מי היה יצחק רבין ?ימין אמיתי

בס"ד

כאן תדעו מי היה אותו רודן ימ"ש שבפיקודו נרצחו 13 ניצולי שואה מתוך ה16 שנרצחו על ידו באלטלנה:

לאחר שבפיקודו של רבין ימ"ש נרצחו 16 יהודים - הוא עוד ברב רשעותו ונאציותו התגאה בזה באמריקה ואמר : "דפקתי אותם במים" .

רבין נתן רובים למחבלים ובתקופתו היה גל של פיגועים קשים בהם נרצחו מאות יהודים הי"ד! 

רבין חתם על הסכם אוסלו ולחץ את ידו של חברו אהובו ערפאת ימ"ש.

אלו ציטוטים של רבין ששנא את המנתחלים שנאה עזה : "אני בז להם, מי הם" , "פרופלורים" , "הם לא מזיזים לי והם לא יזיזו לי", "...לנפנף בשלטים ולצפצף בצפצפות לא יועיל לכם"

מורשת רבין זה פיגועים רצחניים, דם, רצח יהודים ועוד...

סרטים מצויינים על פשעיו של רבין :

ההפגנות בתקופת רבין:

יופי. מה זה עוזר לנו עכשיו?אוסנת
ואני רוצה להוסיף על מה שכתבת.מ.מ.י.ר
יצחק רבין בגיל 19, היה מראשוני הפלמ"ח. הוא עלה בדרגות, ונהיה מג"ד, ולאחר מכן קצין המבצעים של הפלמ"ח.

במלחמת הקוממיות הוא היה מפקד חטיבת הראל, ונלחם קרבות עזים על הדרך לירושלים ובתוך ירושלים.
הוא פיקד על שחרור שכונת רמת רחל מהירדנים, ועל סלילת כביש בורמה.
רבין גם פיקד על מבצע דני, שאז נכבשו לוד (ונמל התעופה) ורמלה מהירדנים.

לאחר מכן גם קצין מבצעים של חזית המרכז, ואז גם של חזית הדרום והשתתף בפיקוד, ביצוע ותכנון של מבצעים רבים בצה"ל.

לאחר מכן נהיה אלוף, ראש אג"מ, וסגן הרמטכ"ל. לוי אשכול מינה אותו לרמטכ"ל, ורבין היה מי שפיקד על מלחמת ששת הימים, בה שוחררו רוב שטחי ארץ ישראל של היום כולל יו"ש ומזרח ירושלים.

----

כלומר - שים לב כמה מסר רבין את חייו בשביל ארץ ישראל, בשביל עם ישראל ובשביל מדינת ישראל!
מסר את כל כולו!
כשאומרים שהוא היה קצין מבצעים, ראש אג"מ וכו' ושאר התפקידים - זה אומר שהוא היה כל כולו בתוך המצבעים האלו, בתוך משימת ההגנה על מדינת ישראל (שזה אומר: הגנה על ארץ ישראל ועם ישראל).
זה לא סתם תפקידים עם כסף שהוא הרוויח (ומשום מה, לא נראה לי שהוא הרוויח הרבה בתקופת הצנע) -
זה אומר שהוא מסר את נפשו ממש!

אבל - לא לשכוח שהוא גם עשה הרבה דברים רעים. כמו אלטלנה, כמו הסכמי אוסלו.
אלו דברים נוראיים.

הגמרא אומרת במסכת סנהדרין - "אמר רבי יוחנן, מפני מה זכה עמרי למלכות? מפני שהוסיף כרך אחד בארץ ישראל"!
למרות שעומרי היה רשע מרושע, עד שכתוב עליו: "ויעשה עומרי הרע בעיני ה' וירע מכול אשר לפניו"!
הוא היה רשע מרושע מאין כמותו!
ובכל זאת, הוא זכה למלכות בגלל שהוסיף כרך אחד (!) בארץ ישראל.

רבין שפיקד על כל כך הרבה מבצעים, על ששת הימים! (שבלעדיה לא היה לנו היום את יו"ש בכלל) עשה כל כך הרבה, בוודאי שצריך להעריך אותו על כך.
לא צריך לשכוח את כל הדברים הנוראים שעשה, שבגללם נשפך הרבה דם נקי, אבל גם לא לשכוח את הדברים הטובים, ויש הרבה, שהוא עשה.
ככה מלמדת אותנו הגמרא.

ידוע הוא שהרב צבי יהודה אמר דברים חריפים ביותר על בן גוריון (אחרי שכבר לא היה ראש ממשלה כמובן). ממש. אבל הוא גם הזכיר, שלבן גוריון היה, עם כל הטעויות שהוא עשה, גם את הזכות של יישוב הנגב. זו זכות גדולה, ואסור לשכוח אותה!
וכך גם פה. רבין עשה דברים נוראיים, אבל לא לשכוח את הדברים הטובים והחשובים שהוא עשה.
ואני מוסיף על מה שאתה כתבתבלפן
לא צריך (ואולי אסור)ללמד סנגוריה על רשעים
רבין במלחמת ששת הימים התמוטט ושכב בבי"ח נפשמשה
מי שניהל את המלחמה היה דיין.
וגם אני רוצה להוסיףואלאד
הוא נולד כדי להיות מנהיג גדול של מדינה,
הוא היה חייל אמיץ גיבור בתוך ההגנה,
הוא ברח משדות הקרב והתחמק ממלחמה,
הוא הלך לעזאזל! ימח שמו.

למדינה החדשה את כל כולו מסר,
הוא ירה באלטלנה ורצח שישה עשר,
והוא קיבל צל"ש במקום להיות במאסר,
הוא הלך לעזאזל! ימח שמו.

בשנת 64 הוא נהייה הרמטכ"ל,
אך לפני המלחמה הוא התמוטט איזה מחדל,
ההתמוטטות של הבוגד הייתה לנו מזל,
הוא הלך לעזאזל! ימח שמו.

אחרי זה הוא נשלח בתור שגריר לוושינגטון,
ובחשאיות נכנס לבנק לפתוח עוד חשבון,
הוא הצטער שהתברר, סולק מן השלטון,
הוא הלך לעזאזל! ימח שמו.

הוא הבטיח שהוא ישמור על ישראל אך הוא שיקר,
ובגלל המדיניות שלו הטרור התגבר,
הוא הגיב עם בקבוק וויסקי וישב להשתכר,
הוא הלך לעזאזל! ימח שמו.

עם חבריו המחבלים הלך להתפייס,
כשהפגינו נגדו אז היה ממש ממש כועס,
הכי זעם כאשר צולם לבוש מדי SS,
הוא הלך לעזאזל! ימח שמו.

לבסוף נפל קורבן לקנוניה של השב"כ,
שמחצו אותו למוות כמו שעושים לכל חרק,
היה ראשון אי פעם ליפול קורבן לכדור סרק,
הוא הלך לעזאזל! ימח שמו.

חיכה לו תימני קטן שהתחיל להתלהב,
עם חיוך על השפתיים, אהבת העם בלב,
כשהוא ירה בנשק הפרופלור הסתובב,
הוא הלך לעזאזל! ימח שמו.

אז הוא הגיע למקום שבו הכול בוער,
התפטרנו מאותו בוגד, רוצח ומוסר,
זרקו אותו לקבר באמרת "שלום חבר",
הוא הלך לעזאזל! ימח שמו.
אני גם רוצה להוסיף,אוסנת
זה תלוי בנקודת ההסתכלות. אתה רוצה למצוא על רבין רוע - אז אתה תמצא. מ.מ.י.ר רוצה לראות את התמונה השלמה (לא רק רע, ולא רק טוב).

גם עליך היה אפשר לעשות שיר כזה בדיוק. לציין את כל התכונות הרעות שלך, ולהגיע למסקנה שאין לך זכויות, שאתה רשע, ושאסור ללמד עליך זכות.

ושוב שאלתי הגדולה - מה זה עוזר לנו עכשיו? מה התועלת שבפרסום הדברים?
גם להיטלר היו תכונות טובותואלאד
והיו יהודים חולי רוח מסוגכם שלימדו עליו זכות, ואף תמכו בו בזמנו.

השאלה היא לא האם יש לאדם תכונות חיוביות בנוסף לתכונות השליליות, אלא האם התכונות השליליות הן מהסוג שפוסל את האדם. רצח ניצולי שואה בעודם שוחים במים, למשל, נראה בעיני כאחת מאותן התכונות השליליות הפוסלות, גם נניח, לשם הויכוח, שבכל מעשיו האחרים הוא היה צדיק גמור הדבוק במעשיו של אברהם אבינו.
זה ממש עיוות.מ.מ.י.ר
אני לא בטוח שרבין היה יותר רשע מעומרי. ובכל זאת, על דבר טוב שהוא עשה -הגמרא כותבת ומזכירה את זה, והוא זכה על כך למלכות.

גם נבוכדנצר זכה למלוכה על שפסע ג פסיעותואלאד
אתה רוצה ללמד גם עליו זכות?
ולבטח היטלר עשה לא מעט מעשים טובים בחייו, ולכן זכה לגדולה.

מכאן אתה רוצה להוכיח שיש לאהוב את נבוכדנצר, רבין והיטלר? חולני.
אף אחד לא אמר "לאהוב".אוסנת
רק קצת הכרת טובה. קצת.
הוא היה הרמטכ"ל בששת הימים. רק להזכיר את הזכות הזאת. הרי הוא היה יכול להפסיק את הלחימה, ולא לכבוש.
בששת הימים רבין היה מאושפז בבי"ח לחולי נפשואלאד
רק ביומיים האחרונים הוא התאושש (בעזרת כדורים וזריקות), ובסוף המלחמה גרר את רגליו עם משה דיין בעיר העתיקה.
כשתהיה רמטכ"ל, תשפוט אותו.אוסנת
אני לא שמעתי על מה שאתה אומר.

ואין טעם לדיון הזה.
כמובן שלא שמעתואלאד
את תוצר עגום של שטיפת המוח האוטוריטרית שמפעילה מערכת החינוך הממלכתית-דתית.
לאוסנתהכהניסט הנודד
בשביל להיות רמטכ"ל לא צריך כישורים, ע"ע דן חלוץ
אבל הוא נזכר לדיראון עולם כרמטכ"ל לא-משהו.אוסנת
ועדיין, אני מאמינה שאם דן חלוץ הגיע למדרגה כ"כ גבוהה, כנראה שיש לו כישורים. אולי לא מספיק ולא מתאימים לרמטכ"לות.
סתם להזכירךהכהניסט הנודד
חלוץ מונה לרמטכ"לות אך ורק בגלל שבוגי הודח בשל הצהרותיו נגד הגירוש, והקצין הבכיר היחיד שהיה מוכן לפקד על צבא של גירוש היה חלוץ, מן הסתם בגלל הקישורים שלו הוא מונה למפקד חה"א, אבל לרמטכ"לות הוא מונה רק בגלל שהסכים להיות המריונטה של שרון.
נכון. אבל זה לא שאין לו כישורים.אוסנת
הטענות של ד"ר מילשטיין? זו פרשנות שלו.מ.מ.י.ר
לכן יש חולקים על הפרשנות שלו, כמו ד"ר מאיר פעיל.
מאיר פעיל הוא איש שלום עכשיוואלאד
במקרה אני מכיר אותו אישית (סוג של קשר משפחתי), והוא שמאלן מופרע לחלוטין.

אגב, ההתמוטטות של רבין במלחמת ששת הימים הוכנסה גם לסרט של ירון לונדון שהוקרן בערוץ 22, על מלחמת ששת הימים.

אבל מה שחשוב כאן שאתה מעדיף (או לפחות משווה) גרסה שלום עכשיוניק על פני מילשטיין.
אני שמח שאתה חושף את פרצופך האמיתי. המשך כך.
תגובה:מ.מ.י.ר
קודם כל, לא ידעתי שהוא מ'שלום עכשיו'.

בכל אופן, יצחק לוי, ראש הש"י בירושלים, כתב שיצחק רבין עשה שם מעשה גבורה. אז מילשטיין חושב שזה מעשה פחדנות, ויש עליו חולקים.
בין אם זה היה מעשה פחדנות או גבורה - זה הציל אותם.
בוודאי שההתמוטטות של רבין הצילה אותםואלאד
מי יודע איך המלחמה היתה מסתיימת אילו פסיכופאט המכור לטיפה המרה היה מנהל אותה?
זה הציל אותם בגלל שהוא הביא תגבורת.מ.מ.י.ר
הרבה פעמים כן, אבל הרבה פעמים לא,neriag
ד"ר אורי מילשטיין הוא חוקר ימני, לכן לא תמיד המחקרים שלו הם ישרים והם הרבה פעמים פרשנות,

אבל בגלל שזה נוח, אנחנו נוטים להתעלם ממנו, זדה לא נכון, הייתה לי התתבות קצרה איתו במייל, חוץ מזה שהוא איש מבריק (אחד הגאונים שאני מכיר, וזו מחמאה גדולה, כי אני לומד במכון לב) הרבה מאוד מהפעמים (אפילו רוב) הוא לא רק מפרש, אלא יש לו מקורותל ופרוטוקולים שמוכיחים את כל האמירות ההזויות(או שלא) שלו...
כן, אבל מה זה עוזר לנו עכשיו?אוסנת
נניח שאני מסכימה עם דבריך. נניח.
אבל למה צריך לדבר על זה עכשיו? למה להזכיר את זה?
(אני תוהה אם זה לשון הרע. הרי אין בזה כל תועלת ברגע זה ממש)
מכיון שהחברים שלך בצה"ל, סוגדים לרביןואלאד
ויש חיוב לעשות ליצנותא דע"ז (מגילה כה ע"ב)

מכיון שזאת לא "סגידה" במלוא מובן המילה, וזה גם לאאוסנת
ע"ז, התירוץ שלך נשמע ילדותי להפליא.
אסור להגיד לה"ר גם על מישהו שכועסים עליו ושונאים אותו.
השאלה היא - האם זה לה"ר, או לא.
לא תלך רכיל בעמך - בעושה מעשה עמךואלאד
אין דין לשה"ר על שונאי ישראל שהוציאו עצמם מהכלל, גם אם נולדו במקרה לאם יהודיה.

אגב, על היטלר מותר לומר לשה"ר? אני מציע שתתחילי להפגין מול "יד ושם", שללא צורך מדברים על חטאיו. הלא נאמר לאחר מות-קדושים-אמור, ויש חרם קדמונים למוציאי לעז על המתים...
אתה בעצמך מזלזל ברוע מעשיו של היטלר.אוסנת
כי מה אתה משווה בין היטלר לרבין?
עם כל הכבוד... היטלר רצח 6 מליון, ורבין הרבה פחות...
רבין היה גם יהודי.
אבל דווקא בגלל שרבין היה יהודי זה הרבה יותר גרוע!!ימין אמיתי
כי רבין בגד בבני עמו!!!!!!!!!!!!
אפשר להשוות את העניין-כ"ך
אדם שומר תורה ומצוות שכל חייו הלך בדרך הנכונה ובסוף החליט שהכל טעות ומתחרט על פעלו. כך שלא משנה מה רבין עשה בעברו הוא נמדד על פי סופו, ושרון הוא תבנית מוחשית יותר משום שהחריב יישובים שסייע בעצמו בבנייתם.
אני בכלל לא רוצה להכנס לדמותו של רבין, אבל...neriag
הסרטים האלו הם זבל אחד גדול.

אתייחס לסרטים קטע קטע,

סרט 1 (יוטיוב)

חלק א' - ביבי והליכוד כמו החמס - אני חושב שכמו שהוא ראה את הליכוד דאז, כלומר כמו שהימין היום (ואין לי עם זה שום בעיה, זה בעיני דב חיובי) הוא כמו החמס, כלומר רואה בטרור פיתרון, אני מסכים עם זה לגמרי, הטרור יתן פיתרון

חלק ב' - הביטוי קרבנות השלום - לא הבנתי מה כל-כך אבסורדי במושג הנ"ל, נכון, אמנם השלום הוא למען העם, אבל עלול להווצר מצב שכמה אנשים מתים בשביל הכלל (הרי גם במלחמה זה כך)

חלק ג' - תמונות של רבין מעשן - אה, וואלה, אז לפי העיקרון שמי שמעשן רשע גם חצי מהחבר'ה בסקאלי צריכים להיות רשעים... אה כן, וגם הרב כדורי זצ"ל...

חלק ד' - רואים פיגועים - סו וואט, הוא היה שמאלני, אני לא חושב שזה סוד, לא כל שמאלני הוא רשע (עיין הרב עמיטל והרב עובדיה)

חלק ה' - אלטלנה - עכשיו הדלקתם אותי (אני צריך להגיש עודה 80 עמודים על אלטלנה, אז תאמין לי שחקרתי את הנושא) קודם כל כמה עובדות: לאלטלנה אמנם היו 19 קרבנות, אבל שלוש מתוכם היו אנשי פלמ"ח (כלומר הצד של רבין), אז אמנם בטח החבר'ה שלך יגידו שהוא התנקש בחיי חייליו כדי שתהיה לו סיבה לירות באצ"ל, אבל הרשה לי לפקפק בכך, דבר שני - מבין אנשי האצ"ל לא כולם (לצערי אני לא זוכר מספר מדויק) מתו בחזית תל-אביב(אני יודע על לפחות ארבעה שלא, אלא בחזית כפר ויתקין ובעריקות מהחטיבות. נתון נוסף: מתוך כלל אנשי האצ"ל(לא רק אלה שמתו בתל אביב) רק 3 היו ניצולי שואה. אז בלי להשמיץ על 19 ניצולי שואה.

דבר שני - יש מקום להגיד (ואין לי כח להאריך בזה) שהירי היה מוצדק מאוד. זה נתון לויכוח, אבל זה לא נוראי.

דבר שלישי - רבין לא ירה בעצמו, והקטע שאתם מביאים מהסרט אלטלנה רק גורם לי לחשוב שאתם רשעים מרושעים - הקטע המקורי הולך כך: ואז התחילה צווחה גם באגף שאיתו לא היה לי קו, וגם בחוף, וגם מכל מיני מקומות, "בגין על האוניה". חלק מאנשי הפלמ"ח שמעו "בגין על האוניה", אז התחילו לירות אש תופת. ואני ראיתי שפשוט האוניה עומדת לבעור, ובוערת, אנשים בים, והם הפסיקו לירות, א ז ע צ ר נ ו א ת ה א ש!!!!!!!!!!!!!!!! את ארבעת המילים האחרונות לא טרחתם להראות, כנראה מייגע מדי לראות עוד כמה מילים כל כך ארוכות... זה גרם לי להבין שאתם סתם מכפישנים עלובים

חלק ו' - ההתבטאות בשגרירות - אתה יודע איך יש להם את הפרטים האלו? אני אספר לך, משה פייגלין פרסם את זה, הוא שמע את זה מאליקים העצני ששמע מיוסי בן אהרון אני לא רוצה לדבר על זה שכדי להוציא פרוטה מאדם עדות מכלי רביעי אפילו לא גורמת לדיינים למצמץ ק"ו להרוג, אני אדבר על דבר הרבה יותר פשוט - יוסי בן אהרון מסרב לעמוד מאחורי האמירה הזו התקשרתי אליו והוא סירב להתייחס לזה - רק אמר לי לא להתייחס למשה פייגלין כמקור לדבריו.

חלק ז' - הפחדנות בחטיבת הראל - אני לא מבין בזה, אבל קשה לי האמין שזה נכון לאור כל היעוותים שראיתי לגבי פרשת אלטלנה.

חלק ח' - אוסלו, כבר התייחסתי בחלק ד'.

סרט 2

בקשר לרבין עצמו מדובר שם רק על אלטלנה ועל אוסלו שאליהם התייחסתי לעיל.
גם על אייכמן אפשר להמציא דברים שמסנגרים עליו...ימין אמיתי
טיעון טיפשיneriag
כי לפי זה אז גם אתה רשע, כי אמנם אפשר למצוא דברים שמסנגרים עליך אבל אתה עדיין עשית פעם משהו רע...

זה לא הולך ככה, החיים הם קצת יותר מורכבים מסרט ילדים עם טובים ורעים...
איך אתה מסנגר על רבין ימ"ש ??? איך???ימין אמיתי
בס"ד

זה דברים שאין בשביל מה להתווכח עליהם.
איך אתה מסנגר על רבין ימ"ש שבאחריותו נרצחו מאות יהודים, לאחר שהוא אותו חלאה הביא נשק לטרוריסטים, איך מסנגר על החית אדם הזאת????

איך אתה מסנגר על השחצן הרוצח הזה, שבהינף יד מסייע לרצח של מאות יהודים???

איך אפשר לסנגר על הבוגד הזה????
איך תסתכל בעיניים למשפחות ששכלו את בני משפחותיהם שנרצחו באשמת רבין??? בעוד שאתה מסנגר על הבוגד הזה.....

לסיכומו של עניין..מ.מ.י.ר
אחרי כל מה שנאמר פה, בשביל לראות תמונה שלימה.

א'. לפני מלחמת ששת הימים התמוטט רבין, ומשה דיין פיקד על המלחמה, כמו שכתב משה.
ב'. יש אומרים שרבין ברח בשייר לירושלים בגלל פחדנותו, יש אומרים שזה היה מעשה אמיץ תוך כדי סיכון מירבי על מנת להזמין תגבורת.

ברור הוא שרבין עשה גם הרבה דברים טובים, מבצע דני למשל. אני חושב שאת זה לא צריך לשכוח. אבל גם לא לשכוח את הסכמי אוסלו.

בקיצור, אני חושב דבר פשוט: לזכור את המעשים הטובים, ולזכור את המעשים הרעים.
אתה לא שואל אלא אומר, ולכן אני לא אענה...neriag
מי שששוקל להצדיק רצח יהודים - אינני מאמין לוימין
בספר 'אלטלנה' מאת שלמה נקדימון - עיתונאי מהרציניים ביותר של מדינת ישראל - כתוב כך (עמודים 282 - 285):
"עמוס אורן, ששימש בתפקידי קישור במטה הפלמ"ח, טען באוזני רבין כי " יש חשש שהם יפתחו ביריות ומצבנו יהיה רע מאד" (הכוונה לאנשי אצ"ל ששהו מסביב למטה הפלמ"ח - ימין). השיב לו רבין: "קח רימונים וחסל אותם".
יצחק רבין בעצמו אמר ועשה. "הוא אחז בכמה רימונים שהיו לידו והטילם למטה, כדי למנוע כניסה לבניין. זה היה מחזה מזווע, דראמה מחרידה. אחים מול אחים, עם נשק ביד והורגים זה את זה..." - סיפר קצין הרכש פנחס ואזה.
אנשי מטה הפלמ"ח ראו כיצד השליך רבין רימון (ולפי גירסה אחרת - מספר רימונים) לעבר עמדה של אנשי אצ"ל שהחזיקו ב"פיאט".

בהמשך כתוב: "לפי עדותו של חייל פלמ"ח, לא הירפה קצין המיבצעים הראשי של הפלמ"ח, יצחק רבין - שגרס כי כאן מתרחש 'פוטש' אמיתי - מאחד החיילים שנשכב על הקרקע וסירב לכוון קנה-רובהו נגד אנשי אצ"ל והטיח בו ביטויי-גנאי.

עד כאן מהספר - ומה שעולה מכל הנ"ל:

רבין היה רוצח יהודים נתעב, וזה לא משנה אם הוא רצח אותם על סיפון אלטלנה או במטה הפלמ"ח או בזה שמסר להם נשק בהיותו ראש ממשלה.

מי שמסוגל לטעון שרצח היהודים באלטלנה היה מוצדק או שיש מקום בכלל לטעון זאת - חבל להתווכח איתו. פרטים היסטוריים ואחרים לא ישנו, משנה העיקר, והעיקר הוא כאמור שרבין היה רוצח נתעב, ותמיד יהיה אפשר לטהר כל שרץ בק"ן טעמים.
מישהו ניסה להסתיר את זה?מ.מ.י.ר
מישהו ניסה לומר שזה לא נכון?
מישהו ניסה להצדיק את זה?

לא.בסך הכל אמרתי דבר פשוט: לזכור גם את הדברים הטובים, וגם את הדברים הרעים.

אגב, רק תחשבו מה יקרה אם תהיה מלחמת אחים ביו"ש. זה יהיה אותו סיפור בערך, שפיכות דמים.
הכוונה היתה לנריהג' (אין לי כח לכתוב באנגלית)ימין
שתב ש'יש מקום להגיד שהירי היה מוצדק מאד. מי שמסוגל לומר משפט נורא שכזה - אינני מאמין לו ולשטויות שהוא כותב.
סליחה שאני מקפיץ, אבל לא יכול להתאפק.neriag
אז אני אסביר לך למה הירי היה מוצדק, ואתה, בטח לא תרצה לקרוא כי מי שלא חושב כמוך ערב רב.

אז זה פשוט מאוד, היה חשש רציני מאוד שהאצ"ל ימרוד, שים לב מה המצב, המצב הוא זמן מלחמה, האצ"ל כבר חתם על הסכם שהוא מתפרק והנה הוא מביא נשק ודורש שילך רק לחייליו, למה? יותר מזה, חיילי אצ"ל עורקים מכל הגדודים כדי לסייע בהכנסת הנשק הזה, אני לא רוצה לדון אם באמת היה נסיון למרד או לא, אבל ברור שהגיוני מאוד להבין את הצד שראה בזה מרד.

ואני יביא עוד ציטוט מהסרט "אלטלנה", שגם אותו לא טרחתם להביא בסרט שלכם, "זו הייתה תחושה של פוץ' צבאי. תחושה, אם זה היה ככה או לא, אני לא יכול לשפוט" (יצחק רבין).
אחי היקר,ציר 60
מצטער על הבוטות, אבל לפני שאתה כותב כאן "עובדות הסטוריות" לכאורה, תברר אם זה מה שקרא שם. מה שכתבת אינו אלא התעמולה הזולה של מפא"י בשנות הדיקטטורה שלה.

הסיפור היה כדלהלן:
ע"פ תוכנית החלוקה ירושלים לא הייתה אמורה להיות בשטחנו, היא הייתה אמורה להיות עיר בין-לאומית. ההנהגה של ההגנה הסכימה לבינאום ירושלים, האצ"ל ממש לא.
לכן נשאר בירושלים כח אצ"ל שלא הצטרף לצה"ל, "הגדוד הירושלמי" שיעודו היה להגן על ירושלים ולכבוש אותה מכל גורם זר.
מה שהא"צל דרש היה ש20 אחוזים מהנשק שעל האלטלנה יועברו ל"גדוד הירושלמי" והשאר יועבר לצה"ל. כיוון שלאצ"ל ירושלים הייתה הדבר החשוב מכל והוא הרגיש שהוא הגוף העיקרי והפחות או יותר יחידי שיעשה הכל כדי שהיא תכלל במדינה היהודית.

טענתך שחיילי אצ"ל ערקו מכל הגדודים כדי לעזור בפריקה אינה נכונה בכלל.
רק לאחר שהתברר כי כוחות צה"ל מנסים להשתלט ואולי אף להטביע את האלטלנה, כמה פלוגות, בעיקר מ"גבעתי" ו"אלנכסדרוני" הניחו את נשקם[!] ומיהרו למקום.

הטענה שהיה כאן נסיון להפיכה צבאית מגוכחת כל כך, כיוון שמפקדת האצ"ל עמדה בקשר רציף עם ההנהגה, ומפקדי ההגנה ידעו טוב מאד על תנועות האוניה. אם היו מתכננים הפיכה היו מביאים אותה בשקט בלי לספר לאף אחד.

עוד הוכחה היא שאף על כמויות הנשק והתחמושת האדירות שהיו באוניה בגין הורה שלא להחזיר אש.

יש לציין שחוץ מן השלושה עשר שידיו של רבין טבולות בדמם באופן ישיר, מי יודע כמה יהודים היו ניצלים וכמה מקומות היו נכבשים [הר הבית??] אם הנשק היה מגיע ליעדו.
אחי העוד יותר יקר.neriag
מצטער על הבוטות, אבל בשנה וחצי האחרונה השקעתי למעלה מ500 שעות להערכתי בחקר הנושא אלטלנה.

וזה כולל ללכת לארכיון המדינה, לארכיון מוזיאון מורשת בגין, לארכיון ע"ש ז'בוטינסקי ולמאגר מכתבי בן גוריון.

אני מניח שאת המידע לטענה הראשונה כתבת ראית באינציקלופדיה העברית, ערך "הארגון הצבאי הלאומי", כרך ה' עמ' 649 ובערך "מדינת ישראל:היסטוריה", כרך ו' עמ' 595.

אבל תראה שהמקור שלה הוא מהספר המרד של בגין, שבו מובאים דברים אחרים לחלוטין.

בנוסף, לא כך מופיע בשני ספרי המחקר בנושא, בספר "אלטלנה" של שלמה נקדימון,הוצאת עידנים י-ם 1978 (אני לא מוצא עכשיו, תאלץ להאמין לשאר המקורות) ובספר "אלטלנה מחקר מדיני צבאי", של אורי ברנרהוצאת הקיבוץ המאוחד תשל"ח (עמ' 108) מופיע אחרת.

יותר מזה! גם בסרט "אלטלנה" של אילנה צור (אין עמודים בזה, אבל זה אחרי הקטע שבו אליהו לנקין אומר שכפר ויתקין הייתה הפתעה בשבילו, אז הקריין אומר את זה)

וכל אלה זה רק המקור למקור, אבל המקור המקורי הוא פרוטוקול ישיבת הממשלה שלצערי אין לי סורק אז אני לא יכול להביא לך אותו, אבל זה פרוטוקול ישיבת הממשלה מה20.6.1948 שעה 16:00 נושא ו'.

אגב, גם בוקיפדיה כתוב כמוני, אבל ויקיפדיה זה לא ראיה. אז תוכל להסתכל במקורות לעיל.

בקשר לטענה השניה, התכוונתי מכל החטיבות, טעות שלי,

ולזה יש מקור, אמנם רק אחד, אבל מקור - הסרט "אלטלנה, של אילנה צור, אחרי הדברים של נחום בן גל ואחרי הדברים של משה דולגין.

הטענה שהיה נסיון להפיכה פשוט לא נטענה, טענתי, שהיה הגיוני מצד הממשלה להבין אז שלאצ,ל יש נסיון למהפכה לאור המידע שהיה ברשותה.

ואגב, זה לא פייר שרק אתה תתקן אותי ואני אצטרך לענות, אז הנה תיקון לך, הרגע בדקתי, והיו שישה הרוגים בגיזרת ויתקין, כך שהכי הרבה, רבין היה אחראי למות 10. ולא 13.
אחינו,ציר 60
בס"ד
דברר ראשון: תודה על התיקון! [מה שלא מוריד הרבה מחטאו של הרוצח]

אני רואה שתחומי העניין שלנו קרובים,
אני התעסקתי בעיקר עם הלח"י, כך שה"אלטלנה" היא לא עיקר ההתעניינות שלי נכון לעכשיו, אם כי גם התעמקתי בנושא כמה פעמים.
אני שמח לראות שהשקעת כ"כ הרבה שעות בחקר האירוע, מה שרק מפתיע אותי איך אחרי כ"כ שעות אתה עדיין כותב דברים כאלו.

בנוגע לטענה הראשונה, שלמה נקדימון כבודו במקומו מונח, אשמח לראות בהזדמנות מה בדיוק הוא כתב.
בנוגע לאורי ברנר, ממפקדי הפלמ"ח, פעיל "הקיבוץ המאוחד", אמורה להיות לו עמדה ברור הביותר ברוח הדיקטטורה המפא"יניקית, לא הייתי מסתמך על דבריו.

ובגין, ספרו "המרד" נמצא ברשותי, הרי בטח קראת אותו ואני לא צריך להגיד לך מה כתוב שם, עד כמה הממשלה הייתה שותפה לדרישה להבאת האונייה, ועל המידע שהאצ"ל כל הזמן העביר למשלה על התקדמות העניין.
וכמובן, הוא כותב שם בפירוש [עם 216] כי 20 אחוז ישלחו לירושלים, והשאר יחולקו בין יחידות הצבא האחיד.
ובהמשך הוא מפרט את מצבה של ירושלים- מה שהביא את האצ"ל לדרישה זו.

פרוטוקול ישיבת הממשלה הוא לא יותר מבדיחה עצובה.
להזכיר לך שוב את המצב בארץ באותה תקופה? את היחס של מפא"י לכל מה שקצת שונה ממנה? את ה"דמוקרטיה" של בן גוריון?

זה לא סיפור על "חשש להפיכה",
זה סיפור של זדון ושגגה המשמשים בעירבוביה.
השאלה היא מי המזיד ומי השוגג.
לא הבנת מה טענתי.neriag
לא טענתי שלא הייתה הבקשה הזו! בודאי שהייתה, ויוכיחו נאום הדמעות
http://www.israblof.com/?l=he&a=33045
ונאום האי אמון
http://www.daat.ac.il/daat/ezrachut/begin/neum44-2.htm

טענתי רק שלדרישה זו בן גוריון הסכים.

פשוט לאצ"ל היו עוד שתי דרישות (או אחת עם שני סעיפים, תסתכל על זה איך שאתה רוצה) והן:

א. שהנשק יועבר תחילה למחסני אצ"ל ומשם לצה"ל בטקס מכובד - אקט של כבוד, באתר האצ"ל ההסבר הוא שבגין לא רצה לתת לחייליו הרגשה שהם באים עירומים לצה"ל, אלא שיבואו עם נשק לבקו"ם.
ב. שהנשק הזה יחולק בין כל יחידות צה"ל כשליחידות האצ"ל יש עדיפות ראשונה אם חסר או יתר, ההסבר בנאום הדמעות הוא שההגנה גרמה להסגרת נשק בסזון אז עכשיו מגיע לאנשי אצ"ל להחזיק שוב בנשק שההגנה לקחה מהם.

ולדרישות אלו הממשלה סירבה.

לדעתי מסיבות שנראות מוצדקות לאור המידע שהיה בידיה ומוטעות לאור המבט ההיסטורי.
פרטים היסטוריים שטותיים ושוליים לא ישנו את המהותימין
רבין היה רוצח יהודים נתעב, הן באלטלנה - ללא שום הצדקה ח"ו (אלא אם אנו נשענים על סרטי פשע ורשע כמו הסרט 'אלטלנה' של שמאלן שעיוות את האמת גם במקרה קסטנר או על שאר שמאלנים בוגדים שאין לסמוך על שקריהם) והן באוסלו - במסירת שטחים ונשק למרצחים הערביים ימ"ש. חבל שמנסים (ובכל מיני תחומים) להפוך כל דבר ל'מורכב' ולהביא שני צדדים, למרות שאין כאלו.
את השרץ אפשר לטהר ב-150(!!!) טעמים - אבל הוא עדיין ישאר שרץ!!!
רבין על פרשת אלטלנהחסיד של הרביאחרונה
http://rotter.net/cgi-bin/forum/dcboard.cgi?az=show_thread&forum=gil&om=5583&omm=25&viewmode=

אני רק אכתוב כמה ציטוטים:

"יגאל אלון ... ממנים אותו למפקד תל אביב, במקום מפקדה הקבוע."
"אנשי חטיבת "קרייתי",שנצטוו להערך מול אנשי האצ"ל, נוטשים את נשקם... אין הם מסוגלים לעמוד בצורך הקשה והחיוני למנוע את מעשי האצ"ל".
בתרגום לעברית: מיכאל בן גל, שפיקד על חטיבת קרייתי סירב לבצע את הפקודה, מפקד האיזור סירב אף הוא, ורק יצחק רבין היה היחיד שהבין את הצורך החיוני למדינה במניעת המרד של אנשי האצ"ל. כנראה, שהוא פשוט לא זכר את ה"סזון", ואת השתיקה הרועמת של בגין על מנת למנוע מלחמת אחים.

"מודיעים לי כי מחליטים לפציץ את האוניה בתותח. (תותח זה נתפרסם לאחר מכן בכינוי "התותח הקדוש")... היתה זו הפגזה כדי לפגוע, ולא להטיל פחד".
הפציצו אוניה מלאה בנשק בתותח. או בעברית, הם רצו להרוג את כולם. כל מי שהיה על האוניה. אגב, אם הוא פיקד על המבצע, מי בדיוק הודיע לו על ההחלטה?

"בגין על האוניה... חלק מאנשי הפלמ"ח האמינו. אש תופת בעוצמה בלתי רגילה נפתחה על האוניה. משקעי השנאה ... מצאו את ביטוים בעוצמת האש."
בקיצור, הם חיפשו את ההזדמנות לרצוח את בגין אישית. משקעי השנאה, היו תוצאה של החינוך בהגנה שהימין הם אויבים, שצריך להרוג. מענין אותי לדעת אם הם היו שומעים שמנהיגה של אחת המדינות הערביות שלחמו איתנו היה על האוניה, האם הם גם היו פותחים באש כזאת?

אלטלנה - האמת
http://rotter.net/cgi-bin/forum/dcboard.cgi?az=show_thread&forum=gil&om=5583&omm=51&viewmode=
פייגלין על רבין ימח שמו:יהודי שמח
במשפט ההמרדה של משה פייגלין הפרקליטות האשימה אותו שאמר שרבין רוצח. פייגלין אמר שלא אמר את זה במקום ובזמן שהם טוענים אבל כדי להסיר ספק עכשיו לנוכח עיני השופטים הוא קובע שרבין רוצח. הוא הוסיף שמעבר לדלת עומד אדם שהשתתף בסעודה החגיגית בזמן שרבין היה שגריר ישראל בוושינגטון וכיצד רבין תאר את התענוג העילאי שהיה לו כאשר ראה את פליטי השואה אנשי האצ''ל אשר עברו אלף מדורי גיהנום תחת שלטון גרמניה הנאצית ונשארו נחיים - כיצד הוא יורה בהם והם נפגעים, הים מתמלא דם והם טובעים אט אט במים.
פייגלין יצר קשר עין עם אנשי הפרקליטות ואמר אתם רוצים לשמוע את העדות? כל העיינים התרכזו בהם. השופטים והצופים. אנשי הפרקליטות השפילו את עיניהם ושתקו.
לבסוף שברו השפטים את השתיקה והמשיכו בדיון והנושא לא עלה שנית.
אבל כרגיל האמת האכזרית לא מעניינת את השמאל האנטישמי.
אין שום הצדקה לרצח, אלא אני רק כותב את פשעיו....ימין אמיתי
בס"ד

אני לא מצדיק את הרצח, אני רק מציין את פשעיו ומעלליו של האלכוהוליסט החולה הזה....אשר ייזכר לדראון עולם!

הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה