי שהרכב יתחיל לנסוע. ואז ברגע שנתנו לו לעבור קפצתי פנימה ולא נתתי לרכב לעבור. אז הוא בא, קפץ, חנק, תפס אותי בחוזקה בצוואר ודחף אותי אחורה.

ש: היו ברכב חיילים?

ת: היו שם שני חיילים שלא יצאו מהרכב.

ש: אז הוא עשה בשבילם את העבודה?

ת: כן.

ש: ואז הוא דחף אותך וחנק אותך?

ת: כן, ולא נתן לי לעבור.

ש: זה היה בברוטאליות?

ת: כן, בברוטאליות.

ש: ממש חזק?

ת: כן. יותר מידי חזק.

ש: כמה אנשים הוא דחף ככה?

ת: שלושה או שניים. ידוע לי על שניים לפחות.

ש: מה היה המשך הסיפור?

ת: שהרכב נתנו לו לעבור, והוא נסע.

ש: כמה אנשים היו עדים לחניקה?

ת: היו שם עשר-עשרים לפחות.
עדות של ג' מיצהרואלאד
ש: איפה זה היה?

ת: בצומת של נווה דקלים. ליד הש.ג.

ש: אתם חסמתם?

ת: חסמנו ג'יפ. הוא עמד על הפגוש של הג'יפ. ואמר: תתנו לו לעבור. אנשים לא התייחסו. אז הוא אמר: כל בני הישיבות, תבואו לפה. תעשו שרשרת כדי לפנות את הדרך לג'יפ. הוא עמד על המקדימה של הג'יפ. הם התחילו להעיף אנשים. הרביצו לאנשים כדי שיזוזו. זרקו אותם ופינו דרך לג'יפ (מעצרים הם לא עשו...). הם עמדו בחצי עיגול בין הג'יפ לשרשרת שהם פתחו. אני נכנסתי בפנים. נעמדתי מול הג'יפ. ואז הרב אבינר ניסה למשוך אותי ולדחוף אותי.
עדות י' בן 14.5, קרית ארבעואלאד
נוכחתי במקום בזמן שפנצ'רו רכב צבאי בישוב נוה דקלים.

לאחר המקרה היתה דממה והג'יפ הצבאי נחסם. ואז הגיע הרב אבינר ועמד על מכסה המנוע של הרכב, והודיע לכולם לעזוב את הג'יפ ושאסור לפנצ'ר, בניגוד לדעת כל הנוכחים שם. כתוצאה מכך הגיעו תלמידי הרב אבינר והזיזו את הנוכחים שם בכוח, וכך נוצרה מהומה של מכות בעקבות אלימות תלמידי הרב אבינר.

הרב אבינר ירד דמן הג'יפ ותקף בחניקה בן אדם שחסם שם, והטיח בו האם הוא שומע לקול הרבנים.
עדות של א' (העתק מתוך מסמך כתב יד)ואלאד

אני הייתי בנוה דקלים חמש וחצי שבועות עד תשעה באב תשס"ה. בחצות אחר תשעה באב, כל הנוער שאני מכיר יצאו מהכניסה של היישוב בגלל שכולם שמעו שכוחות צה"ל מגיעים לחסום את הכניסה.

בסביבות אחד בלילה רכב של הצבא היה על הכביש והרבה אנשים עצרו אותו והתחילו לפנצ'ר את הגלגלים.

פתאום מישהו שאני לא מכיר קפץ על הג'יפ עם רמקול והתחיל לבקש מכולם לתן לרכב לעבור. ביררתי והם אמרו שהשם שלו הרב אבינר.

הרבה אנשים לא הקשיבו והתלמידים שלו (הם אמרו שהם תלמידים שלו) התחילו לדחוף אנשים בכוח לתן לג'יפ לעבור.

הרב בעצמו קפץ מהג'יפ על מישהו והחזיק לו בגרון והוא צעק: "מה, אתה לא מקשיב לרבנים". אחרי קצת זמן הם דחפו את הנוער בכוח ונתנו לג'יפ לעבור.

תגובת אבינר:אנונימי (פותח)

תגובתו של הרב אבינר:

למרות כל הנ"ל, מאוחר יותר אמר הרב אבינר בשיחת "חיזוק" בבית הכנסת בנווה דקלים: "אין זו דרכנו להכות, אבל מה לעשות שיש אנשים כאלו (שמכים). אני לא הייתי יכול לישון בלילה אם הייתי מכה יהודי, אבל יש כאלו" (עדות של עדיאל גרוסמרק מנווה דקלים ת"ו).

בעת הפינוי מבית הכנסת הוא היה בעזרת הנשים (עובדה זו צולמה אף בטלוויזיה), יחד עם כל הבנות הצפופות ושרות, וכשניסו החיילים להתפרץ לשם ונתקלו בחסימה של בנות - הוא הדף ודחף בידיו ובגופו את הבנות, על מנת לאפשר לחיילים להיכנס (עדותן של בנות אשר נכחו במקום).

בסוף אותו שבוע, כשהבין כנראה שעבר את הגבול ועלולים לצאת עליו עוררין, מיהר לכתוב בעלון "מעייני הישועה", וגם בעלון של היישוב בית-אל: "לכן - לא לריב בינינו! מחלוקות בין רבנים - מה טוב, אך לא פסילת תלמיד חכם חלילה... כיוון שזה אומר: כך יש לאהוב, וזה אומר: לא, אלא כך יש לאהוב. כך בונה לו יצר השנאה, קן מורעל בין האוהבים עצמם. לכן זאת למודעי, שיש דרכים שונות לעבוד את ד'. כל אחד יילחם בעד דרכו אבל לא יפסול אישית את ההולך בדרך אחרת, וכבר אמרו תלמידי הבעל-שם-טוב שעלוב יהיה ריבונו של עולם חלילה, אם תהיה רק דרך אחת לעובדו... עכשיו הזמן לפתוח את כל דלתות מחסני החירום של אהבת ישראל".

שבועיים אחר-כך שאל אותו מאזין בתכנית שידורים ברשת מורשת על פרשת המכות, והרב אבינר הכחיש את כל הפרשה ואמר שלא היו דברים מעולם. לעומת זאת נמצאת בידינו עדות מוקלטת של שושי גרינפלד - כתבת "מקור ראשון" שפרסמה את הסיפור על גלעד אורבך: "אני דיברתי עם הרב אבינר אחרי הכתבה. הוא לא הכחיש את הסיפור. הוא אמר רק שהוא לא חנק, אלא שהוא דחף".

http://aviner.net/violence1.php:מקור

אני מכיר את י' הזהneriag
ויש לו דעות מוצקות על הרב אבינר (אגב, היום הוא כבר לא בן 14.5 אלא בן 17), לא משנה עד כמה הוא אמין, עצם זה שהוא מתעב את הרב אבינר, לא הייתי נותן לו להעיד על זה...
הוא גם דחף נערה בידיו בכח מהג'יפמתנחלוס
בסרט- http://video.google.com/videoplay?docid=-5590102746285413294
רואים שמבחינת הצבא המאבק על השער של נווה דקלים היה מאוד משמעותי לכוחות הגירוש, כך אומר אלוף הפיקוד דן הראל.
ולכן 'ההנהגה הכתומה' נחלצה להעיף מהשער את הציבור.
אכן יש רבנים אשר במו ידם שותפים לגירוש!!!ימין אמיתי
ידעתי שהרב אבינר אמר לא לסרב פקודה...כפ"ד בנשמה
אבל לא ידעתי את כל זה...שרבנים יעשו דבר כזה...
מה אתה מאמין לכל מה שהוא אומר?רגב
אתה לא יכול ככה, פשוט להאמין. צריך לברר את זה קודם.
כמובן. אני אאמין לי' ולג', ולש', ולעוד ג'.מ.מ.י.ר
נו, באמת.

מי זה י' וג' וש'?
אם הם מספיק אמיצים לצאת נגד הרב אבינר (צריך לפחות מעט אומץ לפרסם דבר כזה), אז שיכתבו את השם שלהם. ואם הם לא כותבים את השם, ואי אפשר לברר איתם - אז למה שאני אאמין?

השמות ידועים, ולא מפורסמים בגלל חששם לרדיפה מצדואלאד
הבריונים של אבינר (שכבר היכו אותם, להזכירך). חוץ מזה, למעשה החניקה של אבינר היו מאות עדים, כך שיש כאן אנן סהדי ללא פקפוק, וכל נסיון להכחיש הוא מגוחך.

מספיק שהעיתונאי הסכים להתראיין. איתו כבר הספקת לברר?
אתה יודע מה, אני מעלה הקלטות קול מקוריותואלאד
של האברך ממרכז ושל הנערה:

זה מה שאתה עושה בחיים?רגב
תגיד משעמם לך?? עדיף כבר לפרסם עדויות על ראשי הממשל המושחתים.
תסתכל בחתימה שלך. זה מזעזסע!!
רב מושחת גרוע מראשי ממשל מושחתיםואלאד
ממי השטן נהנה יותר, ממנהיגים של ציבורים ריקים ופוחזים או ממנהיגים שמתיימרים להנהיג ברוחניות את העם הקדוש?
זהו ציטוט מדויק של מה שאמר הרב קאפח זצ"להכהניסט הנודד
אני יודעת שהרב אבינר היה שותף לגירושכפ"ד בנשמה
ואני גם יודעת שהמשפחה שלי לא מתייחסת לפסקי הדין שלו
מה אני בהלם לא יודעת שהרב אבינר היה בעד הגירושהיסטוריונית
לדייק באמתהכהניסט הנודד
אבינר לא היה בעד הגירוש, להיפך הוא היה נגדה, אך הממלכתיות שלו העבירה אותו על דעתו!!!!!!!!!!
ולדייק עוד יותרואלאד
אבינר העמיד פנים שהוא נגד הגירוש רק כדי להפריע להתנגדות לגירוש מבפנים.

מה שהפך אותו לנבזה יותר ולמסוכן יותר מאלו שתמכו בגירוש בריש גלי.
לואלאדהכהניסט הנודד
אם יש לך עובדות לגבי הטענה שהוא תמך בגירוש תציג אותם, אני אשמח להחכים בנושא, אך אל תציג את דעותיך האישיות כעובדות
מאיפה אתה יודע?tomerittal
אתה בררת שהרב אבינר אמר שמותר לגרש?! הוא תמך בזה?!
אתה אומר דברים שאתה לא יודע.. בפירוש הרב אבינר היה נגד ההתנתקות, ואמר לתלמידים שלו לא לגרש!!(ולדייק, לדעתו, עדיף לא לעשות את זה למפקד בפרצוף, למצוא רק תירוץ לא להשתתף בזה). והרב היה שם והתנגד!

ואני מבקש..הרב אבינר!
משל למה הדבר דומהואלאד
אם אומר לך "אני נגד אלימות", ומיד לאחר מכן אעיף לך סטירה מצלצלת - למה תאמין?
לאמירה או לסטירה?

אבינר סייע למכונת הגירוש בכל כוחו ובכל מאודו. האם יש הבא אמינא להאמין לשקרים המתוחכמים ומלאי דמעות התנין שהוא שרבב בעלונים?
תיקון: *הוה אמינהואלאד
מתי הרב אמר שהוא בעד לגרש..tomerittal
יהודים מהבית שלהם?אני לא ראיתי, לא שמעתי כזה דבר..
למ.מ.י.ר- ראיתי את מה שקרה בכניסה לנווה דקליםבת-אליי
לא נראלי שכולם פה עיוורים...
הרב אליקים לבנון אמר לי ש:מתנחל גאה.
בע"ה ית'

בשלוש שנים האחרונות הישתבשה דעתו מבעיה רפואית! ואסור לישמוע את פסקיו הוא אמר לי את זה בתחילת השנה! (בעקבות ויכוח שהיה..)
מאיפה את יודעת בכלל???גבאי
אתם מדברים על תלמיד חכם, אז צרגעו תכף ומייד, צוציקים!!!
מה זה מאיפה אני יודעת?!?! ראיתי את זה בעיניי'ם שליבת-אליי
כמו עוד הרבה אנשים שראו...
אני כבר לא יודעת למי להאמין..לוטמניה
לכל מי שלאא יודע-כגיר על לוח
לפני כמה שנים (לא יודעת בדיוק כמה אבל זה היה הרבה לפני הגירוש) יצא פסק נידוי מבית הדין של הרב אלישיב נגד "הרב" אבינר.
הוא עשה (ועדיין עושה) דברים יותר מזעזעים מאשר שותפות בגירוש...!!

כל הרבנים הגדולים יודעים על זה!
(הרב מרדכי אליהו ועוד!)

אז תשאלו למה לא יודעים על זה??
בגלל שהוא כ"כ מקורב לשחיתויות ולתקשורת שעשו מזה כזה פררם גדול שהעדיפו כבר לשתוק..!!!
תשאלו איזה רב שבא לכם!!זה באמת!!
את לא מחדשת כלוםהכהניסט הנודד
כל מעלליו כבר ידועים
שאלתי ושאלתי..tomerittal
בס"ד

זה לא שאני אמרתי על דעת עצמי.. המון רבנים גדולים אמרו שהדברים האלה לא נכונים!! דוג'- הרב צבי טאו שליט"א!
ו... אני לא מבין מה הסיפור?! מי שבאמת רוצה לדעת אם השקרים האלה נכונים, שיתקשר לתכנית שלו שבימי חמישי ברשת מורשת ב10:30 עד 12:00 בערב, וישאל אותו כך "האם הרב התיר לראות תמונות לא צנועות?"(שקר מיתך האתר נגדו)

חבל שבתשעה באב אני חייב להגן על כבודה של תורה, והכבוד לא מגיע לבד..

בצלב"א!
לתומרהכהניסט הנודד
ראית פעם אנס (לדוג') שמודה במעשיו?
כנס..tomerittal
בס"ד

אם אתם באמת חושבים שהרב 'פסק' לגרש יהודים מהבית, לראות תמונות לא צנועות ועוד מלא שקרים כאלה, למה שעכשיו הוא לא יגיד שהוא פסק כך? הרי הוא אמר לכולם ש'מותר' לעשות את זה, לא? זה רק מראה כמה כל הדברים האלה שקרים לא נכונים..
מה הקשר?הכהניסט הנודד
הוא לא פסק לגרש יהודים, אלה פסק שאסורלסרב פקודה.
כשהוא התיר זאת הוא לא ידע שכולם יקפצו ועכשיו הוא מנסה להתחבא.
מצויין!tomerittal
בס"ד

אתה אמרת שהוא פסק לא לגרש יהודים, אתה יודע מה הוא פסק? אתה ראית?
הוא אמר לאסור לגרש יהודים מהבית!! ומצד שני לפי דעתו, עדיף לא להגיד למפקד 'אני לא עושה את זה', אלא פשוט למצוא סיבה לא לעשות את זה, אבל לא לגרש!!! (אני לא יודע אם זה היה נכון, מה שכן, זה לא ממש רחוק מהפסק של הרב שפירא זצ"ל..)
זה מאוד רחוק מהפסק של הרב שפירא זצ"להכהניסט הנודד
הרב שפירא קרא לצאת בהצברתיות ולהכריז זאת
מה הלא קשר?רגב
אם הוא היה משנה את דעתו, הוא היה אומר טעיתי. אבל הוא לא שינה את דעתו אז תשאל אותו ותראה שהוא לא מכחיש שהוא פסק ככה.
וחוצמזה מאיפה הבאת את זה זהוא מנסה להתחבא?
תשאלי אותו את!tomerittal
תתקשרי לתוכנית שלו ברשת מורשת, שכולם יזכו לראות שהרב אמר שאסור לגרש, ואסור לראות תמונות לא צנועות.
בעבר התקשרו מספר רב של פעמים לתוכניות של אבינר.סבא גפטו
הן ברשת מורשת והן בקול-חי. בקול-חי הוא הכחיש מספר פעמים שבי"ד בראשות הרב יעקב יוסף אסר עליו לפסוק בעניינים אלו ואחרים - הוא שקרן. לפנים משורת הדין אני יאמר שהוא לא משקר במודע אלא הוא מושפע מגבלס - שר ההסברה (הגרמני?) בזמן השואה. שחרט את הסיסמה "שקר שחוזרים עליו שוב ושוב, אנשים מתחילים להאמין בו". - הוא לא משקר. הוא מאמין במה שהוא אומר.

בימים אלו, כמו 'כל שנה' מאז פרעות ה'תשס"ה שאנשים עוברים לידך ומתחילים לבכות, לשחזר ולדבר על מה שקרה... - חשוב להבין מי היו הגורמים שהכשילו את המאבק מצד אחד, ומצד שני שגם לא היתה מטרה ברורה. לא דרך ולא יעד.
זה היה אמור להיות להכהניסט...רגב
ואני לא מתקשרת. אבל אולי תתקשר אתה? יופי ותגיד לי מתי. אני אקליט אתזה ויוכיח לכל האלה שרושמים עליו שטויות.
אני לעולם לא זלזלתי בכבודוtomerittal
של הרב שלמה אבינר שליט"א, לכן אני לא אתקשר..
אז תתקשר..רגב
בשביל שכולם ישמעו!!

אני גם רוצה שכולפ יפסיקו כבר לבזות תלמיד חכם.
זה כל כך נצרך הלשון הרע הזה???צופה מהצד2
זה דברים שחובה על הציבור לדעת!!כגיר על לוח
כן!!כגיר על לוח
אם נדע להוקיע אותם אז המשיח יבוא!!
רשעים!!
מסכימה איתך ב 100%!!!טימון!
אנשים, להירגע!
התגובות האחרונות של השירשור פה (וכך גם התגובה שלי) נכתבו בט' באב..
דווקא ביום הזה אנחנו צריכים להרבות אהבת חינם!! ולא שנאת חינם!!
זה פשוט מזעזע אותי מה שהולך פה!! ככה נקרב את הגאולה??
ותאמת- בא לי עכשו לבכות ולבכות בגלל כל הלשון הרע הזה..
ואפילו אם זה נכון ואם יש בזה טיפת אמת- למה לפרסם את זה מעל דפי האינטרנט, אם זה באמת היה נכון- כולם היו יודעים את זה ממקורות אחרים ויותר אמינים ולא מכמה בני נוער שמכונים "ואלאד" "הכהניסט הנודד" ועוד..

אנשים, יהודים צדיקים- אנחנו צריכים להרבות אהבה בין עמ"י, לא להרחיב עוד יותר את הקרע בעם!!
טעטעעעעעעעעע
זה מצחיק אותי-החיפושית
כי התווכחתי פה כבר עם רוב אנשים. שכולם נגד הרב אבינר.

ומשומה- הם ברחו באמצע.

מסקנה- אין לכם דעה ברורה! אתם בעצמכם לא מסכימים עם מה שאתם אומרים.

קודם כל שאחד יבוא ידבר, התווכח. ולא יברח! ואז נחשוב...

תצביעי על אחד שברחהכהניסט הנודד
מי צריך לברוח?אויש
הביאו פה אתמול קישור לאיזה סרט על הגירוש...

רק לראות את כב' הרב שם...

בושה...

אנשים-החיפושית
ב"ה אני לא אחת כזאת. שתכתוב פה עכשו את השמות...
למה שהוא יגיד בתכנית שלו שהוא לא עשה את זה?!בת-אליי
ברור שהוא לא יודה בזה! וכדאי לכם להסתכל בפסק דין שיצא נגדו ע"י הרבה רבנים גדולים ואז לבוא אלינו בטענות!
ואל תגידו עכשיו שזה עיניי'נם רק של הרבנים כי הם הוציאו את הפסק לכל הציבור!
זה לא מהשאמרנו.רגב
תקראי עוד פעם
אמרתם לשאול אותו בתכנית שלו...בת-אליי
כן,רגב
אבל תסתכלי מה אמרנו לשאול.
נו ראיתי מה כתבתם לא סתם הגבתי...בת-אליי
והגבתי למה שכתבתם..
וואו אנשים אתם הזוייםכגיר על לוח
העניין הרבה יותר חמור מרק התיר להסתכל בתמונות לא צנועות..
תעשו לי טובה
ברור. היא בכלל לא הבינה מה אמרנורגב
אני מכיר אישית את ג' מיצהר.קוקו
ויודע שהוא אמין ולא שקרן.
חמודה...היא דיברה אליי'ך...אני הבנתי טוב מאודבת-אליי
זקן סיני חכם אמר פעםהכהניסט הנודד
חיוך=קו עקום שמישר הכל
ממלכתיות=קו ישר שמעקם הכל!!!!!!!
מה אתה אומר ש..tomerittal
בס"ד

גם הרב קוק זצ"ל הלך לפי ה'ממלכתיות' הזאת?!
אש, ממלכתיות, זבל (צואה של פרות), אבינר, וכו' וכו'סבא גפטו
זה דבר טוב או רע? התשובה (המוכרת לכולם) היא שתלוי איך מנצלים את החומר שבידינו. ממלכתי בסלנג היום, זה אופי שמבחינת דירוג הוא יותר גרוע מלהיות נוצרי. ממלכתיות היא דרגה נשגבת - כשיש לך מלכות יהודית. די לברברת ולקשקשת על "ממלכיות", "הרב קוק וכו'"...

משהו שקיבלתי במייל לפני זמן מה ועוד לא הספקתי לבדוק את נכונותו:

מה באמת חושב הרב קוק על המדינה של היום:

מאת: גלעד358 - 5/5/2008 5:10:00 PM

להלן מבחר ציטוטים נבחרים, המעידים יותר מאלף מונים עד כמה כל אלו המתיימרים כיום להיות "ההולכים בדרכו"- עד כמה הללו מבזים את רבם הקדוש נ"ע, ובאים להפוך את תורתו ללעג ולקלס, הנה:

"בכל חיבתי לבנין ארה"ק, הנני מכריז ומודיע תמיד בכל מקום, שעיקר העיקרים הוא קשר הקדושה, הדביקות ב-ה´ ית´ בתורתו הקדושה ובכל קדושת-ישראל, מראש ועד סוף, אבל לצערי רבו הטועים והמטעים, הרוצים לדון מתוך הדברים של החיבה לבנין הארץ, שנשמעים ממני בע"פ ושנקראים בכתב, כאילו ח"ו יש כאן איזו פשרה ואיזו הסכמה כל דהו על הנסיגות(ברוחניות) אשר כמה שדרות מהעוסקים בבנין הארץ נסוגים מדרך-הקודש, אם הרבה ואם מעט, ה´ יודע שלבי כואב על זה באין הפוגות, הכל הוא נגד רוחי ונגד שאיפתי, ואני מוחה נגדם ומכחיש במפורש כל מי שאומר איזה דבר לסייע למכשילים הללו בשמי ח"ו" (זכרון ראי"ה ע´ קצ"ד)

"מדינת ישראל יסוד כסא ה´ בעולם שכל חפצה הוא שיהיה ה´ אחד ושמו אחד- זה בטח לא המדינה שלנו" (אורות-ישראל ו,ז)

ואחד מתלמידיו כתב בעיתון צהר(גיליון כ"ג): "שדברים אלו אינם מכוונים על המדינה שלנו היום ונראים מופרכים ומנותקים לחלוטין מהמציאות, והכוונה כאן היא רק למשהו מופשט שלא קיים במציאות כעת"

"שאם תקום האומה הישראלית בגאון עוזה, תהיה תכונתה בתכלית המוסר והתיקון ,שריה לא יהיו סוררים וחברי גנבים אוהבי שוחד ורודפי שלמונים" ("נחמת-ישראל" עמ´ 284)

"התמונות של ד"ר הרצל ונורדאו הוא תועבת נפשי ונפש כל מי שיש בו זיק יהדות,ואין כדאי להתפאר ולהתברך בפסלו של אותו רשע"(אגרותיו ח"א אגרת י"ג)

"היד הרמה המחומשת בהפקרות ודרכי הגויים, באין זכר לקדושת ישראל באמת, המחפה את חרסיה בסיגים של לאומיות מזויפת, בגרגירים של היסטוריה ושל חיבת השפה, המלבישה את החיים צורה ישראלית מבחוץ, במקום אשר הפנים כולו אינו יהודי, העומד להיות נהפך למשחית ולמפלצת, ולסוף גם כן לשנאת ישראל וארץ-ישראל כאשר כבר נוכחנו ע"פ הנסיון, אם היד הזו תתגבר, אז אין די באר גודל האסון" (אגרת קמ"ד)

"הפסולת דסטרא דערב רב, שהגרועים שבהם אי-אפשר שתהיה להם אחיזה בארץ-ישראל, לאחוז בכנפי הארץ וינערו רשעים ממנה" (ח"א עמ´ רס"ד)
(סוף לציטוטים, ההדגשות אינן במקור)

אז במשפט אחד- אוי לאותם "רבנים" שמטעים ומחטיאים את הרבים בהבנה שקרית של דברי קדשו של הראי"ה קוק זצ"ל- דברי אמת שיסודם בהררי קודש, ולפיהם הרב קוק לא נתן חלילה שום "הכשר" למדינת ישראל כפי שהיא היום!!! פשוט מבהיל!!!
מה הקשר?הכהניסט הנודד
איפה הזכרתי את הרב קוק זצ"ל?
חוץ מזה, מי אמר שאם הוא היה חי היום הוא היה ממלכתי?
'סבא ג'פטו' 'הכהניסט הנודד' !!!!!!tomerittal
בס"ד

אם אתה חושב שלהיות דתי, ללכת לפי דרכו של מרן הרב קוק זצ"ל, זה "זבל צואה של פרות", אז אל תיהיה דתי! דרך ארץ קדמה לתורה! איך אתה יכול לדבר על יהודים שומרי תורה ומצוות ככה?! ומה אתה בכלל משווה לנוצרי?!

הרב קוק חי בתקופה שהמדינה לא הייתה יותר טובה מהיום, והוא אמר שהמדינה זה 'אתחלתא דגאולא', והוא גם אמר שהרצל הוא ה'עקב' של המשיח שיגיע(בזכות מה שהוא עשה). זה לא 'ממלכתי'?!

וגם עזבו שניה את זה.. באמת.. קצת כבוד. אתה לא חושב כמו יהודים מסויימים, אז למה אתה צריך לדבר אליהם בזילזול? בגלל זה נחרב בית המקדש!
יש רק בעיה קטנטנהואלאד
הראי"ה קוק נפטר לפני קום המדינה.

ואי לכך, לא יכול היה להגדיר את המדינה (שלא היתה קיימת) כאתחלתא דגאולה.
לפי רבי ומורי הרב יהושע שמידטאומן ר''ה
שגם נגד אבינר שאצלנו בספריה אין ספרים שלו הממלכתיות עקומה לגמרי זה לא דרכו אמיתית של הרב קוק
וגם לפי עוד הרבה רבניםהכהניסט הנודד
ר' אברום זצ"ל יצא נגדו בשצף קצף כשפסק שאסור לסרב פקודה
אולי ר' אברום פסל אותו לגבי סירוב פקודה,tomerittal
והוא אמר שחייבים לסרב(דעתי, שזו הדרך הנכונה) הרב אבינר לא הלך לפי דרכו של ר' אברום בנושא הזה. הרב לא פסל אותו מלהיות רב! ואל תגיד סתם בלי לברר..(ולא באינטרנט)
תומר,צודק.רגב
והרב אליהו שליט"א פסל אותו מלפסוק בהלכות נידההכהניסט הנודד
ולא רק הרב אליהו...עוד הרבה רבנים גדולים...בת-אליי
לא נמאס תגידו לי?מ.מ.י.ר
היה על זה שרשור של יותר מ-70 הודעות בפורום ברסלב, ועוד לפני זה היו שרשורים ארוכים על זה בפורום הזה.
למה עוד פעם?? משעמם לכם? כאילו - מה?

ובקשר למה שהכהניסט הנודד אמר על ממלכתיות - הוודאי שהרב קוק היה ממלכתי אילו היה היום, ואיך אפשר לדעת?
כיוון שתלמידיו המובהקים (הרב חלר"פ, הרב צבי יהודה, הרב הנזיר) היו ממלכתים. והם ממשיכים אותו בכל נימי נפשפ, ובוודאי שזו דרכו.

אגב, הרב ישראלי זצ"ל היה מ-א-ו-ד ממלכתי.
*נפשםמ.מ.י.ר
אז אתה אומר שהיום ישיבת מרכז הרב הם לא ממשיכי דרכוהכהניסט הנודד
של הרב קוק?
אני לא אמרתי דבר כזה.מ.מ.י.ר
לא בדקתי בפירוט.

פשוט תלמד שיחות הרב צבי יהודה זצ"ל, לנתיבות ישראל וכו' - ותבדוק האם זו השקפתה של מרכז הרב, והר"מים שמלמדים בה.

יש דברים שלא פוסקים בהם אחרי הרב צבי יהודה זצ"ל במרכז הרב, אלא אחרי הרב שפירא שחלק עליו.

ואני רק אזכיר משהו - בעצרת המרכזית ביום ירושלים בישיבת מרכז הרב, אחד הר"מים אמר שהישיבה מאוד הייתה רוצה להזמין את הרמטכ"ל ושרים לישיבה, כמו שהיו עושים כל שנה. אלא - שהם מאלצים אותם שלא לעשות זאת. (גם להר המור לא הזמינו).
מה אתה מבין מזה?
שלא נותנים יד לצבא שמגרש יהודיםהכהניסט הנודד
עובדה שגם מרכז וגם הר המור, שני ישיבות שנהגו להזמין את קציני צה"ל הבינו שכל עוד הצבא עסוק בגירוש יהודים אין להזמין אותם
יכול להיות.מ.מ.י.ר
אני התכוונתי שהדבר הפשוט שאפשר להבין הוא, שמרכז הרב היא ממלכתית. היא לא מזמינה את שר הביטחון כרגע, אבל היא לא נגד ממלכתיות.

בכל אופן - דרכו של הרב צבי יהודה היא ממלכתיות (ועיין בספר לנתיבות ישראל, חלק ב', באחד המאמרים שם שמדבר על זה).

אגב, הרבה פשוט לא ניסו לבדוק מהי דרכה של הר המור. "ממלכתים דפוקים", או כל מיני סיסמאות כאלו, ואף אחד ממי שאומר את היסמאות לא טרח לקרוא את ספריו של הרב טאו.

מרכזניק אחד אמר לי שאחרי שהוא קרא את הספר סולו המסילה של הרב טאו, הוא ממש התחבר לכל מה שהוא כתב והסכים איתו.
לא אמרתי שמרכז היא לא ממלכתיתהכהניסט הנודד
אלה אמרתי שהממלכתיות שלה ויכול להיות שגם של הרב טאו (אני לא כ"כ מכיר את הפסיקות שלו, אז אני לא יודע) היא לא ממלכתיות עיוורת, אך ישנם "רבנים" שהם ממש "עבד כי ימלוך" שמעזים לצאת נגד גדולי ישראל ולחלוק עליהם בנושא בעל אחריות גדולה כזו.
מי שלא ראהmavetlaaravym
"ביום פינוי, קמים ויוצאים מהבתים בלי להפעיל כוח" - כך אומר בראיון מיוחד ל-ynet הרב שלמה אבינר, רבה של ההתנחלות בית אל וראש ישיבת "עטרת כהנים" ברובע המוסלמי בעיר העתיקה. מדובר בהצהרה חסרת תקדים של אחד מחשובי הרבנים בציונות הדתית, שקורא באופן אקטיבי שלא להתנגד בכוח לפינוי במהלך ביצוע ההתנתקות ואף לא לבצע פעולות כגון חסימות כבישים, הפוגעות בציבור.

הרב אבינר הוא דמות מובילה בציונות הדתית, אך שנויה במחלוקת בחברה הישראלית. לפני שנתיים וחצי פירסם מאמר המתיר להרוג חיילים המסרבים לשרת בשטחים: "סרבן פקודה יש רשות למצביא להוציאו להורג, אם יש צורך חיוני", הבהיר. לפני כשנה וחצי אמר בעצרת המונית למען שחרורו של ג'ונתן פולארד: "אם היה לנו כוח היינו צריכים לקחת נשק, לכבוש את אמריקה ולשחרר אותו".

אבל הרב אבינר מפתיע לגבי ההתנתקות, וקובע כי אין להתעמת עם החיילים והשוטרים המפנים. בדבריו ל-ynet, הוא מוצא עצמו בדעת מיעוט בקרב ההנהגה הרוחנית של הציונות הדתית.

הרב אבינר, אתה קורא בעצם לציבור המתנחלים להתפנות בשקט, בהשלמה.

"ביום פינוי קמים ויוצאים מהבתים בלי להפעיל כוח. רק מחאה עממית תשנה את דעתו של ראש הממשלה".

מהם דרכי פעולה של מחאה עממית?

"רק הפגנות והבעת דעה. כלומר הכל חוקי, הכל עדין. לא לחסום כבישים, לא להטריח אזרחים, לא לעשות רעש ולא לעשות בלגאן - אך ורק להביע מחאה

מיהו האיש?

הרב אבינר: ביוגרפיה / ynet

הרב שלמה חיים הכהן אבינר, ראש ישיבת עטרת כהנים ורב היישוב בית אל נולד בצרפת בשנת 1943. עלה לישראל בשנת 1966 ולמד בישיבת "מרכז הרב". היה מתלמידיו של הרב צבי יהודה הכהן קוק. שירת בצה"ל בדרגת סגן, היה רבו של קיבוץ לביא בגליל ושל מושב קשת ברמת הגולן. עד כה פרסם עשרות ספרים ומאמרים במגוון רחב של נושאים בהלכה, אמונה וענייני עם ישראל. בין הידועים "שיחות הרב צבי יהודה", "טל חרמון", "פרקי אהבה" וספרים בנושא חינוך ילדים ותשובות הלכתיות.
אחרי השערוריות קופי אנאן מגיב: האו"ם חיוני לאנושות

עממית. כי בסופו של דבר, השליט של האומה זה העם - לא הכנסת ולא הממשלה. אני זוכר ששאלנו את ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק - למה אתה מעביר מהלך כל כך משמעותי בממשלת מיעוט? והוא השיב: "אין הפגנות". הוא חש הסכמה באומה, אז לא אכפת לו. אז צריכה להיות קודם כל מחאה עממית נגד ההתנתקות, או לפחות מחאה עממית שמהלך כל כך חמור נעשה בלי משאל עם.

"אני זוכר את עצמונה (הישוב בימית, שפונה ונבנה מחדש בעזה - א.מ.). באו חיילים, פינו - לא הייתה התנגדות, אפילו לא פסיבית. החיילים עזרו לארוז את הציוד ולעלות על המשאיות. האנשים בכו והחיילים בכו ולא היה פירור של התנגדות. בכל שאר המקומות הלכו כסאח. ומה היה בסוף? עצמונה השתקמה, נבנתה מחדש וכל האחרים התפוררו. עובדה. התנגדות פסיבית זה מתחיל טוב ונגמר לא טוב. אני מושך, נקרעת חולצה, קללה - וזה נגמר לא טוב".

כלומר, אם לא מצליחים למנוע את המהלך בחמישה החודשים וחצי הקרובים, אז מה שאתה אומר זה שפשוט קמים ויוצאים?

"קמים ויוצאים, לא בכוח".

הפור נפל?

"למרות החלטת הכנסת והממשלה, הפור לא נפל. צריך להמשיך ולהיאבק, כי ההכרעה היא בידי האומה. אומרים שראש הממשלה דיקטטור. אני לא יודע אם ראש הממשלה דיקטטור, אבל אני כן יודע שהמשטר הוא לא דיקטטורי. יש דוגמאות בהיסטוריה שהיו שליטים מאוד סוקרטיים, אבל כשהייתה מחאה עממית הם חזרו בהם. חוץ מזה יש לנו גם 'פרטנר', ככה קוראים לו . נראה מה הוא יגיד".

הפלסטינים יצילו את המצב?

"זה קרה הרבה פעמים, לצערנו, שהם הצילו את המצב. מה שנקרא 'לא מחכמתכם אלא מרשעת הגויים'. זו לא מחמאה, אבל זה קרה כמה פעמים".

אתה בעצם נמצא בדעת מיעוט בקרב הרבנים. הרב שפירא קורא לסרבנות, אפילו הרב צבי טאו, ראש ישיבת "הר המור" מהגדולות בארץ הנחשב למתון וממלכתי - מיישר קו . לאחרונה אף הפסיקו את הדרשות שלך בישיבת בית אל, בראשות הרב זלמן מלמד, כי אתה קובע שאסור לסרב פקודה.

"אין חשיבות לדעת מיעוט. אם אני צודק אז אני צודק. גם אם יש מיליון רבנים נגדי - וההפך. ובכל זאת, מי אמר שאני מיעוט? בדקת את התמיכה?

הרב אבינר (צילום: גיל יוחנן)
לא כל הרבנים מדברים. התקשורת מלכלכת ללא צורך. אני לא שייך לישיבה בבית אל ולידידי הרב זלמן מלמד יש שיקולים חינוכיים משלו ואי אפשר לכפות עליו כלום. נשארנו ידידים ואוהבים. אני מצטער רק על כך שהתקשורת עטה על הלכלוך. מי שלמד משנה, רואה שבית הלל ובית שמאי הם ידידים, ולא מסכימים בדעות".

בצה"ל חוששים מסירובי פקודה המוניים של חיילים דתיים.

"אסור לסרב פקודה. אני משער שהרבה חיילים לא יעשו את זה, כי לא יהיה להם כוח נפשי. אני אומר - סרבנות לא, מוטיבציה גם כן לא. חייל כדי לעמוד במשימות קשות חייב מוטיבציה. ומי נותן מוטיבציה לחיילים אידיאולוגים? אני ורבנים נוספים. אני לא יכול להבטיח מוטיבציה לדבר כזה. אז חיילים, או שיתעלפו על המקום או שינהגו בצורה שלומפרית. אין לו מוטיבציה, מה יכול לעשות?"

אתה צופה שתקום מחתרת יהודית, התארגנות לוחמנית נגד הפינוי?

"לא תהיה שום מחתרת יהודית. כשהוקמה מחתרת פעם אחת הם חטפו על הראש כל כך חזק שלא יהיו יותר. אבל אנשים לא נורמלים היו, הווים ויהיו. אין מה לעשות. צריך רק לזכור שמאז התחלת הציונות היו 93 מקרים של רצח פוליטי במדינת ישראל. האחרון היה הנרצח המנוח רבין. רוב הרציחות בוצעו על ידי השמאל, מיעוט על ידי הימין. פעם החרדים שמו רימון בכנסת והוא לא התפוצץ. אתה רואה, טוב שהם לא הולכים לצבא".

מה לגבי רבנים מסיתים? או כאלה שבקריצת עין, בהסכמה, מאפשרים מהלכים אלימים וקיצוניים?

"רבנים מסיתים זה משפט שחוזרים עליו מאז רצח רבין. עד היום לא נקבו בשם של רב אחד. לו היו מוצאים רב, הרי היו משפדים אותו בכל אמצעי התקשורת. הכל עלילה מרושעת. לא תהיה התארגנות. אני מקווה שאנשים הבינו את המסר של רצח רבין. יכולים להיות כמה משוגעים, אני לא יודע, זו עבודתו של השב"כ".

יוצא מדבריך כי לרבנים יש משמעות אמיתית בהרגעת השטח.

"עבודתם למנוע הקצנה בציבור. כולם נעשו קיצוניים לאחרונה. הימין נעשה קיצוני, השמאל נעשה קיצוני... יש כוחות צנטריפוגלים שפועלים באומה, ומכל גווני הקשת מתבטאים בצורה קיצונית. לכן צריך מאוד להיזהר. הרבה אומרים שברצח רבין היה חלק לתקשורת, בגלל שליבו את השנאה. אז כדי לא לחזור עוד פעם על ליבוי שנאה, לא צריך לתת פרסום לאנשים לא נורמליים, לא צריך לתת להם במה. אתה נותן במה לאדם קיצוני, אז קיצוני בכיוון השני עונה - וכך מלבים את האווירה וזה חמור מאוד".

מה לגבי החששות ממלחמת אחים?

"ראש הממשלה מוביל מהלך רע מאוד. הוא הצליח לגרום למתחים באומה. האחדות כאן עדינה. אנחנו כאן רק 50 שנה, ואנחנו אנשים די שונים

בהשקפות. אני רוצה שהכל יהיה על פי התורה, השני לא רוצה תורה כלל. אחד רוצה את כל ארץ ישראל, השני מסתפק בחצי. יש מרחקים גדולים בדעות ובכל זאת אנו מצליחים לחיות יחד כידידים. ראש הממשלה קורע ואנחנו מוצאים את עצמנו תופרים יום ולילה. החוטים המחזיקים בינינו הם לפעמים חוטי החלבה, והוא יהרוס את החוטים. הוא חושב שאם הוא לא יעשה את ההתנתקות תהיה לו בעיה בזירה הבינלאומית - אבל אם יתברר שהוא קרע את האומה, לא על ידי מלחמת אזרחים, זה הבל, אלא קרע! מה ההשלכות של קרע? אנשים קשה להם לעבוד יחד, חוסר אמון, מתחים וקנאה. כולנו מחותנים יחד. ככה אפשר לגדל ילדים מאושרים?

"כל כך הרבה שנים אנו בונים לאט לאט איזון עדין, מריבות אוהבים - אבל עכשיו תהיה הסלמה. המאבק על גוש קטיף זה קצה הקרחון. לא מדובר רק בפיסת האדמה של הגוש. מדובר במאבק גדול על ארץ ישראל, על אופי המדינה ועל השקפות עולם. זה רק הפרומו. המאבק על הגוש הופך לסימפטום של בעיה כוללת".

אני יודע שקשה לך, מתוך אמונה, לדבר על היום שאחרי הפינוי - ובכל זאת, איך הוא ייראה?

"הציבור שעקרו אותו - עקרו את גופו, אך לא את נשמתו. לכן הוא ישתקם ,יהיה חיובי ושמח... אבל אלה שעקרו אותו - הם עקרו את נשמתם. הם רמסו מוסר, צדק, דמוקרטיה ואני דואג להם יותר. ההיסטוריה מוכיחה שאלה המנוצחים על ידי כוח בסופו של דבר היו המנצחים מבחינה תרבותית ורוחנית. ספרטה ניצחה את אתונה, אבל בסוף יוון זה אתונה ולא ספרטה. זה יהיה ניצחון פירוס - מי שמנצח הורג את עצמו עוד יותר. להעביר דירה אפשר להשתקם, אבל לפגוע באחים? איך יסתכל על עצמו בראי? ראש הממשלה קורע נימים עדינים של אחווה ואחריות לאומית. מי שחטף מכות ישתקם ,ומי שנתן - אני לא יודע איך ישתקם, ואני לא מדבר על מכות פיסיות אלא נפשיות, חברתיות. זה מה שיהיה ביום שאחרי".

מה הפתרון המדיני שאתה מציע?

"שלב ראשון - למגר את הטרור עד סופו, ואני מכיר אדם שיודע לעשות את זה מעולה. אחר כך צריך לגור בכל הערים בארץ, בכל מקום בארצנו. לפרק את הרשות - אין לה שום זכות קיום. יש 13 מיליון ערבים בצרפת. כשיעשו רשות פלסטינית לערבים בצרפת - תחזור אלי. כבר גנבו מאתנו מדינה אחת ונתנו לערבים - 90 אחוז מהתושבים בירדן הם פלשתינאים, ולכן הם לא צריכים שתי מדינות. להקים פה מדינה של חתיכות חתיכות זה לא בר חיים. יש לערבים 22 מדינות, שטח כולל של פי 500 ממדינת ישראל, והם דווקא רוצים להילחץ פה, שזה צפוף כל כך? הערבים חסרי הומור, וזה חטא חמור ביותר. אי אפשר לסלוח להם על כך".

ר' אברום פסל אותו על משהו לא פחות חמורסבא גפטו
וסולימאן הצהיר בזמנו שהוא ימשיך לפסוק באותו עניין על אף הפסיקה (וההכרזה שיצאה ברבים) האוסרת עליו לפסוק.
אני לא התווכחתי איתך אבל...The yehudi
את מאשימה אנשים ש'ברחו' ואת בעצמך 'בורחת' מהנושא.
מצחיק,קומי אורי
כי בתקופה שהיו כל הזמן וויכוחים על זה, אף אחד שבעד אבינר לא הצליח להתווכח כמו שצריך..

אני אישית לא מספיק מבינה בזה, אבל חושבת שלא צריך בכלל להתייחס לעניין - לטוב ולרע. לא ללכת על פיו, ולא לצאת נגדו בראש חוצות [בשקט כן....]
ובכ"ז.מ.מ.י.ר
אני לא יכול להתווכח על זה, לא בעד ולא נגד, מסיבה פשוטה - אני לא הייתי שם, ולא ראיתי.

לא שאני חושב שכל העולם משקר, אבל אני לא יכול להיות בטוח במה שלא ראיתי, כשיש כמה וכמה גרסאות שונות (הרב חנק את כל העולם?), ולא מעט מקרים יש גם 'מעט' חריגה מהמציאות.
ועוד דבר, לא שאלתי את הרב אבינר על כך, וזה עוד דבר חשוב שצריך לעשות לפני שפוסקים גזר דין.
מעניין אותי לדעת מה היה קורה, אילו היו אותם נערים ואברכים הולכים לבית של הרב אבינר, ונפגשים איתו, מה היו אומרים והאם הגרסא הייתה נשארת אותה גרסא. (לא אמרתי שלא, אבל גם לא ברור שכן).
אגב, לא התייחסתי לעצם השרשורקומי אורי
אלא לויכוח הקיים בעניין הרב אבינר.

אם פורסם גזר דין נגד הרב אבינר, אתה לא אמור ללכת לבדוק אצלו, אלא אצל מי שפסק.. או שהתכוונת בעניין הגירוש? אז שוב, התייחסתי לויכוח ולא לשרשור הנ"ל..
התכוונתי לשרשור הנ"ל.מ.מ.י.ר
בקשר לויכוח על פסיקת נידה - אני דווקא חושב שבכל השרשורים שהיו פה עד עכשיו, ענו על הטענות יפה מאוד.
כלומר - אף פעם לא מעלים פה טענות קשות.

- "אתה יותר גדול מהרב ליאור ומהרב יוסף שאמרו עליו שהוא כו' וכו'?"
- "אתה יותר גדול מהרב שטרנברג, הרב טאו, הרב דרורי (אב"ד קרי"ש) שפסקו שהוא צדיק?"

זה מה שבדרך כלל קורה. טענות רציניות על פסיקת נידה אין פה, וטוב שכך (נערים ונערות לא צריכים להתעסק בזה).
אבל האתר של "לכבודה של תורה, כמדומה לי עונה יפה על הטענות.

בכל אופן - מתחיל פשוט להימאס מכל השרשורים האלו. הרי לא ישכנעו אותי שלא לשמוע שיעורים של הרב אבינר, כי הרבנים שאני הולך אחריהם כתבו שהוא ת"ח לכל דבר, ואני לא אשכנע מישהו אחר. אז בשביל מה?
מסכימה איתך.קומי אורי
לא צריך להתעסק בזה, ואפילו לא בעניין הגירוש.

בשביל מה?!
גם על קופולביץ' הגנו, וטענו שהוא צדיקואלאד
וגם רבנים גדולים הרבה יותר מדרורי ושות'.

אבינר הוא נבל, שקרן, גזלן, סוטה וגברא אלימא.

זה ברור לכל בר דעת שנכנס לעובי הקורה, ומי שנזקק לאישור או לדחיה של רבנים בנושא זה - הוא בגדר מחוסר דעת, שממילא פטור מכל המצוות.
אין להשוות.מ.מ.י.ר
קופולביץ' ביצע מעשים נוראים, והואשם בהם.
הרב אבינר, מה שאמרו עליו - זו עלילה (אני מתכוון למה שאמרו שהוא הטריד נשים), וזה הוכח בבית דין וגם בבית המשפט האזרחי.

לכן, לא שייך לדמות פה.
בקשר לענייני פסיקת נידה אני לא מתכוון להתערב, וזה לא מעניין אותי כרגע.
אני יודע דבר פשוט: הרבנים שאני הולך אחריהם, מעריכים אותו, ולא חזרו בהם (שלא כמו במקרה של קופולביץ'). כך גם אני, אחריהם.

אבל די, זהו, נמאס כבר מכל השרשורים האלו.
סליחה על הבורותהכהניסט הנודד
אבל מי קופולביץ?
הואשם לאחר שנים ארוכות שזכה להגנת הרבניםואלאד
אם לא היה מואשם מסיבה טכנית זו או אחרת, הוא היה ר"י עד עצם היום הזה.

העקרון זהה, והעובדה שהפשעים של אבינר אינם נכנסים לתחומי סדר הדין הפלילי היבש לא מעלה ולא מורידה משחיתותו ומשחיתותם של אלה שמעזים פנים לתמוך בו.

אף רב לא יכול לגרום לאדם שפוי להכחיש את העובדות, ומי שדעה של רב זה או אחר משנה את דעתו על עובדות - כופר בטובתו של הבורא שחנן אותו בשכל כדי להבחין בין טוב לרע, ולא כדי להמציא ק"ן תירוצים לטיהור שרצים ולזיכוי פושעים ונוכלים.

מי יכול לומר שאבינר הוא צדיק לאחר קריאת החוברת הזו, למשל:
http://aviner.net/choveret.php

ומי יכול להכחיש את העדויות שבחוברת?
יש פה בעיות הלכתיות בדיוןmavetlaaravym
יכול להיות לשון הרע גדול ורכילות ותקרא ברמב"ם ביד החזקה ובשאר אחרונים וראשונים על זלזול בכבוד תלמידי חכמים,בכל אופן יכול להיות מאוד שהרב גם אם עשה מה שטוענים חזר בתשובה והתחרט על מעשיו , מעבר לזה יש פה גם תיאורים בעייתים על דברים שאסור לנו לקרוא ולהתסק ב http://aviner.net/choveret.php ואני מדבר על הווסת וכו'
תגובה:מ.מ.י.ר
אם כל עניין ההטרדה הוא רק עלילה מרושעת, אז אין פה ולא כלום.
אף אחד לא הכחיש את העובדות. בקשר לכל השרשור הזה - אני לא שמעתי מה הרב אבינר אומר על זה. שהרב אבינר ישמע את העדויות, ויגיד מה שיש לו לומר. ככה עושים בבית דין, ככה שופטים בן אדם.

אני לא הולך להיכנס לחוברת הזאת. לא בגלל שאני מפחד מהאמת, פשוט בגלל שקבעתי לעצמי כלל לא להיכנס לאתרים כאלו ודומים (ויש דומים לצערי). חלק ממה שהבאת פה לשמוע שמעתי, ושוב - ראה מה שכתבתי לקומי אורי.

אינטרס.ואלאד
איזה אינטרס היה לרבניות להעליל "עלילה מרושעת" על "הצדיק" אבינר? מדובר בנשים שהן בנות ת"ח ונשואות לת"ח, ולמרות רצח האופי שעשו להן שליחיו של הרשע, מי שמכיר אותן יודע שהן שפויות יותר מהצרפתי המטורלל דנן.

אבל כבר שמעתי תירוצים גאוניים שמדובר בעלילת דם שרקמו נגד אבינר על מה שעשה בגירוש. דהיינו - רוקחי עלילת הדם על הצדיק אבינר, ידעו על פשעים שאבינר יבצע כעבור שנתיים.
אני לא יודע.מ.מ.י.ר
אבל עובדה היא, שאלפי ואולי יותר מכך - נשים אחרות, לא התלוננו אלא בירכו את הרב אבינר.

http://aviner.org/ex_Woman.html
פסק תורה של בי"ד, ופסק של בית משפט אזרחי. לא מספיק?

אני מעולם לא אמרתי את הטענה הנ"ל.
או יותר נכון -מ.מ.י.ר
מעולם לא אמרתי את הטענה הנ"ל על העלילה הזו.
אמרתי אותה על דברים אחרים, שאנשים חיפשו בשביל להתנקם ברב אבינר על דעותיו.
התגובה ה-101!ישמעאל
אבינר,סדן, פרץ ושרלו אינם רבניםיהודי שמח
ומי שקורא להם רבנים - הוא הוא המבזה תלמידי חכמים - כי הוא בעצם משווה אותם לתלמידי חכמים אמיתיים - וזהו דבר שלא ייעשה!!!
למה נראלך שהוא באמת יגיד בפני כולם: 'כן! חנקתיבת-אליי
בנאדם...' ?!?!
תקרא רמב"ם!!!!!mavetlaaravymאחרונה
מי שמזלזל בתלמידי חכמים לא יכול לעשות תשובה!!! (ה' תשובה , משנה תורה)

זה ממש חמור מה שאתה אומר הרבנים הנ"ל תלמידי חכמים וודאי , מי אתה בכלל?
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך