מה אתם הייתם עושים?הוגה דעות
עבר עריכה על ידי הוגה דעות בתאריך י"ז בשבט תשע"ג 19:23

בכל בוקר אני קם עם אותה דילמה ועם כל החלטה שאני לוקח אני מרגיש לא כל כך שלם.

קצת רקע: אנחנו נשואים כמעט 5 שנים וחובקים שתי נסיכות מקסימות, בנות 3 ושנה. אני עובד מאוד קשה בתפקיד הנהלה בכיר באחד מבתי האבות באיזור הדרום. למעשה אני יוצא לעבודה בשעה 9 וחצי בבוקר ומגיע לבית בסביבות 8 וחצי בערב. בקיצור, יוצא שאני כמעט כל היום לא בבית. ברוך ה' יש לי את הבקרים הארוכים עם הבנות ואני מאוד שמח בזה.

גם אישתי עובדת מאוד קשה, היא מחנכת ומורה למדעים בתיכון בסמוך לעיר מגורינו. היא מגיעה לבית בסביבות השעה 3 בצהריים, מוציאה את הבנות מהגן, ארוחת 4, מקלחות, ארוחת ערב ולישון. אחר כך היא עוד צריכה להשלים פערים שלא הספיקה במהלך היום: בדיקת מבחנים, שיחות עם הורים, הכנת מערכי שיעור וכול'. בנוסף לכל זה היא כמובן גם מטפלת בכביסות, בניקיון, בבישולים ובכל מה שדורשת עבודת הבית.

אני אישית מסייע בכך בשעות הבוקר. לאחר שאני שם את הבנות בגן אני חוזר לבית, שוטף כלים, מכבס, תולה כביסה, מקפל, מארגן את הבית ובקיצור משאיר את הבית מתוקתק. כל זה כמובן בכדי להוריד עומס מאישתי שגם בלי מטלות הבית עובדת מאוד קשה.

עכשיו אני מגיע לבעיה: סידור הבית בבוקר כרוך בזה שאני לא מספיק להתפלל במניין. אם אלך לתפילה במניין אצטרך מיד אחרי התפילה לצאת לעבודה מבלי להספיק כלום בבית. לכן, אני מתפלל בבית יחיד משהו כמו רבע שעה ואז נותרת לי כמעט שעה שלמה לעשות את מטלות הבית ולהוריד עומס מאישתי. כל בוקר הדילמה חוזרת על עצמה: האם להתפלל במניין ואז להשאיר את הבית מבולגן כמו שהוא, או לוותר על תפילה במניין ולארגן את הבית כדי שלאישתי יהיה יותר קל. בהתחלה הייתי מתפלל במניין בימים בהם יש ספר תורה ובכל שאר הימים ביחיד אך הפסקתי גם את זה וכיום אני מתפלל בכל בוקר תפילת יחיד.

אנא עצותיכם...

תשאל אותה. מה היא אומרת? זה מאוד משמעותי...סתם.אחת
העצה שלי-הקולה טובה

לך לישון מוקדם יותר, וקום לותיקין, או לפחות למניין מוקדם.

אם תפילה במניין חשובה לך- אז זה אפשרי.

ואם לא זה- למדתי מרבותי שעדיף להתפלל יחיד מאשר לצער את האישה. (אתה לא מבטל הרי תפילה, רק מקיים אותה פחות בהידור, ומצד שני- אתה מצער את אשתך. שזה ממש עבירה וביטול מצוות ואהבת..

שאלה טובה של אדם טובלשם שבו ואחלמה

נראה לי שצריך שיקול דעת של תלמיד חכם.

כאמא ל-5 ברוך ה'... הוא תמיד ילך לתפילה!ortal1

כאמא ל-5 ברוך ה'  שכוללים תאומים בני שנה וחצי ותינוק הבוקר שלי הוא לא פשוט בכלל (בלשון המאוד מעטה...) אני מארגנת אותם לבד לביה"ס ולגן. בעלי קם לתפילה של 6:30-6:45 וחוזר קרוב ל 8:00 לפזר את הילדים לביה"ס, לגן ולמעון ולא עלה בדעתי מעולם (!!!) שבגלל שקשה לי בבוקר הוא לא יתפלל במניין. כנ"ל גם אחרי הצהריים, הוא מחזיר אותם בסביבות 16:00 הביתה (ובשביל להגיע בזמן למעון ולצהרון הוא יוצא קצת מוקדם מהעבודה) וב 16:30 כבר הולך למנחה+ערבית וחוזר רק בסביבות 18:00- שוב אני לבד בארוחת 4 והמשחקים ורק לפעמים מצליחה להתחיל מקלחות לפני שהוא חוזר (רק להתחיל הערב עוד ארוך...)

אבל ברוך ה' שנינו יודעים שהמצב הוא בבחינת עובדה מוגמרת , כשיש זמן תפילה הוא הולך להתפלל (אבל יודע שיקבל על הראש אם יתעכב באזכרה או משהו כזה... קורץ ) ואני מתמודדת עם כל הקושי. מקסימום קוראת לאחותי שתעזור קצת בשעה הקריטית וכשהוא חוזר נכנסים למרטון מקלחות והשכבות ואח"כ גם סידור הבית.

עצתי, תשאל אותה עד כמה העזרה שלך דווקא בבוקר כ"כ חשובה שבשביל זה תפספס תפילה במניין, תוכל לעזור גם בערב (אם כי כבר יותר עייפים) או שתקום קצת יותר מוקדם.

בהצלחה.

הוגה דעות, שים לב שלכל אשה והכוחות שלהלשם שבו ואחלמה

וזה שה' נתן לאורטל1 את הכוחות לזה, לא אומר שהוא נתן גם לאשתך

לאורטל גם יש עזרה בערב. ואין לה העומס של אשתוaima

באמת נשמע אם זה מסתדר להתפלל ב 6

סליחה ,אבלהדסדס

לא ציינת אם את עובדת גם בחוץ.

לא חכם מצידך לכתוב לבעל שמבקש כאן עצה את מה שכתבת. סתם עלול לגרום להשוואות מיותרות.

להדסדס- אני גם עובדתortal1

כרגע אני בחופשת לידה אז קצת יותר קל, את הבית אני מארגנת במשך היום, אבל עד הלידה-  משרה מלאה עד 16:00 ועוד מעט חוזרת לעבודה... מארגנים ומטפלים בערב והכביסות לא מתוקתקות כל יום, מה לעשות....

(אני אומנם לא מורה אז אין לי מבחנים לבדוק ומערכי שיעור להכין בערב אבל היום שלי ארוך וקשה גם ככה)

אבל כמובן שכל אשה לפי היכולות שלה ועד כמה חשוב לה וגם לו נושא התפילה במניין. אצלי זה מובן מאליו אבל כך גם חונכנו, רק אם אין ברירה מתפללים יחיד.

לדעתי, אם יראה לה שזה חשוב לו , היא לא תתנגד נחרצות למצב ואולי אף תתמוך בו. הקב"ה נותן כח למי שרק מראה רצון להתחזק ולהתמיד.

(אבל זו רק דעתי...)

האם זה מספיק חשוב לך?אילה.

אם זה מספיק חשוב לך להתפלל במנין וגם אשתך מבינה שחשוב לך, תצליחו למצוא פתרון שלא יבוא על חשבון העזרה.

אצלנו בעלי קם לתפילה של 6:30  וחוזר הביתה ב7:20 בערך. עוזר לי בארגון הסופי של הילדים ובפיזורם. אח"כ אנחנו אוכלים ביחד א. בוקר בנחת, כי בערב הוא גם חוזר מאוחר ולא נמצא. עזרה בבית אני פחות צריכה, כי אני בבית

לי נשמעפאז

לפי הפרטים שנתת שאתם יכולים להרשות לעצמכם להעסיק עוזרת כמה שעות שבועיות,

ולתת לה לטפל בכביסות ובעבודות הבית (לפחות בחלקן הגדול).

כך תוכלו להוריד מעצמכם עומס, להנות מהכסף שאתם עובדים בשבילו כ"כ קשה, להתפלל ולהנות יותר זמן עם הילדות.

אחרת למה שווה העבודה?!!

אני מאמינה גדולה בכך שמי שעובד קשה בחוץ- עושה את זה כי זה שווה את זה, מבחינה כלכלית ומבחינה מקצועית.

והיות והעיקר הוא שתוכלו למצוא איזון ולחיות בצורה טובה, עדיף לעשות "מיקור חוץ" למה שאפשר <בתור מנהל אתה

אמור לדעת את זה..>

אם אין לכם אפשרות כלכלית, כדאי לבדוק שוב את המאזן ושיקולי העבודה, ואולי לצמצם שעות.

בהצלחה!!

שאלה גדולה...ד.

אתם נשמעים ממש מצויינים.

לדעתי, תשאל רב חשוב ומבין ענין.

זו ממש שאלה הלכתית של סדרי עדיפויות בין מצוות.

[כך גם יהיה לך "כתפיים" להישען עליהם]

כאמא ל-3 ילדים....שושנה29

בעלי עובד מהבוקר עד מאוחר בלילה חוזר לפעמים בשעה 11-12 מחוץ לעיר - התפילה כמובן ביחידות בבית.

ארוחת בוקר ברכב. - ארוחות אף פעם לא איתי - לא בוקר לא צהריים ולא ערב. (רק בשבת יוצא לנו לאכול ביחד).

ואני קמה מאד מוקדם אפילו שהלכתי לישון מאד מאוחר (כי הייתי צריכה לחכות לבעלי שיגיע) ומארגנת אותם ליציאה. - שגם אני שולחת אותם.

ילדים כמעט לא רואים את האבא (לצערי רק בשבת). גם כמעט ולא זה תפילות בבית כנסת ויושן רוב הזמן כי עייף מכל השבוע. אז רק קצת בסעודות - שזה לא נסחב לשעתיים שלוש מקסימום שעה.

אמנם אני עובדת מהבית (כולל צהריים כשהם חוזרים) - אבל בין לבין בישולים, כביסות, ארגון הבית, קניות, כלים, מקלחות והשכבה - הכל לבד - כל העול נופל עלי.בוכה

לפעמים אני  ממש מרגישה בלי כוחות אז הכלים וסידור הבית פשוט מחכים ליום המחרת..

איי תגידו שזה לוקסוס לעבוד מהבית - אז אני אגיד לכם שאני לא מאחלת לאף אחד להיות כל היום בבית ולעבוד נון סטופ.....

הייתי הולך לפחות למחצית תפילה כלומר:חושב חכם

ליוצר אור עד אחרי 18

גם במנין זה לוקח 20 דקות גג

כמה דברים שחשבתי עליהם:~א.ל

א. לא חייבים שהבית יהיה "מתוקתק".. גם אם קצת מבולגן, הדברים לא נוראיים..

ב. מה לגבי הערבים שלך? והאם באמת הבוקר מנוצל כפי שצריך?

ממה שתואר על ידך, אתה גוזל לעצמך המון זמן בבוקר. רק כיבוס בגדים, המתנה לסיום העבודה, תלייה וקיפול- לוקחים המון זמן.

וחבל בגלל זה להפסיד תפילה במניין.

אפשר להכניס את הבגדים למכונת הכביסה, ולשטוף כלים בבוקר, ומיד לרוץ לתפילה.

אם מספיקים לאחר התפילה: לתלות ולקפל את הכביסה

ואם לא: לעשות זאת בערב, או לפחות להשלים את מה שנשאר..

אם תפילה מתחילה ב6 ומסתיימת ב7, ואתה אמור להגיע לעבודה רק ב9 וחצי, מדוע שלא תספיק לעשות את המטלות לאחר התפילה

ולעשות מקצתן- לפני התפילה?

ואם התפילה מתחילה ב7 ומסתיימת ב8, ממילא אפשר לקום טיפה יותר מוקדם ולעשות את מרבית המטלות..

בהצלחה!

אנחנו עוד צעירים, אבל ההורים שלי-אלירז
אבא יוצא לעבודה ב7 וחוזר במקרה הנדיר ב23:00. לרוב אחרי 24:00.
אמא עובדת עד השעה 16:00.
בבית כרגע - 9 ילדים. מתוכם 3 בישיבות/אולפנות.
אמא מטפלת בצרכי הבית.
יש עוזרת ביום חמישי.
ובכל ערב, גם אם הוא חזר ב2:00 - אוכלים ארוחת ערב יחד.
את אבא, הילדים רואים בשבתות. (וגם זה לא בכולן, כיון שהוא ראש ישיבה)
ולמה אני מספרת את זה?

א. כדי לומר שאתה בעיני בחור נהדר ומדהים כמה חשוב לך לסייע לאשתך. וכמה אתה מודע לפרטי הטיפול בבית. מה אשתך אומרת על המצב?
ב. אתם שניכם אנשים עובדים, אולי יקל עליכם לקחת עוזרת באחד מימי השבוע?
ג. אולי לקום מוקדם יותר?
ד. שאלת רב היא התשובה לנושא הזה בצורה האמיתית ביותר.
ה. נקודה מסויימת, שאולי קצת מסוכן לומר אותה-
בגדול - תחום הילדים, הוא התחום של האישה, זה לא אמור לבוא על חשבון עבודת ה' של הבעל..
איתך בכמעט כל מה שכתבת...ליבי ער
כתבת ממש יפה והצעת דברים ממש נכונים.

רק לגבי סעיף ה -
איני יודעת מה לענות לו לגבי התפילה בציבור...
אבל באופן כללי-
זו מן אמירה שכולם אומרים ומעולם לא הבנתי מהיכן היא לקוחה.
בודאי שאיני מתכוונת שהבעל ישב בבית כל היום ולא יתפלל ולא ילמד...
אבל
עבודת ה' זה לא רק לימוד תורה מהספר או תפילה מסידור.
עבודת ה' זה כולל ה כ ל ..! גם לימוד. וגם ואהבת לרעך כמוך.
ובכתובה הבעל התחייב כלפי אישתו, לזון, לכבד, לספק את כל מחסורה וכו...וזה בכל רובד. הן גשמי, הן נפשי והן רוחני.
לטפל בילדים זו לא עזרה לאישה. ילדים זה משותף לשניהם. ברור שהזמן שכל אחד בבית הוא שונה ולכל זוג האיזונים שלו. אבל בהחלט לא חושבת שאפשר לתחם את זה לתחומים מוגדרים ואחידים.

אני יודעת שהגיוני שלא לכך התכוונת..
פשוט לא חושבת שלעזור לאישה , לטפל בילדים..לא נחשב לעבודת ה'.
כמובן שבמקרה כמו שנשאל שזה מתנגש עם הלכה אחרת- צריך להתיעץ עם רב ולמצוא פתרון, כמו שכתבת.
ולא בטוח שהפתרון יהיה להפסיק לעזור לה- באין פתרון אחר (לקום נץ/להביא עוזרת /להפחית שעות עבודה) יתכן וגם רב יפסוק שמותר לו. לא כל אישה יכולה לעמוד בכל נטל הבית והילדים לבד..לא לכולן יש כוחות בגוף ובנפש. וזה עלול גם לפגום בזוגיות...

הקיצר, זה נאמר רק בכמן סוגריים. לא כנגד מה שכתבת . וברוח טובה..
מדובר בבעל שב"ה נשמע שמידותיו מתוקנות אשתו יקרה לואלירז
אני רק אומרת בניגוד לקלות שבה ויתרו כאן חלק מן האנשים על התפילה במניין של הבעל- שלא כזה פשוט שזה המצב.
וכמו שהסכמנו, את זה יקבע תלמיד חכם.

ודאי שעבודת ה' אינה רק לימוד תורה וגמרא. ההיפך- עיקרה עבודת המידות.
רק שלפעמים אנחנו הנשים שוכחות שהגברים שונים מאיתנו ונזקקים ללימוד ולתפילה במניין, בשביל להשתבח במידות.
כתבת מאד יפה.ד.

איזה הורים!...

[ו"הילדים" זה גם תחום של הבעל, כמובן. רק לרוב - בפונקציות שונות]

תודה אלירז
בעיקרון שליחת הילדים לגן וטיפולים כמו טיטולים ואמבטיות, הם תחום נשי.
אם הבעל שמח לעזור- אשריו ואשרי חלקו. וכמובן אשרי אשתו.
ללמוד עם הילדים ולחנך, לייעץ ולתמוך - ודאי שאין כמו אבא.

לצערי היום רוב הנשים באופן אוטומטי מצפות מהבעל לקחת חלק שווה בטיפולים הנשיים בילדים, ותורמות בכך לאובדן האיזון בבית.
(אפשר להתנפל עליי בנות, זה לא באמת ישנה את דעתי או דעתכן)
את קצת נאנדרטלית...מנדל12
עבר עריכה על ידי מנדל12 בתאריך כ"א בשבט תשע"ג 09:36

מחילה, לא כתבת יפה. את יודעת לכתוב יפה אך הדברים אינם יפים.

תאורי הנשים כאן על גברים שאינם בבית כדי לגדל את ילדיהם מזעזעים בעיני. לפי תאורך גם אביך, במחילה ובכבוד. מגדלים ילדים כל הזמן ומחנכים אותם על פי דוגמא אישית של כבוד ושיתוף בין בני הזוג, לא אחת שיפחה ואחד שה' רוצה בעבודתו. אב שלא רואה את ילדיו -- ואפילו לא בשבת! -- אין לי מושג למה טרח שיהיו לו ילדים.

אתם לא שומעים את האומללות בקולן של הנשים המשועבדות הללו? להן לא מגיע להתפתח מבחינה רוחנית בין הכביסה לכלים?

תאמרי, זו לא את שכתבת כאן בזמנו בלהט שראוי שנשים ינשאו כבר בגיל 16, וש18 זה על גבול הקשישות? כלומר להיות סבתא בגיל 32, אחרי שמה שעשית בחיים זה תרי"ג כביסה.

שיתפלל בבית ויהיה עם הילדים שלו. פעמ פעמיים בשבוע ילך למניין ובשבת יתפלל בכל ההידור שנחוץ.

ואה, אין לי שום כוונה לשנות שום דבר מדעתך, את נשמעת לי מאוד מאוד מאוד מוצקה בעמדותייך. מאוד.

ואגב, אני ברסלבי. אז לא פחות דתי ממך.

בשורות טובות

תסלח לי...ד.

א. "כבוד ושיתוף" אינם בהכרח פונקציות של אותם מעשים. אם איש מוסר נפשו על הרבצת תורה, ואשה מטפלת בילדים בבית ושניהם שמחים במעשיהם, שלמים איתם, רואים בכך אידיאל - ושמחים זה בזה, יפה מאד.

ולגדל ילדים זה לא "שפחה". זה אידיאל גדול מאד. אני מכיר כאלה עם "תארים" שבבחירה שמו את תאריהן בצד, מרוב החשק להתעסק דווקא באופן עיקרי עם גידול ילדיהן. כל אחת, עם מה שמתאים לה.

ב. אם היה מדובר במישהו שמשרת כקצין בכיר ב"קבע" ובגלל זה אינו נמצא הרבה בבית - גם היית אומר כך? להיות מפקדי שמוסרים נפשם על עם ישראל, צריך דווקא רווקים או כאלה שאינם רואים במשפחה ערך?

אז להיות ראש ישיבה, שמוסר נפשו על חינוך נערים ועושה מהם "בני אדם" ובזכותו נבנים הרבה בתים טובים בישראל - זה לא פחות. לא מדובר על מישהו שלכתחילה "בורח" מלהיות בית - אלא מכח חובות תפקידו. בוודאי שאין זה פוטר מאחריות ישירה למשפחה, אך יש לעיתים עוד משימות חשובות. עפ"י רוב, דומני שדווקא מי שאכפתיים מהמשפחה וגם לוקחים על עצמם משימות כאלו כשצריך באמת, מוצאים איכותית זמן לכל. בעוד מי שבשם "רוממות המשפחתיות" תובעים לא להתאמץ מידי לדברים חשובים אחרים, לא תמיד נמצאים באותה רמה, גם משפחתית.

ג. ה"אומללות" של הנשים תלויה במציאות שאתה מכיר. יש אכן כאלה, לצערנו. ויש שלא. היום לא מכבסים בנהר..  ראינו נשים שמטפלות בילדיהן וביתן, ומוצאות כר נרחב להתפתחות רוחנית נוסף על ההתפתחות שבזה עצמו. לומדות באוניברסיטה הפתוחה, שומעות שיעורים, הולכות לשיעורים ועוד.

ד. ספציפית לדוגמה שהובאה: הרי אמא שלה עובדת עד 4...  לא אשה ש"אין לה התפתחות".. מן הסתם - היא לא עובדת ככובסת, אלא במקצוע שמוציא לפעל את כישוריה הברוכים, אחרי שלמדה אותו..

ה. תתפלל הרבה, שתזכה למשפחה כמותם...  וכי אתה חושב שהאבא קיבל מינוי ל"ראש ישיבה" יחד עם החופה?.. אנשים למדו, התפתחו, גידלו ביחד את ילדיהם. עם הזמן - אדם גדל בתורה ולפי הנצרך מקדיש את זמנו. 

אדם שרואים איזו הקרנה עצומה יש ממנו על בִיתו, אתה יכול "לתת לו ציונים" "שאינו בבית לגדל את ילדיו"?.. אתמהה.

חוזר: תתפלל למשפחה כמותם, ליחס בין איש לאשתו כמותם. תתפלל שאם תחזור מאוחר הביתה, אשתך תחכה לארוחת ערב איתך, שתהיו שלמים זה עם עיסוקיו של זה, וקשורים בכל מקום של אחד מכם נמצא.

ו. לפסוק הלכה על המינון הנכון בין תפילה בציבור לטיפול בילדים לפי המציאות המשתנה - צריך שאלת חכם, ככל שאלה הלכתית. אינך יכול, דומני, "לפסוק": פעם-פעמיים בשבוע וכד'. אם כי, זה לא משולל היגיון.

ואגב: "ברסלבי" - זה לא בהכרח אומר "דתי" יותר או פחות (לא מדבר עליך אישית כמובן). הכל לפי מה שהוא אדם.

לגבי הנשים ה"אומללות"shoosh
אני לא נכנסת לדיון הספציפי של השרשור.

רק לגבי האמירה שמעליי. התפיסה הזו היא שטחית ופופוליסטית.
אישה שבעלה עוסק יום ולילה בתורה, ועושה זאת לשם שמיים תוך הקרבות אישיות רבות (וכי הוא עצמו לא היה רוצה זמן למשפחתו?), בדרך כלל נמצאת שם במודע, ומתוך בחירה.

אישה שלוקחת על עצמה את הטיפול בבית בצורה בלעדית (לא מדברת כרגע על חינוך) בזמן שבעלה עוסק בתורה היא אינה משועבדת. היא לרוב חופשיה יותר מכפי שתוכל להבין, ויש לה שכר על כך בעולם הזה ובעולם הבא.

קל לזלזל כשלא מסתכלים לעומק. עבודת המידות זה לא רק (אמנם גם לפעמים) לעזור לאשתך בעבודות הבית.

ואני מסייגת- צריך למצוא איזון שמתאים לשני הצדדים. לא לכל הנשים יש את אותם הכוחות לבית, כפי שלא לכל הגברים יש את אותם הכוחות ללימוד תורה.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!פטרוזיליה1
נתחיל מכך שבפסקה אחת לפני האחרונה הראית זלזולאלירז
ועל כן מעיקר הדין - לא הייתי עונה על כך.
לפנים משורת הדין -
אבא שלי הוא ראש ישיבה, והוא עשה הסכם איתנו הילדים, כן, ממש כפי שאתה שומע - שמתחלקים בזכויות שלו בשמיים על הצלת הנפשות שהוא פועל.
להגיד שזה תמיד היה קל? מה פתאום.
להגיד שבגלל זה לא היה שווה להביא אותנו? חס ושלום!
אני מעריצה את אבא שלי על פועלו.
ואני רואה איך הוא מתפלל עלינו הילדים, כמה הוא דואג לנו, ואם היו בעיות - תמיד הוא היה שם בשבילנו. נלחם עלינו ועבורנו בכל פעם שהיה נצרך כמו אריה!
ואם אתה חושב שלו קל להיות רחוק מאיתנו, אתה ליצן.

אמא שלי היא אישה דגולה!!
היא לומדת ייעוץ עכשיו ומפתחת את עצמה בהמון קורסים להעשרה, ביום החופשי שלה!
וכל זה כשהקטן ביותר מתוך ה10, בלי עין הרע, בגיל 4.
היא אישה חכמה, אצילת נפש ומדהימה.
תמיד שחררה את אבא שלי לכל דבר שבקדושה!

ההורים שלי הם אנשים ענקיים, ואני ב"ה גם זוכה להגיד להם את זה בחייהם!!!
כולנו, ב"ה! הילדים, עדיין עובדי ה'!
ולא כמו שטוענים על "בני רבנים"..

עבודת ה' היא לא משהו מנותק בשום פנים ואופן מהמציאות.
ועבודת ה' איננה רק תפילה ולימוד גמרא, כבר כתבתי זאת קודם, לא נראה לי שיש צורך שאחזור על דבריי.

בעקבות המהפכה הפמיניסטית, נשים הפכו לגבריות גם בעבודת ה' שלהן!!
כביסה, שטיפת הבית, החלפת חיתולים, שטיפת כלים- נעשו בעיני העולם עבודות בזויות!
כשהן בעצם עבודות קודש!!
ומכיוון שאתה גבר, מעולם לא תבין איך ללוש בצק זו עבודה רוחנית, איך לכבס את הגרביים של הילדים זו הודיה עצומה לה', איך לשטוף את הבית זו בדיוק עבודת הכהנים בבית המקדש.
אשריי שטוב לי לעשות תרי"ג כביסות.
אני שמחה בכך בכל ליבי.

עם כל זאת, לא ברור לי איפה מצאת סתירה בכך שאישה תלמד פה ושם דברים המשמחים אותה.
דברים שמעניינים אותה או מפעימים את נשמתה.

אגב, אני כרגע עוסקת בעבודות הקודש שבבית, ואף על פי שהן לבדן מספיקות למלא יום שלם -
ב"ה אני מוצאת את הזמן לעסוק בכשרונות שלי.
אתה מוזמן להזמין אצלי עוגות קונדיטוריה, ציורי קיר ענקיים, ורקמות מיוחדות לטליתות.
בין השאר- למדתי תקשורת, והתחלתי משפטים.
מה שכן, מעולם לא כתבתי ש18 נמצא על גבול הקשישות, זה אכן, פרי דמיונך בלבד!
ההורים שלך - באמת אנשים גדולים.ד.
אבא צדיק גדול!!-משה ר-

אין על הרב היקר הזה

הרב דן ושדרותי היקרים, תודה על הגיבוי אלירז
וואו אלירזיטבתה

איזו הסתכלות חיובית, אשרייך.

נשמע שהורייך מודל לחיקוי מושלם עבורכם!

שיהיה בהצלחה!

נהניתי לקרוא את מה שכתבת, חיזקת אותי מאוד.

פששששששזיויק
תותחית
אלירז תעשי לי טובהמאמע צאדיקה

תשלחי להורים שלך קישורית להודעה הזו^^ שכתבת

קצת נחת מגיע להם

אשרייהם שכזו ילדה יש להם

ואוו מדהים אלירז!! מסכימה איתך כלכך!ניצנית

אשרייך ואשרי חלקך!

שנזכה...

תודה למפרגנים אלירז
צדיקה, הם קיבלו קישור למייל הבוקר ב7. תודה, נשמה.
אח... איזו נחת..ד.
אלירז, את מתוקה וההורים שלך מדהימים, ובכ"ז-שביב

לדעתי האישית הקטנה- זה לא הדרכה לרבים...

ולא לכל אחד מתאים להיות רב גדול

ולא לכל אחת מתאים להיות אשתו של רב גדול...

רק על עצמי לספר ידעתי, שללא עזרת בעלי, כרגע בתור מצב של ילד בן שנה+סוף הריון, הבית היה נראה נורא, הילד היה מוזנח, ואני הייתי בשמירת הריון בגלל חוסר בכוח/יכולת לטפל בהכל וגם בעצמי..

אני חושבת שכל זוג צריך לראות מה הכוחות והמסוגלות שלהם בלי להשוות לאחרים.. ולשאול ת"ח זה תמיד יועיל גם...

[מפחדת לשלוח שלא יתנפלו עלי כאן.. ובכל זאת..]

מי אמר שמתאים לכל אחד?...ד.

ובכל מצב?...

כל אחד כעניינו.

[ולמה שיתנפלו?...]

שביבית, את צודקת במליון אחוז.אלירז
גם לי באופן אישי לא מתאים שבעלי יהיה ראש ישיבה!
אבל דבר אחד, ואני חושבת שאנחנו מסכימות עליו, צריך להיות הבסיס:
הקב"ה טבע תכונות שונות באיש ובאישה, ומתוך כך תפקידיהם שונים.
כל עוד שניהם יודעים מהו התפקיד המקורי, אין שום בעיה שיהיו לעזר האחד לשני בכל תחום, אפילו מומלץ!

אגב, סתם כך, להרגשה טובה-
ביום שישי אבא שלי חוזר מוקדם יחסית, ויוצא לנו לראות אותו שוטף כלים וצוחק עם אמא במטבח.
אחותי..נקודה למחשבה
כל מילה קודש!!

תחום נשי?נאום המלך

מאוד מעניין שאת המלאכות הקשות, הפיזיות והמלכלות את נותנת לאישה.

ואילו הגבר הוא הלומד, המחנכך המייעץ והתומך.

עצמי עיניים ושאלי את העצמך באמת מה עדיף לך כאישה: (ולא מה "הטבע הנשי המקורי" המסתורי הזה שאת מנסה להציג)

להיות קרובה לאלוקים דרך הכוונה ותמיכה בצאצאיך, או ניקוי הצואה שלהם?

עד כמה התגובה שלך היא השלמה למצב נתון בנימוקים סמי-רוחניים?

איפה כתובים הדברים שאת מתארת בתורה?

אתה לא ראוי לתגובה.אלירז
אלירז, למה?נאום המלך

זה ממש מעליב,

באמת.

(ואני אישה! זה הניק הישן של בעלי)

כי מי שיוצא מנקודת זלזול, והיה הרבה בתגובתךאלירז
לא ראוי לתגובה.
אם קראת את כל תגובותיי בשרשור הזה, היית אמורה גם לקרוא את החלקים שמדברים על אישה לומדת ויוצרת למען עצמה.
בנוסף לא פתחנו בכלל את הדיון של קשר נפשי עם הילדים מצד האישה, אלא רק מצד הגבר, כך שנראה מתגובתך שכל עניינך הוא לנגח.

אני מבקשת סליחה על עצם הפגיעה, ועל פנייתי אלייך כגבר. תשובתי עומדת בעינה.
טוב, מחילהנאום המלך

לא התכוונתי להשמע כמזלזלת בך,

להיפך, נראה לי דיון מעניין שרציתי לקחת בו חלק.

יש עוד דעות בעולם, את יודעת...

(:

עכשיו ראיתי שיש המשך להודעהנאום המלך

איכשהו ראיתי קודם רק את הכותרת..

אני הגבתי לחלוקה שלך לנטיה ותחום נשי וגברי.

שאלתי אותך כיצד יתכן והתחומים הפיזיים והפחות נעימים ורוחניים מוענקים (בהודעה שלך, לא בהר סיני) לאישה.

אני מבינה שאת מתארת ומכירה גם נשים לומדות, אז למה אין זה כלול באידיאל הנשי שהצגת?

הן יחידות סגולה? מוזרות? למה לא ניתן להגיד שגם זהו חלק ממימושן העצמי הרוחני והעמוק?

קשר נפשי של האישה עם הילדים- מדוע לא ציינת את זה בתפקידי ונטיות האישה?

ויתרה מזאת, בחרת לשים את זה בתחום הגברי. למה?

נאום המלך - בתקווה שתקראי הכל! >>>אלירז
עבר עריכה על ידי אלירז בתאריך ב' באדר תשע"ג 01:48
א. נראה לי שווה לקרוא את כל השתלשלות העניינים בשרשור הזה, מכיון שלא שטחתי את נקודת המבט שלי בנושא באופן מלא, אלא עניתי לאנשים על שאלות ספציפיות ולא נגעתי בכל המורכבויות והאיזונים.

ב. שטיפת הבית והכלים, אינם התחומים הפיזיים בניהול בית, אם לזה התכוונת ששמתי אותם תחת הגדרת התפקיד הנשי. העבודה הסזיפית והקשה היא עול הפרנסה, והוא נמצא תחת תפקיד הגבר.
הוא זה שאמור להתמודד עם העולם המחוספס בחוץ, ולמרות שהרוב עובדים היום פחות פיזית, גם שעות הנסיעה הרבות, קניות וגם ההתנהלות הקיימת בחוץ עדיין - יותר פיזים מאשר תפקידי האישה הטכניים בבית ולא בנויים בהתאם לנפשה הרגישה. מה גם שעדיין ישנם גברים שעובדים בתפקידים הישנים, של בניה, נגרות, חשמלאות, הובלות וכד'.

ג. נשים לומדות לא כלולות באידיאל שהצגתי, כיון שזה לא חלק מתפקידן. זוהי העשרה שהן בוחרות לעצמן והיא לא מכוח התפקיד.
לאישה תודה לאל ניתנה בינה יתרה, ומכוח אותה בינה, אינטואיציה,רגישות וחכמה עצומה בכל הקשור למערכות יחסים-היא יודעת לנתב את ילדיה ובעלה לדרכים הנכונות וגם למלא את כל צרכיהם הרגשיים בהתאם לגילאים, לתקופות ולזמנים.

ד. קשר נפשי של האישה עם הילדים:
לא עסקתי כלל בקשר הנפשי של האיש או האישה עם הילדים, אלא רק לחלוקת התפקידים הטכנית.
אין הבדל בצורך ובחובה של קשר בין ילד לאביו או לאימו. הוא זקוק לשניהם כמובילי דרך ותומכים בחייו. לכן אין גם מה לחלק פה יותר מדי.
יכול להיות שהבנת ששמתי זאת בתחום הגברי משום שרשמתי לאחד המגיבים שילד צריך קשר עם אבא.
באותה מידה אפשר גם להסיק שבקריאת שמע יש ציווי לעבוד ע"ז "וסרתם ועבדתם אלוקים אחרים"..
בקיצור- אם לא קראת הכל חבל להתחיל 'להשיג השגות' על מה שכתבתי.

ה. שאלת בתגובתך הקודמת מאיפה אני "ממציאה" את חלוקת התפקידים שלי ומה המקור להם:
1. בקללות שניתנו לאדם וחוה בעת הגירוש מגןעדן- טמונים התפקידים. הקב"ה מקלל את חווה "בעצב תלדי בנים" משמע שתפקידה היה הילודה והטיפול הטכני בילדים.
אדם מקבל את קללת "בזיעת אפך תאכל לחם" משמע תפקידו בפרנסה.

2. אפשר לראות בדברי רבנים העוסקים בזוגיות את המושגים "שר החוץ ושרת הפנים" בהקשר של איש ואישה ותפקידם בבית. יותר ממוזמנת להסתכל במאמרים של הרב והרבנית לבנון.

3. בקבלה יש הרבה עיסוק באופי נקבי ואופי זכרי ובתפקידים של כל אחד מהצדדים.

4. אפשר לראות איך העולם מגדיר צדדים מסויימים באישיותו של כל אדם כגבריים ונשיים, ולהסיק מכך מה הם התפקידים שהוגדרו בצורה הזו מאז ומעולם.

מקווה שעניתי על כל הנקודות.
תודה על התגובה!נאום המלךאחרונה

היי,

לא ברורה לי הנקודה של הפרנסה מאחר וכל הנשים שאני מכירה עובדות קשה מאוד.

1. "עול פרנסה" דווקא בעבודות הדורשות השכלה נמוכה יותר מדובר בעבודה קשה, ולא פעם כאשר אדם נמצא בשוק העבודה זמן רב הוא מתקדם לעבר משרות בהן "עול הפרנסה" מתמעט.

מה אני רואה סביבי?

2. נשים שהיו רוצות להיות בבית כמו פעם, עקרות הבית הדואגות לענייני הפנים, והנה המציאות טופחת על פניהן

(המציאות- תשלומי טיפולי שיניים, עלות דירה גבוהה יותר מפעם, רצון לחסוך לחתונות הילדים, רצון להביא משפחה רחבה)

והן נאלצות לעבוד ולא פעם עובדות בעבודות לא פשוטות כלל!

כי לא השקיעו זמן וכח (בטענה שזה לא תפקידן) בלימוד מקצועות רווחיים יותר או מתאימים יותר.

אז ממה שאני רואה, האידיאל שאת מציגה נופל, האישה כיום עובדת במשהו + צריכה לטפל בבית

אני חושבת באופן ריאלי: אישה שעובדת עד 4, נניח סייעת בגן , חוזרת לבית הפוך+ילדים ואז עוד צריכה לתפקד כבת זוג.

זה לא נשמע לי סביר, וזאת המציאות בימינו כאשר שני בני הזוג מתבקשים לעבוד ולעמול.

נשים והשכלה:

להגיד שאישה לא צריכה ללמוד זה להגיד:

א. אנחנו לא רואים צורך במרחב הציבורי בנשים דתיות משפיעות. אין לחברה שלנו צורך בעובדות סוציאליות יראות שמים, אין לחברה שלנו צורך בעיתונאיות דוברות אמת, אין לחברה שלנו צורך בתראפיסטיות במגע בריקוד ובאמנות שיכולות לעבוד עם נשים, אין בחברה שלנו צורך בזמרות מקצועיות שיעשו שמח... אין. 

ב. האישה כן תצטרך לעבוד כדי להשלים פרנסנה, לעומת הגבר שגם ירגיש מימוש וחיבה לתחום שבחר, האישה לא לומדת מקצוע אמיתי וכאשר תצטרך לעבוד תצטרך להתפשר. וכן, סייעת זו פשרה גדולה, מנסיון.

ג. מנגד: הגבר חייב לבחור במקצוע רווחי, מאחר והוא המפרנס היחיד או העיקרי. אין הוא יכול ללמוד דברים כמו:

עבודה סוציאלת (יש מחסור עצום בעובדים סוציאלים גברים, מי שמכיר את התחום יודע), הדרכת טיולים, תארים שניים או שלישיים (ובכך לחזק את המדינה בפועל ממש), מחול, מוסיקה. הוא לא יכול לכתוב ספר .

העשרה: כמה העשרה אפשר עם בית וילדים? שיעור בשבוע? ספרים? קורס?  

בקיצור, לעניין הזה, מעבר לכך שאני לא מסכימה על העקרון של "שר החוץ שרת הפנים" בצורה הפשטנית שלו, יש פה בעיה בכך שהוא מעודד בעיות מאוד קשות במציאות.

2. קללות בראשית: בעצב תלדי- לא רואה כיצד זה כולל חיתולים.

בזעת אפך- לא מתיישב כיום עם העובדה שנשים מזיעות המון המון כדי לעבוד ולעמול, מה לעשות.

וכל זה מעבר לכך שפרקי באשת ניתנים לדרישה ולפרשנות ולא ברור האם ניתן לפסוק מהם הלכה או אפילו השקפת עולם.

3. קבלה: הקבלה באמת עמוסה בתיאורים שקשורים לצדדים נקביים וזכריים אך ממש לא אופי וקשה מאוד לעשות את ההשלכה שאת עושה, וזו הבעיה הגדולה בשימוש בדברי מקובלים.

כאשר עם ישראל מתואר כמו ספירת מלכות, שהיא ספירה נשית- האם זה אומר שיש לעם תכונות ומאפיינים נשיים בלעדיים?

לא, זה אומר שיש צד מסויים בו שהוא כזה (מחכה לדוד, לה', למשל).

לראיה ניתן לראות תיאורים רבים על טיולים שהיו עורכים מקובלים "טיולי גירושים" בהם הם מזדהים עם השכינה בגלותה. כיצד יתכן והם מזדהים עם הצד הנשי???

פשוט מאוד, גברים יש בהם יכולת כזו ולנשים- ההיפך. זה שאישה היא אישה לא אומר שהיא צריכה לממש כל הזמן כל מיני איפיונים נשיים שמוזכרים בדברי הקבלה. יש צדדים "נשיים" ו"גבריים" בכל מיני היבטים וזה הרבה יותר מורכב.

4. העולם הוא לא אינדיקציה שהייתי בונה עליה:

עד לפני כמה עשרות שנים לנשים לא היתה זכות הצבעה, בהודו רק השנה היה מקרה אונס ציבורי מזעזע, נשים הופכות לחפץ בעולם המערבי של היום וגם בעולם העתיק. העובדה שאת ואני בכלל יודעות לכתוב קשורה לשינוי הלכי רוח בעולם. כך שלא רק שאיני רוצה ללמוד מהתפקידים שהעולם טבע, אלא שגם אלו הולכים ומשתנים.

בא לי להוסיףl666

אצל חבדניקים יש מנין מאוחר- אולי זה יתאים

ובקשר תפקידים של אישה ןגבר- אם אבא לא יחליף חיתול בגיל אפס אז איך הוא פתאום יבוא ויחנך בגיל 10?

ואני לא רואה שום תענוג בחלק מעבודות בית- בדיוק התקלקלה לי מכונת כביסה וניסיתי להשתלט ידנית- ללא ההצלחה

ולשתוף רצפה בסוף הריון זה לא תענוג ובעלי עושה את זה

לא לכל אישה יש כח ורצון להיות אשה של רב גדול או קצין בכיר 

לא הצלחתי להבין מה קשור להחליף טיטול ולחנך.אלירז
זה שאבא לא מחליף טיטול, אומר שאין דמות אבהית ומחנכת בחייו של הילד עד גיל עשר?

ואם תעמיקי תראי שגם כתבתי שאין בעיה שגבר יעזור לאשתו בתחומים שלה ושאישה תעזור לבעלה בתחומים שלו.
רק שיזכרו מה התפקיד המקורי וישמרו על האיזון בהתאם לתכונות והכישורים שה' טבע בהם.
נכוןl666
עבר עריכה על ידי l666 בתאריך כ"ד בשבט תשע"ג 22:40

רק רציתי להדגיש שילדים צריכים את אבא מגיל אפס

ואני מכירה כמה כאלה שלא מתקרבים כמעט לילד עד גיל 3 בערך כי חושבים שזה תפקיד של אשה

וזה משפיע על הקשר

חלילה,ד.

בוודאי שצריך קשר עם הילד מההתחלה. ממש מעומק הלב. וזה לא שייך ל"תפקיד" - זה טבעי לגמרי...

קרבה לילד אין לה תחליף - פיזית ורוחנית. גם טיטוליםאומן לעולם

אז יצא כאן כל כך הרבה קצף... עד שהייתה אחת שפחדה שאם תיתן ביטוי לחששות שלה יתנפלו עליה כאן... תרגיעו.

אין שום דבר משפיל בלהאכיל, להשכיב לישון, לאמר שמע עם תינוק שרק מתחיל לצייץ וכן, להבדיל להחליף טיטולים, ולתינוק אין שום תחליף בעולם לאבא שלו. אני מדגיש תינוק, לא שהוא כבר בר מצווה. העדרות אבא מהחיים בשלבים המוקדמים זה פגם לעולם. אין לזה תיקון.

ברור לי שהקשר המופלא שלי לילדי לא יכול להתקיים אם הייתי רואה אותם בש"ק ולעיתים גם לא אז? שבת בלי המשפחה? את זה אתם משבחים?

יתכן בהחלט שהאב צדיק גדול מרבה כבודה של תורה בעולם. לתינוק שלו זו לא נחמה, אלו מחירים ממשיים ומי שמשלם אותם אלו חסרי הישע ביותר.

אי אפשר להתקרב מרחוק. כל השאר -- פלפול.

כמובן שכל אחד יפעל על פי מה שהוא משוכנע שחשוב יותר בקיום האנושי שלו.

אנ לא חושבת שאישה שיוצאת לעבוד, צריכה לעשותyifat_s

את כל עבודות הבית. צריך להתחלק חצי חצי.

ברור שאם האישה עקרת בית, אין מקום להתלונן על בעל שהוא לא עוזר וכו' אבל המצב היום או שנשים יוצאות לעבוד והן ממש לא צריכות לעבוד בשתי עבודות (בית וחוץ)

אני לא מאמינה בחסכים רגשיים של הילד..ת.
אלא בבחירה של ההורה... אפשר להיות קרוב נפשית ולהפגש פעם בשבועיים. ואפשר להיות קרוב פיזית ולהעריף כסף ומתנות אבל קשר עמוק לא תמצאי..
אם האב לא החליף טיטול מימיו הוא עדין יכול להיות קרוב לבנו
מסכימה מאודנאום המלך

רווחת המחשבה של "סכום אפס" כאילו אם נעשה דבר בקדושה ומתוך כוונות טובות, כל המציאות סביבו ודאי טובה.

לא תמיד כך היא-

יתכן והאבא בעל זכויות רבות ובצד מסוים יש מי שסבל ממנו. המשקע של הילד שחסר לו דמות אב נוכחת

לא מתמלא בגלל "זכויות" או "מצוות" אחרות שהאב מבצע.

החיים לא שחור ולבן ולכל בחירה יש מחיר וצריך להחליט האם מוכנים לשלם או לא, אבל להגיד "זו הדרך המושלמת ואין בה שום דבר רע, הילד בטח לא נפגע מזה שהוא לא רואה את אביו באופו תדיר!"???

אשמח לעזרתכםאישדרומי

אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי

אשתי נעלבת פעם אחר פעם ומתלוננת כל היום שמרגישה בודדה.(על קצה קצהו של המזלג)בקרוב יש שמחה במשפחה שלי ואמרה לי שקשה לה כי היא מרגישה שלא מוצאת את עצמה שאף אחד במשפחה שלי לא באמת מדבר איתה כי היא מעניינת מישהו ורק עושים איתה חסד אמרתי לה שאני לא חושב שיש לה מה לתרום לשיחה פחות מאחרים אבל אני יכול להבין שמרגישה ככה  ושאם יש משהו שיכול להקל עליה שתגיד לי . בתגובה היא נכנסת למיטה לישון ונכנסת לעצבות.כשאני שואל אותה מה הפריע לה מסבירה לי שהיא בודדה ואני לא מכיל .האם אתם יכולים לכוון אותי במה התגובה שלי לא מכילה ?לא מבינה ? כל הזמן יש סוג של תקלות כאלו ואני מואשם בחוסר רגישות ממש אשמח לשמוע ממכם איך הייתי אמור להגיב אחרת...

אני חושבת שמה שיותר יעזור פהשוקולד פרה.

אלו תגובות שמזמינות אותה להיפתח יותר. היא כאילו נותנת לך פה קצה חוט ומצפה שתתעניין בעולמה.

תגובות שיפתחו אותה הן כאלו:

"אני שומע. מתי הרגשת את זה לאחרונה?"

"זה נשמע ממש כואב להרגיש ככה לבד. רוצה לספר לי עוד?"

"איך אפשר להיות שם בשבילך?"

"את רוצה לספר לי יותר? אני מאוד רוצה לדעת"

"איך אפשר לתמוך בך ולהקל עליך?"

וכו'

לשאול שאלות ולא להציע פתרון, זו התורה כולה

אני לא חושבת שהגבת בחוסר רגישותרקלתשוהנ

להיפך התגובה שלך מחממת את הלב.

קודם כל, לצאת מנקודת הנחה שמישהו שמרגיש שלא רואים אותו והוא לא מעניין זה יכול לכאוב מאד מאד מאד. ובסיטואציות של המשפחה שלך, שהיא לא גדלה בה, באירועים משפחתיים שיש הרבה רעש ובלגן ואפשר למצוא את עצמך בצד בלי מישהו לדבר איתו - זה מאד מקשה.

אחר כך, תשאל אותה. תגיד לה שניסית להיות איתה ולעודד אותה. תן לה לחשוב ולענות - מה את רוצה לשמוע? מה היה מעודד אותך שאני אגיד?

לא בשביל שתדקלם את זה פעם הבאה, אלא כדי שתבין לעומק.

התגובה שלך היתה מעולה, אבל זה לא מה ש*היא* ציפתה, או מה ש*היא* מרגישה כעידוד ותמיכה.

זה ממש הגיוני. מישהו אחד צריך שיגידו לו - קטן עליך אתה מעולה ותעבור את זה, וזהו להתעלם מהקושי, ומישהו אחר צריך שיתנו לו שקט במיטה כשהוא הולך למיטה, ומישהו אחר צריך שדווקא יבואו אחריו וישאלו שוב ויכינו לו שוקו וישתתפו איתו בגל העצב הזה עד שיעבור.

ואם לא ברור לך או לא ברור לה - קח את התשובה של שוקולד פרה

זה באמת סוג התגובות שמאפשרות לפרוק רגש. תגובות של פתרון (אז תהיי איתי/אז אל תבואי) או של עידוד לפני שמקשיבים ממש עד הסוף (את מעולה ברור שכיף לדבר איתך) יכולות לתת הרגשה שהרגש שהיא חווה כרגע בעוצמה לא חשוב/לא משנה/משעמם/מתיש אותך.

תודה רבה על התשובות המפורטותאישדרומי

בגדול אני מרגיש שהיא מצפה שאני אהיה איתה בזה שבאמת לא מעריכים אותה ואעלב יחד איתה אני מנסה לא לבטל את זה למרות שבתוכי אני חושב שהיא נורא נחיתית (כמובן שלא אגיד )אבל אולי איכשהו אני לא מצליח באמת להראות שאני גם חושב שהיא כזאת לא מוערכת (וגם חושב שכשמישהו כל הזמן משדר את זה אז גם לאנשים קצת קשה עם זה)ומרגישה בודדה 'לא מבינים אותה .

בגדול אני חושב שכן הגבתי כמו שכתבתם שאלתי מה היתה הציפייה שלה שאני יגיב וסוג התשובות הם אני בודדה ותן לי להיות עם זה לבד שאין לי זוגיות (כמו שכתבתי זה על קצה המזלג ...פשוט נשברתי עכשיו לבקש עזרה במקרה האחרון)וזה באמת נורא מתסכל לשמוע את זה כל הזמן. אז אם בכל אופן מתוך לב של אשה לאשה אתן יכולות להעמיק את הטעות שלי בתגובה ממש אשמח.

היא נפגשת עם חברות ביום יום?ברגוע
הלוואיאישדרומי
לא ממש ואיכשהו גם בזה אני אשם.😪
לא משנה אם אתה אשםברגוע

אבל כן כדאי שתחשבו ביחד איך היא יכולה להפגש יותר עם חברות/משפחה, נשים חייבות את זה בשביל לא להרגיש בדידות.

לגבי התחושות שלה שהיא נעלבת ממך קשה לי לעזור, אולי הנשים כאן ידעו יותר.

חסרים נתוני פתיחההעני ממעש
הפרדהמשה

כתבו פה הרבה עצות חכמות לפניי. אבל אני אתעסק עם משהו אחר:

התפקיד שלך הוא להציב לה גבול רגשי. הרגשות שלך נשארים אצלך. אני נמצה פה בתור בעל ומוכן לחבק ולהיות ולהקשיב וכו. אבל אתה צריך להשאיר את האשמה שלה אצלה.

את ה"כיווץ" בגוף שאתה מרגיש ושלח אותך כנראה לכתוב את הפוסט הזה- את זה תשאיר אצלה. זה שלה. זה לא קשור אליך.

אתה יכול לעזור? אולי. אתה בן זוג מכיל וכל העצות הטובות? כן ! אבל זה שלה. לא שלך.

נשמע שאשתך מתמודדת עם תחושות קשותתהילה 3>

1. מציעה בזמן שהיא לא בקושי, לשאול אותה איזה דברים יכולים לעזור לה שתעשה.

אם היא לא אומרת אפשר להציע:

חיבוק, לשבת לידה, להגיד לה שאתה אוהב אותה,

להגיד עליה דברים טובים, מחווה של משהו טעים נגיד שוקולד ושתיה חמה, או ארוחת ערב..

2. באופן כללי כנראה כואב לה והיא רוצה להרגיש אהובה, שרואים אתה ומשתתפים בצערה, ממליצה לעזור לה בשיח של הכרה בתחושות שלה;

נשמע ממש מבאס, זה בטח עצוב וכו

בשלב ראשון לא לתת פתרונות, לא לנסות לשכנע אותה שזה פחות נורא ממה שהיא מרגישה או שזה לא נכון. כדי להכנס לפרופורציה היא צריכה קודם כל תיקוף והכרה במה שהיא מרגישה עכשיו, וזה מה שהיא צריכ  (גם אם כנראה אובייקטיבית זה לא נכון שכולם לא אוהבים אותה או חושבים שהיא גרועה.)

אחרי זה להגיד שאתה ממש אוהב אותה וחושב עליה דברים טובים, ולפרט מה הדברים הטובים שאתה רואה ומעריך..  וגם מחוות כמו שהצעתי ברשימה למעלה.

מעבר לזה, אם אתה רואה שיש לה קשיים משמעותיים כדאי לעודד אותה לקבל עזרה רגשית שתעזור לה להרגיש טוב ולטפל בקשיים מהשורש וגם למד כלי התמודדות. 

נפלאהנגמרו לי השמותאחרונה
מחפשת מספרי טלפון של הפסיכיאטרים הבאים:מתואמת

יופה מרק

ליאור אדלר

אבי וייצמן

ואם לא הם - אז המלצה וטלפון לפסיכיאטר (גבר) אחר שמאבחן אוטיזם, שמקבל ברדיוס סביר מירושלים.

תודה!

אם תל אביב נחשבעוד מעט פסחאחרונה
תכתבי לי בפרטי
פתחתי ניק חדש לשיתופים מהסוגזרלאיבין

הבנות של הו"ל יזהו

אז לפני תקופה איבדתי את בעלי ורציתי להשאיר קצת מהאור שלו כאן..

אז עלה לי במוצאש כמה דברים שהוא היה עושה ששמר על הזוגיות שלנו טובה לאורך השנים משתפת כאן ואם זה יועיל / יישפר למישהו את הזוגיות שיהיה לע"נ

1. שהיו ימים שהיו מועדים לדאון או מצבי רוח הייתי קמה בבוקר ועל הכרית היה מחכה לי הפתעה קטנה עם פתק (בדכ אלפחורס גדול עם פתק של כמה מילים) זה היה עושה לי את היום טוב יותר ומזכיר לי שיש לי מישהו שאיתי תמיד

2. פעם בשבוע הוא היה שולח לי הודעה שהוא מזמין אותי לדייט ואם אני יכולה לצאת איתו - זה שומר על תחושת דייטים כזו שבדכ נאבדת עם השנים

3. תמיד שהוא היה הולך בשישי לקנות חלות הוא היה חוזר עם מתנה בשבילי (פעם אשת חיל מעוצב/ נרות מעוצבים/ורד קטן העיקר משהו)

4. בימים של מקווה הוא תמיד היה מחביא לי ברכה בתיק

5. באשת חיל הוא תמיד היה מצביע עלי ואומר לילדים להצביע על אמא

6. אם יש לידך בן/בת זוג תאמץ את אחד הטיפים ותהנו במקסימום אחד מהשני כי דברים שמובנים לנו מאליו ככ ככ חשובים ❤️

רעיונות ממש יפיםמאמינה-בטוב

תודה על השיתוף,

משתתפת בצערך, כואב

וואו איזה אדם מאיר הוא היה!זיויק
תודה רבה ששלחת... שה' ישלח לך נחמה ושמחה.. ובעל אוהב שימלא את החלל כמה שאפשר..
המקום ינחם אותך בתוך שאר אבלי ציון וירושליםהסטורי
ותודה על הרעיונות היפים. נשמע שבאמת היה אדם מאיר במיוחד.
מקסים מקסים איזה מתיקותרקלתשוהנ

איזה לב גדול שמתבטא במעשים קטנים שמחממים את הלב ומאירים את היום

איזה אומנות, ללמוד להביע ככה אהבה ותשומת לב בשגרה

ממש תודה שכתבת

אקח את זה גם לזוגיות וגם לילדים, להסתכל עליהם בעין טובה ולשלוח להם מסרים מחממי לב

הרבה כוחות יקרה אחת

שתרגישי את השם איתך 

מרגשתהילה 3>

נשמע איש מדהים ואבידה גדולה כל כך💔

תודה ששיתפת וחיבוק גדול ממש🥲

מרגש ממש❣️❣️❣️רקאני

הלוואי שנצליח לאמץ לפחות חלק

וואו יקרה! זה פשוט לקרוא ולא להאמיןנגמרו לי השמות

איזה אדם מופלא!

איזה איש ובעל מופלא!

וואו וואו

באמת נעתקת הנשימה לקרוא כמה כמה הוא אהב ואוהב אותך! אינסוף, זה באמת באמת אינסוף.

בטוחה שגם עכשיו הוא שומר עלייך מלמעלה ואוהב, כ"כ כ"כ אוהב ורוצה את ההכי הכי טוב עבורך ושתחייכי את החיוך המקסים שלך שכ"כ משמח אותו ❤

ריגשת אותי כ"כ

איזו ברכה ואור עצום הוא והזוגיות שלכם

תודה רבה שנתת לנו הצצה קטנה לאור הגדול הזה שלו, למודל הזוגיות המבורכת הזו, לנתינה, למחשבה על האחר, לאהבה העצומה, לפינוק והשמחה.

זה פשוט מעורר השראה

ב"ה שנזכה כולנו ללמוד ממנו אפילו קצת 🙏

ב"ה שהקב"ה הטוב ישלח לך נחמה עצומה, המון המון כוחות, אור, תקומה וטוב שלם

שלא תוסיפי לדאבה עוד

והלוואי שתיפגשו בקרוב בבריאות בשמחה עצומה בתחיית המתים 🙏

מתפללת עלייך

את בלבי ממש ❤

תודה על השיתוףהעני ממעש
מרגש ונוגע מאודיערת דבש

ומלמד מאוד!

תודה רבה יקרה ששיתפת מהאור הגדול שלו

זה באמת אור אינסוף שבטח ממשיך להאיר

שהשם ישלח לך נחמה כוחות ושמחה!!🙏🩷

תודה לכולםזרלאיבין

מקווה שבאמת ישנה ואפילו רק לאחד מכם משהו

והלוואי שיום אחד הכאב הזה ידהה ויכאב פחות אבל מיום ליום מרגיש שהכאב על מה שנאבד רק מתגבר ולא צריך הרבה מספיק ריח שמזכיר שיר או אפילו תמונה שאין למי לשלוח..שומרת את המילים המחבקות שלכם לזמנים קשים ויש לא מעט כאלה

אהובה ❤️💔❤️‍🩹נגמרו לי השמות

באמת שאין מילים

הלב נשבר 😢

זה כ"כ כ"כ כואב וקשה מנשוא

אוי ה' איזו אבידה עצומה 😢

שולחת לך אהבה ותפילות וחיבוק ענק

אם יש דרך לעזור מעבר תגידי לנו 🙏

כמובן ששום דבר לא יכול למלא את החלל העצום

אבל אם יש דרך טיפה להקל מעלייך או כל דבר אחר שכן אפשרי?

יקרה שאת ❤️ אני חושבת עלייך הרבה, את בלבי ובתפילותיי, בהדלקת נרות ובתהלים ב"ה ובכלל ביומיום 🙏 

שהקב"ה ילווה אותך יד ביד בכל רגע ויתן לך המון נחמה, כוח, אור, ישועה שלמה

אמן כן יהי רצון 🙏❤️❤️

תודה יעל יקרה❤️זרלאיבין
❤️ נגמרו לי השמותאחרונה
חיבוק גדוליערת דבש

האמת חוסר לא נתפס

שולחת לך כוחות ותפילות! 🙏❤️

וואוו איזו אבידהשירה_11

ליבי ❤️❤️❤️❤️

שה' יימלא חסרונך כמה שאפשר 🩷

וואו.משה

חסר מילים

(יש קצת מילים מיותרות, אבל הן לשרשור אחר)

וואונעמי28

נשמע אדם מיוחד, וכמה הוא אהב אותך!

איזה אובדן😢

עברתי על החוזה של הבית שלנו (על הנייר) חתמנו עליועכבר בלוטוס

מזמן

טוב אני יודעת שזה ממש לא חכם לעבור עליו רק עכשיו

אבל גיליתי שנתנו לנו חנית נכים ולא חניה רגילה...

הגיוני?

יש מה לעשות עם זה? זה די הזוי. מה אעשה עם חנית נכים בבית להשקעה?! 

מה שכולם עושיםפשוט אני..
תוציא תו נכה 🤣
לשוכרים העתידיים?! עכבר בלוטוס
תחפשו להחליף עם שכן שיש לו תו נכהברגוע
בדרך כלל זה חניה עדיפהנפשי תערוג

קרובה יותר לכניסה/מרווחת יותר

כך שזה בדרך כלל יתרון ולא חיסרון.

כמובן שאם זאת חניה שצמודה אליכם בטאבו. אין משמעות לכך שזאת חנית נכים.

זה רכוש פרטי שלך.

כמובן שחובה להקפיד שהחניה תרשם על שמכם בטאבו. אבל זה מובן מאליו.

לא מסכים שאין משמעותפשוט אני..

אם בפועל זה יסומן כחניית נעים,

פקח או שוטר יכולים לתת דוח (אפילו אם לא מוצדק), ובנוסף לכך אנשים נכים ירגישו חופשי לחנות שם כי הם יחשבו שזה עבורם

שוטר לא נותן דו"ח על חנייה פרטית בטאבומשה

גם אם היא מסומנת חניית נכים.

זה חתיכת לאקונה בחוק שבתי משפט פסקו נגד הנכים בקצת שישבתי לקרוא על זה קודם כי זה עניין אותי. גם אצלנו בבניין יש חניית נכה שצמודה לאחת הדירות ואם אני מבין אין מניעה (לבעל החניה) לחנות שם.

לא אמרתי שהדוח חוקיפשוט אני..
אלא העליתי חשש שבפועל הדוח יינתן
כן אני מביןמשה

עד היום זה לא קרה, ונכים שגררו בעלי חניות פרטיות-נכים לבית המשפט הפסידו שם עד היום. העניין זה התגובה הנוספת שלי ושם זה יכול להסתבך.

זה שטח פרטי שלהם (בהנחה וירשם בטאבו)נפשי תערוג
לכל היותר יצריך מהם פח צבע שמן 
אם אין תמרור ליד החניית נכהשירה_11
אין דוח
כן חשבנו על זה בדיעבדעכבר בלוטוס
טוב מקווה שזה יסתדר מול גם מול המועצה ביישוב והפקחים
טוב, ישבתי לקרוא קצתמשה

מסתבר שזה בעיה יותר קשה  מאז אמצע 2025. עד אז הקבלן צבע את  החניות הנגישות ומכר אותן לאחת הדירות והכל היה סבבה.

והיום, מסתבר, העיריות לא נותנות לזה לקרות ודורשות שחניית נכים תישאר רכוש משותף:

ועדה מקומית רשאית למנוע מהיזם להצמיד חניית נכה לדירה פרטית? - מרכז הנדל"ן

בגלל זה כתבתי שיתעקשו שהחניה תרשם על שמם בטאבונפשי תערוג
החניה ממוספרת ורשומה בחוזה. זה נקרא בטאבו לא?עכבר בלוטוס
לכאורה, כן, תהיה בטאבומשה
אלא אם כן הקבלן יכשל בלרשום אותה (ראי הקישור ששיתפתי פה).
אני צריכה בעצם לוודא את זה מולו?עכבר בלוטוס
יש לך עו"ד?נפשי תערוג

אם כן זה חלק מעבודתו

אם לא, מומלץ להעזר במישהו שיודע לקרוא תשריט בית משותף (לא תורה מסיני. אבל עדין רצוי מישהו שיוכל לוודא שזה נרשם כראוי)

לא. תודהעכבר בלוטוסאחרונה
ההפך מעולהשירה_11

לא חושבת שצריך תו נכה בשביל זה

והיא תהיה מרווחת ונוחה

אצלינו השכן עם החניית נכים נהנה והשאר מחפשים את עצמם ביציאה ובכניסה לחניה

אז היום היה לי יום הולדת 38אריק מהדרום
יום הולדת 38 זה יום הולדת מאוד מיוחד כי הוא בכפולות של 19 מה שאומר שיום ההולדת הלועזי והעברי מתאחדים, מה קוראים אותו יום הולדת כפול.

יש סך הכל 6 ימי הולדת כאלה בחיים: 19, 38, 57, 76, 95, 114.

ביום הולדת 19 הייתי צעיר וטיפש ועני בישיבה הגבוהה, מאז הזדקנתי ואפשר לומר שעברתי כברת דרך, היום אני חוגג את יום ההולדת שלי בהתפטרות מהעבודה, שבוע הבא ראיון עבודה בחברה ענקית, לא מצליח לנשום, אלו הם חיי.

מזל טוב (:אדם פרו+
יפהoo

מזכיר לי את המתנה שקבלתי ל38 שלי

תשובה חיובית מעבודה חדשה

עד היום אני שם

המשרה הכי טובה שהיתה לי

בהצלחה

מזל טוב ובהצלחההסטורי
מזל טוב!קפיץ
וואו - בשעה טובה ומוצלחת להחלפת העבודה !זמירות
מזל טוב ושפע איחולים ליום הולדתך!
אהבתי! מזל טובהמקורית
מזל טוב !משה

והמעבר לעבודה אחרת... שיהיה בהצלחה.

הווו רב' אריק, ברכות!די שרוט
ג'וינט עליך ועל משפחתך.

שתזכה לשנים רבות ונעימות לצד אישתך וליצ'י (עדיין חי הוילדע חייא?).

עדיין חיאריק מהדרום
הזדקן אבל פחות מציק
מזל טוב, ובהצלחה רבה עם הראיון!ריבוזום
מזל טוב והרבה ברכה והצלחה ב"ה 🙏נגמרו לי השמות
לא תמיד זה מדויקעזריאל ברגר

בכל 19 שנה נפגשים (בערך) הפער בין המולד לבין התאריך הלועזי.

אבל תתכן סטיה של ימים בודדים משיקולי "לא אִדּוֹ ראש" וחבריו (לדוגמא בהיותי בן 19 - היה לי פער של יום אחד, ובהיותי בן 38 - היו יומיים).

וכן להיפך - תתכן פגישה של התאריכים גם בשנים אחרות (לדוגמא לי, הפעם הראשונה שיהיה לי איחוד בין ימי ההולדת - יהיה בהיותי בן 46).

נ.ב. סליחה שקצת הרסתי את ההתלהבות...

וכמובן היום הנוסף בפברואר.משה
לא אד"ו ראש זה לא כלל, זאת מציאות. בכל אופן מענייןפתית שלג

יש כלל אחר?

ההודעה הראשונה שלי!tal-Assembly

לא קשור לנושא אבל זה כן כלל, דוחים את ראש השנה בכוונה אם המולד יוצא באד"ו, וכן יש עוד שלשה כללים. (מולד זקן, גטר"ד בפשוטה ובט"ו תקפ"ט אחר עיבור)

והיה זה שכרי?פתית שלג

וואלה, לא ידעתי.

אינני יודע איך אתה מגדיר "כלל" לעומת "מציאות"עזריאל ברגר

ובכל אופן, זה לא חשוב בהקשר הנוכחי.

האם כשיצרו את סבב ה19 שנהקעלעברימבאר

של סוגי השנים (מעוברות ולא, שנ"ד ושנ"ה ימים) כחזל תקנו לוח קבוע וקידשו את השנים מכאן והלאה(בימי רבי הלל? לא זוכר) אז יצרו בכוונה כדי שראש השנה לא יצא באד"ו?

אם התכוונת לשאול אותי - אזעזריאל ברגראחרונה

צר לי לומר שלא הבנתי את השאלה.

ואם התכוונת להצביע על כך שיש פרשנויות בנושא בין חכמי ישראל - זה דבר מפורסם בין העוסקים בסוגיא זו.

מעניין🙂 לא ידעתיקעלעברימבאר
קודם כל מזל טוב שתדעהגיבן מנוטרדהם

רק שמחה ואושר

שנית

זה לא נכון מה שכתבת כי הם מתאחדים יותר

אומנם רק לכמה שעות מצאת הכוכבים  העברי ועד חצות הלילה הלועזי..

לא יודע מה החישוב המדויק לחשב זאת אבל בפועל ראיתי שזה קורה

איזה יופי, סחתן עליך!שלג דאשתקד
מלא הצלחה בעבודה ובדברים יותר חשובים מעבודה.
מזל טוב!זיויק
בהצלחה בכל בע"ה!
מזל טוב🙂 שפע פרנסה וברכות מהשמיםקעלעברימבאר
מחפשים ביתמתעניינים

אנחנו משפחה צעירה שגרה בעיר במרכז, אבל לא מרוצים ממצבנו הנוכחי.

היינו מאוד רוצים לעבור לבית קרקע (במקום דירה בבניין), וכמו כן לגור במקום יותר קהילתי ושקט.

המגבלות:

1. לא רוצים להתרחק מהמשפחה שגרה באזור השרון. באזור ה-30-40 דקות נסיעה מהשרון זה עוד סביר.

2. מפחדים לגור מעבר לקו הירוק ככה שהתנחלויות הן לא באמת אופציה.

3. צריך להיות מקום דתי, שיש בו גם משפחות צעירות (לא כולם חייבים להיות צעירים, אבל גם שלא נהיה היחידים..)

4. יש כמובן גם מגבלה כלכלית, אבל כרגע מתעלם ממנה כדי להבין מה בכלל האופציות שיש, אפילו באופן תיאורטי. 

נשמח להצעות!

מתחיל מקרוב ל-6,000,000 ₪ באזור השרוןזמירות
בית פרטי עם קהילה באזור שכתבתם יעלה הרבה מיליוניםפשוט אני..

אני יודע שביקשת להתעלם מהנושא הכלכלי, אבל לדעתי זה הפיל שבחדר - אי אפשר באמת לשקול מקום מגורים אם אין אפילו טווח ריאלי.

האם למשל בית פרטי ברעננה, תמורת 5-7 מיליון ש''ח, יכול להתאים לכם?

בית ברעננה ב-5, יהיה משהו ישן מאוד מאוד.זמירות
לא חושבים שרעננה מתאים..מתעניינים

לא חושב שרעננה יענה על קהילתי ושקט, מאמין שזה כנראה צריך להיות משהו בסגנון של יישוב/קיבוץ/מושב וכדומה

לגבי העניין הכלכלי - אנחנו רוצים להבין מה האופציות שיש (שמקיימות את התנאים העיקריים שלנו, כרגע לא ברור לנו אם יש כל כך מבחר), אחרי זה נכניס את הפן הכלכלי לתמונה

דווקא רעננה זה קהילתי ושקטמרגול
לפחות איזור הבתים הפרטיים
אבל המחירים…זמירות
אולי טל מנשה?מתואמת

זה בשומרון, אבל לפי מה שהם כותבים בפרסומים שלהם - "לא עוברים מחסום" בשביל להגיע אליהם.

אני לא מכירה מאוד מקרוב, אבל הוא נשמע יישוב נחמד ומתאים לבקשות שלכם, והמחירים שם זולים יותר מעיר... (לא יודעת כמה המרחק בדיוק מהשרון, אבל זה אמור להיות יחסית קרוב)

רחוק מדיי לפי גוגל וגם סמוך מאוד לכפרים ערבים..מתעניינים

ראיתי שהם כותבים שלא עוברים מחסום, אבל נראה מאוד קרוב לכפרים ערביים

תודה על ההצעה 

יש את המושבים באיזור אחיעזרSeven

אני לא זוכרת את כולם

יש לי משפחה בחמד והם מרוצים...

אבל כמו שכבר אמרו המחירים שם מאוד יקרים

כנראה שאין (אולי במליונים רבים...)הסטורי
מציע לבדוק מה באמת חשוב לכם ומה אולי לא כל כך משמעותי.

אולי בעצם לגור יותר רחוק זה אופציה?

אולי לפחדים מה'מעבר לקו הירוק', אין יותר מידי סיבה אמתית ואפשר להתיידד עם הרעיון?

ניסינו וכבר הורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנומתעניינים

האמת שכבר ניסינו והורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנו..

הפחד הוא קשה להתגברות (בעיקר לאשתי)

לגבי המשפחה - 30-40 דקות זה אחרי עבודה של שנים בעבר, הדרישה הייתה באותה עיר או מקסימום עיר שכנה..

אם יש בכל זאת רעיונות (אפשר להתעלם מהפן הכלכלי!) נשמח לשמוע

אולי להתחיל מכך ש'מעבר לקו הירוק' זה ממש לא מקשההסטורי
אחת.

האיזורים שקרובים לשרון, ברובם הם כאלו שבקושי רואים בהם ערבים.

בשכירות כנראה זה ניתן להשגהמשה

בקניה, ספק. אולי יחידת דיור בתוך וילה קיימת.

איפה?מתעניינים

נשמח לשמוע רעיונות אם אתה מכיר יישובים קהילתיים ושקטים שעומדים בתנאים של המיקום

הייתי בודקתעוד מעט פסח

את כפר הראה או אם יש משהו דומה בסביבה (עמק חפר).

אבל כמו שאמרו מעליי, זה יהיה יקר. מאוד יקר.

מכירה אולי את כפר הרא"ה?מתעניינים

כמה קהילתי שם? משפחות צעירות?

לא מכירהעוד מעט פסח

אבל אולי מישהו אחר מהפורום יכיר.

ויש ישובים נוספים בעמק חפר. אולי יש ישובים נוספים, שפשוט פחות מוכרים, אבל אולי גם הם יענו על הדרישה.

(וגם תלוי איפה בשרון נמצאת המשפחה. אולי גם פרדס חנה נמצאת בטווח שלכם).

גני טלברגוע
אולי כוכב יאיר או צור יגאל?עוד מעט פסח

וגם צופים רשמית זה לא בדיוק התנחלות.

או בכיוון של אלקנה/עץ אפרים/שערי תקווה.

(לא מכירה אישית את המקומות הנ''ל. זורקת כיוונים).

אבל כשאתה מחפש בית קרקע, חשוב לקחת בחשבון משהו-

ברוב המקומות, הבתים הפרטיים הם בשכונות הישנות, כלומר בהם גרים המבוגרים של הישוב.

הצעירים לרוב יגורו בשכונות הצעירות, שבהן בד''כ כבר תהיה בנייה רוויה (לרוב בניינים נמוכים של 3-4 קומות). אז הרבה פעמים, באותו ישוב ממש, תיאלץ לבחור בין לגור בשכונה של הצעירים, לבין לגור בבית צמוד קרקע (גם אם יהיו לך כמה מיליונים פנויים לרכישת הבית הפרטי).

אלפי מנשה? צופים?רק לרגע9
אלפי מנשה לא עוברים מחסום
נחלים, כפר הרואה? פרדס חנה? חריש?כלכלן
בחריש אין בתים פרטייםנפשי תערוג

יש כמה ישנים שעברו הרחבות

השאר קטנים מאוד

אולי אלקנה? לא צריך לעבור מחסום ומאוד קרובפתית שלגאחרונה

אם זה סביר עד 40 דק, אז יש גם את נוף איילון, מבוא חורון, ויישובי נחל שורק- יד בנימין, גני טל, נצר חזני

רעיונות לשבת זוגית בביתאנונימית בהריון

אני מחפשת רעיונות איך לגוון את השבת,

תנו רעיונות למשהו מענין ומגוון

מה אתם אוהבים? משחקי קופסא? הליכות?משה
עכשיו בחורף זה גם מאוד תלוי מזג אויר ומקום מגוריםזמירות

אצלנו באיזור יש מגוון אפשרויות לצאת לטייל. עשינו זאת בשבוע שעבר אחרי ארוחת הצהריים. היה מזג אויר מאוד יפה ונעים.

בערב שבת אפשר משחקים שמעניינים אתכם.  

אנחנו נהנים לשחק משחקי קופסאסטודנטית אלופה
קטאן, ספלנדור, אנדרלמוסיה וכו
פחות בעניין של כאלו משחקיםאנונימית בהריון

משחקים שחמט שיש זמן

או יניב- למי שמי מכיר

במקום חריימה תעשו סושי ותאכלו בצ'ופסטיקס. זה מגווןדי שרוט
תודה לכולםאנונימית בהריוןאחרונה

היה גשום מידי השבת אז לא יצאנו כמעט,

נשפכנו מעייפות אבל היה טוב 👌

שאלה על קניית דירהברגוע

אנחנו קונים בעז"ה דירה יד 2. 

המוכר כבר דיבר עם עו"ד שהוא מכיר, האם חשוב שנקח עו"ד משלנו או שאפשר שהעו"ד יהיה של שנינו?

התשלום לעו"ד יהיה בכל מקרה זהה כך או כךנפשי תערוג

ולכן רצוי לקחת עו"ד שישמור 100% על האינטרסים שלכם ללא שום ניגוד אינטרסים

קחו אחד אחד.

עדיף אחד מומלץ.

המחיר בדרך כלל אחיד.

0.5% ממחיר הדירה

תודהברגוע
אם מכירים עורך דין אישית, אפשר להוריד את המחירפשוט אני..

וגם אם לא, אפשר להגיע גם ל-0.3% + מע"מ.

בכל מקרה, מצטרף להמלצות החכמים - לא לוותר על עורך דין שייצג אותך בלבד.

זה כבר נתון להתמקחותנפשי תערוג

בכל מקרה.

לא שווה לקחת עורך דין משותף כדי לחסוך כמה אלפי שקלים (אם בכלל)

זה פוטנציאל לנפילות גדולות יותר 

לנו הוא עשה הנחה דווקא לשנינואריק מהדרום
ואמר שבמקרה של סכסוך ביננו הוא לא יוכל לייצג אף צד.
אם לא יוכל לייצג אף צד.נפשי תערוג

מי יפתור את הסכסוכים?

עורך דין אחר על חשבונך? (ועל חשבון המוכר?)

ברוב עסקאות הבתים יש סכסוכים ברמה כזאת או אחרת.

ככלל. עו"ד יהיה יותר נאמן לצד הראשון ששכר את שירותיו.

גם אם לא יצהיר זאת.

כןאריק מהדרום
במקרה של סכסוך הוא אמר שנצטרך כל אחד לקחת עו"ד אחר.
אז למה מראש להכנס לזה?נפשי תערוג
מה היתרון שזה עו"ד יחיד?
חוץ מההנחה המשמעותית שקיבלנואריק מהדרום

זה גם חסך לנו את ההתעסקות בלמצוא עורך דין.

בדיעבד היינו כנראה עושים אחרת כי העו"ד הזה ספציפית שהמוכרים הביאו לנו גם לא היה מאוד מוצלח.

המחיר יצא יותר יקרברגוע

אבל החלטנו באמת שלא כדאי לקחת את הסיכון בשביל הפרש כזה.

תודה לכל המגיבים!

חד משמעית עו"ד משלכםנקדימון
כשאצלנו במשפחה היה צריך למכור דירת ירושה של סבא וסבתא אז כל אחד לקח עו"ד, וזה התברר כברכה גדולה כי הקונה ניסתה לעשות קונצים, והעו"ד שלנו אמר להורים שלי שהם לא צריכים לדאוג והוא יסדר את זה מול העו"ד שלה.

ב"ה המכירה הסתיימה בלי הבעיות שהקונה ניסתה לעשות. מסקנה: בגלל שמדובר בכאלה סכומים גדולים אז בהחלט שווה להוציא עוד קצת כסף על עורך דין מטעמכם שיהיה נאמן לחלוטין לאינטרסים שלכם.

עו"ד משלכם.והנה חלום
וגם מומלץ לעשות בדיקת דירה (בדק בית) במיוחד ביד שניה 
מצטרף להנלהעני ממעש

עוד לצד x ולא בשיתוף

בדק בית. לראות שאין בדירה פערים,.לפעמים מאוד סמויים.

לגבי בדק ביתברגוע

מדובר בדירה חדשה יחסית שעדיין יש אחריות של הקבלן, ואנחנו גם מכירים קצת את המוכרים, עדיין חשוב לעשות?

עלול להיותהעני ממעש

פער בעצם המיקום וכו

לפני בעיות ישירות במבנה

כןתהילה 3>אחרונה

אולי יעניין אותך