הי, אני טל. אני חדש באתר. יותר נכון, כפעיל (צפיתי כבר יחסית הרבה זמן בפורומים כאן ואני חייב לומר ששיעשעתם אותי והרגשתי שאני רוצה להיות קשור לאתר כזה...).
לא, אני לא נרשם כדי לחפש את השידוך שלי דרך האתר (למרות שלא אתנגד אם זה יגיע במקרה...).
אבל כן אשמח לשתף אתכם בהתלבטות שיש לי כבר הרבה זמן סביב כל העסק הזה שנקרא דייטים.
שמתי לב שהרבה פעמים כשבחור ובחורה יוצאים (לא רק אצלי, גם אצל חברים ואפילו סתם מראייה ברחוב...) יש קטע כזה של מין מסיכה שכל צד לובש - או לפחות אחד מהצדדים. מסיכה שהיא לא באמת היא/הוא... כלומר, הם משחקים את עצמם מי שהם לא.
אני אנסה להסביר יותר - זה לא שהם מרמים או משהו, אני אעדן את זה - נניח שהבחור מטבעו הוא בחור שמתרגז די בקלות, אז דווקא בפגישות עם בנות הוא יתנהג הכי בסבלנות שאפשר, ישתדל לא להתקרב לצל צילו של כעס - ומושלם, הבחורה חושבת שהוא מקסים...
וכנ"ל לגבי בחורה שרוצה למצוא חן בעיני מי שאולי יהיה בעלה, אולי גם בלי שתרגיש, תחפה על חסרונות שי בה ותעלים אותם, לפחות לערב אחד, ולערב הבא שיפגשו וכו'...
אז כן, ברור לי שהם לא אמורים לבוא על ההתחלה עם כל המגרעות שלהם ולהגיד, הנה, זה אני, רוצה תיקח לא רוצה אל תיקח. אבל מצד שני, זה כן מפריע קצת בעין כשאתה יודע שאתה לא באמת אתה, ושאם היא הייתה מכירה את הצד האחר שלך, את ה"אתה" האמיתי - לא בטוח שהיא הייתה חושבת פעמיים על ההצעה...
ברור לי שהופעה ראשונית חייבת להיות טובה כי הרבה תלוי בה - אבל העמדת הפנים הזאת יכולה להמשיך הלאה לאורך כל הקשר ולפעמים גם לתוך תחילת חיי הנישואים.
עכשיו, זאת באמת התלבטות איך להתייחס לדבר כזה - מצד אחד, זה סוג של שקר, ושקר שיכול להוביל לתוצאות מאוד לא רצויות לצד השני ש"עבדו" עליו לכאורה. מצד שני - אולי זה הכרח שאי אפשר להסתדר בלעדיו, שכן אחרת אם הצד השני תמיד היה יודע על כל מגרעותינו לפני החתונה, קשה לשער כמה היו מתחתנים בסוף.... מצד שלישי, אומרים שאם מישהו אוהב מישהו הוא מוכן לסלוח על פגמים שיש בו... מצד רביעי, כדי להגיע בכלל לאפשרות לאהבה הזאת, צריך קודם שתהיה מציאת חן... מצד חמישי, אולי ההעמדת פנים הזאת למעשה היא בכלל לא העמדת פנים אלא באמת ניסיון להציג את מה שהינך שואף להיות בו, את המצב שאתה חותר אליו ושמתגלה במלוא כוחו דווקא בדייט עם אותה בחורה? מצד שישי, אם הצד החמישי אכן נכון, אולי מה שעליך לעשות זה בשלב כלשהו לפתוח שיחה עם הבחורה (או הבחור, כן? אני מדבר מצד הגבר אבל זה נכון גם הפוך), ולהסביר לו שכמה שאתה "משחק אותה" גם לך יש חולשות, וככה בעדינות, לחשוף את הצד השני גם לחולשות שבך...
טוב, ברור לי שיכולים להיות עוד הרבה צדדים והייתי יכול להמשיך ככה עוד הרבה, אבל מספיק עייפתי אתכם, אז נסתפק בזה.
למישהו יש רעיון מה לעשות במצב כזה? איך הוא/היא עצמו/עצמה היו מתייחסים לדבר כזה?