איך מתמודדים עם קשר/פרידה קשה [לא שאלה! מלל..]TnT
עבר עריכה על ידי שדרותי בתאריך ט' בשבט תשע"ג 03:01

בס"ד

מקדים ואומר:

1. הרוב פה מוזכר בלשון זכר, אך הכוונה כמובן לשני המינים [בדכ]
  2. חלק מהדברים אולי נראה ש'העתקתי' מדן, אבל ראיתי את אשכולו רק לקראת סיום הכתיבה. עמכם הסליחה.          

אם כבר נכנסת לפה נראה שיש לך סיבה מספיק טובה צוחק או שסתם נכנסת מתוך סקרנות...

אז אתחיל בזה, שכדאי לפקחים (עם חיריק, עם פתח- שיכנסו מוציא לשון) לא להכנס לבור שהחכמים הצליחו לצאת ממנו.. אבל אם כבר נכנסת, מקוה שאוכל לתת (ולקבל!) כמה טיפים.. אז אתחיל:

תחילת הקשר:

1. לא ממליץ להתחיל קשר של חיבה ("נשמה/מאמי/חמוד/ה" וכד') כבר בהתחלה, כי זה גורם לרגשות לגאות, וכשהקשר לא מצליח, מצטערים כמעט על כל מילה.. אפשר לסכם זאת בקצרה, שלא כדאי, ו"אולי" אפילו אסור- לפני החתונה...
  2. אחרי שכבר צ'וטת, והחלטת לדבר בטלפון, סדר בראש שלך לפני השיחה- מה אתה הולך לומר, באיזו צורה, גישה והכל כמובן ביחס הראשוני שקיבלת מהצד השני. כדאי לברר היטב לפני, מה טיב הצד השני ועד כמה הוא מבין הומור וכד' בשביל שלא יצא לדוג' מצב שתספר "בדיחה", ובעצם פגעת באדם איתו אתה מתקשר.
  3. לדעתי, וכמובן שהכל פה רק לדעתי ומהניסיון אותו עברתי, אחרי שיש ביניכם 'קליק', רכשתם אמון זה בזו וזו בזה, דברו בטלפון על דברים ספציפיים וכלליים, כדי שהצד השני יבחין אם מתאימה לו הגישה וישקול לפי אמת מידתו.
  4. וכן, לא פחות חשוב, לתת ואף לנסות לפתוח גם את הצד השני להביע את דעתו, השקפותיו וכו'. כשאתה מדבר ומספר על עצמך הרבה ולא נותן לשני להפתח לפניך, הוא יודע עליך יותר מדי, ואילו עליו- אינך יודע דבר.. נק' זו חשובה מאד לדעתי, משום שכשהצד השני ישקול אם 'כן או לא', יהיו חסרים לו הרבה פרטים עליך, הוא לא ידע על עברך דבר (ומה) [ומדוע] ההשלכות לכך, והדבר יגרום, אולי בצדק אולי שלא, שיבינו אותך ממש לא נכון, ואף יפסלו על דברים שלא היו ולא נבראו רק בגלל רושם טלפוני שגוי. במילים אחרות ופשוטות- תעמוד על טיב הבנאדם, תשמע, תקשיב, תתעניין, תשאל.. אחכ תחליט!
  5. צונזר..
  6. לא מבין את כל הפלירטוטים! דיברתם בטלפון? התרשמתם אחד מזולתו? יאללה, תקבעו פגישה! מילא אתה רוצה 'עדיין' לעמוד על טיב הזולת, אבל אחרי שזה כבר קרה – תפגשו! הרושם הטלפוני לפעמים מטעה, לא רואים את הבעות הפנים, את שפת הגוף וכו' – מה שכן רואים בדייט!
  7. תמונות?! אילו היו מציעים לך מישהי בלי תמונה, לא היית יוצא? אז במומנטום הנכון, תבקש בעדינות וברגישות (אם זה הולך להתקדם, לא סתם החלפת תמונות גרידא, חבל לכם על הזמן..), ואם מבקשים ממך- תהיה כן עם עצמך ועם הזולת. ובמקרה שנראה לי הגיוני יותר, אילו לא היית מסרב לפגוש/להכיר בלי תמונה, נסה, עם כל הקושי, לא לבקש.. הצד השני מתעקש? תפעיל שיקול דעת! אל תהיה פזיז בגלל סקרנות!

עד עכשיו כתבתי מה בתוך הקשר, וגם בתמצות רב כמובן. עכשיו לגבי סיום הקשר וההתמודדות..

סיום הקשר:

1. נסה לסיים בצורה מכובדת, בלי לפגוע ולומר דברים אישיים שברי לך שפוגעים הם..
  2. אל תהיה עקשן. אמרו לך לא, זה לא! אם אתה חושב שהצד השני פסל מתוך שיקול דעת מוטעה וזה כואב/מפריע לך, תשאל אם תוכל להבהיר ביתר דיוק יותר את עמדתך/דעתך/מעשיך בנושא..
  3. מישהו מכם נפגע וחושב שצריך לקבל התצלות? רד מזה ילד.. עדיף לומר "סליחה, טעיתי"/"לא התכוונתי" מאשר להצדיק את עצמך בכל דבר. לבקש מחילה (גם כשהצד השני ה'לא בסדר') לא עולה כסף, לא לבקש  - לפעמים עולה על זה ברמות...

פרידה והתמודדות (או שלא..):

טוב נו, מי אוהב פרידות קשות?! (לא הנקבה של הפרד..) אין צורך בתשובה.

1. נפרדם? זהו, נגמר? עבור הלאה בנאדם.. אל תשקע בבוץ יותר מדי.. אחרת כשתרצה לצאת, יראו עליך סימני לכלוך.. וזה אור אדום – לדייט הבא..
  2. "אל תקח קשה.." נכון, הכי קל שבעולם לומר את זה.. אבל תכלס תהיה רציני, יעזור לך לשקוע במרה שחורה?! ראיתי אחד כותב באחד השרשורים, שכדאי מאד להיות עסוק כמה שיותר.. לקרוא, ללמוד, להיות בחברת בנ"א..
  3. כמה שפחות להתעסק ב"עבר", להסתכל קדימה ולהבין שהכל לטובה.. לא רק בתור סלוגן – אשכרה לטובה!!
  4. לא פיספת שום דבר! פשוט התבלבלת בתחנה..
  5. ככל שתדבר על זה יותר – יותר יכאב. רוצה לפרוק? לאיש שיחה שאתה מכיר ויכול להכיל את דבריך.. וגם, נסה לא להכניס את עצמך לעבר, אלא דבר על זה כדבר שהיה, ויחלוף כמו כל דבר שחולף.
  6. סטאנה שוואייה! (חכה רגע!) זמן. זמן עושה את שלו.. תשאל כאן כל אחד שחווה פרידה קשה ואיך עבר לו הקושי. אם כמעט לגמרי ואם כליל.
  7. נסה לצחוק, להצחיק את עצמך ולהתייחס לזה כאל עוד שלב בחיים, שהיה – ובעזה גם יעבור...
  8. מתי הסוף?! – הרוב תלוי בך!

לתוהים, לטועים ולתועים: אכן, גם אני חוויתי פרידות.. חלקן קלות ומהירות, חלקן קשות וארוכות.. התרגלתי, התחשלתי, היום הרבה יותר קל לי, ובלי טיפול מקצועי (ואם מישהו מרגיש שזה עוזר לו- אדרבה!)

את ה"פרידה" או ליתר דיוק את ה'קשר' האחרון שלי, סיימתי אך לפני מס' מועט של ימים. חשבתי שיהיה לי קשה.. היה קשה, ביום הראשון.. למחרת 40% פחות, וכן על זה הדרך.. תעשו חישוב עוד כמה זמן נותר לי לסבול.. עכשיו אני מרגיש שזה מאחורי...

הבנתם נכון, אני עדיין רווק...

אבל מאמין ש..."עוד יש סיכוי לאהבה"!

בהצלחה לכולנו,

TחT

שמחה ממש בשבילך!דניאל55

יפה לך שאתה ככה מצליח להתמודד עם פרדות!

אבל יכול להיות שהכללים באמת ממש עוזרים.

ותודה שכתבת כ"כ בפירוט..

תודה..TnT

אבל למה ה'אבל'..?

עזר לך?

מדבר אלייך?

חחח אבלדניאל55

הכוונה היא.. כאילו יש מצב... לא יותר מידי חשבתי, תיודע

אני אדם קצת שונה.. כל דבר אני מעכלת לאט לאט וטוב!!

ככה לא נהייה אח"כ קילקול קיבה.

אבל בהחלט מדבר על שלב של אחרי העיכול

אז מה אימצת...TnT

אם בכלל מכל הנל? ולא הבנתי אם את קשורה למצב כזה או לא..???

אימצתי את הסליחהדניאל55

ברור שאני קשורה למצב הזה... אני בן אדם, תיודע חחח

התכוונתי...TnT

באופן ישיר...

אז היה שווה...TnT

לכתוב ככ הרבה מלל, או שהיה עדיף לרשום רק את סעיף הסליחה..?? ;)

באופן ישיר, אני בן אדםדניאל55

ברור שהיה שווה!! היה מעניין ומחכים לראות דרך התמודדות..

היה גם מצחיק עם הסעיף של "חילוף החומרים" חחחח (לקח לי זמן להבין...) ולא רק

ולא רק...TnT

נראה כאילו חסר המשך..

"היה מעניין ומחכים לראות..TnT

דרך התמודדות.."

כתבתי שם במפורש שאשמח ג"כ לטיפים, אם יש לך דרך מחכימה אחרת- אשמח לשיתוף..

תודה

ולא רק זה הצחיק אותידניאל55

אני בעד דווקא לחפור, לחוות את הכאב, להיות שם ואח"כ יוצאים עם הרבה יותר כוחות. לדעתי.

יפה..TnT

אני מסופק את קלטת מה הולך פה..

שמח שאולי אולי הועלתי ולפי מה שאומרת גם הצחקתי..

שיהיה בהצלחה רבה דניאל!

אז אל תהי ה מסופק...דניאל55

עוד לפני שבדקתי קלטתי

חכמה...TnT

יותר משחשבתי..

סעיף 5 צונזר..TnT

עקב תלונות הציבור

כתבת יפהשלום ש

והדברים נכונים.

אבל,

תמיד קשה לי כשהופכים את הדברים לכללים.

ברגע שמשהו הופך לכלל, לנוהל מסויים, זה גורם לי לתחושה של חוסר נשמה ורגש.

ובאופן אוטומטי נוצר בי רצון לשבור את הכללים.

קשה לי להסביר את זה במילים, כי הדברים הם נכונים.

הבעיה היא בכך שכותבים אותם.

הכתיבה שלהם הופכת אותם מאמיתיים, למשהו חיצוני ומחייב.

בעיני,

באמת צריך להתנהל ככה, אבל לא בגלל שמישהו כתב את זה,

אלא בגלל שזה מה שהאדם מבין מעצמו.

לא כל מה שנכון צריך להיכתב.

לפעמים דווקא הכתיבה היא זו שמורידה מערכם של הדברים והופכת אותם לרדודים וחיצוניים.

אני לא בטוח שהצלחתי להסביר את עצמי לגמרי, אבל אני מקווה...

ועוד הערה,

אני לא נגד כל הכללים הבלתי כתובים, חלקם טובים וחשובים (לדוגמה: מי מתקשר ראשון וכדומה),

אבל אני נגד התנהלות על פי קודים וכללים שמישהו אחר קבע, ואני לא בדקתי אם הם נכונים לי.

בודאי שלא..TnT

כל דבר צריך להכתב, אבל אנשים רוצים להעלות על כתב מה שבוער להם, שרוצים לשתף ואולי גם לתת טיפים.

אף אחד לא מחייב לעשות כל מה שכותבים פה, ואם תשים לב, לכל אחד/ת כאן דרך התמודדות משלו/ה..

בנוסף, לא מבין אותך.. הרי כל מה שכתוב זה "רק" למקרה שלי ואיך אני ממליץ להתמודד עם הקשיים..

אם תקרא פה בפורום תראה שיש עוד הרבה דעות בושא, ולכן כל אחד כותב מה שהוא יודע על עצמו.

עוד דבר אתה צריך להבין, יש דברים/כללים ברורים ופשוטים שאף רק מצד השכל הישר היינו צריכים לחשוב/להתנהג כך, בכמ אתה רואה שיש נפילות..

דן כתב בצורה יותר ברורה ואסרטיבית ממני, אמנם הוא התמקד במשהו אחד ואילו אני במשהו אחר.

גם לפי שיטתך, אם הבנתיך נכון, יש דברים שחובה לכתוב גם אם הם ברורים. זה לא הופך לרדוד, אלא נסה להזכר בתחילת מסלש "... לא באתי ללמד... אלא להזכיר.." [טוב נו גם אני לא עברתי עליו איזה שנתיים..אז לא מחייב שהציטוט מדויק.. ]

כוונתי הובנה?

חששתי שאני לא מספיק ברור...שלום ש

יש הבדל בין מקרה שבו כותבים טיפ, לבין כתיבה של כללים בצורה רשמית ומסודרת.

אפילו אם הכללים הנכתבים הם תולדה של ניסיון ושל הסקת מסקנות אישית, כאשר הם מועברים הלאה בצורה שכזו, הם הופכים להיות חוקים נוקשים וחיצוניים.

לכן כתבתי שאני מסכים עם חלק ניכר מהכללים הללו, אבל יתרונם הגדול הוא בכך שהם כללים שאינם כתובים.

כולם מכירים את הכללים האלה ומתנהלים על פיהם (במידה והם נכונים...),

אבל כתיבה שלהם הופכת אותם למשהו קר, יבש ומקובע,

כשברור שקשר הוא דבר חי, דינמי ומשתנה שאינו יכול להיכנס לתוך גבולות מוגדרים ומדוייקים של כללים כאלה.

ואם למישהו יש רצון להעיר הערה על סמך טעות שלו או של מישהו אחר,

לא כדאי לכתוב את זה בצורת כלל,

אלא לספר את הסיפור וממנו להעלות את המסקנה.

כך הדברים מתקבלים על הלב הרבה יותר.

צדקת, אני לא חושב שאסור לומר את הדברים או לכתוב אותם,

פשוט קש לי עם צורת הכתיבה והניסוח, כאילו מדובר בחוזה משפטי.

(וחוץ מזה, יכול להיות שזה האנרכיסט הקטן שמסתתר בי, שמבקש לנפץ את המסגרות המגבילותחיוך)

אני חושבL84ever

שההנחה שלך שכולם יודעים את "כללים" היא לא נכונה, ומידע שניצבר יכול להועיל לבלתי מנוסים(כמוני

מה לעשות עם המידע, מה לסנן ועם מה להשתמש ואיך זה כבר תלוי בבנאדם

אנחנו אנשים בוגרים וכול אחד ישתמש במידע לפי ראות עיניו, ולאו דווקא ילך לפי ה"כללים" רק כי ההוא כתב כך.

אז לדעתך..TnT

הייתי צריך לכתוב פה את הטעויות שעשיתי/עשו לי ומזה להסיק מסקנות??

בכוונה לא רשמתי זאת בצורת סיפור, כי,

א. יש לי יותר מדי סיפורים לספר, וזה לא נראה לי ככ מעניין את אנשי הפורום כאן..

ב. מה עם צנעת הפרט?! תחשוב שאני מעלה פה סיפור ודוקא מי שלא צריך [וד"ל!!] לקרוא - קורא אותו?

מה עם החברה של זאת שיצאתי איתה מכירה ת'סיפור ורואה שהכל כאן נפתח?? אז היא כבר מכירה גם אותי, עוד פרטים שלא ידעה מהן וכו וכו אין צורך להאריך כי נראה לי שהדברים ברורים דיו.

די מסכים עם L84..

אני לא מספיק מצליח להבהיר את עצמי...שלום ש

אולי כי אני לא מספיק סגור למה זה כל כך מציק לי...

אבל זה מציק לי בכל אופן...

סורי..TnTאחרונה

אילו הייתי יורד יותר לסוף דעתך, דומני שהייתי מבין יותר ומסכים/חולק על דבריך..

פשוט לא מבין תנק' שמפריעה לך..

זה בסדר, לא צריך להתאמץ יותר.. כתבת מספיק..

לא שחלילה יש לי בעיה שתכתוב, אם רוצה - בעיה שלך.. חצי חיוך

אני אמליץ כרגיל - נגן MP3 כדי לשטוף את המוח כשצריךמשה
^^^אושר תמידי
(ושירי אהבה וכו׳ רק מזיקים במקרים כאלו..דעה שלי)
למי היהTnT

הוה אמינא לשיר שירי אהבה? אפילו בתור לא שומר תו"צ זה נראה לי זול מדי...

שירי אהבהאושר תמידי
הכוונה לרוב השירים החילוניים היום...
עוד יותר גרוע..TnT
יופי שמבחינתך זה כךאושר תמידי
לא כולם חושבים כמוך.
ראית שותו"מ שלא חושב כך?!?TnT

אז באמת מצבנו עגום...

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfbאחרונה
רווקים יותר בוגרים, פחות דוסים?advfb

מצד אחד, עוגן משפחתי הוא דבר ששומר על אורח חיים יציב, גם בעניין הדתי.. זה הגיוני לחלוטין.

מצד שני, החלטה של אדם לשמור על אורח חיים דתי ועל חיבור לקב"ה לכאורה לא אמורה להיות תלויה במה יקרה או לא יקרה לו. אם הוא יתחתן או לא.

הרהורים בנושא..

ת'אמת שהנושא יותר קשור ב"דתיות" מאשר "רווקות".

דתיות לפעמים נתפסת מאוד טכנית או תלוית הקשר, לכן מובן שאם אדם ממשיך להיות רווק בגיל מבוגר יותר שהגיוני שהוא יהיה פחות דתי.

לעומת זאת, התמסרות לדת, שוב היא לא תלוית הקשר. גם בשלום גם במלחמה, גם באתגר כזה גם באתגר אחר - יש סיבה לשנות את החוזה מול הקב"ה? זה לא הגיוני.

בדיוק. הם בזוגיות קבועה, גרים יחד וכו.מרגול

השוני הוא יותר הסטטוס, פחות התכלס של השגרה והמצב הזוגי (כלומר- יש פער תהומי בין לחיות בזוגיות ובאותו הבית ולנהל חיים משותפים- אך ללא נישואין, לבין דתי שאינו נשוי וגם אינו בזוגיות)

לשאלתך הראשונה- לפחות לגבי שמירת נגיעה אני חושבת שיש בזה קושי גדול יותר. לא מחייב כמובן שרווק בגיל מבוגר יותר יפסיק לשמור נגיעה או יחפף או משהו, אבל זה קשה יותר.

בדיוק דיברנו על זה כמה חברות (נשואות ולא נשואות). חברה (שכרגע רווקה) בהרהורים על להפסיק לשמור נגיעה. תקח את אותה חברה, אם היתה מתחתנת בגיל 21-22 היא ככל הנראה היתה שומרת נגיעה כהלכה עד החתונה וכו. תקח אותה היום ויש לה הרהורים. למה? כי קשה, הכמיהה למגע טבעית, וככל שהיא קיימת יותר שנים בלי שיש לה מקום (טרם התחתנה)- זה קשה יותר.

הגיוני? כן.

האם זה בהכרח אומר פחות להקפיד? לא. 

מקומות לדייטים שיש ליד ממ'ד/מרחב מוגן? תודהdn5754

אשמח לרעיונות למקומות לדייטים

שיש לידם ממ"ד או מרחב מוגן..

בירושלים או באיזור המרכז (מודיעין ועד חצי שעה +- נסיעה משם)

אפשר גם בתי קפה וכו', אבל גם מקומות אחרים,

עדיף אפילו מקומות אחרים, כי בתי קפה רובם סגורים בפסח ..

תודה

אפשר תמיד סתם להסתובב במושבים באיזוררק נשמהאחרונה

יש בהם שקט נחמד כזה ובחלקם יש אפילו עגלות קפה, ובכל מושב יש מקלט ציבורי די נגיש

חדשיכם ומועדיכם שנאה נפשי היו עלי לטורחאנונימיכלשהו

נלאתי נשוא.

הקושי יכול להיות כפול - למי שגר בחו"ל יש יו"ט שניפ.א.
דיברנו השבת בבית הכנסת עם מי שעלו בעבר מחו"ל, וכמה קשה לחגוג פעמיים ליל סדר, וגם כמו השנה שזה יוצא 3 ימים רצופים של יו"ט ושבת 
דווקא כשיוצא רצוף כמו בר"ה הכי כיףחתול זמני

לא חסיד של המונח אבל באמת מרגיש כמו detox

אני לא מוצא שום דבר טוב לא ביומיים רצופים ובטח לאפ.א.

בשלושה

אם אתה כן נהנה מלהיות במצב "שבת" יותר מיום אחד, אתה נראה לי מוזר…

מה חסר לדעתך במצב שבת?חתול זמני

דווקא כשאני במצב שבת יש לי הרבה יותר יישוב הדעת לשבת לקרוא ספרים

אפשר לשתות יין בחופשיות לשיר לישון

תפילות עם ניגונים

זה טוב ליום אחד, מעבר לזה תחושה של בזבוז זמןפ.א.
3 ימים של בטלה כפויה
ומה היית עושה בזמן הזה?חתול זמני
תחביביםפ.א.
אם זה בזבוז זמן בעיניך אף־אחד לא מכריח אותךחתול זמני
מסתבר שגם חז"ל לא עפו על הרעיון של יו"ט שניPaslashאחרונה
ר' בא ר' חייה בשם ר' יוחנן [שיר השירים א ו] בני אמי נחרו בי וגו'. מי גרם לי להיות נוטרה את הכרמים על שם כרמי שלי לא נטרתי מי גרם לי להיות משמרת שני ימים בסוריא על שלא שמרתי יום אחד בארץ. סבורה הייתי שאני מקבלת שכר על שנים ואיני מקבלת שכר אלא על אחת מי גרם לי להפריש שתי חלות בסוריא על שלא הפרשתי חלה אחת בארץ. סבורה הייתי שאני מקבלת שכר על שתים ואיני מקבלת שכר אלא על אחת ר' יוחנן קרי עליהון [יחזקאל כ כה] וגם אני נתתי להם חוקים לא טובים.
כל אחד ומה שהוא אוהביעל מהדרום

לק"י

אם יש לי חברה שאני נהנית בה, גם שלושה ימים זה כיף.

קצת מנוחה...

הוצא מהקשרו -אדם פרו+
ברמות הגבוהות ביותר
באסה :/advfb

חוסר בקבוצת שווים הוא דבר שיכול להיות מאוד מורגש

עוד רגע נכנס החגנגמרו לי השמות

החג של הגאולה

של יציאה מעבדות לחירות

של ניסי ניסים

ושל קריעת ים סוף

ו"קשה זיווגו של אדם כקריעת ים סוף"

מאחלת לכל אחד ולכל אחת כאן את קריעת ים סוף הפרטית שלו במהרה ובמתיקות אין קץ

"כימי צאתך מארץ מצרים אראנו נפלאות" - שהקב"ה שבידו הכל יראה לכם נפלאות גדולות, ניסים עצומים, וגאולה שלמה ואמיתית בטוב גלוי במהרה ממש 🙏💪

חג כשר ושמח ❤️

תובנה משבתמחפש שם
בשלות לזוגיות היא מודעות והסכמה לפגוש את עצמי במציאות.
ואיפה האחר נמצא במפגש הזה?לגיטימי?

לא בטוחה שאגוצנטריות היא מה שצריך...

האחר משתקף על ידי העצמיadvfb

גם בלי לשייך את זה לאגוצנטריות.

לפגוש את האחר זה השלב הבא אחרי מה שהוא כתבintuscrepidam
וואו כלכך נכוןרק נשמהאחרונה

רק ברגע שאתה שלם עם עצמך וגאה במי שאתה ולא מחביא את מי שאתה אתה באמת מוכן להכניס עוד מישהו לחיים שלך

כל עוד אתה לא שם אתה רק תתעסק בהתגוננות על מי שאתה כצורך הישרדותי ולא תוכל באמת להיפתח ולבנות משהו יציב

זו גם תובנה שלי מהתקופה הארונה

איך אתם הייתם מגיבים?אביעד מילוא

נרשמתי לשדכנית ואחרי  תקופה שהרגשתי ממנה תחושה לא טובה היא אמרה לי שכרגע היא לא מתכננת להשקיע בחיפוש בשבילי. איך אתם הייתם מגיבים לזה?

(אציין שעבר זמן ואני עדיין בהלם מהתגובה)

שומר את המספר שלה ב"לא לענות"אריק מהדרום
שואלת למההרמוניה
הסיבה היא סיבה טובהאביעד מילוא

אין כאן המקום לפרטה אבל הניסוח של ההודעה שהיא לא מתכננת להשקיע בזה...

שהיתה אומרת מראש. זה לא לעניין...יעל מהדרום

לק"י

אם היא לוקחת כסף, שתברר מראש הכל ותחליט אם היא יכולה או לא.

(גם בהתנדבות, לא הייתי נותנת תקווה סתם. בטח בתשלום).

זהמעליב..הרמוניה
תלוי מה הסיבהשם פשוט
עבר עריכה על ידי שם פשוט בתאריך ט' בניסן תשפ"ו 15:41

אתה מספר שיש סיבה טובה,

אנחנו לא יודעים מהי.

סיבה טובה זה אחד שלא עונה להודעות, מבריז, או לא מדבר לבנות או אליה בצורה מכבדת, או שיש לו דרישות לא סבירות.

למה שהיא תשקיע בבן אדם לא רציני? סביר שתשים בהולד לתקופה. 

אבל אם  הסיבה היא שהבן אדם במילואים, הניסוח שלה הזיה. 

הזויה🤦‍♀️יעל מהדרום

לק"י

נראה לי שהייתי נאלמת דום או שואלת "מה?!" מופתע.

היא שדכנית ששילמת לה או בהתנדבות?ארץ השוקולד

אם זה בתשלום, אם היה לי אומץ הייתי מבקש את הכסף אם אין סיבה טובה להתנהלות הזו.

אם זה בהתנדבות, זה אמירה לגיטימית שאין לה זמן כעת, הייתי מתבאס אבל מקבל אמירה כזו.

יש דמי רישום ושכר שדכנות כןאביעד מילוא
מה?????????????????אני:)))))

אני בהלם!!

אני אגיד לך משהו אביעדאריק מהדרום

אני הייתי רשום בפינקסים של 3 שדכניות, אמרתי להן שאני דורש שיספרו לבנות שהן רוצות לשדך לי מראש לפני הפגישה הראשונה שיש לי הפרעת מצבי רוח.

אף אחת לא חזרה אלי מעולם עם הצעת שידוך.

שדכנית אחת היתה אשתו של הרב שקידש אותי ואת אשתי, אז היא ראתה בלייב מתי הפכתי ללא רלוונטי.

שדכנית שניה שלחה לי הזמנה לסדנה לקראת חתונה חצי שנה אחרי החתונה אז הודעתי לה שזה לא רלוונטי.

והשדכנית השלישית, היחידה שדרשה תשלום מראש,

אני עדיין מחכה שתיצור איתי קשר כדי להודיע שזה לא רלוונטי 12 שנה אחרי החתונה.

אני יזמתי קשר עם אשתי, יתכן שזה גם מה שאתה צריך.

בהצלחה.

..הרמוניה

@יעל מהדרום יעל אני חייבת לשאול איך זה לא הרתיע אותך?

נראה לי שאגיב לך בפרטי...מחר בלי נדריעל מהדרום
תודה(:הרמוניה
אני עברתי את שלב הליצור קשר בעצמךאביעד מילוא

אחרי שהייתי באתרים וניסיתי ליזןם קשרים הבנתי שזה לא עובד וצריך ללכת לפי הכללים לפחות כדי להכיר בחורה מהסגנון שאני מחפש

כמה זה נפוץ מה שקרה לי?אביעד מילוא

אולי זה העניין לדעת לבחור שדכן שכן יודע לעבוד

בהנחה שהיא התכוונה למה שאתה חושבנוגע, לא נוגע
(אם המילה "להשקיע" זה עיקר העניין, אפשר לפרש את זה בדוחק גם בלי הקונוטציה הרגשית) - אחרי מעשה כדאי ללמוד מזה לזהות וייב של נשים בסגנון כזה (בכל הקשר) ולהתרחק או להיזהר מראש. כנראה לא סתם הרגשת מראש תחושה לא טובה ממנה.
היא לקחה כסף?advfb
כן דמי רישוםאביעד מילוא
נשמע שהיא לא בסדרadvfb

מבאס מאוד אבל אין לזה כל כך השלכה וסיבה להתעכב על זה.

אם אתה מספיק אסרטיבי אפשר לדרוש את הכסף בחזרה.

אם אתה מאמין שאפשר לדבר איתה אפשר לבקש ממנה לדון על כך.

מבינה שזה מעליבברוקולי

רק אנחנו לא יודעים את התמונה הכללית להבין מה גרם למה..

אם יש סיבה טובה- הייתי לומדת מזה מה להבא

אם אין סיבה טובה ולא הציעה לך ושילמת לאחרונה- תבקש את הכסף חזרה

הייתי מדבר איתה מאוד בתקיפותחתול זמני

סליחה באמת שבזבזתי לך את הזמן

אם שילמתי כסף מראש הייתי אומר לה שהיא כנראה שדכנית פח.

לא רק שדכנית פח אלא גם בן אדם גרועאני:)))))
אם הבנתי נכון, מפריע לך ההתנסחות שלהלגיטימי?

ולא עצם הסירוב (אמרת שזה מוצדק הסיבה שלה).

אתה יכול להתעלם ולעבור הלאה. יש עוד שדכניות.

אתה יכול גם לנסות, להתנסות, בדיבור על זה -

שלום, אני מבין שאין לך את היכולת לעזור לי בתקופה הזו. בתור מישהו שמעריך את מה שאת עושה, רציתי לשתף שנעלבתי מהצורה והניסוח שבה הצגת לי את הדברים. אני מרגיש שבצורה שבה נאמרו הדברים XYZ. וכו'.

תשאל אותה אשמח לדעת מה הסיבה?הפי

אם אין לה סיבה .. 

תבקש את הכסף בחזרה .. תבקש הכוונה תדרוש או תבין לאחד האחים/ הורים להתערב

אם יש סיבה .. אז אתה לא מספר לנו את כל האמת אז כל התגובות בטלות ומבוטלות כי אנחנו לא רואים את כל הסיפור 

את אחת הסיבות אני יודעאביעד מילוא

והיא לא ראויה להיחשף בציבור 

למרות הסיבה ההיאאריק מהדרום

זו עדיין לא סיבה להתבטא כך.

בטח לא אם שילמת מראש.

אז שמראש לא היתה לוקחת אותך כמשודךיעל מהדרום

לק"י

ואם היא לא ידעה מההתחלה, אז שתעדכן אותך בצורה מכובדת ותחזיר את הכסף.

(בהנחה שהיא לא גילתה שאתה פושע או משהו כזה).

דווקא לפושע הכי כדאי להחזיר ישר את הכסף..נוגע, לא נוגע
מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

אולי יעניין אותך