באמת מצב לא נעים בכלל!
אני הייתי מאוד מתוסכלת מהעניין. בשלב כלשהו התחלתי לחשוש שאולי הוא סתם יוצא איתי כי טוב לו בסה"כ, אבל לא מוכן לקחת את זה צעד אחד (וגורלי) קדימה.
כבר לא האמנתי לו שטוב לו איתי ושרוב הסיכויים שהקשר יתקדם לחתונה, כי הוא כל הזמן דחה את עניין ההחלטה...
ישנן מס' אפשרויות לדחיית ההחלטה:
1) את הראשונה שלו / הרצינית הראשונה שלו => ייתכן שהוא מהסס אם זה לא מהיר מדיי להחליט עכשיו/אולי מתלבט אם יש עוד דברים שהוא צריך או רוצה לבחון לפני שמחליטים באופן רשמי/חושש מהצעד הגדול הזה (להתחתן זה לא עניין פעוט
...).
2) אם יש לו מקרה של גירושין במשפחה (הורים גרושים/נישואים שניים, אחים שהתגרשו ל"ע וכד') => זה עלול להרתיע אותו מלעשות את הצעד הזה עכשיו, ולשכנע אותו לצאת עוד כדי להיות ב-100% שאת "האחת" שלו (כאילו שיש 100%
).
3) ייתכן שהוא פשוט צריך את הזמן שלו.
את ב"ה כבר הגעת להחלטה, אבל הוא צריך עוד טיפה זמן כדי להיות שלם ב-100% עם זה.
[אני בטוחה שגם את לא רוצה שהוא ישר יציע לך, ורק אח"כ יתחיל להתלבט ול"ע לבטל....]
אני יודעת שזה קשה (!!!!!!!!!!) ליישם, אבל תשתדלי להיות סבלנית ולתת לו את הזמן שצריך.
מי כמוני יודעת עד כמה זה קשה (לוקח לי מעט זמן יחסית עד שאני מגיעה להחלטה... וזה לא כי אני פזיזה או משהו
... רק לפעמים
).
אם את משוכנעת שאיתו את רוצה לבלות עד סוף ימייך - תשתדלי ליהנות מהבילוי שלך איתו עכשיו, אפילו שאתם רק מדוייטים ולא מאורסים/נשואים. אי"ה כשהוא יהיה מוכן - הוא יציע.
אם לא תהיי בלחץ - זה יגיע מהר מהצפוי (ככה יועץ זוגי אמר לי פעם).
שיהיה הרבה הצלחה!!!!
בעז"ה מה שצריך לקרות - יקרה! סמכי על רבש"ע 
בשורות טובות!