תינוק ואמא בני יום וחצי- יומיים- זקוקה דחוף לעזרהחדשה דנדשה
עבר עריכה על ידי חדשה דנדשה בתאריך י"ד בשבט תשע"ג 00:35
שלום לכם.
אני אחרי לידה ראשונה ומרגישה שהלכתי לאיבוד יהי רצון שהשם ייתן לי כח ותבונה.
כמה דברים:
א. אני לא מצליחה להניק הוא פשוט לא יונק או שיונק 15 שניות ויוצא טפות חלב/ קולסטרום, אז נותנים לו מטרנה וזה גורם לי להרגיש שאני לא אמא איך אני לא מצליחה להאכילללל?! הוא בוכה מלא מלא ואז נרדם אם אני מגיע לשלב הזה של 15 שניות הנקה וזה רק שיועצת הנקה מנחה אותי.מטעם בית היולדות ואיןמלהם זמן ממש ויש המון שנעזרות בהן.
ב. אז נותנים לו מטרנה וגם פה אני לא מצליחה, לא מצליחה אפילו לתת לו בקבוק מטרנה, והאחות בתינוקיה נתנה לו בכזה קלות.
ג. אני מרגישה שאני לא יודעת להיות אמא. מעבר לזה הלידה היתנ לא פשוטהנואני כאובה מהתפרים וכואב הגב ואני ממש מותשת מה גם שאני עם המוגלובין של7 .
אני כל כך מקווה שתצליחו מעט לעודד אמא שילדה רק לפני יום וחצי ולא יודעת מה עושים.
האם כשאשתחרר הביתה ואקח יועצת הנקה אישית זה כבר לא יהיה מאןחר.. כי הוא מורגל למטרנה.
היום שנינו בכינו ובעלי הרגיע אותו מלא ואצלו נרגע לפעמים ואצלי לא.

מה אם לא אצליח להניק והלאכיל אותו אף פעם?!

אויש...תות

קודם כל - הרבה מזל טוב. שתהיה לך הרבה שמחה, קיבלת מה' תינוק (מקווה שבריא) וכנראה שאת נועדת להיות האמא הכי טובה בשבילו. "לדעת להיות אמא" זה לא דבר שנולדנו איתו. יש אינסטינקטים אבל יש לנו גם הרבה מה ללמוד! כולנו צריכות להיעזר הרבה מאוד בהתחלה - בצוות ביהח, בבעל, בהורים ובכל מי שאפשר (בטח שהאחות יודעת לתת מטרנה, היא עושה את זה שנים...). אל תשכחי שאת גם אחרי סוג של טראומה פיזית! הגוף שלך ככ חלש, זה מוסיף על כל הקושי והעייפות. בקשר להנקה - אחרות מבינות יותר ייעצו לך. אני רק אייעץ לך לא להתייאש, להתעקש על יועצת הנקה, שווה אפילו בפרטי, כי ההתחלה היא מאוד משמעותית, אין סיבה שלא תצליחי להניק אבל הרבה אימהות מסתבכות עם ההנקה, אין לך מה להרגיש לא טוב עם זה. אחותי בלידה רביעית לא הסתדרה עם ההנקה והייתה צריכה לתת מטרנה, ואני מדברת איתך על אמא מהממת שכל היום בבית עם הילדים והיא הכי בריאה בעולם... אז מה שיהיה יהיה לטובה, אבל כן כדאי להשתדל ללמוד על ההנקה מיועצת. עכשיו ראיתי שכתבת שתקחי יועצת הנקה אישית. מעולה! יהיה בסדר בעז"ה. הכל יבוא לאט לאט, הכל יגיע בעיתו, גם התחושה של "לדעת להיות אמא". תפרגני לעצמך! את יולדת, הבאת את הילד הזה לעולם במאמצים אדירים! כבר עשית ככ המון בשבילו. ובעז"ה תמשיכי להיות הכי טובה בשבילו. בהצלחה רבה יקירתי!

אמא יקרה- מזל טוב.ד.

מחילה שאני עונה לך.

אבל ראיתי שזה ממש דחוף לך (בד"כ יש כאן פורום "הריון ולידה" ותוכלנה לעזור לך).

אז בתור מי ש"עבר" כמה וכמה לידות, וביתו ילדה רק לאחרונה.

א. בשלושה ימים ראשונים, תינוק לא ממש "אוכל", כך שלא צריך להתרגש יותר מידי.

ב. המוגלובין7, מגדיל את הרגשת החולשה וממילא גם קצת את תחושת ה"בעיה". אל תדאגי - את תתחזקי, ותרגישי אחרת לגמרי.

ג. את לגמרי אמא! הרי ילדת אותו - כל הכבוד. "מטרנה" לא עושה אותך פחות אמא...

ד. האחות נותנת בקלות - כי היא מנוסה..  חכי קצת, זה ילד ראשון - את תתרגלי ועוד תצחקי על זה..  חוץ מזה - את אחרי לידה. מותר לך קצת לנוח. תנוחי..

ה. אל תדאגי - את תצליחי להאכיל אותו עוד הרבה זמן.. זה סתם פחד ראשוני, בגלל החולשה ובגלל השינויים שכל המערכות עוברות אחרי לידה.  רק מהדאגה שלך להיות אמא טובה - אפשר לראות שתהיי אמא מצויינת..

ו. אבל מה שהכי חושב - זה להתעודד. אם את תבכי מרוב חששות, את רק מחלישה את עצמך. תגידי לעצמך - כמה שאהיה יותר רגועה, כך אתחזק יותר ויהיה לי יותר כח גם לטפל בתינוק. 

תתחזקי, תשמחי. מזל טוב

ותדאגי שיעזרו לך להעלות את רמת ההמוגלובין...

^^^^^^^^^^ כל מילה!!!שביב

מזל טוב נשמה!!

את מוזמנת גם לפורום הריון ולידה. שם יהיו יותרחילזון 123

תשובות אני מניחה.

בכל מקרה  כמו שכתבו בימים הראשונים הם לא יונקים כ"כ הרבה. זה שהוא בוכה זה עוד לא אומר בהכרח שהוא רעב.

בטח שיועצת בבית תוכל יותר לעזור לך.

ברור שתצליחי להניק.תדאגי לשתות ממש המון ולקחת ברזל שיהיו לך כוחות. יש ברזל נוזלי שנחשב שנספג יותר טוב- אולי כדאי שיקנו לך.

תצטיידי גם במשחת לנולין להנקה אם יהיו לך סדקים או יובש.

האחיות מצליחות לתת לו כי זה המומחיות שלהן. שמתי לב שלא משנה איזה כמות הן תמיד יצליחו לדחוס לתינוק הכל. זה לא תמיד כזה טוב להעמיס אותו במלא אוכל. לפעמים זה יכול להיות יותר מדי ועומס מיותר בישבילו.

דרך אגב יש בבי"ח לפעמים יועצות טובות ולפעמים לא כ"כ. אז צריך לקחת בערבון מוגבל.

שמתי לב שכשנמצאים בבי"ח יש מן "לחץ" כזה שמוקרן קצת מהצוות וגם מהסתכלות על היולדות האחרות שהתינוק יאכל הרבה ושיהיה רגוע ושיעלה מיד במשקל וכד'. הרבה פעמים אין לזה הצדקה אמיתית.

כשמגיעים הביתה יש יותר הזדמנות להסתכל על העניינים באופן רגוע יותר. לא הכל מסתדר בימים הראשונים. תינוקות בוכים ככה זה.

יהיה בסדר.

כמו שלמדת ללכת ולדבר, ככה תלמדי להאכיל והכל!יוקטנה

אף אחד מאיתנו לא נולד כשהוא יודע הכל, וכולנו לומדים כל הזמן, והלוואי שלא נפסיק ללמוד עד נשימתנו האחרונה.

דבר ראשון שיהיה בנחת השחרור היום, ותחזרו הביתה - כבר תרגישו יותר טוב בע"ה! נשיקה

המון פעמים ההנקה לא הולכת בקלות בהתחלה - בשביל זה בדיוק יש יועצות הנקה, וזה רעיון מצוין לקחת יועצת הנקה בשלב הזה. את רואה - את כבר יודעת מה טוב לעשות ומקבלת החלטות נהדרות בתור אמא מלאך

המוגלובין 7 זה ממש נורא נמוך! העניין הזה בטיפול??? זה בטח לא עוזר לך מבחינת כח והרגשה טובה, שאת זקוקה להם בתור אמא חדשה! נשיקה בבקשה תשאלי שוב ושוב אם זה תקין, ואיך אפשר לטפל בעניין הזה במהירות.

בע"ה תצליחו לעלות על דרך המלך כבר בקרוב , ומאחלת שגם אם העבודה תהיה קשה, תצליחי לראות כל הזמן את האופק ואת השיפור, ואת כל הטוב נשיקה בבקשה תמשיכי לעדכן - ואשמח מאוד להיות בקשר (גם בטלפון: 0544612951 אני לא יועצת הנקה מקצועית, אבל עברתי הכשרה של תומכת הנקה (מספר ימים של הכשרה - זה לא מספיק לעזרה במקרים כמו שלך) ואני  מעודדת מקצועית! ). שיהיה שבת שלום!

מתוקהאנונימי (פותח)

את נשמעת בול אבל בול כמוני, לפני כמה שבועות...

קודם כל- את נהדרת ואמא נפלאה, ואת הכי נורמלית בעולם!!!! מזל שיש את הפורום הזה לשתף אחרות, כי לא כולם מכבסים את הכביסה המלוכלכת בחוץ, אבל אני חושבת שאת עוברת מה שכל אמא טריה חווה.

גם אני בבית חולים הייתי בהיסטריה על ההנקה, ולא יכולתי לחשוב על מטרנה כאופציה, בכיתי מלאאאא, והרגשתי גם שאם יועצת לא תהיה איתי איך אצליח? וכו'.. קודם כל בשביל להצליח בהנקה כמו בכל דבר בחיים, צריך להאמין בעצמנו שאנחנו יכולות, ולהירגע, הקב"ה נתן לנו את הכח הזה להתמודד, התינוק שלך לא נולד לשום אמא אחרת בעולם, את יודעת למה? כי ה' בחר אותך בשביל להיות לו לאמא, כי את הכיייייי טובה בשבילו.

התחושה הזאת של האחיות מצליחות בשניה בתינוקיה ולי זה לא הולך, היא ככ נורמלית, תחשבי על זה הן עושות את זה כמו סרט נע, 1000  פעם ביום, ואת עושה את זה פעם ראשונה. אז ההתחלה קצת מסובכת, אבל את לא מבינה איך זה משתפר, פשוט ניסים שהקב"ה שולח.

אל דאגה בקשר למטרנה- את לא אמא לא טובה, ואת תצליחי להניק אותו, האמיני בכך. הוא חייב לאכול כרגע ואת חייבת להירגע, זה לא יגרום לכך שהוא לא ירצה לינוק, הוא הכי רוצה בעולם לינוק כמו שאת הכי רוצה להניק. זה לא רק אוכל בשבילו, זה פינוק וחום אצל אמא שהוא שומע כבר חודשים ומכיר ואוהב!!

המלצתי- קחי יועצת הנקה אישית כשתשתחררי, בנתיים לכי ליועצות הנקה כמה שאפשר בבבית חולים, והכי חשוב- אל תבהלי!

את עוברת תהליך טבעי ונורמלי, ונודה על האמת- קשה, אבל ניתן להתמודד עם אמונה ובטחון בעצמנו!

תגידי לעצמך במילים- אני אמא טובה, ואין אמא יותר טובה בעולם בשביל התינוק שלי! לי זה ממש עזר. 

את לא מבינה איזה סרטים היו לי, וב"ה כבר כמעט חודש שתינוקי יונק בלי מטרנה בכלל, אמנם לא תמיד הכל חלק, אבל מקבלים הכל באהבה (מנסים.. כן? חצי חיוך)

את מדהימה, אני בטוחה בכך, אם לא היית כזו לא היית כותבת את הדברים הללו!!

תודה לכם ממשחדשה דנדשה
תודה רבה על העידוד והעיצות.תודה יוקטנה .
תודה לך אנוינימי ממש תומך.
התקופה הזו לא פשוטה בתקווה שיש סיכוי להנקה והמטרנה לא הרסה כלום. ינק או ככה היה נראה היום במשך חמש דקות בלבד. האחות אמרה שהוא לא קיבל כלום בחמש דקות. יהיה בסדר מנסה להישאר שפויה ורגוע,ההנקה ממש חשובה לי בשבילו, אני יעדכן בעה.. עדיין השגרה עמוסה לי .
תודה לכולכם
בלי סרטים ובלי דרמות! הכל בסדר!יוקטנה

בבקשה אל תקחי ברצינות מה שאומרים לך על הנקה בבית יולדות.

הן ממש לא בעניינים.

כשהתינוק נולד נפח הקיבה שלו שווה ל-7CC (כפית). הוא לא צריך יותר מזה. נשיקה אפשר לדחוף לו יותר, וזה מה שעושים בתינוקיה, אבל האם זה לטובתו? בכלל לא.

שיהיה לכם בנחת, ואל תיכנסי לשום סרטים! כל החיים לפניכם לנסות, להצליח, לטעות, לנסות שוב, ללמוד, וכן הלאה בכל התחומים, בכל יום דבר חדש נשיקה ב"ה!

אל תדאגי הכל יהיה בסדראמא לא מקצועית

מצטרפת למרגיעות.

מנסיוני: מטרנה לא יכולה להרוס כלום בימים הראשונים .זה לא אבוד בכלל, גם אם במשך כמה ימים יאכל רק מטרנה - זה גיל מספיק קטן כדי שהתינוק  (וגם הגוף שלך) יצליחו להתרגל להנקה מחדש. אז אם נראה לך שזה יעזור - בבית בנחת שלך תזמיני יועצת הנקה פרטית.

גם אני חוויתי את התחושה הזאת של חוסר אונים אחרי לידה ראשונה, הבושה כשמבקשים מהאחות עזרה במשהו שלוותיקות הוא טבעי, והמבט שלה שמשדר "מי נתן לך רישיון להיות אמא..."  אל תקשיבי לאנשים כאלה... ה' נתן לך את התינוק ולא לה.

טפלי בעצמך זה מאד חשוב, אל תרגישי אשמה אם לפעמים זה שניגש לתינוק הוא לא את אלא בעלך \אמא שלך\ מישהו אחר שעוזר לך. ואפילו אם משלימים לו במטרנה מידי פעם אם את לא מסוגלת. ההתאוששות מהלידה מאד חשובה וזה לוקח את הזמן שלו (ואם התפרים רבים \ בעייתיים זה לוקח יותר זמן..). אל תדאגי את ממשיכה להיות האמא היחידה שלו,והוא יאהב אותך. [ואפילו... (הרהור כפירה) אם לא תניקי אותו בכלל! אז אל תוותרי על ההנקה, אין שום סיבה, אבל תזכרי שגם אם זה יקרה זה לא סוף העולם - זה יעזור לך להירגע מההיסטריה.]

אחרי שתתאוששו קצת בע"ה תתחילי להנות ותרגישי כמה זה היה שווה.

ה' ישלח לך רפואה שלמה וכוח נפשי וגופני!

קצת להרגיע מנסיון אישי..אנונימי (פותח)

כשהייתי בבית חולים התינוק שלי כמעט לא אכל.

אמרו לי כל הזמן להעיר אותו כדי שיאכל, אבל הרגשתי שאני סתם מתעללת בו כי הוא נראה רגוע ושמח.

בסופו של דבר הוא בקושי ירד במשקל לפני השיחרור!

ועוד נק' חשובה - חשוב לשים לב שהתינוק יונק טוב, אבל (!) נכון שאומרים שתינוק אמור לינוק לפחות רבע שעה, אבל יש גם יוצאי דופן!! הבן שלי לא היה יונק יותר מ-5 דקות והוא עלה מאוד יפה במשקל!

את אמא נהדרת!! עוד כמה שבועות כבר תרגישי הרבה יותר רגועה ו"בעניינים"!

כולנו מתחילות בחוסר ודאות..

נשמה!!!כמה מוכר!חן_חן

מזל טוב!!קודם כל!!

אין יאוש בעולם כלל!!!!זה חויתי על בשרי....עד גיל 3חודשים ניסיתי להניק...ומגיל 3 חודשים הוא התחיל לינוק...

אבל לא עלה במשקל...

ועכשיו בגיל 6 חודשים...פתאום בדרך ניסית מתחיל לעלות בעז"ה!...

מוזמנת לאישי לקצת עידודים ובירורים!חושף שיניים

צרת רבים..אם זה מנחם אותךנשואים פלוס

הייתי בדיוק ככה!!

א. זו לידה שניה ושמתי לב שביומיים הראשונים הילדים שלי לא מוכנים לאכול!

ב. תשאבי!!כדי שהגוף שלך יקבל את ה"איתותים" שהוא צריך ליצר חלב.

ג. תנסי להניק עם פיטמה מלאכותית. זה לפעמים קל יותר.

בהצלחה ענקית!!!!!!!!

ותזכרי שאין כמו אמא בעולם!

מזל טוב יקרה!!!הביצה שהתחפשה

בס"ד

את אמא נפלאה!! זה  שזה כל כך מציק לך מעיד על המסירות שלך וזה נפלא!

ולעצם העניין-

אם ילדת לפני יומיים את אמורה להשתחרר בקרוב, נכון? הייתי ממליצה לך לקחת יועצת הנקה פרטית שתשב איתך אחד על אחד בנחת, יש דרך קופ"ח.

למה הוא לא מצליח לאכול אצלך את המטרנה? יש מצב שהוא פשוט מריח את החלב שלך וכמובן שזה יותר מגרה... אז באמת כדאי שתהיי בקשר עם יועצת הנקה.

יחד עם התינוק- נולדת גם אמא! אמא לא נולדת אמא... אמא "נהיית" אחרי שיש תינוק... לאט לאט תלמדי אותו, וזה נורמאלי לחלוטין!

גם אצלי בבת הראשונה אני לא הצלחתי להרגיע אותה ורק ההורים שלי הצליחו... [בעלי היה בצבא והייתי אצלם אחרי הלידה] וזה נורא ביאס אותי- מה אני כזו גרועה שלא יודעת להרגיע את התינוקת שלי?? אבל כן מסתבר שלחץ וחששות מקרינים על התינוק... ועכשיו בילד שני ב"ה אני הרבה יותר רגועה ויודעת שגם לו מותר לבכות לפעמים... אז הרבה יותר קל.

נשמה, שיהיה לכם הרבה מזל טוב, קחי נשימה עמוקה כי את נכנסת לעולם הקסום של ההורות שאין יפה ממנו בעולמות כולם!!!

תרגישי טוב.

חיבוק ועוד כמה דבריםאנונימי (פותח)

שלום לך חדשה דנדשה,

אני מצטרפת לכל הנאמר פה,

ומעוניינת לשלוח לך חיבוק ועוד כמה מילים- 

כשילדתי את ילדי השישי, פשוט לא הצלחתי להניק אותו!!!!!! הוא לא רצה, הוא בכה, בכיתי יחד איתו ו....אוף! זה היה מעצבן!

אחת האחיות אמרה לי שאולי הוא מותש מהדרך שהוא עשה לעולם והוא פשוט עייף ואין לו כח ליניקה!

היא אמרה לי שבקבוק יותר קל לתת גם כשהתינוק ישן, לעומת הנקה שיותר קשה.....

לכן החלטתי לפרגן לשנינו וביקשתי שבלילה וכאשר אני לא מצליחה להניק - הם/אני ניתן לו בקבוק.

החלטתי שכדאי שהוא יתאושש לו לאיטו ושאני לא אשקיע אנרגיות על תסכולים.

(ובלי קשר לרצון שלך להניק - בעיני חשובה עצם ההחזקה והמגע - וזה אפשרי גם עם בקבוק...)

בקיצור - שנינו נרגענו ולאט לאט הוא התחיל לינוק.

ניסיתי להקשיב לו ולמסרים שהוא מעביר לי, 

ניסיתי להשמיע לו את המסרים והבקשות שלי ובסוף הסתדרנו אחד עם השני ועם ההנקה....

בהצלחה!

מצטרפת למעודדותבת 30

זה באמת אחד הדברים הקשים, תינוק ראשון. גם אחרי לידה ראשונה, גם תינוקי קטן שלא נותן לישון כמו שצריך, ועוד להניק... טירוף, אין ספק. אבל ה' נותן כוח להכל, לאט לאט.

לגבי הברזל- עצה ששמעתי מדוד קאפח ונשמעת די טעימה: לטחון ולערבב (לא את!! אמא שלך או בעלך!! את צריכה לנוח!!) 100 גרם של: תמרים, שקדים, אגוזי מלך, אגוזי ברזיל, דבלים וצימוקים (נראה לי צימוקים...). לאכול כף כמה פעמים ביום עד שגומרים את כל הכמות.

אגב, תמרים יוכלו לעזור לך גם למניעת עצירות שאופיינית לאחרי לידה.

נשמה!! ככ מזדהה איתך, אם זה מעודד- זה עובר!!ת.
ילדתי לפני שבועיים וקצת, ולא הצלחתי להניק בכלל!! אפילו לא 15 שניות..
ולאט לאט התינוק ואני למדנו אחד את השני..
היו בבית חולים כל מיני יועצות הנקה שעזרו / בלבלו / גרמו ליאוש..
ובסוף הגענו לבית שלנו והצלחנו יחד.
אל תדאגי, זה בטבע שלנו
ואם זה חשוב לך את תצליחי!
יש כל מיני יועצות הנקה שיכולות לעזור, יש להן כל מיני אביזרים ושיטות.
אל תדאגי.
שפע של חלב!
ועכשיו, תנוחי.. המוגלובין נמוך גורם לבעסה..
מזל טוב מזל טוב!נעמוני
אני הייתי במצב דומה התינוק פשוט היה נרדם ולא יונק הבאתי יועצת הנקה וקניתי משאבות מכל הסוגים (ידנית, חשמלית) הלכתי לטיפת חלב מה לא? וכל זה עוד לפני הברית.. הוא נולד עם לשון קשורה (כדאי לבדוק) וזה לא הסתדר בסוף.. וזה לא נורא.. גם אני הרגשתי כאילו שאני לא אמא ושזה סוף העולם אבל היום ב״ה הוא ילד חזק ובריא גם אם הוא לא הצליח לינוק גם זה קורה! הכל מהשם.. תתעודדי
חדשה דנדשה יקרה-קודם כל בלי לחץ!!!אביוסאחרונה

גם אם בביה"ח הוא אוכל מטרנהזה עדיין לא אומר שהוא לא יינק...

גם בלידה הקודמת וגם בלידה הנוכחית הילדים שלי אכלו בבית החולים מ טרנה ביומיים הראשונים ורק אחר כך התחלתי להניק.

דבר שני-את אחרי לידה! הגיוני שהגוף שלך צריך לנוח...

זה שאת לא מצליחה להניק או שהוא לא מצליח לינוק זה לא אומר שאת אמא גרועה!

תאפשרי לעצמך את המנוחה הזו. בבית יהיה קשה יותר לנוח... לא יקרה כלום אם בעלך יתן לו תחליף חלב מדי פעם ואת תנוחי..

אולי תנסי ארוחה אחת הנקה וארוחה שניה מטרנה?

או אולי להתחיל ארוחה בהנקה ולהמשיך אותה במטרנה?

שוב-בלי לחץ.

הסיבה שהוא נרגע אצל בעלך ואצלך לא היא כי הוא מריח ממך את החלב ורוצה לינוק.

אל תילחצי!

תנוחי, תירגעי, תתחזקי, תקחי ברזל...

יהיה בסדר! עוד תראי שהקטן הזה ירצה רק אותך

ייעוץ אי זוגי - פריקה והתייעצותדון מנואל

גיל 38, הילדים, העבודות, החיים עשו את שלהם. פה ושם משברים, עלבונות, ריבים הביאו אותנו לכך שאשתי רצתה ללכת לייעוץ זוגי. בישוב שלנו כמובן לא היה כדאי ללכת ליועצים שאחרי זה נפגוש במכולת, בגינה או בבית הכנסת והלכנו לישוב ליד למישהו מומלץ. אשתי יצרה את הקשר הראשוני, ספרה מה שספרה והגענו אליו.

אחרי 3 פגישות איתו הרגשתי משהו לא בנוח בכלל. היועץ המדופלם והמומלץ לא בדיוק יועץ זוגי. הוא יועץ לאשתי איך להיטיב את חייה. ואני בתפקיד חלק מההצגה או מההפקה. בעצם אני צריך לעבוד על דברים שיגרמו לה להרגיש טוב. הפתעות קטנות, עזרות במה שהיא צריכה, להתחשב בה ולדרוש בשלומה. היא צריכה גם למצוא דברים שיגרמו לה להרגיש טוב. ללכת לחוג, לפגוש חברות, לדעת להגיד לי מה היא צריכה.
בכלל הופתעתי לגלות שלא ניתנה לי בשום שלב עד כה אפשרות לומר מה מפריע לי בחיים, בבית, בזוגיות, אולי בעבודה, אולי במשהו אחר. הכל ביחס למה שהיא מרגישה.
זה כמובן לא תהליך משפטי שבו צריך לשמוע שני צדדים ולהחליט מי אשם, אבל אם נוגעים ופותחים ומטפלים, גם לגבר שאולי לא בא עם משא סבל לייעוץ, יש דברים שהוא היה רוצה לפתוח ולומר.
אולי אני לא מבין מה הייעוץ אמור לכלול. כי אני מוצא פער די גדול בין ההמלצות על הבחור לבין איך שאני מרגיש אצלו.

ממליצה לך לכתוב את זה בפורום נשואים טרייםיעל מהדרום
לק"י

הוא יותר פעיל.

בהצלחה!!

לגיטימי לגמרי...ד.אחרונה
ייעוץ אמור לגרום לשני הצדדים להרגיש בנוח.

אם מישהו מרגיש שהייעוץ הזה אינו מדבר גם אליו - אפשר לחפש מישהו אחר.

יתכן שאחרי ששמע בתחילה את אשתך, הבין כאילו הבעיה נמצאת רק בהרגשה שלה - ולא גם בהרגשה שלך.

כמובן, לאידך, שייעוץ טוב אינו אמור להיות זירת טענות הדדיות. זה לא לחפש "מי אשם", אלא איך בונים בטוב יותר את ההדדיות.

אז עצות של הפתעות קטנות, עזרות, התעניינות בשלום השני - הן טובות מאד. אבל זה לא מספיק, כשהן מופנות באופן בולט רק לכיוון אחד.

לגבי להקשיב מה מפריע לך, בחיים, בעבודה וכו' - זה דבר חשוב מאד. אלא שמישהו כזה, לפעמים יתמקד במה שבין בני הזוג, ופחות במה שמעבר לכך.

אני יכול לשלוח לך בפרטי, שם של מישהו (קרוב משפחה) מנוסה מאד, חביב וישר, מייעץ בהירות ובפשטות - ותוכל להתקשר אליו, להסביר מה הבעיה שמצאת בייעוץ הנוכחי - ולשאול אם יש לו רעיון...

מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה

אולי יעניין אותך