נכון שכבר שנים לא כתבתי וכמעט שכחתי ת'שם משתמש והסיסמה.. אבל היה משו שהייתי חייב לכתוב... יעני זה יהיה חטא אם לא אכתוב את זה..
השבוע הייתי בשבוע מטורף בנחלים בקייטנת איל"ן..(למיש לא יודע זה קייטנה לילדים נכים,ומעט עם פיגור גם כן..) ומה שרציתי לספר לכם זה ככה...
למיש לא מכיר אותי,אז אני דיי מפרגן לעצמי ואני מהוותיקים בפורום הזה...נריה מהרכס, ירושלים..
איך הגעתי לנחלים?!
הרכזת של הקייטנה ,הדס טייכמן -הבן-אדם מספר 1!- הייתה הקומונרית שלי כשהייתי במעפילים(היום אני בנצח) ושמרנו קצת על קשר והזמינה אותי ועוד חבר מהרכס לבוא ולהדריך בקייטנת איל"ן השנה..
שיא החששתי, נכים בכולופן אף פעם לא נתקלתי.. אחרי הרבה התלבטויות החלטנו שהולכים על זה...
עכשיו הסבר קצרצר.... כל שני מדריכים מקבלים ילד ומטפלים בו בה-כ-ל!! כולל הכל.......
הגענו במוצ"ש כבר לנחלים ישנו אצל הדס ובבוקר התחלנו עם הקייטנה.. התחלנו מקרטעים בגלל החשש והפחד ולאט לאט התחלנו לזרום... ראינו שפשוט הולך בסדר.. אמנם משימות לא פשוטות בכלל, אבל באמת המון תמיכה ועידוד ושום דבר כמעט אינו בעייתי..
הזכות שרציתי לספר לכם זה איך ההתארגנות לקייטנה ומה היחס של המושב, בכלליותו, לקייטנה...
אז ככה, ארוחות כ-ו-ל-ם(חוץ מ2-3) בכל השבוע מומנו והוכנו ע"י חוגי הורים מהמושב שכולל את כ-ל המשפחות במושב כמעט בלי יוצא דופן!! כל חוג הורים (טווח גילאים מסויים של הורים בתוך המושב..) דאג להכין ארוחה פצצתית משו לפנים באמת לקייטנה... וקחו בחשבון...זה כמעט 1-0-0 מנות!!! זה ה-מ-ו-ן!!!!
פרט מאוד חשוב בקייטנה, לא מרחנו זמן!! כ-ל-ו-ם! כל הזמן היה פעילויות בליסוף!! מ8 ורבע בבוקר של ארוחת בוקר ועד אחרי המקלחות ב22:30 בלילה..!! שווה טילים!!!
ככה, נוער נחלים, מההיכרות הכמעט שבועית שלי איתו, הוא נוער קצת מורכב מכל מיני קבוצות שונות בתוך המושב.. בין אם הרוב בתנועת הנוער "בני-עקיבא" שבמושב, או שחלק הולכים ל"עזרא" שבפ"ת הסמוכה ועוד כל מיני אנשים וקבוצותיהם... אני,נריה מהרכס, שכולי בטוח שנפלנו על נוער נחלים איזה שני אורחים לאט לאט מסתבר שאנחנו לא היחידים שלא ב"חבר'ה".. אבל מה האפקט?! שלא שמנו לב לזה בכלל!! אתם קולטים?! הקייטנה אשכרה איחדה את כל הנוער של המושב!! נגיד, בצוות טכני(יאללה צוות טכני!!) שאשכרה הרים אחלה פעילויות רק היום התברר לי (בישב"צ סיכום) שהיו שם חבר'ה שלא ממש הכירו אחד את השני לפני כן והם בכל זאת שיא התפקדו מ-ע-ו-ל-ה!!!! באמת!!
גם כל הצמודים(המדריכים שעם הילדים) היה שיתוף פעולה ,ערבות הדדית משו שמחמם את הלב רק מלראות את זה מהצד...ואני בתור אחד שלא ממש מנוער נחלים, אלא הצטרפתי אליהם לשבוע, מעריץ אותם כבר עכשיו עד לאין-סוף... הם הפציצו כפשוטו!!! ולא רק הנוער, בכלל!! כ-ל המושב כולל כולם נרתמו!!
באמת, לכם נוער נחלים ולמושב- אני יכול לכתוב פה עוד עמוד שלם לפחות על מה שנתתם לי להכיר ולראות בשבוע המיוחד הזה, שאני בטוח שלא ישתכח מן הלב, ולא אוכל להפסיק להודות.. אבל בשתי מילים- "כל הכבוד"!!
ולכם אנשים מהעולם החיצון... גם אם אתם לא חושבים שמתאים לכם, תחפשו את זה, תנסו!! תאמינו לי שבעז"ה רק תרוויחו וחוצמיזה שתהנו!! באמת שנזכה רק ככה לקדם את עם ישראל לעשייה וגמילות חסד של אמת עם רצון אמיתי ושמחה אמיתית כמו שנראתה בקייטנה של השבוע!!
באמת אני לא מסוגל להפסיק... נוער נחלים, אין עליכם!!
תודה! (אם נרחיב עם התודה לא נסיים..)
*כבר דיי מאוחר וסחוטים מהקייטנה..אז תסלחו לי אם השגיאות כתיב נוראיות...
לילה טוב! ובשורות טובות לעם ישראל!!
אוהב אתכם.
נריה.