השכבה של שני ילדים.אור היום

יותר נכון, שתי בנות. קיוויתי שהמצב ישתפר עם הזמן, שדברים ישתנו, אבל הגעתי כמעט לידי ייאוש.

יש לנו שתי בנות, בת 2.4 שנים, ובת 10 חודשים. לוקח לי המון זמן להשכיב אותן בלילה (האבא מגיע הרבה יותר מאוחר).

בד"כ, בין 17:15 ל-18:00 אני מתחילה עם הקטנה- אמבטיה, אולי עוד ארוחה של מוצקים, הנקה ולישון. תוך כדי זה אני מבשלת לבכורה ולי ארוחת ערב (פסטה כלשהי, או לחם+ביצה+ירקות).

אחרי שאני מסיימת עם טקס ההשכבה של הקטנה, היא נרדמת תוך כמה דקות, וישנה יפה, עד שהיא מתעוררת כעבור שעה בערך, באמצע ההשכבה של הבכורה. לפעמים היא מתעוררת בגלל רעש, ולפעמים בלי סיבה גלויה.

על-כל-פנים, כשהיא קמה היא בד"כ רגישה ונוטה לבכות (בעצם רוצה לחזור לישון אחרי עוד ארוחה או משהו דומה).

זה קושי ראשון בהשכבה.

עם הבכורה, כשאני סופסוף שמה אותה במיטה, היא בד"כ לא רוצה ללכת לישון, לא רוצה שאצא מהחדר וכד' (כאילו לא הפנימה עד עכשיו מה קורה כשנכנסים למיטה. כבר מגיל צעיר היה קשה בהשכבות שלה).

היא יכולה להישאר ערה במיטה שעה-שעה וחצי-אפילו שעתיים, ולרצות שאקח אותה ואתן לה עוד אוכל,סתם אהיה איתה וכו' (אחרי שאני מחזירה אותה מהמעון, אני משתדלת להיות רק איתה ועם אחותה. לפעמים אחותה תובעת יותר תשומת לב, ובכל זאת אני מתייחסת גם אליה ומשחקת איתה).

זה קושי שני בהשכבה.

אני משתדלת להשכיב קודם את הקטנה כי היא עייפה ונרדמת די מהר, אבל כשהיא מתעוררת במפתיע וכשהגדולה נרדמת מאוחר, מגיעים למצב ששתיהן ערות ביחד, וזה עוד יותר מעכב אותן מללכת לישון.

אשמח מאוד לעצות. זה מעייף ביותר, מתסכל ומייאש, כאמור.

ואיי...יש לי סיפור דומה לשלך כמעט בכל הפרטיםלב שמח!!

ב"ה

גם אצלנו עניין השינה רגיש מאד....

הגדולה 3 מתכחשת לזמן הזה שנקרא לילה...

ןצריכה אותנו ידה עד שהיא חורפת...זה יכול להיות גם שעה...

ולקטנה 3 חודשים אני לא מצליחה לעשות סדר חום...

מתסכל מאד מאד....

מחכה לתובנות

שנת צהרייםבנה ביתך בקרוב

לפני גיל 3 (אולי זה כבר יכול להתחיל בגיל 2.4...) הילד כבר פחות צריך את שנת הצהריים שלו. כלומר- עדיין צריך, אבל שינה יותר קצרה. זה שלב מעבר בין תינוק שישן שנת צהריים לילד שכבר לא ישן בצהריים.

במעון שעת השינה היא ההפסקה של המטפלות, והן נותנות לילדים לישון המון זמן. יכול להיות שבגלל שנת הצהריים הילדה לא עייפה מספיק בערב, ולכן היא יכולה להשאר ערה גם שעתיים אחרי שאת שמה אותה במיטה.

אצלי אני זוכרת עם שני הקודמים שלי, שכבר ממש יצאתי מדעתי, הם יכלו להשאר ערים גם עד 11:00 בלילה...

תנסי לבקש מהמטפלות שישכיבו אותה פחות זמן (מנסיון - זה כמעט חסר סיכוי עצוב), יכול מאד להיות שזה יעזור.

אולי לאחר את ההשכבה של הקטנה כדי שתתעייף ואזאנונימי (פותח)

לא תתעורר אחרי שעה?

ושהגדולה תעזור לך להכין את הקטנה לשינה ותוך כדי תדברי איתה

כדי שתפנים שגם היא עוד מעט הולכת לישון?

ובכלל- פרסים, מדבקות וכו' ניסית?

ואולי לוותר לגמרי על שנת הצהריים?זכיתי

אם אפשר-זה יעזור פלאים!

כשילדים מגיל הזה מתחילים להסתדר בלי שנת הצהריים יש שעה קשה מתישהוא אחה"צ -צריך להחזיק אותם שלא ירדמו אבל זה לגמרי משתלם כי הם נרדמים ב6 ואז יש לך ערב ארוך.

אולי לנסות לאחר איכשהו את שעת השינה של הקטנה?חילזון 123

ולהשכיב את שתיהן יחד?

ככה תוכלי להניק את הקטנה בזמן שהגדולה שוכבת ןאןלי לשיר להן תוך כדי איזה שיר או לספר סיפור בע"פ.

ככה אולי הגדולה תראה שאת בסביבה ותרגע יותר מהר.

שנת צהרים נהייתה מילה גסה אצלנו....לב שמח!!

בע"ה

הגדולה לא ישנה בצהרים....

ועדיין לוקח לה הרבה מאד זמן להירדם...

וכמה שאני מנסה להרגיל את הקטנה (3 חודשים) לא לישון אחרהצ היא נרדמת בשמונה עד תשע...ומאז חגיגות...

ואני צריכה לחזור לעבודה...ויהיה לי מלא מלא מה לעשות בערב...

בלחץ נוראי!!!

תודה לכולם

הצעה פרועה...בת 30

אולי לא תאהבי אבל אצלי זה תמיד הפתרון להשכבות ממושכות כשאין לי כוח.

פשוט להיכנס עם שתיהן למיטה שלכם, הגדולה במיטה של אבא והקטנה יונקת בשכיבה. ולילה טוב...

הקטנה תרדם מן הסתם, והגדולה מבסוטה מזה שאת לידה. תוך חצי שעה לכל היותר, אם לא תוך חמש דקות שתיהן בטח ירדמו.

יותר מאוחר תעבירי את הגדולה למיטה שלה, ותהני מערב שקט.

אני יודעת שאח"כ אולי יהיה קשה להרגיל אותה שוב ללכת לישון במיטה. אבל אם זה לא ממש מפריע לך, נראה לי שכך הכי פשוט וקל.

תודה לכולן.אור היום

לגבי שנת צהריים- הגיוני שזה משפיע, אבל גם כשהגדולה עייפה מאוד (כשבאתי לאסוף אותה מהמעון היום, היא שיפשפה עיניים, וגם הייתה רגישה כל היום)- גם אז, לוקח לה הרבה זמן להירדם אם אחותה ערה-ולא-נרדמת גם כן. ומה עושים אז?

אני משתדלת לדבר עם הגדולה שעוד מעט הולכים לישון, וזה לא עושה הבדל משמעותי. לא הבנתי איפה המדבקות והפרסים נכנסים.

חילזון (כיף לראותך )- זה דווקא קשה יותר כשהן הולכות לישון ביחד, כי הקטנה החלה ממש עכשיו להיעמד במיטה, אז מהר מאוד היא נעמדת, הגדולה יוצאת מהמיטה (למרות שאמרנו שאסור ), והן נהנות ביחד ולא הולכות לישון. בסופו של דבר, אני נכנסת לחדר ומשכיבה אותן שוב (ושוב ושוב).

ולגבי שינה משותפת- ניסינו לילה אחד, כשהייתי עייפה ושתי הבנות קמו באמצע הלילה. לא רציתי להפריע לבעלי, אז היינו שלוש במיטה אחת, ולא ישנתי כ"כ טוב ככה (אולי מחשש שאפול מהמיטה). מעבר לזה, אני מחפשת פתרון קבוע, לטווח ארוך.

שוב תודה רבה לכל מי שענתה, ואשמח לעוד רעיונות.

עם הגדולה בת ה-4 כל הזמן נאבקנו על הקטע של השינהודודי לי

היא שמה קיסמים כדי לא להרדם.

לאחרונה התחלנו תהליך של העברת האחריות לשינה אל הילדים. השינה היא פרס ומי שרוצה -יכול לישון, אנחנו מרשים לו ..

וזה די עובד אצלנו ב"ה, אפילו היה ערב שהיא אמרה: אמא  מתי כבר נלך לישון? 

גדול!yifat_s
אם את לא רוצה להשאר איתן בחדר עד שירדמוחילזון 123

אולי ירגיע את הגדולה אם תשימי לה דיסק עם שירים רגועים או סיפור?

את יכולה אולי לנסות את הדיסק לילדים של מרגלית שרפר למרות שאולי היא טיפה קטנה בישביל זה אבל אני לא בטוחה.

וגם לי כיף

אצילנו זה די אותם גילאיםבלמידהאחרונה

אנחנו אוכלים ארוחת ערב וח"כ אמבטיה ביחד, זה הזמן שלהם להנות ביחד ולהשפריץ.

אח"כ יוצאים, מתלבשים בפיג'מה ולמיטות.

אצל הגדול, לפעמים הוא טוען שהוא לא כ"כ עייף אז יש לידו קופסא קטנה שכל לילה מותר לו לבחור משחק אחד(מבין שלוש אפשרויות) ולשים בכמות שנכנסת לקופסא. ככה אם הוא לא עייף מותר לו לשחק, אבל במיטה.

הקטן  אצלינו ג"כ נעמד, מבקש בובה כל הזמן ואז הגדול עושה לו "קוקו" וכו'.

אנחנו עוזבים אותם ונותנים להם קצת ואז שוב נכנסים ובד"כ זה די נגמר בזה(חוץ מזה שהגדול כל רגע יוצא לשירותים...

לא יודעת אם עזרתי, בכלאופן, בהצלחה!!

השבת אבידה - כלבי האסקי סיבירייהודיה מא"י
שני כלבי האסקי סיבירי נמצאו בהר כביר ביום שישי האחרון (חוה"מ פסח)

מי שיש לו רעיון למי הכלבים שייכים שיפנה אלי בבקשה באישי

אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך