א. הם אחד? באיזה מובן? אני חושב שהם שניים, איש ואשה, זכו, שכינה בניהם. אמנם אי שם בעולמות העליונים יש הם שני צדדים של אותה הנשמה, אבל כאן בעולם הזה הם שני אנשים שונים עם הסתכלות שונה על המציאות ומחשבות שונות וחוויות שונות. הם שניים, וזה מה שיפה.
ב. אני מסכים, שאם הוא מעריך יחד עם איש מיקצוע, שאם הוא יגלה לה את זה בצורה רכה אז היא תוכל להכיל את זה ולקבל את זה, אז כדאי לגלות את זה, כי להסתיר משהו מהאשה זה באמת לא דבר טוב, שעדיף להמנע ממנו. מהמקרה שהוא תיאר זה נשמע שזה יהרוס אותו ואת הקשר שלהם.
ג. אם אשתי עשתה משהו שמאוד היה פוגע בי לדעת שהיא עשתה את זה, אבל היא כבר ממש לא "שם" וזה נמחק מהעבר שלה, הייתי מעדיף שלא לדעת את זה, בשביל מה?! הידע הזה יפגע בי ולא יועיל בכלום. את כותבת שההחלטה צריכה להיות שלך, אבל זה לא נכון לקחת שליטה על כל פינה בחיים שלך.
זה נכון שלהסתיר משהו ממנה זה לא דבר אידיאלי, אבל בשביל מה לפגוע בה?! מה התועלת שיהיה לה או לו מזה?
ד. את כותבת שהיא תדע את זה. אם אכן יש יסוד סביר להניח שהיא תדע את זה, עדיף כבר לגלות לה, אבל למה שהיא תדע את זה? "לשקר אין רגלים", זה נכון, אבל זה לא אומר שהוא בהכרח יתגלה. זה רק אומר שאם מבססים משהו על שקר, זה לא יחזיק מעמד, פה זה בדיוק הפוך, הוא לא מבסס כלום על השקר, להיפך, הוא מתחרט עליו ובונה את הזוגיות שלו על כנות ואמת.
ה. וידוי זה מול ה', היא לא נפגעה מזה כי היא לא יודעת מזה. אני לא מבין איך אפשר להרגיש פגועה ממשהו שלא יודעים עליו?! זה משהו מיסטי כזה?
בתגובה שלך ל"בטוב" את אומרת שאת רוצה לבחור, ואת רוצה להתמודד ביחד איתו. אבל את צריכה להבין שאת לא יכולה באמת לדעת את האמת. גם אם הוא יספר לך. החוויה של גבר היא שונה מהחוויה של אשה, והם לא יכולים להבין אחד את השני עד הסוף. במיוחד במיוחד בכל מה שקשור למשיכה מינית. ולכן זה אמיתי ונכון יותר שהגבר לא ישתף את האשה בכל מה שעובר עליו, כי היא תפרש את זה אחרת ממה שזה, היא לא יכולה להבין אותו ולכן אם הוא יספר לה הוא רק יטעה אותה.
ו. זה נכון שקשר שמסתירים בו משהו, זה קשר עם בעיה, אבל קשר שמרגישים נבגדים גם זה בעיה, את צריכה לחשוב מה יקרה אם הוא יספר ומה יקרה אם הוא לא יספר, לחשוב איזה מהשניים עדיף.
ואני זורק שאלה, בעצם, למה לא לתת לו לבחור בשבילך לפעמים? מה רע בזה? את לא סומכת עליו?