בס"ד
מקדים ואומר:
- הרוב פה מוזכר בלשון זכר, אך הכוונה כמובן לשני המינים [בדכ]
- חלק מהדברים אולי נראה ש'העתקתי' מדן, אבל ראיתי את אשכולו רק לקראת סיום הכתיבה. עמכם הסליחה.
אם כבר נכנסת לפה נראה שיש לך סיבה מספיק טובה
או שסתם נכנסת מתוך סקרנות...
אז אתחיל בזה, שכדאי לפקחים (עם חיריק, עם פתח- שיכנסו
) לא להכנס לבור שהחכמים הצליחו לצאת ממנו.. אבל אם כבר נכנסת, מקוה שאוכל לתת (ולקבל!) כמה טיפים.. אז אתחיל:
תחילת הקשר:
- לא ממליץ להתחיל קשר של חיבה ("נשמה/מאמי/חמוד/ה" וכד') כבר בהתחלה, כי זה גורם לרגשות לגאות, וכשהקשר לא מצליח, מצטערים כמעט על כל מילה.. אפשר לסכם זאת בקצרה, שלא כדאי, ו"אולי" אפילו אסור- לפני החתונה...
- אחרי שכבר צ'וטת, והחלטת לדבר בטלפון, סדר בראש שלך לפני השיחה- מה אתה הולך לומר, באיזו צורה, גישה והכל כמובן ביחס הראשוני שקיבלת מהצד השני. כדאי לברר היטב לפני, מה טיב הצד השני ועד כמה הוא מבין הומור וכד' בשביל שלא יצא לדוג' מצב שתספר "בדיחה", ובעצם פגעת באדם איתו אתה מתקשר.
- לדעתי, וכמובן שהכל פה רק לדעתי ומהניסיון אותו עברתי, אחרי שיש ביניכם 'קליק', רכשתם אמון זה בזו וזו בזה, דברו בטלפון על דברים ספציפיים וכלליים, כדי שהצד השני יבחין אם מתאימה לו הגישה וישקול לפי אמת מידתו.
- וכן, לא פחות חשוב, לתת ואף לנסות לפתוח גם את הצד השני להביע את דעתו, השקפותיו וכו'. כשאתה מדבר ומספר על עצמך הרבה ולא נותן לשני להפתח לפניך, הוא יודע עליך יותר מדי, ואילו עליו- אינך יודע דבר.. נק' זו חשובה מאד לדעתי, משום שכשהצד השני ישקול אם 'כן או לא', יהיו חסרים לו הרבה פרטים עליך, הוא לא ידע על עברך דבר (ומה) [ומדוע] ההשלכות לכך, והדבר יגרום, אולי בצדק אולי שלא, שיבינו אותך ממש לא נכון, ואף יפסלו על דברים שלא היו ולא נבראו רק בגלל רושם טלפוני שגוי. במילים אחרות ופשוטות- תעמוד על טיב הבנאדם, תשמע, תקשיב, תתעניין, תשאל.. אחכ תחליט!
- צונזר..
- לא מבין את כל הפלירטוטים! דיברתם בטלפון? התרשמתם אחד מזולתו? יאללה, תקבעו פגישה! מילא אתה רוצה 'עדיין' לעמוד על טיב הזולת, אבל אחרי שזה כבר קרה – תפגשו! הרושם הטלפוני לפעמים מטעה, לא רואים את הבעות הפנים, את שפת הגוף וכו' – מה שכן רואים בדייט!
- תמונות?! אילו היו מציעים לך מישהי בלי תמונה, לא היית יוצא? אז במומנטום הנכון, תבקש בעדינות וברגישות (אם זה הולך להתקדם, לא סתם החלפת תמונות גרידא, חבל לכם על הזמן..), ואם מבקשים ממך- תהיה כן עם עצמך ועם הזולת. ובמקרה שנראה לי הגיוני יותר, אילו לא היית מסרב לפגוש/להכיר בלי תמונה, נסה, עם כל הקושי, לא לבקש.. הצד השני מתעקש? תפעיל שיקול דעת! אל תהיה פזיז בגלל סקרנות!
עד עכשיו כתבתי מה בתוך הקשר, וגם בתמצות רב כמובן. עכשיו לגבי סיום הקשר וההתמודדות..
סיום הקשר:
- נסה לסיים בצורה מכובדת, בלי לפגוע ולומר דברים אישיים שברי לך שפוגעים הם..
- אל תהיה עקשן. אמרו לך לא, זה לא! אם אתה חושב שהצד השני פסל מתוך שיקול דעת מוטעה וזה כואב/מפריע לך, תשאל אם תוכל להבהיר ביתר דיוק יותר את עמדתך/דעתך/מעשיך בנושא..
- מישהו מכם נפגע וחושב שצריך לקבל התצלות? רד מזה ילד.. עדיף לומר "סליחה, טעיתי"/"לא התכוונתי" מאשר להצדיק את עצמך בכל דבר. לבקש מחילה (גם כשהצד השני ה'לא בסדר') לא עולה כסף, לא לבקש - לפעמים עולה על זה ברמות...
פרידה והתמודדות (או שלא..):
טוב נו, מי אוהב פרידות קשות?! (לא הנקבה של הפרד..) אין צורך בתשובה.
- נפרדם? זהו, נגמר? עבור הלאה בנאדם.. אל תשקע בבוץ יותר מדי.. אחרת כשתרצה לצאת, יראו עליך סימני לכלוך.. וזה אור אדום – לדייט הבא..
- "אל תקח קשה.." נכון, הכי קל שבעולם לומר את זה.. אבל תכלס תהיה רציני, יעזור לך לשקוע במרה שחורה?! ראיתי אחד כותב באחד השרשורים, שכדאי מאד להיות עסוק כמה שיותר.. לקרוא, ללמוד, להיות בחברת בנ"א..
- כמה שפחות להתעסק ב"עבר", להסתכל קדימה ולהבין שהכל לטובה.. לא רק בתור סלוגן – אשכרה לטובה!!
- לא פיספת שום דבר! פשוט התבלבלת בתחנה..
- ככל שתדבר על זה יותר – יותר יכאב. רוצה לפרוק? לאיש שיחה שאתה מכיר ויכול להכיל את דבריך.. וגם, נסה לא להכניס את עצמך לעבר, אלא דבר על זה כדבר שהיה, ויחלוף כמו כל דבר שחולף.
- סטאנה שוואייה! (חכה רגע!) זמן. זמן עושה את שלו.. תשאל כאן כל אחד שחווה פרידה קשה ואיך עבר לו הקושי. אם כמעט לגמרי ואם כליל.
- נסה לצחוק, להצחיק את עצמך ולהתייחס לזה כאל עוד שלב בחיים, שהיה – ובעזה גם יעבור...
- מתי הסוף?! – הרוב תלוי בך!
לתוהים, לטועים ולתועים: אכן, גם אני חוויתי פרידות.. חלקן קלות ומהירות, חלקן קשות וארוכות.. התרגלתי, התחשלתי, היום הרבה יותר קל לי, ובלי טיפול מקצועי (ואם מישהו מרגיש שזה עוזר לו- אדרבה!)
את ה"פרידה" או ליתר דיוק את ה'קשר' האחרון שלי, סיימתי אך לפני מס' מועט של ימים. חשבתי שיהיה לי קשה.. היה קשה, ביום הראשון.. למחרת 40% פחות, וכן על זה הדרך.. תעשו חישוב עוד כמה זמן נותר לי לסבול..
עכשיו אני מרגיש שזה מאחורי...
הבנתם נכון, אני עדיין רווק...
אבל מאמין ש..."עוד יש סיכוי לאהבה"!
בהצלחה לכולנו,
TחT