1.איך מציירים שפתיים נורמאליות?
2.איך מציירים אף נורמאלי?
בקרוב אעלה כמה ציורים שציירתי ואני ממש רוצה שתגידו לי מה דעתכם...

ואימון רב.
קחי צילומים- משפחתיים, או של דוגמניות איפור, תתבונני היטב, תראי איפה הקימור, איפה הקיעור, מרקם העור, משחקי האור והצל, הצורה...
ותעתיקי.
ושוב ושוב.
אם יהיו לך שאלות ספציפיות יותר, או שתרצי שנחווה דעה ונכוון- את מוזמנת לשאול כאן.
כרגע השאלות שלך כלליות מדי, וקשה לענות לך עליהן.
בהצלחה לך 

מירי ט.האם זו אכן דינה ל. בכבודה ובעצמה הממליצה לחובבות ציור המתקשות בציור תווי פנים להתבונן בפניהן של דוגמניות וע"י כך ללמוד את הצורה הנכונה???? שומו שמיים!
<צ>
ניראלי עדיף להתבונן בבני אדם מן המניין...ולא בדוגמניות. כי אז זה לא מציאותי, לא ריאליסטי, אין אנשים כאלה באמת, בלה, בלה...
כבר למדתי בעל-פה את כל הנימוקים למה לא לצייר ככה..
אבל זה לא נכתב בקטע רע..הציורים באמת יותר מוצלחים כשמציירים מציאותי.
שימי לב שדינה דייקה "דוגמניות איפור".
כאלה שהתמונה מתרכזת בפנים שלהן. ופותחת השרשור שאלה
על ציור פנים. הקשר ברור. כי יש שם פנים, לא כי אלו פנים של
דוגמניות.
מציאותי/ ריאליסטי זה לא יום-יומי!
כשמתאמנים מנסים בכל שיטה עד שמוצאים את הדרך היותר מועדפת
של הצייר.
דינה ל.מירי ט. שמציירת כל היום דוגמניות-מעצבנות-יפות בצורה לא מציאותית... [עד שהיא הגיעה לכאן
]
ודומיה הבין את דבריי כפשוטם. דוגמנית-איפור, עם כל הפוטושופ שלה, טובה מאוד לאימון: אור וצל על הפנים, לשיער, ולשאר איברי הפנים.
בס"ד
זה דבר מקובל מאוד..
וגם קל מאוד לבסיס,
נגיד ואני לא טובה בלצייר שפתיים בכלל [יעידו פה על כך..
] אז כדי להשתפר בזה,כל פעם שאני מציירת ציור ואני מגיעה לשפתיים,אני קודם עושה טיוטה מהעתקה של תמונת שפתיים מהאינטרנט... מאוד טוב ומאוד מועיל ...
ב"הצלחה לך!
ברור שאי-אפשר "להדביק" אף.
אבל זה לא אומר שאי-אפשר לתרגל צורת אף.
דינה ל.רק לא הבנתי מה הקפיץ אותך ככה...
נכון שפוטושופ זה דבר מקומם מעצם קיומו, אך שים לב לקונטקסט הדברים... אמרתי שלמרות שהיא עברה פוטושופ- עדין יש לה אף, פה, עיניים... והיא טובה לאימון (לא כאידיאל של שום דבר) כדי ללמוד ולהתעמק כיצד נראה אף מכל זוית, צורות שונות וכו'.
זה לא "להדביק" שום דבר, משום כלום.
[ו-וואלה, לא הייתי מתנגדת ללמוד אנטומיה של תווי הפנים. נשמע לי מרתק!
]

התיאוריה שלך תעלומה בעיניי. הלוואי ואצליח להבין אותה!
היא רוצה לצייר דיוקן.
מה לא טוב בלהתאמן מתמונות/ציורים/מודלים? למה זה לא רלוונטי?
למה לשם כך אתה מציע לה "ללמוד אנטומיה וכו'"?
ללמוד לצייר איבר כמו שצריך, כמו שהוא בנוי במציאות- זה השלב הבסיסי! ולשם כך עליה להתבונן, ועוד להתבונן, ו"להשתיל" אותו בציורים שלה...
לא רואה את הפסול שבענין.
מצטרפת רק להמלצה להתאמן בציורים. טוב להתבונן וללמוד את הטכניקות השונות.
"אימון אמתי" זה לצייר בצורה מופשטת, כתמים, צורות? אני לא רואה מעלה בהתעסקות בכתמים. [אך מאידך אני לא מזלזלת בה, בשונה ממך]
מי אמר שציור כזה עולה בחשיבותו על ציור רפרנס, ריאליסטי, וכדומיהם?
דייקנות היא אמנות בפני עצמה. והיא ממש לא משעממת. כמו שלא חסר מה לצייר בצבע, לא חסר מה לצייר ברישום, או בציור פורטרטים מושלמים, לצורך הדיון.
התעסקות בכתמים, כמו שקראת לזה, זה בדיוק כל מה שאנחנו צריכים כדי להשיג את הריאליסטי הזה שאנחנו מחפשים, כמו שאמרתי, מחפשים משהו אמיתי. אבל אם נמשיך לצייר מהראש, ע"פ הגדרות וכללים של איך נראה אף או פה, זה בחיים לא יהיה ריאליסטי, זה יהיה דמיון!
ועוד פעם, מופשט זה כל מה שיש, וברגע שנסתכל על נושא הציור בצורה מופשטת, יהיה יותר פשוט לא ליפול לפח של הגדרות, סמלים, וציור מדמיון (ודמיון אני מתכוון רעיונות שיש לנו לגבי דברים ואיך הם נראים, מה הצורה שלהם, החוקיות שלהם, ובמקום לצייר מהדמיון, להתחיל לצייר מהתבוננות, וזה מאוד קשה לא לצייר מהדמיון ולנטרל את הרעיונות שמדומים אצלנו בראש, הדעות הקדומות לגבי דברים ואיך הם. ושוב, במקום זה, להתבונן בדבר בצורה מופשטת, ולצייר)
אני רוצה לעשות סדנה שיכינו בה שרשראות של בית המקדש. משהו יודע איפה ניתן להשיג תליונים בצורת בית מקדש (במחיר סביר)?
דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173
דרושים דרושות לעבודה מהבית בקלדנות, כתיבה, הזנת תוכן, הזנת נתונים, תמלול, ותרגום, לפרטים נא לפנות בוואטספ למספר 050-2322173