היתרון של הצייריםmanny100

והבונוס שלהם בחיים זה הראייה שלהם את העולם. שזה משהו שאפשר גם לפתח.

אנשים רגילים משתמשים בחוש הראייה שלהם רק כדי לשרוד, לא מתעניינים ביופי, לא רואים את היופי, של הצבעים, של היחסים בין אור וצל, כהה ובהיר, קומפוזיציה של דברים וכו'. זה סוג של בזבוז חוש.

הרעיון והייתרון, ובעצם המשימה של הצייר, היא לא לצייר את הדברים היפים ומלאי ההוד והדר ממילא, ובכך בעצם להקטין את יופיים, 

-אלא- הקשיבו טוב, לצייר את הדברים המכוערים, יפה.

לדוגמא, אז יכול להיות ערימה של זבל בפינת רחוב נידך ואיזה בטלן הומלס מחטט בה. זה יפה? זה אסטטי? בגדול לא. אבל אם אתה רוכש את הראיה של הצייר, אתה יכול לראות יופי לא בנושא הציור, אלא במופשט של מה שאנחנו רואים, כמו שנאמר, יופי של הצבעים, של היחסים בין אור וצל, כהה ובהיר, קומפוזיציה של דברים וכו'. ובכך בעצם, להאדיר את הדבר המכוער, והפשוט לכאורה, ולא להיפך.

וכיידוע, ציור מוצלח, כמו בלחן או שירה, הוא ציור שבו הצייר מצליח להעביר למתבונן את מה שהוא ראה, מה שעניין אותו, מה שתפס אותו וגרם לו להחליט לצייר את אותו ציור.

נ נח נחמ נחמן מאומן

רישום של רפאל, נמכר במכירה פומבית לפני שבוע וחצי בmanny100

נמכר ב48 מיליון ליש"ט!, שהמחיר הצפוי היה 10-15 מיליון.

רפאל סאנציו - Raffaello Sanzio da Urbino

והיתרון של הכלבים הוא חוש הריח והשמיעה מפוספס

אבל טוב שאתה מחדד דברים.

אמנם כן, אבל זה לא בלעדי לציירים.לך דומיה תהילה

זה בלעדי לצייריםאלעד

ולכן בכל המקצועות שקשורים לראיה מרחבית

עוסקים הרבה ומשתלמים גם בציור.

[אדריכלות, צילום, עיצוב, וכד']

שמחה שאתה מביא נקודות מעניינות לחשוב עליהן!דינה ל.

תודה מני

ותגובותיי אליך:

~  לומר על כל הלא-ציירים שהם "לא רואים את היופי" זאת אמירה גסה ומכלילה, ופשוט לא נכונה.

אנשים שאין להם כשרון ציור ביד (או- ראיה אמנותית) רואים גם רואים יופי, ונהנים מאסתטיקה.

הצייר, ביכולתו לקלוט בעין אמנותית את המראה, ולתרגמו לקווים, צבעים וצורות מקוריות, שינויי זוית וקומפוזיציה וכו'- בדרכו שלו.

אני בעד אחוות-אמנים, אך נגד הכפשה והתנשאות. [וזה לא סותר הכרה ביכולות הצייר]

~ כנ"ל על ההכרזה שתפקיד הצייר לצייר כיעור בצורה חיננית ויפה- לא מתקבלת אצלי.

אני אוהבת, מתענגת, ומבטאת את יכולותיי וכישוריי בציור פורטרטים, בשאיפה להגיע לשלימות המקסימלית. כמובן שלא אצליח להגיע ליופי המקורי, כי אני לא אלוהים ואני משתמשת בעפרונות ונייר. אבל האם זה אומר שאני מקטינה את יופי המצויירים? לא! אני מציירת אותם.

ולגבי ציור "דברים מכוערים"- אמרתי את דעתי לא פעם- אני בהחלט מסכימה שניתן לצייר ערימת זבל ואדם שנובר בה- בצורה יפה, מרגשת, מפעימה וכו'. וזה יהיה ציור יפה, בזכות הטכניקה ושילוב הצבעים.

אני בעד "האדרת הפשוט והמכוער", אך לא שוללת את ה"להפך" כמו שאמרת, מני.

[זעזע אותי הביטוי "בטלן הומלס", אבל זה בלי קשר...]

נ נח נחמ נחמן מאומן גם לך

הביטויmanny100אחרונה

הביטוי בטלן הומלס היה רק כדי להמחיש את הדרך בה אנחנו או רוב האנשים רואים דברים, בצורה שלילית לפעמים.

אבל לא חשוב.

לא באתי להכפיש אף אחד חח, וגם לא אמרתי שזה בלעדי לציירים, אמרתי שזה היתרון שלהם, ובגלל האפשרות שלהם להעביר את המסרים הלא תמיד ברורים לעולם, זה גם התפקיד שלהם, זה מקצוע, זה עבודה, זה דרך חיים, זה מחוייבות, זה התמסרות, זה אהבה.

כשאני אומר מכוער אני מתכוון בעצם לכל דבר שעוברים לידו ולא מייחסים לו משמעות מיוחדת או תשומת לב, אבל ברגע שמעבירים את זה בצורה אמיתית וכנה על קנווס, זה נהיה נגיש לעולם להתבונן, ושוב, לא בהכרח הדבר עצמו הוא מה שמעניין, אלא איך שמציירים אותו, איכות הציור, הצבע, כי ציור זה יש מאין, זה יצירה חדשה.

שני סדרטוני הדגמת ציור בשבועroniyoffe
בית המקדשצילה.

אני רוצה לעשות סדנה שיכינו בה שרשראות של בית המקדש. משהו יודע איפה ניתן להשיג תליונים בצורת בית מקדש (במחיר סביר)?

רימונים ציור ישראלי אומנות ישראליתroniyoffe

ציור שמן על לוח עץ

ציור שמן על בד ציור ישראלי אומנות ישראליתroniyoffe

ציור של כלי הקרמיקה של אמא שליSuperofir

הכלים של אמא שקיבלה בחתונה היו ספונים במזנון שנים רבות, עד שהחלטתי לעשות בהם שימוש ולצייר אותם

דיי זה מהמםםאני והאניאחרונה

ואהבתי שרק הפרחים עם צבע והשאר שחור לבן!

עבודה מהבית נוחה וקלה מהבית!!אנציללואנטנך

דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173

איזה כיף זה לעבוד ברשת מהבית.! כנסואנציללואנטנך

דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173

עבודה ברשת נוחה וקלה מאוד!!2אנציללואנטנך

אולי יעניין אותך