שאלה לי...אנונימי (פותח)

באיזה גיל בערך מעבירים  תינוק לחדר משלו?

הקטן בן שלושה חודשים ישן נהדר בלילה. (לפעמים 7 שעות)

המלצת משרד הבריאות להשאיר באותו חדרפצקרשת

מבחינת סיכוי למות עריסה לא עלינו.

הסיכון יורד מאוד בגיל חצי שנה, ונעלם סופית בגיל שנה. לשיקולך.

רוב התינוקות מתחילים פתאום להתעורר יותר בלילהיוקטנה

בסביבות גיל 4 חודשים. מאחלת ששלכם ימשיך לישון היטב

מתי שבא לךבת 30

כיף לך שהוא לידך? אז שיהיה לידך עד שכבר לא יהיה לך כיף, ותרגישי שזה מפריע.

זה לא מתמטיקה וזה תלוי בלב האמא שלך

אישית- אני מעבירה, בדאבון לב, כשכבר ממש אי אפשר שישארו- לידה מתקרבת, או שמיטת התינוק קטנה מידי...

קחי בחשבון שזה תורם הרבה לילד להיות לידך. עצם העובדה שהוא קם בבוקר ורואה אותכם לידו זה נותן הרבה לביטחון העצמי שלו. וגם מונע ממך התרוצצויות ליליות, כמובן...

כשנוחמומין אמא

כשנוח ונעים להעביר- אצלי זה השתנה ממש בין הילדים

לרוב גג עד גיל שנה

כי הם עדין יונקים בלילה ואין לי כוח לקום רחוק מידי....

וגם הלכתית ברגע שהתינוק בסביבות גיל שנה יש בעיה שהוא יהיה בחדר.

תכלס אצלך הוא עדין קטן, בתפילה שישן לך ככה כל הזמן אבל שווה לחכות עוד קצת לפני מעבר לחדר אחר

בהצלחה

בקשר לבעיה ההלכתיתפצקרשת

היא קיימת רק כשהילד מדבר, וגם אז - רק בזמנים שהוא ער... זה עיקר הדין (אבל יש מחמירים).

אנחנו עוד ביחד... וקטני בן שנה וחודש פלוס בת נוגה

נו, מה לעשות,

הוא רוצה לינוק ואני רוצה לישון

את הגדול העברתי רק בשנה ורבעאנונימי (פותח)

לא היה לנו עוד חדר, וזה היה סיוט!! רק כשעברנו דירה העברנו אותו. 

את הקטנה העברנו בגיל חודש וחצי. מעולה! קמתי אליה אולי שבוע ומאז היא ואני ישנות לילה

יש הבדל בין ילד ראשון לילדים הבאיםאיש ירושלים.

זכור לי שרופא אחד אמר לנו שיש ענין שהתינוק ישמע את נשימותיהם של ההורים וכך הוא ג"כ לומד. לכן את הבכור העברנו בגיל 6-7 חדשים. את הילדים האחרים העברנו בסביבות גיל 3 חדשים, מכיון שהם עברו לחדר עם האחים שלהם. גם יותר נעים להעביר את הילד לחדר עם אחרים מאשר להיות לבד.

היי! בדיוק עכשיו הרכבנו לו את המיטה החדשה!אוריה שמחה

הוא בן 5 חוד', קם בלילה דיי הרבה, אבל המיטה הגדולה לא נכנסת אצלנו בחדר, והעריסה- כבר פיצית לו! אמרנו שננסה להעביר חדר ומיטה ואולי זה יגרום לו לישון טוב יותר.. נראה מה יהיה בלילות הקרובים..

בכ"מ תעשו לפי מה שנוח לכם ואם יש לכם מקום ואיפה וכו'..

משהו יעילshindov

מהיום הראשון שמגיעים הביתה. בדוק ומנוסה.

כך גם אני גודלתיאנונימי (פותח)

היום אני נמצאת בתהליך עמוק של ריפוי האטימות שנולדה בי באותם לילות קשים ומרוחקים. בינתיים גם הילדים שלי סובלים מאמא עם חסך, ואני מנסה בכל מאודי, למענם, להתרפא, לשוב אל הרגישות הבסיסית שהדחקתי כשנודיתי מקרבת הוריי בגיל שהייתי כה זקוקה להם.

לא להגזיםshindov

זה שילד רגיל לישון במיטה משלו, לא גורע במאומה מיחס חם ואוהב על כל המשתמע מכך. רק שלא צריך לגמול אותו משינה בחדר ההורים. ולא לישון עם האמא והאבא במיטה אחת, וכל מיני רעיונות משונים כאלה.

סביר להניח שסבתך וסבך ישנו עם הוריהם באותו החדר יוקטנה

חדרים נפרדים זה לוקסוס של עשרות השנים האחרונות בלבד, כך שהשינה הנפרדת היא-היא "הרעיון המשונה"

שלא לדבר שכך נברא האדם: תינוק תלוי על אימו וצמוד אליה כל שנותיו הראשונות ביום ובמיוחד בלילה (לבטיחותו).

אפשר לומר שבחמשת אלפים השנים הראשונות כך חי האדם, ורק בכמה עשרות השנים האחרונות התרחקנו מהבריאה.

מחילה על הקיצוניות, אבל זה מזעזע בעיניבת 30

תינוקי קטן שכל מה שהוא צריך זה אמא שהשניה הוא יצא ממנה, ישן כ"כ רחוק ממנה?

לא יודעת בדיוק מה יעיל ובדוק. אולי זה עוזר לשנת לילה טובה יותר, אבל זה מעלה את הסיכויים למוות בעריסה ל"ע, וגם מעלה את הסיכויים לחסכים בנפש, לדעתי ולדעת חכמים ממני.

בעיני זה פשוט למנוע מהתינוק את הצורך הבסיסי בקרבה, מגע, חום אנושי וכד'. הדברים האלה הם לא פינוק. זה צורך אמיתי וחשוב של התינוק.

שאלו אותי 2 אמהות חרדיות שבחיים לא ראו תינוק במנשא (ככה הם אמרו לי): זה לא מרגיל אותה להיות על הידיים? ובכן- לא!! הטיעון הזה עבר מן העולם. לתינוק יש צורך להיות על הידיים. אפשר להרגיל אותו שלא לקבל את הצורך הזה כמובן, אבל ההשלכות יבואו אחר כך.

אפשר להרגיל ילד להכל, השאלה היא מה הוא באמת צריך ומה אנחנו גורמים לו נפשית כשאנחנו מונעים את זה ממנו.

סליחה על ה"התקפה". זה לא אישי, באמת. אבל לא יכולתי שלא להגיב.

ילד של ידיים גוזל מאמא שלו כוחות נפש אדיריםyifat_s

אמא שאין לה זמן לעצמה הופכת להיות אמא רעה וזה הדבר האחרון שתינוק צריך.

את לא יכולה לזלזל בזה! אמא לא יכולה להיות כל הזמן עם התינוק שלה, היא צריכהזמן לעצמה וזמן לבעלה אם היא רוצה להיות בריאה נפשית ופיזית.

איזו נחרצותאנונימי (פותח)

"אמא שאין לה זמן לעצמה הופכת להיות אמא רעה" - עד כדי כך? כל אמא? זה כ"כ פשוט לך?

לו היית כותבת בענווה שמהיכרותך עם עצמך ועם יכולותייך את יודעת שצמידות לתינוק הייתה הופכת אותך לאמא רעה, זה היה מתקבל בהבנה ובהזדהות, אך מה הוצאת הלעז הזאת על אימהות אחרות?

אני הכרתי אימהות שנשאו את התינוק עליהן במנשא רוב שעות היום והיו אימהות נפלאות ואכפתיות, בלי שמץ של תחושת קורבן. הן אפילו לא פירשו את המצב הזה כ"אין לי זמן לעצמי" - היה להן כל הזמן שבעולם, עם ילד צמוד. כמו שבהריון יש לך זמן לעצמך אפילו שאת נושאת את העובר לכל מקום.

אני לא במדרגה כזאת, וזה בסדר, אבל חלילה מלזלזל באימהות כאלה או לקבוע שהן "הופכות לאימהות רעות".

אמא שחסכו ממנה, קשה לה יותר להתמסר לתינוקה.יוקטנה

אמא שחסכו ממנה מגע ואהבה, ביום או בלילה, קשה לה יותר למצוא בתוכה כוחות להעניק לתינוק שלה, בזמנה.

גם אני אומרת את זה בתור תינוקת שחסכו ממנה. לא מתוך כוונה רעה, אלא מתוך בורות, וחסך שעובר מדור לדור.

אני מקווה שאני מצליחה לשבור את מעגל הקסמים, ולתת מעט יותר מאשר אני קיבלתי, כך שלילדים שלי יהיה יותר להעניק לילדיהם שלהם, ולנכדי יותר להעניק לניניי, עד שכולנו נגיע למקום טוב יותר ואוהב יותר, בע"ה.

נכון, זה נורא מעייף להחזיק על הידיים כל הזמןבת 30

אבל אם מסתכלים על חברות "פרימיטיביות" שונות, שבמובנים מסוימים הן קרובות יותר לטבעיות, רואים שהתינוקות במנשאים. זהו, פתרו את הבעיה של ילד על הידיים. הוא פשוט לא על הידיים אלא על הגב.והידיים חופשיות. והילד מבסוט.

עגלה זאת המצאה די חדשה, כמדומני. לא נראה שלאמותינו וסבתותינו ברחבי אירופה וצפון אפריקה היו עגלות...

לא שלנו אין עגלה, אבל המנשא שעות בשימוש, וזה בדיוק מה שנותן לי את הזמן לעצמי ולבעלי ולילדות האחרות. תינוק בוכה בעגלה ונדנודים אינסופיים לוקחים הרבה יותר כוחות לדעתי.

גם לילות שבהם תינוקת בוכה- אני לפעמים משתגעת מזה ולפעמים נזכרת ב3:00 בלילה שיש מנשא... קמה, הגברת הצורחת נכנסת למנשא, נרגעת ותוך 10 דקות אנחנו שתינו במיטה ישנות בשלווה. (אחרי שהוצאתי אותה, כמובן, מהמנשא..)

יש איזון בין רק ידיים לחדר נפרד מגיל יומייםכמו בן ראמים

צריך למצוא אותו.

לדעתי אחרי כמה חודשים (3-6 תלוי בילד) אפשר להעביר אותו לחדר נפרד, ולרוב זה באמת משפר את איכות השינה של כל הצדדים, אבא, אמא ותינוק. 

בילד ראשון באמת יש יותר קושי, אבל ילד שני לרוב עובר לחדר עם אח גדול יותר, אז הוא בסה"כ עובר מלהיות עם ההורים ללהיות עם אח, הוא לא לבד. מאד חשוב לזכור את ההבדל הזה...

הילד רגיל ל"ידיים" אחרי שהיה על אמא 9 חודשים יוקטנה

התהליך של הפרידה של תינוק מאימו הוא תהליך ארוך והדרגלתי, שנמשך 9 חודשים ועוד 18 שנים.

בהתחלה התינוק תלוי באמא כמעט בהכל: ברחם היא נושאת אותו ממקום למקום, מווסתת את חום גופו, מספקת לו את כל התזונה דרך הטבור, וגם את החמצן.

כשהוא נולד, הוא מתחיל להשיג חמצן בעצמו בנשימה, ואפילו לעכל, אבל רק חלב אם, ולא סטייק. גם בגיל שנה לא הייתי מציעה לו סטייק, אלא דברים יותר קלים לעיכול ועדינים.

הוא נולד עדיין לא יכולת ללכת בעקבות אימו, בניגוד לסייח, נניח. את הצעד הראשון יעשה בגיל שנה, וגם אחר כך יצטרך לעזרה בניידות עוד שנה-שנתיים נוספות, במידה מסויימת.

וכן הלאה וכן הלאה, הפריד היא מאוד הדרגתית, לפי הצורך, ביום וגם בלילה.

ההרגלים הם מולדים - מהרחם. הפרידה מההרגלים לוקחת חודשים ושנים.

נקודה חשובה בניגוד להרבה אחרים...אנונימי (פותח)

דיברו פה על זה שזה מקטין מוות בעריסה, ועל זה שלא צריך לקום כל הזמן להניק ונוח שהוא לידך וכו'

את הבן שלי העברנו בגיל שמונה חודשים רק כי היה חורף (אנחנו גרים במקום קר...) ולא רצינו לבזבז חשמל בשני חדרים,

ומאז שהעברנו אותו הזוגיות שלנו השתפרה פלאים. זה מצחיק להגיד אתזה, מה הוא מבין, בסך הכל בן כמה חודשים, אבל זה משפיע. ההרגשה אחרת שזה אתם ורק אתם, וגם שאפשר לדבר עד איזו שעה שרוצים ולא נלחצים כל הזמן ללחוש ושהוא יתעורר וכו'. תנסי אפילו ללילה אחד ותראי איך ההרגשה.

בעיני השלום בית הוא מעל הכל.

בהצלחה!

כנראה שזה מה שמתאים לזוגיות שלכם יוקטנה

ב"ה יש הרבה משפחות שלא זקוקות לכך

בנוסף, קראתי פעם שדווקא הורים שישנו עם הקטנים, נהנו מחיי אישות עשירים יותר (לצערי לא הצלחתי למצוא שוב את זה...).

השאיפה של כל הורה היא להעניק לילדו כמה שיותר, בגבולות מה שהוא יכל לתת. זה נכון לגבי כסף, זה נכון לגבי ערכים, וזה נכון גם לגבי זמן ומשאבי נפש, ביום ובלילה מה שנכון לזוג הורים אחד, ממש לא בהכרח נכון לכל ההורים שבעולם.

ואגב - עבורינו זה השתנה מילד לילד! ב"ה עם כל ילד הצלחנו להעמיק גם את הזוגיות, וגם את ההורות. מאחלת לכל ההורים ולכל הילדים

אשריכם ואשרי ילדיכם שמצאתם את שביל הזהב שלכם!

כמה שיותר מוקדם 3 חודשים ומעלהשלום ורעות
צודקת! אנחנו הקדמנו והוצאנו אותו מהבטן בשבוע 31אנונימי (פותח)

כדי לשים אותו בנפרד שלא יתרגל!

אוי זה לא יפה אנונימי (פותח)

חיחיחי!יוקטנהאחרונה
כתבת יפהפצקרשת
הלכה לאיבוד התגובה שהגבתי לה פצקרשת
פצקרשת תהיי במה את תומכת עכשיו יוקטנה
עכשיו אני כבר לא זוכרת בדיוק מה היה כתוב בהודעה שנפצקרשת

שנמחקה. הקטע האחרון של ההודעה היה השוואה לאדם שמשקיע את כל מרצו בעבודה וזה לא גורם לו להרגיש "משועבד". אוף, אני לא משחזרת כל כך טוב. היא כתבה מאוד יפה. חבל שנמחק. היה פה באג מעצבן, ונראה לי שכמה הודעות ירדו לטמיון.

נראה שאדמין עייף מסיבה כלשהי ;)יוקטנה
יש מצב שההודעה תחזור ותופיע ככה קרה לי בשרשוראהבה של אימא

שפתחתי, זה נורא ביאס אותי כשהיא נעלמה... אבל היא חזרה..מלאך

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך