בס"ד
אז מה שרשום בתורה ש"קוסם ומכשפה לא תחיה"?
לא שאני מזלזלת בתורה ח"ו, אני שורמת תו"מ בדיוק כמוך, או אולי פחות, משתדלת לפחות.
לקרוא ספר שמסופר בו על קוסמים לא עובר על שום לאו בתורה לפי הבנתי..
ואני חושבת שאם תשאלי רב על הארי פוטר והוא יגיד לך שלא לקוראו ואת תשאלי אותו מה סיבותיו הוא לא יגיד לך שזה בגלל הפסוק הזה.
תסבירי מה הכוונה בתכנים לא ראויים...
נצרות?
את רוצה לגדל את הילד שלך בלי שהוא ידע כלום ושיחיה בבועה?
את לא חושבת שזה יתנפץ לו בפנים בשלב כלשהו?
אני יודעת שלי זה התנפץ בפנים, ושלחברותי זה התנפץ בפנים ושיש לי חברות שזה הולך להתנפץ להם בפנים בצורה נורא כואבת.
לגדול בסגירות כל כך גדולה זה לאו דווקא כל כך טוב...
ולא חסרים סיפורים על מה קרה לאנשים שגילו את העולם ולא ידעו להתמודד איתו.
נכון, אין עניין להוסיף התמודדויות, אבל יש עניין לדעת איך להתמודד וכשגדלים בבועה לא לומדים להתמודד.
וספציפית לגבי נצרות-
אני חושבת שאם הילד שלך ייחשף לנצרות ולעובדה שבכלל קיים משהו אחר, דת אחרת, במקום מחוץ לבית, זה יזיק לו יותר מאשר אם הוא יחשף לזה בבית כשאת משגיחה...
את חושבת שהילד שלך לעולם לא ייחשף לנצרות\איסלאם\אפילו בודהיזם?
גם אם את חרדיה, או חרד"לניקית, או חרדיה, בשלב מסוים הילדים שלך ייחשפו לזה, כי הם חיים בעולם ולא בתא חשוך בבניין.
אם הם יחשפו לזה מחוץ להשגחתך אז באמת הם אולי יושפעו לרעה...
אם הם יחשפו לזה דרך הספרים, כשהם גדלים בבית שמחנך אותם בצורה נכונה (נכונה לדעת ההורים כמובן... אף פעם אי אפשר לדעת מה יצא מהילדים..), אני לא חושבת שהם יושפעו יותר מדי כמו שהם היו מושפעים אם היו נחשפים לזה בגיל 18 או 20 או לא משנה איזה גיל..
ואני מניחה שתסכימי איתי שהם יחשפו לזה מתישהו כי שוב, גם חרדים שחיים בישיבות כל יום כל היום נחשפים לזה בשלב בחייהם.
בקשר למתח בין המינים-
תראי, אני לא יודעת מאיזו חברה את אבל אני מנחשת שאת מהחברה החרד"לניקית או החרדית, אני מניחה שאת לא דת"לית...
אני לא אומרת שהמצב אצלינו אידיאלי והלואי שהוא היה משתנה, אבל אצלינו יש מתח בין המינים כי החיכוך הוא יותר גדול..
אני ספציפית אמנם גדלתי ביישוב נפרד לחלוטין שאפילו שלום לא היינו אומרים אחד לשני ברחוב... ולמען האמת איתי זה לא עשה טוב וכך גם עם רוב חברותי אבל זה כבר סיפור אחר לשרשור אחר, בכל אופן מכיוון שיש בציבור הדת"ל יותר חיכוך, צריכים להתעסק בנושאים האלה..
אין ברירה, כי אם לא נתעסק בהם אז הילדים לא ידעו להתמודד איתם ועלולים לגלות את הדברים בדרכים אחרות..
ובעניין ספרים בנושא-
אז שוב, בגלל שבלאו הכי יש מתח בין המינים בציבור שלנו אני לא רואה איך ספר יכול להזיק יותר ממה שהחברה המעורבת ממש, מזיקה.
אני לא מדברת על ספרים לא צנועים בעליל, אני מדברת על ספר שאפילו אין בו חברויות, ספר רגיל ונורמטיבי שמעורבים בו בן ובת אפילו לא מסופר שם על מתח, רק מופיעים שם בן ובת.
בקיצור, אצלינו מחובת כולם לדבר על זה כי זה מתנפץ לנו, הנוער, בפרצוף, והרבה פעמים בצורה כואבת מאוד...
כמובן צריך לדעת את המינון וצריך לדעת איך, אבל חייבים לדבר על זה.
אני מסכימה איתך שהעיסוק סביב זה כבר הפך את זה לרע, מגעיל, וגם גובל בחוסר צניעות מוחלט, ומוגזם, אבל אני לא מסכימה איתך שזה דבר שצריך להסתיר כי המתח הזה קיים ואם הילדים לא ידעו מה לעשות איתו ואיך אפילו לקרוא לו ואיך להיזהר ממנו אז הם לאט לאט יכנסו אליו יותר ויותר ויום אחד בהיר את יכולה לגלות שהילד\ה שלך במקום אחר לגמרי ממה שחשבת.
(אם את רוצה דוגמאות לזה אז באישי).
בעע חפרתי...
אם אני קראתי את כל התגובה שלך אז תקראי את את שלי טוב? 
ואם פספסתי משהו או שלא הובנתי אני תמיד זמינה לשאלות 
נ.ב. למען ההגינות... תגובתי לא נועדה לפגוע בך כמובן או לשפוט אותך או לנבא מה יקרה בעתיד (הנבואה ניתנה לטיפשים וטוענים שאני לא טיפשה אז...
), אז אנא אל תיפגעי או משהו בסגנון... ואני לא כותבת מניסיון כי עדיין אין לי ילדים ואני עדיים לא נשואה (בעז"ה בעיתו ובזמנו
ובעז"ה העיתו וזמנו הזה יגיע בגיל מוקדם יחסית), ואני כותבת מנמיכות גילי (על משקל מרום גילי..), אני בת 16.
אז אם זה משנה את היחס שלך לתגובה או משהו אני מצטערת אבל אני חושבת שזה הוגן כלפייך לדעת את זה 

.