וואו איזו פנינה! תודה שחשבת עלי!יוקטנה
בייחוד השקופית הראשונה של ה5 שניות.11111
חחח חברות התרופות הצליחו להוכיח את זה במחקר מטעמםיוקטנה

אשרי המאמין דוס

הנה סרטון קצר ומעורר מחשבה בנושא:

מי שעשה את המחקר על הקשר בין חיסונים לאוטיזםיהודיה מא"י

יושב היום בכלא על זיוף מחקר רפואי

ומי שרוצה להמשיך להאמין למחקר שלו

טוב, אשרי המאמין...

מאות מחקרים נוספים נעשו בנסיון להגיע לאותן תוצאות, וקיבלו תוצאות אחרות.

מה פתאום בכלא?! קצת דיוקים:יוקטנה

המחקר אותו הוביל וייקפילד עסק בדיווח הממצאים הקליניים של תריסר ילדים שסבלו מהפרעה בספקטרום
האוטיסטי אשר לה נלוותה דלקת קלה עד מתונה של המעי הגס.

המחקר כולל את המשפט הבא: "לא הוכחנו קשר בין חיסון אדמת - חזרת - חצבת והתסמינים המתוארים... מחקרים נוספים נדרשים לבחינת תסמונת זו והקשר האפשרי שלה לחיסון".

לאחר פרסום המחקר של וייקפילד בכתב העת Lancet , אחד מכתבי העת המדעיים המכובדים בעולם, בית
החולים בו עבד וייקפילד, ערך מסיבת עיתונאים בה נשאל וייקפילד האם חיסון האדמת-חזרת-חצבת קשור עם אוטיזם. בתשובתו הישירה והזהירה אמר וייקפילד שהוא היה ממליץ להפריד חיסון משולב זה לשלושה חיסונים נפרדים, עם מרווח זמן של שנה בין אחד לשני, כאמצעי זהירות, עד אשר יתבצעו המחקרים אשר יבדקו קשר אפשרי שכזה .

כמה מחקרים אכן בוצעו מאז פרסום מחקרו של וייקפילד בהם ניסו החוקרים להפריך את הקשר שבין חיסון הMMR לאוטיזם. רובם ככולם של מחקרים אלו לוקים בניגודי אינטרסים, תכנון מחקר לקוי, מדגם בדיקה זניח בגודלו, או שאלת מחקר צרה מאד שאיננה מתקרבת לשאלה האמיתית: האם יש קשר בין חיסונים לאוטיזם.
מחקרים אלו, לדוגמא, התייחסו רק לחיסון אחד, ה MMR , ולא לכלל החיסונים. חיסון ה MMR ניתן לתינוק לאחר שקיבל כעשרים חיסונים אחרים. כמו כן, מחקרים אלו כלל לא בדקו קבוצת ילדים שאינם מחוסנים כלל.

מאמר בעברית הסוקר את הפרשה: http://www.hisunim.com/images/documents/wakefield/Wakefield.pdf

תרגום מכתבו של וויקפילד בנוגע לפרשה:

http://www.hisunim.com/images/documents/wakefield/Andrew_Wakefield-article.pdf

הוא לא בכלא, אבל למיטב הבנתי כן מחקו את המחקר שלופצקרשת

מהארכיון של כתב העת שבו הוא התפרסם, בעקבות ממצאים שהוא קיבל שוחד כדי להטות את תוצאת המחקר.

מי מחק את המחקר? חברת התרופות שנפגעה מהפרסום:יוקטנה

"במקרה של וייקפילד מונה פרופ' דניס מקדוויט. מקדוויט גם ישב בוועדה המייעצת בענייני חיסונים בשעה שאישרה
את חיסון האדמת-חזרת-חצבת, פלוסטריקס, כבטוח לשימוש. הוא עדין ישב בועדה מייעצת זו בשנת 1991 ,
כאשר השימוש בחיסון זה הופסק בכמה מדינות לאחר דיווחים רבים על תופעות לוואי קשות.

בשנת 2004 , דחה שופט בית המשפט העליון, סר ניג'ל דייויס, בישיבה בדלתיים סגורות, את עתירתם של קבוצת הורים לילדים אוטיסטים שהסיוע המשפטי שלהם הופסק. הפסקת הסיוע המשפטי, חודשים ספורים לפני הדיון בעניינם לאחר
היערכות של כעשר שנים, מנעה מקבוצה של כאלפיים מקרים להגיע לבית המשפט.

מאוחר יותר התגלה שהשופט דייויס לא הסגיר את העובדה שאחיו היה חבר מועצת המנהלים של יצרן החיסון, GlaxoSmithKline , הנתבע בפרשה. כמו כן ריצ'ארד הורטון, מנהל בכתב העת Lancet שמשך את מחקרו של וייקפילד מכתב העת השבוע, גם כן ישב באותה העת כחבר מועצת המנהלים של GlaxoSmithKline . לבסוף, לדר' סורנדרה קומאר, ראש ועדת הכשירות של ה GMC אשר בפניה הובא המקרה של וייקפילד, קשרים כספיים עם תעשיית התרופות לרבות
אחזקת מניות של... GlaxoSmithKline ."

כל הקשרים והכח שצריך כדי להשפיל מדען ישר אחד. אשרי המאמין.

כן, קורה כאן מה שקורה בהרבה מקרים:פצקרשת

כל צד מאשים את הצד השני באי-ניקיון כפיים. כל צד מפרסם ממצאים מחשידים שמהם אפשר להבין שמדובר כאן לא רק בעמדה עקרונית שונה אלא ממש במעשים פושעים. ולאדם הקטן בצד השני של המסך (אני, לפחות, לא יודעת עלייך) אין ממש כלים לבדוק מי דובר אמת ומי שקרן. ה' יראה ללבב.

מה עושים בינתיים? בוחרים למי להאמין...

ואף בחירה היא לא "תמימות" יותר מהשנייה. אחת מהן היא מן הסתם צודקת יותר, אבל איך נדע איזו?

צודקת. הפיתרון שלי:יוקטנה

לקרוא וללמוד עוד ועוד ולגוון שהמידע יגיע  מכמה שיותר מקורות.

אחר כך לערבב הכל בראש ובלב, ולקבל החלטה

ואז לא להפסיק ללמוד ולאסוף ידע, ולהחליט בכל רגע מחדש

בגדול אני מסכימה איתך, אבלפצקרשת

במערכת השיקולים שלי יש מקום נכבד לעמדות של ארגוני בריאות בלתי תלויים (למשל ארגון הבריאות העולמי, משרד הבריאות הישראלי, איגוד רופאי הילדים האמריקני, יוניצ"ף...). זה לא שהם בהכרח הקובעים אבל --- מקום נכבד. אם גם ביניהם יש מחלוקות (למשל, גיל מומלץ להתחיל חשפה למוצקים. למשל, תנאי שינה בטוחים לתינוק), אני מפעילה יותר את "הראש והלב" כפי שכתבת, אבל אם כל ארגוני הבריאות שאני מכירה תמימי דעים באיזה שהוא נושא (למשל, הנזק מעישון; למשל, הצורך בשילוב מוצרי חלב בתזונה) - יש לי נטייה לחשוב שהם יודעים על מה הם מדברים, ושלא כל כך פשוט לגורמים אינטרסנטיים לסובב אותם. הגופים האלה לא מגבשים עמדה על סמך מחקר או שניים אלא רק על סמך מסה של מחקרים, ובפעמים שיצא לי להתרשם מקרוב - הם מפעילים מבחני איכות מאוד תובעניים, ומעסיקים את גדולי המומחים בכל תחום כדי לקבוע מה באמת אפשר להסיק מכל מחקר ומה לא, אילו תוצאות נחשבות מספיק חזקות ואילו לא וכו' וכו'.

ניסוי מחשבתי: נניח שאני מייצרת תרופה לחצבת, ולכן יש לי אינטרס שהחצבת תתפשט באוכלוסייה, והרבה יזדקקו לטיפולי. ונניח שאני לא אדם מוסרי במיוחד, ואין לי בעיה להטעות ולסלף, העיקר הרווח (מי שקשה לה עם קונספירציות, אני מבינה אותה - שלא תקרא, מבחינתי אני מרגישה צורך להציב את הקונספירציה הזאת מול אחרות שני נתקלת בהן לעתים קרובות) - במצב כזה, קשה לי מאוד להאמין שהייתי מצליחה לגייס את כל הכלים שאני צריכה כדי להטות את דעת ארגוני הבריאות (שוב, מסה של מחקרים שמתפרסמים בכתבי עת מקצועיים וגם אחר כך עוברים במסננת דקה, מאות אנשי מקצוע מהטובים בתחומם, מנגנונים לבלימת מקרי שחיתות). נראה לי שהייתי בוחרת דרך אחרת, קלה בהרבה: (א) הייתי ממציאה כמה משפטים קליטים וחסרי בסיס כגון "כידוע אי אפשר להידבק בחצבת אם האמא לא צרכה סמים קלים בהריון" או "חצבת הרי לא מסוכנת לבעלי סוג דם חיובי". במשך כמה חודשים הייתי משקיעה ושותלת את המשפטים האלה ברשת אלפי פעמים, באתרים שנים וזהויות שונות, זה מאוד לא קשה לעשות את זה, וזה בעיקר משתלם - מניסיוני הדברים האלה יוצרים הד, וסביר שתוך שבוע כבר אראה שיש לי הרבה עוזרים ומשת"פים-שלא-מידיעתם; (ב) הייתי דואגת שיתפרסמו איזה חמישה-שישה מאמרים מלומדים עם הפניות להערות שוליים בכל מיני אתרים ברשת. לכתבי עת מקצועיים לא הייתי מצליחה לחדור, אבל ברשת זה קל. חלקם יתפרסמו בזהויות בדויות, חלקם בעזרת רופא או שניים שאשחד, חלקם כי אולי יהיה גם איזה רופא פתי שיאמין ויתמוך, וישמח לפרסם בשמו. וזהו, האגדה תתפשט, ואני ארוויח מהמוני חולי חצבת. אני חותמת לך שזה מה שיקרה.

טוב, זה היה ניסוי מחשבתי קצת מגוחך. אני מתלבטת אם למחוק... אבל זה פשוט בא להמחיש לך למה בעיניי הגיוני יותר לתת אמון בארגוני בריאות מאשר בגורמים אחרים. לא אמון עיוור, אבל עדיין - אם כל ארגוני הבריאות תמימי דעים באיזה שהוא נושא, אני צריכה סיבה טובה מ-א-ו-ד כדי לחשוב שכולם טועים / משקרים.

חחח יש לך כישרון מבוזבז של תככנות! אהבתי!יוקטנה
בשקופית כתוב לך שמחקרים שנעשו ע"י אותם חוקרים ס...11111

בשקופית כתוב לך שמחקרים שנעשו ע"י אותם חוקרים סתרו את הקשר, אז את מאמינה להם או להם?

ברור שיש קשר בין חיסונים ואוטיזם.יוקטנה

מתכות כבדות בגיל שאין עדיין מחסום דם-מח בכמויות הזויות - תינוקות רגישים נדפקים, זה ברור. לי, בכל אופן. 

מה המומחיות שלך?11111

לרפואה הקונבנציונלית ע"פ מחקרים מסודרים ברור מעל לכל ספק סביר שאין הצדקה ליחס קשר בין חיסונים לאוטיזם, ושהתועלת מחיסונים לבריאות החברה הינה חד משמעית.

מפה את יכולה להגיע למידע נוסף (תקציר בויקיפדיה, היתר בקישורים):

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7%99%D7%A1%D7%95%D7%9F#.D7.97.D7.99.D7.A1.D7.95.D7.A0.D7.99.D7.9D_.D7.95.D7.90.D7.95.D7.98.D7.99.D7.96.D7.9D

טעות נפוצה אבל בעצם לא קיים שום מחקר ראוי בנושא.יוקטנה
עבר עריכה על ידי יוקטנה בתאריך ט"ז בשבט תשע"ג 17:53

כמו שציטטתי בהודעתי למעלה מהמאמר (ומולץ לקרוא את שני המאמרים במלואם):

"כמה מחקרים אכן בוצעו מאז פרסום מחקרו של וייקפילד בהם ניסו החוקרים להפריך את הקשר שבין חיסון הMMR לאוטיזם. רובם ככולם של מחקרים אלו לוקים בניגודי אינטרסים, תכנון מחקר לקוי, מדגם בדיקה זניח בגודלו, או שאלת מחקר צרה מאד שאיננה מתקרבת לשאלה האמיתית: האם יש קשר בין חיסונים לאוטיזם.
מחקרים אלו, לדוגמא, התייחסו רק לחיסון אחד, ה MMR , ולא לכלל החיסונים. חיסון ה MMR ניתן לתינוק לאחר שקיבל כעשרים חיסונים אחרים. כמו כן, מחקרים אלו כלל לא בדקו קבוצת ילדים שאינם מחוסנים כלל."

(ומה המומחיות שעזרה לך להחליט למי להצביע בבחירות? )

המומחיות של יוקטנהאיזה טוב ה'!!!!

זה להיות אמא

אני לא מסכים איתה בנושא זה (וגם בנושאים אחרים) אבל היא בהחלט יודעת על מה היא מדברת

וואו איזה סרט...הלה

אינני מחסנת בשנה הראשונה

אבל עדיין זה לא מסביר מי צודק...

אין אופציה לדעת רק ללמוד את החומר כל הזמן!

אני מכירה משפחה מקרוב ממשאנונימי (פותח)אחרונה

קרובי משפחה שלי.

כל הילדים הראשונים (4 ילדים , זה לא צחוק) שחוסנו הם היום במסגרות לחינוך מיוחד מוגדרים כ pdd (שזה על רצף האוטיזם ברמה זו או אחרת) האבא שמע על המחקר הזה ולמד אותו לעומק ואת הילדים הבאים הוא לא חיסן והם בסדר גמור ואפילו יותר מזה......

אני יודעת שזה נשמע הזוי

זה אמת לאמיתה

יש להם כנראה נטייה לזה במשפחה והחיסונים "העירו" את זה 

אני באנונימי מפאת כבוד המשפחה. כי הניק שלי לא אנונימי כאן

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך