אני יודע שהרבה אנשים (לצערי) אם הם יתחילו לקרוא הם מייד ייצאו ולא ימשיכו לקרוא רק שתדעו "המסיר אזנו מלשמוע תורה גם תפילתו תועבה" וחוץ מזה תקראו גם אם תהיו נגד תכתבו תגובות אבל תקראו את הכל.
שמתי לב שהרבה אנשים פה ולאו דוקא פה כותבים דברים נגד הרה"ג שלמה אבינר שליט"א ואני לא מבין מה יש לכם ממנו.
דבר ראשון גם אם זה נכון אסור סתם לספר לשון הרע אם זה לא לתועלת, ומה שאתם כתבתם זה לא לתועלת למשל: שהוא הוסמך על ידי ארגון הטרור אשף, או שהוא עוזר להם, או שהוא שב"כניק אם הייתם חושבים שזה נכון יכולתם לכתוב אזהרה לא להתקרב אליו ולא לסמוך עליו אבל לא לכתוב מודעות גדולות עם תמונות שלו עם רובים ודגל אשף זה סתם לשון הרע.
ודבר שני מישהו מכם באמת חושב שהרב שלמה אבינר הוא שב"כניק/ שהוא עוזר לאשף איך יכול להיות?!, וגם אם זה הגיוני אפילו הוכחה אין לכם, אתם סתם כועסים עליו כי הוא חושב אחרת מימכם (והוא לא הרב היחידי). יש הלכה שאם הוציאו ספר תורה וחושבים שהוא פסול אבל לא יודעים אסור להחזיר אותו כי זה "הוצאת שם רע" על הספר תורה ויעלו לתורה ויברכו על הספר הזה אע"פ שייתכן שהברכות יהיו לבטלה כי הוא אולי פסול, וידועה הגמרא "כמה טיפשאי ההיא אינשי דקמי מקמי ספר תורה ולא קמי מקמי תלמידי חכמים"[תרגום:כמה טיפשים אותם אנשים שקמים מלפני ספר תורה ולא קמים מלפני תלמידי חכמים](אני מצטער שאין לידי ספר אז אני לא מצטט נכון אבל זה בערך מה שכתוב שם)
אני שמעתי מה שאומרים בשם הרב קאפח ועוד כמה רבנים אבל דבר ראשון אני בכלל לא יודע אם מותר לי להאמין לשמועות האלה זה סתם הוצאת שם רע על הרבנים האלה, וגם אם זה נכון כ"כ הרבה רבנים שאומרים אחרת גם הרב מרדכי אליהו שליט"א כתב הסכמות לספרים של הרב אבינר (ראה למשל בספרו של הרב אבינר "למקדשך טוב") ובהסכמות הוא שיבח אותו וכתב שהוא רב גדול וכו' וכו' וגם הגר"א שפירא והרצי"ה קוק זצוק"ל.
שמעתי שזה נכון שכמה רבנים אמרו לא לפסוק כמותו ודברים כאלו, אבל לא שמעתי על שום רב ששיקר וטען שהוא באשף או שהוא שב"כניק
אין לי זמן יותר מדי להאריך אבל לסיום אני אצטט לכם משהו מהחפץ חיים בנוגע לדברים כגון אלו:
"והנה עוון המחלוקת הוא אפילו אם חולק עם אדם השווה לו במעלה, וכל שכן, חס ושלום, אם הוא חולק עם תלמיד חכם, אפילו איננו רבו; וכל שכן אם הוא רבו, בודאי גדול עוונו ונכפלה רעתו. כי ידוע, שדרך בעלי המחלוקת לבזות בדברים להצד שכנגדו, וידוע גודל עונדו של המבזה תלמיד חכם, ממה שאמרו בחלק (סנהדרין צ"ט,ב) ונפסק כן ביורה דיעה, בסימן רמ"ג, סעיף ו' שהמבזה תלמיד חכם הוא בכלל (במדבר ט"ו,ל"א) "כי דבר ה' בזה, הכרת תכרת הנפש ההיא עוונה בה" [ואפילו בזמנינו, אם הוא ראוי להורות ויגע בתורה, נקרא תלמיד חכם, והמבזה אותו, אפילו בדברים בעלמא, ואפילו שלא בפניו, עוון פלילי הוא וחייב נידוי על זה, כדאיתא ביורה דעה, בסימן רמ"ג סעיף ז' ובסימן של"ד, בש"ך סעיף קטן ס"ח]. וגם אין לו רפואה למכה עבור זה, כדאיתא בשבת, דף קי"ט (עמוד ב): אמר רב יהודה, אמר רב: כל המבזה תלמידי חכמים אין לו רפואה וכו'. וגם חורבן ירושלים היה עבור זה החטא, כדאיתא שם: לא חרבה ירושלים אלא בשביל שביזו בה תלמידי חכמים, שנאמר (דה"ב ל"ו,ט"ז):" ויהיו מלעיבים במלכי הא-לוהים ובוזים דבריו ומתעתעים בנביאיו, עד עלות חמת ה' בעמו עד לאין מרפא." עוד אמרינן (בברכות י"ט,א'): אמר רבי יהושע בן לוי כל המספר אחר מתתן של תלמידי חכמים נופל בגיהנם, שנאמר וגו'."
זיכרו: "ארץ ישראל נקנית בייסורים" אבל לא באיסורים.
מקווה שהפנמתם וקיבלתם, מצפה לתגובות
// msgbox "בבקשה אל תצאו מזה לפני שאתם קוראים את הכל",6,"יוסף פרל"",vbCritical,"microsoft windows"

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל