דמה עולמי 4 רמה גבוההישראל12-$

1) מה מהבאים לא תחילת הפסוק ל "בְּכָל-זֹאת לֹא-שָׁב אַפּוֹ, וְעוֹד יָדוֹ נְטוּיָה" (יכול להיות שהכל נכון ויכול להיות 2 תשובות)

א. מְנַשֶּׁה אֶת-אֶפְרַיִם, וְאֶפְרַיִם אֶת-מְנַשֶּׁה--יַחְדָּו הֵמָּה, עַל-יְהוּדָה

ב. על-כֵּן חָרָה אַף-יְהוָה בְּעַמּוֹ וַיֵּט יָדוֹ עָלָיו וַיַּכֵּהוּ, וַיִּרְגְּזוּ הֶהָרִים, וַתְּהִי נִבְלָתָם כַּסּוּחָה, בְּקֶרֶב חוּצוֹת

ג. אֲרָם מִקֶּדֶם, וּפְלִשְׁתִּים מֵאָחוֹר, וַיֹּאכְלוּ אֶת-יִשְׂרָאֵל, בְּכָל-פֶּה

ד. עַל-כֵּן עַל-בַּחוּרָיו לֹא-יִשְׂמַח אֲדֹנָי, וְאֶת-יְתֹמָיו וְאֶת-אַלְמְנוֹתָיו לֹא יְרַחֵם--כִּי כֻלּוֹ חָנֵף וּמֵרַע, וְכָל-פֶּה דֹּבֵר נְבָלָה

ה. בִּלְתִּי כָרַע תַּחַת אַסִּיר, וְתַחַת הֲרוּגִים יִפֹּלוּ

ו. וַיְהִי הָעָם כְּמַאֲכֹלֶת אֵשׁ, אִישׁ אֶל-אָחִיו לֹא יַחְמֹלוּ

2) הנביא ישיעהו אומר כֶּרֶם הָיָה לִידִידִי, בְּקֶרֶן בֶּן-שָׁמֶן.  וַיְעַזְּקֵהוּ וַיְסַקְּלֵהוּ, וַיִּטָּעֵהוּ שֹׂרֵק, וַיִּבֶן מִגְדָּל בְּתוֹכוֹ, וְגַם-יֶקֶב חָצֵב בּוֹ

היכן עוד מוזכר שה' נטע את ישראל בצורה טובה והוא נהפך ללא טוב

3) מתי הוזכר "פָשְׁטוּ פְלִשְׁתִּים עַל-הָאָרֶץ" ?

4) על מי מהבאים לא נאמר בדיוק  "וַיִּכְרְתוּ שְׁנֵיהֶם בְּרִית"

א. יונתן ודוד ב. אברהם ואבימלך ג. שלמה וחירם ד. אין תשובה נכונה

5) מי אמר למי "כָּרַתִּי אִתְּךָ בְּרִית"

6) ה' אומר לנביא מיכה קום ריב את ההרים  לאיזה נביא ה' אומר להנבא אל הרי ישראל?

7) היכן הוזכר כל אחד מהביטוים

א. בז ולעג -

ב. רע ומר-

ג רש ונקלה-

ד. נבזים ושפלים-

ה רעים וחטאים-

8) מלבד דוד  עוד 2 אנשים שהתוודו " חטאתי לה' " ?

9) מי אמר " כִּי-מוֹאָב כִּסְדֹם תִּהְיֶה וּבְנֵי עַמּוֹן כַּעֲמֹרָה "?

10) מי אמר "  כִּי-מִגֶּפֶן סְדֹם גַּפְנָם,  וּמִשַּׁדְמֹת עֲמֹרָה עֲנָבֵמוֹ " ?

11) מי אמר " הָיוּ-לִי כֻלָּם כִּסְדֹם, וְיֹשְׁבֶיהָ כַּעֲמֹרָה " ?

12) מי אמר  " הָפַכְתִּי בָכֶם, כְּמַהְפֵּכַת אֱלֹהִים אֶת-סְדֹם וְאֶת-עֲמֹרָה " ?

13) היכן הוזכר "  כְּמַהְפֵּכַת סְדֹם וַעֲמֹרָה, אַדְמָה וּצְבֹיִים "

14) מי המלך של כל אחד מן העמים הבאים

א. סדם

ב. עמרה

ג. אדמה

ד. צביים

15) ה' מצווה את יהושע לעקר למלכי הצפון את הסוסים איזה אנשים אחרים עקרו חיה אחרת?

16) על איזה מערי פלשתים צפניה מנבא שתעקר?

17) בשירת האיזנו כתוב  כִּי-יָדִין ה' עַמּוֹ, וְעַל-עֲבָדָיו יִתְנֶחָם כִּי יִרְאֶה כִּי-אָזְלַת יָד, וְאֶפֶס עָצוּר וְעָזוּב.

היכן התקיים שה' ראה את ישראל במצב מרה מאד ואפס עצור ואפס עזוב ואין עזר לישראל: וה' עזר להם וביד מי עזר להם?

18) מי המלך ששם אמו "עזובה"

19) מי המלך ששם אמו "אבי"

20) בתופת איזה מלך ישראל נאמר :

א. כִּי רָאָה אֶת-לַחַץ יִשְׂרָאֵל, כִּי-לָחַץ אֹתָם מֶלֶךְ אֲרָם

ב. וַיָּחָן ה' אֹתָם וַיְרַחֲמֵם, וַיִּפֶן אֲלֵיהֶם, לְמַעַן בְּרִיתוֹ, אֶת-אַבְרָהָם יִצְחָק וְיַעֲקֹב; וְלֹא אָבָה הַשְׁחִיתָם, וְלֹא-הִשְׁלִיכָם מֵעַל-פָּנָיו עַד-עָתָּה

ג. וַיִּתֵּן ה' לְיִשְׂרָאֵל, מוֹשִׁיעַ, וַיֵּצְאוּ, מִתַּחַת יַד-אֲרָם; וַיֵּשְׁבוּ בְנֵי-יִשְׂרָאֵל בְּאָהֳלֵיהֶם, כִּתְמוֹל שִׁלְשׁוֹם

ד.  וַיָּמָת, חֲזָאֵל מֶלֶךְ-אֲרָם; וַיִּמְלֹךְ בֶּן-הֲדַד בְּנוֹ, תַּחְתָּיו

ה. וְלֹא-דִבֶּר ה'--לִמְחוֹת אֶת-שֵׁם יִשְׂרָאֵל, מִתַּחַת הַשָּׁמָיִם

ו. בַּיָּמִים הָהֵם--הֵחֵל ה', לְקַצּוֹת בְּיִשְׂרָאֵל; וַיַּכֵּם חֲזָאֵל, בְּכָל-גְּבוּל יִשְׂרָאֵל.

בהצלחה!!!

תשובותה' מצליח

1) מה מהבאים לא תחילת הפסוק ל "בְּכָל-זֹאת לֹא-שָׁב אַפּוֹ, וְעוֹד יָדוֹ נְטוּיָה" (יכול להיות שהכל נכון ויכול להיות 2 תשובות)

א. מְנַשֶּׁה אֶת-אֶפְרַיִם, וְאֶפְרַיִם אֶת-מְנַשֶּׁה--יַחְדָּו הֵמָּה, עַל-יְהוּדָה

ב. על-כֵּן חָרָה אַף-יְהוָה בְּעַמּוֹ וַיֵּט יָדוֹ עָלָיו וַיַּכֵּהוּ, וַיִּרְגְּזוּ הֶהָרִים, וַתְּהִי נִבְלָתָם כַּסּוּחָה, בְּקֶרֶב חוּצוֹת

ג. אֲרָם מִקֶּדֶם, וּפְלִשְׁתִּים מֵאָחוֹר, וַיֹּאכְלוּ אֶת-יִשְׂרָאֵל, בְּכָל-פֶּה

ד. עַל-כֵּן עַל-בַּחוּרָיו לֹא-יִשְׂמַח אֲדֹנָי, וְאֶת-יְתֹמָיו וְאֶת-אַלְמְנוֹתָיו לֹא יְרַחֵם--כִּי כֻלּוֹ חָנֵף וּמֵרַע, וְכָל-פֶּה דֹּבֵר נְבָלָה

ה. בִּלְתִּי כָרַע תַּחַת אַסִּיר, וְתַחַת הֲרוּגִים יִפֹּלוּ

ו. וַיְהִי הָעָם כְּמַאֲכֹלֶת אֵשׁ, אִישׁ אֶל-אָחִיו לֹא יַחְמֹלוּ

2) הנביא ישיעהו אומר כֶּרֶם הָיָה לִידִידִי, בְּקֶרֶן בֶּן-שָׁמֶן.  וַיְעַזְּקֵהוּ וַיְסַקְּלֵהוּ, וַיִּטָּעֵהוּ שֹׂרֵק, וַיִּבֶן מִגְדָּל בְּתוֹכוֹ, וְגַם-יֶקֶב חָצֵב בּוֹ

היכן עוד מוזכר שה' נטע את ישראל בצורה טובה והוא נהפך ללא טוב- בירמיהו פרק ב' ואנוכי נטעתיך שורק כולה זריע אמת ואיך נהפכת ליע סורי הגפן נכריה

3) מתי הוזכר "פָשְׁטוּ פְלִשְׁתִּים עַל-הָאָרֶץ" ?- כששאול רדף אחרי דוד בסלע המחלקות בא המלאך ואמר לו

4) על מי מהבאים לא נאמר בדיוק  "וַיִּכְרְתוּ שְׁנֵיהֶם בְּרִית"

א. יונתן ודוד ב. אברהם ואבימלך ג. שלמה וחירם ד. אין תשובה נכונה על שלמה וחרים כתוב: ויכרתו ברית שניהם

5) מי אמר למי "כָּרַתִּי אִתְּךָ בְּרִית"- ה' למשה

6) ה' אומר לנביא מיכה קום ריב את ההרים  לאיזה נביא ה' אומר להנבא אל הרי ישראל? ליחזקאל

7) היכן הוזכר כל אחד מהביטוים

א. בז ולעג -

ב. רע ומר- יהושע בשכם

ג רש ונקלה- דוד אומר. הנקלה בעינכים התחתן במלך ואנכי איש רש וקלה

ד. נבזים ושפלים- וגם אני נתתי אתכם נבזים ושפלים לכל העם כפי אשר אינכם שוחמרי את דרכי ונושאים פנים בתורה- מלאכי לכהנים

ה רעים וחטאים- אנשי סדם רעים וחטאים לה' מאוד

8) מלבד דוד  עוד 2 אנשים שהתוודו " חטאתי לה' " ? שאול, עכן

9) מי אמר " כִּי-מוֹאָב כִּסְדֹם תִּהְיֶה וּבְנֵי עַמּוֹן כַּעֲמֹרָה "? -צפניה

10) מי אמר "  כִּי-מִגֶּפֶן סְדֹם גַּפְנָם,  וּמִשַּׁדְמֹת עֲמֹרָה עֲנָבֵמוֹ " ?- משה

11) מי אמר " הָיוּ-לִי כֻלָּם כִּסְדֹם, וְיֹשְׁבֶיהָ כַּעֲמֹרָה " ?- ירמיהו על נביאי ירושלים

12) מי אמר  " הָפַכְתִּי בָכֶם, כְּמַהְפֵּכַת אֱלֹהִים אֶת-סְדֹם וְאֶת-עֲמֹרָה " ?-- עמוס

13) היכן הוזכר "  כְּמַהְפֵּכַת סְדֹם וַעֲמֹרָה, אַדְמָה וּצְבֹיִים "- בניצבים- תוכחת משה לבנ"י על צהעתיד אם יחטאו

14) מי המלך של כל אחד מן העמים הבאים

א. סדם- ברע

ב. עמרה- ברשע

ג. אדמה- שנאב

ד. צביים- שמאבר

15) ה' מצווה את יהושע לעקר למלכי הצפון את הסוסים איזה אנשים אחרים עקרו חיה אחרת? שמעון ולי- עיקרו שור

16) על איזה מערי פלשתים צפניה מנבא שתעקר? עקרון- משחק מילים מושלם

17) בשירת האיזנו כתוב  כִּי-יָדִין ה' עַמּוֹ, וְעַל-עֲבָדָיו יִתְנֶחָם כִּי יִרְאֶה כִּי-אָזְלַת יָד, וְאֶפֶס עָצוּר וְעָזוּב.

היכן התקיים שה' ראה את ישראל במצב מרה מאד ואפס עצור ואפס עזוב ואין עזר לישראל: וה' עזר להם וביד מי עזר להם? בימי בן הדד מלך ארם, ביד ירבעם בן יהואש

18) מי המלך ששם אמו "עזובה"- יהושפט

19) מי המלך ששם אמו "אבי"- חזקיהו

20) בתופת איזה מלך ישראל נאמר :

א. כִּי רָאָה אֶת-לַחַץ יִשְׂרָאֵל, כִּי-לָחַץ אֹתָם מֶלֶךְ אֲרָם- יהואחז

ב. וַיָּחָן ה' אֹתָם וַיְרַחֲמֵם, וַיִּפֶן אֲלֵיהֶם, לְמַעַן בְּרִיתוֹ, אֶת-אַבְרָהָם יִצְחָק וְיַעֲקֹב; וְלֹא אָבָה הַשְׁחִיתָם, וְלֹא-הִשְׁלִיכָם מֵעַל-פָּנָיו עַד-עָתָּה- יהואחז

ג. וַיִּתֵּן ה' לְיִשְׂרָאֵל, מוֹשִׁיעַ, וַיֵּצְאוּ, מִתַּחַת יַד-אֲרָם; וַיֵּשְׁבוּ בְנֵי-יִשְׂרָאֵל בְּאָהֳלֵיהֶם, כִּתְמוֹל שִׁלְשׁוֹם- יהואחז

ד.  וַיָּמָת, חֲזָאֵל מֶלֶךְ-אֲרָם; וַיִּמְלֹךְ בֶּן-הֲדַד בְּנוֹ, תַּחְתָּיו- ירבעם בן יואש

ה. וְלֹא-דִבֶּר ה'--לִמְחוֹת אֶת-שֵׁם יִשְׂרָאֵל, מִתַּחַת הַשָּׁמָיִם- ירבעם בן יואש

ו. בַּיָּמִים הָהֵם--הֵחֵל ה', לְקַצּוֹת בְּיִשְׂרָאֵל; וַיַּכֵּם חֲזָאֵל, בְּכָל-גְּבוּל יִשְׂרָאֵל.- יהוא

בהצלחה!!!

ננסה~מישי~אחרונה
עבר עריכה על ידי ~מישי~ בתאריך ח' בניסן תשע"ג 15:08

1. ו.
2.בירמיהו פרק ב'
3.אנ חושבת בסלע המחלוקות
4.ג.שלמה וחירם

5.ג.אסא לבן הדד?
6.יחזקאל
7."רע ומר"-בירמיהו
"ואנכי איש רש ונקלה"-דוד לעבדיו בקשר לנישואיו עם בת שאול
רעים וחטאים-אנשי סדום
9.צפניה
10.משה בהאזינו
11.ירמיהו (בדקתי)
12.עמוס (בדקתי)
13.בספר דברים מה שעלול לקרות לעם אם יחטאו
14.סדום-ברע,עמורה-ברשע, אדמה-שנאב, צבוויים--שמאבר
15.לא יודעת
16.לא יודעת
17.מלכים ב' , ירבעם בן יואש
18.יהושפט
19.חזקיהו (בדברי הימים קוראים לה אביה)
20.א.
ב.יהורם נראה לי
ג.יהואחז
ד.ירבעם בן יואש נראה לי
ה.ירבעם בן יואש
ו.יהוא

אשמח תיקונים והשלמות

חידוניסט לשעבראני חי בשביל 42

לא העפלתי לשלב פומבי, כמו רוב המתמודדים. כמעט כולכם לא תהיו חתני תנ"ך עולמיים. וגם מי שכן יצטרך לקרוע את עצמו בשביל זה. בכל זאת, לא מתחרט על הדרך שלי בחידון. למה? לפני כשלוש שנים התחילה מהפכה בקרב מתמודדי החידון, ו... הם התחילו להכיר אחד את השני! ומה יש לומר, מתמודדי חידון התנ"ך הם נוער איכותי ביותר שאני גאה להיות חלק ממנו. אני ממליץ להשתתף בחידון ולו בשביל להתחבר לאנשים המדהימים האלה.

בקבוצה הזאת רוב האקשן קורה. כאן תוכלו להתעדכן לגבי החומר לחידון, תוכלו להכיר חידוניסטים אחרים, ואפילו להגיע לאירועים פיזיים עם חברים מהחידון!

אני ממליץ במיוחד (מי שמזהה מי אני, תתעלמו משם המשתמש. הוא מלפני כמעט עשור)

לימוד לחידון תנך📜📖

פעיל?כלתתנ''ךבעתיד

למישהו יש טבלה של ביטויים תנכיים דומים ושיטות לזכור אותם?

תודה נהרה(שם בדוי)

שאלה בקשר לחידון - מי שמגיע לשלבים הגבוהיםתְכלת

האם השתתפות במחנה לפני החידון העולמי היא חובה?

הבן שלי מתלבט אם להתחיל ללמוד בגלל שלא מתאים לנו מחנה מעורב...
יש תקדים למישהו שלא השתתף במחנה?

בעיקרון חובהבוקר אור

בפועל יש תקדים שנתנו לצאת באמצע המחנה אחרי הפעלת לחצים כבדים של ההורים

אבל לא הייתי בונה על זה

תודה רבה!תְכלתאחרונה
שרשור שאלותקווהניק

מי אמר למי:תנו לה את הילוד החי והמת אל תמיתהו 

האמא האמיתית של התינוק ממשפט שלמה, מלכים.ה' אור לי.

מי אמרה: "אל תראי כי גם זה לך בן?"

המילדת (של רחל)בת סוד
מה היה התנאי בשביל להיות "לראש לכל ישבי גלעד"?
נדמה לימאריץאחרונה

לעבור ולהכות את בני עמון, אבל אני לא בטוח...

מי מצטט בדבריו נבואת נביא לכם ישראל עם שמו, "...היה ניבא בימי... לכן..." ?

(נדמה לי שזו אחת הפעמים הבודדות בתנ"ך, אם לא היחידה, שיש ציטוט ישיר עם שם הנביא...)

טוב, שרשור שאלות שבעז"ה יצליחחובה?

למי שלא מכיר את הפורמט:

אחד שואל שאלה, ואז הבא בתור עונה את התשובה (לא בכותרת! למניעת ספויילרים) וכותב שאלה משלו, הבא אחריו גם עונה, ושולח שאלה חדשה.

וכן הלאה וכן הלאה.

אתחיל:

מי כונה "לוטש כל חורש נחושת וברזל"?

נוסטלגיהאחו

תובלקין

מי ביקש סליחה על חטא עתידי?

(שאלה ששאלו אותי בזמנו)

אאלטחובה?
נעמן ביקש מאלישע? "אך בדבר הזה יסלח (נא)".

מי כונה איש האדמה?

....תות"ח!

נוח

מי מצא את היֵמים במדבר והיכן מצאם?

תשובהיהושפט13
ענה מצא את הימים במדבר ברעותו את חמורים לצבעון אביו.

ומי הזכיר בדבריו "זרע חומר"?

ישעיהותתן אחרית לעמך!

באיזה ספר לא נזכרת המילה ׳אמונה׳: ישעיהו, יחזקאל, דברים, שמות?

כולל הטיות?מאריץאחרונה
זהה הקשר של חגיקווהניק
לא בהקשר של חגי הנביא
#חזרנו - שרשור שאלות שנת התשפ"דיהושפט13
כל שאלה מתקבלת, אפילו החרושות ביותר!

בבחינת: "אפתח בכינור חידתי"

מי היה "אבי כל תופש כינור ועוגב"?

למה לפתוח אחד? יש אחד שפתחו לפני כמה ימיםחובה?
אין לי מושג, שיהיה מסודר...יהושפט13אחרונה
תענה על השאלה...
שרשור שאלותבת סוד

מי שעונה על השאלה שואל שאלה חדשה ~

מתחילה במשהו יחסית קל

מי היכה בבזק עשרת אלפים איש?

אולי יעניין אותך