אבל הדיון נסחף למקום קצת שונה
על כל פנים, אענה על מקצת הדברים שאמרת רק כי אני אוהב להיות זה שאומר את המילה האחרונה(או זה שאומר שהוא אומר את המילה האחרונה ואז נותן לאחרים לומר אותה
).
הטענה לגבי כמות הדת"לים שאנחנו יודעים עליהם ש"נשרפו" מול כמות החרדים שאנחנו יודעים עליהם ש"נצבעו"/"נסרגו" לא מצביעה על שום דבר, מכיוון ש:
א. הציבור הדת"ל לא מחצין או מייחצן כמעט באף דרך את האנשים שמצטרפים אליו. במילים אחרות, הציבור החרדי מבליט את העובדה שיש אנשים שחוברים אליו ואת ארגוני ההחזרה בתשובה והשריפה(כדוגמת ערכים והמשרפות למיניהן)
ב. הציבור הדת"ל לא מתעסק, ככלל, ב"סריגת" אנשים מהציבור החרדי. מי שבא ברוך הבא, מי שלא - עדיף שיהיה במקום שהוא כן רוצה להיות.
ג. הציבור החרדי בנוי בצורה כזו שגם מי שרוצה להתעניין, או לעבור לציבור אחר - יצטרך לעבור מכבש לחצים רציני מאוד. שיחות "מוסר" עם הרבנים, ההורים וכדו', הידיעה שכזה דבר פוגע אח"כ במשפחה שלו בשידוכים, לא פעם גם צעדים שהמשפחה עצמה נוקטת(פיצוצים, איומים שהיא לא תבוא לשמחות שלו כשהיו ועוד). הדבר גורם לזה שאדם שחושב שאורח החיים הדת"ל נכון יותר לדעתו או מתאים לו יותר יעדיף שלא לעשות זאת, ולא בגלל כל הסבל שיהיה בדרך, וגם אחריה לא פעם.
התוצאה של כל הסיבות האלו היא הטענה שהצגת ש:"כמה דתי"ל נעשו חרדים וכמה חרדים נהפכו לדתי"ל?", שהיא פשוט דמגוגיה ולעג לרש(לחרדי שרוצה לשנות אורח חיים).
לגבי הספרות וה"מחלוקת לשם שמים":
א. ההלכה מורכבת מהרבה יותר מדעה אחת. כל תלמיד שלומד שו"ע בפעם הראשונה מכיר משפטים כמו "ויש אומרים", "והמקל יש לו על מי שיסמוך" ועוד.
גם הפוסקים החרדים מכירים את המשפטים האלו ומשתמשים בהם(קרא בספרי ההלכה שכתבו רבנים חרדים ותראה), ועדיין יש פוסקים כמו הבאר משה שמגדילים לעשות ומחרימים כל ספר שנכתב ע"י הציונות הדתית. זו נראית לך מחלוקת לשם שמים? תמהני.
ב. הספרות התורנית פחות מפותחת מהספרות החרדית? נדמה שאתה לא מכיר את הספרות התורנית כ"כ... וגם אם נסכים להנחת הבסיס שלך בענין(דבר שאני בכלל לא בטוח בו), הרי שהיא נכונה רק בגלל שהחרדים מוציאים על כל חידוש קטן ספר שלם, ויוצא מזה שאומנם יש ריבוי ספרים, אבל מיעוט האיכות.(מנסיון מר עם ספרים השייכים ל"ספרות החרדית".
ג. בציונות הדתית הפנימו את זה שגם אצל החרדים נמצא חלק מהאמת(כמו שכבר למדנו בסעיף א מכך שבהלכה יש מושג "ויש אומרים" וכדו'), שיש גם סברות אמיתיות וטובות שיוצאות מבתי המדרש של הציבור החרדי, ולכן מעיינים אצלם גם בספרים שכתבו רבנים חרדים.
ולגבי הסוגריים, אני מעולם לא ראיתי מקרה כזה(ואני מבקר יותר מכמה פעמים בודדות בשנה בקהילות חרדיות...<צ>).