כמה שאלות טכניות שבלבלו אותי לגמרי:
מה זה אומר "הפסיד/הרוויח שנה?"
כמה משלמים לגן אם הוא לא פרטי? כמה בערך משלמים לפרטי?
מאיזה גיל בכלל אפשר להכניס ילד לגן? רק מגיל 3?
ואם הוא יהיה בן 3 באמצע השנה? יכניסו אותו בתחילת שנה או שצריך לחכות לשנה שאחרי זה?!
ואם הוא נכנס גם לפני גיל 3 ויהיה בן שלוש בינואר - אני אצטרך לשלם עליו? רק עד שהוא בן 3? או על כל השנה?
אפשר להכניס ילד לגן באמצע שנה או שלא קיים דבר כזה?
ואם קיים - זה כדאי? לא כדאי?
שאלה עקרונית שמבלבלת אותי לגמרי:
אם אמא יכולה להישאר עם הילד בבית, עד איזה גיל בעיניכם זה מומלץ? בהנחה שאני לא מצליחה לדעת "מה טוב לו". כל פעם אני חושבת אחרת... פעם נראה לי שהוא כבר צריך את זה, ופעם לא.... לא יודעת... איך יודעים!??!! כשהוא נמצא במקומות הומי אדם הוא נכנס להלם כזה, ממש בשוק... הוא מאוד אוהב ילדים ומחפש את קרבתם. הוא מאוד חברותי, אבל גם דיי ביישן. אבל נפתח דיי מהר.. לא לכולם. יש אנשים שלא יצליחו להתחבר אליו גם אם הם יעבדו ממש קשה.. הוא מפחד ומהסס יותר מהרגיל, נראה לי....
ועכשיו אני תוהה לעצמי אם כל אלה ישתפרו במידה ותהייה לו מסגרת יותר חברתית, או דווקא יחמירו. אני תוהה אם עדיף לו עוד חום של אמא בבית, לעוד שנה, או להשתחרר קצת.... אני תוהה אם זה באמת לא משנה ועניין של אופי, וישתנה עוד מליון פעמים בחיים שלו.... אני בגילו הייתי במעון.. והייתי מאוד ביישנית... הייתי תמיד בצד, לא היו שמים לב אלי... ובגנים הגבוהים - נפתחתי ופרחתי לגמרי..
***אין לי סביבה טבעית של ילדים בגילו שהוא יכול להיות בה.. רק מדי פעם***
(ואל תציעו גני שעשועים וכד', כי אני לוקחת אותו, אבל רוב הילדים שם גדולים ממנו, וגם כשהם לא, לא נוצר שום קשר איתם... אז מה הקטע?)
תודה מראש, מקווה שתצליחו לעשות לי קצת סדר ![]()