שוב התייעצות, ילד בן שלוש וחצימתואמת
  • לפני כמה שבועות התייעצתי כאן בנוגע לבן שלנו, שמסרב להתלבש בבוקר ובערב. הבעיה אז נפתרה  בעזרת מבצע נושא פרסים. כעת חזרה הבעיה, אך נוספו לה דברים נוספים: פתאום במהלך היום, בלי סיבה של ממש (כמו הלבוש בבוקר או בערב), הוא מתחיל להתעקש על משהו מסוים, לא הגיוני, ולא מוכן לזוז ממנו, או שאנחנו נפר אותו. זה יכול להיות גם באמבטיה – הוא מבקש לצאת מהאמבטיה בלי לשטוף את הסבון (בסדר, הסכמנו לו), או באמצע הרחוב, בחזרה מהגן, שהוא פתאום לא מוכן לחזור הביתה, מתיישב על המדרכה, ובוכה וצועק שכולנו (כולל אחותו) נישאר פה.

חשבנו לעצמנו שהוא מחפש מוקדים של כוח, לשלוט בנו, להרגיש שהוא חזק ומצליח אפילו לגבור על ההורים שלנו. חשבנו (שוב) שזה בגלל הקנאה שלו באחיו התאומים הקטנים, או באחותו הגדולה, שעכשיו קצת מקבלת יותר תשומת לב בגלל הבעיות שיש לה בשמיעה (נוזלים באוזניים).

האם יש למישהו עוד רעיונות להעלות?

ובעיקר – איך אפשר לטפל בזה?

האם כדאי ללכת לייעוץ? אנחנו? עם הילד?

אולי פשוט לחכות שזה יעבור? (אף-על-פי שאנחנו וגם הילד, שבדרך כלל מתוק ומקסים ומשתף פעולה, סובלים)

תודה לקוראים ולעונים.

אכן,ד.

יכול להיות שהוא מקנא..

מרגיש צורך ביותר תשומת לב אישית. והוא משדר כך בקשה לעזרה. יתכן.

אולי תנסו - בלי קשר למהומות - לתת לו זמן ביום בפני עצמו, רק שלו. זמן עם אבא, זמן עם אמא. סיפור, לדבר, לשבח.

כמו כן, "לשתף" אותו מידי פעם עם התאומים הקטנים, הוא "איתכם" עוזר איתם. לא הם "במקומו".

אבל העיקר, דומני, היחס המיוחד לו, הספציפי, בזמנים מיוחדים, וגם בצד-האחרים, בחום ובאהבה, בדיבור ובשמחה.

אולי יעזור גם להעביר כמה שיותר דברים בחיים שלופצקרשת

לשליטתו.

למשל - רק הוא בוחר איזה סוודר לובשים היום, רק הוא בוחר אם הולכים לגן מהדרך הזאת או מהדרך הזאת, תראי איפה מתאים לכם לשלב בשגרת היומיום דברים כאלה.

כי נשמע לי מאוד הגיוני מה שכתבת שחשובות לו הפינות האלה שהוא הגדול והשולט - אז אולי אם תספקו לו אותן מיוזמתכם, יהיה לו פחות צורך ליזום תקריות כאלה.

על פניו מה שכתבת לא נשמע מצריך ייעוץ. זה נשמע ילד חמוד ומקסים שעובר "תקופה" כמו שהרבה ילדים עוברים מדי פעם, וכמו שכתבת - יש לו סיבות לא רעות אבל את האמא ואת חשה אותו מקרוב ואת גם מסוגלת להעריך את הכוחות שלכם, ואם התחושה הפנימית שלך היא ש"הגיעו מים עד נפש", ושאת אובדת עצות מולו - אני מציעה שכן תאמיני לעצמך ותפני לקבל עזרה מקצועית.

תודה לכםמתואמת

עצות טובות, בעז"ה ניישם.

נחכה עוד זמן, אם נראה שלא נגמר, באמת נפנה לייעוץ.

איך אתם מגיבים?בונים מגדל

יכול להיות שהוא צמא לתגובה?

אין לי הרבה ניסיון, אבל אצל בת השנתיים וחצי שלי, כשהתחילה עם הצגות ודרישות מעניינות, מאוד ניסיתי להיות עקבית, לא להלחץ מצעקות, ולגייס המון סבלנות.

ב"ה זה יותר קל.

אני חושבת שמה שהכי עזר זה ה'לא זה לא', והלימוד שצעקות לא עוזרות להשיג מה שרוצים.

ברור שכל מקרה לגופו, אבל אצלנו בגדול נראה לי שחלחול המסרים הללו עזר.

כן. אבל,ד.

אם זה מקרה שילד מרגיש "הולך לאיבוד" בגלל תשומת לב אל האחרים שהוא מרגיש שזה "במקומו",

אז התנהגותו היא "שידור מצוקה". וכשילד משדר תחושה כזאת, לא מטפלים ע"י שמראים לו שלא משיגים כך - אלא קודם כל ע"י שנותנים לו את מה שהוא צריך, גם בלי "הפגנות".  

אח"כ - יש מקום להראות שמשיגים דברים בשקט, שמקשיבים לו גם בנחת, ששמים לב למה שהוא רוצה לומר ושזה חשוב לו, גם בלי קשר ל"צעקות".

נכוןבונים מגדל

חשבתי לכתוב משהו דומה ושכחתי.

כמובן שאם יתכן שהגורם לבעיה הוא חוסר תשומת לב, חשוב לנסות להקדיש תשומת לב רבה לילד.

כמובן שבצורה חיובית. כלומר בתגובה לדברים חיוביים ולא בגלל דברים שליליים.

במקביל, לשלול/להתעלם מההתנהגות השלילית. שהיא לא תהיה מושכת.

ואני ממש מבינה איך ילד שיש לו אחים תאומים קטנים מרגיש חוסר תשומת לב, וכמה קשה כן לתת לו. וברור שצריך ושכדאי לעשות מאמצים מיוחדים בשביל זה (וגם בשביל הגדולה, שגם אם לא מפגינה באותה צורה, צריכה תשומת לב מההורים גם כן)

אכן,ד.

אבל זה לא "במקביל"..

גם אדם מבוגר שמשהו מציק לו - לא מטפלים במקביל. קודם שוללים מה שמציק.

בנוסף - ה"כלל" של להתעלם ולשלול התנהגות שלילית, יש בו אמת; אבל צריך להיזהר לא ללכת לפיו "אוטומאטית". צריך להרגיש את הילד. לפעמים ההתנהגות השלילית זוקקת תגובה ושימת לב באותו רגע. לפעמים היא תגובה צודקת. צריך להיזהר לא להיות "מכונות". כל מצב לגופו. יש הבדל בין כשיש "הצדקה" (כשכואב צועקים..) לבין התנהגות פרובוקטיבית, או מנסה "לסחוט" כביכול. וגם כשמגיבים בשלוה, שזה ככלל תמיד טוב, צריך שימת לב להרגשת הילד באותו זמן.

למה לא במקבילבונים מגדל

מבחינתי במקביל זה מה שאני משתדלת לעשות באותו הזמן.

מצד אחד לתת לילד יותר תשומת לב, שהגיוני שהוא מרגיש שאבדה לו.

מצד שני, לא להצדיק את ההתנהגות השלילית שלו.

ותגובות לילדים הן לרוב לא אוטומטיות. הן ביחס לילד, לסיטואציה, לך. (בתקווה שזה כשאני בשליטה...)

לא שזה סותר את זה שאתה צודק. צודק. באמת צריך לשים לב לדברים האלה.

הקושי במצבים האלה לדעתי זה לא לאבד עשתונות. להגיב בשכל. וזה בטח לא קל במצבים שתוארו. (לאנשים כמוני לכל הפחות)

כי,ד.

אם ילד כבר במצב של מצוקה (כלומר: אינני מדבר עלכך שבאותו רגע חש משהו. אלאבהנחה שהוא משדר משהו שעובר עליו) - אז קודם כל צריך לתקן את המצב. אח"כ "לחנך". כשמישהו צועק מכאב, לא מלמדים אותו באותו זמן שלא צועקים. זה לא הגון ואמיתי. אז גם ילד.

זה נכון שבמצב "רגיל" - צריך לא להפגין "התרשמות" דווקא מצורת דיבור צעקנית וכד', שילד יתרגל ששומעים אותו ומתענינים מכל הלב גם בלי זה.

לגבי ה"אוטומאטי" - אני כיוונתי ל"שיטה". יש כאלה שמשננים שיטה כזאת כאילו "לא לתת תשומת לב בתגובה לדברים שליליים" ולפעמים פועלים עפ"י זה "אוטומאטית", מובנה. וזה לא תמיד נכון. צריך לחוש את המצב, את הילד, את הזמן. בצורה "חיה".

ו"לא לאבד אשתונות" זה נכון מאד. עבודה שמשתכללים בה עם הזמן.

מה עם להציב גבולות?l666

נשמע שהוא לא רק יושב על ראש אלא גם רוקד שם

לבדוק שהוא אוכל וישן מספיק

הערה טובה (במשפט האחרון)מתואמת

השינה שלו באמת לא תמיד מסודרת. חוזר מהגן עייף, ולפעמים נרדם מיד אחרי אוכל, לפעמים כמה שעות אח"כ,ואז מתעורר בערב ונשאר ער עד אמצע הלילה...

תודה. אנחנו באמת צריכים לשים לב יותר לכך.

סליחה על תגובה לא יפהl666אחרונה
מחפשים קהילהאבא פגום

אנחנו הורים ל 7 ילדים גרים היום בשכירות ברמלה, בגרעין התורני ומחפשים להשתקע במקום עם קהילה תורנית אבל לא לוחצת. בגלל שאני עובד בבני ברק, מחפשים מקום שמצד אחד המחירים עדיין שפויים ומצד שני לא רחוק מידי מהעבודה. חשוב לנו קהילה תורנית שמשקיעה בילדים ונוער.

נשמח מאד להמלצות ☺️

ילגים מפרק א וצוואהיל 000

לא מצאתי פורום מתאים מקווה שפה אפשרי

שלום  בעלי נפטר יש לו ילדים קודמים

לנו משותפים

הכל היה בסדר לא ראיתי את זה בא

סעדתי את בעלי בזמן שילדיו קודמו בעבודות

אימא שלהם הילה חכמה הגיע חטפח בו בבית חוליל לגבות טת הילדים מול המשפחה שלא תראה שלא באים

ואני לא יכלתי לעבוד

כי גם לא רציתי בעלי קודם להכל

מבעל חזק שלא היה חולה  אף פעם לא ראיתי אותו שוכב עם חום או משהו דומה לא כדורים כלום

עובד פיזית קשה כל חייו

לא יכולה לפרט הכל

שמר הכל בפנים עד שהגיע למחלה ומהר הלך

ילדיו רצו מידע על כל  דבר

על עורך דין שמטפל אפלו אני ובעלי לא התענינו

לא הבנתי מה ילד שבקושי רואה את אבא שלו מתענין בקצבה

מאשים אותי שאני יודעל אל כל המידע

אין לי תו ירודה לא נותנים מידע  גם לאישה

אבל הם בשלהם

עכשיו הכל מובן הכינו את הקרקע

ילד שכל חייו לא הספיק לו מה שנתן רצה עוד

עגשיו מרגיש שיכול להכניס לי

אני לא בתחרות

הם יושבים מולי ומחלקים  את הבית

החלק שהם לא הבינו שאטאמטית הבית נאשם על שמםץ מי שמדריך אותם מהמשפחה לא מבין ולא אמר להם

הם אמרו לא נוציא אותך מהבית

לא בטוב לב,בהתנשאות

פה שתקתי

שאני רצתי עליו בעלי עבד ואני נלחמתי לקנות אותו כן מפרנבס עיקרי

כי לא היה שעות בבית וכל עול הבית היה עלי עד שהתמוטטתי בעבודה

ועבדתי פחות

לא היה לו עזרה משום צד

המשפחה שלו ידעה על מצבו הקשה

ולא באו לבקר פעם אחת

לא יצאו לקפה או שהבאו אליהם

רק רצו שנפכש במסעדה פעם בחודשים

אבל הוא לא יכח רצו לעשות וי

התנהגו אלי לא מכבד בבית חולים

קראו לי בשמה של,גרושתו

ולא אמרתי כלום

בעלי גוסס והם אבים איתי מולו

שתקתי

אבל הילדים שלו איתם יד ביד

אז גם אני שינתי את גישתי ואהיה בקשר עם משםלתן גם לי יש,ילדים

אימא שלהם השחקנית הראשית פה

הראתה לי שהיא איתי

ותקעה לי סכין בגב חיממה את הילדים שלא מבינים הרבה

על התערבות בכל נישא

לקחה את הפיקוד על משפחת בעלי לא ידעתי שהיא כל יום מדווחת עלי היתה מגיעה כאלו לעזור

ומדווחת הכל לא הבנתי למה המשפחה שלו לא מתיחסת

אלי

אני איתו בכל הטיפול והם  לא מתיחסים אלי רק לגרושתן אפלו קוראים לי בשם שלה

בשבעה היא לא יכלה לראות שברים חברים של בעלי הכל  רצתה לדעץ להתערב

היום הילגים שלו מתנהגים אלי כאלו זהו

הוא מת את כלום

רוצים את חלקם לא  מוותרים על כלום

אני לא גרה בבית ויש להם פה זכות

הכי כאב לי שהם התנתקו מאחים שלהם

ובקשר טוב עם המחה שלא ביקרה את האבא כי הם בדיור כמוהם

לא הבנתי איך אני הרעה פה

מה עושים אין לי עורך דין כל מי שהגעתי אליו לא היה בטוח במצב

חיבת עורך דין שיתן לי בטחון

אין פה מיילוינים אבל יש לי ילדים קטנים ואני לא בריאה מצבי לא ממד טוב נםשי פיזי

מצטערת לשמוע על בעלך ועל המורכבותנעמי28אחרונה

תפני לעורך דין.

לחוק לא אכפת מרגשות ומי מסכסך.

אם מגיע להם, מגיע להם, מה ששלך יהיה שלך בעזרת עורך דין טוב שישיג לך אותם.

פרסום הנסחן120

שלום וברכה,

חשוב לי מאוד לשתף בנס עצום שנעשה לנו.

לביתי הקטנה חולשת שריר בעין הגורמת לפזילה, לאחרונה הפזילה החמירה ונוירולוג מומחה הפנה אותנו לבדיקת הדמיה של המוח בהרדמה.

הילדים הם האוצר הגדול ביותר שלי והתפללתי לבורא עולם שיעזור לי לחזק את הביטחון והאמונה ולהילחם בפחד ובחששות שהרי הכל מאיתו יתברך מאבא מלך העולם.

ב"ה הבדיקה חזרה תקינה וקיבלנו את התוצאות מבלי להמתין את כל זמן ההמתנה המקובל.

"הודו לה'כי טוב כי לעולם חסדו" תודה רבה ריבונו של עולם,

כמה חשובה ויקרה הבריאות , כלום לא מובן מאליו .

בתפילה  לבשורות טובות ישועות וחיזוק הביטחון והאמונה והקשר התמידי לריבונו של עולם והבנה והכרה בכל הטוב שבורא עולם עושה איתנו.

עבודה סמינריונית על ליקויי למידהEva

שלום רב,

שמי חוה.

אני בהחלט מבינה שהפורום הזה לא בנוי לשליחה של שאלוני מחקר, אך אני לא יודעת לאן עוד אפשר לפנות.

אני והשותף שלי לכתיבת עבודה סמינריונית מפצים את השאלון מחקר שלנו כדי לסיים בהצלחה את לימודי התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה.

אנחנו מחפשים אנשים עם ליקויי למידה אשר מתבטאים בדיסלקציה או בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה, אשר מילאו להם 18.  

אנחנו צריכים עוד 21 תשובות של אנשים עם ליקויי למידה לשאלון שלנו, אשר בוחן את ההשפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית.

האם יש בקרבתכם אנשים שיש להם ליקויי למידה ומעוניינים להשתתף במחקר או שאתם עצמכם עם ליקויי למידה שפירטתי בשורה למעלה?

אולי אתם מכירים מקומות לאן אפשר להפיץ את השאלון שלנו?

אם כן, אנחנו נשמח לכל עזרה אפשרית.

השאלון אנונימי וקל. אנחנו נתנו זמן מענה עליו עד 30 דקות, כך שלא צריך למהר לשום מקום ולהילחץ מהגבלת זמן.

קישור לשאלון: השפעה של לקות למידה על תפיסת מערכות יחסים מקוונות (משפחתיים / חברתיים / תעסוקתיים) שנוצרו ברשתות חברתיות ובדידות חברתית

תודה רבה לכם בכל מקרה.

יום טוב ונעים לכולם.

עוד הרבה ועוד קצת בבת אחתEvaאחרונה

אנחנו צריכים עוד 20 תשובות מאנשים שיש להם לקויות למידה המתבטאות בדיסלקציה, בדיסגרפיה או בדיסקלקוליה!

תעזרו לנו לסיים בהצלחה את תואר ראשון.

תודה רבה. יום טוב.

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית

אולי יעניין אותך