חבר'ה, עזרו נא לי!!!שירושקי
תקשיבו, התערבתי עם חברה שלי על משו ,אני צכה את התשובה-
חשבנו מה הולך להיות השם של השבט החדש בשנת תשס"ט.
ונזכרנו בזה שבעיתון זרעים שאחרי חודש אירגון השם ב"מקום השני" היה...
אני אמרתי "עמית" והיא אמרה "עמיאל"
מי משתינו צודקת???
זה ממש דחוףף!!!תודה!!
אני כן!!!שירושקי
אבל היא לא מאמינה לי...
אני צכה כמה שיותר אנשים שיגידו שזה היה עמית!!
וכל השאר- המשיכו בעקבות טלי!!!
זה היה עמית....~H.L~
סיכום מליאת השם החדש ה'תשס"ח:בניעקיבא
סיכום הסיכום: בשלב מסוים עמיאל אכן עקף את עמית [26 לעומת 24], אך בסבב נוסף עמיאל הפסיד לעמית [11-15]
[סיכום זה פורסם בזרעים]
-----------------------------------------------
ברוך השם!
שעת בין הערביים, השמש שוקעת לאיטה והשלווה הירושלמית מתפרשת על הרחובות והבתים. אי שם, במרומי ההנהלה הארצית הרוחות סוערות והגרונות ניחרים.
דביר- כי הגיע הזמן לשאוף אל לא פחות מקודש הקודשים.

בשבוע האחרון לחודש ארגון, לאחר דיון ממושך אודות הועידה הקרבה ובאה, כשהמתח בסניפים גובר וקרב אל שיאו- התכנסו חברי מליאת ההנהלה הארצית לקבלת ההחלטה הגרולית- מה יהיה השם החדש??
מתוך רשימה של כ30 שמות, 5 השמות האהודים ביותר הועלו לדיון ולהצבעה:
אלקנה- שהיה עולה עם כל קרוביו לרגל, והיו לנים ברחובה של עיר, ומציעים לתושבי העיר להצטרף אליהם, ע"י התמדתו ואמונתו זכה להעלות את כל העם אל בית ה' שבשילה. ע"מ להגשים את החזון של 'תנועה של עם' ניתן ללמוד הרבה משיטתו של אלקנה.
שם זה נפסל בתחילת הדיון משום שישנה החלטה לא לקרוא לשבט ע"ש אנשים, וכיום, השם 'אלקנה' יכול להתפרש כהנצחה למו"ר רב אברום שפירא זצ"ל.
עמיאל- תנועה של עם, המחברת בין הפלגים השונים, ומתוך האחדות- מרוממת את העם אֶל האֵ-ל.
דביר- 40 שנה לאיחוד ירושלים, קודש הקודשים, החזון השלם של עמ"י בכל הדורות והמציאות המתוקנת אליה אנחנו כתנועה, כציבור וכעם שואפים.
איתן- אל מול מגמות הפשרה והוויתור, עלינו להגביר עוז ולהעמיק שורשים ובכך נביא לתיקון כשלים לאומיים ורוחניים.
אורי- גילוי אור ה', הופעתו והפצתו באומה ובעולם.
משום שהשם 'אלקנה' נפסל, עולה להצבעה שם נוסף, שמתגלה כלהיט...
עמית- הַשלמה לנושא החודשי והשנתי, מבטא את רצוננו ומחדד את שליחותנו 'להיות תנועה של עם'.
לאחר הצגת השמות והסברם, עולים להצבעה הבאה 3 שמות:
עמיאל (26 קולות), עמית (24 קולות) ודביר (24 קולות), ובהצבעה נוספת, נופל השם עמיאל (11 קולות), וממשיכים עמית (15 קולות) ודביר (26 קולות).
כעת נפתח דיון על מטרת השם: האם אנחנו רוצים להמשיך עם הנושא 'תנועה של עם', או שניתן לרומם את השאיפה אל השלמות, אל הדביר?
ישנה הצעה לבצע מחדש את ההצבעה הקודמת בין שלוש השמות, אך מחשש לחוסר דמוקרטיה, הצעה זו נדחית על מחוץ לחלון הקומה השלישית, וכל יושבי החדר כוססים אצבעות לקראת השלב הבא... הקומונריות נעות באי נוחות בכיסאותיהם, הרכזים מסתובבים לחוצים סביב החדר, הנהגת הנוער משחילה הערות אחרונות, הפלאפונים מחכים במצב של 'יצירת הודעה', וברוב מכריע של 29 תומכים, לעומת 15 מתנגדים גובר הדביר על העמית.
מזל טוב! שבט חדש זכה לשמו, הטומן בחובו גם את ייעודו-
ברוכים הבאים לחבריא ב', שבט דְּבִיר!
לבנה חדשה נוספה במגדלור התנועתי, נדבך חדש שיקדם אותנו, בעוז ובענווה אל הבנין השלם, אל המציאות השלמה, אל הדביר.
עלה נעלה!

למען השם...
 "איפה היה הקב"ה כשהצביעו על השם??" (אביטל שר שלום)
 "אני לא יוכל לחזור הביתה!" (מתניה, רכז מחוז צפון לאחר שגילה כי עמית לא הולך לנצח..)
 "דמוקרטיה זו דמוקרטיה!" (קרן, רמ"ח כח אדם בגילוי מסעיר)
 "ב"ה! זו סגולה לאריכות ימים!" (איתן מור יוסף, מזכ"ל התנועה לשעבר, לאחר נפילת השם 'איתן'..)
 "יש לי בן אורי, ולכן אני בוחר בזה.
-גם לי יש בן כזה, ולכן אני לא בוחר באורי!" (שני אבות מאושרים בוויכוח אידיאולוגי.)
 "נקרא לשבט 'אלקנה המקורי'" (צביקה צפדיה, בניסיון למנוע אי הבנות בהצעה לשם..)
 "איכס, מה זה 'שבט יונה'?" (מחאת הקהל לאחר הצעת הרב יונה גודמן לקרוא לשבט על שמו)
 "עד היום יש שבט אחד שאני מתחרט על השם שנתנו לו" (הרב דני דינר, ראש אולפנת מבשרת חדרה, בהרהורי תשובה)
 "ולי יש בן בשבט הזה!" (הרב בני נכטיילר חושף את מניעיו האמיתיים...)
 "הפלאפון שלי קורס מהודעות של קומונריות! בואו נבחר כבר.." (רכז מחוז מיואש)
 "כל שנה השם שמגיע למקום השני, נבחר שנה אחר כך. שנה שעברה בחרנו שבות שהיגע למקום שני שנה לפני כן, השנה ייבחר דביר שהגיע למקום השני שנה שעברה, אז תחכו עם עמית לשנה הבאה.." (אליסף, בוגר הנהגת הנוער, מברר את יחסי הכוחות)
 "הוויכוח כאן הוא לא על שמות, הוא על הערכים" (הר' בני חושף את שורש המחלוקת)
 "אוי! שכחו לרשום 'מורשה' ברשימה!" (הרב שי פירון, ראש אולפנת ישורון מחפש את השם שצריך להגיע למקום השני. שוב.)
 "אבל למה אין עדיין שולחנות עפים באוויר?" (חברת הנהגת הנוער לא מבינה את הרוגע היחסי השורר..)
וואוו, המונמון תודה!!שירושקי
זהו, ההתערבות הוכרעה!!!
מגיע לי פחית קולה!!!
קולולולולולוש=]]
תודה לכוולם!!
עמית!!אנונימי (פותח)
עמית הרבה יותר יפה מעמיאל!!!!
שירה לא לשכוח להביא לי שלוק...
לך??היית מתה!!!שירושקי
כולם רוצים שלוק!!ומה ישאר לי??
חוצמיזה?איך אני יביא לך ת'שלוק?אני ישים בשקית וישלח עם הבנות מלהב"ה??
ואיך אני יידע שזה שלוק?אני יבדוק עם הפה שלי??
קיצור....
אפשר לקבל פתרונות לחידה במסר"שיאיר ויזנר
אפשר לקבל פתרונות לחידה במסר"שיאיר ויזנר
ואוועמית-טליה
שזה לא יהיה עמית!

בבקשה לאאאאאאא
תחשבי מזה להסתובב ברחובעמית-טליה
ולשמוע שעושים מורל לשם שלך

ובעמית אין שום משמעות
לא צריך לבחור לפי יופי רק..(למרות שהוא גם מכוער אבל ניחא)
למה אין משמעות בעמית??איזה מלך ה'!
יש...
וואי... הפלתותי...שירושקי
את לא אוהבת את השם עמיתת???????????
תהרגי אותי במקום(בעצם לא...ישלי כמה עניינים לסגור לפני!!)
עמית זה השם הכי יפה שמעתי, ובמיוחד לבת...!!
זאת פעם ראשונה שאמרתי לך אתזה??|תוהה איפה הוא היה כל הזמן הזה|

עמיתו'ש, תהיי גאה שיש לך כזה שם מהמם!!!!!!! ובמיוחד אם הוא יהיה השם של השבט שלי(שליי!!!)!!
ובקשר למשמעות- למי אכפת??? תכל'ס...חחח
המשמעות חשובה...!איזה מלך ה'!
אגב-המשמעות היא חבר, ידיד...
חשבתי שכולם יודעים את זה....לא??D-;
חחח...כן!איזה מלך ה'!
ידעתי שזה חבר והכל...שירושקי
אני מתעבת את השם הזהעמית-טליה
אבל זה יהיה השם של חניכים שלי ככה שזה ממש מגניב
הם לא ישכחו אותי לעולם=)

ועמית זה חבר לעבודה
שזה משמעות נורא עמוקה........
נראה  לך?עמית-טליה
כבר שנתיים וחצי לא...
למה אנשים הציעו את השם עמית:בניעקיבא
"עמית"--1.אם ניקח את שלוש האותיות הראשונות נקבל עמ"י-עם ישראל==קשור לנושא "תנועה של עם".2.האותית של קצה השם הם ע' ו--ת,'==זה קשור לאידאולוגיה והחזון של בני עקיבא תורה ועבודה.3.עמית משמעו ==חבר,ידיד,==אנו רואים גם חיבור וקשר של עם ישראל אל התורה והמולדת ....לסיכום השם של השבט החדש הוא "ע מ י ת"..

הסבר קצר:
שמו של השבט החדש מוצע ע"י מדריך שבט הרא"ה מסניף "מגדל העמק" מחוז צפון.השם נבחר לאחר התלבטויות מרובות ולבסוף הסניף מציג את השם לשבט החדש:שבט "עמית",השם של השבט החדש בראשי התיבות של שלוש האותיות הראשונות מדבר על עם ישראל—הוא מהווה את הנושא של חודש ארגון:"תנועה של עם",בנוסף לכך האותיות בהתחלה ובסוף השם מייצגות את האידיאל של תנועת הנוער בני עקיבא בשם עמית==תורה,ועבודה.
יתרה מזאת פירושו של השם של השבט החדש ב"ה מייצג את הרעיון והמוטו של בני עקיבא הדוגלת באחדות ובאחווה שכן פירושו של "עמית" הוא:חבר,ידיד-המורה על אחדות שבו השבט החדש עולה בדרגה ומתאחד עם חבריא ב', כמו כן השם "עמית" מקיים את הפסוק "מי כעמך ישראל גוי אחד בארץ".כולנו תקווה מצפים ומייחלים ומאמינים שזה יהיה שמו של השבט החדש.
מקורות בתנ"ך:
ויקרא(ה',כ"א)
ויקרא (כ"ה,י"ז)

"עמית",השם של השבט החדש בראשי התיבות של שלוש האותיות הראשונות מדבר על עם ישראל—הוא מהווה את הנושא של חודש ארגון:"תנועה של עם", ואת שאיפתנו- "תורה של עם" בנוסף לכך, האותיות בהתחלה ובסוף השם מייצגות את האידיאל של תנועת הנוער בני עקיבא בשם עמי ת==תורה,ועבודה.

יתרה מזאת פירושו של השם של השבט החדש ב"ה מייצג את הרעיון והמוטו של בני עקיבא הדוגלת באחדות ובאחווה שכן פירושו של "עמית" הוא:חבר,ידיד-המורה על אחדות שבו השבט החדש עולה בדרגה ומתאחד עם חבריא ב', כמו כן השם "עמית" מקיים את הפסוק "מי כעמך ישראל גוי אחד בארץ".כולנו תקווה מצפים ומייחלים ומאמינים שזה יהיה שמו של השבט החדש.

(סניף מגדל העמק)

חשבתי קצת על שם בשביל השבט שאני מדריך אותו. לפי דעתי שהבט צריך להיקרא שבט "עמית" יש בשם הזה עניין של חברות,אחווה ואכפתיות. זה בעצם האמירות של "תנועה של עם". לא כל אחד סגור בתוך עצמו אלא בנ"ע יוצאים אל עם ישראל מתוך אהבה,אכפתיות וחברות.

[מספר הצעות לשם חדש התשס"ח, ההסבר שניתן עם הצגת השם עמית]

וואלה... נכון...שירושקי
אמרת לי מתישהו שהחניכים שלך בגיל שלי...
שווווס... אם יקראו לנו עמית זה יהיה ממש טוווא-וווב...
קשה לי עם ההסבר הזה..עמית-טליה
הוא על סמך אותיות ולא משמעות השם..

למה מתעבת!?איזה מלך ה'!
כי הוא בעייתיעמית-טליה
רוב הרבנים ממליצים לי להוסיף עוד שם..
רק שלבחור שם לעצמך זה קשה יותר מלבחור לילד שלך..
באמת ולמה הוא בעייתי???~H.L~
לא ממש יודעת..עמית-טליה
אם תוסיפי, יקראו לך בשם השני??שירושקי
בעעעעעעע...
מי הדפוק שהמציא שם שני(שאלה רטורית!!!)?
בשניהם..עמית-טליה
אין לי מושג
עדיין לא הבנתי מה לא טוב בשם עמית?שירושקי
בעיניי הוא מהמם,עם הרבה משמעות(בלה בלה בלה)...
אצלי הבעיה שלו זה שזה על שם של נפטר צעיר..עמית-טליה
וגם כי במהותו הוא של בן..ואני בת..

אהה....שירושקיאחרונה
אבל תכל'ס. השם הזה יפה גם לבנות(יותר לבנות!!)
לפי דעתכם:שמיניסט באמ"ש
האם צריך להקים תנועת נוער בגרעין שנכנס לתוחמת הצפונית ב"רצועת עזה"?
הנחשון יוצא לטיולים עם כל הסניף?אנונימי (פותח)
תלוירעות שרהאחרונה

בנטיעות וכזה נראה לי שכן

במחנה יש משהו נפרד

אני צריכה פעולה פיגוזית על תפילהאחי אהוביה

יש למישו אולי?

קצת יותר פרטים, גברת תותחיתימח שם עראפת

לאיזה גיל, איזה חלק שקשור לתפילה?

אשמח גם..אנונימי (2)

כיתה ד..

על החשיבות של להתפלל מנחה בסניף..

אצלנו אחרי המפקד כל שבט מתפלל לבד והרבה חניכות לא ככ שותפות במקרה הטוב יושבות בשקט במקרה הרע גם מדברות ואז יוצא שמי שמתפללת כביכול מפסידה כי היא לא בענינים.

רוצה פעולה מפוצצת כזאתי על תפילה ולמה חשוב שיגרה אותם להתפלל..

לכיתה ואחי אהוביה

חלק ממערך בת מצוה

באמת להעביר להם את ההרגשה שתפילה זה לא עול, זה לא עוד משימה מעיקה שצריך לסמן עליה וי.. 

צ'אט ג'יפיטיזיויק

להלן מערך שיעור של חצי שעה בנושא תפילה, המיועד לנוער דתי בכיתה ו' ומחולק לשלושה חלקים של 10 דקות כל אחד. המערך מותאם לגיל ולרקע הדתי של התלמידים, תוך שימוש בשפה פשוטה ופעילויות קצרות וממוקדות:

חלק ראשון: פתיחה והיכרות עם הנושא (10 דקות)

מטרה: לעורר עניין ולחבר את התלמידים לנושא התפילה.  

דקה 1-2: שאלה פותחת  

שאל את התלמידים: "מה אתם מרגישים כשאתם מתפללים? משהו מיוחד או אולי משהו שקשה לכם בזה?"  

תן ל-2-3 תלמידים לשתף בקצרה (30 שניות לכל אחד).

דקה 3-5: סיפור קצר  

ספר סיפור קצר על חנה מהתנ"ך (שמואל א', פרק א'): "חנה התפללה בלב שלם לבקש בן, והתפילה שלה הייתה כל כך חזקה שהיא ממש דיברה עם ה' כמו עם חבר."  

שאל: "מה אתם חושבים שהפך את התפילה שלה למיוחדת?"

דקה 6-10: דיון קצר  

שאל: "למה לדעתכם חשוב להתפלל? מה זה נותן לנו?"  

עודד תשובות כמו: קשר עם ה', שקט בלב, תחושת תמיכה.

חלק שני: הבנת התפילה דרך פעילות (10 דקות)

מטרה: להמחיש את המשמעות של התפילה בצורה חווייתית.  

דקה 1-2: הסבר קצר  

אמור בצורה פשוטה: "תפילה היא כמו שיחה עם ה'. לפעמים אנחנו מבקשים, לפעמים מודים, ולפעמים סתם רוצים להרגיש קרובים."

דקה 3-8: פעילות קבוצתית  

חלק את הכיתה ל-3 קבוצות קטנות.  

תן לכל קבוצה משימה:  

קבוצה 1: כתבו 3 דברים שהייתם מבקשים בתפילה.  

קבוצה 2: כתבו 3 דברים שהייתם מודים עליהם.  

קבוצה 3: כתבו 3 דברים שמרגישים לכם קרובים ללב בתפילה (למשל: שיר, מילה או רגע).

כל קבוצה מקבלת דף ועט, ויש להם 5 דקות לעבוד יחד.

דקה 9-10: שיתוף מהיר  

נציג מכל קבוצה משתף בקצרה (30 שניות לקבוצה).

חלק שלישי: סיכום וחיבור אישי (10 דקות)

מטרה: לעזור לתלמידים לקחת את הנושא איתם ליום-יום.  

דקה 1-3: דבר תורה קצר  

אמור: "בתפילה אנחנו לא רק מדברים, אלא גם מקשיבים. כמו שכתוב בתהילים 'קרבת אלוקים לי טוב' – כשאנחנו מתפללים, אנחנו מתקרבים לה'."

דקה 4-7: פעילות אישית  

תן לכל תלמיד דף קטן וכתוב עליו: "כתבו משפט אחד שהייתם רוצים להגיד לה' בתפילה שלכם היום."  

תן להם 2-3 דקות לכתוב בשקט.

דקה 8-10: סיום מעודד  

אמור: "כל תפילה חשובה, גם אם היא קצרה או פשוטה. נסו השבוע להתפלל משהו קטן מהלב שלכם."  

סיים בשאלה: "מי רוצה לשתף את המשפט שלו?" (רשות, לא חובה).

הערות למנחה:

שמור על אווירה קלילה ומכבדת.  

התאם את הקצב לפי התגובות של התלמידים – אם חלק אחד מתארך, קצר את הבא.  

הבא דף ועטים לפעילויות.

אם זה בשבת קודש תעביר בעל פה.

בהצלחה!

חמוד אבלאנונימי (2)

מחפשת יותר פעולה עם משחקים שבסוף מתקשרים לענין התפילה פחות דיונים ושאלות

צריך משו עם נשמה 😉אחי אהוביה
כן ברור אבלאנונימי (2)

מנסיון כל הדיונים וכו לא ככ פועל הם צריכות לזוז חח

לאלא התגובה שכתבתי היתה לזו של @זיויקאחי אהוביה

אני ממש מסכימה איתך..

אה הבנתייאנונימי (2)
טוב אז אם את מוצאת משו אני אשמח שתעדכניאחי אהוביה
סגורראנונימי (2)
מה את מחפשת?אנונימי (2)

לאיזה כיתה?

לגמריזיויק
יש לי כמה חומריםאנוני-מי?
אז אני אשמחאחי אהוביהאחרונה
מכירים סניף בנע בירושלים שמחפש מדריכת חוץ?תורת חיים בעiז

חברה שלי מחפשת וכדאי גם סניף שהוא נורמלי ולא עכשיו ממש חילוני (סניף מעורב זה ממש אחלה)

מדשיותאנונימי (פותח)

טוב נושא קשוח אז ככה..

בתחילת ההדרכה היה לי ולמדשית שלי(נקרא לה א )בעיה עם עוד מדשית שלנו(נקרא לה ב) (אנחנו רביעיה). היה קשוח ממש. מלא אנשים התערבו בזה (הקומונרית, מהנוער ובכללי כל הצוות וכו)אומרת דוגרי הרבה מזה זה אני ומדשית א הגזמנו וחיפשנו אותה מלא ממש וכל דבר שעשתה הערנו לה ודווקא מדשית ב היתה בהקשבה וכיבדה ממש וממש השתדלה לשנות(מה שאני משה לב בדיעבד עכישו אז סתם הייתי חמה עליה ברמות לאיודעת להסביר למה). 

אחרי התערבות ודיבור הבעיה נפתרה(לפחות ככה אני ראיתי אתזה.) ביקשתי סליחה ושמנו את הדברים מאחורה.

עכשיו שמתי לב שמדשית א כל הזמן מעירה/ מחפשת את מדשית ב כאילו על סתם דברים היא איחרה טיפה כי אבא שלה במילואים ועזרה קצת בבית והיא עשתה פרצוף ואמרה לי אחכ שזה לא ניראה לה ובכללי על כל דבר היא מעירה מעקמת אף וכו.

עכשיו יש לי התלבטות אם להעיר לה ולהגיד לה כאילו היה מריבה את צודקת אבל שמנו תדברים מאחורינו תני לה קצת להוכיח את עצמה לא כל הזמן להסתכל בזכוכית מגדלת על מה שהיא עושה. או להתעלם ולראות מה יקרה ואולי להגיד לקומונרית

קיצור מקווה שיצא מובן מה אומרים?

תשחרר. לא בידיים שלךמשה
בכלל. אנרגיה של אנשים אחרים לא בשליטה שלך,סשום צורה. רק התגובות שלך.
כן אבלאנונימי (פותח)אחרונה

בסוף עכשיו לא כ"כ מרגישים את זה אבל אם זה ימשך זה יגיע למצב שהיה לפני כן שלא דיברנו המדריכות מלבד מי מכינה את הפעולה. מצב שבטוח לא רוצות להגיע אליו. אף אחת.

סיפור אהבה בסניף | עלילתי קצרElad Mukades

מצרף סרט קצר שעשינו, מסוקרן לשמוע תגובות ומחשבות שלכם עליו

במשפט - יוני המדריך, חותך את הקשר עם סיגל מבני עקיבא, בשם התחזקותו הרוחנית, אך מגלה שההתמודדות רק מתחילה. 

סניף בלי מבנהתורת חיים בעiז

מה עושים בחודש ארגון? לגבי צביעת קירות

צובעים על בדיםadvfb
אנחנו צבענו פעם על דיקטים, אפשר גם אולי במקלטהחנוניתאחרונה
קלסר הדרכה ונחשוןאוריהש

רעיונות לקטעים/משפטים לקלסר הדרכה?

וכמובן רעיונות למה להכניס לבפנים (חוץ מהכנת פעולה, רעיונות לערבים וכו)

ואשמח גם לקטעים ולמה להכניס לקלסר של נחשון (קטעים על עשיה וכו)

תודה רבה!

אולי יעניין אותך