תעזרו לי למי להצביעמירימי

בגדול אני מתלבטת בין ארבעה מפלגות.

אני אכתוב על כל אחת למה כן ולמה לא.

בבקשה- תענו  תשובות רציניות ולא בסגנון כולם להצביע רק.. סתום כזה  ולא מבואר.

אז ככה..

עוצמה לישראל- הנטיה  הכי הכי שלי:

בעד- משהו שפועל ויפעל ברצינות למען ארץ ישראל השלמה. דעות שאינן מתחנחנות בפני שמאלנים וערבים.  יפעלו כמו שצריך נגד הסודנים. ובן ארי אדם יר"ש. אהבתי את הרעיון שצריך ימין למפלגת הבית היהודי שלא יחשבו קיצוניים.

נגד- לא בטוח שיעברו את אחוז החסימה. יש בה נציגים שאינם שומרים תורה ומצוות. המצע שלהם ארץ ישראלי וחברתי אך לא דתי וזה מפריע לי.

הבית היהודי: בדגש על האיחוד הלאומי 

בעד- מפלגה דתית לאומית. תעבור את אחוז החסימה. רובה אנשים מקיימים תו"מ .

נגד- הדעות הימניות לא מספיק ימניות ונראה לי שתחת לחץ עלולים להתקפל. גם היחס לדת  ולקיום מצוות גבולי מידי בעיני.

הרב אמסלם- עם שלם

אני מתחברת לרעיון של יהדות מתונה שכל עם ישראל מתחבר אליה אך לדעתי זה עניין של שיעורי תורה ולא פוליטקה. שהרב אמסלם יעביר הרצאות/ קלטות וכד'  בהן יסביר מה הלכה  מה מנהג נה חומרות וככה ילמדו ממנו הלכה למעשה במה יש להחמיר ובמה לא.

ואחרון חביב כח להשפיע

בעד- אני אשמח לשלם זול על מוצרים בסיסיים.(אם כי אני חושבת שלחם בשקל זה זול מידי ויגרום לזלזול בו). זו עזרה עצומה לשכבות החלשות

נגד- אחוז החסימה. נשמע לי במחילה מכבוד הרב אמנון יצחק שאני מאד מעריכה שהוא קצת ירוק בפוליטיקה ולכן עדיין הסיכוי שיעבור את אחוז החסימה לא כ"כ סביר (כמו שלקח זמן לפייגלין זמן להכנס לליכוד) וגם יש לו רק מצע חברתי. מדינת ישראל ועם ישראל זקוק ליותר מזה (יוספי החמוד, אל תכעס.. ואני אשמח להסבר משמעותי למה לנצביע למפלגה הזו)

אציין כי מה שכתבתי כאן הן דעותי האישיות ורשמי הפרטיים. ייתכן שאני קצת הבנתי שטויות לא בררתי לעומק. ואני אשמח לשמוע עוד תובנות ודעות כדי לגבש החלטה.

תודה!!

את צריכה להחליט בעצמך.~מישי~

לא הייתי ממליצה להחליט לבחור עפ"י דעות של אנשים בפוום ויהיו דעותיהם ככל שיהיו.

את יכולה לכתוב למפלגות ולשאול אותם מה דעתם לגבי נושאים שחשובים לך וכיצד הם מתכוונים לפעול בממשלה. 

אני אישית לא חושבת שאני יכולה לענות לך תחת פורום וגם בפורום הרבה פעמים יש דעה אחת חזקה כך שיהיה לך קשה לחשוב על כל הצדדים.

בהצלחה!

אגב אני מגיבה כאן אעפ"י שלא התכוונתי לעשות את זה מכיוון שלא נכנסתי לשום ויכוח בנוגע לאף מפלגה אלא אמרתי אמירה כללית.

ראשית, חמוד מצידך להתייעץ. עכשיו כמה פרטיםהוגה דעות

שיעזרו לך.

דבר ראשון אם כולנו נחליט לא להצביע למפלגה מסויימת בגלל החשש שהיא לא תעבור את אחוז החסימה אז ודאי שזה מה שיקרה. עלינו לזכור, שאנו לא בוחרים רק למפלגות הפופולריות. זה יהיה יותר מנחמד אם המפלגה העדיפה עלינו תעבור את אחוז החסימה ותכניס את נציגינו לכנסת, אך זה לא שיקול. אנו בוחרים במפלגה מסויימת כי אנו מזדהים עם ערכיה ומאמינים באנשיה, ואחוז החסימה לא אמור לשנות את הדעה שלנו עליה.

דבר נוסף, לפייגלין לא לקח המון זמן להיכנס לליכוד. הוא בכלל לא ניסה זאת. מה שהוא ניסה במשך קרוב לעשור זה לנצח את ביבי בבחירות על ראשות המפלגה. גם הוא הבין שהדרך להנהגה עוברת דרך המדבר הקואליציוני, התמודד בפריימריס ולשמחתי הרבה דורג גבוה וצפוי לכהן כח"כ בכנסת הקרובה.

שלישי ואחרון, אני אישית בוחר בליכוד-ביתנו. דרך ההסבר שלי אנסה לעזור לך להחליט למי להצביע. רוב הסיכויים שביבי הוא זה שירכיב את הממשלה הבאה. תמיד חשוב שמפלגת השלטון תהיה מספיק חזקה כדי לקיים משילות יציבה ולהניע תהליכים. ככל שמפלגת השלטון קטנה יותר כך גדלה התלות שלה במפלגות אחרות ואז ראש הממשלה נהפך לסחיט וללחיץ, כי כל כל דבר קטן יאיימו עליו שיפרשו מהממשלה ויערערו לו את  היציבות הקואליציונית. כך אי אפשר לעבוד ולקדם שום דבר כאשר אתה עסוק בהישרדות במקום בבנייה. כמו כן, עדיין קיים סיכוי תיאורתי שהנשיא יטיל על יחימוביץ' להקים את הממשלה הבאה. אם היא תקבל 23-25 מנדטים יש סיכוי לא רע שהוא יטיל עליה לעשות זאת. כי יחימוביץ' (25) ליבני (8) לפיד (11) ש"ס (12) ואגודה (6) מגיעים ביחד ל-62 מנדטים ואז יוכלו להקים ממשלה, ויש סיכוי לא קטן שגם הבית היהודי יצטרף ואז מגיעים גם ל-75. זה אמנם הזוי אבל אל לנו לשכוח שאנו מתעסקים בפוליטיקה שהולידה את המושג "מהפך". בתסריט שיחימוביץ' תקים את הממשלה הבאה לא הרווחנו כלום גם אם בנט יקבל 17 מנדטים. לעומת זאת בממשלת נתניהו נרוויח את הבית היהודי גם עם 10 מנדטים בלבד. לכן, מה שמנחה אותי זה העיקרון הבא: עדיף בית יהודי עם 10 מנדטים בקואליציה מאשר בית יהודי עם 17 מנדטים באופוזיציה. לכן יש עניין חשוב לחזק את הליכוד שבטוח ייקח את בנט מאשר להצביע לרסיסי מפלגות שיערערו את כינונה של הממשלה הבאה על ידי הליכוד. נשמע מסובך אבל זה פשוט מאוד.

סליחה על האריכות, מקווה שעזרתי...

במצפן יצא לי הביית היהודימירימי
דעות שלי כתגובה:11111
עבר עריכה על ידי 11111 בתאריך ב' בשבט תשע"ג 23:03

עוצמה לישראל:

הדעות שלהם בקשר לא"י חיוביות, אבל הם אינם פוליטיקאים וכניסתם לכנסת היא אך ורק בשביל לצעוק ולא על מנת לחוקק,

לצעוק? אפשר גם מחוץ לכנסת.

כן יש עניין שיהיה מישהו מימין לבית היהודי על מנת שהוא לא ייחשב הכי קיצוני (ויושפע מזה), אך זה לא מספיק בשביל להוריד את הקול מהבית היהודי.

בנוסף, מספר אחת במפלגה הינו חילוני (נתקלתי בזה במקרה, רק אני חשבתי שהוא מספר 2?).

עניין אחוז החסימה, אם באמת הייתי יודע שאני הוא הקול המכריע הייתי מצביע להם על מנת להוריד שני מנדטים מכלל המפלגות (שביניהם גם השמאל והערבים) ולהוסיף לימין (גם אם ימין לא כ"כ יעיל),

אם איני הקול המכריע אני מעדיף לא להצביע להם, מהסיבות שלמעלה.

סביר שלא יעברו את אחוז החסימה ואז כל הקולות שהצביעו להם ימחקו ולא יחושבו כלל.

הבית היהודי:

הראש הוא יותר מידי פוליטיקאי, זה חסרון, אך זה יתרון בכך שהם יותר עם סיכוי להשפיע מול עוצמה לישראל.

במקרה שנשאר להם חצי מנדט הוא יוכל להשלים מנדט וללכת לליכוד בהתאם להסכם העודפים וכך להגדיל את מה שמכונה גוש הימין.

עם שלם:

אני מקווה שהוא יצליח לקחת ממרץ מספיק קולות, כי נראה שלשם הוא מכוון, ואידך זיל גמור.

כח להשפיע:

אני קפיטליסט, ובמילים קצרות, לקיחת כסף מאדם אחד בכח (במס, בכפייה למכור במחיר מסויים), על מנת לעזור לאדם אחר אינה מוסרית ברוב המקרים.

בנוסף הוא מצהיר שאינו מצביע למפלגתו, ונשמע שהוא סובר שאין להצביע בבחירות,

אז הוא רוצה שמי שכן שיצביע לו? מה מטרתו בסופו של דבר?

אשתדל לענות כפי הבנתי.משיב

אמסלם איבד את כל הבלמים, הוא תומך בתחבורה ציבורית בשבת, בנישואים אזרחיים, בנישואים חד מיניים.

זה לא יהדות מתונה, אלא אנטי יהדות ותמיכה באיסורים החמורים ביותר בתורה, שעליהם אסור לעבור אפילו במקרה של פיקוח נפש. השנאה לשס שזרקו אותו, מעבירה אותו על דעתו ועל דעת קונו, והוא הפך לגרוע שבשונאי הדת.

לגבי כח להשפיע, את כנראה צעירה ותמימה אם את קונה את הבדיחה העלובה של לחם בשקל,. כדי להבין עד כמה זה מגוחך, אספר לך רק על השינוע של החיטה עד שהיא מגיעה לחנות כלחם, החיטה מגיעה מחו"ל באביב באוניות והשינוע עולה 75 אג' לקילו, משם היא ממשיכה לממגורות לאיחסון, בעלות שינוע ממוצע של 20 אג' לקילו, משם לטחנות הקמח עוד 20 אג' ומשם למאפיות עוד סך דומה, ומשם לחנויות כלחם, הגענו לעלות של 1.55 ש"ח רק ההובלות. עדיין לא חישבנו את עלות החומר, עלות העבודה, והרווח המגיע, למאחסנים, טחנות הקמח, המאפיות, ובעלי החנויות הרי גם להם מגיע להתפרנס.

הנימוקים שלך בעד עוצמה לישראל נכונים, ולגבי החששות: ברוב הסקרים האחרונים הם עוברים, ואדרבא הקול שלך יכול להכריע שיכנסו, אם נצביע נבטיח את כניסתם ולא נאבד 3 מנדטים יקרים.

ולגבי שמירת מצוות, מלבד אלדד הם אנשים שהדת אצלם היא עיקר לעומת רבים בבית היהודי שהדת בשבילם היא משהו טפל וחסר משמעות, וכפי שכתבת בן ארי יר"ש ,לא פחות ממנו גם ברוך מרזל ואיתמר בן גביר הם אנשים יר"ש. (גם אריה קינג שומ"צ, אבל אינני מכיר אותו ולא יכול להעיד עליו).

אריה קינג שומ"צ, ואלדד הוא שומר מסורת.הינדיק

וודאי שאריה אלדד לא אנטי דתי. (כמדומני שבת, חגים, כשרות, וצומות. )

אריה אלדד מניח כל יום תפילין ומתפלל לפחות פעם אחתלפרוש כנפיים

ביום כך אנשים שקורבים אליו העידו.

ר' אברום אמר שכיפת השמיים על ראשו.הינדיק

משיב>>>סעבשבשי

"לעומת רבים בבית היהודי שהדת בשבילם היא משהו טפל וחסר משמעות,"

על סמך מה אתה אומר אתזה??למיטב ידיעתי שקד היא היחידה שלא דתייה שם..

וגם היא ממש לא אנטי דתית..

אז ב"עצמה לישראל"היחס בין הדתיים ללא,הוא-3:1..

לעומת זאת ב"בית היהודי"היחס בערך 14:1...

תודה על כל התשובותמירימי

אני קוראת אותן בעיון  וחושבת. אני לא עונה  כרגע לכל אחד אבל למדתי כאן מכל תשובה. אני אשמח לשמוע עוד. שה' יזכה אותנו במנהיגים אמיתיים.

הסיבה בגללה אני שם טב ולא נץ בקלפיחג'דומט

בס"ד

לענ"ד הבית היהודי התקדם שלב,לשלב בו בציבור הדתי לאומי צריך לשבת על כיסא הנהג ולא לצעוק מהאופוזיצה ולהישאר השעיר לעזאזל של המדינה.

ועוצמה לישראל נשארו עוד בדור הקודם,שבו הדתיים הם לא מנהיגים. הם צועקים וצועקים וצועקים. זהו.

עוד סיבה:

ע"פ הבית היהודי יש לתורה מה להגיד כבל הנושאים ולא רק בנושא א"י

וע"פ עוצמה לישראל לתורה יש מה לומר רק בנושא א"י(אני בכלל לא בטוח שעוצמה באים בשם התורה,מה שהבית כן בא)

ועוד אחת:

לעוצמה לישראל יש חורים בתוכנית המדינית. שתי דוגמאות:

ע"פ דעתם צריך לספח את שטחי A ןB ,והא לא אומר מה הוא עושה עם עוד 1.8 מליון אזרחים ערבים עם זכות הצבעה. 40 מנדטים לבל"ד? חלום בלהות לציונות. עוד דומא. הם אומרים שמי שלא משלם מיסים לא יבחר בבחירות. לומר על העברבים זה יפה. מה עם החרדים? לך תאמר ל800 אלף חרדים בישראל שהם לא יכולים להצביע.

נק' למחשבה: לא תמיד מי שהכי קיצוני הוא הכי צודק. גם אם זה ימינה.

תודה. תגובה מעניינת.אלעד
חרדים לא משלמים מסים?מוטיז
עבר עריכה על ידי מוטיז בתאריך ה' בשבט תשע"ג 09:05

שקרן! מה אתה מכפיש?

תגובה:מרדכי
בס"ד

א. עוצמה לישראל לא רק צועקים, מאחורי בן ארי ואלדד יש עבר פוליטי ארוך של עשייה. בן ארי דאג רבות לתושבי דרום תל אביב, פעל רבות למען המאחזים, העביר והציע בכנסת חוקים רבים. אלדד פעל רבות למען נושא הר הבית ופעל נגד האויב הערבי.

ב. עוצמה לישראל היא המפלגה היחידה שהולכת באמת על פי התורה. בניגוד לעוצמה לישראל שאמרו שהתורה היא זאת שמתווה אותם, הבית היהודי אמרו שהם לא יקשיבו לרבנים אלא יעשו מה שהסיעה רוצה. כמו כן, אם הבית היהודי היו הולכים על לי התורה וגדולי הדור, רוב ההתבטאויות של בנט על סירוב פקודה, פינוי מאחזים בלתי חוקיים, להשאר בממשלה מגרשת וכ'ו לא היו נשמעים בכלל.

ג. ממתי חרדים לא משלמים מיסים? זה ממש אבל ממש לא נכון! היחידים שלא משלמים מיסים אלו נתורי שרוט אבל הם גם לא נהנים משום דבר של הציויינים. כמו כן, אין שום בעיה לספח את שטחי A וB בלי לתת אזרחות לפלסטינים, זה לא סותר אחד את השני. כמו שכיום מי שגר ביו"ש הוא בכל זאת אזרח ישראל למרות שהוא גר בשטח לא מסופח כך גם יכול להיות הפוך. משום מה אני לא רואה שזה סותר אחד את השני ואני מבטיח לך שעוצמה לישראל. לא תתן אזרחות לשום ערבי נוסף.

תגובה:11111

א. יש לך דוגמאות לדברים שהם הועילו בתור ח"כ (כלומר, לא דברים שיכלו לעשות בתור אזרח פשוט ומפורסם) יותר מאשר אנשי המפד"ל / הבית היהודי? (לדוגמה חוקים טובים שרק הם תמכו בהם)

ב. בעיה קשה של הבית היהודי אך בבחירות יש לבחור את היעיל ביותר,

לא שמעתי (לא ראיה) את אלדד אומר שהוא כפוף לתורה ולרבנים ובמקרה שם הוא נראה כחילוני (מסורתי+ לפי מה שאומרים) וראש המפלגה,

ההתבטאויות של בנט כפי שעוגי ניסה להסביר לך תואמות לדעות בתחום ההלכה, אמנם לא לפי הרבנים שאתה הולך לפיהם, ולא לפי הרבנים שאני הולך לפיהם.

כתבת מעולה.אלעד

א. אין כאלה חוקים. אנא פטור אותו מגמגום בריש גלי.

ב. אמת לאמיתה. אריה אלדד לא רק שאינו מאמין ושומע לרבנים, אלא אף יצא בכמה הזדמנויות נגד נוער הגבעות ומוסרי הנפש האמיתיים על ארץ ישראל. אני מבין למה מנסים להחביא אותו בדיונים כאן אבל הייתי מצפה לנהוג באותה דרך גם באנשי הבית היהודי.

ש"ס -Rעות-
מפלגת השמאל ש"ס? מרדכי
לרב עובדיה!-Rעות-

בס"ד

להצביע לדעת תורה .

ואם לא היה את הרב עובדיה בש"ס הייתי מצביעה לעוצמה לישראל זה ברור.

אבל דעת תורה יותר חשובה לי .

את מצביעה לרב עובדיה אבל מקבלת משהו אחרמרדכי
בס"ד

אני בטוח ב 100% שהרב עובדיה לא תמך לא תומך ולא יתמוך בחלק מהדברים שש"ס עשו ועושים. לדוגמא בכל ענייני ארץ ישראל ששם ש"ס עושה הכל על מנת להשאר על הכיסא והם לא מקשיבים לרב עובדיה. אם אני זוכר נכון (אחפש בלי נדר היום) כשהיה את חוק ההגדרה הרב עובדיה אמר להצביע בעד ואילו בש"ס הצביעו חלקם נגד וחלקם נמנעו.

כמו כן, אני בטוח במאה אחוז שהר עובדיה לא היה מאשר להם את התשדיר בחירות שהם עשו בו רואים נשים להשוות בבגדים לא צנועים ועוד דברים לא טובים שיש בו.

אז תחשבי טוב האם את מצביע לרב עובדיה או לאריה דרעי?
הרב עובדיה אומר להצביע ש"ס אז אני מבציעה ש"ס-Rעות-

בס"ד

אני בנאדם קטן .

הרב עובדיה הוא הכי גדול בעיני.

ואני לא מנסה למצוא תחכומים שגדולים עלי.

הרב עובדיה אומר להצביע ש"ס אני אני יצביע גם אם לא הכי נראה לי .

וגם עם באידאלים שלי עוצמה לישראל עונה לי על הדרישות.

יש ל רב ואני הולכת לפיו .

הרבה דברים לא מובנים .

בשניה שהרב עובדיה אומר ש"ס מבחינתי לא מעניין אותי שום דבר.

זה הגדולה של ללכת בדעת תורה באש ובמים .

גם אם ימין נראת לך שמאל והפוך.

אני יודע... במקרה יש לי פה את הפרופקט שלהםמרדכי
בס"ד

השאלה שלי האם באמת הרב עובדיה יודע ומשותף במה שהולך בתוך ש"ס והשאלה הנוספת היא האם בש"ס באמת הולכים על פי הרב עובדיה?
אני לא כותבת פה אף פעםלינוי

אבל בקשר למה שרעות אמרה...

אני גם הולכת לפי פסקים של הרב עובדיה

ומבחינתי הוא הרב שלי

אבל עכשיו שאריה דרעי חזר לש"ס...

לא יודעת מה לעשות האמת.

אלי ישי הוא כן ימני.

אריה דרעי...ובכן,הוא לא.

אכן,התלבטות קשה.

כי מצד אחד היא צודקת-עשה לך

רב ותלך לפיו גם כשזה לא נראה לך

זה בעצם הרעיון של עשה לך רב....

אבל זה באמת קשה.

נראה לי אני אדע מה אני מצביעה רק אחרי שאני אצביע...

תשובות למתלבטים-Rעות-

בס"ד

הרב עובדיה זה רב ענק שבענקים ומבחינתי אם הוא אומר ש"ס -אז אני מאמינה שה' נותן לו ס"ד והוא מוציא את המילים הנכונות מהפה.

[אגב יש לי מקור מוסמך מאוד שהם לא עושים צעד אפילו קטן בלי להתייעץ עם הרב.]

הרב עובדיה לא תמים.

הרב עובדיה לא נולד אתמול .

הרב עובדיה הרבה יותר מבין ממני וממך.

הרב עובדיה יש לו ס"ד ענקית בכל צעד ובטח בצעד הזה.

הרב עובדיה זה לא ח"ו אדם זקן ותמים שאפשר לעבוד עליו.

ע-ל הרב עובדיה אי אפשר לעבוד ,נראלך שכל מה שמספרים לו הוא מקשיב אומר כן ונגמר הסיפור.

כל בעיה מדינית אזרחית הלכתית שמעלים בפניו הוא יושב ושומע על את זה לפרטי פרטים הוא יושב וחוקר לעמוק ישר והפוך את הבעיה מכל כיון .

ואז הוא נותן להם הוראה כזאת או אחרת.

תפסיקו לחשוב שעובדים עליו מטייחים ומסתירים דברים .

זה לא נכון.

ותאמין לי שכל דבר שהוא צריך לדעת ה' נותן לו ס"ד מיוחדת שזה יגיע אליו.

אני בטוחה ששום דבר שיצא לתקשורת ולא מצא חן בעינינו זה אומר שהסתירו מהרב עובדיה.

אנחנו יש לנו עיניים קטנות פיציות.

ואנחנו לא יכולים לדעת מהלכי עולם למרות שאנחנו מרגישים חכמים ומבינים .

מבין ?

אני פשוט לוקחת את הקול שלי ושמה אותו איפה שאני יודעת שיש רב גדול שהוא גם חלק מזה.

באופציות שיש היום זה רק ש"ס.

וכמה שאני מעריכה את בן ארי ברזל בן גביר הם באמת שפיצים של אנשים !

והלואי ויצליחו ואני נותנת להם את כל התמיכה שבעולם זה עדיין לא מפלגה שיש בה רב מנחה.

ואחרי 120 שה' יגיד לי למה בחרת ש"ס אני פשוט יגיד שעשיתי דעת תורה ,הלכתי אחרי הרב ושום טעון לא יכול לעמוד מול זה.

הרב עובדיה, עם כל גדלותואלעד

מצליח להחזיק מפלגה מושחתת ומסואבת

רק בזכות "אנשים קטנים" כמו שהגדרת את עצמך

אני לא חושב שזה רצון ה'.

התורה לא מעודדת בורות. ולא קטנות.

אלעד עם כל ההערכה.-Rעות-

בס"ד

אין לי ספק אפילו פיצפון שהרב עובדיה יודע הרבה יותר טוב ממך [ח"ו לא מזלזלת בך] מה זה רצון ה'.

ואת מה התורה מועדדת.

אני שמחה בשבילך שאתה מרגיש שאתה נמצא במקום שאתה יודע מה התורה מעודדת ומה זה רצון ה' זה באמת גדולה.

אני לא כזאת.

אני בנאדם קטן שהולכת אחרי בנאדם גדול שבשבילי זה הרב עובדיה.

רעות, את טועה..-משה ר-
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך ה' בשבט תשע"ג 12:50

הרב עובדיה לא יודע כל מה שהולך בש"ס, אלא רק מה שהעסקנים מזינים אותו, את הרב עובדיה הטעו באוסלו ולכן הוא לא התנגד, כנ"ל בגירוש, עד שאמרו לו מה קורה באמת ואיזה סכנות צפויות ואז הרב חזר בו, ההליכה בעיוורת הזאת מסוכנת ביותר, עם כל הכבוד לצדיק הוא מוקף באינטרסנטים שמשתמשים בו לצרכיהם..

יש מקרים שצריך להפעיל חשיבה עצמית ולא ללכת ראש בקיר רק כי הצדיק אמר..

תלוי באיזה השקפה אתה.-Rעות-

בס"ד

אתה בהשקפה של חשיבה עצמאית ולא ללכת ראש בקיר כי ככך הרב אמר.

מחילה אני לא .

כן אני הולכת ראש בקיר אחרי דעת תורה ואני גאה בזה.

וכן כי כך הצדיק אמר.

ויש דברים שאני לא יכניס בהם שיקול דעת אישי כי אני לא במקום הזה.

אבל הוא מסביר לך רעות,אלעד

שלא כל מה שיוצא מש"ס זו דעתו של הרב עובדיה,

ואפילו לא כל מה שהרב עובדיה בעצמו אומר- נובע מידיעת המציאות.

לצערי, כמו בחצרות גדולות אחרות, העסקנים הם אלו שמכוונים ומובילים מהלכים,

תוך הצגת מציאות מעוות ומסולפת בפני הרב. ואני אומר את זה בידיעה ברורה, ללא שום קשר להערכה כלפי הרב עצמו.

הקב"ה ישפוט אותך אחרי 120 למה לא היית רעותמשה

לא למה לא היית הרב עובדיה.

הקב"ה ברא לך מוח ותפקידך להשתמש בו. אם נראה לך שמפלגת ש"ס עושה דברים שקרובים להשקפת עולמך זה בסדר, אבל אחרת - האחריות עלייך.

בהשאלה - "אין שליח לדבר עבירה".

זה לא ייגמר.עוגי פלצת

אישית, אילו הייתי מצביע ש"ס טיפוסי -

על כל אחד שאומר טענות מאלה שהוזכרו לעיל הייתי שואל את עצמי:

פלוני מציע כך, הרב עובדיה מכריע אחרת.

ובכן... אחרי מי אלך?

כשמדברים על גדול הדור בהגדרה, גם אנשים ביקורתיים מאוד קשה לשכנע

לחשוב נגד דבריו.

לא נעים... אבל דמיינו את ר' אברום או הרב אליהו במקום הרב עובדיה יבלחט"א.

אתם יודעים טוב מאוד שזה היה בדיוק אותו הדבר אצל הרבה מאוד מאיתנו.

(ובדיוק לכן, אני מתקשה מאוד לומר שאני נגד הגישה הזו)

ונקודה נוספת:עוגי פלצת

כשגדול הדור, מי שיודע לפסוק בכל התורה כולה אומר משהו,

זה ממש לא כמו: ככה הרב בית כנסת / המקובל שביקרתי / החב"דניק מהדוכן וכו' אמר

ששורש נשמתי זה מפלגת כוח להשפיע.

זה שיקול ענייני והגיוני.

פוסק בכל התורה כולה, שיכול להתיר עגונות - הוא גם פוסק ומומחה להלכות ציבור.

ר' אברום כתב על זה פעם מאמר חשוב כמדומני, על מעמדם של פוסקים בהערכת המציאות.

לא הבנתם את הבעייה-משה ר-

לא יוצאים נגד הרב עובדיה חלילה (אני בכ"א) הבעייה שאנשים חושבים שהרב עובדיה שולט בש"ס מה שבפועל לא נכון, מי ששולט בש"ס זה המקורבים, שעושים כרצונם, תהיו בטוחים שהרב לא קורא ידיעות ולא רואה חדשות, אז כל מה שקורה בשטח עובר אליו דרך אותם אנשים והם בוחרים להראות לו מה שהם רוצים ולא מה שבאמת קורה..

אם היו אומרים את אותו הדבר על הרב אליהו,עוגי פלצת

אתה מעיד על עצמך שלא היית מקבל את הכרעת הרב אליהו, במקרה מקביל?

חד משמעית, כן!!-משה ר-

אם אני יודע שמטעים את הרב, אין סיבה שאשמע, רק שהרב אליהו זצ"ל היה קצת יותר מעורה במה שקורה בשטח, והוא, פחות ניזון משמועות..

הרב עובדיה חושב שהוא לא מוטעה.עוגי פלצת

אני לא בא לומר דבר על המציאות הקיימת בחצר ש"ס,

אלא להסביר מדוע הדיונים האלה רחוקים מדי מלהצמיח פירות.

הרב מרדכי אליהו זצ"ל ידע אנגליתמשה

הרב עובדיה יוסף למיטב ידיעתי לא, וכמדומני שברור שאי אפשר באמת לנהל משהו בעולם הזה בלי לדעת אנגלית (הרב יוסף מן הסתם יודע ערבית, אבל ספק אם בש"ס נותנים לו לקרוא את עיתוני האוייב למשל).

לא שאני חסיד גדול של "גדול הדור" ונאמנות עיוורת, אבל זה רק עוד אספקט של הבעיה של אנשים בעלי גדולה תורנית ורקע טכני חסר במקצועות אחרים.

הנקודה שלי היאעוגי פלצת

שלעשות כדברי "גדול הדור" היא לא נאמנות עיוורת, להבדיל מנאמנות דומה

לרובם המוחלט של שאר הרבנים הקיימים.

מה גם, שכדי לפסוק בכל התורה כולה צריך ידע טכני רחב ואדיר, מתוך התעסקות אינטנסיבית

עם מומחים שונים בכל התחומים.

שתי דוגמאות: חשמל, ניתוחים.

(גם הרב קוק הסתדר בלי אנגלית עד שלב מאוחר,

למיטב זכרוני זמן ניכר אחרי שנהיה הרב הראשי לישראל)

גם על פס"ד של גדול הדיינים חייבים לשאול מה המקור.מושיקו

על פי הלכה

אין הכי נמי.עוגי פלצת

השאלה היא האם שאלות אלו (שרק אדם אטום יתעלם מהן),

תגרומנה לתלמידי הרב עובדיה לסור מהוראתו המפורשת והברורה.

באמת?מרדכי

בס"ד

הרב עובדיה: דרעי גרר אותי לתמוך באוסלו

בכירים בתנועת ש"ס חושפים כי הרב עובדיה יוסף האשים את אריה דרעי בכך שגרר אותו לתמוך בהסכמי אוסלו. הקלטת מונחת בכספת.

אאגודל טקסט

פרסום ראשון: י"ב באייר תשע"ב, 
אפרים מורנו

הרב עובדיה יוסף ואריה דרעי
פלאש 90

לקראת הבחירות הכלליות לכנסת, חושפים בכירים בש"ס הקלטה מדברי מנהיגה הרוחני של התנועה, הרב עובדיה יוסף, בה תוקף הרב בחריפות את אריה דרעי, ששימש בעבר כיו"ר התנועה.

אחד הסודות השמורים ביותר בבית הרב עובדיה יוסף קשור בדברים חמורים שאמר נגד אריה דרעי בסעודת ט"ו בשבט, שהתקיימה לפני חמש שנים בביתו ברחוב הקבלן, כך חושף העיתונאי שלום ירושלמי ב"מעריב". 

הרב קרא אליו את באי ביתו הקרובים, שמשמשים אותו בחיי היום-יום. היו שם בנו, הרב משה יוסף, מנחם פילץ, צבי חקק ואחרים. הרב ביקש שדבריו יוקלטו ואז יצא בהתקפת זעם חסרת תקדים על דרעי ואופיו הנכלולי, טען שגרם נזקים קשים לבריאותו הרופפת ממילא, וסיפר על הדרכים שבהן הוא גרר אותו לתמוך בהסכם אוסלו. 

בדיווח נאמר כי קלטת הנפץ הזו, אומרים בכירים בש"ס, מונחת היום בכספת, ואם דרעי יודיע שהוא מקים מפלגה עצמאית שעלולה לפגוע בש"ס אולי ייעשה בה שימוש. דרעי לא מדבר עם איש בימים האלה. הוא גם לא מרשה לאיש לדבר בשמו למעט אחד, חיים כהן, חבר ואיש סודו. "דרעי פירק את המוקש הזה מזמן. היה ברור לו שישסו בו את הרב עובדיה. תסמוך עליו שיש לו תשובה והיא תהיה מאוד כואבת", אומר כהן. כואבת למי, אני שואל. "חכה ותראה", הוא משיב.

שלום ירושלמי עצמו אמר בשיחה עם ערוץ 7 כי לא שמע את הקלטת אך הוא יודע על קיומה, "אני לא יכול לאשר ששמעתי את ההקלטה, אך אני יכול לומר שישנה הקלטה עם הדברים המדוברים".

(מקור)

הרב עובדיה: דרעי גרר אותי לתמוך באוסלו

בכירים בתנועת ש"ס חושפים כי הרב עובדיה יוסף האשים את אריה דרעי בכך שגרר אותו לתמוך בהסכמי אוסלו. הקלטת מונחת בכספת.

אאגודל טקסט

פרסום ראשון: י"ב באייר תשע"ב, 
אפרים מורנו

פלאש 90

לקראת הבחירות הכלליות לכנסת, חושפים בכירים בש"ס הקלטה מדברי מנהיגה הרוחני של התנועה, הרב עובדיה יוסף, בה תוקף הרב בחריפות את אריה דרעי, ששימש בעבר כיו"ר התנועה.

אחד הסודות השמורים ביותר בבית הרב עובדיה יוסף קשור בדברים חמורים שאמר נגד אריה דרעי בסעודת ט"ו בשבט, שהתקיימה לפני חמש שנים בביתו ברחוב הקבלן, כך חושף העיתונאי שלום ירושלמי ב"מעריב". 

הרב קרא אליו את באי ביתו הקרובים, שמשמשים אותו בחיי היום-יום. היו שם בנו, הרב משה יוסף, מנחם פילץ, צבי חקק ואחרים. הרב ביקש שדבריו יוקלטו ואז יצא בהתקפת זעם חסרת תקדים על דרעי ואופיו הנכלולי, טען שגרם נזקים קשים לבריאותו הרופפת ממילא, וסיפר על הדרכים שבהן הוא גרר אותו לתמוך בהסכם אוסלו. 

בדיווח נאמר כי קלטת הנפץ הזו, אומרים בכירים בש"ס, מונחת היום בכספת, ואם דרעי יודיע שהוא מקים מפלגה עצמאית שעלולה לפגוע בש"ס אולי ייעשה בה שימוש. דרעי לא מדבר עם איש בימים האלה. הוא גם לא מרשה לאיש לדבר בשמו למעט אחד, חיים כהן, חבר ואיש סודו. "דרעי פירק את המוקש הזה מזמן. היה ברור לו שישסו בו את הרב עובדיה. תסמוך עליו שיש לו תשובה והיא תהיה מאוד כואבת", אומר כהן. כואבת למי, אני שואל. "חכה ותראה", הוא משיב.

שלום ירושלמי עצמו אמר בשיחה עם ערוץ 7 כי לא שמע את הקלטת אך הוא יודע על קיומה, "אני לא יכול לאשר ששמעתי את ההקלטה, אך אני יכול לומר שישנה הקלטה עם הדברים המדוברים".

יש קישור להקלטה?עוגי פלצת
להטעות את הרב עובדיה?לשם שבו ואחלמה

אני אישית מאמין מאוד בללכת אחרי הצדיקים בהכל,

ואני יצביע מה שהרב שלי יאמר בלי להסס, גם אם הוא יגיד להצביע מרצ

וברור שלרבנים צדיקים מנהיגי ציבור יש סייעתא דישמיא

אבל לא התבשרנו בנבואה מהשמיים שאי אפשר להטעות אותם

ואפילו את הענק שבענקים, הרב עובדיה יוסף שליט"א, אפשר להטעות.

אני לא יודע אם מטעים אותו או לא, אבל צריך לקחת בחשבות שזה  יתכן.

אני בטוח שהרב עובדיה בעצמו יסכים איתי.

אין שום שאלה, ברור שאפשר להטעות ושהוא יכול לטעות.עוגי פלצת

השאלה היא - מי יכול להצביע על הטעויות האלה.

אני צריכה להגיד את עמדתי שוב.-Rעות-

בס"ד

אולי אני נשמעת לכם בנאדם קטן מצומצם,בנאדם לא חושב וכו'.

יש מקומות כאלה שאני מעדיפה להיות בנאדם "קטן ומצומצם "

וללכת אחרי דעת תורה.

[יש המון הלכות לדגומה שאם קצת חשיבה הייתי משדרגת אותם לי ולכם,אבל מה?!אני לא יכולה לעשות את זה כי יש רבנים מעל שמחליטים ,יש דעת תורה וכו'-- מבחנתי זה אותו דבר ]

רב לא משמש אותי לאינטרסים של עצמי שזה הלכה והשאר אני יעשה מה שטוב לי בראש.

מבחנתי דעת תורה זה חולש על הכול.

זה אם לראות בית שהוא ממש מציאה במחיר ריצפה באזור מצויין והרב יגיד לא! לקנות ,אז אני לא יקנה וכו'.

ורב יגיד לי לעשות דברים כאלה או אחרים שלא מוצאים חן בעיני אז אני יעשה למרות הכול.

כך גם פה .

ברגע שראיתי תשדיר בחירות שהרב אומר בזה להצביע לש"ס.

זה לא מעניין אותי אם הטעו אותו,לא עושים את רצונו עובדים עליו וכו'.

אני פשוט עושה את ההוראה של הרב.

ראש קטן אמרתם?!

ראש קטן  דוס

ובקשר לקישור שהעלתה שהרב עובדיה אומר שדרעי הטעה אותו ,והוא עדיין רצה שדרעי יחזור אז זהו זה פשוט לא מענין אותי .

מבינים ?! 

את תלמידה של הרב עובדיה ?!הינדיק
לאאלעד

תלמיד נחשב אדם עם ראש על הכתפיים.

לא מעריץ עיוור

למה להצביע ש"ס? מה זה יתן לי?חג'דומט

בס"ד

זה יתן עוד כסף לישיבות של ש"ס. תפנימי שאנחנו לא מענינים אותם.

זה לעשות את רצון ה' כך אמר פוסק הדור.-Rעות-

בס"ד

למה אנחנו חושבים שאנחנו יודעים שכלית יותר טוב מהרב עובדיה למי להצביע זה פשוט אבסורד.

[אגב --  כבר כמה ישיבות של ש"ס יש,רוב הישיבות שייכות לעולם הליטאי והטיעון שהם יביאו לישיבות דבילי לחלוטין. ]

האידאל שלהם זה עזרה לנזקקים.

[בצורה שמעוותת את חוקי הכלכלה וסופה להיכשל]משהאחרונה
בבקשה,מרדכי

בס"ד

כאן רואים שהרב עובדיה תמך בחוק אבל שרי ש"ס עשו משהו אחר 

למה לא מורשת אבותסמיילי...
כן,הרב עובדיה הוא הרב שלי ושל בעלי .-Rעות-
עבר עריכה על ידי -Rעות- בתאריך ה' בשבט תשע"ג 18:45

בס"ד

אבל אלעד אמר כברצבי-ליזציה
שתלמיד הוא לא מעריץ עיוור. כבודו של מרן במקומו, בעייני השקפה מותר ללכת עם הראש ולא עם הראש של מרן. ברפואה אני אלך לרופא, בהלכה לרב, ובפוליטיקה לפוליטיקאי. וכל אלה אעשה לפי ההלכה, ולכן אם מפלגת עוצמה לישראל או הבית היהודי לא עוברות על ההלכה, מותר לי להצביע לאחת מהן.
נו באמת אליהולהבה ירוקה
ולמה לא לעופר ליפשיץ?להבה ירוקה

<צ>

ולמה לא ללע"מ?סמיילי...
ב'עצמה לישראל' המועמדות למפלגה במקום בלתי ריאלי.חרד''ל

מפלגת 'עוצמה לישראל'' היא היחידה שעונה לקריטריונים של ההלכה היהודית.!

באמת?אלעד

לא בטוח שמס' 2 במפלגה יחתום על המשפט הזה

התכוונת למס' 1-משה ר-
כל השנים...סיעתא דשמייא1

....העולם קיבל בשוויון נפש את ההתיישבות היהודית בעמק הירדן ויהודה.

מרגע שמתיישבים החלו לרקוד בסבסטיה ולשיר "עוצו עיצה ותופר" בניגוד למדיניות הממשלה דאז,

ובהמשך, חילופי שלטון ותגבור ההתיישבות בגב ההר, עם חיכוך מתגבר עם האוכלוסיה הערבית

העולם מתעורר לחרמות ונידויים. מעניין מה חושבים תושבי עמק הירדן, ישובים כמו פצאל, על המצב.

לא עמק הירדן אלא בקעת הירדןזיויק
ולא ככ מסכים איתך, מה שעשה את ההבדל זה אוסלו
לאחושב. נהפוך הוא…סיעתא דשמייא1

… אוסלו יכל להצליח (אולי) אם היינו נצמדים בעניין ההתישבות לתוכנית אלון..

בכלל לו לא היינו מפנים את סיני לא היינו מגיעים לאוסלו. אגב לא פינינו אף ישוב באוסלו והתפטרנו מלדאוג ליותר ממיליון ערבים . נכון שזה גרר טרור אבל אף ממשלה כולל ממשלת הימין על מלא לא נסתה לבטל את ההסכם. אז קצת מחשבה הגיונית ובלי פוזיציה בבקשה.

שוב אתה מעלה את הגרה הזאת?! שמענו אותך מרגל!הסטורי

'העולם' היה נגד הקמת המדינה

'העולם' היה נגד השלטון שלנו בירושלים

'העולם' היה נגד כל התיישבות חדשה

לא חשוב מה יאמרו הגוים - חשוב מה יעשו היהודים (הנאמנים, לא הנפולת של נמושות כמוך)!

היא הנותנת…סיעתא דשמייא1

כשעושים את זה בחכמה למרות שהעולם לא מקבל זה עובר בלי חרמות ובלי נידויים ממדינות המערב. כן היה החרם הערבי לגבי מוצרי יבוא אבל היצוא הישראלי לא נפגע ורק גדל. במקום להכפיש ולזהם כדאי שתנסה להיות ענייני. חבל שגידולים כמו תמרים איכותיים תוצרת בקעת הירדן לדוגמא לא יהיו על מדפי סופרמרקטים בעולם רק בגלל מדיניות התיישבותית שגוייה שמושכת תשומת לב עולמית לא חיובית.

אגב גם מדיניות של פוליטיקה של משרות ותקציבים בקרן קיימת לישראל הביאה לירידה בתרומות לקרן שגם זה שינוי לרעה לצערי.

אתה אמיתי?! חרם הנפט מוכר לך? האמברגו על מכוניותהסטוריאחרונה

שאילץ את ישראל לייצר סוסיתות שבעלי חיים אכלו, מוכר לך? העובדה שבמלחמת יום כיפור, אף מדינה אירופאית לא הסכימה שהמטוסים האמריקאים עם הציוד בשבילנו יתדלקו אצלה ידועה לך?

תמיד היו חרמות, תמיד היו גינויים, סנקציות אלו ואחרות, "העולם כולו נגדנו לא נורא נסתדר" לא נכתב היום.

הועברת לדף אחר

רק יהודון גלותי כמוך, מאשים את היהודים בזה שהגויים הצבועים אנטישמיים. קראנו בפרשה האחרונה על נמושות כמוך. האנטישמיות האירופאית של כל הדורות, של מסעי הצלב, של האינקווזיציה, של פרעות ת"ח-ת"ט ושאר הפוגרומים עד השואה, בסה"כ לובשת היום, כשאנחנו חזקים ואי אפשר פשוט להוביל אותנו למשרפות, תחפושת של 'סנקציות על קיצונים'.

במקוםרועישםטוב

במקום פעם אחת ולתמיד לגמור את הסיפור (להפציץ את כל מה שקשור לחשמל, מים והתשתיות הכי בסיסיות ככה שפשוט טכנית

לא יהיה אפשר לגור שם), עוד פעם כמה טילים לפה, כמה טילים לשם. הכל מטומטם לחלוטין.

כי ביביshaulreznik

צעד קדימה, שני צעדים אחורה, "תחזיקו אותי חזק". תמצית המדיניות של הגאון האסטרטגי עם האנגלית המוצחצחת (שיש לכל ילד שלומד בחו"ל מגיל 8).

תחליטו: ביבי או טראמפנקדימון
הדילוגים האלה בין ביבי שולט בטראמפ לבין טראמפ שולט בביבי; ביבי האשם או טראמפ האשם. אתם נראים כל כך מבוהלים ועלובים עם התנודות ברוח האלה. רחמיי...
שניהם הרע במיעוטוshaulreznik

נתניהו הוא זגזגן, טראמפ הוא זגזגן חולה נפש.

תתעסקו בשלושת רבעי הכוס המלאהנקדימון
במקום להתגולל בקיא של העין הרעה, ולחפש איפה אתם עליונים על האחר.
בקושי שמינית כוסshaulreznik

הישגים: זיני וגופמן, מבצע הביפרים, פגיעה בתוכנית הגרעין האיראנית

הפסדים: הרפורמה המשפטית בוטלה, היועמ"שית לא פוטרה וממשיכה להשתולל, שירות קרבי לחיילות הולך ומתרחב, חמאס מתעצם, חיזבאללה משתקמת, איראן משתקמת.

אני עדיין ממליץ להפסיק להתגולל בקיא של העין הרעהנקדימון

צריך להיות טיפש או רשע כדי לכתוב את הרשימות הפגומות שהצגת כאן.

אני לא מתכוון להיכנס למלחמת רשימות, וגם לא לתקן את הפגמים בשלך.

פשוט תנסו להתבגר מעבר לעכברנות המקלדת הזו...

אם היו כותבים לך בפאתוס דומה בימי ממשלת בנט-לפידshaulreznik

היית משתכנע או שהיית מצביע על הצלחות וכשלים?

קודם הייתי מצביע על העובדותנקדימון
וברשימות שלך מכעט ואין כאלה
תכל'ס.. במקום לשחק משחקי קופסאנקדימון
אנחנו מתעסקים עם החיים האמיתיים. הגיע הזמן לחזור למשחקי קופסא, שם הכל קל ונגמר בקלות מדהימה.
כנראה שניהול מדינה ומלחמה אינו דומה למשחקי מחשבפ.א.
זה שאתה לא מבין לא הופך את זה למטומטםקורא נלהב לשעבראחרונה

יש שיקולים רחבים.

-'מדיניות הכלה' של 'טיפטופים וסבבים'- באמת על הפנים.

-מדיניות אחראית בשביל לאפשר לטראמפ למצות את המו"מ עם איראן שתפרד מהגרעין?- שווה לתת צ'אנס.

להזכירכם לכן גם מראש מבצע שאגת ארי הופסק בשביל לאפשר את המו"מ הזה. כי כנראה קשה מאד להגיע לכל האורניום המועשר.

כמובן תוך המשך הלחימה הנוכחית מול חיזבאללה

טראמפ החדש: יריתם מספיק, חיזרו למשא ומתןאיתן גיל

אירן בתגובה: מי סופר אותך? ג'יננ'י טיפש, וגס רוח. 

עוד מאירן: צוחק מי שצוחק אחרון.

טראמפ החדש: שוב תימרנתי את איתן גילנקדימון
🤣🤣🤣הסטורי
אנחנו חוטפים, ואותך זה מצחיק.איתן גיל
המצחיק זה שהאירנים הם אלו שחוטפים, ואתה חגגת כאןהסטורי
בשמם
דבר איתי על הג'ינג'י ולא על האירניםאיתן גיל
אנחנו תוקפים, ואותך זה מעציבנקדימון

זה עכברנות המקלדת שמוציאה ממך כל כך הרבה עין רעה וחצי הכוס הריקה, או שגם במציאות אתה כזה?

אנחנו חוטפים ומגיבים.איתן גיל

טראמפ החדש לא מצטרף.

כבר לא סופר אותנו.

אתה מפטפט את עצמך לדעתנקדימון

בלי לדעת

אתה אחלהאיתן גיל

ד"ש מאוסטרליה הרחוקה.

טראמפ החדש: ישראל ואירן חייבות להפסיק מיד את היריאיתן גיל

פעם הוא היה איתנו ועכשו הוא מהאו"ם

הוא ממשיך לעשות בך פסיכולוגית מה שבא לונקדימון
ואתה ממשיך כמו עלה נידף ברוח, כלומר כמו ברק רביד. זה פשוט בדיחה
נתניהו וטראמפ, בתיאום מלא, משחקים מול אירן אתהסטורי
השוטר הטוב והשוטר הרע.

משום מה אתה נבהל מכל הצהרה, בלי להבין שההצהרות הן חלק מהמשחק.

ולכן שפך עליו מטר של קללות וניבולי פהאיתן גיל

שבשום מגרש כדורגל לא יעזו להשמיע אותם.

"מטר"נקדימון

מכל נמחה עושים פיל.

יש יותר ממטרי ברכות מאשר טפטופי התעיה של "ניבולי פה"

לטראמפ יש פה גדול וזה לא חדשהסטוריאחרונה
לא צריך להתייחס לדיבורים שלו, אלא למעשים. למעשה הוא עושה על אירן מצור ובעוד שהם וכל העולם קונים את ההצגה שהזמן עומד לרשותם והוא לחוץ על הסכם - למעשה הוא לא מסכים להסכם שלא מפרק את יכולתיהם הצבאיות, מה שיביא לסופו של המשטר.

בנתיים, כחלק מההצגה, הוא כביכול מרסן אותנו, חוץ ממתי ש"ביבי לא הקשיב לו" וצה"ל היכה הלילה והבוקר באירן היטב. מה שיזרז אותם להגיע להסכם שהוא רוצה או לקרוס.

פשוט מדהים שאנשים שמבינים דבר או שניים, עוד קונים את ההצגות על 'פערים בין נתניהו לטראמפ'.

לא נראה שפייגלין צודק:קעלעברימבאר
עבר עריכה על ידי קעלעברימבאר בתאריך י"ט בסיוון תשפ"ו 19:19

פייגלין לערוץ 7: זהות מחזירה לגוש הימין קולות שזלגו לליברמן ולבנט | ערוץ 7

שמעתי על הרבה לייטים שלא יצביעו לבנט בגלל שבעיניהם הוא שקרן, ויצביעו לסמוטריץ בלית ברירה, לא כי אוהבים את סמוטריץ.

יש מצב שפייגלין ישתה לסמוטריץ את המצביעים. ואם גם פייגלין וגם סמוטריץ לא יעברו את אחוז החסימה, הלך על גוש הימין

הלכתית יבש, מוטבקעלעברימבאר
מיליון יהודים מחללים שבת כל אחד בפני עצמו, מאשר הציבור מחלל פחות שבת באופן ממוסד.

כתשובה המפורסמת של בעל העקידה נראה לי.

ב. לא ריאלי שאין כזה דבר תחבורה ציבורית מפוקחת במדינה. מכירה מדינה שיש כזה דבר?

ג. אף אחד לא מחליט מי נשוי ומי לא, כל אדם חפשי להגדיר עצמו כנשוי. אבל הוא לא יכול לכפות על המדינה לרשום אותו במשרדיה בתור נשוי

"שאגת הארי" "ארי שאמרת נעשה שועל"סיעתא דשמייא1
שהשועל שברח לאדמה טמאה, ישתוק לפחותהסטורי
המרגל שימות במדבר האוסטרלינקדימוןאחרונה
ניתוח מקורי וקצר של מה שקרה ביומיים האחרוניםסביר11
אי אפשר שלא להסכים עם הרב אילעאי עופרן, שכתב:פ.א.

הפרעות שנעשו אתמול בביתו וברכושו של השופט סולברג, שמצטרפות לאלו שנעשו לאחרונה בביתם של קצין משטרה צבאית ראשי ושל ראש אגף התנועה, הם תופעה חדשה במלחמה החרדית נגד מדינת ישראל ואזרחיה. החברה החרדית עברה מלהפגין ולמחות נגד מוסדות, רעיונות וארגונים, למחאות אישיות נגד שופטים וקצינים. בכל המקרים לא מדובר בקומץ או ביוזמה מקומית, אלא בארגון מערכתי - הסעות מאורגנות, ממוסדות עם כסף והיררכיה. לא אפול מהכסא אם יתגלה מחר שאת האוטובוס שהביא את הפורעים לביתו של סולברג, שילם באופן זה או אחר משלם המסים הישראלי.

החברה החרדית היא החברה האלימה ביותר בישראל. אלימות היא לא רק מכות והתעללות, אונס או ונדליזם (שגם מכל אלה יש בה בשפע). אלימות היא כתיבת התסריט לחייו של הזולת. אדם שאינו יכול לכתוב את מהלך חייו בעצמו, ואחרים שולטים בו, כופים עליו ושוללים את חירותו, הוא אדם שחי תחת אלימות. ובישראל אין אף קבוצה שמפעילה באופן כל כך אגרסיבי, כפייה אלימה על הפרטים החיים בתוכה. מוסדות וארגונים ששוללים את חירותם של חבריהם ובעלי כוח שמחליטים בשביל אחרים, איך ייראו החיים שלהם. הסיבה שרובנו לא מודעים לכך היא שרוב האלימות החרדית הופנתה עד היום רק כלפי חרדים. רק לאחרונה היא החלה לזלוג גם לשאר החברה הישראלית.

האדם החרדי הממוצע בישראל אינו אדון לעצמו. הוא אינו רשאי לבחור היכן יגור והיכן יעבוד, איפה ילמדו ילדיו, עם מי יתחתן או כמה ילדים יוולדו לו. הוא לא יכול לבחור האם לשמור מצוות, וגם לא באמת יכול להחליט אם להתגייס לצבא. המחירים האישיים שתגבה ממנו החברה החרדית ומוסדותיה אם יחליט איזושהי החלטה על דעת עצמו, הם בלתי נתפסים. הוא יהיה חשוף לחרם ונידוי, ילדיו יסולקו ממוסדות הלימודים, משפחתו עלולה לנתק איתו קשר, וכל הקרובים לו עשויים שלא להצליח להשתדך. הוא תלוי במוסדות הקהילתיים כדי לשרוד, פיזית וכלכלית, שכן הוא חסר השכלה ויכולת לרכוש מקצוע, להתפרנס או לקבל הלוואה, ויש לו בדרך כלל ב"ה הרבה ילדים שעליו לדאוג להם.

כמו כל ראש ארגון פשע, גם דרעי וגולדקנופף, או הרבנים לנדו והירש, לא צריכים לאיים הרבה. הם פשוט "יודעים איפה אתה גר" ו"איפה לומדים הילדים שלך". המנגנון כל כך אלים, והתלות כל כך גדולה, שהפרט החרדי חי בתודעה (הדי מוצדקת) שרק הם יכולים להציל אותו. והם צודקים - במשך שנים רבות זה היה הדיל - אתם תשלטו בחיי, אבל גם תדאגו לכל מחסורי.

אלא שבחודשים האחרונים משהו השתנה. זה לא חובת הגיוס (הלא חדשה) וגם לא הסנקציות (הבאמת אפסיות ושוליות). גם מעצר העריקים הוא לא סיפור דרמטי - מדובר במעצר של בודדי בודדים לשעות או ימים ספורים. לא במאסר עולם בצינוק באלקטרז. הסיפור הוא שלראשונה אי פעם, מדינת ישראל הפסיקה להתייחס לחברה החרדית כקבוצה והתחילה להתייחס לאזרחים החרדים כפרטים. עד היום מי שהתנהל מול הצבא היה הישיבות, העסקנים, הפוליטיקאים וה"רבנים". הבחור החרדי היה תלוי לגמרי בכל אלו, אבל חופשי לחלוטין ממוסדות המדינה.

כשהמדינה מתחילה להתייחס אל האדם החרדי כפרט בודד - הן בזכויות ובמענקים שהיא מרעיפה עליו והן בחובות או בסנקציות שהיא מטילה עליו, היא משחררת אותו במידה רבה מהלפיתה של העסקנים והפוליטיקאים החרדים. אם הם לא יכולים להגן עליו ממאסר, ולא יכולים לשלוט בכסף שהוא יקבל, אז מי צריך אותם? למה לו להישמע להם?

הסנקציות המדוברות לא פוגעות ב"לומדי תורה" (שחלקם כזכור בכלל נופשים בתאילנד), הן פוגעות בארגון הפשע החרדי שמדינת ישראל טיפחה פה במשך שנים. קצפם של הפוליטיקאים והרבנים החרדים לא יוצא על שלילת החירות של האברכים החרדים. הוא יוצא על כך שהמדינה מעזה להתייחס לחרדים כפרטים ולא כקבוצה מאורגנת, וכך לפרק את השליטה של הפוליטיקאים החרדים וראשי הישיבות באנשיהם.

המאבק האישי בשופטים ובקצינים, נובע בדיוק מכך - אתם מתייחסים אלינו כפרטים ולא כמוסד, גם אנחנו נתייחס אליכם כפרטים ולא כמוסדות. לא עוד איומים על פירוק הממשלה או על הפרת המשמעת הקואליציונית, אלא איומים על חייה של אשת השופט, או הטלת אימה על בניו של הקצין.

לכן גם ברור לי כשמש בחצי השמים שלא מדובר ביוזמה פרטית של כמה בחורים חרדים אלא במערך מאורגן וממוסד, שמגיע בהכוונה ברורה מלמעלה. למרות הגינויים הרפים של הפוליטיקאים החרדים, האלימות הזו היא לגמרי בצלמם ובדמותם. הם לא יכולים להרשות לעצמם שלאדם החרדי תהיה זהות פרטית. "הפסקת האש" שהם שואפים לה היא כזו שתחזיר את הדיון לרמת המוסדות - אנחנו נחזור להפגין מול בית המשפט ולא מול בתי השופטים, ואתם תחזרו להטיל סנקציות על הישיבות אבל לא על המשתמטים.

בדיוק בגלל זה אסור להיכנע לטרור. לא רק למען מדינת ישראל, בטחונה וכלכלתה. לא רק למען תורת ישראל שהייתה לביזה ולמרמס. אלא גם למען אחינו החרדים - לא הקהילות והמפלגות המתועבות, אלא האנשים והנשים, שחיים תחת הדיכוי המחריד הזה, שטיפחנו ויצרנו פה בעשרות שנים של הזנחה. מדינה מתוקנת מתנהלת מול כל אזרח בנפרד, לא מול אוטונומיות, חמולות או חסידויות. גם אם אזרח מסכים או אפילו מבקש שתדבר עם השכן שלו עליו או שהרב שלו יחליט במקומו, במדינה מתוקנת פשוט אין אופציה כזו.

משפחת סולברג הגיבורה ושכניה היקרים בגוש עציון, ספגו אמש את הנזק האגבי של פיצוץ שחייב היה להתפוצץ. למרות הקושי - אסור להתבלבל ואסור להרפות. אם נמשיך להזניח, המחיר בעוד שנה או שנתיים יהיה גבוה הרבה יותר.

והקרדיט לגלי ביהרב:קעלעברימבאר

שאמרה: "אין מחאה אפקטיבית ללא הפרעת הסדר הציבורי"

אילעאי עופרן... נו נו.. לא מפיו אנו חייםנקדימון

אני רוצה לראות טקסטים זהים על קפלן והשמאל הדיקטטורי. 

אני רוצה לראות טקסטים זהים על הערבים והבדואים בישראל.

אחר כך שישוב ללהג את הגיגיו.

טרמפיסט שמצא סיפור להיתלות בו.

אפשר קצת ללמד זכות,קעלעברימבאר

שכשזה נקורה לאנשי שלומך וחברים שלך וביישוב שלך. זה הרבה יותר מטריד את הגושניקים מאשר כשזה קורה במרכז הרחוק (למרות שהרב עופרן לא משם, אבל האווירה הכללית)

הבליםנקדימון

אדם שיודע לכתוב על כל במה גבוהה ותחת כל עץ רענן יכול לספק טקסטים נוספים. אל תעשה מעצמך דביל, בבקשה.

אבל היי, תראה יולדת !! והנה עוד אחת !! ועוד אחת !! כביש מלא ביולדות !! ב"ה כולן נתקבצו לכביש אחד, אפילו הגברים שם יולדים !!

לא דיברתי דווקא על הרב עופרן,קעלעברימבאר

אבל אם תבדוק בפייסבוק כל הליברלים ורוב הגושניקים זועקים על זה, חלקם תושבי אלון שבות או גוש עציון, ומשם זה עובר הלאה לכל אנשי שלומם. כשזה קורה לחבר שלך או בשכונה שלך זה מקבל עוצמה שונה מאשר זה קורה רחוק.

אין לי שום זכות ללמד על הצבועים ועל מי שדומה להםנקדימון
"החברה האלימה ביותר בישראל". הוא צריך לשטוף את הפה באקונומיקה, ומוטב פעמיים.
נו לא דיברתי עליו. דיברתי על ההדהודקעלעברימבאר

של זה אצל הליברלים

אני דווקא ראיתי 'גושניקים' שממתנים את האירועהסטורי

הרב מידן (שהיה שם אתמול בערב) אמר היום בראיון שהדיבורים על "חורבן" כששברו כמה חלונות ועציצים, הם מוגזמים.

הרב חיים נבון הבהיר שהפשע של החרדים חמור, אבל לא יותר  הפשעים שנעשו בקפלן:

ההפגנות של החרדים הן פשע - אך הם לא הפושעים הראשונים

לא דיברתי על רבנים גושניקיםקעלעברימבאר
רבים וטובים חיים ברוח ובהשקפה זו של הרב עופרן,פ.א.
הרב של קיבוץ יבנה

הרב חיים נבון סובר ההפך ממנוקעלעברימבאר

כתה מפורשות שהאשמים בכל פרעות החרדים הם קפלן שנירמלו זאת . ושזאת צביעות שמזדעזים ממעשי החרדים ולא ממעשי קפלן

נכוןמשה
לא יודע כמה רבים וכמה טוביםנקדימון

חיים מפיו של הנכד בבשר וברוח של ישעיהו ליבוביץ שר"י. ותנועת הקיבוץ הדתי בוודאי אינה ראיה לכלום ושום דבר. שוליים אזוטריים בציונות הדתית. לא בטוח שאפילו הם עצמם יסכימו שיכלילו אותם אצלנו...

אם כבר אי אפשר להסכים עם הדברים...קורא נלהב לשעבר

איזה הגזמות פרועות, הכללות, מניפולציה ומה לא?

יש חברה חרדית, שחיה את חייה לפי אמונתה, הם סגורים ו'מקימים חומות' זאת השיטה חינוכית שלהם לשמור על החברה שלהם ברוח שלהם. מי ששם מרוצה ושם מבחירה מי שלא, לא חייב להיות שם.

יש מי שלא מוצא חן בעיניו הסגירות הזאת, זכותו ואני מבין אותו. אבל החברה החרדית מאמינה באורח חיים כמו שהיא מקיימת אותו- עם אילוצים חברתיים, נורמות חברתיות, חומות וכו'. שוב אפשר לא לאהוב ולהסכים עם זה אבל זה אמונתם והם לא כופים אותה על אף אחד אלא נכנסים תחתיה.

ומי שלא רוצה יש דתיים, חרדי מודרני, קהילות יותר פתוחות וכמובן מסורתי חילוני וכו'.

כאילו, לקחת את הפחד מהאחר, חרדים במקרה הזה, ולבנות עליו תאוריות קונספירציה הזויות

אפשר שלא להסכיםזיויק
הוא לא כתב את זה על החברים שלו בשמאל
החברה החרדית בסה"כ למדה מהקפלניסטיםshaulreznik

שהציקו לח"כים של הקואליציה בתקופת הרפורמה המשפטית. זו נבלה וזו טריפה.

חסימות כבישים והצקות לציבור שומר חוק תמים היופ.א.

גם לפני מחאות קפלן.

למי שאולי שכח, מחאות הנכים וחסימת כבישים וצמתים מרכזיים היו כאן הרבה לפני מחאות קפלן. למשל ב-2018.

זה נוהג שהלך והתפתח במדינת ישראל כבר מזה זמן.  לא רק בממשלה הנוכחית של נתניהו.

אבל אז אף אחד לא הכשיר את זהנקדימון
וגם זה לא היה נוהג נפוץ
מחאות הנכים בשנים 2017-2021 ומחאות קפלן החל מ-23’פ.א.
הם מחאות מאוד שונות מבחינת המטרות והמשאבים, אך שתי המחאות הבינו שעל מנת לייצר כותרות ולכפות את הנושא שלהן על סדר היום הציבורי והפוליטי, יש צורך בשיבוש פיזי של השגרה.

בשני המקרים, הביקורת הציבורית והממשלתית נגדם השתמשה באותם טיעונים: פגיעה בציבור הרחב שאינו אשם, יצירת פקקי ענק, פגיעה במשק ובכלכלה, והגדרת הפעולות כ"אנרכיה" או "הפרעה חמורה לסדר הציבורי".

במחאת הנכים, המשטרה נתקלה בקושי מוסרי ותדמיתי עצום. פינוי בכוח של אנשים בכיסאות גלגלים או עם מוגבלויות פיזיות קשות מצטלם רע מאוד ומעורר אנטגוניזם ציבורי. המשטרה נטתה להכיל את החסימות הללו זמן רב יחסית.

מחאת הנכים השתמשה בהפרעה לסדר הציבורי כזעקה אחרונה של קבוצה שחשה שקופה ומורעבת על ידי המערכת - מחאת קפלן השתמשה באותן טקטיקות ככלי לחץ מסיבי של קבוצה חזקה ומשפיעה במשק, המרגישה שכללי המשחק המשטריים משתנים לרעתה.

וכיום, התפרעות החרדים כנגד הגיוס לצבא, אכן דומים מאוד למחאת קפלן - מצד קבוצת אוכלוסייה מאוד גדולה המרגישה שכללי המשחק המשטריים משתנים לרעתה.   

דיברנו על הגעה לבתים של יריבים פוליטייםshaulreznik

לא על חסימות כבישים. ואת זה החרדים בהחלט למדו מהקפלניסטים.

מזל שכיום אפשר, מה שלא היה ניתן בעבר, לחפש במקורותפ.א.

מידע ולמצוא שחרדים אלופים במהומות אלימות אישיות בנושאים שרגישים מבחינתם. גם כנגד בעלי תפקידים במגזר החרדי ולא רק כנגד אלו שאינם חרדיים.

הרבה לפני מחאות קפלן.

המאבק נגד מה שנתפס בציבור החרדי כ"חילול קברים" (באתרי ארכיאולוגיה, תשתיות או בנייה) הוא אחד הנושאים הטעונים והוותיקים ביותר, והוא הוביל לא פעם למחאות קשות, ונדליזם והפגנות ממוקדות מול בתיהם של בכירים – הן פוליטיקאים והן אנשי עסקים ויזמים.

הנה כמה מהדוגמאות הבולטות, החל מאירועים שהתרחשו לאחרונה ועד למאבקי עבר:

1. המתקפה על בית מנכ"ל חברת "אאורה", יעקב אטרקצ'י (מאי ויוני 2025)

אחד המאבקים הסוערים והאלימים ביותר שנרשמו לאחרונה התרחש סביב פרויקט פינוי-בינוי גדול של חברת הנדל"ן "אאורה" בעיר יהוד, שם התגלה אתר קבורה עתיק (כ-300 קברים) שרשות העתיקות הגדירה ככזה שלא ניתן להוכיח שהם יהודים, בעוד החרדים טענו שמדובר בקברי ימי בית שני.

המחאה מול הבית: לאחר שבעלי החברה, יעקב אטרקצ'י, סירב להפסיק את העבודות, פעילי מחאה קיצוניים העתיקו את המאבק לביתו הפרטי. כמאה מפגינים הגיעו לביתו, תקפו אותו במקלות ואבנים, השליכו שקיות צואה על שער הבית, ריססו כתובות נאצה ואף ביצעו עליו טקס "פולסא דנורא". בנוסף, בוצע ונדליזם והשחתה של קברי הוריו של המנכ"ל בבית עלמין אחר.

באתר עצמו: המהומות כללו פריצות המוניות לאתר הבנייה והצתת טרקטור וציוד מכני הנדסי.

2. הכתובות וההפגנות נגד ראש עיריית טבריה, זוהר עובד (2012)

סביב בניית מלון בוטיק ברחוב אלחדיף בטבריה (פרויקט שהיה שייך לבניו של ראש העיר דאז, זוהר עובד), טענו אנשי "אתרא קדישא" כי העבודות מתבצעות על גבי קברים עתיקים.

הפגיעה האישית: לצד הפגנות יומיומיות באתר, המפגינים הפנו אש ישירה כלפי ראש העיר. המהומות גלשו לריסוס כתובות גרפיטי קשות על בניין העירייה וסמוך לנכסי המשפחה, בהן כונה ראש העיר "החופר קברים". המשטרה נאלצה לעצור שוב ושוב מפגינים שהפרו צווי הרחקה והגיעו להטריד את מעגל המשפחה.

3. המאבק ההיסטורי על חפירות קברי בית שערים וטבריה (שנות ה-50 וה-90)

נושא חילול הקברים ליווה את המדינה משנותיה הראשונות, וכבר אז בכירי הממסד סומנו בבתיהם:

חפירות טבריה (1955–1958): במהלך בניית מלון "גני חמת" בטבריה על שטח קברים עתיק, נערכו הפגנות ענק בכל הארץ. פעילי נטורי קרתא והעדה החרדית הגיעו להפגין בקביעות מול בתיהם של שרים ובכירי ממשלה בירושלים ובתל אביב, כשהם מאשימים את הממשלה ב"אפיקורסות וחילול כבוד המת".

חפירות ירושלים ובית שערים (1993) -  פינוי של מאות שקי עצמות ממערות קבורה עורר גל הפגנות חסר תקדים בירושלים. המפגינים לא הסתפקו ברחובות, אלא ניסו להגיע פיזית אל בתיהם של ארכאולוגים בכירים ברשות העתיקות ושל פוליטיקאים שאישרו את העבודות, כדי לייצר מורא אישי

4. מתחם גולובנציץ בבית שמש (2013)

אחד המאבקים המרתקים ביותר, משום שהוא הפנה את האלימות וההפגנות מול בתיהם של **בכירים חרדים עצמם**. בפרויקט בנייה ענק בבית שמש של היזמים החרדים אריה גולובנציץ ואברהם סלונים, נטען כי יש קברים בשטח.

אנשי "אתרא קדישא" ניהלו מלחמת חורמה. הם הגיעו לבתי היזמים החרדים, השמיצו אותם בבתי הכנסת שלהם, ואף הפגינו בצורה אגרסיבית מול ביתו של ראב"ד העדה החרדית, הרב משה שטרנבוך, לאחר שזה פסק הלכתית כי מותר לבנות במקום (היות ולא הוכח שמדובר בקברי יהודים).

תודהshaulreznik
כן כי התקשורת מעידה על משהוזיויק
😆
בהכל אשם מרדכי בן דוד כשנכנס לכלוב התנינים, מאזקעלעברימבאר

התחילה האנרכיה לחגוג. אה, וגם ביבי (וכמובן שניהם אשמים בהתחממו תבגלובלית, עאובדה שזה קרה במשמרת של ביבי)

איזה יופי שאתה מביא מ1993קעלעברימבאר

ברור שהקפלניסטים קיבלו השראה מזה.

מזל לשלא הלכת לאלטלנה

אפשר גם לחזור לתנ"ך- לא חסרות שם מלחמות אחיםפ.א.

או לפחות מ- 

אז החרדים יבדקו אותי במחסום שאומר שיבולת? קעלעברימבאראחרונה
"מלכודת הדבש" הכפולה: איך איראן והיועמ"שית נפלוhamedinai

תיאוריית "מלכודת הדבש" הכפולה: איך איראן והיועמ"שית נפלו באותו פח (ובאותו היום)

​יש צירופי מקרים, ויש תוכניות שפשוט נראות טוב מדי בשביל להיות מקריות. באותו היום ממש, התפתחו לנגד עינינו שתי קונספירציות פוליטיות-ביטחוניות שונות לחלוטין, אבל אם צוללים פנימה, הן מבוססות על אותה טקטיקה בדיוק: בימוי חולשה מדומה כדי לגרור את היריב לטעות פטאלית.

​הנה ההקבלה המטורפת בין השתיים:

​קונספירציה 1: המלכודת האמריקאית-ישראלית לאיראן

* ​ההצגה: הנשיא טראמפ מביים "ברוגז" ומריבה פומבית מתוקשרת עם ראש הממשלה נתניהו.

* ​הפיתיון: איראן מפרשת את הסדק לכאורה ביחסים כחולשה ישראלית וכחוסר גיבוי אמריקאי.

* ​התוצאה: האיראנים מתפתים להתגרות בישראל, מורידים את הכפפות - ואז חוטפים מנה אחת אפיים מישראל, שהייתה מוכנה ומגובה לחלוטין מאחורי הקלעים.

​קונספירציה 2: המלכודת הפרלמנטרית שעשתה טלי גוטליב ליועמ"שית

*​ההצגה: שר הביטחון נותן אור ירוק ומאפשר להעמיד לדין את חברת הכנסת טלי גוטליב.

* ​הפיתיון: המהלך הזה מחייב את העברת התיק דרך ועדת הכנסת - מה שפותח לה במכוון במה פומבית וחסינה.

* ​התוצאה: גוטליב מנצלת את הבמה הזו בדיוק כפי שתוכנן, "שופכת" את כל המידע והטענות שיש לה על השולחן, ומאלצת את היועמ"שית להתמודד איתן ישירות ופומבית.

​השורה התחתונה:

בין אם מדובר באסטרטגיה גיאופוליטית מול איראן ובין אם במשחקי כוחות בכנסת - בשני המקרים המערכת כביכול "הפקירה" חזית מסוימת, רק כדי לגרום לצד השני לרוץ קדימה בעיניים עצומות אל תוך המארב.

​צירוף מקרים שיצאו באותו יום? אולי. אבל הדמיון המחשבתי בין שני המהלכים פשוט מרתק.

אולי יעניין אותך