אוף! אף אחד לא מבין אותי!!אנונימי (פותח)

ב"ה, אנחנו נשואים 5 שנים ויש לנו שלושה ילדים, כשהקטן בן חודשיים וחצי, ב"ה. עד עכשיו, 6 שנים, למדתי באוניברסיטה (וזה עוד לא בדיוק נגמר) וגם עבדתי תוך כדי. זה לא היה פשוט, אני מרגישה מאוד מותשת וכמו שכתבתי זה עדיין לא נגמר - אני בשלבי סיום של כתיבת עבודת התזה אבל הדבר הזה פשוט לא נגמר!! הבעיה שלי היא הבלאגן בבית. זה מאוד מתסכל אותי. תמיד יש לי את הדילמה - לשטוף כלים או לעבוד על המחשב (על התזה)? - לקפל כביסה או לעבוד על המחשב? וכו'... בדרך כלל אני מעדיפה את העבודה כי אני ממש רוצה לסיים איתה כבר!! אבל החלטתי שאת יום שישי אני מקדישה לבישולים ולסידור הבית. בקיצור - מה שיוצא זה שחוץ מהשעה הראשונה שאחרי כניסת שבת, הבית תמיד מבולגן (יש ילדים בבית.....). זה מתסכל אותי נורא. עכשיו בזמן החופש הבעיה רק גוברת!! ונמאס לי כבר להתנצל על הבלאגן לפני כל השכנות שבאות. לפני כמה ימים אחותי הגדולה הייתה אצלי עם אחיינית של בעלה (בת 11 בערך) ועשינו בריכה לילדים. היום אחותי הייתה אצלי (ושוב היה בלאגן), והיא סיפרה לי שהאחיינית אמרה לה אחר כך: "יו, איך הבית שלה מבולגן..". הדבר הזה העציב אותי מאוד. אחותי אמרה לי שזה עניין של אופי ושהיא לא הייתה יכולה להשאיר את הבית ככה. הסברתי לה שבערב אני לא יושבת רגל על רגל על הספה, אלא איך שהילדים הולכים לישון אני פשוט מתיישבת מול המחשב ועובדת על העבודה שלי (וזה מתיש אפילו יותר מעבודה פיזית). אמרתי לה שהיא לא תבין אותי (היא לא למדה לתואר וכד') ובזה נגמר הסיפור. חיצונית. אבל פנימית - נשברתי. אני פשוט מ-ת-ו-ס-כ-ל-ת. 

יש לציין שלמרות שכתבתי בכותרת שאף אחד לא מבין אותי, דווקא יש אחד שמבין אותי - בעלי (הוא אפילו מעוניין שאמשיך הלאה - לדוקטורט). אולי הוא מבין אותי כי הוא רואה שזה באמת קשה לי. אני כל הזמן בוכה לו שאני לא מספיקה כלום - לא עם הלימודים, לא בהכנת מערכי שיעור לעבודה החדשה שלי בשנה הבאה (אהיה מורה סוף סוף בעזרת ה' אחרי הלימודים המפרכים) ולא עם הבית! למרות שנראה שהוא מבין אותי אני בטוחה שעניין "הזנחת הבית" מפריע לו.

סליחה על האריכות, אבל בשורה התחתונה אני מרגישה ממש מתוסכלת מהעניין שהבית שלי מבולגן באופן תמידי, זה מפריע לי מאוד מאוד, ועוד יותר מתוסכלת מזה שאנשים רואים את הבלאגן ולא בדיוק מבינים אותי. קל לדון לכף חובה. זה שובר אותי.  

flylady.netאופה
בלאגן בבית בלאגן בראשירוק זית
עזבי את השכנות ואת האחינית של..ולא יודעת מה עוד.
פשוט תראי את עצמך את ילדיך ואז את כבר תביני על מה אני כותבת.
את לא כותבת על הבלאגן הנוח של ימי הקיץ המלאים בילדים,את כותבת על בלאגן ארוך תווך,"...הבית תמיד מבולגן,ועכשיו בזמן חופש הבעיה רק גוברת..."
את בעצמך מגדירהאת זה "בעיה".גם סוף דברייך מתייחסות ל"בעיה",אבל את לא רוצה לפתור אותה,את רוצה שאנשים יבינו אותך.אז תדעי לך שבעיות יש לפתור,ואני לא כותבת בצורה כל כך קשוחה משיפוטיות אלא אני רואה מול עיני אנשים,גם היא כמוך עשתה תואר שני ואולי ממשיכה אפילו לדוקטורת,רצה לכל מיני התנדבויות,בעלה רב חשוב במקום עבודתו,והילדים?ז-ר-ו-ק-י-ם!!!!!!!!
מסתובבים עם ראש מלא כינים,לא מסורקים בכלל! בגדים מסריחים משתן,את הזבל בבית אפשר להריח למרחקים.קוראים לזה הזנחה!!!!!
אז מה איתך?אני מקווה שביתך לא הגיע לרמה שתיארתי(התיאור אמיתי לגמרי)
אבל את חייבת לבחור אחרת.אולי תורידי בקצב ההספק בלימודים,אולי לא תצאי לעבודה(אבל בשביל מה למדתי?) אולי לא תמשיכי כרגע לדוקטורת ותעשי לביתך.כל אלה הם רק הצעות על קצה המזלג .אינני מכירה אותך ולא את משפחתך,אך,אומר לך זאת,ילדיך הם זכאים לחיות בבית שהם בעצמם יכולים להיבנות,לעצב את הדימוי העצמי שלהם.כמו שאני מבינה הם קטנים מאד ועדיין לא מביעים את הרגשתם אבל את הרגשת את ההרגשה החותכת של הערה של ילדה זרה,תארי לך איך תרגישי כשילדך יעיר לך כך?האם גם ממנו תדרשי הבנה?אלה הן בחירותיך ,הבאת ילדים אלה לעולם,אז תאזני את חייך
שביתך וילדיךיהיו כלולים בטיפוח שאת מטפחת.כמו שכבר כתבתי זה נשמע שאת בעצמך לא נוחה מכל המצב,את בוכה שאת לא מספיקה כלום .זה בעצמו מעיד על בעיה .היא קיימת.התייחסי אליה.
תגובותייאנונימי (פותח)
1. לא, תיאור הילדים הוא ממש לא כמו שתיארת.
2. הבלאגן הוא בבית. הילדים ב"ה מקולחים, שמחים ומקבלים תשומת לב, כי אני לא עובדת על התזה כשהם ערים / בבית.
3. בודאי שאני לא מתכוונת להמשיך לדוקטורט.
4. כן, יש לי בעיה, והפתרון שלה הוא פשוט ז מ ן שאין לי כבר תקופה ארוכה. זו תקופה שאמורה להסתיים כשאסיים את התזה. כמו שאמרתי, אני בשלבי סיום שלה, אבל זה דבר שלא נגמר...
5. לא כל כך פשוט להאט את הקצב של התזה. אני כבר באיחור של שנה. שילמתי כבר קנס ואם אגרור את העבודה אחרי שנה"ל (האקדמית) הקרובה אשלם עוד קנס. חוץ מזה שאני באמת כבר רוצה להשתחרר ממנה.
להכניס עוזרת פעמיים בשבוע לא יעזור?ananas
סתם ישהי מהשכונה, אחות, אחיינית, גיסה וכו'. אם הבעיה היא רק בניקיון, אז נראה שזה יכול לפתור את הבעיה. ואני מניחה שחצי שעה כל יום תעלים את זה לגמרי...
בני  כמה הילדים הגדולים?מנגו
אולי לשתף אותם ולהקדיש כל יום 15- 20 דק' לסידור הבית. עם הילדים ביחד או שמי שעוזר לאמא מקבל צ'ופר קטן בסוף כל חודש?.. אני חושבת שהבית יותר חשוב מהתזה. ולתזה את בכל מקרה מתיישבת עליה כל יום אז להחליט שכל יום שעה מסויימת את איתה ושאר הזמן-לבית ולילדים. תציבי לעצמך מסגרת וכללים וזה יעשה לך סדר בראש, במחשבות ובבית
בהצלחה! ויישר כח גדול על התזה!
בני כמה הם יכולים להיות?ירוק זית
היא נשואה 5 שנים ויש לה 3 ילדים.
הציניות שלך משהואנונימי (פותח)
ירוק זיתאנונימי (פותח)
תשובהאנונימי (פותח)
הגדולה בת 3.5. אני מבקשת מהם לאסוף צעצועים שלהם, אבל זה לא מספיק (ולפעמים זה גם לא נעשה במהירות כל כך...). ובקשר לתזה - זה מה שאני עושה. ביום עם הילדים, ובלילה - עם התזה. כשהם ערים אין לי סיכוי בכלל לשבת על העבודה. ובזמן שאני איתם לא פשוט לארגן. חוץ מזה שהבית שלנו די קטן. כל בלאגן נראה נורא...
לא בדיוקאנונימי (פותח)
זה לא בדיוק ניקיון אלא עבודות שוטפות של הבית. כלים, כביסות, לסדר את הסלון מבלאגן שאיכשהו נוצר שם. זה לא משהו שמישהי מבחוץ יכולה לעשות. לפחות אני מרגישה שעדיף שאני אעשה את זה
www.flylady.netאופה
השיטה שלה היא בדיוק לבעיות כאלה. את יודעת מה צריך לעשות ואיך, רק שהשגרה מבלבלת הכל ואין שיטתיות בעבודות הבית השוטפות.
היא מלמדת שיטתיות וארגון, וזה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע. היא לוקחת אותך יד ביד כל יום עם דברים שצריך לעשות. תוך שלושה חדשים הבית יהיה תחת שליטתך ובמצב טוב מאוד. אני מבטיחה לך.
אני גם ממש מבינה את הרצון לעשות לבד, כי באמת יש דברים שקשה לתת לאחרים לעשות, פשוט מבחינה טכנית.
ילדים חולים כמה ימים וחוסר שינה של כמה ימים, ממש הורסים. אבל מה שחשוב זה לקום למחרת, עם כל הבלגן, ולהמשיך בשיטה. יותר משזה כואב לי ומתיש אותי, זה שובר את יצר הרע שמנסה לייאש ולדכא אותי. באמת. בסופו של דבר אני מרגישה חזקה יותר נפשית להתמודד עם הבלגן, ומסודרת יותר בשיטת הניקיון.

אני ממליצה בחום לנסות את השיטה שלה. תנסי עד ראש השנה, אם השיטה שלך לא עובדת, שווה לנסות את השיטה שלה!!!!
ב''הצלחה!!!
(לא לשכוח להתפלל לה' שיתן לך גם כוחות נפשיים להתמיד בענין)
תזכי למצוות!אנונימי (פותח)
ממש הארת את עיניי! ואני מדברת על התפילה!
תמיד, אבל תמיד כשאני מתפללת אליו הוא עוזר לי. זה פשוט מדהים בצורה שאי אפשר להסביר. אבל מאז שהילדים בחופש התפללתי אולי פעם אחת בבוקר וגם זה היה בקושי... אשתדל להתחיל להתפלל יותר! כמו לפני החופש ויותר! זה הפתרון שלי! אני מרגישה! תודה רבה לך!
לא לחינם כתבתי כאן, מסתבר!
אגב, ניסיתי כבר קודם להיכנס לאתר שהזכרת אבל הוא באנגלית וזה לא ממש הצד החזק שלי... (יש לך פתרון עברי?)
זה מה שמצאתיאופה
http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?%FA%F8%E2%E5%EE%E9_%F4%EC%E9%E9_%EC%E9%E9%E3%E9

אלא מה? זה תרגומים, לא כל השיטה.
תנסי בכל זאת:
http://www.flylady.net/pages/begin_babysteps.asp

אני צריכה לארגן פה, אז אם לא מסתדר לך, תכתבי ואני אשתדל לתרגם לך את החודש הראשון.

דווקא התכוונתי לתפילה מהלב, בלי סידור, אבל אם יוצא לך להתפלל עם סידור- סבבה
זה הולך אצלי ביחדאנונימי (פותח)
תפילה מהסידור ואז בקשות אישיות...
אנסה להיכנס לאתרים. תודה!
לא אטריח אותך בתרגום...
באתר של באופן טבעי יש תרגומים די ממצים וטוביםבילי
ויש שם גם את כל התרגומים מYNET.
זו אחלה שיטה, שווה לנסות.
בהצלחה.
לשיןיהודית פוגל
מדבריך מתקבל הרושם שאת נמצאת בקיצוניות. קיצוניות לכל כיוון לא מומלצת. לכן עצתי: סדרי קצת כל יום! לפני שאת מתישבת למחשב הקדישי רק 1/4 שעה (!) לסדר ותתפלאי איזה הבדל עצום, כנ"ל בחדר שינה, לפני שאת יוצאת ממנו הקדישי 5 או 10 דקות לסדר ושוב תראי הבדל של שמים וארץ. בסה"כ מדובר על משהוא כמו שעה ליום ולא תאמיני כמה הכל ישתנה, ההרגשה, ההערכה העצמית שלך, שמחת החיים ולדעתי גם העבודה האקדמית שלך תלך יותר טוב. בהצלחה בכל!
דרך אגב, ניקיון זה לא אופי. ניקיון זה הרגלים טוביםאופהאחרונה
כך שמעתי מאשה מאוד חכמה.
השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך