כיבוד הורים סותר את ארץ ישראל, מה יותר חשוב?המצב חסה
שתיהם מצוות חשובות.בחורצ'יק

אבל תלוי במקרה..אם זו עבירה שהם רוצים שתעשה-כגון "תחריב את ארץ ישראל!" אז וודאי שלא שומעים להם.כשהם אומרים לעשות עבירה.אבל אם זו מצווה שאתה רוצה לעשות בעניין ,הידור נניח..והם אומרים לך לא לעשות את ההידור הזה..אז אולי זו מצווה הבאה בעבירה..

אני לא רב...תלוי במקרה..וזו דעתי.

אתה שואל טובכתר הרימון

ארץ ישראל.

גם ההורים מחויבים בזה, והורה לא יכול להורות לבנו לא לקיים מצווה כלשהי.

ואם הילד בגיל שהוא יכול לעמוד ברשות עצמו - ההורים לא יכולים לקבוע לו מה יעשה בחייו.

חשוב מאד להקפיד גם בזמנים כאלה לכבד את ההורים!

^^^^^ א"י שכולה כנגד כל המצוותמרדכי

אבל זה מצער את ההורים...המצב חסה

לאבא שלי אין התנגדות לגמרי, אבל זה מאוד מצער את אמא שלי..

אל תספר יותר מדי.כתר הרימון

זה גם מצער אם הבן הולך ללמוד לימודים שהם לא רוצים.

או מתחתן אם מישהי שהם לא בחרו.

מה לעשות?

אבל זה באמת מצריך השתדלות מיוחד לכבד אותם.

מותר גם לא לפרט הכל^^ וזה הכיבוד הורים לעיתיםדניאלה .ד.
ההורה מחוייב ללכת להתיישב בגבעות?מוטיז

אולי יש דרכים נוספות להואיל ליישוב הארץ לא בצורה שתצער את ההורים?

אולי היאחזות וכאלה הן לא הדרכים היחידות?

(אני רק שואל)

מסכים. שאלות טובותאלעד
זה קשור למה שאמרתי תקרא מה שאמרתי.בחורצ'יק
לא פשוט...חכחעחילםכ

שואלים למה יעקב פחד מעשיו בכניסתו לא"י יש שעונים כי עשו קיים בכל השנים מצוות ישוב א"י ויש שמפרשים בגלל מצוות כבוד הורים שעשו קיים .*אפשר לחבר את התשובות ויצא לנו שמי שמיישב את א"י ומכבד הורים-יש מה לפחד ממנו!

*את הדברים אמר מנחם פרלמוטר נר"ו

מתוך הספר פניני הלכה של הרב אליעזר מלמדמרדכי

בס"ד

ז - כיבוד הורים וישוב הארץ
שאלה:
מה הדין כאשר הבן או הבת רוצים לעלות לארץ ישראל והוריהם מתנגדים לכך בתוקף, האם מצד מצוות כיבוד הורים ראוי לשמוע בקולם ולהישאר בגולה או שמצוות ישוב הארץ עדיפה ועליהם לעלות ארצה? 

תשובה: תנאי יסודי במצוות כיבוד הורים הוא, שכיבוד ההורים לא יסתור שום מצווה ממצוות התורה, ואפילו לא מצווה מדברי חכמים. ואם אמרו לו הוריו לעבור על דבר מדברי התורה, או תבעו ממנו שלא יקיים מצווה ממצוות התורה, אסור לו לשמוע בקולם, משום שגם הם מצווים בכבוד המקום ובקיום התורה (שו"ע יו"ד רמ, טו). 

אם כן, הואיל וישנה מצווה לגור בארץ, אין לבן לשמוע בקול הוריו, ועליו לעלות לארץ גם בניגוד לרצונם. קל וחומר במצוות ישוב הארץ, שעליה אמרו חז"ל (ספרי ראה נ"ג) ששקולה כנגד כל המצוות (שו"ת מהר"ם מרוטנבורג עט, המבי"ט קלט, עיין פתחי תשובה אה"ע עה, ו, ויחו"ד ג, סט). וישתדל כמובן לפייסם בדברים.

וכן מי שרוצה להתנחל בישוב ביש"ע, כדי שהארץ תהיה בידינו ולא ביד אומה אחרת, והוריו דואגים ודורשים ממנו שלא להתיישב במקום שבחר, כיוון שיש בהתנחלות מצווה, אינו צריך לשמוע בקול הוריו. וישתדל כמובן לפייסם בדברים.

(מקור)

אני לא בטוח שזה אותו הדבר..מוטיז
מה ההבדל?מרדכי
יש הבדל בין ללכת לגור...מוטיז

בהנחה שמדובר באחד שהולך לגור עם אשתו ומתנחל, בונה בית וכו'...

אולי זה שונה מבחור צעיר שאמנם יפעל שם.. אבל לא יתנחל..

לא יודע, אולי אני סתם מקשקש, אבל בהחלט נשמע לי שאפשר לחלק בין מבוגר נשוי ובין צעיר.. 

זה קצת מעבר ליישוב הארץ, זה ממש לגור בגבעות..המצב חסה
שאלה קשהאני והוא

יש לי חברה בארה"ב שמ-ת-ה לעלות לארץ אבל ההורים עושים לה ממש בעיות עם זה...

היא התלבטה על העניין הרבה זמן בסוף היא שם ובעז"ה ממש מתכננת לעלות אחרי הלימודים..

צריך לשאול רב במיוחד במה שאתה מתארשואף לאור

אם יורשה לי להביע דעהאלעזר נאור 123

קראתי פעם לא זוכר איפה ששאלו את הרב שמואל אליהו שליט"א מה קורה אם הוריך לא מסכימים לך ללכת לגבעות ולמאחזים אז הוא ענה שלא חייבים לשמוע להם וללכת למקום הנ"ל

^^ מקור בבקשה. חשוב לי.המצב חסה
הרב אליהו אמר דבר דומה גם לרה"י שלימרדכי
יש הרבה רבנים שאומרים את זהמרדכי

בס"ד

הרבנים דוב ליאור שליט"א (בשו"ת דבר חברון חלק ג') הרב אליעזר מלמד (פניני הלכה העם והארץ) ועוד.

כל שאר הרבנים שלא אומרים שמותר זה רבנים שהם נגד נוער הגבעות ונגד מאחזים "לא חוקיים"

זה לא קשור- הוויכוח חסר טעם.אריאל דל"ת

העיניין של כיבוד הורים זה לא לעשות כל מה שהם אומרים בלי להתווכח-

כיבוד הורים זה- מאכילו, משקהו, מלבישו וכו'. כל הדברים האלה הם דברים שקשורים להורים עצמם.

אם ההורים אומרים- אל תלך ל*** כי אנחנו רוצים שתישאר כאן ותאכיל אותנו אוכל/תדאג לנו וכו'- זה כבר מתנגש עם כיבוד הורים. 

אבל אם ההורים אומרים "אל תלך כי אנחנו מתנגדים אידיאולוגית- זה כבר משהו שונה.

במקרה הזה^^ לפי ההלכה אתה לא חייב להקשיב להם בכלל! אומנם, יש עיניין ברוב הפעמים להקשיב להורים, כי הם באמת מבינים, ויש להם נסיון חיים. אבל זה לא הלכתי.

יש הבדל גדול בין ללכת לגור ביו"ש (כמו בית אל)alezishאחרונה

לבין מאחז ויש לי חבר שהוא פסק לו לא ללכת!, ולחבר שני הוא אמר לא כל דבר ההורים צריכים לדעת.. כך שזה מאוד תלוי במצב..

אפשר להסביר לכם את זה במילים פשוטות?אריאל דל"ת

נניח, יש בן חוזר בתשובה לאבא חילוני.

הבן רוצה ללכת ללמוד בישיבה קטנה, והאבא מתנגד בכל תוקף. הוא מעוניין שהבן ילמד בתיכון, או לכל הפחות בישיבה תיכונית, שיעשה בגריות.

האם הבן צריך להקשיב לאביו? (מבחינת ההלכה כמובן)...

ממש לא.

כל עוד זה לא נוגע ישירות לאבא- זכותו של הבן לעשות ככל העולה על רוחו. (כמובן שמדובר מגיל מסוים, הרי לא הגיוני שילד בן 10 יעשה מה שהוא רוצה, אביו עדיין חייב בחינוך שלו.)

אבל- אם האבא אומר לבן- "תראה, אין לי שום בעיה שאתה הולך לישיבה קטנה, אבל אני ואמא צריכים שתישאר במקום קרוב לבית ושתחזור כל יום בשביל שתוכל לבשל לנו אוכל."- זה כבר משהו שקשור לכיבוד הורים ישירות. זה תלוי באב ולא בבן.

ואותו דבר כאן- אם האבא מתנגד מסיבה אידיאולוגית, או שזה מצער אותו- לפי ההלכה אין חובה לבן לציית לדברי האב. אמנם- עדיף שיקשיב ברוב המקרים לאבא, כי בדרך כלל הוא קצת מבין.

בהצלחה בחיים.

אני רוצה בבקשה מקור. בתו"מ.המצב חסה
-דעתי-נושי104

בעיקרון , ברור שארץ ישראל יותר חשובה מכיבוד הורים .

אבל , לא תמיד צריך ללכת נגד ההורים ואנטי וזה , בשביל לקיים את מצוות ארץ ישראל .

מה שאומר ,  שנניח וזרובבל גר בחו"ל , וההורים שלו מתנגדים לזה שיעלה לארץ , אז זה מובן מאליו שהוא יעלה לארץ , גם אם הם לא מסכימים , - לישב אותה , ולחיות בא"י .

אבל נער , שוואלה , טכנית , עצם זה שהוא גר בארץ ישראל - הוא מישב אותה , לדעתי הוא לא צריך כ"כ לא לכבד את ההורים שלו - וללכת 'לישב את הארץ'.

הייתי ממליצה לכל להסתכל בספר "אורו של עולם"רק לשמוח!

על הרב שלמה קרליבך, בחלק של כיבוד הורים..

שאלה מאוד מאוד לא פשוטה..וממש ממש לא ברור שלקיים מצוות א"י שבאה על חשבון מצוות כיבוד הורים זה כ"כ טוב..

התלבטות קשה ממש.תבדקו היטב.קל לומר, ולדבר..שאלה לא פשוטה שכדאי שגם שמי שיש לו דעה עצמית בנידון ילך וישאל את רבו..כיבוד הורים מושווה לכבוד ה'..הוא מ10 הדיברות..תחשבו הרבה!!ולוואי שכולנו נזהר יותר בלשוננו לפני שנאמר שברור שזה גדול מזה..

עקרונית תלוי בנסיבות ובבן אדםalezish

אני מכיר שני אנשים ששאלו אישית את הרב ליאור ולכל אחד ענה תשובה שונה לפי מצבו כך שאין תשובה ממשית תמיד כן או תמיד לא...

הדמיה של אוטובוסים ממותגים - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 2 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 3 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 4 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 5 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 6 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 7 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 8 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 9 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 10 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 11 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 12 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 13 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 14 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 15 - חל"פ הגבעות AIנ א
אוטובוס 16 - חל"פ הגבעות AIנ א

אוטובוס 17 - חל"פ הגבעות AIנ אאחרונה
כל דכפין ייתי ויחזהימח שם עראפת

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?

בואו נארגן קבוצה ונתקדם.

ראיתי שיש עכשיו תוכנית להחזיר את השליטה לכביש 449נ א

ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.

אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..

תודה

קטע. נסעתי משם לפני 10 שנים הביתה לבית אלמשה

אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.

שמעתם על חוות חסד לאברהם ועל חוות האורנים ליד עפרהנ א

אשמח למידע

איזה מידע?רקאני
כל מידענ אאחרונה
רצף של הרס בגבעות - חייבים לעצור את זה!!נ א

בס"ד

שלום לכולם!

כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?

עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!

תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?נ א
להצביע למי שבאמת מייצג אותך...הסטוריאחרונה
כזכור במו"מ הקואליציוני, סמוטריץ' רצה ביטחון, בליכוד התעקשו. בסוף סוכם שהוא יקבל שר במשרד הביטחון עם אחריות על החלקים האזרחיים.

אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".

אם כל הטפשים בהתיישבות האידיאולוגית שמצביעים ליכוד, היו מצביעים לצה"ד, היתה ממשלת ימין בראשות נתניהו אותו דבר- אבל ההתישבות היתה באמת בידי סמוטריץ'.

חל"פ הגבעות - AI. מה דעתכם על זה?נ א

אשמח שתעבירו את התמונה בקבוצות. תודה רבהנ א
מי שמעוניין/ת לקבל את התמונה במייל, נא לשלוח מיילנ אאחרונה

לכתובת: chalaphagvaot@gmail.com

אפשר עדיין להשיג קפוצונים או חולצות לזכר אהוביה?הגבעות בלב תמיד

של יהודים בואו ורשו ארץ

ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..

אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר 

נירו ניר, שירו שיר, כבר הנצו ניצניםימח שם עראפת

יא! איזה יופי! אני מת על לראות נבטים נובטיםקעלעברימבאר

והעשבים גדלים. זה אחד הדברים היפים בחורף.

אפילו הטחב הירוק שגדל בין המדרכות אחרי הגשמים יפה בחורף.  (אגב רואים שהנבטים בתמונה העליונה הם דו פסיגיים)

עשית לי חשק לצאת ולחפש נבטים שנבטו מהגשםקעלעברימבאר
🤩פתית שלגאחרונה
גבעה או חווה על שם צ'רלי קירקאדם פרו+

הוא רוצה שננציח אותו

וגם אף שמאלני לא יתחיל עכשיו להרוס

חווה על שם צרלי

קדימה. מי לוקח את הכפפה.

לטרמפ יש ישוב,

למה שלצרלי לא יהיה?

(גבעון חובט במצח)ימח שם עראפת
הגבעון הנ"ל הוא השמש של בית הכנסת?קעלעברימבאר
קפיץאחרונה