כנסו! חשוב מאוד לקרוא!אנונימי (פותח)

אני יודע שהרבה אנשים (לצערי) אם הם יתחילו לקרוא הם מייד ייצאו ולא ימשיכו לקרוא רק שתדעו "המסיר אזנו מלשמוע תורה גם תפילתו תועבה" וחוץ מזה תקראו גם אם תהיו נגד תכתבו תגובות אבל תקראו את הכל.

שמתי לב שהרבה אנשים פה ולאו דוקא פה כותבים דברים נגד הרה"ג שלמה אבינר שליט"א ואני לא מבין מה יש לכם ממנו.

דבר ראשון גם אם זה נכון אסור סתם לספר לשון הרע אם זה לא לתועלת, ומה שאתם כתבתם זה לא לתועלת למשל: שהוא הוסמך על ידי ארגון הטרור אשף, או שהוא עוזר להם, או שהוא שב"כניק אם הייתם חושבים שזה נכון יכולתם לכתוב אזהרה לא להתקרב אליו ולא לסמוך עליו אבל לא לכתוב מודעות גדולות עם תמונות שלו עם רובים ודגל אשף זה סתם לשון הרע.

ודבר שני מישהו מכם באמת חושב שהרב שלמה אבינר הוא שב"כניק/ שהוא עוזר לאשף איך יכול להיות?!, וגם אם זה הגיוני אפילו הוכחה אין לכם, אתם סתם כועסים עליו כי הוא חושב אחרת מימכם (והוא לא הרב היחידי). יש הלכה שאם הוציאו ספר תורה וחושבים שהוא פסול אבל לא יודעים אסור להחזיר אותו כי זה "הוצאת שם רע" על הספר תורה ויעלו לתורה ויברכו על הספר הזה אע"פ שייתכן שהברכות יהיו לבטלה כי הוא אולי פסול, וידועה הגמרא "כמה טיפשאי ההיא אינשי דקמי מקמי ספר תורה ולא קמי מקמי תלמידי חכמים"[תרגום:כמה טיפשים אותם אנשים שקמים מלפני ספר תורה ולא קמים מלפני תלמידי חכמים](אני מצטער שאין לידי ספר אז אני לא מצטט נכון אבל זה בערך מה שכתוב שם)

אני שמעתי מה שאומרים בשם הרב קאפח ועוד כמה רבנים אבל דבר ראשון אני בכלל לא יודע אם מותר לי להאמין לשמועות האלה זה סתם הוצאת שם רע על הרבנים האלה, וגם אם זה נכון כ"כ הרבה רבנים שאומרים אחרת גם הרב מרדכי אליהו שליט"א כתב הסכמות לספרים של הרב אבינר (ראה למשל בספרו של הרב אבינר "למקדשך טוב") ובהסכמות הוא שיבח אותו וכתב שהוא רב גדול וכו' וכו' וגם הגר"א שפירא והרצי"ה קוק זצוק"ל.

שמעתי שזה נכון שכמה רבנים אמרו לא לפסוק כמותו ודברים כאלו, אבל לא שמעתי על שום רב ששיקר וטען שהוא באשף או שהוא שב"כניק

אין לי זמן יותר מדי להאריך אבל לסיום אני אצטט לכם משהו מהחפץ חיים בנוגע לדברים כגון אלו:

"והנה עוון המחלוקת הוא אפילו אם חולק עם אדם השווה לו במעלה, וכל שכן, חס ושלום, אם הוא חולק עם תלמיד חכם, אפילו איננו רבו; וכל שכן אם הוא רבו, בודאי גדול עוונו ונכפלה רעתו. כי ידוע, שדרך בעלי המחלוקת לבזות בדברים להצד שכנגדו, וידוע גודל עונדו של המבזה תלמיד חכם, ממה שאמרו בחלק (סנהדרין צ"ט,ב) ונפסק כן ביורה דיעה, בסימן רמ"ג, סעיף ו' שהמבזה תלמיד חכם הוא בכלל (במדבר ט"ו,ל"א) "כי דבר ה' בזה, הכרת תכרת הנפש ההיא עוונה בה" [ואפילו בזמנינו, אם הוא ראוי להורות ויגע בתורה, נקרא תלמיד חכם, והמבזה אותו, אפילו בדברים בעלמא, ואפילו שלא בפניו, עוון פלילי הוא וחייב נידוי על זה, כדאיתא ביורה דעה, בסימן רמ"ג סעיף ז' ובסימן של"ד, בש"ך סעיף קטן ס"ח]. וגם אין לו רפואה למכה עבור זה, כדאיתא בשבת, דף קי"ט (עמוד ב): אמר רב יהודה, אמר רב: כל המבזה תלמידי חכמים אין לו רפואה וכו'. וגם חורבן ירושלים היה עבור זה החטא, כדאיתא שם: לא חרבה ירושלים אלא בשביל שביזו בה תלמידי חכמים, שנאמר (דה"ב ל"ו,ט"ז):" ויהיו מלעיבים במלכי הא-לוהים ובוזים דבריו ומתעתעים בנביאיו, עד עלות חמת ה' בעמו עד לאין מרפא." עוד אמרינן (בברכות י"ט,א'): אמר רבי יהושע בן לוי כל המספר אחר מתתן של תלמידי חכמים נופל בגיהנם, שנאמר וגו'."

זיכרו: "ארץ ישראל נקנית בייסורים" אבל לא באיסורים.

מקווה שהפנמתם וקיבלתם, מצפה לתגובות

// msgbox "בבקשה אל תצאו מזה לפני שאתם קוראים את הכל",6,"יוסף פרל"",vbCritical,"microsoft windows"
המשךאנונימי (פותח)

אבל ראיתי משהו שכתבו (לא יודע אם זה נכון אבל הגיוני) הרב שפירא, הגרז"נ, הגר"ד ליאור,הגר"י יוסף, הרב מרדכי אליהו.
אבל הם כותבים שם שלא ללכת אחר פסיקותיו רק בתחום זה (של טהרת המשפחה) אבל משמע ששאר הדברים אפשר (כי אם לא הם בטוח לא היו כותבים "בתחום זה") וחוץ מזה זה לא אומר שהוא מהאשף או משהו כזה זה רב גדול שדעת כמה רבנים רק בעניינים מסויימים הוא לא פוסק נכון.

תשובה:קשקשן
אני אישית שמעתי את הרב דב ליאור אומר שדברים אלו נכונים ושצריך להוציא את הספרים שלו ושיש לפרסם את הדברים האלו. (בנוסף שמעתי מחרי שכשהוא הגיע למעלה חבר הרב ליאור אמר לא לצרף אות למניין, ואכן היו 2 מניינים).
חבר שלי שאל את הרב יעקב יוסף וגם אמר לו שזה נכון,
בנוגע למכתב (זה הובא כבר בפורם) הרב אברהם יצחק כלאב שאלרב אברום "למהאמרת רק לעניני נידה שאסור לו לפסוק, זה אדם רשע ואסור לו לפסוק בשום עניין" וענה לו רב אברום "נכון, לזה התכוונתי".
הרב מרדכי אליהו מינה את הרב ליאור הרב יעקב יוסף והרב קרליץ לבדוק את העניין, ודעתם ברורה.
יצא השנה מכתב עם דברים בסגנון עליו חתומם הרב ליאור, הרב יעקב יוסף, הרב כלאב הרב אליקים לבנון, הרב דב לוין, הרב קרליץ (ועוד אחד, לא זוכר מי)
שמעתי שגם הרב זלמן מלמד חושב כך, אך לא אוהב לדבר על זה.
הרב קאפח כתב לרב דודקביץ (אפשר לשאול אותו): "אבינר קיבל השראתו ממר"צ או מאש"ף עצמו.
בית הדין של הרב אליושיב פסק גם נגדו (בהתיעצות עם הרב).
הרב שלמה פישר כתב "הרשע שלמה אבינר"
חכם ישועה בן שושן מתבטא נגדו, ועוד ועוד אני אפילו לא זוכר כבר מי
בקיצור רוב גדולי הדור נגדו, והכי טוב לא ללמוד מספריו ולא לדבר עליו בכלל סתם, אבל למי שלא יודע חשוב להגיד ולפרסם
אפשר לברר עוד דברים אצל הרב עידוא אלבה מחברון, או באתר אבינר.נט.
נזכה שהאמת תצא לאור.
בנוסףקשקשן
הרב אבינר בעצמו אמר שהשב"כ אומר לו לפעמים לכתוב דברים נגד הקיצוניים כי השב"כ מפחד מהם (מובא אתר), באמת תשים לב שפול פעמים יש לו 2 נושאים שהוא כותב עליהם:
פינוים ודברים בסגנון (יותר מאחרים) כדי שאחרים לא ישתכנעו להיות קצונים.
ודברים על שידוכים ונישואים-בדיוק הדבר הבעיתי ביותר בו.
חברים שלי הלכו לשאול את הרב מרדכי אליהו..דוידוד
הם שאלו אותו "מה הבי"ד של הרב פסק לגבי הרב אבינר"
והוא ענה "לא יודע"!
במילים אחרות: אל תדחפו את האף שלכם לעינינים שלא קשורים אליכם!
חבר שלי שאל את הרב שמואל אליהו האם צריך לקרוא לוהכהניסט הנודד
הרב, והוא ענה "מותר".
עדיף לסגור את השרשור עכשיו. פשוט לנעול אותו.מ.מ.י.ר
די!!
די!!
היו כל כך הרבה שרשורים על זה. למה עוד פעם? הרי אף אחד לא ישתכנע לצד השני, אז למה?!

וזה לא שייך לארץ מולדת! לא שייך!!
זאת הבעיה שף אחד לא משתכנעבלפןאחרונה
"והאמת תהיה נעדרת" עד שאפילו אתם לא מחפשים אותה ולכן אף אחד לא ישתכנע וחוץ מיזה מה שענו לך פעם הוא לא קשור לארץ מולדת ולא קשור כלל לעולם התורני וליהדות

ועכשיו באמת די!!!
די!!!
וחברים אחרים שלך שאלו את הרב ליאור והוא אמר לאAEB
להקשיב לפסיקות של הרב אבינר...
אל לנו להיכנס לסוגיות שחלוקות אצל החכמים.חילא דמשכנא
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה
כנסו >> החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל (חל"פ הגבעות)נ א

בשם ה' נעשה ונצליח

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל ומציבים בהם דגל ישראל לגובה רם

החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל בקריאה לכל מי שיכול, לצאת ביוזמה להקמת גבעה חדשה באזור מגוריכם, להציב דגל ישראל לגובה רם כדי שידעו כולם למי שייכת ארץ ישראל וכן, להביא ולרתום משפחות ואנשים למשימה החשובה הזאת.

להקים גבעה חדשה בזמן זה - זאת מטרה חשובה ביותר.

שלחו תמונות מהגבעה החדשה שהקמתם למייל של חל"פ הגבעות chalaphagvaot@gmail.com

חשוב!! להעביר הודעה זאת בכל קבוצה

🏡 החברה לפיתוח גבעות ארץ ישראל

בונים. מיישבים. גואלים.

מקימים גבעות חדשות בארץ ישראל!!!נ אאחרונה
סבתא לחיילת שאמורה לשמור בהגנשMalkaa

האם המקום מגודר. יש תנאי מגורים ומזון טוב לחיילים?

פשוט. מודאגת

באיזה מקום?משהאחרונה
איך אפשר לבדוק מתי תהיה העלייה הבאה לחומש ?דור ל

אשמח לעזרה

מה זאת אומרת 'עליה'?יו0י

יש שם ישיבה 24/7..

עליות מאורגנות המוניות, זה בדר"כ רק כשיש איזו סכנה גדולה שמסתמנת... 

הגיוני שתהיה ביום השנה ליהודה דימנטמן הי"ד.אריאל יוסףאחרונה

יש קבוצה בווצאפ..החיים מאושרים

אולי יעניין אותך