עבר עריכה על ידי ד. בתאריך ח' בטבת תשע"ג 12:17
אם מדקדקים בו,
מה שלא בסדר לפי המסופר, הוא האמירה "אני לא נהג מונית".
שהרי את מתארת מה שעברת "רטובה באוטובוסים" וכו', וההשוואה לאיך הוא היה כשהגעת; וכמובן מי שקורא את זה, את מכלול היום כפי שחווית, זה נוגע לליבו, והתגובה הראשונית היא שזה מרתיח.
אבל אם מסתכלים מה אנחנו יודעים שהבעל ידע, הוא לא "הרגיש" ואולי גם לא היה מודע למה שעברת כל היום (ואולי אכן היה צריך להרגיש. אבל יש להניח שאם היה מגיע לקחתך, לא היית חושבת על כך). הוא לא התכוין שתחזרי "רטובה ומשתעלת", ואין רע בכך, מצד עצמו, שאדם בין 9 ל10 בערב יושב תחת פוך עם הרצאה..
גם זה שהוא לוקח את הרכב לכל מקום אינו דבר רע, אם יש לו רישיון. למה לא.
אז הבעיה היא שהוא לא בא לקחת אותך - בפרט שהוא כן יודע את הטעם של ההנאה מהרכב, וגם צורת הביטוי הלא-שייכת, בפרט כשאדם יודע מה מזג האויר: "אני לא נהג מונית".
ולכן, למרות שזו תגובה לא נאה בעליל - השאלה היא המכלול. יש הבדל גדול אם בדרך כלל בסדר ביניכם, או שסתם אשה היתה לוקחת דוגמה לדיבורים שהיא שומעת כל הזמן... וגם איננו יודעים את המכלול מעבר לכך, האם יש "בטן מלאה" על משהו. הדיבור באמת לא ראוי, אבל כידוע, הרבה זוגות אם "ישלפו" איזו מילה שנאמרה בחייהם, זה ייראה נורא, כששומעים מה שמסביב, לא שמסכימים, אבל מבינים שזה בגדר של דבר שניתן וצריך לתקן...
אני מציע לך, כרגע להניח את זה, להכין שבת כרגיל ולא להזכיר כלום - ואחרי שבת לשבת לשיחה.
לתאר לו, בנחת, פשוט תיאור מצב, את מהלך היום שלך אז - ושיבין איך הרגשת כששמעת "אני לא נהג מונית". הרי אני אשתך, ובחוץ גשום, ואתה ב"ה בדרך כלל לא צריך להרגיש כמה שזה קשה. אז לא אומרת שקבוע כל הזמן צריך "להסיע", אבל כשקורה דבר כזה...
ותראי, אולי יתנצל. אולי יבין. תסבירי לו כמה זה פגע בך - לא מתוך "ריחוק" אלא להיפך: אתה בעלי, הקרוב אלי, אז תבין איך זה לשמוע ממך תשובה כזאת.
ואם את יכולה, הכי טוב שתעבירי את השיחה מיד לעתיד, ותגידי, אני לא רוצה "לחפור" במה שהיה, בטח כבר לא נעים לך אחרי ששמעת איך הרגשתי - אבל תבטיח לי שלהבא אתה מנסה להבין את המצב, בין אם אתה יכול להגיע ובין אם לא, ובטח לא עונה לי בסגנון כזה. כמובן, גם אם יש לו "מה להגיד", תקשיבי בכבוד, תתייחסי, ותנסי אח"כ להגיע חהסכמה שאתם "מבדילים" בין מה שיש לדון ביניכם, לבין תגובות כאלה במצבי-קיצון..
אולי זה יעבוד...