רגישות (שם פועל, לא תואר לבנות) - שאלה לבנים ובנותמחפש את האור..

ככה, אשמח לדעת מה דעתכם האישית (ברור שאין כאן זיקוק מדויק לנושא שאי אפשר לזקק אותו מכיוון שהוא אינדיבידואלי, לכן ביקשתי רק את דעתכם האישית). לגבי הנושא הרשום בכותרת. אני ארחיב. השאלה מיועדת לבנים ולבנות, אך מתוקף היותי בן, המחויב לג'נטלמניות... (כן, השוביניזם עוד שולט אצלי, בנות, ועל כך מבקש את סליחתכן...) אפנה ראשית לבנות ואחר כך לבנים.

בנות – האם הייתן יוצאות עם בחור שידוע לכן, או שלאחר כמה פגישות ראיתן זאת והחלטתן להמשיך – שהוא יחסית רגיש, במידה רבה הרבה יותר מגבר ממוצע, או שתכונה כזאת אצל גבר (ושוב שוביניזם) שבדרך כלל לא נתפסת מתאימה לאישיות הגברית, הייתה מפריעה לכן במידה כזאת שעל זה הייתן חותכות או מראש לא מוכנות להצעה כזאת??

שאלה שנייה – האם אתן חושבות שהשאלה הראשונה רלוונטית בעיקר כאשר ההבדל בין הבן והבת הוא לרעת הבן, כלומר שהבן רגיש בצורה מוגזמת הרבה יותר מהבת – או שהשאלה רלוונטית גם כאשר מדובר נניח בבת רגישה ביותר, אפילו יותר מהבן, אבל גם הוא נחשב רגיש... מתי לדעתכן רלוונטי שתהיה בעייה, אם תהיה?

ושאלה אחרונה לבנות -  באופן כללי, מה אתן מגדירות רגישות יתר? כן,אני מודע לכך שזה שאלה מסובכת, אבל מותר לכן להשתמש בדוגמאות או בהסבר כללי ומעורפל – אם אתן מעוניינות ומוכנות להסביר לנו הגברים (ואני בטוח שאני מבטא רחשי לב של הרבה בנים), אחת ולתמיד מה נראה לכן כרגיש יתר על המידה ומה לא (וכן,אני מודע לכך שזה משתנה מאדם לאדם, בבקשה לא להגיב בסגנון הזה אלא פשוט להגיד מה לדעתכן הקו האדום...).

לגברים – אתם יכולים פשוט לשנות את ניסוח השאלה מזכר לנקבה, אבל אעשה את זה בשבילכם (זה שאני שוביניסט לא אומר שאני לא מודע לעובדה הברורה שהמרת שאלה מנקבה לזכר אצל בנים היא פעולה מסובכת הרבה יותר מאצל בנות שהמוח שלהן קצת יותר מפותח משלנו).

האם הייתם יוצאים/ממשיכים לצאת עם בחורה שהתגלה לכם שהיא בחורה רגישה מאוד – בדגש על רגישות יחסית גבוהה אפילו למה שנהוג אצל בנות (מאיפה נפל עלי כל השוביניזם הזה היום?, שמישהו יכניס לי סטירה בבקשה, כדי לאזן אותי)?

שאלה שניה – האם כאשר הבחור רגיש גם הוא יחסית, העניינים יהיו יותר קלים והוא יוכל לקבל את זה יותר בקלות, או שגם אז יש רלוונטיות להתלבטות האם זה טוב או לא?

ושאלה שלישית – מה נחשב אצלכם רגישות יתר על המידה אצל בנות? (שוב, מותר דוגמאות וכו' – במסגרת חוקי ל"ה וכו').

ושאלה כללית לשתי המינים – האם נראה לכם שהבדל גדול בין בחור לבחורה בקטע של רגישות (כשהבחור רגיש יותר, או הרבה יותר...) יכול לפגוע בצורה רצינית בנישואין? עד כדי פירוקן? אשמח לשמוע דוגמאות חיות שאתם ואתן מכירים ומכירות לכאן ולכאן (דהיינו, לטוב ולרע).

זהו. את מה שיש לי לשאול שאלתי. עכשיו תורכם לענות. אשריכם ואשריכן ותודה רבה לכל מי שיטרח (ותטרח,פשיטא) לענות.

שבת שלום. "חזק חזק ונתחזק" (אגב חזק – ראו מדור מעצבייני"ש השבוע, וכנ"ל יוצאת מדעתה...שתיהם חמודים לאללה).

האמת...סמיילית
שאני דיי רגישה, לא הייתי רוצה מישהו שהוא גם כזה. במקרה שלי חייבת מישהו פחות רגיש שידע להרגיע ולחזק.. אם הוא יהיה רגיש מידי המצב לא הכי טוב. (ברור שיהיה לו רגש)
וסתם ככה הגבר צריך להיות החזק יותר...
שבת שלום......
ככה:מחפש את האור..

הבנתי אותך, ובכל זאת אני שואל - נניח לרגע בתיאוריה שאת רגישה "מאוד מאוד מאוד" (3 מאודים, קפיש?), והבחור הוא רגיש "מאוד" (1 בלבד...), כלומר, די רגיש, ברמה מעל המקובל אצל גברים, אבל פחות רגיש ממך...

איך תתיחסי למצב כזה?

תודה!

ואשמח לקבל עוד תגובות...

תלוי במה זה מתבטא... כי בכל זאתסמיילית
גבר שרגיש מידי זה מרתיע
אותי זה היה מרתיע..אהבת חינם
שאלת מלא שאלותקצת xחרת

וכולן "מסביב", כך שקצת קשה לענות.

ובכל זאת-

בני אדם הם יצורים מורכבים. א"א למדוד בנאדם בתכונה אחת בלבד, כי יש מכלול שלם שבה התכונה הזו באה לידי ביטוי. ורגישות יש הרבה מאוד פנים.  יכול להיות אדם מאוד מאוד רגיש אבל גם מאוד יציב ומחושב, ויכול להיות מאוד מאוד רגיש וחסר עמוד שדרה. 

יכול להיות מאוד רגיש שהוא גם רגיש לזולת, ויכול להיות מאוד רגיש ששקוע בעיקר בעצמו. אלה רק דוגמאות יש עוד אינספור אפשרויות, ולכן השאלות האלה, בעייני, כמעט חסרות משמעות.

מעבר לכך, בתכונות שהן לא שליליות, נראה לי שלא כדאי להחליט מראש מה טוב לך ומה לא, גם בגלל הסיבה הנ"ל, וגם כי לא תמיד מה שאתה חושב שטוב לך, הוא אכן כזה. 

אם אתה שואל כי אתה רוצה לדעת איך להתייחס לבחורה ספציפית, אז צריך את כל המכלול, ועדיין בסופו של דבר זה נתון להרגשתך בלבד.

אם אתה שואל על עצמך, אז אין שום משמעות למה אנחנו חושבים, כי תמיד יהיו כאלה שיפריע להם וכאלה שלא. וגם אם ל99% רגישות יתר תפריע, אז כנראה שבת הזוג שלך נמצאת איפשהו ב1% האחר, ובע"ה כבר תמצא אותה כשתגיע העת

גבר רגישזה מעולה ונצרך.גבר רגשן-ממש לא.קחו עמכם דברים

יחי הההבדל הקטן.

עבורך זה כך אוליקצת xחרת

ומה יעשה גבר שנולד עם תכונה כזו? הוא לא מעולה? הוא מעולה, רק לא בשבילך אולי, אולי יש בנות שזה כן מתאים להן.

אגב, עפ"י ויקיפדיה ישנם 2 סוגי רגשנות- חיובית ושלילית. והחיובית דווקא נשמעת לי תכונה בהחלט טובה.

"רגשנות (באנגליתDispositional Affect) היא נטייה או תכונת אישיות להגיב למצבים שונים בצורה רגשית צפויה. נטייה או תכונה זו באה לידי ביטוי כאשר אדם נוטה באופן קבוע לראות דברים באופן חיובי או שלילי. אנשים עם נטייה לרגשנות חיובית (Positive Affectivity) מעריכים ומפרשים דברים דרך "משקפיים ורודים" בעוד שאנשים עם נטייה לרגשנות שלילית (Negative Affectivity) רואים דברים דרך "משקפיים שחורים". "

איזון זה תמיד יותר טוב..נקודה למחשבה
עבר עריכה על ידי נקודה למחשבה בתאריך י"ז בטבת תשע"ג 20:37

בכל תכונה שהיא, בלי קשר לתכונה הנ"ל..

לדעת את המינון המתאים..

אבל זו רק דעתי..

אני מרגישה שאני לא ברורה,

נגיד לא טוב לחיות רק עם משקפיים ורודות זה מאוד יראה שאדם לא עם רגליים על הקרקע וכנ"ל לראות כל הזמן שחורות..

צריך לדעת מתי צריך להשתמש במה..

גם האדם הכי אופטימי ומלא אמונה יש לו ירידות הרי הוא לא מלאך..

ואם לפעמים לא קשה לו הוא כנראה לא שפוי..

מקווה שהייתי ברורה יותר..

מסכימה, אבל מה לעשותקצת xחרת

שלכל אחד יש איזו תכונה פחות מאוזנת אצלו. אז אפשר אולי לעבוד עליה וכו',

אבל לבוא ולהגיד בצורה גורפת שגבר רגשן זה "לא נצרך" - גם הכללה גסה מידי וגם עלול לפגוע.

אם יש גברים כאלה בעולם, כנראה שיש נשים שמתאימות להם,

גם אם הם יעבדו על עצמם, עדיין נראה לי תישאר בהם הנטיה הזו באופן מסויים.

חוצמזה, שבתכונות אופי לא תמיד מצב מאוזן הוא האידיאלי.

לגבי הסיפאנקודה למחשבה

ניסיתי להסביר את כוונתי בהודעה הקודמת..

לא התכוונתי שמצב מאוזן "האמצע" הוא האידיאלי..

רק הבהרהקצת xחרת

הדבר היחיד שהפריע לי בתגובה שלה זו שלילה גורפת של תכונה מסויימת,

נכון, אולי רוב הנשים יעדיפו גבר פחות רגשן, אבל כדאי להיזהר עם הניסוח- זה הכל.

ראשית,באם ברצונך לומר לי משהו-תשרשרי.קחו עמכם דברים

ניסוח ה"שלה" הזה משום מה צורם לי בעין.

ושוב-הגבתי כלפי עצמי.איפה ראית כאן הכללה לגבי כל הבנות או כל הבנים?

גבר רגשן,לא יתאים לי.

כמו שגבר לא רגיש לא יתאים לי,

כמו שגבר שרק רוצה ללמוד תורה ולא לעבוד לעולם לא יתאים לי,

כמו שגבר חילוני (להבדיל) לא יתאים לי,

כמו שאני לא אתאים לגבר שרוצה אישה שרק תגדל ילדים וכל עיסוקה יהיה הבית

(כי אני בעניין של ללמוד ולעבוד).

כך פחות מפריע לך?

כן, סליחה אם נפגעתקצת xחרת

מה שכתבת למעלה לא היה נשמע שזה בהקשר אלייך בלבד,

לכן הערתי מה שהערתי לך וסליחה אם לא הבנתי נכון.

ובהקשר למה שכתבת למטה- לא כתבתי מה טוב/לא טוב בשבילי, פשוט היה נשמע לי שמה שכתבת היה בהכללה לכל הגברים, ולכן זה הפריע לי. (נסי לחשוב מה עובר בראשו של בחור שרואה עצמו כקצת יותר רגיש שקורא את ההודעה הראשונה שלך...) 

את צודקת.בהחלט נהגתי בחוסר רגישות מסויים.קחו עמכם דברים

לא ראיתי זאת ככה.

תודה שהארת את עיניי.

אני שוב באה להדגיש (גם לגברים שקוראים כאן....) שדיברתי בנוגע לעצמי בלבד,

וכמובן שיש נשים שאוהבות את העניין.

חידוד קל-

אני כשלעצמי חושבת שיתאים לי גבר "קצת יותר רגיש" מרוב הגברים.

חשוב לי שיהיה בו לב,אכפתיות ורגישות.

מאידך המונח "קצת יותר רגיש" מרוב הגברים ממש לא אומר שמדובר בבחור רגשן.

כל אדם עונה לגבי עצמו.לא התיימרתי לענות בשביל כללקחו עמכם דברים

בנות ישראל.

אם מתאים לך גבר רגשן,מה טוב.

ולא להגדרה הזו של רגשנות התכוונתי.

ממתי "נולדים" עם רגשנות?עוגי פלצת

אני באמת לא הבנתי...

הוא עשוי להיות מעולה באופן כללי, אלא שיש לו מידה לתקן.

לכולנו יש מידות מסויימות שצריכים לתקן.

לו יש את הרגשנות...

דעתייוסף6

רגישות זה דבר טוב ונפלא כל עוד זה במידה,

לרגישות יתר יש הרבה יתרונות אולם נראה לי שיש גם לא מעט חסרונות.

לדוגמא: מישהו שנפגע מכל שטות וכל דבר "לוקח ללב", זה עלול להיות ממש לא נעים.

ננסהה לענות..ח"ן

בנות – האם הייתן יוצאות עם בחור שידוע לכן, או שלאחר כמה פגישות ראיתן זאת והחלטתן להמשיך – שהוא יחסית רגיש, במידה רבה הרבה יותר מגבר ממוצע, או שתכונה כזאת אצל גבר (ושוב שוביניזם) שבדרך כלל לא נתפסת מתאימה לאישיות הגברית, הייתה מפריעה לכן במידה כזאת שעל זה הייתן חותכות או מראש לא מוכנות להצעה כזאת??

לא מפריע לי במידה משמעותית, דווקא זה פלוס בעיני..!

כמובן שהכל במידה, ולא רגשן בקטע של לבכות  למראה גור חתולים רעב (זה התפקיד שלי..).

אבל כמובן מידת מה של רגישות לסביבה, אפילו אם זה בא לידי ביטוי בהשתנקות ספונטנית..

שאלה שנייה – האם אתן חושבות שהשאלה הראשונה רלוונטית בעיקר כאשר ההבדל בין הבן והבת הוא לרעת הבן, כלומר שהבן רגיש בצורה מוגזמת הרבה יותר מהבת – או שהשאלה רלוונטית גם כאשר מדובר נניח בבת רגישה ביותר, אפילו יותר מהבן, אבל גם הוא נחשב רגיש... מתי לדעתכן רלוונטי שתהיה בעייה, אם תהיה?

שהבן רגיש יותר מהבת זה קצת צורם.. כי בכ"ז זה אמור להיות דיי ההפך, אבל אני מכירה זוג מדהים שהגבר הרבה יותר רגיש מהאשה והם חיים בכזו הרמוניה ובכזה בהירות שזה מה שאמור להיות.. אז כמובן שזה תלוי אופי ומה כל אחת מעדיפה.

אולי אפילו יש מישהי שתשמח שיהיה איזה מישהו שיאזן אותה ויוציא ממנה את הרגישות החבוייה בה

ושאלה אחרונה לבנות -  באופן כללי, מה אתן מגדירות רגישות יתר? כן,אני מודע לכך שזה שאלה מסובכת, אבל מותר לכן להשתמש בדוגמאות או בהסבר כללי ומעורפל – אם אתן מעוניינות ומוכנות להסביר לנו הגברים (ואני בטוח שאני מבטא רחשי לב של הרבה בנים), אחת ולתמיד מה נראה לכן כרגיש יתר על המידה ומה לא (וכן,אני מודע לכך שזה משתנה מאדם לאדם, בבקשה לא להגיב בסגנון הזה אלא פשוט להגיד מה לדעתכן הקו האדום...).

אממ..רגישות יתר.. וואלה, הדוגמאות שיש לי בראש כרגע הן נורא קיצוניות.. אני באמת לא יודעת!

אולי שיתחיל לבכות אם בטעות אקטוף איזה עלה?  אה! אולי שיהיה יותר מידי דיבור על רגשות! ז"א חפירות על רגש! משפטים כמו-"וואו, אם זה היה קורה לי, אני חושב שהייתי פורץ בבכי.." ועוד מיני גוזמאות של רגש..

זה לא הכי מתאים לבנים אבל כמובן שיש יוצאיי דופן וזה סבבה ממש! לי ספציפית זה לא כ"כ מפריע..ואני מאמינה שיש עוד בנות שמרגישות כמוני..

בעלי רגישaima

אולי יותר ממני.

לא יודעת אם נתתי את הדעת על זה לפני שהתחתנו אבל זה יפה בעיניי.

זה שאומרים "מה אתה בוכה בנים לא בוכים" או "תהיה גבר אל תבכה"

רק יוצר משהו מלאכותי. גבר מודרני.    (חסר תאורי בכי של גברים בתנ"ך?)

מותר ורצוי להיות רגישים בלי הבדלי מין דת או גזע.

אדם רגיש שהוא לא אגואיסט יהיה מודע יותר לרגשות של הזולת ויהיה איכפתי יותר. לדעתי.

קצת אחרת..אנונימי (פותח)אחרונה

בעיניי רגישות זו תכונה טובה. אני לא סובלת אנשים אגואיסטים שדואגים רק לעצמם ואכפת להם רק מעצמם. אבל שוב כמו כל דבר גם זה צריך להיות מאוזן.

ויש הבדל גדול בין רגישות לזולת לנרפסות וחוסר עמוד שידרה או דרמטיות יתר וחוסר יציבות.

בעיני רגישות לזולת זה מקסים, חוסר עמוד שידרה לא.

וקצת קשה לי עם הקביעה שלך שבנות נרתעות מרגיש. כי אנחנו כן מחפשות את האדם שידע להגיד את הדבר הנכון בזמן הנכון.. ולא את האטום.. אז יש לזה יתרון.

רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

לפיכךadvfb

גם אם הם לא מתחתנים - הם בזוגיות, וזה שונה לגמרי ממי שלא בזוגיות

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפיאחרונה

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
מקומות לדייטים שיש ליד ממ'ד/מרחב מוגן? תודהdn5754

אשמח לרעיונות למקומות לדייטים

שיש לידם ממ"ד או מרחב מוגן..

בירושלים או באיזור המרכז (מודיעין ועד חצי שעה +- נסיעה משם)

אפשר גם בתי קפה וכו', אבל גם מקומות אחרים,

עדיף אפילו מקומות אחרים, כי בתי קפה רובם סגורים בפסח ..

תודה

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קבוצות ווטסאפ לשידוכיםארץ חדשה

היי חברים

פעם היתה קבוצה של החצי השני שהיו מפרסמים שם כרטיסיות לשידוכים..מאז שהתחילו לגבות כסף הקבוצה נסגרה

מישהו מכיר קבוצות בסגנון דומה? 

קורעים את היםאוי טאטע!אחרונה
תובנה משבתמחפש שם
בשלות לזוגיות היא מודעות והסכמה לפגוש את עצמי במציאות.
ואיפה האחר נמצא במפגש הזה?לגיטימי?

לא בטוחה שאגוצנטריות היא מה שצריך...

האחר משתקף על ידי העצמיadvfb

גם בלי לשייך את זה לאגוצנטריות.

לפגוש את האחר זה השלב הבא אחרי מה שהוא כתבintuscrepidamאחרונה
כמה תפילות ביום את מתפללת?אנימה
חמש
איך את רואה את שולחן השבת בבית שלך?אנימה

אוכל טעים

כלים אמיתיים, בלי חדפ ובלי ניילון

אחלה תשובהבחור עצוב
קשוח לשטוף כליםרקאני
בשביל זה נפגשים לפני החתונה ומדבריםאנימה
מי הרב שלפיו את הולכת?אנימה

הרב של האולפנה זה נחשב

האם את אנימה כמו ההיפך של אנימוסחתול זמני

או כמו אינויאשה

השאלות הקלישאתיות שהן השאלות הכי חשובותאביעד מילוא
וואי התגעגעתי לאינואישהadvfb

זה היה בטלויזיה שהייתי ביסודי

היה ב9 וחצי בערב, הייתי מפחד מזה חח

..אנימה

(בודקת בגוגל על מה מדובר, הראשון מעניין השני פחות)

אנימה הוא שרבוט מקלדת שנוצר כשהייתי חייבת למצוא שם לפצלש החדש שעתיד לרשת אותי וכל השמות היו תפוסים כמובן.

השם אנימה מבטא תפיסת עולם אגוצנטרית יחד עם תהייה קיומית אודות משמעות החיים בכלל ופרט.

"ונחנו מה"

למי אכפת?בחור עצוב
כמה זמן לא היה פה שרשור בסגנוןנוגע, לא נוגע

כמעט כל המשתתפים הכבדים התחתנו מאז..

"אז איך אתה מתפלל על הזיווג שלך?"

"ככה:

ריבונו של עולם, צופה-העל של כל פונקציות הגל,

אני יודע שבחכמתך הגדולה לאין חקר הטבעת ביקום חוקים של הסתברות ומרחב.

אני מכיר בכך שהגוף שלי והחומר סביבי הם ביטוי של רצונך המתמטי.

אני גם מכיר בכך שהנשמה שלי והנשמה המיועדת לי שזורות זו בזו עוד בטרם ראשית המדידה.

בזכות הלימוד והאמונה והשחרור, אני מבקש שתעזור לי לכוון את תודעתי אל 'הכוונון העדין' שטמנת בבריאה.

אנא, הסט את פונקציית הגל של חיי אל הענף שבו מתרחשת התהודה המושלמת,

אל הנקודה במרחב-זמן שבה שתי המערכות שלנו יקבלו קוהרנטיות משותפת ויתאחדו למבנה אחד.

עזור לי למצוא את האחת שנועדה לי בצורה שתתלבש בתוך חוקי הטבע שלך,

כנס נסתר וסמוי מן העין, המגלה את חסדך האינסופי ומאחד את חלקי פונקציית הגל לכדי בניין עדי עד."

בווווווםאנימה

פונקצית הגל קרסה

זה זה.

(זה אומר שעד החתונה נשואים בהסתברות מסויימת לכל הבחורים ורק בחתונה פונקצית הגל קורסת?!)

זהו פתרנו את בעיית הרווקותנוגע, לא נוגעאחרונה

ויוצא שהחילונים צדקו.. בנישואין אתה לא עולה מאפס לאחד אתה יורד מהרבה לאחד

אולי יעניין אותך