איך תסבירו את זה?mavetlaaravym
בעקבות כוונת הממשלה/מועצת יש"ע/שלום עכשיו לפנות את מיגרון, דבר ששלוש שנים לא הצליחו להסביר לי
בעצמונה בשעת הפינוי רקדו ושמחו והתחבקו עם המפנים, איך?

עצמונה: התושבים התפנו בשירה מבית הכנסת

תושבי עצמונה ארזו את חפציהם, התכנסו בבית הכנסת, ומשם יצאו אל האוטובוסים מחובקים עם המפנים בשירת "תהא השעה הזו שעת רחמים ועת רצון מלפניך". רב המכינה הקדם-צבאית: "גרגר לא יפריד ביננו לבין צה"ל". פונתה גם ההתנחלות קטיף, אליה הגיע דוד חטואל. "עזרו לי הערבות והחברות ביישוב", אמר

איה בן עמוס, עצמונה

עדכון אחרון: 21.08.05, 21:01

P{margin:0;}UL{margin-bottom:0;margin-top:0;margin-right: 16; padding-right:0;}OL{margin-bottom:0;margin-top:0;margin-right: 32; padding-right:0;}H3.pHeader {margin-bottom:3px;COLOR: #192862;font-size: 16px;font-weight: bold;margin-top:0px;}P.pHeader {margin-bottom:3px;COLOR: #192862;font-size: 16px;font-weight: bold;}var agt=navigator.userAgent.toLowerCase();var is_major = parseInt(navigator.appVersion);var is_ie = ((agt.indexOf("msie") != -1) && (agt.indexOf("opera") == -1));var is_ie5 = (is_ie && (is_major == 4) && (agt.indexOf("msie 5.0")!=-1) ); function txt_link(type,url,urlAtts) {switch (type){case 'external' :if( urlAtts != '' ) {var x = window.open(unescape(url),'newWin',urlAtts)} else {document.location = unescape(url);}break;case 'article' :urlStr = '/articles/0,7340,L-to_replace,00.html';url=urlStr.replace('to_replace',url);if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)}break;case 'yaan' :urlStr = '/yaan/0,7340,L-to_replace,00.html';url=urlStr.replace('to_replace',url);if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)}break;case 'category' :urlStr = '/home/0,7340,L-to_replace,00.html';url=urlStr.replace('to_replace',url);if( urlAtts == '' || !urlAtts) {document.location = url;} else {var x = window.open(url,'newWin',urlAtts)}break;}}function setDbLinkCategory(url) {eval(unescape(url));}

"לא נשמעה אפילו מילה קנטרנית אחת מצד התושבים כלפי השוטרים הכל נעשה בדרך ארץ", כך אמר אחר הצהריים (יום א') ל-ynet מפקד כוחות הפינוי בעצמונה מטעם המשטרה, תת ניצב אהרון פרנקו. כוחות צה"ל והמשטרה פינו אחר הצהריים את ההתנחלויות עצמונה, קטיף ושלו, ובכך הושלם פינוי גוש קטיף מתושביו. במקביל, בעקבות האישור הטרי בממשלה, נכנסו כוחות גם לאלי סיני, שם נותרו עד היום כ-30 משפחות. מחר יפונו המתנחלים מנצרים, ובהמשך השבוע יגיעו הכוחות לצפון שומרון, שם החלו העימותים כבר היום.     

עצמונה, הבוקר (צילום: ירון ברנר) 

ספר התורה הוצא הערב מארון הקודש בעצמונה וכל התושבים עמדו מחובקים במעגלים ושרו בעוצמה: "תהא השעה הזאת שעת רחמים ועת רצון מלפניך". רוב התושבים לבשו חולצות עליהן נכתב: "את האמונה הזו אי אפשר להפסיק – עצמונה". לאחר מכן יצאו הרבנים כשבידיהם ספרי התורה אל רחבת בית הכנסת שכשכל הציבור מאחוריהם. ברחבה נעמדו התושבים יחד עם שוטרים וחיילים כתף אל כתף כאשר הם מחבקים אחד השני המשיכו כולם לשיר כאיש אחד- המפנים והמפונים גם יחד והמשיכו בשיר: "ה' הושיע, המלך יעננו", "לא יטוש ה' עמו ואת נחלתו לא יעזוב".

השיירה ההמונית המשיכה מחוץ לרחבת בית הכנסת ובסיומה צפויים התושבים, שרובם הביאו עימם את חפציהם האישיים אל בית הכנסת, לעלות על האוטובוסים שיוציאו אותם מן היישוב.

רוקדים בדרך לאוטובוס. צילום: איה בן עמוס

כוחות הביטחון איפשרו לתושבים זמן לארוז את חפציהם האישיים ולהתפלל ככול שנדרש להם. "בגלל שהכל מתנהל בצורה רגועה אנחנו רגועים ואנחנו נותנים להם את כל הזמן שהם צריכים", אמר פרנקו.

כמה שעות מוקדם יותר קיבלו תושבים זועמים את פני החיילים והשוטרים בעצמונה, וחלקם אף הטיחו בהם קללות. אך בעקבות הסדר בין מפקד החטיבה, אלוף-משנה אגאי יחזקאל, ומזכיר היישוב, דודי רייש, הושג הסדר לפינוי מרוכז וללא צורך בהפעלת כוח לאחר תפילת מנחה. עד כה לא נרשמו כל אירועים או עימותים אלימים במהלך הפינוי ורובם המוחלט של התושבים עולים מרצונם על האוטובוסים. 

עוזבים ביחד. צילום: יעל גולן

לאחר תפילת מנחה בבית הכנסת בעצמונה בה השתתפו כל תושבי המקום, נשא דברים רב היישוב הרב ראובן נתנאל, וסיפר כי התייעץ עם הרב של גוש קטיף ואמר לו: "אנו עומדים לעזוב מה אני עושה?, האם אני יכול להקיף את הבמה עם ספרי התורה ולרקוד?", והרב של גוש קטיף השיב לו שמן הראוי הוא שספר התורה ומאחוריו דגל גוש קטיף ודגל ישראל יקיפו את הבמה.

לדברי קצין המשטרה, התושבים לא היו מעוניינים לקבל את עזרת כוחות המשטרה וצה"ל באריזה. "הם אורזים את המטלטלין ועולים לאוטובוסים שלנו. אנחנו נוציא אותם מן הגוש ומשם הם רוצים לעבור לאוטובוסים משלהם". התושבים אמורים בתחילה לעבור לאזור שלעבים ולאחר מכן להקים עיר אוהלים בה יגורו כל תושבי עצמונה : "הם רוצים לשחזר את היישוב הזה שהוא אחד היפים והייחודים בגוש", אומר פרנקו.

פרנקו הסביר כי בשל ההתנהגות הרגועה של התושבים גם כוחות הפינוי פועלים מעט אחרת: "אנחנו לא דוחפים ולא מאיצים, עברנו בחלק מן הבתים כמה פעמים ואנחנו נותנים להם את הזמן שלהם". לדבריו, "הפינוי הזה עובר בשקט מופתי בלי התלהמות לא מצד המבוגרים ולא מצד הילדים".

"אנחנו רוצים לצאת ביחד כדי לדעת שלא השארנו אף אחד מאחור ולהיות בשליטה", הסביר ל-ynet מזכיר היישוב. 80 המשפחות המתגוררות בעצמונה צוו לארוז את חפציהן ולהגיע עם החפצים שיבחרו לבית הכנסת, משם ייצאו האוטובוסים במרוכז.

עולים על האוטובוסים. צילום: איה בן עמוס

מצה"ל נמסר כי מי שיישאר בביתו יפונה בכוח. אך למרות המתח והדחיפות, היה מי שניסה לשדר עסקים כרגיל בעצמונה. בבית משפחת עזרא מצאו החיילים את המשפחה בחצר, כשאחד הילדים מתנדנד בנדנדה. בתשובה לשאלה מה בכוונתם לעשות עד השעה היעודה, השיב האב ליאור: "כמו שאתם רואים - מתנדנדים בנדנדה". אבל בני המשפחה לא מתכוונים להגיע למצב בו יגררו אותם בכוח לאוטובוסים. הם יעלו מרצונם, ומשם יעברו לעיר האוהלים שארגנה מזכירות היישוב ליד נתיבות.

"גרגר לא יפריד בינינו לבין צה"ל"

בשעות הצהריים הגיע לעצמונה ראש אכ"א, האלוף אלעזר שטרן. מחוץ לבית הכנסת הוא נפגש עם הרב רפי פרץ, טייס בדרגת סגן-אלוף (מיל'), שהקים את המכינה הקדם-צבאית ביישוב - זו שאיבדה חמישה מבניה בפיגוע רצחני. השניים הם חברים ותיקים והמפגש ביניהם, דווקא ביום הזה, היה טעון ומרגש במיוחד.

שטרן התקשה בהתחלה לבטא את רגשותיו. "תשאלו את רפי", הוא אמר, "קשה לי למקד את המחשבה שלי במקום הזה". "הוא מגיע גם כקצין וגם כחבר", הסביר הרב פרץ, והאלוף שטרן הוסיף: "רציתי להיות איתו בזמן הזה. הייתי פה פעמים רבות, אבל דווקא היום, בזמן הזה, זה מאוד חשוב".

על ההתנהלות השקטה של הפינוי בעצמונה, אמר שטרן: "אפשר לשחרר אנחת רווחה על כך שהפינוי הזה עבר כמו שהוא עבר, אבל זה לא זמן לשחרר אנחות רווחה". הרב פרץ מיהר להדגיש שגם היום הזה, בו חיילים מגיעים לפנותו מביתו, לא יפגום במערכת היחסים ארוכת השנים שלו ושל היישוב עם הצבא. "גרגר לא יפריד בינינו לבין צה"ל לעולם. זה מאוד קשה לי שכל החברים שלי צריכים לבוא לפה היום. יש בזה ציניות שהממשלה העמידה אותנו בסיטואציה הזאת".

דקות לפני שנכנס לתפילת המנחה עם כל התושבים, סיכם פרץ ואמר: "הציבור הוכיח גדלות נפש ומסוגלות לאי אלימות במצב שהוא הכי בלתי אפשרי שיש". שטרן הסכים, והסביר כי להתנהגות ציבור המתנחלים יש חשיבות רבה בהצלחה של תוכנית ההתנתקות. "הפרגון והמחמאות שצה"ל זוכה להם עכשיו זה בזכות העובדה שהתושבים התנהגו כמו שהתנהגו. יש צד שני שעוזר לנו בכך שהמשימה הולכת ומושלמת - והוא התושבים. נכון שהיו כמה עשבים שוטים, אך הרוב המוחלט נוהג באחריות".

גם קטיף פונתה היום מתושביה. בצהרים נערכה שם תפילת מנחה אחרונה בבית הכנסת. בין הנוכחים היה גם דוד חטואל, ששכל את רעייתו וארבע בנותיו. "לפני שנה ושלושה חודשים אני עברתי חורבן פרטי, ועכשיו היישוב כולו הוצב בפני חורבן", אמר. "מה שעזר לי להתאושש זה שלושה דברים: אמונה באלוהים שבשמים, הערבות והחברות המדהימה של התושבים והידיעה שיש לנו עתיד במדינה הזאת. לכן חזרתי לנהל בית-ספר. ביום זה קשה לי להיות פה, אך ברור היה לי שהפעם אני אבוא לתמוך בכם. זכרו את אותם עקרונות: אמונה, חברות, והמשך עשייה. עלינו להציג את הרוח היפה של גוש קטיף לאזרחי המדינה כולה, זהו תפקיד המאבק". 

http://www.inn.co.il/News/Flash.aspx/121505mavetlaaravym
http://www.iaf.org.il/Templates/Journal/Journal.Inmavetlaaravym
שקר היסטורי, וחבל!ישמעאל
עצמונה לא נתפנתה מרצון
ובודאי שלא עשתה טקס עם המגרשים כמו במכינה
היה מי שניסה לדחוף לכיוון וניתקל בהתנגדות.
אמנם לא הייתה אלימות לפי הידוע לי אבל צריך לזכור שאלימות לא עזרה וגם כמעט ולא הייתה בשום מקום.
במו עיניי ראיתי בטלויזה בשידור חי!mavetlaaravym
מעבר לזה איך אתה מסביר את התנהגוץ הרב פרץ ותלמידיו, ומה לגבי החייל הדתי מחייל האויר ומבית יתיר?
אני הסברתי שהרב פרץ עם מכינתו עשו מה שעשוישמעאל
בעצמונה דיברו על הצעה דומה והיא נתקלה בהיתנגדות.
זה היה רק עם המכינה!!!בת-אליי
תושבי עצמונה לא התנהגו ככה!!!
רפי פרץ- אדם חצוף ומשת"פ!!יהודי שמח
אני זוכר שביום הגירוש - הדבר שהכי שבר אותי היה כששמעתי שהפרחח הנ"ל הסתחבק עם דן הראל שר"י - מילא הייתה התנגדות, אז לפחות הינו יודעים שאנו את שלנו עשינו - אך כשאנשים שהם לכאורה "משלנו" - משתפים פעולה ומתנהגים צורה כה נואלת - למה אפשר כבר לצפות???
במילה אחתהכהניסט הנודד
גלותיות
די כבר.מ.מ.י.ר
עם החוצפה הזאת.
כל מי שדעתו לא מוצאת חן בעיני מישהו כאן, הוא כבר לא רב ולא תלמיד חכם ומותר לבזות אותו.
ועל זה אמר אחד מראשי אגודת ישראל, בימיה השחורים (בגלל צעירי אגו"י ה'קנאים') - "אוי לו לדור שמנהיגיו נערים".
מה שקרה שםהכהניסט הנודד
מה שקרה שם זה, שהפריץ(שרון,שר הבטחון,הרמטכ"ל,גרשן הכהן) בא אל היהודי(המקד"צ) על מנת לגרשו מביתו, ופתאום החל היהודי לרקוד מה יפית(לצלילי "תפילה לעני) ביחד עם הפריץ.
אני לא דיברתי על עצם המעשה.מ.מ.י.ר
לא התחלתי לדון אם המעשה היה צריך להיעשות או לא (לדעתי - לא).

עצם העובדה המזעזעת, שאיש הישר בעיניו יעשה, וכל תלמיד חכם שדעותיו לא מוצאות חן בעיני מישהו כאן - כבר מזלזל בו.
זה עבר כל גבול.
לא צריך לזלזל אפשר להתווכח עקרונית עם הדיעהישמעאל
שגם ת"ח אחרים -ולדעתי גדולים יותר- חולקים עליה
לא כל צלם חתונות הוא תלמיד  חכםיהודי שמח
אין לי דבר נגד צלמי חתונות - אך לא כל צלם חתונות הוא בהכרח (לא כולל רבני קיוסקים) ועצם זה שהיו תלמידים של אותו ברנש שביצעו פקודת הפשע - כבר מרה שהוא אינו רב ולא נעליים. לא כל ראש מכינה הוא רב, עיין ערך אלי סדן ושות'. זה זלזול בתלמידי חכמים לכנות את אותם צעירים 'רבנים' ועליהם כבר אמר הרב שפירא: "שועלים המחבלים בכרמים".
טוב אז אתה לא מכיר ומקשקשישמעאל
גם מי שמתנגד לדעתם מודה שהם ת"ח
לגבי (הרב) אלי סדן- אני לא יודע,קוקו
אבל יש הרבה מאוד "רבנים" שלדעת גדולי הדור הם באמת טועים ומתעים, ויש כאלה שהם אפילו רשעים גמורים! (ע"ע שלמה אבינר ימ"ש)
אסורלשכוח: אפיקורס-זה המבזה תלמידי חכמים!!!The yehudi
אז אולי תשנו קצת את היחס לרבנים ולתלמידי חכמים גם אם לא מסכימים עימם באי אילו דעות ונושאים. די לחלק תארים לרבנים. זה שאחד מגדולי הדור אמר על איזה תלמיד חכם משהו זה לאאומר שהוא ציפה שאנשים יתחילו לכנות לחכם הנ"ל בשם זה.רבותי להתעורר!!!
נכון.מ.מ.י.ר
יש רבנים שלא הולכים לפי התורה. (ואני לא מתכוון לרב שלמה אבינר, שיהיה ברור, ולא צריך להתחיל שוב ויכוח).

ראית רב שיוצא נגד הרב רפי פרץ?
אני לא מכיר את הרב רפי פרץ, ואף פעם אפילו לא ראיתי אותו. אבל אם הוא רב של מכינה, יש להניח שהוא תלמיד חכם.

הרב אלי סדן הוא תלמיד חכם, ללא ספק (ראה ספרו "ויהיו ידיו אמונה").

ת"ח שמעוותים ומסלפים ומשקריםיהודי שמח
ולגבי הספר השקרי של אלי סדן - הרב בדיחי שהיה משמשו האישי של הרציה קוק למעלה מעשור - אמר בפירוש שבספר הרבה סילופים (לשון עדינה), ואני אישית שמעתי ממנו שהוא תוקף מאד מאד את שלמה אבינר, והדברים ידועים.
חצוף.מ.מ.י.ר
ואם יש לך השגות על הספר של הרב סדן, אתה יכול להעלות אותם לכאן.
ואין שום סיבה שאני אאמין שהרב בדיחי אמר שיש בספר סילופים. ואם יש - תגיד מה הם.

אני לא אתחיל דיון על הרב אבינר. היו פה מספיק ולא צריך יותר.
אתה לא רוצה - אלתאמיןיהודי שמח
זה מופיע בטור של גי סגל ב'בשב'. אחד מהם זה על פינוי מסויים, כאשר כתוב שם שהרי" הסכים לקצין שקרא לו ללכת והלך איתו יד ביד - זהו כמובן שקר גס וסילוף המציאות. הרצי"ה אמר 'תביאו מכונת ירייה ותירו בי - אני לא זז' ורק לבסוף כאשר כבר לא היתה ברירה - נאלץ לעזוב, וכל זה מושמט מובן מספרו של סדן.
אין בעיה.מ.מ.י.ר
תכתוב מה הן הטענות נגד הספר, ונברר. זו דרכה של תורה.

מה שכתבת הוא נכון, אבל כשהקצין בא וביקש מהרב צבי יהודה ללכת, הרב צבי יהודה הלך איתו.
זו עובדה.
תשאל את תלמידיו שהיו שם, והם יעידו בפניך. (ואאל"ט ישנה גם הקלטה מאז).
וראה מה אמר הרב צבי יהודה למתנחלים בחברון, מופיע בסוף ספר סולו המסילה.
מה הופך בנאדם להיות רב?ישתבח שמו לעד
מבלי להכנס לשמות של רבנים ספציפיים, כי זה לא הענין, אלא רק ברמה העקרונית. מה הופך בנאדם להיות רב.

א. ראש ישיבה/מכינה? - תסלחו לי, אבל זה באמת לא אומר כלום על הבנאדם. גם כל אחד שלמד מספר שנים טובות בישיבה עם קצת כריזמה אישית יכול להחליט שהוא פותח ישיבה. יגייס תלמידים וגם קצת תורמים ויאללה - הוא ראש ישיבה. מה זה אומר על גדלותו בתורה ומידותיו? כלום.

ב. הוא הוציא ספרים? נו, באמת... אתם יודעים כמה עולה להוציא ספר? גרושים. כל אחד יכול להוציא את הגיגיו בספר. מה זה אומר על הבנאדם? שוב, כלום.

אז באמת, נא להפסיק הוכחות מטענות שאין בהם כלום.
ידיעת התורה.מ.מ.י.ר
כך כותב המהר"ל בבאר הגולה.

אבל בדרך כלל, ראש ישיבה הוא תלמיד חכם.
ויש להניח שגם ראש מכינה הוא ת"ח.
זאת ההנחה הפשוטה. אם אדם הוא ראש מכינה, ובוודאי כאשר הוא ראש ישיבה - הוא תלמיד חכם.
אין לי שום סיבה להגיד אחרת כל עוד אני לא יודע בוודאות ההפך, רק בשביל שאני אוכל לבזות אותו.

זה לא העניין של הוצאת ספר, אלא מה שכתוב בפנים. (תנסי לקרוא את הספר, ואח"כ יהיה אפשר לדון).
את לא חייבת להאמין, אבל הרב אלי סדן, בוודאות - הוא ת"ח.
הלוואי והיית צודק...ישתבח שמו לעד
אבל בדור הזה שרבנים קטנים שכלל לא הגיעו להוראה (ע"פ הרמב"ם) מחציפים פניהם כלפי גדולי הדור וחולקים עליהם בריש גלי, העניין הוא לא פשוט כלל וכלל.

חוץ מזה, זה שהוא יודע את התורה - זה אומר משהו על יכולת הפסיקה שלו והמידות האישיות שלו, ומה הם השיקולים האחרים אותם מערב ב'פסיקה ההלכתית' הטהורה שלו?
אתה צודק במידה מסויימת.מ.מ.י.ר
יש רבנים שבאמת לא הגיעו להוראה, והם פוסקים כך סתם הלכות. ויש רבנים שדווקא כן הגיעו בכוח תורתם לדרגת פסיקה (וכמו שאמרת, לא ניכנס לשמות), וכל מה שנותר הוא לסמוך עליהם.

אבל זה לא שייך לשרשור הנ"ל.

שני'ה?שבונץ'
אתה גרת בגוש קטיף?

אם לא אין לך זכות להגיד על משהו שתושבי גוש קטיף שהוא לא בסדר,כי אף פעם לא עמדת בכזה נסיון...(גם אם באת בתור משוב"ח... זה לא אותו הדבר) ותגידו לא נמאס לכם? כל פעם שאני פותחת ת'פורום הזה יש כאן רק קיטרוגים על עמ"י...ויותר גרוע... על הציבור שלנו!! תושבי גוש קטיף!!! אתם לא מתביישים לפעמים???

פשוט אי אפשר להכנס יורת לפורום הזה...הכל מוצף בלשון הרע!
למה אפחד לא מגיב?שבונץ'אחרונה
אני באמת רוצה להבין...
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך