לא שאני סומך שהבג"ץ יפסול את זה, אלא כי יגיע עוד יום שאיזו מפלגה ערבית לא תעבור את אחוז החסימה, ואז השמאל יגיש בג"ץ וכן יזכה בו.
לכן צריכים להגיש עכשיו את הבג"ץ.
הנה הנימוקים:
זה לא דמוקרטי ולא ממלכתי שכזה דבר חשוב כמו בחירות יהיה תלוי בסקרים ובניחושים שהבוחר יצטרך לנחש מראש האם הרשימה תעבור את אחוז החסימה.
%6.3 מככלל המצביעים לא עברו את אחוז החסימה. וזה מספר עצום.
אם ככה אי אפשר לדעת את הגושים ימין/שמאל מי ניצח באמת.
דמוקרטיה אמיתית דורשת שיהיה סיבוב נוסף שלא יכלול בתוכו את המפלגות שלא עברו את אחוז החסימה, כמו שעושים ברשויות המקומיות אם אף אחד לא קיבל 40%.
(או לשנות את החוק שמפלגה שאינה עוברת את אחוז החסימה שתוכל להודיע עוד לפני כן לאן ילכו כל הקולות שלה במקרה כזה. משהו כמו הסכם עודפין, אבל חד-צדדי).
הלגיד לבוחר להסתמך על ניחושין ותחושת בטן זה לא רציני.
זה כמו להזהיר לא לעבור באור אדום ולכסות את העיניים שלא יוכל לראות האם זה אור אדום או לא.
הנה קדימה עברו את אחוז החסימה למרות שבסקרים זה היה בספק גדול, ואילו עוצמה לישראל לא עברו. אי אפשר שמדיניות ממלכתית שהיא לב הדמוקרטיה לכאורה תהיה תלוייה על "נדמה לי לערך".
אני בטוח שאם זו היתה מפלגה ערבית שלא עברה את אחוז החסימה והפסידו 2.5 מנדטים, השמאל היה מגיש כבר בג"ץ וגם זוכה בו.
(כמו שהגישו בג"ץ שהחזקת אוטו לא תהיה מדד לזכאות לקצבאות והם אכן זכו. גם שם היה משחק של "נדמה לי" שמי שיש לו אוטו כנראה שהוא לא כזה מסכן. אבל פה זה פי כמה יותר חמור, כי באמת אין כלים לדעת מי יותר מסכן וזקוק לאבטחת הכנסה, ואין ברירה אלא להשתמש בנדמה לי, אבל בענייננו - אחוז החסימה - יש כלים ועוד איך...)
)