להתפלל דחוף ולא להתעלם!סמיילי...

הרב פרומן על ערש דווי, מוקף במשפחתו ותלמידיו

רבה של תקוע, שמתמודד בשנים האחרונות עם מחלת הסרטן, מחוסר הכרה בביתו. תלמידיו קיימו לכבודו שיעור בחצר ביתו. בנו, שיבי פרומן: "אבא בשעותיו האחרונות"

אורי פולק ונטעאל בנדל, כיפה
כ"ב אדר תשע"ג, 04/03/2013 15:19

הרב מנחם פרומן, רבה של תקוע, מוטל על ערש דווי ומחוסר הכרה בביתו, לאחר התדרדרות במצבו הרפואי שנרשמה בימים האחרונים. בנו, שיבי פרומן, אמר בשיחה עם כיפה כי ”הרב כנראה בשעותיו האחרונות“.

בכל יום ראשון, במשך שנים רבות, מקיים הרב מנחם פרומן ערב לימוד בספר ה“זוהר“, יחד עם אמן ישראלי שמצטרף לשיעור. אולם אמש, בעקבות מצבו, התכנסו כ-200 מתלמידיו בחצר ביתו וקיימו את השיעור יחד עם הרב דב זינגר. לאחר השיעור קיימו התוועדות וניגונים לטובת מצבו הרפואי של הרב פרומן.

"אבא אמנם מחוסר הכרה אך אני בטוח שהוא היה איתנו בלימוד", אומר שיבי, בנו. "למדנו את קטע הזהר על הסתלקותו של ר' שמעון ועל כך שתלמידיו הקיפו אותו ברגעיו האחרונים".

מחלת הסרטן התגלתה בגופו של הרב פרומן לפני למעלה משנתיים. מאז התגלתה המחלה בגופו, הקדיש הרב פרומן את זמנו להעברת שיעורים לתלמידיו בישיבת תקוע, לקידום נושא השלום במסגרת תנועת ”ארץ שלום“ ובאמצעות מפגש עם בכירים פלסטיניים ואף בפריצה יוצאת דופן אל עולם הרוק הישראלי. 

לרפואת הרב מנחם יהושע בן לאה רייזל:

שיר למעלות, אשא עיני אל ההרים, מאין יבוא עזרי
עזרי מעם ה' עושה שמים וארץ, אל יתן למוט רגלך
אל ינום שומרך. הנה לא ינום ולא ישן שומר ישראל
ה' שומרך, ה' צילך על יד ימינך.
יומם השמש לא יככה וירח בלילה
ה' ישמרך מכל רע, ישמור את נפשך
ה' ישמור צאתך ובואך מעתה ועד עולם

(מזמור קכ"א בתהילים)

ברוך דיין אמת. ההלוויה מחר בתקוע.נפש חיה
סליחה על החריפות אבל למה להתפלל?מושיקו

יהודי שחוטא טוב לו להיות בגן אדם זה זכות בשבילו.

מאשר להיות כאן בעולם הזה ולעבור על מצוות הבורא

יש זה מקור בשיחות הרבי אביא את זה בהמשך

מושיקו, סליחה אבל ...haim770

ב"ה

... אחרי מות - קדושים !!!!

אם הייתה כותב את תגובתך אתמול, גם בקושי, אבל ניחה, אבל היום אין לזה מקום כלל וכלל.

באיזה שהוא מידה יש לנו (חסידי חב"ד מן המנין) בעיה של אהבת ישראל סלקטיבית:

מצד אחד יכולים לחבק ולהתידד אם "אוכלי טרפות ונבלות" אבל קשה לנו למחול לחרדי, לדתי או אפילו לחסיד חב"ד ששונא מאיתנו בדעותיו.

לפי דעתי אין אחד בעם ישראל שאינו מעונין בשלום אם השכנים, השאלה הגדולה היא מה הדרך להגיע אליו, דרך הויתורים של השמאל על כל מגווניו מחרדי עד הימני-שמאלני (ויש הרבה כאלה כיום) או דרך גאון יעקב (שיטת הרבי).

אינני מכיר את האיש, אך ורק מהתקשורת, וכידוע כל דמות שתביא עמדה ותרנית, שם הופכת לאליל. (ניתן לראות את ההלאום שעשו לאחר התרגיל המסריח כאילו הרבי ויתר על תיקון חק מי הוא יהודי כדי שתקום ממשלת ימין בראשות שמיר).

אם כדבריך "יהודי שחוטא טוב לו להיות בגן עדן (אדם??) זה זכות בשבילו" מזמן עם ישראל היה נכחד ח"ו. וכמו שכתוב בתניא ובתלמוד "לא שביק מר חיי לכל בריה".

בקיצור "יתמו חטאים מן הארץ ורשעים עוד אינם", צריך להתפלל על כל יהודי באשר הוא שיהיה בריא וחזק ושיכול למלא את הכוונה, הרי ממה נפשך אם אתה חושב שהתפילות עוזרות אז ניתן לכוון באותם פרקי תהלים שיהיה בריא ויחזור בתשובה, ואם לא אז מה הכפת לך ממלא התפילה לא עוזרת, ומה שכתוב הוא מה שיהיה (שיטה מוסלמית של ה"מכתוב").

עם ישראל באמת כמעט נכחד בגלל הסברה הזומושיקו

יש שיחה שלימה של הרבי על הנקודה סיכום שלה  כאן

אם שמת לב, בשני המקרים הויכוח הוא בן משה להקב"ה...haim770

ב"ה

... גם בחטא העגל וגם בחטא המרגלים.

והקב"ה נותן את החלטה מה לעשות ביד משה.

אפילו הארון בחטא העגל לקח אופן פעיל מטעמו למנוע את החטא, הוא לא חרץ דינם של החוטאים וגם לא נמנע מלהתפלל בעדם, כמו שכתבנו במקום להתפלל הוא לקח אופן פעיל לעקב את החטא.

לא עלינו לשפוט אנשים ולגזור דינם, אנו עוד לא משה ועוד לא הקב"ה.

אם ככה אפשר להעביר את כולנו לגן העדן+mp8

ויפה שעה אחת קודם....

(או שכולם כאן בינונים ומעלה, כאמור באחד השרשורים לעיל???)

הייתי אומרת שנשמעה כאן נימת היסחפות....

כנראה שה' נהנה מאיתנו כאןמושיקו

אפשר לטפוח לעצמנו על השכם.

ההודעה נכתבה לא רק בגלל ההודעה בפורום, אלא גם בגלל הרבה הודעות טקסט שנשלחו.

מסקנות מרחיקות לכת, הייתי אומרת....+mp8
תכלית בריאת העולם הוא כי הקב"ה נתאווה שיהיה לו ...haim770

ב"ה

... דירה בתחתונים.

והיחיד בבריאה שמסוגל לעשות זאת זה האדם ולא רק האדם בכלל היהודי בפרט. ראה שיחת הרבי על מתן תורה (השיחה על הדין של בר מחצה - בעיקר תשובתו של משה רבינו למלאכים).

אין כאן ענין לטפוח על השכם, לכך נבראנו, חלק מצליחים בתפקיד, חלק נכשלים, אבל הסה"כ בסופו של דבר הוא שהקב"ה רוצה  את זה, לפי המדרש היו נסיונות לפני העולם הנוכחי, מה הקב"ה לא ידע לכוון בול לפי רצונו? ואם היה רוצה עולם ללא חטאים למה הוא ברא אותו אם בחירה חופשית? יכל לברוא עולם של מלאכים-רובוטים.

הכוונה היא לגלות את האלוקות בתוך המנגד, צריך שיהיה אפשרות למנגד ולהתגבר עליו.

ובתרגום לימינו: מי יותר חלש, מי שאין לא גישה לאינטרנט בכלל, מי שיש לא אינטרנט חסום או מי שיש לא אינטרנט רגיל ואינו מגיע למקומות לא רצויים? הראשון צדיק גמור אבל "הבאל", חי כמו המרגלים שרצו להשאר במדבר בדרגת מלאכים, השני יודע את יצרו ונמנע מהתנגשות איתו, השלישית מקיים מה שכתוב במסכת ברכות לעולם ירגיז אדם את יצרו הטוב על יצרו הרע, הוא פועל בעולם.

פששש, איזו צדיקות!!+mp8

נשמע שממש מצווה לפתוח את האינטרנט

ולהעמיד את עצמנו ואת ילדינו בפני ניסיון מידי יום,

כדי לעשות רצון הרבי ולפעול בעולם!!!

ממש כדברי הנביא "השמים חושך לאור ואת המר למתוק...."

בואו לא ניקח את הנפש הבהמית שלנו ונלביש אותה ברצון של הרבי, אוקי???

ל-MP7 יש לך בעיה בהבנת הנקרא או יש לי בעיה בהסברהhaim770

ב"ה

או שאת לא מכירה את השיחה על חג השבועות.

הבאתי דוגמה שתובן ע"י כולם, יכולתי לכתוב דוגמה אחרת:

החזיר הוא חיה טמאה, יש את "הצדיק" שיבחר להכחיד את כל החזירים, יש מי שיגור באיזור שאין חזירים ויש מי שיגור ליד הדיר ובכל זאת לא יגע בו !!! והוא בעצם היותר חזק מכולם.

וזה בדיוק תשובתו של משה רבינו למלאכי השרת, יצר הרע יש בכם? אב ואם יש לכם? וכו' והרבי מסיים את השיחה בדוגמת ה"לעבער" שאם רוצים להרים בנין רב קומות צריך להרים אותו מהיסודות התחתונים ביותר ואז זה גורם לעליה שכל הקומות. אם מתחילים מקומה שלישית , היסודות, קומת קרקע, קומה ראשונה ושניה נשארים ללא שינוי !!!

כדי לעלות את כל העולמות צריכים להתחיל מהנחות ביותר עשיה גשמית ורק מי שיש לו יצר הרע ומתגבר עליו יכול לפעול זאת.

הרבי לעולם לא היה נגד הקדמה, בחדרו עד היום יש טלפון מחוגה, אבל הוא ידע ורק הוא לנצל כל דבר לעבודת ה':

1. בתחילת הנשיאות גדולי ישראל רצו לאסור כליל לנשים ללכת לים, אז זה היה עוד אפשרי, היו שומעים לגדולי התורה, והרבי סירב לחתום, כשנשאל ע"י המזכיר למה, הוא ענה שאם אישה שצריכה טבילה הולכת לים גם בלי הכנות, בדיעבד זה נחשב לטבילה והילדים נולדים בטהרה.
  2. כשאחלו להיות נשים נהגי מוניות, הרבי התבטא שקלקלתו של הדור הוא תיקונו. זה באמת קלקול שנשים ישמשו כנהגי מוניות, אבל זה גם תיקון שאישה שצריכה מונית בשעות הערב ואין מי שילווה אותה יכולה להזמין נהגת ולפטור בבת אחת את כל הבעיות של יחוד וצניעות.

ולגבי להעמיד את עצמנו ואת ילדנו בפני נסיון מדי יום, הבעל התניא כבר שאל בליקוטי תורה הנשמות מקורם מתחת כיסא הכבוד, למה בכלל צריך להורידם לעולם הזה התחתון, הרבה דרכים הם דרכי סכנה, ולמרות שהכוונה היא ירידה צורך עליה, אין שום הבטחה שהיא תצליח באולם הזה ומאוד יכול להיות שהיא תחזור אחרי 120 בצורה הרבה יותר מגושמת.

הקב"ה לוקח את הריסיקה, ואת רוצה עולם שכולו טוב ללא סכנות, זה קצת סוטר את רצון הבורא והבריא, לא?

למה הקב"ה לא ברא עולם ללא פיתויים? אז יש את החלש ששובר את כל מה שאינו מאפשר לא לחיות ללא פיטויים, כגון אוטובוסים נפרדים עד כדי מכות והשפלות ויש את החזק שעולה לאוטובוס רגיל ואם אין מקום פנוי ליד גבר לשבת אז נשאר לעמוד. יש את החלש שלא יוצא לשליחות כי הוא מפחד מסביבה לא דתיה ויש את החזק שיצא גם לקטמנדו אם כל העבודה זרה מסביב ואינו חושש לחינוך ילדיו כי הוא יודע כי לכך הוא נוצר.

בקיצור תפסיקי לחשוב כמו ..... תתחילי לחשוב כמו שליחה אמיתית מבורא עולם עלי אדמות.

ואנא אל תיקחי כל דוגמה שנותנים להמחשה כהלכה פסוקה למשה מסיני !!!!

בגלל שאני חושבת כמו שליחה אמיתית+mp8

ואני גם משתדלת להיות כזו-

אני חושבת שאין מקום להכניס טומאה לביתי כדי להתמודד כל יום מחדש ולהראות שאני עומדת בניסיון.

אני בטוחה בזה בלמעלה ממאה אחוז.

ב"ה העולם מלא סכנות והתמודדויות גם ככה.

ואם יש למי מאיתנו התלבטות- בשביל זה יש לנו רבני חב"ד-

שהורו במפורש שלבית חבדי אמור להיכנס רק אינטרנט ברמת סינון של אתרוג.

כולם שם לא היו מספיק חבדיים ולא הכירו את השיחה של הרבי??

אני לא לוקחת שום דבר כתורה מסיני,

אבל יש דוגמאות שהן פשוט לא לעניין,

ומוטב להם שלא נכתבו.

עובדהhaim770

ב"ה

חצוף אחד מקהילתנו, שגר צמוד לבית הרב יצא עליו ביציאה למה בבית הרב יש אינטרנט רגיל?

הרב שתק לרגע, וכשהנ"ל המשיך לחפור, הוא ענה שכל ההמצאה של האינטרנט היא בשביל ילדי השלוחים שדגרים בחו"ל שיוכלו להתחבר לת"ת הוירטואלי ("בית ספר לילדי השלוחים").

בחו"ל אין רימון ואין אתרוג.

והפסק של רבני חב"ד, המושפע באופן ישיר מהרבנים מהחוגים האחרים, הפך בין לילה את השלוחים בחו"ל לעוברי עברה.

הבעיה העיקרית היא שכל אחד רואה את הארבע אמות שלו במקרא הטוב ובמקרא הרע את קצה אפו.

ומי שיש לו ראיה קצת יותר רחבה הופך להיות שולי ונגד הזרם.

וזה קורא בכל הרבדים, מחוטב עציך עד שואב ממיך, אנחנו כבר לא חיים בקשר אם הבורא ותורתו, אלה לפי אינטרסים של עסקנים שמשפיעים על הרבנים. (ראה ערך טלפון הכשר, המצאה גאונית של איזה עסקן גור שהלך תחילה לחברה הכי כושלת "מירס" ותמורת תגמול נחמד מאוד נתן להם פיתרון למלאי עצום של טלפונים מיושנים שבקושי יכולים לקבל או להוציא שיחות).

ראה גם לעומק ערך בשר ליובאוויטש ואתרוגי קאלבריא, שהשתיקה יפה להם, אבל מי שיודע יודע.

יפה, כבוד הרב רוצה להגן על עסקי הכפר, תתמודד באיכות, אל תפסול אחרים ואל תגרום להפקאת מחירים.מצטער להגיד, אבל אולי מקיימים את מצות לימוד התורה, אבל לא לשמה !!!

כולנו יהודים!סמיילי...
מה הקשר??+mp8
אחת ולתמיד אנחנו שונים מהחרדים ומהציונים !!!haim770

ב"ה

חב"ד במהותה שונא מכל החוגים והזרמים ביהדות.

ולא בגלל ש"הטרנד" החדש הוא להלחם באינטרנט, אנחנו צריכים בהכרך להלחם בו כמו כולם.

וגם לא בגלל שכמה מעם ישראל החליטו להקים ישוב יהודי בארץ הקודש אנחנו צריכים להפוך לתלמידים של הרצל, כי זה במודה. (הרבי הסיר את נשיאותו ממוסד בית רבקה בכפר בגלל שהניפו דגל ביום העצמאות).

יש כאלו שרוצים לקבל תקציבים למוסדות, אז מחליפים צוות המלמדים בחדרים לגננות.

איך אפשר אח"כ לבוא בטענות למפלגה פלונית שבשביל תקציבים מוכנה לוותר על חלקי מולדת???

חלק מציבור חסידי חב"ד, הופך מיום ליום יותר ויותר סגור או סרוג, מלחמת הרבי בהחזרת שטחים איננה קשורה כלל לציונות או להתיישבות, היא מטעמי פיקח ונפש וחילול ה', לתת מה שהקב"ה נתן לנו, היא כביכול יריקה בפרצוף. כמו כן ניתן לראות שהרבנים החוצני"קים אינם מושפעים מהליכי הרחוב החרדי כמו ה"ירושלמים".

יש מן התבוללות של חסידי חב"ד. וזה אינו נכון, הדרך של הרבי צלולה. ותפקידנו להציג את עמדת הרבי הברורה בכל הנושאים. והדבר נעשה ביד רמה במשך שנים רבות מדי שבוע ושבוע ע"י שבועון כפר חב"ד עד שמשום מה החליטו לשנות את המטרה לאחר ג' תמוז נ"ד.

הציבור הכללי מושפע מהתקשורת ולנו בתור חסידי חב"ד אסור לנו המוטו שלנו הוא השיחות של הרבי, תשובותיו והשולחן ערוך.

ולסיכום אם הזכרנו את ג' תמוז, בעל תשובה ניגש לדמות מוכרת מאוד ע"ה, ואמר לו מה ההבדל ביני ובנך, עם כל החסידות שלמדת, עם כל השיעורים שמסרת, אתה ואני מבינים בדיוק באותו רמה מה המושג "רבי".

לא מסכים איתךדובלה
הרבי נלחם בחריפות נגד הכנסת טלוויזיה וכו' הביתה. ואינטרנט פרוץ כידוע לכל טיפש ומעלה גרוע בהרבה מהטלוויזיה.
ובוודאי שלא צריך ואפילו אסור ללכת בכוונה למצב של נסיון, רק כדי להרגיש גיבור. אדרבה, עלינו לעשות הכל כדי להתרחק מכל חשש. ראה השיחה הידועה של הרבי על מצוות ועשית מעקה לגגך.
גם בברכות השחר אומרים כל יום ואל תביאנו לא לידי נסיון וכו'.

מה שנכון, הרבי פוסל דרך של פגישות וניתוק מהעולם הזה. צריך לפעול בתוך העולם, אבל כמובן לפי הצורך ולשם שמיים והכל לפי הגדרים והסייגים שקבעו רבותינו.

אני לא רואה שום צורך וסיבה להחזיק אינטרנט ללא חסימה . מה יש לך שם שאין עם רימון? רק כדי ליצור בכוח ניסיון שכמעט בלתי אפשרי לעמוד בו כיום??
דובלה, גם אני לא מסכים עם עצמי !haim770

ב"ה

האינטרנט הוא רק דוגמה לקיצוניות שהגענו עליה !!!! לא אנחנו הציבור החרדי ואנחנו בעקבותיו.

אני בעצמי גם במצבים של נסיעה ארוכה ועייפות לא התיישבתי ליד אישה באוטובוס, אבל אפילו לא עלה בדעתי לבקש, בצורה יפה מאישה שהתיישבה לפני, לקום ! ואל אחת כמה וכמה לקלל או לעשות לה פרצופים !

זה לא כתוב בשום סעיף בשולחן ערוך.

גם ארגנו כינוס עולמי נגד האינטרנט, כל הרבנים, כל האדמו"רים וכל הסלטה ושמנה של היהדות החרדית, טוב אין לצפות מהם שיבקשו ויזעקו "משיח, משיח, משיח" אבל אין דברים יותר חשובים מהאינטרנט לתקן ביהדות. שבת או תפילין לא יותר חשוב? הפילוגים בחצרות השונות , ולא חסר, לא יותר חשובים?

בעיני זו בדיחה ובזבוז זמן, בגלל כל החרמות למיניהם, נוצר חרדי "חדש" אם נייד "כשר" לשיחות נכנסות ונייד רגיל ממספר חסוי לשיחות יוצאות, נו זה לא מצחיק ! זה מביש !!!!!

לא רוצה להזכיר כאן את הבדיחה אם הטליתות הקטנות שנשכחו במקום מסויים.

אבל המצב היום הוא בערך אותו דבר.

להילחם באינטרנט זו קיצוניות?+mp8

הציבור הדתי לאומי היום נלחם באינטרנט!!

גם להם יש היום טלפונים כשרים, עם סמסים וללא אפשרות גלישה!!

לרבים מהם יש אינטרנט רימון בדרגות סינון כאלה ואחרות!!

רק בחב"ד עוצמים חזק את העיניים מלראות את המציאות העגומה,

שמשפחות חסידיות יראות ושלמות מחזיקות בבית את כל ג' קליפות הטמאות,

שהילדים נחשפים לדברים שלא שערום אבותינו-

והכל בשם הרבי ודרכי החסידות.

ואני לא יודעת מה חשוב יותר ומה פחות-

אבל מבצע חינוך הוא אחד מהמבצעים של הרבי,

ולחנך את הילדים שלנו (ואת עצמנו) לא לראות מראות אסורות-

חשוב לא פחות ממבצע תפילין או נש"ק.

לא ראיתי בשום מקום שהרבי דורש שנעמיד את עצמנו בפני ניסיונות כאלה.

וזה שלשלוחים בחו"ל אין חסימה- עדיין לא מצדיקה את זה שבבתי אנ"ש יהיה אינטרנט ללא סינון!!!

לא להכליל. כלל רבני חב"ד נלחמים בתופעהדובלה
כל רבני חב"ד הורו נפסקו שאסור להחזיק אינטרנט ללא חסימה. מי שצריך - יש רימון. רוב חסידי חב"ד אני מאמין ששמים חסימה.
אנשים שלא שומעים ועושים מה שבא להם, יש בכל מגזר. רק בבקשה, מי שעשה זאת, לא בשם הרבי, שאמר בדיוק ההיפך.

זה שבחו"ל אין רימון, זה טענה שאינה עניינית בכלל: א. בארץ יש, אז תשתמש! ב. גם איפה שאין רימון, אפשר להתקין תוכנות חסימה על המחשב עצמו. גם בחו"ל.

גם מי שטוען שהארבה הוא שרץ כשר, האינטרנט הפרוץ הוא בוודאי שרץ בעייתי...
חסידי חבד היו תמיד ראש החץמושיקו

נגד שימוש בעניני עולם הזה.

שכולם השתמשו בעבר בוידיאו ובלווין לראות את הרבי היה ברור לכולם שזה לא הכשר להכניס טלוויזיה הביתה.

חב"ד צריכים לצאת בלי קשר לשאר הציבור החרדי נגד כל השימוש באינטרנט ובמכשירים סלולרים מתקדמים באופן גורף וזה לא שולל ששליח זה או אחר או רב זה או אחר צריך להשתמש במשהן ספיציפי לענין ספיציפי שלו 

ולדעתי היו צריכים לאסור אינטרנט כלל, כי האינטרנט הכשר הוא פתח להרבה רעות וחולות.

אבל כמו שהיה תמיד ברור שלראות שידור של הרבי בלווין או הקלטה של הרבי בהתוועדות שרואים שזה שודר בטלוויזיה האמריקאית זה לא הכשר לטלוויזיה בתוך הבית כך צריך לחנך שאינטרנט בכללותו הוא דבר שיש בו דברים רעים וטובים ואע"פ שלרוב משתמשים בו לדברים לא טובים איך להשתמש בו לדברים טובים.

מסכימה עם זה שגם האינטרנט ה"כשר"-+mp8

הוא סוג של דיעבד גדול.

(ואני מדברת על אתרוג.

רימון, בעיני, עם האפשרות לפתוח בכל זמן נתון כל מה שרוצים- הוא סוג של צחוק מהעבודה...)

אבל לאסור את זה בכלל- נראה לי תהיה סוג של גזירה שהציבור לא יוכל לעמוד בה.

ע"ע הפלאפונים הכשרים- בלי סמסים, גרמו לזה שכל אחד מחזיק בכיס טלפון עם אינטרנט,

כי איך אפשר בלי הודעות טקסט?

וככה גרמו לזה שאנשים יחזיקו מכשירים בלי חסימה מינימלית.

זה באמת הטיפשותמושיקו

בשנה האחרונה חלק מרבני הישיבות של הציבור הדת"ל עודדו את תלמידיהם לקנות פלפון פשוט שיש בו אפשרויות של שיחה והודעות טקטס.

ואגב ההצדקה היחידה של טלפון ללא הודעות טקסט היא לבחורי ישיבות בגלל ניסיון מר

שאלה של טיפשhaim770

ב"ה

טיפש, כי לא הצלחתי להסביר את עצמי נכונה.

נגיד כדבריכם שהאינטרנט ללא חסימה הוא סכנה גדולה.

וע"מ לא לחשוף את עצמנו ואת ילדינו לסכנות האלו נתנזר ממנו.

כשנשמה יורדת לעולם, אף אחד אינו יודע מה תצא ממנה, יכול להיות צדיק גמור וגם להיפך.

אז אולי אם נרחיק לכת, נפסיק להביא ילדים לעולם:

1. נתחיל לתכנן את המשפחה, למה להביא 10 ילדים שיתחלקו על חבילת במבה אחת?
  2. אולי אחד מהם יצא רשע גמור?
  3. אולי ח"ו יקטפו בדמי ימיהם.
  4. 21.000 סיבות של שב ואל תעשה עדיף.

כל המחשבות האלו ודומיהם מקורם לא ביהדות, לא בחסידות בכלל ולא בחסידות חב"ד בפרט, הם תוצאה ישירה מההשפעה של העולם על החשיבה חסידית טהורה.

קיבלתם את דברי הקודמים כ"התר" לאינטרנט פרוץ, כשכל כוונתי הייתה להבהיר, את הבושה שהגענו אליה שרבנים צריכים לאסור דבר שמובן מאליו. ועוד יותר בושה שצריכים להתעסק אם כך כאילו אין עוד נושאים בוערים ביהדות. ואני הוסיף עוד שאם ילד נכנס למקומות בלתי רצויים, ההורים חייבים לעשות חשבון נפש איך ילדיהם הגיעו לכך, כמו שבדורות הקודמים, ההורים לילדים שחברו לצעירי הקומוניזם שאלו את עצמם.,

להאשים את האינטרנט, הוא עברת האחריות הכבדה של ההורים על גולם !

האינטרנט, המחשב, הטלפון וגם הספריה העירונית אינם אשמים !!!!

אולי אתן עוד דוגמה שתבינו למה באמת התכוונתי:

בגדול ההבדל בן הרפואה הקוונציונלית לרפואה אלטרנטיבית הוא בכך שהראשונה מטפלת בתוצאות הנראות לעיין והשניה בגורם של התוצאות האלו. חום הוא תוצאה מבעיה פנימית יותר, לקיחת כדור להורדת חום תפטור ותעצור את החום אבל הבעיה הפנימית בתוך הגוף אולי תיחלש אבל לא תטופל. ברפואה האלטרנטיבית בודקים ומטפלים בגורם הפנימי וממילא החום נעלם.

לאסור את האינטרנט במקום להלחם במה שגורם לאדם להגיע למקומות בלטי רצויים זה כמו לקחת אקמול להורדת חום, אז יופי הילד יגדל בבית אם אינטרנט חסום וברגע הראשון שיהיה לו הזדמנות להתחבר אליו לשם הוא ירוץ, ניתן לראות בכל מקום את התופעות של "ילדי הגגות". בכל פינת רחוב יש אינטרנט קפה ותמורת סכום פעות ניתן לגלוש לאן שרוצים, אז מה נפנה לעדה ונזכיר משגיח כשרות על כל ילד או שנכלא את הילדים בבית? ההשגחה והחינוך מוטלים על ההורים. וכמו שהורי נורמלי מקיים שיחות עם ילדיו על הסכנה שיש בלקיחת סמים או יכול באחלט לשבת איתו ולהסביר לו באר היטב את הסכנות במחשבות זרות שחז"ל אמרו שהם קשות מהעברה עצמה.

ולגבי הטוענים על הטלויזיה, יש הבדל עצום, בטלויזיה אתה מסתכל על מה שהעורך רוצה שתסתכל, היתרון והחיסרון בו זמנית של האינטרנט הוא שאתה מסתכל איפה שאתה בוחר, לטוב ולרע. ונתתי לפניך את החיים ואת הטוב את המוות ואת הרע ובחרת בחיים !!!!!

אני יודע שגם בדברי אלה לא תרדו לסוף דעתי, כי אתם כבר מושפעים מה"טרנד" החדש של המלחמות של הציבור החרדי הכללי.

אולי אפשר לומר שההיתר היחיד לאינטרנטמושיקו

שבגללו אפשר ללכת פחות למקומות לא צנועים וכדו'

ושאפשר על ידו להרבות תורה, ברגע שזה לא פועל את המטרות האלו למה צריך אותו

סליחה אבל הוא יהודי וצריך להתפללסמיילי...

חב"ד זה לא עם נפרד אני בטוח שמורנו ורבנו היה מברך אותו לרפואה שלמה.

שבוע טוב לכולם!

סמיילי נכון מאוד....haim770

ב"ה

... ועל כך התחיל כל השרשור הזה.

כי מושיקו בחכמתו קבע שחוטא עדיף שימות (אני מוחאה בהזדמנות נוספת זו על הפגיעה ברב, גם אם דעותיו משונות ושונות משלי):

1. אנחנו לא רבונו של עולם שיכולים לקבוע מי חוטא ומי לא, אם כל הכבוד, וזה מה שניסיתי להדגיש יש כיום תוספת נחרחבה של "חטאים" שלא היו קיימים בדורות הקודמים והומצאו ע"י עסקנים (ואני מדגיש עסקנים לא רבנים) למיניהם.
  2. גם רבי יהודה בן דורדיא, שהיה לפי המתואר בתלמוד, חוטא לא קטן, שערי גן עדן נפתחו לפניו, ברגע שחזר בתושבה שלמה בעקבות אימרתה של מי שהוא היה איתה באמצע החטא ונקרא ע"י בת קול רבי יהודה שערי גן עדן פתוחים לפניך.
  3. ובשונה מריש לקיש שהספיק לקיים עוד כמה מצוות לפני שהחזיר את נשמתו.
  4. דרך היהדות לחפש, גם אם האדם היה חוטא מובהק, דרכים לסנגר על הנשמה לפני קבורתו. ידוע על אחד מגדולי פושעי ישראל שב"טעות" כל העיירה הגיע להלוויתו ובאותו זמן רב וחכם גדול נפטר ובקושי היה לו מנין. והרב של העיירה הספיד אותו כך: האיש שמביאים לקבורה קיבל מחותנו טלית ליום חופתו ומתוך שינאתו לדת ולמצוות נתן לי אותו בזלזול ואמר כשיהיה כלה עניה וללא אפשרות לקנות טלית לחתן תן לה את זה ! ואך ורק בזכות מצוה זו זכה שכל העיירה תלווה אותו בדרכו האחרון.
  5. ה"טראנד" החדש, הוא לסנגר לכל מי שלא חושב כפי שכל העולם החרדי חושב ועל זה אני זועק כבר כמה ימים. מי שמכם????
מעניין אותי כיצד הבעש"ט היה סופד לו..אלעד
כמו כל יהודימושיקו

לא כ'רב' 

אאמו"ר [הרש"ב] אמר לרב אחד - בעל עבודה ומתמיד בלימודו: על רב לזכור בכל עת ובכל רגע כי תמיד הינו על הסף שבין מזכי הרבים לבין, ח"ו, מחטיאי הרבים; על הסף שבין עומק רום לבין עומק תחת - ועל הענינים "לנגוע" בפנימיות נקודת הנפש ממש, כי בנפשו הוא.

רב יכול להיות במעשה קל חוטא הכי גדול יותר מיהודי פשוט.

אבל שוב למושיקו, לא עלי ולא עליך לשפוט אותו !!!!haim770

ב"ה

גילוי נאות אינני מכיר את האיש.

אבל נורא הפריע לי תגובתך, במיוחד שנכתבה לאחר שהאיש הלך לעולמו.

ונכון שצריך להתפלל על כל יהודי לרפו"ש ואם צריך אפשר להוסיף בקשה שיחזור בתשובה שלימה, אבל זה אינו צריך להפריע להתפלל לבריאותו !!!!

אחרי שנפטר עדיף באמת לא לדבר ולעורר עוד דיניםדניאלה .ד.אחרונה
אל תכנס לחשבונות הקב"הסמיילי...
ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

חבדניקים מתגייסים לצבא כמו דתיים לאומייםתמימלה..?
או לא מתגייסים כמו חרדים?
לא זה ולא זהתות"ח!

הם מתגייסים (לא יודע בדיוק כמה אחוזי הגיוס שם, אבל הם לא כמו החרדים, זה בטוח), אבל לעומת הדתיים-לאומיים שמתייחסים לצבא כחלק מהתחייה הלאומית של עם ישראל, כחלק מהגאולה, החב"דניקים מתייחסים אל זה בצורה פרגמטית, שצריך צבא באופן טכני כדי להגן על העם (כך לפחות ידוע לי). אגב, זו תפיסה שדומה גם לתפיסה החילונית את הצבא. הויכוח העקרוני הזה הוא לא רק לגבי הצבא, אלא לגבי כל מוסדות המדינה וכו'.

אממתמימלה..?

אבל בחבד הכל סובב סביב השליחות של האדם, אז אולי בטוחים שזו השליחות של הבחורים בגיל הזה...

אני יודעת שבתי ספר של חבד וכאלו לא נחשבים חרדיים אלא ממלכתידתי כי הרבי רצה שאנשים שלא שולחים את הילדים שלהם לחרדי-ישלחו לחבד ויקבלו חינוך מספיק חרדי ומספיק ממלכתי... אז ישיבות חבדניקיות זה כמו הסדר או כמו ישיבות חרדיות?

נכון, את צודקתתות"ח!

חשבתי על זה, התלבטתי אם לכתוב את זה. חלק מהמידד של השירות בצה"ל בחב"ד זה המידד של השליחות, שכדי לקדש את שם ה' בעולם ולגרום לשם שלו להיות אהוב בעולם, הם הולכים לצבא (לא יודע בוודאות אם זה השיקול שלהם, אבל זה בהחלט הגיוני). אבל בסופו של דבר אצלם זה רק כלי כדי להגן/לקדש את שם ה' בעולם. מבחינת התפיסה החבדי"ת אין ערך עצמי (ערך מקודש) לצבא. לא כ"כ הבנתי את השאלה שלך בסוף.

נ.ב אינני חב"דניק והדברים נכתבו לפי ראות עיניי. עדיף שתשאלי חב"דניק שיסביר לך את תפיסתם.

תודהתמימלה..?
השאלה היתהבישיבות חרדיות אסור להתגייס, בהסדר חלק מהישיבה זה הצבא, איפה חבד ממוקמות על הרף של אסור עד חובה?
בשמחהתות"ח!

אה, עכשיו הבנתי. לא יודע. מניח שבאמצע (יש אפשרות אך לא חובה)

איפשהו באמצעפונקציה

יש ישיבות שהמקובל בהן הוא לעשות פטור (כמו הישיבה בכפר חבד) ויש כאלה שיש להן הסכמים עם הצבא על שירות אחרי שנת לימודים ב770 ורצוי גם חתונה (כמו הישיבה בקרית גת)

שתיהן ישיבות גדולות עם לא מעט תלמידים.

אבל חייבת להדגיש שבסופו של דבר זו תהיה הבחירה האישית של הבחור לכאן או לכאן וזה לא משנה איפה הוא לומד.

באף ישיבה אין איסור מפורש ללכת לצבא (אלא רק מינימום דחיית שירות עד אחרי החתונה) אבל גם אין יותר מידי עידוד לצבא.

רעיונית זו מה שהבחור רוצהפונקציה

לדוגמא במשפחה שלי חלק עשו פטור משירות וחלק שירתו.

אחת הבעיות המרכזיות שגורמות להמון בחורים להוציא פטור זה שהצבא עושה להם בעיות עם שנת הלימודים ב770 אחרי 3 שנים בישיבה גדולה ואף בחור לא רוצה להיות עריק ולהסתבך.

התוצאה היא שחלק מהבחורים עושים פטור וחלק חותמים על הסכם מסויים שדוחה להם את השירות לאחרי החתונה.

לרוב מי שעשה פטור כבר לא יעשה צבא, אם כי יש כאלה שמבטלים אותו (לפעמים אפילו בגיל 30+ ואז הם מתגייסים לפיקוד העורף, הרבנות או כל מיני דברים בסגנון).

ממ מענייןתמימלה..?אחרונה

תודה

מחפש ספרים חב"דים על תפילהred panda

היי,

במסגרת מאמר שאני עושה על תפילה וכוונותיה , מחפש  שמות של ספרים חב"דיים על עניין התפילה וכוונותיה (מה לכוון וכו'). ברמת הידע שלי, למדתי בעיקר את ספר התניא ועוד מספר קונטרסים קטנים.

תודה!

ספרים לישיבה חסידיתישיבת שפע

שלום וברכה,

מחפשים תרומה של ספרי קודש לבית מדרש בישיבת שפע מקור חיים בירושלים- ישיבה תיכונית בניחוח חסידי מיסודו וברוחו של הרב עדין אבן ישראל שטיינזלץ זצ"ל.

מחפשים בעיקר ספרי חסידות והלכה, אך כל ספר יתקבל בברכה.

ניתן ליצור קשר במייל oyagel@yeshivatshefa.org.il

תזכו למצוות

דיוק כל אות במילים "כי ה' לצד הזה", כמו "לך לשלום"hamedinai

תקציר:

האדמו"ר מלובביץ׳ (חב"ד) לנתניהו -

"תצטרך להיאבק עם 119 אנשים, בוודאי לא תתרשם מזה כיוון שהקדוש ברוך הוא לצד הזה״.

דיוק המילים "לצד הזה" ולא "בצד הזה", דומה מאוד למה שבתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר בדרך אפשר ב2 אופנים 👇

לדייק בכל אות. צוטט בשם הרבי "כיוון שהקב"ה בצד הזה". משמיעת הקלטת שומעים ברור שהרבי אמר "כיוון שהקב"ה לצד הזה", עם אות למ"ד, לא אות בי"ת.

https://x.com/OrwellTruth1984/status/1759284144620667267

מה זה משנה? בתלמוד מדייקים שצריך להגיד "לך לשלום" ולא "לך בשלום".

הסבר #1: אולי כי למ"ד זה לשון לימוד, צריך ללמוד ולהתקדם.

נכון בהקשר לשלום, למרות שבהשקפה הראשונה נראה כאילו אם עושים פשרה משיגים שלום, הנה כאשר לומדים את הנושא לעומק, מגלים שזה נכון רק בהקשר לאויב ידידותי ומתחשב, המריבות שבתוכנו. כאשר מדובר בהקשר לאויב האכזרי החיצוני זה הפוך: כל כניעה אליו רק מרחיקה את השלום.

נכון גם בהקשר ל"צד הזה". צריך ללמוד את הצד, האם הוא באמת הצד שאפשר להגיד עליו "הקדוש ברוך לצד הזה". יש "ידידים" במרכאות שטוענים שהם בצד הזה, אבל הנכון הוא שהם באמצע. כמה באמצע? תלוי מה עמדתנו, כי אם אנחנו נסכים לעמוד עם רגל אחת ביבשה ורגל אחת בים, טענת שונאי ציון ועוכרי ישראל תהיה שזה לא מספיק, ועמדת ה"ידידים" האלו תהיה שצריך להתפשר. זה למה עמדת ישראל צריכה להיות מה שיותר ימינה, שאז גם אם תהיה פשרה, היא תהיה יותר רחוקה מהים.

הסבר #2: ההבדל בין "לך בשלום" ו"לך לשלום", זה שהאות למד הקדמית משמעותה להתקדם לכוון, לא לעמוד במקום אחד. "תלמידי חכמים מרבים שלום בעולם", ביחד עם זה נאמר עליהם "ילכו מחיל ⁵אל חיל". לא להסתפק עם "שלום" שלא עושים לנו שואה רחמנא ליצלן ולהגיד שאם אפשר לחגוג יום עצמאות, זו כבר "ראשית צמיחת גאולתנו", כי בהשוואה למה שהיה בימי הביניים זה מצב מזהיר. גם אם המצב מזהיר, צריך להתקדם שיהיה עוד יותר "מחיל אך חיל", אחרת זה לא שלום.

אותו דבר גם עם "לצד הזה". גם אם זה כבר הצד הנכון, ובלשון התלמוד הובא בספר תניא קדישא בתחילתו

ספריית ליובאוויטש

"ואפילו כל העולם כולו אומרים לך צדיק אתה..", צריך להתקדם עוד ועוד "לצד הזה", כי צדיק זה מלשון "צד", להתקדם עוד ועוד בכוון להיות צדיק, "ילכו מחיל אל חיל".

מבקשת עזרה במזוןiskabelka1

שלום ,. אני אם יחידנית - רווקה , מגדלת ילד בן 7 לבדי . אחרי שאימא נפטרה מסרטן אני נשארתי לבדי בעולם הזה . אין לי משפחה ואין לי קרובים .

עשיתי ילד בטיפולי פוריות , , כדי שיהיה לי בשביל מי לחיות .

כיום הוא לומד בכיתה ב' בבית ספר דתי ,ירא שמיים ! צדיק אמיתי !

לילד אין אבא - לכן  אין מזונות .  נתקלתי בקשיים מאוד גדולים ת בגלל חובות ., גרה ברמלה  . מבקשת עזרה במזון , מצרכים בסיסים כמו קונפלקס , ממרח שוקולד, ביצים , חמאה, שמן ,פסטה חלב,,ירקות . לא נעים בכלל לבקש עזרה, אבל בלי שאלות ,רק מהנתינה מהלב ..... בבקשה אשמח אם תושיטו יד של עזרה .🙏

תפני לבית חב"ד ברמלהבת.
אני פניתי אליהם ברמלה - לא קיבלתי מהם שום מענהiskabelka1
נסי לפנות לארגון כולל חבדפונקציה
איך השיחה של הרבי על צמאה לך נפשי עזרה לי להבין...hamedinai

המכשול הכי מרכזי להגיע לשלום - מחנות הפליטים.

75 שנה שהם "פליטים" , דבר שאין לו אח וריע בהיסטוריה.

כל קיומו של עם ישראל הוא פלא ונס על-טבעי, ובאותה מידה גם שנאת ישראל אין לה הסבר הגיוני.

מחנות הפליטים מתוחזקות במיוחד בכדי לשמר את ההתנגדות לקיומה של המדינה היהודית בארץ ישראל.

ביחד עם זה, מחנות פליטים אלו גורמים לנו להיזכר שאנחנו יהודים עם היסטוריה של אלפי שנים שחזרנו לארצנו.

אחרת נשאלת השאלה: באיזו זכות מגיע יליד רוסיה שיש לה ארץ הכי גדולה בעולם, מעולם לא דיבר עברית, כותב משמאל לימין, בא עם נשק בידיים מול הטוענים שהם צאצאים של פליטי 48.

אולי יש פה מסר מן השמים:

וְהָעֹלָה עַל רוּחֲכֶם הָיוֹ לֹא תִהְיֶה אֲשֶׁר אַתֶּם אֹמְרִים נִהְיֶה כַגּוֹיִם כְּמִשְׁפְּחוֹת הָאֲרָצוֹת.. חַי אָנִי נְאֻם אֲ-דֹנָי ה' אִם לֹא בְּיָד חֲזָקָה וּבִזְרוֹעַ נְטוּיָה... אֶמְלוֹךְ עֲלֵיכֶם (יחזקאל כ לב).

לכן אם נחזור בתשובה ייבטל הצורך של מחנות פליטים אלו, כי כבר גמרו והשלימו את תפקידם וייעודם.

כי כל הסיבה לקיומם הלא-טבעי היה בכדי לעורר אותנו שלא נתחמק מהשאלה #באיזו_זכות ולמה הארץ שייכת לנו.

סימוכין:

הביאור הידוע על הניגון "צמאה לך נפשי.. אך טי דורין.."

האזינו: כשהרבי שר והסביר את הניגון `צמאה לך נפשי` ● מיוחד

שכל תפקידו של היצר הרע רק להעלות את האדם למדרגה יותר נעלית, ואם כן כאשר האדם השלים את המשימה, מתבטל הצורך של היצר הרע.

זה היה משיחת פורים ה'תשח"י (1958).

והפלא ופלא, בתלמוד (סוכה נב ב) מובא קשר בין היצר הרע לישמעאלים:

"ארבעה מתחרט עליהן הקב"ה שבראם, ואלו הן: גלות, כשדים, וישמעאלים, ויצר הרע".

זה באמת הזוי ברמה ששומעים רק משרופים.מי האיש? הח"ח!אחרונה

ראיתי כבר בזמנו את העלונים שמתארים איך יבוא המשיח ואז משבר האקלים ייעלם כהרף עין (ועוד נגזרה מכך מסקנה שאין מה להיות מוטרדים).
לחשוב שמחנות הפליטים הרעילים והמסוכנים - והעמוסים אנשים מלאי שיטנה ומשטמה לישראל - משמשים כאיזה מטה זעם הולוגרפי תיאולוגי, זה בערך אותו ההיגיון.

אגב, העלונים ההם הופיעו למיטב זכרוני עוד כשבחיים היתה חיותו, אבל גם אם אני טועה בכרונולוגיה הזו אזי מכל מקום הם הופיעו כשהמשיחיזם שלאחר המוות עוד היה בשיאו.

מובן שכל התפיסה הזו נשענת על ימי ההאדרה המטורללת למבצע "סופה במדבר" (שחרור כוויית מהפלישה העירקית) ותום הקומוניזם במדינות הסובייטיות-לשעבר, שיצרו שבתאות ברורה ומובהקת.

מחפש ספר בנרותיונה ב

אני מחפש את הספר "שערי לימוד החסידות" של הרב מיכאל חנוך גולומב

גם יד שניה

מישהו יודע היכן ניתן להשיג?

אולי יעניין אותך