קבלתי עכשיו הודעה מאדם בפייסבוק. אדם שאני לא מכירה, וכניראה גם לא אכיר.
אבל הוא כתב דברים כ"כ חשובים.. שווה להשקיע ולקרוא.
(אני יודעת שזה לא נעים לעין, ואם למשהו יש כח - אשמח שיעשה פה אנטרים וכו)
טובי, זה הודעה ששלחתי להרבה אנשים. הרגשתי צורך לכתוב לך ולעוד כמה אנשים את מה שאני חושב על הציבור הדתי לאומי בעקבות הרבה ביקורת שיש עליו לא ידעתי מזה הציבור הזה, רציתי לומר לך מה אני חושב על החברה הנפלאה הזאת שיש עליה הרבה ביקורת מצטער על החפירה בתור חילוני.
[צם ביום כיפור שומר בשר וחלב קידוש דברים רגילים לא אוכל חמץ בפסח אבל לא מעבר לזה]
מה אני חושב על הזרם הדתי: ,הדתיים הלאומים הם האנשים הכי טובםי שראיתי בחיים שלי. מסכנים נהרגים להם בפיגועים אחים הורים ועוד הולכים אחרי זה לקרבי ,כמו המשפחה הזאת מהולד שאיבדה 5 נפשות והבן שלהם הלך לעוקץ,כמו אלירז פרץמשה נפתלי,בנייה ריין עמנואל מורנו יונתן דניאל שאבא שלו מבקש לחבק את החיילים שיררו בבן שלו בשוגג לא הנבתי מזה הערכים האלה,רובם מההתיישבות המוסריות שלהם הנתינה שלהם ,כשעבדתי באבטחה בכותל ובעוד מקומות והם באים ואומרים לי תודה שאתה שומר עלינו אתה חלק מעם ישראל.
אנשים פשוט מדהימים הבנתי את זה בעיקר אחרי מה שקרה באיתמר ואיך תמר התבטאה איזה אצילות מדברת על שההורים שלה רצו שיההי קירוב בעם ישראל אנשים פשוט אין מילים, מדברים הרבה על תג מחיר שורפים זיתים אני נגד זה זה חמור מאוד,אבל הצד השני רוצח משפחות שלמות איך אפשר להרוג משפחה שלמה תינקת בת 4 חודשים.
אני מדבר בתור חילוני. הלואי והייתי מגיע למידות של הדתיים הלאומים, הבנות שמה כל כך טובות צנועות אנשים פשוט טוביםן ,הם באמת מלח הארץ ואני מדבר בתור חילוני ,כשאני מתכוון דתיים לאומים אני מתכוון לכיפות סרוגות והבנות מהאולפנא,לא מערכיכים אותם מספיק,עכשיו לגבי הנושא המדובר דבר ראשון לגבי ההלכה והתורה שלא אלה מנהלים את המדינה, חלק אולי לאמבינים, אבל אותה תורה הלכה זה חלק גדול ממה שגורם לגיוס הכי גדול של הדתיים הלאומים ליחידות הקרביות ובנתונים הכי גבוהים ,זה מה שגורם לרועי קלין גיבור ישראל יהי זכרו ברוך לקפוץ על רימון ולהגיד שמע ישראל ,זה מה שגורם להם להמשיך לעשות מילואים אחרי שיש להם 6 ילדים כמו אודי פוגל יהי זכרו ברוך שהמשיך לעשות מילואים ,אני יגיד משהו בבטחוןן מלא בתור חילני אין אנשים שמכבדים נשים יותר מדתיים לאומים יש להם כבוד אלהם והם מכבדים אותם ומתיחסים אלהם הכי בכבוד שאני ראיתי, בתור אחד שהלך מדי פעם למסיבות וראה דברים אני ראיתי איך מתייחסים שם לבנות מנצלים אותם ודברים כאלה והיחס והדיבור אבל על זה אף אחד לא יגיד בתקשורת הדרת נשים[ למרות שגם חלקם מזלזלות בבחורים טובים אבל זה לא שייך לנושא] כל העניין הזה נובע מבחינתם מצניעות לא זלזלול באשה למה שיהיה נשים ושירה זה דבר הכי יפה הכי עדין ,אבל מבחינתם זה פחות צנוע למרות שאני בשמחה הייתי מקשיב אבל צריך לכבד אותם כמו שהם המשיכו להתגייס ולתרום הכל גם לאחר מה שהיה בגוש קטיף, הדתיים לאומיים אנשים נפלאים נכון כל אדם בפני עצמו ולא מכלילים אבל הם באמת אנשים טובים אני מקווה שאת בעד ההתיישבות וההתנחלוןיות ומבינה כמה הם אנשים טובים אני עובד באבטחה בכותל ובעוד מקומות כדי להרגיש שאני שומר עליהם אולי אני מרגיש קצת לא בנוח כי בחלק מהשירות הצבאי שלי לא היה מספיק טוב למרות שדברים לא היו תלויים בי כמובן שעשיתי שלוש שנים וננתי מה שאני יכול אני באמת רוצה לאחל לך רק טוב הצלחה לא יודע עם זה יצליח אבל גם עם לא תדעי לך שיש אנשים שמעריכים אתכם את הציבור הדתי לאומי ורואים כמה אתם מלח ארץ אנשים נפלאים אוהבי אדם תשמרי על המסורת תישארי דתייה עם הערכים שלך והאמונהשלך לא יודע עם את מכירה הקו לחיים זה התנדבות כזאת בבית חולים ורואים שם הרבה דתיות הם כאלה בחורות טובות וכשאומרים להם את זה הם אומרים כל עם ישראל טוב איזה אנשים מדהימים אני מקנא באנשים שגדלו בחברה הזאת שלא מוערכת מספיק מאחל לך את כל הטוב שבעולם הלואי והייתי חלק מהחברה הזאת
לא יודע עם שמעת על משפחת מחברון נורא כאב לי הסיפור שלהם אז התקשרתי וננתתי להם סכום קטן משפחה שאיבדה את שני ההורים שלה בפיגוע בבית חגי לפניה וקצת ואני רוצה לעזור גם למשפחה באיתמר זה חשוב לי לא יודע איך הגעתי לזה עד לפני שלושה חודשים לא ידעתי מזה אולפנה בכלל ..אני באמת מאחל לך רק טוב ותישארי דתיה כי הרבה חוזרים בשאלה ולא ישארו יותר דתים לאומים [הייתי אמוד רוצה להשתיייך לחברה הזאת אבלאמרו לי שיהיה קשה כי זה בעל תשובה או משהו כזה שאני לא מביוגם אני לא רגיל ועדין לא בטוח מה שכן חבל שלא גדלתי בחבה הזאת]
לא יודע למה אני דואג עם אני עצמי לא דתי
וכל מה שאמרתי לך אמרתי לך בתור חילוני לא דתי, אייל.