תלונה כנגד משעל חם:”השמיטו את שמה של עוצמה לישראל מהסקר במכוון”
מאת מערכת– 10 בדצמבר 2012
נשלח ב: מבזקים, פוליטי
אנשי משעל חם השמיטו במכוון את שמה של עוצמה לישראל מסקר שנערך לפני כשבוע. כך טוענים במפלגת עוצמה לישראל לאחר שמידע בדבר המעשה הגיע לידיהם. ביום חמישי לפני יותר משבוע, נערך בתוכנית סקר כאשר חיבור של כל המפלגות גילה שלא נספרו 120 מנדטים. יתרה מזאת בעקבות מידע שהגיע לאנשי עוצמה לישראל בראשות אלדד ובן ארי הסתבר כי המפלגה קיבלה שני מנדטים שכלל לא נספרו בסקר. בעקבות כך, פנה עו”ד איתמר בן גביר לעורכת התוכנית עליזה ארנון אריה וביקש לדעת מדוע הושמט שמה של המפלגה מהסקר. העורכת מסרה לבן גביר כי הם החליטו שלא לסקור את המפלגות “הקטנות”,ואולם כאשר בן גביר הטיח באריה ארנון כי דווקא את מפלגת קדימה ( שקיבלה באותו שבוע 0 מנדטים ) ידעו לסקור ביקשה ארנון אריה להתחמק.
בתגובה פנה עו”ד בן גביר להפקת התוכנית וכתב:
כבוד
דנה כהן הפקות/ הגב‘ עליזה אריה – ארנון.
משאל חם.
השלום והברכה.
הנדון: הפרת הוראות חוק הבחירות( דרכי תעמולה) תשי“ט 1959 ופגיעה
ברשימת עוצמה לישראל.
אני פונה אליכם בהמשך לשיחותיי עם הגב‘ עליזה אריה ארנון כאשר לצערי עד ליום זה לא קיבלתי כל תגובה באשר לעמדתכם כפי שנאמר לי שתתקבל.
בתאריך טו בכסלו, 29.11.12 שודר במסגרת התוכנית סקר בחירות שנערך על ידי חברת מאגר מוחות, דא עקא שבעת הפרסום החליט מאן דהוא להשמיט מתוצאות הסקר את העובדה שרשימת עוצמה לישראל קיבלה שני מנדטים. בשיחתי עם הגב‘ אריה ארנון היא ניסתה להסביר כי המערכת לא מפרסמת תוצאות של מפלגות שלא עברו את אחוז החסימה דא עקא שמבירור שערכתי עולה כי בנסיבות מסויימות(התלויות באחוז הצבעה) תוצאה זו דווקא כן עוברת את אחוז החסימה.יתרה מזאת, במהלך השיחה עם הגב‘ אריה ארנון הובהר לפתע כי במהלך הסקר פורסמה תוצאה של מפלגת קדימה שקיבלה על פי הסקר, פחות קולות מעוצמה לישראל….
מכובדי. אין ספק שהשמטת שמה של עוצמה לישראל מהווה הפרה בוטה של הוראות חוק הבחירות( דרכי תעמולה ) תשי“ט.
תכלית הוראות אלה לפרסם תוצאות מדוייקות של סקרי בחירות ללא כל הטיה.
זאת ועוד, גם הוראות סעי 5ב(7) לחוק הרשות השניה לטלויזיה ורדיו, התש“ן- לא מאפשרות פרסום סקר בחירות תוך השמטת שמה של רשימה שקיבלה שני מנדטים ואף מנדט אחד על פי אותו סקר.
אמנם אני מבין שבמידה ורשימה מסויימת מקבלת תוצאה של אפס בסקר, יש היגיון רב בכך שלא ניתן לשדר את התוצאה היות ובנסיבות אלה תצטרכו להקרין על המסך שמם של לא מעט רשימות שקיבלו את אותה תוצאה, ואולם, בנסיבות בהן מפלגת עוצמה לישראל מקבלת תוצאה של שני מנדטים וכאמור אף מנדט אחד, אין כל סמכות לנהוג כך, וחל איסור להשמיט את השם.
אשר על כן אני פונה אליכם ומבקש לקבל את עמדתכם וזאת עוד בטרם אפנה ליו“ר ועדת הבחירות המרכזית כב‘ השופט רובנשטיין ולמועצת הרשות השניה.
אבקש להדגיש כפי שהדגשתי במהלך שיחותי עם הגב‘ אריה ארנון שאין לי שום מטרה להתקוטט איתכם, אך לא אוכל לשתוק כאשר אתם פועלים כפי שציינתי.
בשולי דברים אלה אבקש להביע תמיהה מדוע עד ליום זה לא הוזמן נציג של עוצמה לישראל לאולפנכם. לטעמי גם בהתנהלות זאת יש בעיתיות מסויימת ואולם לאור דבריה של הגב‘ עליזה אריה ארנון כי בשבועות הקרובים ישולבו נציגי מפלגות “שאינם מפלגות גדולות“, אני מותיר שאלה זו פתוחה ומחכה שנציג מטעמנו יוזמן.
מחכה לתגובתכם.
איתמר בן גביר.עו“ד.
משעל חם השמיטו במכוון את שמה של עוצמה לישראל מהסקרמשיב
זה מראה ממי הם מפחדים, לכן נצביע רק 'עוצמה לישראל'משיב
השמאל יודע מי יכול למנוע ויתורים על א"י ומנסה למחוק אותם.
אבל לא ניתן להם ובהצבעתינו ניתן עוצמה ל'עוצמה לישראל'.
"חזית" כבר גרמה לנו לאבד כמות עצומה של קולות.עוגי פלצת
מי ערב לנו שזה לא יחזור על עצמו?
הרבה האמינו שחי"ל תעבור את אחוז החסימה וראינו מה קרה.
אם כל אחד יגיד את זה אז זה באמת ח"ו יחזור על עצמומרדכי
בס"ד
אבל אם כולנו נצביע, ולעוצמה לישראל ב"ה יש תמיכה שתוכל להוביל אותה בעז"ה ל-4 מנדטים לפחות, רק שאותם תומכים הם גם אומרים ש"אין להם סיכוי לעבור". רק אם כל התומכים יצביעו תגיע עוצמה לישראל!
באמת שלא אמרת כאן כלום...עוגי פלצת
למרות שאתה צודק לחלוטין.
אם הטיעון הזה ישכנע מצביעים בכמות של 95% מאחוז החסימה, אז נאבד את כולם.
אתה לא באמת משכנע את מי שחושש מאובדן קולות...
הוא ישתכנע רק אם תראה לו סקרים שהרשימה ודאי עוברת.
אתה מבין את הבעיה כאן?
לחזית כל הסקרים הראו שהיא לא עוברת את אחוז החסימה.משיב
לא היתה סיבה להאמין שהיא תעבור, ואני לא הצבעתי להם, הגם שאהדתי אותם, כדי לא לזרוק את הקול לפח.
לעוצמה לישראל יש מספר קולות כפול, גם את הקולות של אלדד, והסקרים מראים להם 2-3 ואם נצביע להם הם יכולים לקבל גם 4.
והם ישפיעו גם על הבית היהודי וישמרו עליהם.
מה שאתה עושה זה בדיוק מה שרצו שיקרה השדרנים ב'משעל חם' , הם השמיטו במכוון את עוצמה לישראל מהדיווח, כאשר גם הסקר המגמתי שלהם הראה להם 2 מנדטים. כדי שאנשים כמוך יחששו להצביע, אבל אם תעקוב היטב תראה שכל הסקרים אפילו המגמתיים מראים שהם עוברים, עוד קצת קולות ונבטיח את כניסתו של מרזל, שאין ספק שהוא טוב יותר מכל חברי הבית היהודי.
ראיתי סקרים שמראים מנדט אחד.עוגי פלצת
ברוב הסקרים שראיתי יש שניים, וגם זה לא מספיק באותם מקרים.
(מזה יותר משבוע, ברוב הסקרים שאני נתקל בהם - "עוצמה" מוזכרת, ולא עוברת.)
אני רוצה בהצלחתה של "עוצמה לישראל" ומאמין בה יותר מאשר בכל מפלגה אחרת.
אבל יותר מכך חושש ששני מנדטים יירדו לטמיון, והם בעצמם יכניסו לכנסת איזה מופז או דב חנין או דומיהם.
לא אשתכנע בלי להיות בטוח ש"עוצמה" בפנים בכל מקרה.
אז אני ראיתי סקרים, גם באתרי שמאלניים..-משה ר-
לא פיספסתי אותם.עוגי פלצת
כך אפשר לעקוב בקלות אחרי כל הסקרים: http://elections.oneplusone.co.il/
בהרבה מסקרי שני המנדטים, זה לא הספיק לאחוז החסימה.
אם המגמה תהיה עקבית של 3 מנדטים פלוס מינוס, בהחלט אהיה רגוע בנוגע ל"עוצמה".
עד אז...
(בנוגע למגמתיות: לכלי תקשורת שמאלנים עשויה להיות מגמה להציג הקצנה לימין של ההצבעה,
כדי למשוך את הקולות הצפים שמאלה.)
יפה לערוץ 7 שפרסמו את זה..ozd
גם השבוע עוצמה לישראל הושמטה מהדיווח על הסקר.משיב
בסקר דיווחו רק על 116 מנדטים,
38- הליכוד ביתנו
19 - העבודה
12 - ש"ס
11 - הבית היהודי
10 - התנועה
10 - הערביות
7 - יש עתיד
6 - יהדות התורה
3 - מרצ
וכן דווח על עם שלם וקדימה שלא עוברות את אחוז החסימה.
ואילו על עוצמה לישראל שקיבלה כפי המסתבר את 4 המנדטים החסרים לא דווח.
2 סקרים נוספים שפורסמו אתמול והיום.משיב
סקר "פאנלס" עבור ערוץ הכנסת:
כ"ט כסלו
הליכוד ביתנו - 36,
העבודה - 18,
הבית היהודי - 13,
ש"ס - 9,
התנועה - 9,
יש עתיד - 7,
יהדות התורה - 6,
רע"ם תע"ל - 5,
מר"צ - 5,
חד"ש - 4,
בלד 3
עוצמה לישראל - 3,
עם שלם - 2.
סקר מכון דחף עבור ידיעות אחרונות:
מתפרסם הבוקר א' טבת
הליכוד ביתנו 35
העבודה 19
שס 11
הבית היהודי 11
התנועה 11
יש עתיד 8
יהדות התורה 6
מרץ 4
רעם תעל 4
חדש 4
בלד 3
עוצמה לישראל 2
הישראלים 2
הישראלים? זאת לא המפלגה הקודמת של בנט?מרדכי
זו מפלגת עולים.עוגי פלצת
יפה יפה, שימשיך ככה עד הבחירות.
זו מפלגת עולים בראשות דוד קון, שדרן ברוסיתמשיב
רמון ולבני דחפו להקמתה, כדי לקחת קולות מישראל ביתנו.
המפלגה לא הופיעה עד היום בשום סקר, ויש מקום להניח שהפרסום כאילו היא עוברת את אחוז החסימה הוא מגמתי, כדי לתת תחושה שיש כאן מפלגה רצינית ובכך לגרוע מצביעים לישראל ביתינו. - מידיעות אחרונות הרי לא מצפים לאוביקיטיביות.
וגם "ישראל היום"-משה ר-
"עוצמה" בחוץ
עוגי פלצת
במעריב גם "עוצמה" בחוץ (במפורש 1 = לא נכנסת), דווקא ב"ידיעות" היא בפנים.
לא הבנת, או שזו הלצה? בפרסום של ישראל היום יש 120.משיב
בסקר של מאגר מוחות יש 120. אלא שבשידור פרסמו רק חלק מהסקר, ומי שחישב שם לב שבשבוע שעבר היו 118 והשבוע 116, כאשר בפרסום היתה התייחסות לכל המפלגות בין אלה שעברו את אחוז החסימה ובין אלה שלא עברו, רק מפלגה אחת עוצמה לישראל הושמטה מהפרסום, אפילו שבסקר היא כן מקבלת מנדטים.
[זה רק אני, או ש'התנועה'פלספנית
בעזהי"ת
ממוקמת על 7-11 מנדטים במחצית מהסקרים, ועל 0 עגול במחצית השניה?]
המחצית של הסקרים מהיכן?עוגי פלצת
אולי אלו הסקרים מלפני הכרזתה?
כל סקרי סוף השבוע הראו לעוצמה לישראל 2 מנדטים.משיב
הסוקרים מינה צמח, רפי סמית, ומאגר מוחות, הראו שעוצמה לישראל מקבלת 2 מנדטים.
העובדה שעל אף שהם מתנדנדים בסקרים על גבול אחוז החסימה המצביעים שלהם נשארים נאמנים, מוכיחה שיש כ70,000 שיצביעו להם בכל מצב.
בנוסף יש הרבה מתלבטים שמפחדים שהם לא יעברו ולכן לא נספרים בסקרים, תמיכה של מתלבטים אלה יביאו את עוצמה לישראל לקבל 3 מנדטים.
אי תמיכה שלהם עלולה להביא לכך ש 70,000 קולות לאיבוד.
סקר פאנלס פוליטיקס: הבית היהודי 13 עוצמה לישראל 3משיב
סקר פאנלס פוליטיקס:
הליכוד ביתנו 36
העבודה 19
הבית היהודי 13
שס 10
התנועה 8
ישעתיד 8
יהדות התורה 5
מרץ 5
רעם תעל 5
חדש 3
בלד 3
עוצמה לישראל 3
עם שלם 2
על פי הסקרים האחרונים מסתמנת הצלחה לשני המפלגות הדת"ל, הבית היהודי הופכת למפלגה השלישית בגודלה, ועוצמה לישראל נכנסת לכנסת.
סקר של אבי דגני גיאוקטוגרפיה, מענין ומפתיע:משיב
הליכוד ביתנו 36
העבודה 14 !
הבית היהודי 12.5
שס 12
יש עתיד 10
יהדות התורה 7 !
מרץ 6 !
התנועה 4.5 !
עוצמה לישראל 4 !
עלה ירוק-הליברלים 3 !
מפלגות ערביות 11.
גוש ימין-חרדים 71/72 מול שמאל-ערבים 48/49.
ג' 7.. הלוואי!!!!!דרום
סקרים שוא ידברו, וודאי שאין טעם להתלהב מסקר בודד.משיב
ואגב, פוטנציאל הבוחרים של יהדות התורה הוא 8 מנדטים, אלא שהפלגנות הפנימית הורסת.
זה בעצם מה שקרה למפלגות הדת"ליות עד היום, כרגע המצב השתנה וציבור ה'סרוגים' חוזר הביתה כי כשיש בחירות מקדימות תחושת המצביעים שיש צדק והרשימה משקפת את רצון הציבור, והמצביעים חוזרים.
אצל החרדים מבחירות לבחירות אחוז הלא מצביעים עולה, כי החלוקה הסיעתית היא לפי בחירות פנימיות שהיו שם בתשל"ו לפני 37 שנים, ואינה משקפת את יחסי הכוחות בין החוגים השונים כיום.
אם ילמדו מהבית היהודי ויעשו בחירות פנימיות הם יחזירו את בעלי זכות הבחירה לקלפי ויקבלו 8 מנדטים בקלות.
הבעיה שלהם היא, שחברי מרכז אגו"י ששולטים במפלגה מכח הבחירות של לפני 37 שנים, אינם מאפשרים בחירות פנימיות כדי לא לאבד את שליטתם.
אני מקווה שהכלל דלעיל פחות נכוןעוגי פלצת
ביחס לסקרים (שאינם רוב גדול) בהם "עוצמה" נכנסת.
הכלל דיבר על ניצול כל פוטציאל הבוחרים.משיב
שיצביעו למקום הטבעי שלהם ולא ימנעו או יערקו למפלגה שאינה חלק מהמגזר שהם שייכים לו.
כמו דתיים רבים שהצביעו לליכוד ולא למפלגה דתית כשהם חשו שהרשימה לא מייצגת את רצון הציבור.
יחד עם זה ברור שאפשר להיבחר גם בלי בחירות מקדימות.
אלא שכאשר אין בחירות כאלה חלק מהמצביעים חשים שדעתם אינה מיוצגת כראוי לה, וזה גורם לאי יציאה לקלפי או להצבעת מחאה למפלגה אחרת (במקרה של ג' בין הממורמרים יש נמנעים רבים ויש גם המצביעים שס או עוצמה לישראל).
ואילו לאחר בחירות פנימיות כל אחד חש שחלוקת המקומות ברשימה נעשתה על פי הצדק ורצון הציבור ויש התגייסות מלאה של הבוחרים הפוטנציאלים.
והערה לגבי מה שכתבת בסוגריים, שים לב לתופעה מעניינת, המפלגות שעל גבול אחוז החסימה כמו קדימה ועם שלם יש סקרים שבהם הם לא עוברים ויש שנותנים להם 2, אין קיצוניות בין 0 ל3 או ל4.
ואילו עוצמה לישראל לא קיבלה השבוע בשום סקר 2, סקר mako וסקר ערוץ הכנסת נתנו להם 3, וסקר גיאוקטוגרפיה נתן להם 4, וזה מחשיד ששמאלנים כמו 'הארץ' וכמו ניסים משעל אינם מסוגלים להיות אוביקטביים ומוחקים אותם במכוון.
כדי לא להזכיר את עוצמה לישראל, מוזכרים רק הגדולים.משיב
לאחר התלונות על השמטת עוצמה לישראל מהסקר של מאגר מוחות, על ידי ניסים משעל, הערב מתפרסמים רק ששת הגדולים:
הליכוד ביתנו 37 מנדטים, העבודה 19, הבית היהודי 13, ש"ס 11, התנועה 9, ויש עתיד 7.
נסים משעל מושחת במידותיו עד העצםזיויק
בנט עיצבן אותו עם היושרוהאומץ שלו
סקר מה28.12.12 למניינם מידיעותלפרוש כנפייםאחרונה

הילכו שנים יחדיו בלתי אם נועדו?אריק מהדרום
מי שמכיר את מלון וולדורף אסטוריה יודע שזה מלון יוקרה אולי הכי יקר בארץ.
נאמר שכדי להכנס בשעריו אדם ממוצע צריך לקחת משכנתא.
בוא נגיד שאיש לא נקרא לפגישה שם "באקראי" לפי הדיווח על וינטר ולייטנר.
אין שום סיכוי ששני אלה נפגשו שם באקראי במלון הזה דווקא לקראת סגירת הרשימות ודיברו שם דברי תורה, כל מי שמכיר את המלון הזה מבין את זה היטב.
אני חושש שיש מליארדר מאחורי לייטנר ואני חושב שעם שיווק נכון למאוכזבי החברה החרדית לייטנר עשוי להיות הפתעת הבחירות.
רק בהקשר של היוקרה של המלוןזמירות
לא יודע כי לא התעמקתי בזה על איזו פגישה מדובר ומי הם הדמויות המדוברות - באתי לתקן את הרושם שהבאת על המלון
הוא ברמת מחירים דומה לזו של מצודת דוד הסמוך. לא הכי יקר בארץ (קמפינסקי בת"א נחשב ליקר והיוקרתי - יותר מהמלך דוד בירושלים).
היינו בו פעם סוף שבוע, לא צריך להיות עשיר במיוחד.
גם בו וגם במצודת דוד רואים המון חרדים מתארחים.
הנפשות הם וינטר ולייטנראריק מהדרום
וינטר עם לייטנר זה חיבור טובאיתן גיל
שיביא עוד חמישה מנדטים גגד השמאל.
הלואי שיצא משהו טוב מהמפגש הזה
הלכתי לחפש ולקרוא מה קרהזמירות
זה מתחבר אצלי לנוהג של צעירי המגזר החרדי הנפגשים לדייטים ועושים זאת במיוחד בישיבה בלובי דווקא במלונות היוקרה בירושלים (וגם בהילטון ת"א. לא במלונות ה-'פושטים' במלעיל…)
זה משיקולי ארנונהמשה
בתי מלון מגדירים את הלובי שלהם כחצר ציבורית כדי לא לשלם עליהם ארוננה. זה אומר שכל אחד יכול להיכנס בלי לשלם (היי דייטים חרדים) כי מבחינה חוקית זה סוג של לא שטח פרטי.
משהו לא ברור שםברגוע
הם הודיעו עכשיו שלא ירוצו עם וינטר כי לפי הסקרים לא בטוח שיעברו, אבל הם כן יהיו בכנסת הבאה, איך בדיוק??
היה דיבור שוינטר יחבור לסמוטריץ'איתן גיל
אבל את פייגלין הוא לא רוצה, ולכן ירוץ בנפרד, וישרוף ביחד עם כולם.
מקווה שלייטנר ווינטר יפרשוברגוע
וינטר כבר הגישמשה
לפרוש אפשר גם ביום שלפני האחרוןאיתן גיל
וינטר לא יפרוש, מסתבר שהוא מגלומן רצינינוגע, לא נוגעאחרונה
גם לייטנר לא נראה לי יפרוש כי הוא רוצה להוכיח למפלגות החרדיות את כוחו.
בימין ממתינים למוצא פיו של וינטראיתן גיל
בסבירות של 98 אחוז הוא לא יחבור לאף אחד, ואולי כן ואולי לא יעבור את אחוז החסימה.
אם לא יעבור וישרוף כמעט 4 מנדטים, המרויחים יהיו כל המפלגות שנכנסו לכנסת, באופן יחסי למספר המנדטים שקיבלו.
במקרה הגרוע ביותר יפסיד גוש הימין שני מנדטים נטו.
שיטת חלוקת המנדטים לפי חוק באדר עופר מטיבה עם מפלגות ככל שהן גדולות יותר.
ואולי הגיע הזמן שבמדינת ישראל יתמודדו לא יותר מחמש מפלגות, וכולן תהיינה מיוצגות בכנסת.
יש הרבה שינויים שאפשר לעשות בשיטת הממשלאריק מהדרום
צריך לראות מודלים שעבדו בעולם ואנחנו רוצים לייבא אותם לכאן, לא להמציא סתם מצוץ מהאצבע בוא נראה מה ילך.
שיטות ממשל זה לוחות טקטונים שמזיזים קצת כל פעם או פעם אחת בצורה דרסטית כשיש עושק מאוד בולט לעין וזה צריך להעשות פעם בכמה מאות שנים אם בכלל.
אי אפשר לראות "בואו נראה אולי ננסה להגביל כמות מפלגות נראה מה יהיה מקסימום נחזיר את זה עוד חצי שנה" לא משנים את חוקי המשחק כל פעם שמפסידים.
אני לא יודע למה סמוטריץ' ובן גביר ראשי מפלגותאיתן גיל
וגם פייגלין.
כולם צריכים להתמזג עם הליכוד ולהשפיע מבפנים.
הליכוד, עוצמה, והציונות הדתית מדברים אל אותו קהל יעד, ומייצגים אותם ערכים כביכול, ועדיף ממפלגה שיש לה כ- 50 ח"כים
המפד"ל ההיסטורית ייצגה ערכים יהודיים ודתיים, אבל יורשתה מתעסקת בכל דבר, חוץ מענייני דת. ענייני דת כל כך לא מעיינים אותה, שאפילו נציג מטעמה במשרד הדתות היא לא דרשה.
תשאל את פייגלין למה הןא לא מתמודד בתוך הליכודאריק מהדרום
נראה שיש לו קצת ניסיון בזה.
פייגלין רוצה שהפוליטיקה תתאים את עצמה לגחמות שלואיתן גיל
וזה לא עובד ככה.
מסתבר שזה כן עובד ככהאריק מהדרוםאחרונה
נראה לי שאצביע למפלגתאריק מהדרום
שרשר לאהבה ולאחדות העם
על דאטפת אטפוך...הסטורי
עם פתיחת מערכת הבחירות, מיהר גפני להודיע ש"לא מחוייבים לגוש הימין".
הערב הודיעו לו מהמפלגה שלו, ש"לא מחוייבים למשה גפני..."
דגל התורה: גפני ומקלב יעזבו את הכנסת | ערוץ 7
(ועוד לא דיברנו על מה שעשה לרב רביץ)
אני לא מכיר מספיק את הפוליטיקה שלהםמשה
אבל גפני תמיד היה איש שמאל. זה לא חדש. בשונה מגולדקנוף למשל.
וסוף מטיפיו?נקדימון
והמחליפים יהיו ימנים יותר ונוחים יותר?נוגע, לא נוגע
אל תהיה בטוח...נפשי תערוג
הם רוצים פטור מלא מגיוס
ולא שמחים מזה שהוא כבר כמה מערכות בחירות לא מצליח להביא את הפטור הזה
בממשלה הבאה הם ינסו להשיג את הפטור הזה בכל מחיר.
לא בטוח שהמחליפים יהיו טובים יותר לציבור הדת"ל או הימני
גפני הודיע שלא מחוייבים...איתן גילאחרונה
כי זו ההוראה שקיבל מהחצר.
החלפתם מתבקשת בעקבות ההנהגה החדשה שקמה לדגל התורה.
גפני נאמן ביתו של הרב שך שהלך לעולמו, ומקלב נאמן ביתו של הרב אלישיב, שגם הלך לעולמו.
המנהיגים החדשים הם הרב לנדו והרב הירש, וטבעי שההנהגות החדשות תעצבנה את החצרות שלהם כלבבם.
ככה עובד מינהל תקין, בלי בג"ץ ובלי בצלם, ולא כמו בכירי המשפט והפרקליטות שלנו שהם מסמר בלי ראש.
מדינת יהודה וישראל? כבר ניסינו.hamedinai
רבים נוהגים לפנטז בצורה תיאורטית על חלוקה בין "מדינת יהודה" ל"מדינת ישראל" – לא מפני שמדובר בתרחיש מעשי, אלא כדי לחקור באופן ניסויי איזו גישה ביטחונית ואידיאולוגית באמת עובדת.
במלחמה האחרונה קיבלנו הזדמנות נדירה, כמעט במעבדה, לבחון את ההנחה הזו במציאות:
* זירת עזה: המקום שבו בוצעה התנתקות מלאה ופונתה הנוכחות האזרחית והצבאית.
* זירת יהודה ושומרון: המקום שבו לא הייתה התנתקות ונשמרו השליטה הביטחונית וההתיישבות.
הפער בין השטחים הללו אינו מבוטל – הוא תהומי, והנתונים מדברים בעד עצמם:
פער המחיר הדמים
* אבידות בקרב ישראלים: הרוב המוחלט של הנופלים והנרצחים במערכה – אזרחים וחיילים כאחד – הם מגזרת עזה (בשיעור של כ-95%–98% מכלל החללים במלחמה), לעומת אחוזים בודדים בלבד שנפלו בגזרת איו"ש.
* אבידות בקרב הפלסטינים: גם מהזווית של בלתי-מעורבים ונפגעים בצד השני, המספרים בעזה גבוהים בעשרות מונים מאשר ביהודה ושומרון (למעלה מ-95% מכלל ההרוגים הפלסטינים במערכה מרוכזים בעזה). ההתנתקות לא חסכה חיי אדם – היא הביאה להרס ולחורבן נרחב פי כמה לשני הצדדים.
ההשוואה הזו מתבססת אך ורק על המשתנה של ההתנתקות. אם נלך צעד אחד אחורה ונבחן מה היה קורה אלמלא הסכמי אוסלו והכנסת הרשות הפלסטינית, המצב הביטחוני והיציבות היו טובים פי כמה.
אין עוד צורך בניסויים מחשבתיים או בפנטזיות על חלוקת הארץ – הניסוי כבר בוצע במציאות, והתשובה ברורה לחלוטין.
אל תשווהנפשי תערוגאחרונה
כרגע לרש"פ יש אינטרס ברור לא לחמם את הגזרה.
אם הרש"פ יחליטו לפתוח במלחמה דומה למה שהחמאס עשה.
ה7/10 יראה קטן לעומת מה שהם עלולים לעשות.
הם הרבה יותר מאורגנים. יותר חמושים. כמות גדולה יותר ופרוסים כל יותר שטח שמכיל אזרחים.
ה' עוזר לנו שזה לא יקרה.
משעשע שתעמולה של מפלגת האחדות עדיין מופיע בערוץ...הסטורי
ומזעזעת האסוטיאציה שזה מעלה...
לטובת הצעירים: פעם 'ערוץ 7' היה תחנת רדיו. אחת הפרסומות החוזרות יותר, היתה לאולם ורסאי. בבוקר אחרי שהאולם קרס באחד האסונות האזרחיים הגדולים בתולדות המדינה (כמדומני הכי חמור לפני מירון) - הפרסומת עוד התנגנה בערוץ...
אני עוד זוכר את הפרסומת !משה
אם שילמו, אז צריכים לקבל תמורה. לא ?
תתחיל, אני אמשיך מתוך שינההסטורי
השאלה מה הם יעשו עם התמורה
(נשמע כמו התחלה של בדיחה שחורה. והיו הרבה בדיחות שחורות אז)
דווקא כאן ברור למה להמשיךארץ השוקולדאחרונה
הרי יכול להיות מאוד שינסו להתמודד בבחירות הבאות כמו הדר מוכתר עם צעירים בוערים וכעת בניסיון להיכנס לליכוד.
יותר כיפות סרוגות מפתקים בקלפיאיתן גיל
וינטר
בנט
סמוטריץ'
מעוז
פייגלין
למה הם לא מתאחדים
מי צריך את כל הסלט הזה
טוב שלא רשמת את גלעד קריב...הסטורי
קריב אינו ראש מפלגהאיתן גיל
הוא באותו סל עם יאיא פינק, חילי טרופר, ואחרים.
כן, אבל לשים את בנט בסל אחד עם האחריםהסטורי
ולצפות שיתאחדו, זה די מוזר.
אגב, לא רשמת גם את בן גביר. משום מה אתה עושה לו הנחת סלב.
שכחתי את בן גביר, והאמת שהוא לא בדיוק כיפה סרוגהאיתן גיל
כי יש להם אידיאולוגיה שונה בסוףארץ השוקולד
אגב, סמוטריץ' ופייגלין התאחדו אם פספסת
הם לא התאחדו, הם התבלקו טכניתאיתן גיל
צודק, אהבתי את ההגדרה של הפועל
ארץ השוקולדאחרונה
אין שום היגיון בסידור הזהנוגע, לא נוגע
לא לפי סדר אלפביתי, לא מנת משכל, לא גודל הכיפה, לא ניסיון פוליטי, לא כוח פוליטי, לא פז"מ צבאי, לא מידת הימניות.
איפה הימים שהציונות הדתית היתה מאוחדת….סיעתא דשמייא1
עופר וינטר משיב לרב אבינר: "הם היו מספיק ראויים להיפצע וליפול - וראויים להנהיג" | ערוץ 7
….חזית אחת הולכת בדרכו הממוצעת של הרב קוק, שמנהיגה באו בחזית אחת אל הבוחרים שלהם למרות הבדלים בדעות הם הלכו בדרך האמצע. כנראה למי שאומר "הכבוש משחית" הוא מתכוון למצבה של הציונות הדתית כיום. אנשים שחושבים שרק להם יש מונופול על אהבת ארץ ישראל ושאחדות העם בכלל ואחדות הציונות הדתית בפרט תלך לעזאזל.
"לא מחכמה שאלת על זה" (קהלת)נקדימון
שהכל לפי זכות הדור. (רש"י)סיעתא דשמייא1
לא שאלת מפאת חכמה כי אם מפאת כסילות (מצודת דוד)נקדימון
כי דרך החכם לשאול שאלות הגונות כפי עומק חכמתו, ודרך הכסיל לשאול שאלות שאין בהם ממש לפי כסילותו.
ברור ….סיעתא דשמייא1
… אני כסיל על זה שלא הבנתי שהכל לפי זכות הדור . אני זה לא העיקר זכות הדור זה העיקר.
ובאופן ספציפי מדובר בדור הקיים של הציונות הדתית.
אתה כסיל כי חרצת לשון בטרם עתנקדימון
אך אני תוהה אם תרצה שבטרם נעמיק בדיון נקדים כמה מילים על מדיניות איחוד ומאוחד, על קיקיוני השמאל שמוחלפים כמריונטה לפני כל בחירות, או דווקא על התשוקה הטהורה שבליבך לראות איחוד גדול בימין וניצחון על חלומות העיוועים של השמאל הסהרורי.
פיצולים זה דבר טבעיshaulreznik
איך אומרת הבדיחה? שני יהודים, שלוש השקפות.
שום תשים עליך מלך (=מנהיג) מקרב אחיךאיתן גיל
זו שאלה הלכתית נטו, והחצוף עופר וינטר לא צריך להכנס לזה.
שיתעסק בארגון מפלגתו המיותרת והתיאטרלית, ויתפלל לרחמי שמים מרובים לעבור את אחוז החסימה.
לא רק הוא מתפלל.סיעתא דשמייא1
אני מכיר את הרב בן פורת הרהוט, כבודו במקומו מונחאיתן גיל
המלצות ממנו על פוליטיקאים לא הייתי לוקח.
מעולם לא היו ימים כאלו...הסטורי
והזוי שיורד מהארץ, מתיימר להטיף על 'הדרך של הרב קוק'.
גם רב ושמואל ירדו לבבל. שבת שלום.סיעתא דשמייא1
עלו ללמוד וחזרו ללמד את ההמונים שהיו שםהסטורי
לא עזבו את הארץ שבה נולדו - וממקום שבתם עסקו בהכפשת הארץ ומיישביה.
שטויות. אני יותר יהודי כאן….סיעתא דשמייא1
… מאשר הייתי בישראל וזה לבד מצדיק את היותי כאן. גם אם היתי בארץ לא הייתי חוסך בקורת על מה שקורה בארץ וזה לא להשמיץ . אתה צריך ללמוד להכיל בקורת של אנשים שלא חושבים כמוך אבל אהבתם לעם ישראל וארץ ישראל לא פחותה משלך. אני כרגע בדרך לארץ הקודש כפי שאנשי חב"ד נזהרים לכנות את מדינת ישראל בשם הזה ואפילו לא אנשים כמוך יוכלו לכבות את תשוקתי לארץ ישראל ולעם ישראל היושב בארץ וזה כולל אותך. אולי נפגש בסליחות בכותל שנה טובה וחתימה טובה.
כל הדר בחו"ל דומה כמי שאין לו אלוהנקדימון
באוסטרליה, אתה יותר יהודי רפורמי
חה חה חה וכיום יהודי דתי איש ימין….סיעתא דשמייא1אחרונה
…. בארץ ישראל חשוד כאיש שמופעל על ידי אירן. זה רק מראה איזה אידיאולוגיה אהובה על אוייבנו.