גאווה או שנאה?
אתם רוצים להתגייס לצה"ל?
גאווה או שנאה?
אתם רוצים להתגייס לצה"ל?
עריכה: תיקון מחודשים לשנים. תודה המצב חסה 
בס"ד
ואני לא רוצה להתגייס לצבא.
מצטער, אבל לפני 7 וחצי שנים, שהייתי ילד בן 11, רק סיימתי כיתה ה' היה את פינוי גוש קטיף וצפון השומרון. באותה התקופה הייתי פעיל מאוד יחסית לגילי הצעיר והשתתפתי כמעט בכלל ההפגנות ועשיתי כל שביכולתי למען המאבק. ביום הגרוש יצאתי עם אבא שלי ועוד עשרות אנשים בעלי רכבים לציר כיסופים על מנת למשוך אלינו את המשטרע ולאפשר למאות אנשים שיצאו גם הם מכפר מימון רגלית אל עבר הגוש הנצור. עמדתי שם וזה הרגע בו חטפתי את הכאפה הכי גדולה של החיים שלי.
מצד אחד אני רואה שיירות של חיילים ורכבי צבא שהולכים לפנות את האויב החדש שלהם, המתנחלים.
ומצד שני יוצאים מהגוש משפחות שכבר פונו בוכים ועוצרים על ידינו ואנחנו מנסים לחזק אותם.
זאת התמונה שזכורה לי, וזה שינה לי את כל תפיסת העולם שהייתה לי לפני.
כמו שישנם אנשים שיש להם טראומה ממעליות, ויש אנשים שיש להם טראומה ממתקנים בלונה פארק, לי (ולעוד רבים כמוני) יש טראומה מהצבא.
אגב,
בעת כתיבת שורות אלו, המחשב שלי מונח על עדן החלון הצופה אל עבר חומש והמגדל מיים הכתום, שארית מהיישוב היפיפה שהיה שם ופונה. אני מסתכל לשם ושוב כל הזכרונות עולים וצפים מהמאבק ומהגרוש מלראות איך חיילים ושוטרים חסרי רחמים מרביצים לחברים שלי (חברים מהיישוב בגילי) מפנים את משפחה שלי.
אני גם זוכר איך יומיים שלושה לאחר הגירוש נסענו לבאר שבע למלון בו התאכסנו תושבי כפר דרום ולקחנו משם קרובי משפחה שלנו על מנת להתאוור מעט בקניון של באר שבע. בדרך חזור, נראה לי שעל יד התחנה מרכזית בעיר, ראינו קבוצת חיילים ואז הבן הגדול שלהם (אז לפני כיתה א') שואל "אמא אלו החיילים של שרון?" "אלה מי שזרקו אותנו מהבית?"
מצטער על העלאת זיכרונות שלי, אני לא כותב את זה על מנת לשכנע אותכם לא להתגייס, אני רק מסביר למה אני לא אתגייס.
ומרדכי החיילים שביצעו את הגירוש עברו שטיפת מח לפני..
אל תחבר בין הממשלה לצבא,
את הממשלה אינלי בעיה שתאשים,הצבא רק קיבל פקודות(ושלא תבין אותי לא נכון,הצבא היה צריך לסרב..)
וחוץ מזה רוב מה שהצבא עושה זה עבודת קודש של לשמור על עמ"י..
ואתה-מי שכל הזמן טוען שצריך ללכת רק לפי התורה,יש הלכה שאומרת שלמלחמת מצווה אפי' חתן מחופתו צריך להתגייס..
ובמציאות ימנו כל המלחמות הן בגדר מלחמת מצווה..
ואם תטען שמלחמה יש רק פעם ב..אז כתגיע המלחמה איך תוכל להילחם ללא אימונים לפני??
קיצר..
בס"ד
אם אתה אומר לי עכשיו לרצוח את פלוני ואני רוצח אותו ואז מעמידים אותי למשפט לא יקשיבו לי אם אגיד "אני רק מלאתי פקודות". בעבר של הצבא העמידו חיילים לדין בגלל שהם הקשיבו לפקודות (אותו חייל שירה בפלסטיני כפות). ולכן כל חייל שלא ברב פקודה גם אם הוא היה במעגל התשיעי, הוא אשם!!!!!
לגבי שאר הדברים -
אני אומר חד וחלק! חייבים כיום לשנות את הצבא בדחיפות לצבא יהודי וערכי שהולך על פי התורה והמצוות.
מה שהולך כיום זוהי בושה אחת גדולה שחיילים מחויבים לעבור על ההלכה (שמיעת נשים וכו') שחיילים מועפים מקורסים מובחרים בגלל שהם התפללו שחרית (והיו מקרים כאלה) וצבא של נומושות שבורח במקום להשתמש בנשק שיש לו ביד.
ושוב, מה שכתבתי פה כבר בשרשור,
בסופו של דבר אני לא מתגייס מכיוון שיש לי פטור בריאותי (אחרי 4 ניתוחים ובעיות אחרות)
יותר?
(אז אתה לא, אבל עקרונית.)
ולכן אין ענין ללכת לצבא במיוחד בגיל 18 - אחרי שממלאים את הראש בתורה וביראת שמים ולא מצליחים בשום דרך אחרת להפטר, אז מקסימום הולכים בגיל מבוגר.
הצבא נבה ככור היתון ישראלי - לרחק את החיילים כל קשר לתורה ומצוות ולחלן אותם ר"ל,גם היום שהלכה וצבא מתנגשים אז רשמית הצבא גובר על ההלכה, לכן שהולכים אחרי הפנימו שההלכה מעל הכול זה יכול למור על המתגייס ולהשפיע ולהקרין מסביב
החיילים עברו שטיפת מח לפני!!!מי אתה שתשפוט??
והחייליםם שהועמדו לדין בגלל שלא סרבו פקודה לא עברו שטיפת מח...
ומה עם "רוב מה שהצבא עושה זה עבודת קודש של לשמור על עמ"י..??
מחוייבים לעבור על הההלכה??למיטב ידיעתי הקטע עם ה"שירת נשים סודר..
ומה המקור לזה שחיילים הועפו מהיחידה בגלל שהם התפללו שחרית??
הרב דב ליאור שליט"א אומר שאסור להתגייס לצה"ל??לא נראלי..
אם הקטע בריאותי אז זה כבר משו אחר...
היתה יחידה מסוימת לפני 7 שנים.
תאמין לי שבלי הצבא לא היית פה היום והם דואגים שתאכל לקשקש פה בפורומים
וזה כפיות טובה לא להתגייס
זאת לא הייתה יחידה מסויימת לפני 7 שנים.
אלו היו רבים וטובים, החיילים המצטיינים ביותר, בוגרי קורס טייס וכו'. (אני הייתי ממליץ על "זוהר הרקיע", אם עוד לא ראית...)
דבר שני- צבא מוקם בשביל להלחם.
צה"ל הוקם כדי להגן, שזו בעיה בפני עצמה. (צבא ההגנה לישראל) אבל בטוח שהתפקיד של הצבא זה לא לגרש.
וגם אם מבחינה משפטית/חוקית צריך, אסור להשתמש בצבא למקרים כאלה. כל מדינה נורמאלית הייתה משתמשת במשטרה למטרה כזאת.
בכל אופן- התירוץ הכי גרוע זה "תשתוק, כי אם הצבא לא היה כאן הייתה מת!", אז מה?! זה אומר שאסור לי למתוח ביקורת?!?!
אולי אני צריך להודות, ואני משוכנע שמרדכי לא נגד החיילים שמאבטחים אותו ובהחלט עוסקים במלאכת קודש, אבל זה לא הופך את כל מה שהצבא עושה לקדוש ונכון!!! ומותר לו למתוח ביקורת על הצבא, במיוחד בתור אדם שסבל מזה!
אותם אלו שגירשו בדם קר
למה שיהיה לכם זכות להצביע,אם אתה לא מתגייס וממלא את חובתך??
וחוץ מזה רוב מה שצה"ל עושה זה להגן!!!לא לגרש..
אין לכם בעיה עם החיילים שמגינים עלנו??תתגייסו ותיהיו כמותם..
עוד לא עניתם:
מחוייבים לעבור על הההלכה??למיטב ידיעתי הקטע עם ה"שירת נשים סודר..
ומה המקור לזה שחיילים הועפו מהיחידה בגלל שהם התפללו שחרית??
הרב דב ליאור שליט"א אומר שאסור להתגייס לצה"ל??לא נראלי..
אתם לא עונים תשובות..
והתשובה היא שלא.
אז אם למישהו יש יכולת ללמוד תורה עדיף מאשר יבטל את זמנו בצה"ל.
כן, כי אמנם יש חיילים ששומרים עלינו, אבל זה חלק מאוד קטן בצבא יחסית לכל הבטלנים שיושבים שם כג'ובניקים.
מי שלא לומד תורה שישקול ללכת לשם מי שלומד תורה אין לו יותר מידי מה לחפש בצבא
אני לא דיברתי על לא להתגייס משום-תורתו אומנותו...
דיברתי על לא להתגייס מסיבות שהבאתם בהתחלה.
חייב גם את הג'ובניקים-אל תזלזל .
ומי אתה שתחליט שבגלל שיש הרבה חיילים אתה לא צריך להתגייס???
ועדיין לא עניתם תשובות...
אתם סתם מנסים להתחמק..
עושה לי עצב.....
לרוב חיובי.
מי לדעתך שומר עליך?
אז נכון שהיו כמה מקרים של גירוש מישובים אבל בלי הצבא לא היינו כאן
התגובה לא ניתנת לשליטה
ואפילו שקלתי לא להתגייס לצבא, בסוף עשיתי צבא..
לעומת זה שוטרים זה הרבה יותר גרוע מבחינתי, במיוחד מג"ב..
מג"ב ניסה לעצור אותי אז אותם אני שונא! (לא רק מעכשיו....) וגם חיילים רדפו אחרי וניסו לעכב.... אז אני לא מרגיש כ"כ חיבה
ואהבה אליהם... (ובמיוחד לא גאווה שאני רואה איך שהם בורחים....)
לאחר 2000 שנות גלות..ללא צבא..אלא עם מושפל..
חזרנו לאר"י ויש לנו ב"ה צבא חזק.
לא מתעלמים מהביקורת ..מהדברים הטעונים שיפור..בעז"ה הדברים ישופרו..מכל הבחינות..
אבל בוודאי ובוודאי גאווה גדולה אמורה להיות.
ולמי שאין..שילמד קצת היסטוריה..
לעומת יס"ם או משטרה
הרי כשעם ישראל סובל זהו חילול ה'.
עם ישראל סבל כבר אלפיים שנה..כל שיכור היה רוצח יהודים..
גירושים...פוגרומים..לא עוד!!! שבנו ארצה! בנינו ב"ה ובעזרתו וברצונו...מדינה חזקה..צבא חזק.
בס"ד
תלוי באיזו סיטואציה אני רואה אותם..
תלוי במה הם לבושים..
תלוי מה הם אומרים..
אם אני רואה סתם חיילים שמאבטחים או נגיד תמונות של חיילים מעופרת יצוקה ומלחמות ישראל בעבר אז זה גאווה עצומה.
אם אני רואה חיילים שמפנים זה, לא אגדיר את זה שנאה אבל כן אכזבה, עצב וכעס נוראי עליהם.
לא אתגייס כי אני בת 
בתור אחד שמפנה ערבים ולא יהודים!!!!
הערבים וזה לא אומר שאני לא שונא מגבניקים
אנחנו לא רוצים להתגייס לצה"ל (גם אם עכשיו הייתי בת 18...)
אבל מעריכים את החיילים שפועלים בתחום הזה.
כשאני רואה בחור ישיבה עם ספרים ביד אני גם מלאה הערכה.
זה פשוט שני חיילות, שניהם לצבאו של הקב"ה.
ההבדל הוא- שלצבא שהוא נקרא "צה"ל"- יש תפישה וחשיבה רדודה ושטחית, שיכולה לגבור ולכבוש את החייל המאמין, עם \את שלחייל הזני- של לימוד התורה- יש חשיבה ותודעה אחת- שהיא עמוקה ומהותית ויהודית, שגם אם היא נתפשת על החייל המאמין- כמה שיותר מה טוב.
..

קיצור, בא לי לעשות טיול כמה ימים ביו"ש. יש בעיה, בטחונית בלילות. אי אפשר לישון במצפה מבודד וכדו'. קיצור, חשבתי לטייל מחווה לחווה, דהיינו לפתוח אוהל בחוות ולישון שם, ולהפוך את הטיול מסתם טיול, לטיול בלי שבילים, מחווה לחווה. קיצור, מישהו מתעניין בקונספט?
בואו נארגן קבוצה ונתקדם.
ליד עפרה. ויש את חוות חסד לאברהם ואת חוות האורנים שנמצאות באזור היישוב עפרה.
אשמח לשמוע מידע על התוכנית ועל החוות, אם מישהו יודע..
תודה
אף פעם לא חשבתי שיהודים לא נוסעים משם.
אשמח למידע
בס"ד
שלום לכולם!
כולנו רואים שבחודשים האחרונים מתרחש הרס רחב בגבעות ביהודה ושומרון.
תנו עצות מה כדאי לעשות כדי למנוע את ההרס הזה?
עם ישראל!! תקימו גבעות בכל אזור בארץ!! תצטרפו לגבעות קיימות!! חייבים להפוך את הגבעות ליישובים!!
אחרי החתימה - גלנט בשיא החוצפה סירב לבצע את מה שנחתם, בטענות שאי אפשר לפגוע בשיקול הדעת של המפקד והושגה פשרה שאם הפינוי משיקולים בטחוניים - זה נשאר בסמכות אלוף הפיקוד. לכן בצו ההרס של בית ענות, הוא כתב את הטענה האבסורדית ש: "המקום פוגע בשלום תושבי האזור".
של יהודים בואו ורשו ארץ
ואם יש צמידים וכו גם יש ביקוש..
אני בת, מעדיפה לקנות מבנות כמה אם אפשר או שישלחו בדואר